Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

häälahjaksi rahaa

Anni

Millainen summa on ok lahjaksi hääparille? Onko pariskunnalta 50 euroa liian vähän? Kyseessä on kaverien häät, joista vain morsian on läheinen, sulhasta ei edes olla nähty.

Toisaalta haluaisin itse askarrella jonkin rahapuun tai muun sellaisen. Olisko siihen ideoita? Oon nähny sellasia puita joissa setelit rullalla, muttei tuosta 50 eurosta montaa rullaa taitaisi tulla, heh? Joku kolikko-juttukin olis kiva???

11

8055

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • häissä

      kävi vieraana T.Loman ja hän oli tehnyt kunnollisen rahapuun.

      Kukkaan oli joka lehdelle teipattu viiden sentin kolikoita.

      Kukka itsekin oli muistaakseni rahapuu.

    • tuo

      50€ jo paljon.
      Eräs kaverimme antoi meille lasikehyksen jossa 20€ seteli ja texti "riko tarvittaessa".
      Se oli mukava lahja.

      • Veijo

        Etiketin mukaan lahjaksi pitäisi antaa illaliskortin hinta (jos häissä tarjotaan ruokaa). Illaliskorttihan maksaa noin 20 euroa/henkilö. Minusta tuo on hyvä sääntö, sillä pitää muistaa myös se, että ruokien tarjoaminen ja muun juhlan järjestäminen maksaa!


      • jos ei varsinaisia illallis...
        Veijo kirjoitti:

        Etiketin mukaan lahjaksi pitäisi antaa illaliskortin hinta (jos häissä tarjotaan ruokaa). Illaliskorttihan maksaa noin 20 euroa/henkilö. Minusta tuo on hyvä sääntö, sillä pitää muistaa myös se, että ruokien tarjoaminen ja muun juhlan järjestäminen maksaa!

        Meillä tarjoilun hinta henkeä kohti on n.30€, joten etiketin mukaan lahjojen arvo pitäisi olla ainakin sen verran.

        Toisaalta, jo 20€ on minulle iso raha, enkä muutamien tuttavieni häihin aio tänä kesänä ostaa sen kalliimpaa lahjaa. Alle 20€:llakin saa hyviä lahjoja, mutta 20€-setelin kanssa ei kehtaisi juhliin mennä.

        Tuo 50€ on minusta kyllä todellakin riittävä summa. Kehtaat hyvinkin mennä sen kanssa ja saat syödäkin rahasi edestä ihan tolkusti :)


    • elomorsian

      Ensinnäkin tilinumeron laitto kutsuihin tai rahan pyytäminen on nykyaikaa. Nykyään kaikilla. jotka muuttavat pois kotoa, on jo jonkinlainen tarvekalusto. Saati sitten muutaman vuoden yhdessäolon jälkeen. Ja kihlalahjojen.. Minun mielestäni sopiva rahalahja "puolitutulle", joka kutsuu häihin, on 30€, jos meitä menee 2 henkilöä samalla kutsulla,laitamme 40€. Jos taas on hyvän kaverin häät, ja jos yksin menen laitan 40€, ja kaksistaan 50€. Jos taas kummipoika menisi naimisiin, olisi summa jo 100€, vähintäänkin. Se vähän riippuu naimisiin menijöistä, tai siis sinun suhteestasi heihin.
      Häiden järjestäminen ei ole mitään halpaa puuhaa, ja jo sinun pääsy häihin, on jo etuoikeus. He haluavat sinun olevan siellä! Be there or be scare!

    • 50 e

      on ihan riitävä summa pariskunnalta rahana, aiemmin sataslappusia annettuna 200-300 oli sopiva. %0 kuulostaa vaan niin vähältä, vaikka itse asiassa on paljon, kun tasasummat ovat erilaisia nyt.
      Itse suosin lahjakortteja, esim. jos remonttia tiedossa, johonkin väri/ rautakauppaan...tai jotain tällaista. Tietysti on hiukan tunnettava makua ja onko käyttöä. Mielestäni irtonainen raha katoaa niin äkkiä taivaan tuuliin normaaleihin menoihin, ettei siitä jää mitään muistoa, jos nyt kohta ei lahjakortistakaan välttämättä jää, mutta ainakin tiedän että se on käytetty johonkin hyödylliseen ja mukavaan toivottavasti.

    • Joandra

      Jos antaa lahjaksi rahaa, niin anna edes kunnon summa. 100 e esim.. mutta ostatte sillä 50 eurolla minkä antaisille hääparille jonkun arabian kulhon tai sen sellasta... kyllä te jotain keksitte.

      • Anni

        Mutta kun toivovat rahaa, jolla häiden kustannuksia voidaan maksaa.. Tiedän toki ettei se ole mikään pakko, mutta kuitenkin...


    • Hippu

      50 euroa on musta ihan ok summa. Morsiamenkaan ei luulisi olevan kovin läheinen, kun ette ole nähneet koskaan sulhasta? Minusta 40 euroakin olisi vielä ihan riittävä.

      Jotkut haluaa rahat tililleen, mutta jos sellaisesta ei ole mainittu niin toi rahapuu ois varmaan ok tai sitten se jonkun mainitsema taulu-hommakin on ihan hauska. Jotkut ei viitsi viedä edes seteleitä tai shekkejä pankkiin joten voisi tulla kolikoista närästystä.

    • kannattaisi antaa

      vaikka valo- tai videokuvauspalvelu häälahjaksi, jos vaikka kerää pikkuporukan rahat kasaan.

    • ketju on wanha kuin taiwas!

      Miksei 50 eurolla voisi tehdä rahapuuta?
      Kymmenellä lehdellä(10 x 5 euroa) saa ihan mukavan lehvästön, näkyy muutakin kuin ne rahat.
      Kevyttä koristelua mukaan.

      Niin ketjuhan on tod. vanha, mutta kun joku muukin oli vielä tänä vuonna vastannut...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2404
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2151
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1983
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1410
    Aihe