Enkelien Suojatti -natsien vainoamat...

Anonyymi-ap

Saksalainen Anita Dittman joutui kokemaan Toisen maailmansodan kauhut herkimmässä nuoruudessaan. Saksalainen isä oli jättänyt perheen, koska vanhemmista toinen, Anitan äiti oli juutalaistaustainen kristitty ja Anita yritti selviytyä päivästä toiseen äitinsä kanssa Hitlerin Saksassa, jossa juutalaisvainot ja vähemmistökansallissuuksiin perustuvat vainot ja katoamiset olivat arkipäivää.

Teos kuvaa hyvin tuota aikaa ja holokaustia. Anitan tantet eli tädit eivät selviytyneet tuhoamisleiriltä, vaan tyttö ei kuullut enää tädeistään mitään Toisen maailmansodan jälkeen.

Natsihallinto riisti juutalaisperheiden henkilökohtaisen omaisuuden. Muistan toisesta lukemastani kirjasta Mila 18, joka kuului Leon Urisille ja historiallisiin lähteisiin, että pienen tytön räsynukke riistettiin lapsen kädestä lapsi oli hyvin pieni olisiko ollut 3-vuotias. Kun lapsi yritti ottaa räsynukkensa takaisin. Häntä ammuttiin päähän.

Tosiasiassa juutalaiset pienokaiset Rozenthalin veljekset, jotka olivat noin 3-4-vuotiaita tapettiin. Olen tietoinen heidän elämästään ja nähnyt heistä mustavalkoisen valokuvan. Anne Frank kuvaa hyvin miten systemaattisesti saksalaiset etsivät juutalaisia. Seiniä koputeltiin ja kuunneltiin kuuluuko mitään ääniä, jotka paljastaisivat piileksivät juutalaislapset ja perheet.

Anne Frankin päiväkirja on maailmankuulu omaelämäkerta 15-vuotiaalta tytöltä, joka menehtyi natsien keskitysleirillä ja kuuluu Unescon maailmanperintöön kirjallisuudesta.

Anita Dittman oli juutalainen kristitty, joka tunsi Kristuksen, Jeesuksen ja uskoi, ettei tämän käsissä hänelle voi tapahtua mitään pahaa.
Päinvastoin, yhä uudelleen hän joutui ihmettelemään auttajia joita tuli hänen tielleen juuri oikeaan aikaan. Enkeleitäkö he olivat...

Kirja on erittäin kiinnostava kuvaus natsi-saksan juutalaisiin ja vähemmistö- kansallisuuksiin kohdistuvista vainoista.

Anita Dittman oli todellinen henkilö, joka selviytyi hengissä Toisesta maailmansodasta.

Jan Markel on kirjoittanut Anita Dittmanin omaelämäkerta suomeksi nimellä Enkelien suojatti. Klassikko, joka sopii kaikille, jotka haluavat nähdä omaelämäkerta aikalaisen kuvauksen natsi-saksan epäinhimillisestä elämästä ja juutalaisten ja vähemmistöjen vainoista ja ihmisten katoamisista natsi-saksassa.

Ihmisillä ei ollut mitään arvoa, jos he eivät täyttäneet Hitlerin ja natsien rasistista ihmismääritelmää. Kirja on myös kristillinen. Anita Dittman uskoi vahvasti Kristukseen ja oli varma, ettei hänelle voi tapahtua mitään edes natsien hallitsemassa Saksassa. Anita sanoi äidilleen: "Minäkin tunnen enkelit."

Theresienstadin keskitysleiriin Anita Dittman, joutui Toisen maailmansodan aikana. Leirissä oli muita "ei toivottuja" kuin juutalaisia, mm.ssa kommunisteja, romaaneja, kehitysvammaisia, ja mielisairaita. Ja natsit pyrkivät myös surmaamaan kaikki ne, jotka lähetettiin leireihin.

Niille, jotka eivät uskoneet Jumalaan, kuolema oli ainoa ystävä. Uskovat piti pystyssä vain heidän uskonsa Kristukseen. Anita Dittman, joutui sodan aikaan eroon äidistään, jonka hän löysi sodan jälkeen karanteenissa olevasta keskitysleiristä. Äiti oli heikossa kunnossa, mutta edelleen hengissä.

Anita Dittmanin tuttava Rouva Rosenberg kertoi, kuinka veri sananmukaisesti virtasi Prahan kaduilla natsien rynnätessä kaupunkiin vangitsemaan uhrejaan. Perhe saattoi vain katsella avuttomana vierestä, kun SS-mies nuiji ja murhasi vauvan tai pikkulapsen.

Anita Dittman halusi erityisesti tähdentää sitä kuinka Jumalan käsi oli ohjannut hänen elämäänsä. Anita ja hänen äitinsä Hilde Dittman selviytyivät hengissä.
"Äiti kietoi kätensä kaulaani ja purskahdimme ilon kyyneliin ja syleilimme toisiamme lähettäen hiljaa yhteisen kiitoksen Jumalalle", Anita kertoi.

Kirja on julkaistu nimellä "Angels in the Camp", Usa.

Anita Dittmanista löytyy englannin kielisestä googlesta tyttönä mustavalkoinen valokuva, sekä värivalokuvia vanhempana ihmisenä.

Myöhemmin Anita Dittman muutti Usa, jossa hän ja hänen äitinsä elivät kuolemaansa asti.

Kirja on julkaistu suomeksi nimellä Enkelien suojatti. Kirja on omaelämäkerta klassikko, jonka on kirjoittanut puhtaaksi Anita Dittmanin haastatteluiden kautta Jan Markel.

Se on klassikko kuten Anne Frankin omaelämäkerta Anne Frankin päiväkirja, joka on julkaistu myös nimellä "Nuoren tytön päiväkirja."

Suosittelen kirjaa kaikille. Arvosana kirjan kuvauksille on kiitettävä.

Holokaustista kertovaa kirjallisuutta:
Anne Frankin päiväkirja - Nuoren tytön päiväkirja. (Omaelämäkerta.)
Jan Markel: Anita Dittman - Enkelien Suojatti (Angels in the Camp.) (Omaelämäkerta.)
Leon Uris: Mila 18 (Perustuu historiallisiin lähteisiin.)

Suosittelen kaikkia näitä kirjoja, jotka haluavat tietää holokaustista.

En tiedä onko näistä kirjoista otettu uusintapainoksia ja koska, mutta niitä saattaa löytyä kirjastoista.

Anita Dittmanin omaelämäkerta kirja saattaa löytyä englanninkielisenä uusintapainoksena nimellä "Angels in the Camp." Julkaistu Usa.
Suosittelen kaikille lukemaan.

2

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Anita Dittman elää edelleen ja on 97-vuotias, mutta hänen äitinsä Hilde on kuollut. Selvityksenä kirjoitettuun tekstiin. Kirja on mahdollista hankkia Amazonilta.
      Kirja on ollut myynnissä Usa. The best bookseller Amazon.

    • Anonyymi

      Kirja on ihan kiinnostava. Luin sen nuorempana. Se on nimeltään Enkelien Suojatti. En tiennyt, että kirjan päähenkilö elää edelleen ja on jo noin vanha, mutta hänen äitinsä Hilde on kuollut, joka on tietysti on ymmärrettävää, kun ottaa huomioon Anitan iän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe