MITÄ MUITA SALAISUUKSIA QUMRANIN LUOLISSA ON PIILOTETTU?

Anonyymi-ap

MITÄ MUITA SALAISUUKSIA QUMRANIN LUOLISSA ON PIILOTETTU?
Qumranin luolat Juudean autiomaassa ovat edelleen tuottaneet hämmästyttäviä ja odottamattomia aarteita. Tähän mennessä on löydetty seuraavat: 1) Kuolleenmeren kääröt, 2 000 vuotta vanhat pergamentit, jotka sisältävät suurimman osan heprealaisesta Raamatusta, 2) mausteet, joita käytetään temppelin suitsukkeiden valmistuksessa, 3) purkki kongealoitua mutta silti viskoosia öljyä ja 4) kääröt, jotka kuvaavat alueella asuneen juutalaisyhteisön sääntöjä, sekä paljon muuta.
Alueella on tutkittu satoja luolia. Ainakin yksi niistä näyttää olevan tarkoituksella sinetöity. Ympäröivässä erämaassa on myös neljä epätavallista ihmisen tekemää tunnelia, jotka on hakattu kiinteästä kalliosta suurella vaivalla. Mitä ihmiset tekivät täällä ja miten he selvisivät? Miksi he sulkivat luolia ja kaivoivat tunneleita? Mitä muuta siellä voisi olla piilossa? Voisiko temppelin esineitä olla näissä luolissa?
Qumranin luolat tulivat ensin yleisön tietoon israelin maassa. Vuonna 1947 beduiinipaimenkoira heitti kiven luolaan ja kuuli kömpelön, kun yksi kivistä osui savipurkkiin. Purkin sisältö osoittautui eläinten ihon pergamenteiksi, jotka vietiin paikalliselle suutarille siinä toivossa, että hän voisi tehdä niistä sandaaleja. Suutari, nähdessään pergamenttien mahdollisen arvon, lähetti ne antiikkikauppiaalle nimeltä Khalil Kando. Herra Kando tajusi, että pergamentit olivat jotain erityistä, ja niin alkoi tarina Kuolleenmeren kääröistä. Kirjakääröjen joukossa oli osia 23:sta heprealaisen Raamatun 24 kirjasta, joista puuttui vain Esterin kirjakäärö. Koko Jesajan kirja on osa kokoelmaa ja on lähes identtinen nykyisen hepreankielisen version kanssa.
Mitä tulee temppelin esineisiin, David Yehuda, kirjailija, joka on osallistunut aiheeseen liittyvään historialliseen tutkimukseen, on ollut vuosikymmenien ajan mukana Qumranin teoksessa. Hän viittasi useisiin muinaisiin asiakirjoihin, jotka viittaavat toisiinsa ristiin, ja huomautti, että kaikki näyttävät viittaavan Qumraniin alueena, joka voi sisältää esineitä, joilla on suuri merkitys, mahdollisesti temppelistä.
Esimerkiksi Copper Scrollissa, joka sijaitsee museossa Ammanissa, Jordaniassa, luetellaan monia paikkoja - joista monet näyttävät osoittavan Qumranin alueelle - joissa tietyt ensimmäisen temppelin esineet oletettavasti piilotettiin ennen maanpakoa. Yehuda toteaa myös, että R. Naftali Ben Yaakov Elchananin vuonna 1648 kirjoittamassa kabbalistisessa kirjassa Emek HaMelech luetellaan ensimmäisen temppelin piilotetut esineet. Yehuda huomauttaa, että tekstin mukaan paikka, jossa nämä esineet piilotettiin, oli kaiverrettu kuparilevylle.
Copper Scroll oli ilmeisesti tasainen, kun se tehtiin ensimmäisen kerran, mutta sitten päällystetty savella ja rullattu kuin käärö. Savi oletettavasti lisättiin pinnan tiivistämiseksi hapettumisen estämiseksi. Se huolellisuus, jota sen kirjoittajat pitivät säilyttääkseen sen tulevaisuutta varten, on sinänsä merkittävää. Lisäksi Yehuda sanoo, että Revue Bibliquen mukaan Libanonin museon kellarista löytyi kaksi marmoritaulua, jotka sisältävät saman tekstin kuin Emek HaMelechissa.
Lopuksi Makkabealaisten apokryfinen kirja kuvaa profeetta Jeremian pyrkimyksiä piilottaa temppelin tärkeimmät esineet luolaan jonnekin matkalla Jerusalemista Har Nevoon (Nebon vuori). Qumran sijaitsee sattumalta näiden kahden sivuston puolivälissä. Kaiken tämän seurauksena Yehuda on optimistinen siitä, että luolat tuottavat lopulta enemmän salaisuuksia ja ehkä jopa joitain esineitä, jotka on turvattu ensimmäisen temppelin kauden lopussa noin 2,500 vuotta sitten.
Yehuda esittää myös vaihtoehtoisen teorian niistä, jotka asuivat tällä alueella toisen temppelin aikana. Useimmat olettavat, että se oli ryhmä nimeltä Essenes, hurskas juutalainen lahko, jolla oli suuri seuraaja alueella ja joka lähti Jerusalemista myrskyisään aikaan perustaakseen erillisen yhteiskunnan. Muinainen historioitsija Josephus kuvaili ryhmää irtautuneeksi lahkoksi, joka keskittyi yhteisölliseen elämään ja toistensa tukemiseen sekä vihan hallintaan ja mikvahin käyttämiseen usein rituaalisiin upotuksiin.
Yehuda uskoo, että voi olla toinenkin mahdollisuus: "Tietueet näyttäisivät osoittavan, että Qumranin laitoksessa työskentelevät ihmiset olivat Kohanim, joka pakeni sinne sen jälkeen, kun Syyrian Kreikan keisari Antiokhos, Hanukka -maineesta, murhasi viimeisen ylipapin Saadokin - Kohen Gadolin - jälkeläisten joukossa. "
Hän lisäsi: "Kun rauniot kaivettiin, arkeologit olivat yllättyneitä huomatessaan, että raunioiden joukossa ei ollut asuintiloja. Pohjapiirros näyttää enemmän Kohanimin koululta, eräänlaiselta 'yliopistolta' niille, jotka on vihitty pappeuteen."
Yehuda uskoo, että nämä oppilas Kohanim ovat itse asiassa saattaneet asua perheidensä kanssa lähellä makean veden lähteitä etelään johtavan tien varrella ja todennäköisesti matkustaa työpaikalleen Qumraniin, missä he oppivat asianmukaisia menettelyjä palvellakseen pappeina temppelissä. Hän lisäsi: "Tiedämme

3

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Huuhaata!

    • Pimitys aloitettiin heti esineiden löydyttyä. Se jatkuu edelleen. Syy on se, että juutalaisuuden ja katolisuuden opit joutuvat syyniin.

      Kaikki profeetat tiesivät Jeesuksesta etukäteen nimeltä ym.

      Kristinusko oli alussa aivan toisenlainen kuin katolisuus.

      Tämä pimitys ei ole huuhaata, vaan tosiasia.

    • Kristuksen Kirkon oppineet tekevät huolellista työtä löytöjen säilyttämiseksi ja tutkimiseksi. Osana kaikkien tiedemiesten yhteisiä projekteja. Enää ei pystytä pimittämään lisää, ja lisää löydetään.

      Tietojen julkaiseminen ja tulkinta ontuu ja viivästyy silti edelleen koko ajan, koska niitä ei haluta julkisuuteen vanhojen kirkkojen vastustuksen takia. Mutta tiedemiehet ovat lahjomattomia, kaikenlaista tulee esille koko ajan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe