Kaikki leikkeleet pois leivän päältä on uusi ravitsemussuositus

Anonyymi-ap

83

523

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Leikkeleissä on tarpeetonta suolaa ja rasvaa ruokavalion kokonaisuutta
      katsottaessa"

      Tutkimusnäyttö on ravitsemustieteen professori Schwabin mukaan hyvin yksiselitteistä.

      ”Teen myös potilastyötä ja henkilökohtaisesti ajattelen, että monelle leikkeleiden suosituksen muutos voi olla isompi asia kuin lihamäärän vähentäminen aterian
      verran viikossa.”

      • Anonyymi

        Höpöhöpö


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö

        Tiede ei ole mielipide.


    • Anonyymi

      Henekeitto on (ilman lihaakin) terveellisimmästä päästä ruokaa.
      Syönkin sitä viidesti viikossa.

      Palkokasvit (esim. heneet) ovat esimerkiksi hyviä B-vitamiinien, raudan, kaliumin, magnesiumin, sinkin ja fosforin lähteitä. B-vitamiineihin kuuluvaa folaattia suomalaiset saavat keskimäärin suosituksia vähemmän, joten erityisesti runsaasti folaattia sisältävien soijapavun, härkäpavun ja papujen käytön lisäämistä suositellaan.

      Palkokasveissa on myös runsaasti kaliumia ja vain vähän natriumia, mikä ylläpitää normaalia verenpainetta. Lisäksi palkokasveissa on runsaasti proteiinia ja monipuolisesti kuitua.

      • Anonyymi

        Minä teen hernekeiton porkkanan kanssa ja hyvää tulee , ja ne jotka laihduttavat pitävät sitä hyvänä ratkaisuna .


    • Anonyymi

      heRRRRneet tietenkin

    • Anonyymi

      Itse en ole syönyt kasviksia 76 vuoteen mennessä yhteensäkään edes 1 kg verran.

      • Anonyymi

        Et yhtään perunaakaan ? Perunasta saa c-vitamiinia ja muutakin.
        Peruna on terveellistä.


      • Anonyymi

        Arvostan


    • Anonyymi

      Ravistsemusrikkaat palkokasvit (herneet, pavut ja linssit) pitäisi olla osana ruokavaliota edes noin 50-100 g päivässä. Vihreissä salaateissa ole juuri mitään
      muuta kuin vettä.

      • Anonyymi

        Joopa joo, palkokasvit ovat esim. kihdin aiheuttajina niitä pahimpia, syö palkosi...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joopa joo, palkokasvit ovat esim. kihdin aiheuttajina niitä pahimpia, syö palkosi...

        Syön onnellisena palkokasveja, hernekeittoa, papuja ja linssejä.
        Niistä saa päivän proteiinit ja paljon muuta - eikä maksa paljon !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syön onnellisena palkokasveja, hernekeittoa, papuja ja linssejä.
        Niistä saa päivän proteiinit ja paljon muuta - eikä maksa paljon !

        Sokeriarvotkin saa samalla ylös


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syön onnellisena palkokasveja, hernekeittoa, papuja ja linssejä.
        Niistä saa päivän proteiinit ja paljon muuta - eikä maksa paljon !

        Minä onnelisena syön punaista lihaa joka ainut päivä,viikon loppuna sitten iso paisti uuniin nyt hirvestä🤗nam nim merkillä yli 70vuotta tervettä elämää👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joopa joo, palkokasvit ovat esim. kihdin aiheuttajina niitä pahimpia, syö palkosi...

        Syön syön ja lenkkiä oikein urakalla :)))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sokeriarvotkin saa samalla ylös

        Herneitten sokeri on eri kuin valkoinen sokeri.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syön onnellisena palkokasveja, hernekeittoa, papuja ja linssejä.
        Niistä saa päivän proteiinit ja paljon muuta - eikä maksa paljon !

        Valkoiset pavut tomaattikastikkeessa on mielestäni todella hyviä.


      • Anonyymi

        Voisitko mitenkään olla tietoisempi, kun kerran opastat ja ohjaat täällä.


    • Anonyymi

      Pierua, pierua lisää pierua.

      • Anonyymi

        Ei pieretä, jos ei ole herneissä olevan sokerin pilkkoutumisongelmia
        ja ihminen pieree muutenkin 7 litraa ilmaa vrk:ssa.


    • Anonyymi

      En koskaan laita leivälle muuta kuin sipaisun kasvislevitettä,
      joskus en sitäkään.

      • Anonyymi

        Kasvilevitteet aiheuttaa syöpää


    • Anonyymi

      No silloinhan se on sama jättää koko leipäkin syömättä🤣
      Siili

      • Anonyymi

        Siis turhaa hiilarihöttöä.
        Siili


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis turhaa hiilarihöttöä.
        Siili

        Suomalainen on leipä on hitsin maukasta ja terveellistä, ei se kaipaa lisukkeita.
        Valkoinen leipä on tyhjää hiilarihöttöä eli pullaa, ei leipää.


      • Anonyymi

        Millä logiikalla ?


    • Anonyymi

      Leipä yleensä aika mautonta tarvii jotain makua antamaan, terveellisiä vaihtoehtoja löytyy roppa kaupalla kun on mielikuvitusta. Vähärasvaisia tuotteita leivän päälle, kanaa, kalaa, juustot, tomaatti, kurkku jne. kala-kallen mätiä tarvii sipaisu jo on makua.

      • Anonyymi

        Vähärasvainen juusto ja kevyesti savustettu ohuenkohut kinkkusiivu joissa sydänmerkit. Niistä en luovu mutta nuo muut mainitsemasikin käy. Paitsi mätitahnaa en muistakaan minä vuonna olisin ostanut.
        Siili


      • Anonyymi

        Kaikkien noitten sörsseleitten kanssa ei leivän maku enää voi maistukaan sieltä
        alta.


      • Anonyymi

        Pulla ehkä on sinusta "maukkaampaa", mutta minusta suomalainen leipä
        on maukasta. Varsinkin kun saa käsiinsä jonkun paikallisen pienemmän leipomon
        tuoretta leipää esimerkiksi kauppahallista.


      • Anonyymi

        "Leipä yleensä aika mautonta tarvii jotain makua antamaan, terveellisiä vaihtoehtoja löytyy roppa kaupalla kun on mielikuvitusta. Vähärasvaisia tuotteita leivän päälle, kanaa, kalaa, juustot, tomaatti, kurkku jne. kala-kallen mätiä tarvii sipaisu jo on makua."

        Leivän ei ole tarkoitus olla pizza.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkien noitten sörsseleitten kanssa ei leivän maku enää voi maistukaan sieltä
        alta.

        Ruisleipä jossa kuitua vähintään 6g kyllä maistuu juusyo-tai kinkkusiivun ja kasvisten alta.
        Siili


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähärasvainen juusto ja kevyesti savustettu ohuenkohut kinkkusiivu joissa sydänmerkit. Niistä en luovu mutta nuo muut mainitsemasikin käy. Paitsi mätitahnaa en muistakaan minä vuonna olisin ostanut.
        Siili

        Vähärasvaisia näyttää monet täällä suosivan .
        Meidän pitäjän vanhusten hoitokodissa alettiin käyttämään voita leivän päälle , juomaan oikeaa maitoa eikä mitää rasvatonta.
        Ovat hyväkuntoisia ja nukkuvat hyvin , sillä se on ravintoa mitä ovat syöneet jo lapsesta asti .joten en ole koskaan ymmärtänyt tuota rasva hysteriaa, ihmisen keho tarvitsee rasvaa kuten aivotkin toimiakseen . Kaikkea kohtuulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähärasvaisia näyttää monet täällä suosivan .
        Meidän pitäjän vanhusten hoitokodissa alettiin käyttämään voita leivän päälle , juomaan oikeaa maitoa eikä mitää rasvatonta.
        Ovat hyväkuntoisia ja nukkuvat hyvin , sillä se on ravintoa mitä ovat syöneet jo lapsesta asti .joten en ole koskaan ymmärtänyt tuota rasva hysteriaa, ihmisen keho tarvitsee rasvaa kuten aivotkin toimiakseen . Kaikkea kohtuulla.

        Vanhojen ihmisten, joilla on aineenvaihdunta hidastunut ja ruokahalu heikko on hyvä saadakin energiaa rasvankin muodossa. Pää-asia että ruoka maistuu. Epäterveellinen ruoka on tuossa vaiheessa jo tehtävänsä tehnyt.
        Siili


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähärasvaisia näyttää monet täällä suosivan .
        Meidän pitäjän vanhusten hoitokodissa alettiin käyttämään voita leivän päälle , juomaan oikeaa maitoa eikä mitää rasvatonta.
        Ovat hyväkuntoisia ja nukkuvat hyvin , sillä se on ravintoa mitä ovat syöneet jo lapsesta asti .joten en ole koskaan ymmärtänyt tuota rasva hysteriaa, ihmisen keho tarvitsee rasvaa kuten aivotkin toimiakseen . Kaikkea kohtuulla.

        Kannattaakin tulla sinne hoitokotiin kun kunto paranee hyväksi rasvaisella ruoalla😁.
        Siili


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruisleipä jossa kuitua vähintään 6g kyllä maistuu juusyo-tai kinkkusiivun ja kasvisten alta.
        Siili

        Ruisleipä, kinkku ja tomaatti on tosiaan minunkin herkkuani.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruisleipä, kinkku ja tomaatti on tosiaan minunkin herkkuani.

        Hiivaton juureen leivottu ruisleipä nam!
        Siili


    • Anonyymi

      Ahaa, nyt tämmöstä tällä kertaa. Mitähän seuraavaksi.. Jokin kielto menossa säännöllisin väliajoin. Miksihän niitä ruokia sitten valmistetaan, kun niin vaarallisia ovat. Eikä tänne maapallolle kukaan jää ja kaikki elollinen sairastaa niin kasvit, eläimet kuin ihmisetkin. Vuorollaan. Ja poistuu elämästä.

    • Anonyymi

      Onhan se hyvä antaa "herätyksiä" ihmisille ruokailutottumuksiin. Moni
      mättää leipiensä päälle niin paljon kaikkea, että se vastaa yhtä päivän ateriaa.

      • Anonyymi

        Taitaa kirjoittaja itse olla se mättäjä...missä hän ihmisten aamupalojen kokoja olisi kyttäämässä..?


      • Anonyymi

        Miksiköhän nämä rasvattomat ihmiset eivät elä useinkaan hyvin. Vanhaksi , mutta ne jotka käyttävät oikeaa rasvaa ovat hyväkuntoisia kauemmin .
        Tämä rasvattomuuden palvelu alkoi pikkuhiljaa. Jo 60 luvulla ja näyttää olevan kovasti tapeetilla , kun juodaan rasvatonta maitoa ja sivellään leivän päälle jotain kasvis mömmöä ja kuvitellaan että ollaan niin terveellisiä ..
        Normaali ihminen tarvitsee tietyn määrän rasvaa kehon kunnossa pitämiseen.
        Kohtuullahan sitäkin käytetään .
        Yhteen aikaan ei muka saanut syödä kananmuniakaan kun kuulemma kolesterolitasoa vaikeuttivat. Jokainen ihminen voi ihan hyvin syödä yhden kananmunan päivässä eikä se ole haitaksi.


      • Anonyymi

        Mitä se sulle kuuluu mitä minä syön??? Pidä huoli omista asioista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä se sulle kuuluu mitä minä syön??? Pidä huoli omista asioista

        Terveydenhuollollemme se jotensakin kuuluu, koska jos et osaa syödä oikein, olet nopeammin kuin osaat ajatellakaan yksi sen liian monista potilaista.


    • Anonyymi

      Kyllä se vaan on niin hyvvää, kun sian kylkeä pannulla tiristää
      ja siihen kastaa ruisleipää - - - jos ei satu lenkkiä olemaan, millä herkutella.

      • Anonyymi

        No voin sanoa, että tätäkin tehtiin silloin kun olin lapsi, kouluun oli 3,5 kilometriä matkaa isällä oli hevonen,,,, mutta hän oli meijärikuski eli kuljetti maidot meijäriin, eli me lapset kuljettiin kävellen matkat.


    • Anonyymi

      Ideologia ja ilmasto edellä tehty suositus.

      • Anonyymi

        Juuri niin.Viherspedeilyä


    • Anonyymi

      www.ruokavirasto.fi/ikääntyneet

      Ikääntyvien ruokasuositukset ottavat huomioon ikääntyvän ravinnontarpeen ruokahalun heiketessä ja aineenvaihdunnan hidastuessa.
      Siili

    • Anonyymi

      Kukin tietää itse mitä syö. Näiden "ravitsemusneuvojen" taustalla on useinkin vain: raha. Ruuan hävikki (ylituotanto) tai salainen, vaaniva ruokapula (= ei riitä kaikille).

      Kun Suomessa aikoinaan kasvoi nk. voivuori, oli ravitsemusneuvo: "Syökää voita, voi on terveellistä!"

      • Anonyymi

        Sekä ideologia ettei lihaa pidä syödä


      • Anonyymi

        Ihan niin , keho tiedoittaa mitä ihminen tarvitsee eikä hoitohenkilökunta . Pohjoismaissa kun ei oliivit edes kasva niin ei oikein oliiviölyäkään voi sanoa että se muka olisi pohjoismaiselle ihmiselle hyvin tärkeä .tehdään öljyt kasveista mitä Pohjoismaissa kasvaa koska ne soveltuu meidän metaboliaan paremmin kun jostain lämpöisten maiden tuodut tavarat
        Luulen että jokainen tietää ihan itse mikä ruoka kulloinkin on hyväksi .
        Kun kuuntelee tarkasti kehoaan niin oppii mitä kulloinkin tarvitsee.


    • Anonyymi

      No en varmasti jätä.Olen ihminen enkä jänis

    • Anonyymi

      Oioi, juuri eilen söin maukkaan kauraleivän, jonka päällä oli metwurstia ja olipas se hyvää. En todellakaan aio luopua leivänpäällisistä, olipa suosituksen mitkä tahansa.

      Olen onnellinen, elämänmyönteinen ihminen ja elän oman näköistä elämääni jatkossakin

    • Anonyymi

      Niinhän se on uusi suositus ettei punaista lihaa, leikkeleineen, aikuisen tulisi syödä 350gr/viikko enempää.
      Mutta mikä suositus on nykyään voimassa leivän syönnissä? Onko se yhä 6 siivua päivässä? Tai onko siihenkin tullut grammasuositus?

    • Anonyymi

      Taas joku höpötutkimus.

    • Anonyymi

      Ihmettelen kovasti ettei edes kokolihaleikkeleitä sallittaisi, vaikea uskoa että joku broilerin kokolihaleike olisi pahaksi, sitä samaa tavaraa kun syödään muussakin muodossa. Rasvaiset ja jauhoiset makkarat ja turhan rasvaiset juustotkin voi leipänsä päältä poistaa, tai niin minä olen tehnyt jo aikaa sitten. Leivän päälle vain broilerin kokolihaleikettä tai vähärasvaista juustoa, tai ei mitään.

      • Anonyymi

        Voileivän päälle voi laittaa vaikka hedelmiä. siivuttaa päärynää, omenaa tai banaania. Entäs paistetut ohuet lanttusiivut, miten maukkaita. Puhumattakaan paistetusta kalasta tai lihapullista. niitäkin voi leikata ohuiksi siivuiksi ja ovat hyviä säilöttyjen punajuurien kanssa.
        Ei se ole aina pakko olla leikkeleitä ja juustoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voileivän päälle voi laittaa vaikka hedelmiä. siivuttaa päärynää, omenaa tai banaania. Entäs paistetut ohuet lanttusiivut, miten maukkaita. Puhumattakaan paistetusta kalasta tai lihapullista. niitäkin voi leikata ohuiksi siivuiksi ja ovat hyviä säilöttyjen punajuurien kanssa.
        Ei se ole aina pakko olla leikkeleitä ja juustoa.

        Yök


    • Anonyymi

      Broilerin rasva on kaikkein epäterveellisintä.

      • Anonyymi

        Broileri- nimistä lintulajia ei ole olemassakaan...
        Kanalinnuissa rasva on pääosin nahassa ja nahka jauhetaan mukaan esim. makkaravalmisteisiin. Kanalintujen nahkaa pidetään yhtenä voimakkaimmin kihdille altistavista elintarvikkeista joten jos kihti on joskus vaivannut, ainakin kana- ja kalkkunanakit yms. on syytä jättää syömättä. Itse olen jättänyt kaikki makkaravalmisteet niiden rasvankin takia.


    • Anonyymi

      Kaikkein epäterveellisintä on harhaoppi rasvalevetteistä ja muotoon puristetuista xjuustoista".
      Nämä arkijuustot ja olttermannit jotka eivät ole oikeaa juustoa nähneetkään. (Ellei nyt sitten ns. juustohyllyssä.)

      Kevyt kalkkunat ja kinkkuhärpäkkeet on suoranaista myrkkyä.
      Samanlainen täyskielto kuin tupakalle!

      Ihminen on sekasyöjä.
      Lihaa pitää syödä.

    • Nyt syksyllä kävimme diabetes hoitajan kanssa läpi mitä syön, siinä yhteydessä tuli esille leikkeet, ei moitteita kun käyttää mitä on suositus listalla. Leivänkin leipoisi itse ilman suolaa, veli vainaa valmisti itse leivän leipäkoneella, illalla tarpeet koneeseen ajastin päälle niin leipä aamulla valmis.

      • Anonyymi

        Olin tässä vastikään diabetesliiton verkkokurssilla koskien ravitsemusta.
        Siellä ohjeistettiin tarkistamaan ravintosisällöstä seuraavat asiat jos tuotteessa ei ole sydänmerkkiä:

        Leipärasvat ja kasvislevikkeet:
        Tarkista kovan rasvan määrä. Kovsa eli tyydyttykyttä rasvaa enintään 30% kokonaisrasvan määrästä. Rasvaprosenttisuositus ainakin 60%

        Leipä:
        Tarkista suolan ja kuidun määrä. Leivässä kuitus vähintään 6g/100g. Ruisleivissä kuidun rajana voi pitää 10%, koska kuitupitoisia ruisleipiä on hyvin tarjolla. Leuvässä suolaa enintään 0.9g/100g. Jos tällaisia leipiä ei saatavilla ylärajana voi pitää 1g/100g (1%).

        Nestemäiset maitotuotteet ja vastaavat kasvipohjaiset tuotteet:
        Tarkista kovan rascan määrä. Kovaa eli tyydyttynyttä rasvaa enintään 1g/100g

        Viljalisäkkeet ja pasta:
        Tarkista kuidun määrä# kuitua vähintään 6g/100g

        Valmisruoat:
        Tarkista kovan rasvan ja suolan määrä. Kovaa eli tyydyttynyttä rasvaa enintään 30% kokonaisrasvan määrästä. Suolaa enintään0.8g/100g. Jos tällaisia valmisruokia ei tarjolla ylärajana voi pitää 1g/100g

        Proteiinisuosituksiakin oli esimerkkejä paljonko proteiinia saa tietyistä annoksista leikkeleistä, kananmunasta, raejuustosta, maidosta, jogurtista, kypsästä lihasta tai kalasta, kasviksista, grillimakkarasta, pavuista, linsseistä, pähkinöistä esim.

        Siili


    • Anonyymi

      Useimmille sopivin ja helpoin tapa saada vähemmän suolaa ja rasvaa ym. olisi syödä vähemmän. Vähemmän ruokaa, vähemmän liikaläskiä vartalolla ja parempi vointi.

      • Anonyymi

        Tuo on totta. Monikin ehkä minäkin otaksuu syövänsä terveellisesti mutta ruoka-annokset tuppaa olemaan liian suuria.
        Siili


      • Anonyymi

        Ei pidä paikkaansa. Ihmiset no. syövät liian vähän oikeaa, ravitsevaa ruokaa ja sitten, kun se vähä ei pidä nälkää, syödään välipaloiksi mitä makeaa ja mättöä sattuu. "Liikaläskiä" ei tule ruuasta, vaan siitä kaikesta muusta.


    • Anonyymi

      Nuista tiiä
      Ite syön kesoilinfinoililla joka päivä
      Mahan täyteen niin ei tartte illalla ku voileipee

    • Anonyymi

      Tällä hetkellä valmistuu padassa iso määrä tarjous-naudanpaistista leikeltyjä lihanpaloja, mausteita joukossa, ei kermaa ei mitään muuta rasvaa, vain nesteenä vesi. Siitä laitan kippoihin ja pakkaseen, osaa tietenkin syön kolmena joka toisena päivänä, sen aikaa säilyy jääkaapissa. Siellä on jo Cittarin tarjoukset, kahden kilon pussit porkkanoita, punajuuria ja lanttuja. Siitä mukaan päivittäin annos keittämällä.
      Leivän päällä 10 tai 15 %sta Polaria. Muita leikkeleitä ei tarvitse. Kyllä jaksaa.

      • Anonyymi

        ...osaa tietenkin syön kolmena joka toisena päivänä...voiko sitä selkeämmin asiaa ilmaista..?
        Minulta jos joku kysyy paljonko kello on, vastaan että se on varttia vaille viisi yli puoli...


    • Terveellinen ruoka hyvä ajatus mutta kuinka saada siihen makua.

      • Anonyymi

        Ei mitenkään jos ei tykkää lihasta. Mausteet maistuvat mausteilta. Vaan kun minä tykkään lihan mausta sinällään. Se on sisäinen ominaisuus, etu ja siunaus, niin asian katson.
        Olen passannut vuosikausia ihmistä jolla oli ´korkean tason maku´. Iso määrä ruokia oli vastenmielisiä. Siksi ymmärrän ettei se ole kiinni oikuttelusta ainakaan aina. Sitkeydellä voi eri makuihin oppia. Ja sitten on katsottava mikä on tärkein. Onko se herkullisuus, elimistölle terveellisin vai seuranautinto. On siinä paljon valintaa mutta ei voi syödä hernekeittoa jos inhoaa sitä, se oli yksi passattavani inhokki.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitenkään jos ei tykkää lihasta. Mausteet maistuvat mausteilta. Vaan kun minä tykkään lihan mausta sinällään. Se on sisäinen ominaisuus, etu ja siunaus, niin asian katson.
        Olen passannut vuosikausia ihmistä jolla oli ´korkean tason maku´. Iso määrä ruokia oli vastenmielisiä. Siksi ymmärrän ettei se ole kiinni oikuttelusta ainakaan aina. Sitkeydellä voi eri makuihin oppia. Ja sitten on katsottava mikä on tärkein. Onko se herkullisuus, elimistölle terveellisin vai seuranautinto. On siinä paljon valintaa mutta ei voi syödä hernekeittoa jos inhoaa sitä, se oli yksi passattavani inhokki.

        Hyvä salaatti ok ateriaan, vaatii kekseliäisyyttä.


      • Anonyymi

        Happamuus, yrtit, suolattomat mausteseokset, chili, valkosipuli.
        Siili


      • Anonyymi

        Käytä erilaisia kokonaisia pippureita pataruoassa,sopassa, kastikkeissa ,mielellään liemikuutioita riippuen mitä ruokaa tekee. Suolaa ei ole pakko lisätä jos on liemikuutio tai soijaripaus ruoassa.
        Sitruuna käy moneen ruokalajiin kohottamaan makua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käytä erilaisia kokonaisia pippureita pataruoassa,sopassa, kastikkeissa ,mielellään liemikuutioita riippuen mitä ruokaa tekee. Suolaa ei ole pakko lisätä jos on liemikuutio tai soijaripaus ruoassa.
        Sitruuna käy moneen ruokalajiin kohottamaan makua.

        Eli jos haluat mahdollisimman paljon kemikaaleja ruokaasi, käytä liemikuutioita...


    • Vihreään siirtymään ruokailussakin?
      Minulta se onnistuisi hyvin, jopa jättää punainen liha ja leiivänpäällykset (paitsi juusto) kokonaan pois, mutta perheen kaksi miespuolista laittaisivat kyllä hanttiin.
      Toisaalta, jos 75-vuotiaana siirtyy kokonaan kasvirasvoihin 350 gr. viikossa lihaan miten paljon se sitten pidentää elämää tai parantaa elämänlaapua, kun ollaan jo loppusuoralla?
      Jos veriarvot ovat edelleenkin hyvät ja ylipainoa ei ole grammaakaan?
      Jos samat farkut mahtuu nyt kuin 19-vuotiaana?

      Nyt aluksi lisään kyllä salaatin joka ateriaan ja höyrytetyn vihanneksen. Tuoremehun ja hedelmän päivän ensimmäiselle aterialle kuten tähänkin saakka. Kokojyväleipää ja alan ujuttamaan enemmän juureksia ja vihanneksia ja vähentämään lihan osuutta pääruuassakin.

      Tapasvadissa ehkä yksi meetwursti tai savukinkku, nyt aluksi, yhdessä osiossa paprikaa ja kurkkua ja tomaattia :)
      Katsotaan mitä tapasmies siihen sanoo .

    • Anonyymi

      Onhan leikkeleissäkin vaihtoehtoja ja valinnan varaa. Ei tarvitse valita rasvaisinta ja paksuinta lajia, kun muutakin on.

      • Anonyymi

        Voihan ne leikkeleet, jotka siinä 100gr - 150gr paketissa ovat, puolittaa ennenkuin kiskaisee leivän päälle yhden puolikkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voihan ne leikkeleet, jotka siinä 100gr - 150gr paketissa ovat, puolittaa ennenkuin kiskaisee leivän päälle yhden puolikkaan.

        Mun paketissa on 300 g ohuen ohuita. Joskus kyllä puolitan senkin, jos leipä on pikkuruinen, yleensä sämppy.


    • Anonyymi

      Juusto kermainen on parasta leivällä ja sämpylällä.

      • Anonyymi

        Juusto sopii jotenkin paremmin kuin makkara leivälle.


    • Anonyymi

      Nää on näitä suosituksia jotka muutaman vuoden välein aina muutetaan. Onhan nämä nähty.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      16
      2158
    2. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      84
      2088
    3. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      101
      1387
    4. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      10
      1246
    5. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      146
      1178
    6. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      81
      1173
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      249
      886
    8. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      173
      864
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      63
      844
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      65
      838
    Aihe