Polttarivinkkejä tarjolla

Kaasona kahdesti

Heippa kaikki polttareittenne kanssa tuskailevat ihmiset. Kaksi kertaa on kaason nakki napsahtanut hyvin erilaisille morsiamille ja erilaisiin häihin. Kaksi kertaa siis on pitänyt myös polttarit järjestää. Toisissa polttareissa meitä järkkääjiä oli 3 ja toisissa mahtoi olla 7. Molemmista tuli hyvät polttarit, joissa morsianta ei häpäisty, nolattu eikä myöskään polttareiden meininkiä aliarvioitu. Molemmat olivat myös mielestäni morsiamen näköiset. Molemmissa kustannukset pysyivät hanskassa ja molemmissa morsiamen vanhemmat halusivat osallistua kustannuksiin (toisen 100€ ja toisen 75€). Näillä avustuksilla saatiin maksettua kalliimmat ns. extreme-osiot, jolloin polttariseurueen maksettavaksi jäi kaikki muu hauska. Taisi tulla hintaa per lärvi jotain 20-30€. Tässä vinkkejä:

1. Lähtö: morsiamenhan ei pitäisi tietää polttariajankohtaa, mutta monet sen arvaavat. Molemmat pidettiin 2vko ennen häitä, jotta jäi häihin valmistautumiselle aikaa. Toiselle tarvittiin lapsenvahtia, joten morsiamen äiti ja sulhanen olivat juonessa mukana. Äiti meni kyläilemään mukamas ja antoi sitten morsiamelle kirjekuoren, jossa oli ohjeet pakata mukaan tietyt varusteet illaksi. Kirje oli kirjoitettu tietty salamyhkäisesti. Samoin kerrottiin mitä piti laittaa päälle ja kellonaika monelta piti olla valmis (1/2 tuntia aikaa). Kirjeessä oli tyhjä paperi ja kirjekuori, morsiamen piti kirjoittaa kirje puolisolleen (mitä sillä hetkellä nyt sattui mieleen juolahtamaan), kirje annettiin sitten häissä sulholle. Morsiamen nouti moottoripyörämies (kaverin kaveri lähti hommaan kahvipaketin hinnalla, koska tykkäsi ajella), morsian siis oli pukeutunut ajomatkaa varten lämpimästi. Idea siksi, että morsian oli muutama vuosi takaperin vielä unelmoinut motskarimiehistä ja vauhdin hurmasta. Kuski kyyditsi 35 km lähimpään
kaupunkiin, jossa olimme odottamassa seurueen kanssa seuraavaan ohjelmanumeroon. Juotiin pienet kuoharit.

Toisen morsiamen lähtöhetki niin ikään oli ylläri. Tuleva sulhanen ja veli olivat mukana juonessa ja olivat ostoksilla eräässä kauppakeskuksessa. Olin sopinut henkilökunnan kanssa, että morsian kuulutetaan infopisteeseen klo X. Näin tapahtui ja infotäti ojensi kirjekuoren hänelle. Kirjeessä oli salamyhkäisesti ohjeita mitä piti ostaa kaupasta (eräs hedelmä, jonka nimeä morsian käytti sulhasen lempinimenä) ja miten ostos piti itse paketoida yläkerrassa (kaikki oli sovittu henkilökunnan kanssa). Paketointipsteestä sai seuraavat ohjeet. Morsian saapui ohjeiden mukaisesti yhdeen seurueen jäsenen kotiin (tämä asui aivan kauppakeskuksen vieressä). Siellä pukeuduttiin asuun, joka sopi illan teemaan (asu oli herttainen, ei paljastava eikä nolaava, asu oli seurueen itse askartelema).

2. ENSIMMÄINEN OHJELMA
Moottoripyörämorsiamen tehtävänä oli laskeutua alas erään elämysohjelmapalvelun ohjaamana pystysuoraa seinämää ja todella korkealta. Siinä extremeä kerrakseen (tiesimme, ettei korkeanpaikan kammoa ollut, ja morsian tykkäisi vaikka jännittäisikin).

Kauppakeskusmorsiamella ei ollut ajokorttia, koska ei semmoista ollut halunnut ja hän oli aina pohtinut, että mitenköhän sitä autoa ajetaan. Veimme hänet alueelle, joka oli rajattu ja tyhjä (iso hiekkakenttä) ja minä ajo-opettajana hän sai ajella autoani. Homma oli mielekäs ja kyllä ne vaihteenvaihdotkin alkoivat sujua, hymy huulilla kiihdytteli sitten liian pienellä vaihteella armasta autoani.

3. TOINEN OHJELMA
Moottoripyörämorsiamen kanssa lähdettiin pelaamaan erääseen baariin biljardia, jota hän oli muutama vuosi sitten vielä aina baareissa pelannut. Otettiin siinä juomat samalla. Pari seurueen jäsentä lähti viimeistelemään paikkaa, jonne seuraavaksi menimme (erään seurueen jäsenen koti siinä vieressä).

Kauppakeskusmorsiamella oli extremeä vuorossa. Hänet vietiin kiipeilemään ulkoseinälle erään elämyspalvelun ohjaukseen.

4. KOLMAS OHJELMA
Seuraavaksi kummatkin morsiamet saivat ruokaa. Ruoat tarjoiltiin seurueen jäsenten kodeissa molemmille. Molemmilla oli omat teemansa, jonka mukaan ruokaa ja juomaa oli tehty. Eli boolit oli, ruoaksi molemmilla salaatteja, patonkia ja naposteltavaa.

Tässä välissä toisissa polttareissa kävi seksilelukaupan esittelijä (tuli ilmaiseksi, jotkin liikkeet ottavat maksun, joten kannattaa kysellä). Saimme hyvän esittelyn ja hauskaa oli. Morsiamelle oli varattu rahaa ostoksiin, joita tekivät kyllä sitten muutkin :)

5. PUKEUTUMINEN
Koska ilta alkoi olla käsillä oli syytä alkaa pukeutumaan. Toinen morsianhan olikin jo asussaan, joten ehostettiin ja kohennettiin pukua iltakuntoon.
Toisella morsiamella oli polttareihin saatu pikkusummalla (ihan pienet matkakulut) yhden polttariseurueen jäsenen kaveri laittamaan peruukki ja meikit (alan opiskelija) ja pukeutuminen oli seksikästä (nimenomaan hyvällä maulla, ei mitään törkeyksiä ja nolaavaa). Polttariseurue tunnusti teemaa omalla pukeutumisellaan, mutta polttarikalu oli ainoa varsinaisesti puettu.

6. BAARIIN TEHTÄVÄT
Polttareihin kuuluu yleensä tehtäviä, kuten myös näille morsiamille oli kaavailtu. Ideahan on, että tehtävien pitäisi olla jotenkin morsiamen elämään tai mieltymyksiin tai avioliittoon liittyviä. Kummassakaan ei järjestetty myyjäisiä, sillä niihin tiesimme morsianten olleen vastahakoisia.

Tämä moottoripyörämorsian teki kolme tehtävää, jokaisen eri baarissa. Näistä oli sovittu baarien kanssa etukäteen. Karaoke oli ensimmäinen, koko seurue oli lavalla mukana. Kappale oli teinivuosilta tuttu klassikko, ja meni todella hyvin vaikka morsian aina luuli ettei osaa laulaa. Meininki oli mahtava. Tiesimme myös, että morsian oli halunnut kokeilla karaokea, eikä siis ujostelisi tai vihaisi ajatusta. Vuoro ja kappale oli varattu etukäteen, joten pääsimme laulamaan sovittuun aikaan ja juontajakin kuulutti morsiamen kutenb tilanteeseen sopi.

Seuraavaksi mentiin baariin, jossa morsian kierteli ympäri baaria pyytäen miehiltä "todistusaineistoja" siltä varalta, että jos oma mies kävisi laiskaksi osoittamaan rakkauttaan, voisi näitä pikku esineitä sitten piilotella kotiin ja näin saisi mieheen vipinää. Saaliiksi morsian sai puhelinnumeroita, käyntikortin, joku tarjosi sukkaansa jne. Tieisimme, että morsian selviytyisi supliikkina tällaisesta tehtävästä.

Viimeiseksi mentiin baariin, jossa morsian juonsi dj:n paikalta erään aiheeseen sopivan menokappaleen. Juonnosta ja biisistä oli baarin kanssa sovittu etukäteen. Juonto oli mieletön ja morsian aivan fiiliksissä. Ilta jatkui tanssilla ja biletyksellä ja yötä oltiin yhdessä siellä kaverin kämpillä.

Toinen morsian oli drinksujen ystävä ja hänelle oli sovittu erään yökerhon kanssa, että hän saa tulla tiskin taakse oppiin tekemään drinkin siitä hedelmästä, jonka hän oli ostanut. Morsian oli innoissaan ja drinkki oli todella hyvä, hänen itse kehittelemänsä ja baarimikon ohjauksessa mainiosti valmistunut. Ihan itse siis myös teki drinkit meille ja itselleen.

Seuraavassa baarissa oltiin sovittu, että dj soittaa morsiamen lapsuusajan lemppariohjelman tunnarin 3 kertaa tunnin aikana ja yhdessä teemme kappaleeseen sopivan koreografian, jota sitten tanssimme vedet silmissä.

Karaokeakin kävimme laulamassa, biisinä myöskin nuoruusajan lemppari. Olimme koko ryhmä mukana.

Ilta jatkui hyvissä tunnelmissa. Morsiamella oli polttaripassi, johon hän sai ohjeita tutuilta ja tuntemattomilta. Tämä passi oli mukana myös kaikissa tehtävissä, joista siis sai myös merkinnän.

Myös tällä ekalla polttarikalulla oli mukanaan polttarivihko, jonka viimeiset merkinnät olivat jo aika haparoivia :)

Kummistakin polttareista otettiin paljon paljon kuvia, ja kaikkiin tehtäviin ja ohjelman käänteisiin oli aina liitetty vihjekuori, jonka seurue antoi, toinen sai vihjekuoria myös niistä baareista aina tehtävän jälkeen. Nämä kaikki vihjeet ja kuvat sekä selostus tapahtumista liitettiin myös kansioon, joka polttareista tietenkin tehtiin.

Tärkeintä on ajatella sitä morsianta, seurue maksaa morsiamen juomat ja ruoat kannattaa ehdottomasti kokata halvalla jonkun kotiin. Pukeutuminen on tärkeää ja tärkeää on myös näyttää seksikkäältä/naiselliselta/hyvältä vaikka näyttäisikin samalla hassulta. Kuvia kannattaa ottaa kokoajan ja paljon. Päivä kannattaa todella tehdä morsiamen näköiseksi ja kirjeillä ja vihjeillä ja pikkusälällä saa homman kudottua kokonaisuudeksi. Hirveitä summia ei kannata laittaa polttareihin ja apua kannattaa kysellä sitten vaikka morsiamen vanhemmilta tai joltain. Kaikki tutut ja kaverien tutut kannattaa hyödyntää, monet osallistuvat mielellään sellaiseen jonka osaavat (joku voi antaa maalauskurssin, joku opettaa vaikka leipomaan, jollakin on vene tai motskari, jolla voi ajella, joku osaa meikata tai kammata hiukset hienosti...taitoja on) baarit osallistuvat yleensä kun osaa pyytää ja sopia asioista, esittelyjä saa joistain paikoista ihan ilmaiseksikin. Joku morsian on saattanut haaveilla jostakin ammatista tai asiasta jonka haluaisi oppia tai jota haluaisi kokeilla...niitä kannattaa hyödyntää.

Ei muuta kun polttareita suunnittelemaan toverit, hyvät niistä tulee!

3

20143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaasona 06

      Siis millainen tuo passi systeemi oli? Kuka sinne kirjoitti ja mitä? Kuullosti tosi hauskalta idealta =) Mihin liititte sen sitten jälkeenpäin vai annoitteko sen sellaisenaan morsiammelle? KIITOS!

    • Seremoniamestari

      Ihanaa kun joku jaksaan noin yksityiskohtaisesti kertoa! Lupaamme mekin raportoida sitten kun polttaripäivä on takana! :)

    • ojaespgfephe

      Ihanan yksityiskohtaisesti kerroit!! Meillä kaverin polttarit edessä ja aika ulapalla vielä mennään, mutta sinun kirjoituksesi antoi hauskoja ideoita! :) Näillä vinkeillä varmasti saadaan mekin hyvät polttarit!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2886
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2248
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      23
      1787
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe