Aamupuuro maksanpaloilla

Anonyymi-ap

Nuorempana Simonkylän Posso vielä jaksoi juosta jäteauton perässä ja äiti antoi hänelle lempinimen "Herkuttelija". Nyt 40 vuotta kestäneen massakauden jälkeen ei enää juokseminen onnistu. Nyt jätteet ja tähteet joutuu hankkimaan tienvarresta, mistä halvimmalla vaan saa.

Kolmen tähteen illalliseen resepti: "Ukko alkaa keittämään puuroa aamulla, illalla se on syömäkelpoista, kannattaa ottaa mukaan jauhelihaa jonka rouva paistaa tai grillattua maksaa"

Tässä tuon aamupuuron koemaistajan reaktio:
https://i.pinimg.com/originals/68/ce/43/68ce439e649b5bde0450db50df5fa91c.gif

44

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kertooko tuo tarina tuosta ukosta sen että miten se savun maku menee sinne keittokattilaan ja puuroon?
      Entä mistä jyvistä se puuro on tehty?
      Miten se menee suppiloon ja muovipusseihin kiehuttuaan 12 tuntia?

      Nämä minua askarruttaa fysiikasta kiinnostuneena inssinä, joka konetekniikankin koulutuksen on saanut. Kiinnostaa tuon puuron viskositeetti, sillä epäilen vahvasti sen vastustavan virtaamista suppilon läpi ankarasti koostumuksensa vuoksi, kuin myös hunaja injektioneulan läpi, joka on Pohjoisen Thaimaan Chef Hunaja Puppe.

      • Anonyymi

        Lause jäi kesken kun työnkirot painaa päälle:
        ...joka on Pohjoisen Thaimaan Chef Hunaja Puppen savustetun ja liekitetyn sisäfileen salaisuus.


    • Anonyymi

      Maksapihvejä, pannulla paistettuna sipulikastikkeella ja puolukkahillolla, tuli syötyä juuri loppuviikosta. Eikä filmin kaltaista yökkäysreaktioa ollut havaittavissa.

      • Anonyymi

        Vakavasti puhuttuna kysehän on siitä mikä sopii keskenään minkäkin kanssa.
        Puuro mielletään Suomessa juurikin aamupuuroksi, joka on yleensä joko kaurapuuroa taikka neljän viljan puuroa. Keittoaika noin 3 minuuttia ja keittoveteen tulee ripaus suolaa.
        Valmiiseen puuroon laitetaan maun ja perinteiden mukaan joko sokeria, voisilmä, hillosilmä tai vaikka ei mitään. Marjat kuuluu luonnonjogurttiin aamiaisella.
        Riisipuuro ainakin kaikilla mitä minä tiedän kuuluu vain jouluruokiin. Luumuhilloakin siihen on laitettu.

        Maksaa syödään meilläkin harvakseen mutta kyllä se vedetään kasvisten ja pottumuusin kanssa, joka on tehty oikeista perunoista ja mukana on voita.
        Riisin kanssa tietty menee myös ja eri ruokiin valitaan eri riisi. Puuroriisiä ei käytetä esimerkiksi kanan kanssa vaan jasmiiniriisiä.
        Mutta perinteiseen suomalaiseen puuroon maksan laittaminen kyllä saa vatsan vääntelehtimään ja se kuulostaa juuri siltä että "Hei rakas meillä ei ole kuin maksaa ja puuroa, niin nyt me syödään maksaa ja puuroa"

        Köyhänä opiskelijana joutui välillä tekemään tuollaisia ratkaisuja. Yhden viikon elin naapurin marja-aronia aidan marjoilla, joita söin veden ja sokerin kanssa. Ylpeys ei antanut periksi pyytää vanhemmilta rahaa kun poika polleasti "Hesaan" opiskelemaan lähti. Asuin vuokralla setämiehen pihamökissä, joka oli oikein kodikas 16 neliötä.

        laiffila


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vakavasti puhuttuna kysehän on siitä mikä sopii keskenään minkäkin kanssa.
        Puuro mielletään Suomessa juurikin aamupuuroksi, joka on yleensä joko kaurapuuroa taikka neljän viljan puuroa. Keittoaika noin 3 minuuttia ja keittoveteen tulee ripaus suolaa.
        Valmiiseen puuroon laitetaan maun ja perinteiden mukaan joko sokeria, voisilmä, hillosilmä tai vaikka ei mitään. Marjat kuuluu luonnonjogurttiin aamiaisella.
        Riisipuuro ainakin kaikilla mitä minä tiedän kuuluu vain jouluruokiin. Luumuhilloakin siihen on laitettu.

        Maksaa syödään meilläkin harvakseen mutta kyllä se vedetään kasvisten ja pottumuusin kanssa, joka on tehty oikeista perunoista ja mukana on voita.
        Riisin kanssa tietty menee myös ja eri ruokiin valitaan eri riisi. Puuroriisiä ei käytetä esimerkiksi kanan kanssa vaan jasmiiniriisiä.
        Mutta perinteiseen suomalaiseen puuroon maksan laittaminen kyllä saa vatsan vääntelehtimään ja se kuulostaa juuri siltä että "Hei rakas meillä ei ole kuin maksaa ja puuroa, niin nyt me syödään maksaa ja puuroa"

        Köyhänä opiskelijana joutui välillä tekemään tuollaisia ratkaisuja. Yhden viikon elin naapurin marja-aronia aidan marjoilla, joita söin veden ja sokerin kanssa. Ylpeys ei antanut periksi pyytää vanhemmilta rahaa kun poika polleasti "Hesaan" opiskelemaan lähti. Asuin vuokralla setämiehen pihamökissä, joka oli oikein kodikas 16 neliötä.

        laiffila

        Poika pyöritti jotain thaikkua ja jotain philippiinoa täällä kotosuomessa. Arvaa ostiko ne jasmiiniriisiä kaupasta, vaiko ihan perus puuroriisiä? Hienostelua, sanoivat molemmat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poika pyöritti jotain thaikkua ja jotain philippiinoa täällä kotosuomessa. Arvaa ostiko ne jasmiiniriisiä kaupasta, vaiko ihan perus puuroriisiä? Hienostelua, sanoivat molemmat!

        Puuroriisit on keskimäärin reilut 3 euroa kilo.
        X-tra pitkäjyväinen on 0,85 euroa kilo.
        X-tra puuroriisi 1,85 euroa kilo.
        Rainbow jasmiiniriisi 2,55 euroa kilo.
        X-tra jasmiiniriisit 1,99 euroa kilo

        Tarkistin juuri hinnat Tuusulan S-marketista ja totean että hinnan takia ei kannata puuroriisiä ostaa muuhun kuin puuroon.
        https://www.s-kaupat.fi/hakutulokset?queryString=riisi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puuroriisit on keskimäärin reilut 3 euroa kilo.
        X-tra pitkäjyväinen on 0,85 euroa kilo.
        X-tra puuroriisi 1,85 euroa kilo.
        Rainbow jasmiiniriisi 2,55 euroa kilo.
        X-tra jasmiiniriisit 1,99 euroa kilo

        Tarkistin juuri hinnat Tuusulan S-marketista ja totean että hinnan takia ei kannata puuroriisiä ostaa muuhun kuin puuroon.
        https://www.s-kaupat.fi/hakutulokset?queryString=riisi

        Miksi pitää ostaa näitä halvimpia paskoja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poika pyöritti jotain thaikkua ja jotain philippiinoa täällä kotosuomessa. Arvaa ostiko ne jasmiiniriisiä kaupasta, vaiko ihan perus puuroriisiä? Hienostelua, sanoivat molemmat!

        Molemmat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pitää ostaa näitä halvimpia paskoja?

        Itse en ostakaan, ilmoitin vaan tuolle "hienostelua" pelkäävälle että ei puuroriisi ole yhtään sen halvempaa kuin muutkaan riisit. Aikoinaan oli vaan Risella, nyt on kilpailua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse en ostakaan, ilmoitin vaan tuolle "hienostelua" pelkäävälle että ei puuroriisi ole yhtään sen halvempaa kuin muutkaan riisit. Aikoinaan oli vaan Risella, nyt on kilpailua.

        Jasminriisi ei puuroudu, riisi ja tahmariisiin on omat riisit thaimaassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jasminriisi ei puuroudu, riisi ja tahmariisiin on omat riisit thaimaassa.

        Syöpä puikoilla irtonaista jasmiinia, jyvä kerrallaan ;-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jasminriisi ei puuroudu, riisi ja tahmariisiin on omat riisit thaimaassa.

        Ahaa, jasminriisi ei puuroudu, siitä ei kai sitten kannata keittää joulupuuroa. Kiitos vinkistä.

        Sinä kun tunnut tietävän nämä riisi asiat niin osaatko kertoa millaista riisiä Thaimaassa käytetään tähän aamupuuroon? Puuroriisiä, jasminriisiä vaiko tahmariisiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jasminriisi ei puuroudu, riisi ja tahmariisiin on omat riisit thaimaassa.

        Ne kaikki samat riisit löytyy Suomestakin
        https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/gohar-5-kg-tahmariisi

        "Tahmea riisi on pääasiassa Kaakkois-Aasiassa, Intian ja Bhutanin koillisalueilla kasvatettu riisityyppi, jonka jyvät ovat läpinäkymättömiä, amyloosipitoisuus on erittäin alhainen ja joka on erityisen tahmeaa keitettäessä"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahaa, jasminriisi ei puuroudu, siitä ei kai sitten kannata keittää joulupuuroa. Kiitos vinkistä.

        Sinä kun tunnut tietävän nämä riisi asiat niin osaatko kertoa millaista riisiä Thaimaassa käytetään tähän aamupuuroon? Puuroriisiä, jasminriisiä vaiko tahmariisiä?

        En osaa, kysy riisin myyjältä, osaan erottaa ainoastaan tahmariisin, sekä ostaa valmiiksi keitettyä annospusseissa, yleensä paikka missä myydään riisiä, eivät myy riisipuuroa, sille on oma myyjä, usein lisukkeena on vihanneiksi jauhelihaa, kanaa ja maksaa... sekä tietysti löysäksi keitetty kananmuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En osaa, kysy riisin myyjältä, osaan erottaa ainoastaan tahmariisin, sekä ostaa valmiiksi keitettyä annospusseissa, yleensä paikka missä myydään riisiä, eivät myy riisipuuroa, sille on oma myyjä, usein lisukkeena on vihanneiksi jauhelihaa, kanaa ja maksaa... sekä tietysti löysäksi keitetty kananmuna.

        Knorr valmistaa riisipuuropakkauksia, niitä myydään joka kaupassa ja kioskissa, lisäät vain 2-3 dl vettä sekoittelet viitisen minuuttia puuro on valmis syötäväksi, makuja on ainakin viittä erilaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En osaa, kysy riisin myyjältä, osaan erottaa ainoastaan tahmariisin, sekä ostaa valmiiksi keitettyä annospusseissa, yleensä paikka missä myydään riisiä, eivät myy riisipuuroa, sille on oma myyjä, usein lisukkeena on vihanneiksi jauhelihaa, kanaa ja maksaa... sekä tietysti löysäksi keitetty kananmuna.

        Ahaa, erotatko tältä https://www.youtube.com/watch?v=vEIvIvMxpP0 onko tuo riisi tahmariisiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vakavasti puhuttuna kysehän on siitä mikä sopii keskenään minkäkin kanssa.
        Puuro mielletään Suomessa juurikin aamupuuroksi, joka on yleensä joko kaurapuuroa taikka neljän viljan puuroa. Keittoaika noin 3 minuuttia ja keittoveteen tulee ripaus suolaa.
        Valmiiseen puuroon laitetaan maun ja perinteiden mukaan joko sokeria, voisilmä, hillosilmä tai vaikka ei mitään. Marjat kuuluu luonnonjogurttiin aamiaisella.
        Riisipuuro ainakin kaikilla mitä minä tiedän kuuluu vain jouluruokiin. Luumuhilloakin siihen on laitettu.

        Maksaa syödään meilläkin harvakseen mutta kyllä se vedetään kasvisten ja pottumuusin kanssa, joka on tehty oikeista perunoista ja mukana on voita.
        Riisin kanssa tietty menee myös ja eri ruokiin valitaan eri riisi. Puuroriisiä ei käytetä esimerkiksi kanan kanssa vaan jasmiiniriisiä.
        Mutta perinteiseen suomalaiseen puuroon maksan laittaminen kyllä saa vatsan vääntelehtimään ja se kuulostaa juuri siltä että "Hei rakas meillä ei ole kuin maksaa ja puuroa, niin nyt me syödään maksaa ja puuroa"

        Köyhänä opiskelijana joutui välillä tekemään tuollaisia ratkaisuja. Yhden viikon elin naapurin marja-aronia aidan marjoilla, joita söin veden ja sokerin kanssa. Ylpeys ei antanut periksi pyytää vanhemmilta rahaa kun poika polleasti "Hesaan" opiskelemaan lähti. Asuin vuokralla setämiehen pihamökissä, joka oli oikein kodikas 16 neliötä.

        laiffila

        Morjens laiffila.

        Hauskaa tekstiä sinulta, kiitos. Muistan melko hyvin tämän, kun kymmenisen vuotta Thaimaassa asunut kokemustietäjä töräytteli tästä 12 tunnin aamupuurosta mitä ei Hua Hinissä saa kuin illalla. Tapojensa mukaan rypisteli vielä lisää kuraa housuihinsa.

        "Riisipuuro ainakin kaikilla mitä minä tiedän kuuluu vain jouluruokiin." Tästä totean, että kyllä riisipuuro kuuluu aika monella aamiaispöytään Suomessa. Jotkut keittelevät itse, useimmat ostavat valmisruokina ja lämmittävät mikrossa.

        Esimerkiksi tällaisia
        https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/saarioinen-riisipuuro-300g-6412000033300
        tuotteita löytyy kauppojen hyllyiltä runsaasti.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syöpä puikoilla irtonaista jasmiinia, jyvä kerrallaan ;-)

        Tuota... oletkohan koskaan syönyt jasmiiniriisiä? Jasmiiniriisi kylläkin puuroutuu jonkin verran kypsennettäessä, mikä tekee siitä hieman tahmeaa. Tämä tekee siitä helpommin syötävää puikoilla verrattuna esimerkiksi basmatiriisiin, joka on irtonaisempaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuota... oletkohan koskaan syönyt jasmiiniriisiä? Jasmiiniriisi kylläkin puuroutuu jonkin verran kypsennettäessä, mikä tekee siitä hieman tahmeaa. Tämä tekee siitä helpommin syötävää puikoilla verrattuna esimerkiksi basmatiriisiin, joka on irtonaisempaa.

        Juu kyllä olen, mutta en ole koskaan keittänyt riisipuuroa, joten en tiedä jos ei noita valmispuuroja oteta huomioon, mutta keitän riisiä riisikeittimessä vähintään kerran viikossa, tahmariisiä ei keitetä perinteisesti vaan höyrystetään kattilassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole se on puuroriisiä, tai paremmin riisipuuroa, tahmariisi on toisenlaista,

        Tuota... tuossa videolla kohdassa 0:21 on isommassa kupissa khao hom riisiä (tuoksuvaa- /jasmiiniriisiä) ja pienemmässä kupissa khao niau riisiä (tahmariisiä).

        Kymppi thaikieltä osaavana voinee vahvistaa väitteeni oikeaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuota... tuossa videolla kohdassa 0:21 on isommassa kupissa khao hom riisiä (tuoksuvaa- /jasmiiniriisiä) ja pienemmässä kupissa khao niau riisiä (tahmariisiä).

        Kymppi thaikieltä osaavana voinee vahvistaa väitteeni oikeaksi.

        Niin tai jospa Numba kysyy asiasta Pimsorn vaimoltaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vakavasti puhuttuna kysehän on siitä mikä sopii keskenään minkäkin kanssa.
        Puuro mielletään Suomessa juurikin aamupuuroksi, joka on yleensä joko kaurapuuroa taikka neljän viljan puuroa. Keittoaika noin 3 minuuttia ja keittoveteen tulee ripaus suolaa.
        Valmiiseen puuroon laitetaan maun ja perinteiden mukaan joko sokeria, voisilmä, hillosilmä tai vaikka ei mitään. Marjat kuuluu luonnonjogurttiin aamiaisella.
        Riisipuuro ainakin kaikilla mitä minä tiedän kuuluu vain jouluruokiin. Luumuhilloakin siihen on laitettu.

        Maksaa syödään meilläkin harvakseen mutta kyllä se vedetään kasvisten ja pottumuusin kanssa, joka on tehty oikeista perunoista ja mukana on voita.
        Riisin kanssa tietty menee myös ja eri ruokiin valitaan eri riisi. Puuroriisiä ei käytetä esimerkiksi kanan kanssa vaan jasmiiniriisiä.
        Mutta perinteiseen suomalaiseen puuroon maksan laittaminen kyllä saa vatsan vääntelehtimään ja se kuulostaa juuri siltä että "Hei rakas meillä ei ole kuin maksaa ja puuroa, niin nyt me syödään maksaa ja puuroa"

        Köyhänä opiskelijana joutui välillä tekemään tuollaisia ratkaisuja. Yhden viikon elin naapurin marja-aronia aidan marjoilla, joita söin veden ja sokerin kanssa. Ylpeys ei antanut periksi pyytää vanhemmilta rahaa kun poika polleasti "Hesaan" opiskelemaan lähti. Asuin vuokralla setämiehen pihamökissä, joka oli oikein kodikas 16 neliötä.

        laiffila

        Junttipoika lähti Stadiin opettelemaan olevan Stadiainen ja valmistui insinööriksi fotosoppailemaan kattiloita Vantaalaisena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuota... oletkohan koskaan syönyt jasmiiniriisiä? Jasmiiniriisi kylläkin puuroutuu jonkin verran kypsennettäessä, mikä tekee siitä hieman tahmeaa. Tämä tekee siitä helpommin syötävää puikoilla verrattuna esimerkiksi basmatiriisiin, joka on irtonaisempaa.

        Juurikin tänään, vihreän curryn kanssa, aika irtonaista tuo oli,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juurikin tänään, vihreän curryn kanssa, aika irtonaista tuo oli,

        Kyllähän tuota thaikkutyyliin syö, lusikalla ja haarukalla, eipä tuota kiinalaisilla eikä korealaisilla puikoilla viitsinyt mökillä napostella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuota... tuossa videolla kohdassa 0:21 on isommassa kupissa khao hom riisiä (tuoksuvaa- /jasmiiniriisiä) ja pienemmässä kupissa khao niau riisiä (tahmariisiä).

        Kymppi thaikieltä osaavana voinee vahvistaa väitteeni oikeaksi.

        En tunnista riisityyppejä ulkonäöstä mutta tuo kokki tuossa sanoo niistä suurinpiirtein näin:

        -Jos olette valmiita, aloitetaan. Käytän kokonaista riisiä, riisiä on kahta eri tyyppiä, käytän tätä ensin joka tuoksuu rikille, otamme tuoksuvan riisin ja jauhamme sen perusteellisesti, tästä tulee tahmariisiä, kun khao hom jauhatus on valmis viemme sen altaaseen khao niaun kanssa (astiaan) ja kertoo että riisit vihitään yhteen. Sanoo että ihmiset kysyy mitä hyötyä on tahmeasta riisistä, se on tahmeaa ja kovaa, siinä on liikaa nestettä, kiehauta vesi ja kaada se riisijauheeseen, tämä on se joka saa riisin tahmaantumaan... jne jne.

        Kertonee myöhemmin näkemyksensä että mitä hyötyä siitä tahmariisistä on. Olen nähnyt toisenlaisia valmistustapoja, tuota en ole aiemmin nähnyt.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tunnista riisityyppejä ulkonäöstä mutta tuo kokki tuossa sanoo niistä suurinpiirtein näin:

        -Jos olette valmiita, aloitetaan. Käytän kokonaista riisiä, riisiä on kahta eri tyyppiä, käytän tätä ensin joka tuoksuu rikille, otamme tuoksuvan riisin ja jauhamme sen perusteellisesti, tästä tulee tahmariisiä, kun khao hom jauhatus on valmis viemme sen altaaseen khao niaun kanssa (astiaan) ja kertoo että riisit vihitään yhteen. Sanoo että ihmiset kysyy mitä hyötyä on tahmeasta riisistä, se on tahmeaa ja kovaa, siinä on liikaa nestettä, kiehauta vesi ja kaada se riisijauheeseen, tämä on se joka saa riisin tahmaantumaan... jne jne.

        Kertonee myöhemmin näkemyksensä että mitä hyötyä siitä tahmariisistä on. Olen nähnyt toisenlaisia valmistustapoja, tuota en ole aiemmin nähnyt.

        2010

        Niin antaa ymmärtää että riisipuuro ei turvota / turpoa niin paljon kun siinä on tahmariisiä mukana ja siitä tulee täyteläisempää syötävää ja vanukasmaista joka lohkeaa lusikalla.

        Poikkeaa kyllä rajusti meikäläisten riisipuurosta mutta jos oikein ymmärrän tuo on etupäässä lapsille tarkoitettua, koska juuri heille syötetään helposti sulavia ruokia jotka ei turvota eikä pieretä 8)

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tunnista riisityyppejä ulkonäöstä mutta tuo kokki tuossa sanoo niistä suurinpiirtein näin:

        -Jos olette valmiita, aloitetaan. Käytän kokonaista riisiä, riisiä on kahta eri tyyppiä, käytän tätä ensin joka tuoksuu rikille, otamme tuoksuvan riisin ja jauhamme sen perusteellisesti, tästä tulee tahmariisiä, kun khao hom jauhatus on valmis viemme sen altaaseen khao niaun kanssa (astiaan) ja kertoo että riisit vihitään yhteen. Sanoo että ihmiset kysyy mitä hyötyä on tahmeasta riisistä, se on tahmeaa ja kovaa, siinä on liikaa nestettä, kiehauta vesi ja kaada se riisijauheeseen, tämä on se joka saa riisin tahmaantumaan... jne jne.

        Kertonee myöhemmin näkemyksensä että mitä hyötyä siitä tahmariisistä on. Olen nähnyt toisenlaisia valmistustapoja, tuota en ole aiemmin nähnyt.

        2010

        Morjens Kymppi.

        Kiitos hyvästä kirjoituksestasi ja vaivannäöstäsi jälleen kerran.

        Minä en kuullut videon kokin sanovan että "tuoksuu rikille". Kokki puhuu melko nopeasti, enkä kuunnellut kuin pari kertaa tuon alun. Itse asiassa en edes tiedä mitä rikki on thaiksi.

        Tuosta videosta minäkään en katsoen tunnista kumpi riisilajikkeista on jasmiiniriisiä ja kumpi tahmariisiä, mutta tunnistan näiden riisien jyvät toisistaan jos käteeni saan ja jos ne ovat "normaalisti" hiottu.

        Olen päässyt vierailemaan Buriramin suunnalla - mistä tulee maailman parhaimmat jasmiiniriisit - riisin sadonkorjuun aikaan. Tuo reissu kokonaissutena oli yksi sellainen, minkä tulen aina muistamaan. Olen yhä nöyrän kiitollinen siitä, että minulle moinen mahdollisuus suotiin.

        Tuolla reissulla, talossa missä asuin, kanat maata rapsutellen mennä kaakattelivat tolppien päällä olevan talon alta. Kukot kiekuivat muulloinkin kun aamulla, mikä raivostutti tuntemaani farangia, mutta ei minua. Talon tontilla oli pieni rakennus, riisiaitta.

        Thaimaalainen tuttuni soitti menomatkalla kotiinsa ja pyysi, että pyydystäisivät pari kanoistaan. Ei kuulemma helppo homma ottaa oikeasti vapaan kanalan kanoja kiinne päiväsaikaan ;) Olivat onnistuneet kuitenkin. Pari kanaa sitten saavuttuamme illan jo pimentyessä valmistettiin olkiuunissa ja tarjoiltiin talon oman riisin kanssa. Kanassa ja riisissä purutuntuma oli, sanotaanko nyt, että totuttua tuntuvampi, mutta ateria ja kokemus varmasti tulee säilymään mielessäni yhtenä parhaimmista ikinä.

        Tuolla videolla kokki laittaa jok puuron hieman tavallisesta poiketen siten, että jauhaa sekoittimella riisin jyvät pienemmiksi. Aika usein näin ei toimita ja aika usein käytetään vain broken jasmine riisiä. Tätä syntyy riisin hiontavaiheessa. Tätä voi ostaa säkeissä myös Suomesta.

        Tahmariisiä käytetään joskus lisänä pienenä määränä siksi, että sillä saadaan puuron rakenne tiukemmaksi.

        Kertomukset siitä, että joku naapurin pappa Thaimaassa keittelisi jok puuroa aamusta 12 tuntia iltaan, ja että Hua Hinissä ei saa jok aamupuuroa aamulla... noh, antaa olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Morjens Kymppi.

        Kiitos hyvästä kirjoituksestasi ja vaivannäöstäsi jälleen kerran.

        Minä en kuullut videon kokin sanovan että "tuoksuu rikille". Kokki puhuu melko nopeasti, enkä kuunnellut kuin pari kertaa tuon alun. Itse asiassa en edes tiedä mitä rikki on thaiksi.

        Tuosta videosta minäkään en katsoen tunnista kumpi riisilajikkeista on jasmiiniriisiä ja kumpi tahmariisiä, mutta tunnistan näiden riisien jyvät toisistaan jos käteeni saan ja jos ne ovat "normaalisti" hiottu.

        Olen päässyt vierailemaan Buriramin suunnalla - mistä tulee maailman parhaimmat jasmiiniriisit - riisin sadonkorjuun aikaan. Tuo reissu kokonaissutena oli yksi sellainen, minkä tulen aina muistamaan. Olen yhä nöyrän kiitollinen siitä, että minulle moinen mahdollisuus suotiin.

        Tuolla reissulla, talossa missä asuin, kanat maata rapsutellen mennä kaakattelivat tolppien päällä olevan talon alta. Kukot kiekuivat muulloinkin kun aamulla, mikä raivostutti tuntemaani farangia, mutta ei minua. Talon tontilla oli pieni rakennus, riisiaitta.

        Thaimaalainen tuttuni soitti menomatkalla kotiinsa ja pyysi, että pyydystäisivät pari kanoistaan. Ei kuulemma helppo homma ottaa oikeasti vapaan kanalan kanoja kiinne päiväsaikaan ;) Olivat onnistuneet kuitenkin. Pari kanaa sitten saavuttuamme illan jo pimentyessä valmistettiin olkiuunissa ja tarjoiltiin talon oman riisin kanssa. Kanassa ja riisissä purutuntuma oli, sanotaanko nyt, että totuttua tuntuvampi, mutta ateria ja kokemus varmasti tulee säilymään mielessäni yhtenä parhaimmista ikinä.

        Tuolla videolla kokki laittaa jok puuron hieman tavallisesta poiketen siten, että jauhaa sekoittimella riisin jyvät pienemmiksi. Aika usein näin ei toimita ja aika usein käytetään vain broken jasmine riisiä. Tätä syntyy riisin hiontavaiheessa. Tätä voi ostaa säkeissä myös Suomesta.

        Tahmariisiä käytetään joskus lisänä pienenä määränä siksi, että sillä saadaan puuron rakenne tiukemmaksi.

        Kertomukset siitä, että joku naapurin pappa Thaimaassa keittelisi jok puuroa aamusta 12 tuntia iltaan, ja että Hua Hinissä ei saa jok aamupuuroa aamulla... noh, antaa olla.

        Eikös olekin hienoa kun on saanut mahdollisuuden kokea OIKEAA THAIMAATA?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En osaa, kysy riisin myyjältä, osaan erottaa ainoastaan tahmariisin, sekä ostaa valmiiksi keitettyä annospusseissa, yleensä paikka missä myydään riisiä, eivät myy riisipuuroa, sille on oma myyjä, usein lisukkeena on vihanneiksi jauhelihaa, kanaa ja maksaa... sekä tietysti löysäksi keitetty kananmuna.

        "sekä tietysti löysäksi keitetty kananmuna."

        Pasaspuhetta. Ei sitä kananmunaa keitetä löysäksi, se keittyy itsestään kun se lisätään kuumaan puuroon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin antaa ymmärtää että riisipuuro ei turvota / turpoa niin paljon kun siinä on tahmariisiä mukana ja siitä tulee täyteläisempää syötävää ja vanukasmaista joka lohkeaa lusikalla.

        Poikkeaa kyllä rajusti meikäläisten riisipuurosta mutta jos oikein ymmärrän tuo on etupäässä lapsille tarkoitettua, koska juuri heille syötetään helposti sulavia ruokia jotka ei turvota eikä pieretä 8)

        2010

        Morjensta Kymppi.

        Kirjoitit:
        "Poikkeaa kyllä rajusti meikäläisten riisipuurosta mutta jos oikein ymmärrän tuo on etupäässä lapsille tarkoitettua, koska juuri heille syötetään helposti sulavia ruokia jotka ei turvota eikä pieretä 8)".

        Kyllä ja ei. Jok-puuro (โจ๊ก) toki on lastenruokaa, mutta ei ole pelkästään lastenruokaa.

        Thaimaalaisesta aamupalasta / aamiaisesta on täällä ollut juttua aiemmin, siitä kuinka se eroaa länsimaisesta aamiaisesta.

        Jos Thaimaassa on ns. aamiaisruokia, niin ehkäpä yksi sellainen on Jok-puuro. Jok-puuro on suosittu aamiainen "aidossa" Thaimaassa ja muissakin Kaakkois-Aasian maissa kaikenikäisten keskuudessa. Jok on, kuten totesit, ravitseva ja helposti sulava ruoka, joka ei pieretä... no joo, mutta sopii hyvin niin lapsille kuin aikuisillekin.

        Jok-puuroa siis syödään usein aamiaiseksi, mutta sitä voi nauttia myös kevyenä ateriana mihin aikaan päivästä tahansa.

        Chiang Maissa on pitkään ollut eräs hyvin tunnettu ravintola, jonka nimessäkin tuo puuro โจ๊ก mainitaan. Aikoinaan tuli joskus käytyä siellä thaimaalaisen ammatti thainyrkkeilijän kanssa syömässä kupilliset Jok-puuroa illalliseksi silloin kun ilta oli "venähtänyt pitkäksi".

        Eli Jok-puuroa ehkä voidaan verrata myös suomalaiseen makkaraperunat kaikilla mausteilla illalliseen nakkikioskilla 8)

        Tämä summa summarum senssumme... ei muuten tiennyt mitään tästä ravintolasta Chiang Maissa, kun tästä ohimennen kyselin Numban suuressa puurot ja vellit sekaisin keskustelussa. Aika yllättävää, eikö.

        Jok-puuro on myös ns. thaimaalainen lohturuoka. Erittäin suosittu silloin, kun halutaan jotain lämmintä ja lohdullista, esimerkiksi sairastaessa.

        Numba, osaako kitaran muotoisesi tehdä Jok-puuroa sinulle nyt Suomessa, kun sinulla reppanalla ei ole enää naapurissa näitä pappoja ja mummoja, vaihtarikavereiksi?

        > (I) <


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Morjensta Kymppi.

        Kirjoitit:
        "Poikkeaa kyllä rajusti meikäläisten riisipuurosta mutta jos oikein ymmärrän tuo on etupäässä lapsille tarkoitettua, koska juuri heille syötetään helposti sulavia ruokia jotka ei turvota eikä pieretä 8)".

        Kyllä ja ei. Jok-puuro (โจ๊ก) toki on lastenruokaa, mutta ei ole pelkästään lastenruokaa.

        Thaimaalaisesta aamupalasta / aamiaisesta on täällä ollut juttua aiemmin, siitä kuinka se eroaa länsimaisesta aamiaisesta.

        Jos Thaimaassa on ns. aamiaisruokia, niin ehkäpä yksi sellainen on Jok-puuro. Jok-puuro on suosittu aamiainen "aidossa" Thaimaassa ja muissakin Kaakkois-Aasian maissa kaikenikäisten keskuudessa. Jok on, kuten totesit, ravitseva ja helposti sulava ruoka, joka ei pieretä... no joo, mutta sopii hyvin niin lapsille kuin aikuisillekin.

        Jok-puuroa siis syödään usein aamiaiseksi, mutta sitä voi nauttia myös kevyenä ateriana mihin aikaan päivästä tahansa.

        Chiang Maissa on pitkään ollut eräs hyvin tunnettu ravintola, jonka nimessäkin tuo puuro โจ๊ก mainitaan. Aikoinaan tuli joskus käytyä siellä thaimaalaisen ammatti thainyrkkeilijän kanssa syömässä kupilliset Jok-puuroa illalliseksi silloin kun ilta oli "venähtänyt pitkäksi".

        Eli Jok-puuroa ehkä voidaan verrata myös suomalaiseen makkaraperunat kaikilla mausteilla illalliseen nakkikioskilla 8)

        Tämä summa summarum senssumme... ei muuten tiennyt mitään tästä ravintolasta Chiang Maissa, kun tästä ohimennen kyselin Numban suuressa puurot ja vellit sekaisin keskustelussa. Aika yllättävää, eikö.

        Jok-puuro on myös ns. thaimaalainen lohturuoka. Erittäin suosittu silloin, kun halutaan jotain lämmintä ja lohdullista, esimerkiksi sairastaessa.

        Numba, osaako kitaran muotoisesi tehdä Jok-puuroa sinulle nyt Suomessa, kun sinulla reppanalla ei ole enää naapurissa näitä pappoja ja mummoja, vaihtarikavereiksi?

        > (I) <

        Juu minä tarkoitinkin sitä videon riisipuuroa, joka oli jauhettu ja sekoitettu ikäänkuin vanukkaaksi tai soseeksi, juurikin piltti-ikäisten makuun.

        Joken miellän velliksi, jossa on ehjät riisinjyvät sopivasti pehmenneet vartin keittämisen jälkeen ja siihenhän voi mättää sitten mitä vaan, kuten kerroin laittaneeni siihen palasi kuivanutta ruisleipääkin joka on tuttua lapsuudesta.

        Meillä äiti teki usein mannavelliä, ja siitä tuli "lihaisampaa" kun siihen palasteli tummaa leipää 8)


    • Anonyymi

      Heipä hei! Vanha kunnon tahmariisi ja 12 tunnin aamusavupuuro saanut uutta väriä ja kirvoittanut keskustelun uuteen laukkaan.

      Tahmariisiksi kutsutaan niitä lajikkeita jotka tahmaantuu keitettäessä.

      Tahmariisiä ei voi missään nimessä kaataa suppilon läpi muovipussiin, vaan se revitään yleensä käsineen sieltä valmistusastiasta ja taputellaan kakuksi lautaselle, olkikoriin taikka köyhien mestoissa muovipusseihin.

      Kun kysyn Buriramin tai Nangrongin ravintoloissa, että mitä riisilajiketta tämä on, että onpas herkullista, niin he vastaavat että "joo se on riisiä, tuosta pellosta" ja viittaavat kädellä johonkin suuntaan.

      Minä en hermovammani vuoksi voi syödä puikoilla, kun juuri ne sormien kohdat
      on oikeassa kädessä miltei tunnottomat ja puikot ei pysy ojennuksessa.

      Lusikka-haarukka on riisin kanssa kätevä. Käytän niin paljon chiliosterisoosia riisissä ettei riisin lajikkeella ole itselleni suurta väliä.

      Viimeinen ilta mökillä, lapsukaiset menee huomenna töihin niin lähtivät jo Lahteen, minä menen huomenna perässä aamusaunan ja uinnin jälkeen.

      Siinä viimeinen mökki-iltapala. Tapolan mustaa magiaa ja puolukkahilloa plus pari nektariinia. https://ibb.co/RyXGT1m alkuperäinen kuva oli 37 megaa kooltaan, sivusto pienensi sen.

      Ihan testimielessä kuvasin isona, että siitä nyt ei välttämättä tarvi tehdä uutta aloitusta. Huomenna Vantaalla käymään, tiistaina saunailta Lahdessa ja keskiviikkona alan katselemaan paluulennolle päivää.

      2010

      PS: Olen nähnyt ja kuullut kaikenlaista, mutta en ole koskaan kuullut että joku farangi menee syömään kadunvarteen puuroa ja ottaa omat grillatut maksat mukaan. Kutsuisin tuota sbugeiluksi.

      • Anonyymi

        Kuka on väittänyt että pitää kantaa omat maksat mukana niitä voi ostaa puuropaikasta, olen useasti ostanut puuroa pari pussia mukaan kotiin, ja syönyt ne kotona, ja näin tekee monet muutkin, puuro on erinomaista ruokaa, varsinkin jos vatsa temppuilee, jossain maksa on porsaanmaksaan sen jätän väliin kanaa ja nautaa voi hyvin nauttia, puuron kanssa, juttusi on kovasti heikonlaisia, ja uskottavuutesi taas kärsii, kuten sanoin ukko keittelee joka aamu alkaen kello kuusi ison kattilallisen puuroa, myy sitä illalla, klo 18.00 jälkeen, kaikki myydään aina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka on väittänyt että pitää kantaa omat maksat mukana niitä voi ostaa puuropaikasta, olen useasti ostanut puuroa pari pussia mukaan kotiin, ja syönyt ne kotona, ja näin tekee monet muutkin, puuro on erinomaista ruokaa, varsinkin jos vatsa temppuilee, jossain maksa on porsaanmaksaan sen jätän väliin kanaa ja nautaa voi hyvin nauttia, puuron kanssa, juttusi on kovasti heikonlaisia, ja uskottavuutesi taas kärsii, kuten sanoin ukko keittelee joka aamu alkaen kello kuusi ison kattilallisen puuroa, myy sitä illalla, klo 18.00 jälkeen, kaikki myydään aina.

        Näin vaan kun sanoit että "jauhelihat mukaan tai maksapihvit, vaimo grillaa"
        Kirjoitustaitosi on niin heikkoa että ikinä ei voi tietää mitä tarkoitat.

        Miksi sinun tai Senssun vaimolta ei taaskaan onnistuneet videolta kääntämiset suomenkielelle? Joko vaimollasi on Suomessakin eri osoite?

        Maksa ja kananmuna ovat pahimpia korkeasta kolestrolista kärsiville ja sinä poika vedät niitä kuin simo hilloa ja sitten vielä lakritsit päälle nostamaan verenpainetta ja puhelet "uskottavuuksista" ja "tietämyksistä".

        Ei ole meilläpäin 12 tunnin puuroukkoja näkynyt eikä missään muuallakaan kuin sinun mielikuvitusmaailmassasi. Riisivellit kiehahtaa vartissa ja niihin voi tosiaan laittaa mitä vaan joukkoon, mutta se on eri asia kuin riisipuuro, sen sanan suomalaisessa merkityksessä.

        Edelleenkään mitään ei keitetä 12 tuntia. Ei missään. Joke- riisipuuron juttusi oli rantapallosta, jossa on asiavirheitä, kuten että velliä kutsutaan puuroksi.

        Tuosta tulee mieleen hauska tarina Kapteeni Cookista (Cook = kokki) joka alkoi ränkkäämään alkuasukkaille, mutta jäi hopealle ja keitettiin padassa.

        Kun Cookin miehistö vaati saada kapteenin ruumiin mukaansa, heille luovutettiin läjä luita. Cook oli well done, kokattu niin kypsäksi että liha oli irronnut luista.

        2010


    • Anonyymi

      muistellaan vaikka kirjoituksiasi, riisin halventamista myydä muovipusseissa, kun ei sitä muuten myydäkään kuin muovipusseissa, jos ostat säkin riisiä sisäpussi on poikkeuksetta muovia, päällyspussi voi olla mitä tahansa, kangasta, kuitua, tai kokonaan muovia, jos ostat valmiiksi keitettynä se on aina annospusseina, ja pussi on muovia,

      Jos keität itse riisikeittimellä, riisiannostelija on muovia, ainoa tarjoiluastia joka ei ole muovia on tahmariisissä, siinä on ihan oma tarjoiluastia, tosin se on helposti kierrettävissä käyttämällä pyyhettä höyrytyskattilassa, sinä ei ole oikeasti ollut juurikaan thaimaassa, edes perusasiat eivät ole sinulle selviä. Siksi en luota sanaakaan mitä täällä esität, puskajussukka.

      • Anonyymi

        Mutta suurin juttu mikä tekee jutuistasi epäluotettavaksi, on se että olet neiti2010, miestä sinusta ei saa mitenkään, vaan kaikkea pelkäävän pikkupojan, joka uhoaa vuodesta toiseen siitä että meidän isä hakkaa teidän isän, kun todellisuudessa minun äitini hakaa sinun isäsi, koska tahansa, ja perkele minä täytän muutaman kuukauden kuluttua 64 vuotta, ja äitini kuoli vuonna 2004, melko tarkalleen vuosi siitä kun isäni lähti, toiseen hiippakuntaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta suurin juttu mikä tekee jutuistasi epäluotettavaksi, on se että olet neiti2010, miestä sinusta ei saa mitenkään, vaan kaikkea pelkäävän pikkupojan, joka uhoaa vuodesta toiseen siitä että meidän isä hakkaa teidän isän, kun todellisuudessa minun äitini hakaa sinun isäsi, koska tahansa, ja perkele minä täytän muutaman kuukauden kuluttua 64 vuotta, ja äitini kuoli vuonna 2004, melko tarkalleen vuosi siitä kun isäni lähti, toiseen hiippakuntaan.

        Ja voin vakuuttaa että vaimoni asuu kanssani samassa osoitteessa, on aina asunut ... olemme olleet aviossa jo 25 vuotta, se on poika pitkä aika, elämää, tuohon aikaan mahtuu paljon, niin hyviä kuin huonoja kausia, mutta koskaan ei ole ollut ongelmia liitossamme, ei ikinä,

        sinulla on myös paljon mahtunut tuohon 25 vuoteen, avioero ulkoruokinta, uusi perhe, lapsillesi joille et opeta suomea, miljoona luokan talo, 10 vuotta osakaslainaa, ja maksat veroja kun jaksat, osamaksu mersu, talokaupat,

        luulenpa että olen elänyt tuo 25 vuotta paljon rauhallisemmin kuin sinä, saas nähdä koska olet taas ulkoruokinnassa, kaikki maanisen narsismin takia, jonka olemassa oloa et edes havaitse, vaikka diagnoosisi on täysin selvä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja voin vakuuttaa että vaimoni asuu kanssani samassa osoitteessa, on aina asunut ... olemme olleet aviossa jo 25 vuotta, se on poika pitkä aika, elämää, tuohon aikaan mahtuu paljon, niin hyviä kuin huonoja kausia, mutta koskaan ei ole ollut ongelmia liitossamme, ei ikinä,

        sinulla on myös paljon mahtunut tuohon 25 vuoteen, avioero ulkoruokinta, uusi perhe, lapsillesi joille et opeta suomea, miljoona luokan talo, 10 vuotta osakaslainaa, ja maksat veroja kun jaksat, osamaksu mersu, talokaupat,

        luulenpa että olen elänyt tuo 25 vuotta paljon rauhallisemmin kuin sinä, saas nähdä koska olet taas ulkoruokinnassa, kaikki maanisen narsismin takia, jonka olemassa oloa et edes havaitse, vaikka diagnoosisi on täysin selvä.

        Nukuhan välillä, ei suomi24 täältä mihinkään katoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja voin vakuuttaa että vaimoni asuu kanssani samassa osoitteessa, on aina asunut ... olemme olleet aviossa jo 25 vuotta, se on poika pitkä aika, elämää, tuohon aikaan mahtuu paljon, niin hyviä kuin huonoja kausia, mutta koskaan ei ole ollut ongelmia liitossamme, ei ikinä,

        sinulla on myös paljon mahtunut tuohon 25 vuoteen, avioero ulkoruokinta, uusi perhe, lapsillesi joille et opeta suomea, miljoona luokan talo, 10 vuotta osakaslainaa, ja maksat veroja kun jaksat, osamaksu mersu, talokaupat,

        luulenpa että olen elänyt tuo 25 vuotta paljon rauhallisemmin kuin sinä, saas nähdä koska olet taas ulkoruokinnassa, kaikki maanisen narsismin takia, jonka olemassa oloa et edes havaitse, vaikka diagnoosisi on täysin selvä.

        Monenlaista olet voinut vakuuttaa aina vaimon kookospuistoa myöten. Mutta onhan se selvää että 30 vuotta lennostossa palvelleena väkivallan ammattailaisena ja Suomen menestyneimpänä koelentäjänä olet ihan omassa kastissasi lentokapteenina, joka on pitänyt lukemattomia luentoja suurille ihmismassoille suuren älynsä ansiosta ja nettoeläkkeet on vaimon kanssa viisi tonnia kuussa ja nyt vielä kelakortit ja luottokortit velattomalla miehellä.

        Eiköhän se vaimo ole jo parikymmentä vuotta tiennyt että sanakaan mikä suustasi tulee, ei ole totta. Ongelmia ei tule siksi, koska olet alistanut hänet patakintaaksi.
        https://aijaa.com/1oEQyw


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Monenlaista olet voinut vakuuttaa aina vaimon kookospuistoa myöten. Mutta onhan se selvää että 30 vuotta lennostossa palvelleena väkivallan ammattailaisena ja Suomen menestyneimpänä koelentäjänä olet ihan omassa kastissasi lentokapteenina, joka on pitänyt lukemattomia luentoja suurille ihmismassoille suuren älynsä ansiosta ja nettoeläkkeet on vaimon kanssa viisi tonnia kuussa ja nyt vielä kelakortit ja luottokortit velattomalla miehellä.

        Eiköhän se vaimo ole jo parikymmentä vuotta tiennyt että sanakaan mikä suustasi tulee, ei ole totta. Ongelmia ei tule siksi, koska olet alistanut hänet patakintaaksi.
        https://aijaa.com/1oEQyw

        Mitenhän se kaalinsyönti pitäisi lopettaa kun sitä ei ole edes aloitettu, tosin vaimoni osti viimeviikolla kaksi keräkaalia, ja niitähän käytetään raaka-aineena useassa thairuuassa, eilen hän teki kevätrullia pakkaseen, niissä on porkkana, kaali riisi nuudeli täyte.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitenhän se kaalinsyönti pitäisi lopettaa kun sitä ei ole edes aloitettu, tosin vaimoni osti viimeviikolla kaksi keräkaalia, ja niitähän käytetään raaka-aineena useassa thairuuassa, eilen hän teki kevätrullia pakkaseen, niissä on porkkana, kaali riisi nuudeli täyte.

        Johtuu siitä että tarinoissasi kaalikin muuttui harvinaiseksi "vähän paremmaksi" erikoisperunaksi. Todennäköisesti maailman paras peruna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta suurin juttu mikä tekee jutuistasi epäluotettavaksi, on se että olet neiti2010, miestä sinusta ei saa mitenkään, vaan kaikkea pelkäävän pikkupojan, joka uhoaa vuodesta toiseen siitä että meidän isä hakkaa teidän isän, kun todellisuudessa minun äitini hakaa sinun isäsi, koska tahansa, ja perkele minä täytän muutaman kuukauden kuluttua 64 vuotta, ja äitini kuoli vuonna 2004, melko tarkalleen vuosi siitä kun isäni lähti, toiseen hiippakuntaan.

        55555..... aina vakuuttavan luotettava Puurohousu Pasanen vetänyt jälleen rähinäviinaa ja huomaamattaan muuttuu monen danin senssuksi, perkeleen perkele!!!


    • Anonyymi

      YÖKK,YÖKK. Kuka nyt käytettyjä suodattimia söisi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      101
      2598
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2355
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      19
      2158
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      1716
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      113
      1570
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      163
      1297
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      268
      1110
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1004
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      79
      956
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      178
      920
    Aihe