MERISELITYS.

Anonyymi-ap

Kun maagrabben sisäsuomen peltojen laidalta lähtee avomeripurjehtijaksi opetellen reimarit ja miltä puolen ne tulee ohittaa, niin seuraava vaihe on veneen hankinta, ei toisessa järjestyksessä.

Kapteeniksi ryhtyvän isukin on syytä opiskella mutta myös oivaltaa vastuunsa.

Mikäli kapteenin havainnointikyky ulapalla jokaiseen suuntaan edellyttää alituista näkyväisyyttä, että ei tule yllätetyksi rahtilaivan suhteen, niin kyseisen kaltaisen kapteenin olisi hyvä aloittaa veneilyharrastuksensa soutuveneellä.

Minä olen veneillyt Vaasassa lapsesta asti yksin ja porukoissa, sekä varmuudella veneitä on ollut niin minulla kuin muillakin monen sorttisia, mutta en ole koskaan kuullut kenelläkään olleen seuraavanlaista ongelmaa.

Kun ihminen lähtee "Liikenteeseen" maalla, merellä tai jopa ilmassa ja omat töppäilyt syyllistää kulkuneuvonsa rakenteisiin, ja kyydissään vielä lapsikatras, niin vastuuntunto on todella ala-arvoinen jopa omasta perheestään.

Menisitkö motoristin kyytiin jos olisit tietoinen, että hän ei ole vielä vahingossa hoksannut miten moottoripyörää ohjataan ja miksi moottoripyörässä on "Ohjaustanko" jota myös sarviksi kutsutaan?

> § <

=========================================

Meriselitys ohessa:

Soutuveneestä näkee 360 astetta ympäriinsä, mutta emme olleet liikkeellä soutuveneellä avomerellä.

11 metriä pitkässä paatissa oli neljä kajuuttaa.

Ohjaamon takana väliseinä ja ovi pienellä ikkunalla josta näkee vain avokannelle, joka on katettu taitettavalla teltalla.

Sen takana on vielä samalla korkeudella kahden hengen makuutilaksi tarkoitettu perähytti, jossa ei ole takana ikkunaa.

Vain röntgenkatseella olisi voinut nähdä taakse, älypää.

2010

7

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Höperöpoika käynyt isän kanssa katsomassa Suvi-soutuveneellä toisten katiskat nälissään ja nyt on niin kovaa veneilijää kuin Hjallis Harkimo.
      Toisella sankarillakin on rannikkolaivurin paperit tuntemattomasta syystä ja Senssu siirsi veneillessään Phuketinkin Siaminlahden puolelle kun ei ihan tiennyt missä se kuksansa kanssa liplatteli.
      Seine tai Porvoonjoki, ei sen niin väliä, vettä niissä on molemmissa! Pranburissa oli aikoinaan se kuuluisa Ensimmäinen miljoonajahti Pasasella.

      • Anonyymi

        Mukavaa että oireilet, se olikin aloitukseni tarkoitus.

        Hjalliksesta sen verran, että vuosikymmeniä sitten hänellä oli messukeskuksessa pieni pöytä papereilleen ja kertoi mitä oli hänellä tarkoituksenaan aloittaa se mikä todellakin sitten toteutui.
        Tuolloin hän ei ollut asennoitunut harrastukseensa kuten tämä tuut tuut.


    • Anonyymi

      Miltä puolelta kummeli pitää ohittaa?

      • Anonyymi

        Tampereen puolelta, nääs


    • Anonyymi

      On se huikea asennemies, merikarhu ja motoristi tämä meidän Senssu, ja vieläpä täysin ilman kokemusta! Mutta asenteella ne laivatkin kulkee!

      Minulla siis on väärä asenne moottoripyöräilyssä, jota olen harrastellut vapaa-ajalla yli 200 tkm. Minulla on siis väärä asenne veneilyyn, jota harrastelin vain muutaman kuukauden merialueilla.

      Minulla on myös vääränlainen asenne autoiluun, joilla olen ajanut sellaisen 1,3 miljoonaa kilometriä ja vääränlainen asenne omiin lapsiini, joita viisi löytyy.

      Olen kuullut myös sinulta että minulla on väärä asenne yrittämiseen ja

      Kun nyt verrataan näitä meidän "asenteita" ja katsotaan mihin ne on johtaneet, niin siinä on melkoinen kontrasti.

      Minä ajoin jo 13 vuotiaana 350 kuutioisella Hondalla ja 15 vuotiaana Suzuki RM piikillä motocrossia, radalla, montulla ja metsässä. Olin hyvä kuski jo kauan ennenkuin täytin 18 ja ajoin rekkakortin.

      Ei ollut mitään ongelmia reissuissa enkä vielä tänä päivänäkään ole ajanut yhtäkään onnettomuutta isoilla moottoripyörillä, vaikka vauhtiakin on pidetty.

      Veneilyyn perehdyttiin vaimon kanssa kunnolla, opiskeltiin merkit ja ohitussäännöt ja karttojen käyttö, sittemmin myös plotterin käyttö joka on ehdoton varuste. Sinähän kertoilit sieltä "Siaminlahdelta" ettei sinulla ollut edes VHF- radiota, koska olet niin mainio kippari 8)

      Meillä oli kaikki lain vaatimat turvallisuusvarusteet hätäraketteineen ja sammutuslaitteineen, peittoineen sekä pelastusvene. Ja tietenkin se VHF ja erittäin laadukas GPS. Ei onnettomuuksia. Kannelle ei lapsia päästetty ilman liivejä. Parhaita reissuja ikinä.

      Olen aina saanut kiitosta ajotaidoistani, oli alla sitten mikä laite hyvänsä. Monet naiset olleet prätkän kyydissä aivan hurmoksessa ja sanoneet että se on parempaa kuin huvipuistossa.

      Moottorikelkalla pysyn hyvin sellaisten kuskien perässä, jotka ajavat kilpaakin. Kelkka oli meillä noin 5 talvea ja Lapissa ajeltu vuokrakelkoilla monet monet kerrat.
      Ei onnettomuuksia.

      Autoilla olen ajanut vain yhden kolarin, jossa itse olin syyssä. Muutuin matkustajaksi mustalla jäällä, ajoin yksin ja törmäsin hitaassa vauhdissa kylki edellä toiseen hitaasti liikkuvaan autoon. Pienet peltivauriot ja vuosi oli 1998.

      Nykyään olen ratissa ollessani erittäin tarkkaavainen, enkä koske kännykkään ajaessani. En halua omalletunnolleni kenenkään puskan takaa eteen juoksevan lapsen henkeä.

      Kun katsotaan tätä lapsiasiaa, niin minulla on erittäin rakkaat välit lapsiini ja voidaan jutella ihan mistä vaan. He ovat raittiita menestyjiä nämä isommat. Pienetkin ovat jo osoittaneet olevansa fiksuja ja mainioita persoonia.

      Minun lapsiani ei haittaa sote- uudistukset eikä tykyt, ei inflaatio eikä tukien leikkaukset, koska he eivät saa mitään tukia eivätkä tarvitse.

      Yrittäjänä myönnän täysin sen että kaupallinen koulutus olisi ollut paikoillaan sen kasvun hallitsemiseen, joka johti kassahallinnan menetykseen. Kolmena vuonna peräkkäin 200% kasvu oli liikaa.

      Konkurssipesä jäi kuitenkin plussalle, eikä velkaa siis jäänyt kellekään.

      Jos sitä aikaa ja niitä oppirahoja ei olisi ollut, en olisi koskaan tutustunut näihin kavereihin jotka nosti minut ylös siksi koska heillä oli tiedossa se miten hyvä olen nokkamieheksi solmimaan kontakteja ja siihen että minuun voi aina luottaa.

      Myös kaikki entiset tavarantoimittajat olivat edelleen kavereitani, kun uuteen toimenkuvaan astelin ja se nosti minut ohi kilpailijoiden. Toimeksiantajat siis arvostivat asennettani.

      Se mitä vaimoihin tulee, niin olen exien kanssa hyvissä väleissä, tosin en toisen exän kanssa juttele useinkaan, koska hänen uusioperheensä mies on mustasukkaista sorttia. Kuvia laitellaan WhatsAppilla ja vaihdellaan kuulumisia.

      Eka exäni on edelleen rakastunut minuun ja tärisee vedet silmissä aina kun tavataan ja halataan, viimeksi sunnuntaina. Erittäin hieno ja rakas ihminen, niin sisältä kuin ulkoa. Hänen miehensä on myös valioluokkaa ja kunnollisempaa miestä saa hakea.

      Minä en pannut pahakseni, vaikka hän on kaverini jo niiltä ajoilta kun alettiin molemmat seurustelemaan aikoinaan. Hänen exänsä on minun exäni kaveri ja koulukaveri. No se hänen exänsä ei ottanut asiaa niin kevyesti, vaikka itse siitä suhteesta läksikin.

      Kun sitten katson mihin elämä on kuljettanut, niin kiitän siitä määrätietoista asennettani, energisyyttäni, rehellisyyttän ja ennenkaikkea ahkeruuttani ja sisua.
      Sisulla on korvattu monet tappiot ja voitettu vastoinkäymiset.

      En ole sellainen kaveri joka huutaa äitiä ja poliisia apuun, kun ongelmia ilmenee, vaan revin se panoksen omasta selkärangastani ja kuittaan tappiot takaisin. Tuurilla on aina myös osuutensa, mutta tuuriinkin tarvitaan asennetta ja hyviä asioita alkaa tapahtua.

      Ikkunasta avautuu nyt suomalainen järvimaisema. Kotona avautuu trooppista maisemaa, puuta, kasvia ja aakeeta laakeetakin. Molemmissa vallitsee kaunis luonto ja rauha.

      Mitä näkyy asennemiehen ikkunasta, kun sälekaihtimia raotat? Vai onko huoneessasi ikkunaa laisinkaan?

      2010

      • Anonyymi

        PS: Majuri Possonderi ei vieläkään ole koskaan kertonut tavanneensa lastenlastaan, vaikka jo kuukauden ollut Suomessa. Minkäslainen pappa se tuollainen on?

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        PS: Majuri Possonderi ei vieläkään ole koskaan kertonut tavanneensa lastenlastaan, vaikka jo kuukauden ollut Suomessa. Minkäslainen pappa se tuollainen on?

        2010

        Olet jälleen aktivoitu, kiitos siitä että villalanka toimii sinun osaltasi aina.
        Sinä olet varmuudella kaksikulttuurisen perheen iskukki kaikkine hyveinesi ja faneinesi, aivan varmasti, ei kukaan kyseenalaista mitään selitelmiäsi, sinä olet ylivertainen, kaikkien Pattayan rakkaiden ehdoton esikuva ja kaikkien naisten märkä päiväuni, jopa amislaisten autotallijulisteiden arvoinen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      582
      3856
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3308
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2739
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1957
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe