pieni kissa

minikisun omistaja

mikähän mahtaa olla syynä että kissani todella pienikokoinen. on ihan tavallinen maatiaiskissatyttö, leikattu, täytti juuri vuoden. kasvu loppui joskus neljän kuukauden iässä! madotettu on säännöllisesti ja muutenkin kissa voi hyvin. pentuna sillä oli korvapunkkeja jotka hoidettiin pois(voiko aiheuttaa tällaista?). ruokahalu on aina ollut hyvä. silti kissani on tämmöinen kääpiömalli.jopa kaverini kissa joka on vasta puolivuotias on omaa kissaani paljon suurempi! eihän tämä minua häiritse mutta askaruttaa vain...onko muilla minikissoja?

22

7307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä vain

      Meillä oli kisuli, joka ei kasvanut pentukokoa suuremmaksi, mutta tosin hänellä hampaatkin olivat pienet ja syöminen täten vaikeaa.

    • sip-su

      Kun kyseinen tyttökissa meille tuli, arvelimme sen olevan vielä alle vuoden, mutta lääkäri hampaista päätteli sen olevan jo kohta kaksivuotias. Oli todella yllätys, koska kissa käyttäytyikin kuin nuori ja vikkelä. Kuinka paljon se painaa? Meidän painaa n. 2,5kg.

      Eiköhän syynä voi olla perintötekijät, puutteellinen ravinto(meidän kohdalla hyvin tod.näköistä), kasvuhäiriöt, sairaudet, madot, liian myöhäinen leikkaus... Korvapunkit tuskin vaikuttavat.

      • Kynsilaukkaaja

        kuuluu myös tähän minikissojen harvinaiseen kaartiin. Minäkin arvioin kissani puolikasvuiseksi, mutta eläinlääkärin mukaan se oli aikuinen, koska sillä oli jo hammaskiveä.

        Luultavasti pienikasvuisuuteen vaikuttaa kasvuiän huono ravinto ja tietenkin geenit. Tällä hetkellä pikkukissani painaa 2,7 kg, mikä on sinänsä ihme, sillä sille ei kelpaa juuri mikään. kissojen tonnikala ja liha-ankka Latz ovat ainoat sen kelpuuttamat ruokalajit. Välipalaksi kaurakeksit ja kuoritut auringonkukansiemenet.

        Henkilökohtaisesti minusta on mukavampaa pitää sylissä tätä miniä kuin kumppaniaan, joka painaa ruhtinaalliset 8,7 kg.

        Selvennykseksi kerron, että kissani on löytökissa, joten sen aiemmista vaiheista ei ole tietoa. Minulla se on ollut nyt viisi vuotta ja ihan on reipas likka koostaan huolimatta.


      • minikisun omistaja

        juu eli kissa painaa sellaset pari kiloa. ja on kanssa tosi vilkas tapaus. ei hetkeäkään pysy paikallaan....:)


      • sip-su
        minikisun omistaja kirjoitti:

        juu eli kissa painaa sellaset pari kiloa. ja on kanssa tosi vilkas tapaus. ei hetkeäkään pysy paikallaan....:)

        Pieneen pakkaukseen energia varmaan pakkaantuu tiiviimmin, ihan riehuriiviö on tämä meidän kanssa.


      • marsaparsajoo
        sip-su kirjoitti:

        Pieneen pakkaukseen energia varmaan pakkaantuu tiiviimmin, ihan riehuriiviö on tämä meidän kanssa.

        argh mulla menee niin hermot tohon meijän minilikkaan että oksatpois, se ei jätä hetkeksikään mamin meikki suteja, pompuloita sekä pinnejä rauhaan. kaikki on syöty jos ne vähääkään näkyy ja jos laatikko on vähääkään auki niin neiti kaivaa ne salamana korista tai kiipeää hyllylle hakemaan.. hauskinta on se että neiti tietää tekevänsä väärin ja saavansa huutia mutta ainakun astun ovesta ulos 5minuutiksikin niin se on sielä, kai se kostaa sitä että jää yksin? :S tosin sillä seurana on isompi katti.


    • Bulp

      Jotkut kissat vain ovat pienempiä kooltaan. Minäkin huolisin kyllä minikissan. :)

    • pikkukatti

      Myös minulta tuollainen pienempi kisu löytyy. Ei tosin ihan hirmu pieni, mutta kuitenkin. Ja äitilläni on vielä pienempi kissa, vaikka on jo vuoden vanha ja sai jo pentujakin. Molemmilla kissoilla on tiettävästi myös pieni emo, joten varmaan geeneissä on. Ja varmaan noista pennuistakin tulee suht pieniä. Vaikka itselleni otankin niistä sen suurimman kollin. Mutta tuskin siitäkään jättiläistä tulee.

    • asiantuntia

      maatiaiset ovat "rodultaan" pinenpiä !!!!
      Pienikokoisuus saattaa johtua myös siitä että pentu ei ole saanut emältään tarpeeksi RAVITSEVAA MAITOA !!!!

      • Eulalia

        Vähänkin vanhemmat ihmiset muistavat lapsuudestaan mummolan kissoja, jotka olivat isoja kuin ilvekset. Ja ne kaikki navettakissat ovat aina olleet maatiaisia.

        Itselläni on kyllä ollut mininarttu. Sillä oli pentuna jokin suolistotulehdus, en tiedä vaikuttiko kasvuun. Veljet olivat aivan komeita pötkäleitä, siinä 5 - 6 kg. Mutta tämä narttu varmaan 3 - 4 kg.

        Sen kohtuunkaan ei mahtunut kerralla kuin 2 pentua, kun kaksi kertaa annoin sen tehdä pentueen. Toisessa satsissa narttupentu oli isohko, mutta kollipentu pikkuruinen. Selvästi eri isistä lähtöisin (kissan pentueen pennuilla voi olla useita siittäjiä).


      • Tabby

        Oikein varsinainen asiantuntiJa olet :D

        Maatiaisia on kaiken kokoisia: pieniä, isoja ja siltä väliltä. Ei voida edes puhua siitä, mitä maatiaisen pitäisi painaa, koska ne eroavat toisistaan niin paljon.

        Meiltä löytyy kaksi isoa maatiaista, tyttökin painaa 6,5 kg (eläinlääkärin laskema ihannepaino 7 kg). Anoppilasta puolestaan löytyy parikiloinen aikuinen maatiaistyttö.

        Että se siitä asiantuntemuksestasi :D


    • söpöä

      mullekkin minikisuli =)

    • Citty

      Mun entinen kissa oli hyvin pienikokoinen. Mun mielestä se ei ole mitenkään hassua tai outoa? jotkut on jotkut ei. Sitä paitsi minikokoieset on söpöjä. :)

    • meillä:)

      yli vuoden on jo meidän pikkuinen maatiais poika! leikattu 7kk ikäsenä ni oon aina aatellu että johtu siitä,mutta nyt kuullu aika monelta taholta että se on ihan normaalia! Meijän minikisu painaa vaan n.2 kiloa,mutta energiaa on sitäkin enemmän,tuntuu joskus ettei se nuku ollenkaan!!! Aivan rakastan tätä hömppeliä,nyt kaveriksi hankitaankin sitte Britti:)

      • oooon

        Yli 7 kiloinen poitsu, ihan mammanpoika. ;D


    • marsaparsajoo

      heippa, meidän tyttö kisuli on kanssa jo ylivuoden ikäinen ja kaverin puolivuotias rääpäle menee koossa ohitse huimasti.. kaverini ihmettelevät kuin meidän katti on vielä rääpäle vaikka pitäisi jo olla iso kuin mikä, luulevat sillä olevan matoja taikka jonkin lainen kasvain sillä se ei sylissä tykkää olla. itse en usko matoihin enkä kasvaimeen, sillä kissa tulee syliin sillon kun itse haluaa, kaverini vain aina nostelevat sitä retuuttaen, en itsekään siitä tykkäisi :D ja madotettu on katti.. tosin pikkuista ei ole vielä leikattu joten kiima saattaa hidastaa kasvua (ko)? kiva kuulla että muillakin on pieniä kissoja sillä alkanut kyllä huolestuttamaan miten rääpäle tuo oikeasti onkaan vielä.

    • HemuliJaTiinu

      Mulla on samasta maalaispentueesta olevat sisarukset. Olleet kehnolla ravinnolla pentuvaiheen ja emo myös.
      Poika on sellanen normaali, mutta pienikokoinen. Tyttö taas ihan mini, max 3kg. Todella nirso eikä ruoka muutenkaan juuri napostele. Kuivaruokaa yleensä vaan (joskus esim katkaravut saattaa mennä), tällähetkellä royal canin.
      Ajattelin että voisin ens kerralla ostaa samalta merkiltä korkeaenergistä ruokaa mistä oli jo viime kerralla myyjän kanssa puhetta kun kerroin että kissani on kovin hoikka.
      Poika syö mielellään raakaa lihaa ja silloin tällöin kalaa. (Pakastimen kautta)
      Madotan sisäkissani säännöllisesti.
      Molemmat on erittäin energisiä ja ihmisrakkaita mussukoita.

      Monet ystäväni ovat kyllä kiinnittäneet neidin kokoon huomiota, minikissa..
      Ihana.

      ps. Tällä hetkellä nää pennusta asti yhdessä olleet kissat nukkuvat sylikkäin, kasvotusten sohvalla kerällä :) . ikää 3v.

    • Tiskirättinen

      Meillä oli britti tyttö joka ei kasvanut. Sisko samasta pesueesta kasvoi isoksi ja uljaaksi, mutta toisella ei edes karva kunnolla aikuistunut pörröisestä pentu turkista. Jopa miukuminen oli vauvamaista. Vajaa viikko sitten jouduimme hyvästellä pikkuisen, diagnosoitiin FIP(corona viruksen mutaatio). Hän ei koskaan kasvanut, koska pienessä kehossaan ei ollut tarvittavia rakennuspalikoita. Mitään ei ollut tehtävissä, ei ikinä ollutkaan. Parempaa onnea teille!

    • Milli5009

      Minulla on 2 pikku kissaa. Ikä 9v. Hyvin voivia ja virkeitä. Mutta keijukaisia ovat olleet aina.

    • Jepsndåekwpfbpan

      Minulla on ollut kaksi kissaa. Toinen kuoli ja siis otin jonkin ajan päästä toisen. Olivat sukua toisilleen ja molemmat olivat sellaisia sportti mallisia kissoja. Maatiaiskissoja siis molemmat sieltä pohjois Pohjanmaalta. Toinen serkuilta jolloin sain nähdä sen kasvavan. Emo oli huolehtiva ja opetti hienosti pentuja. Siis jos se pentu maukas vähänki nii samantien emo tuli suojelemaan. Toisesta en tiedä paljoakaan kun se oli toiselta kasvattajalta. Sisäkissa oli ja emo oli siis ensimmäisen kissan ”sisko”. Kyl vähän tuntu että muut pentuetoverit oli sitä vähän hylkiny emt. Mut se oli musta ja muut veljet oransseja. Se ei kyl enää kokoa kasva vaan painoa.

    • Kääpiökissa

      Oon ihmetellu meijän kissaa kun se ei oo kasvanu 6kk jälkeen ollenkaa. Kissa nyt 14kk ja painaa 2.3kg . Syöminen tosi vähästä. Toinen kissa syökin molempien edestä. Ihanaa että muillakin mini kissoja

      • annabz

        Onko ihan maatiainen ja tiedätkö minkä kokoinen emä?

        Itselläni on minikissan lapsi, kissani emä painaa siis 2,3 kg ja oma kissani painaa nyt 8kk iässä 2,4 kg. Omalta kissaltani kyllä löytyy ruokahalua ja myös imi emän tissiä pennuista kaikista innokkaammin, joten varmaan kasvaa tästä vielä.

        Mutta eiköhän tuo ihan normaalia ole, onhan meissä ihmisssäkin paljon kokoeroa eikä kukaan mieti että onko lyhyemmissä ihmisissä jokin vikana. Itse tykkään pienistä kissoista, ihania hetkiä kääpiökissasi kanssa! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      523
      2664
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      57
      1089
    Aihe