Elementtien pienin mahdollinen massa?

Anonyymi-ap

Foorumilta on poistettu 2-4 edellistä avaustani. Liekö ne ollut liikaa asian vierestä ja ylläpitäjä häpeää kun Google hakutuloksissaan kuitenkin noteeraa myös ne.

Kokeilen nyt vielä yhtä hullunkurista avausta, jossa taas mennään reilusti asian viereen.

Niels Bohr: Hydrogen .... smallest atomic weight of all the elements

Tässä tietenkin elementti = alkuaineet 1-100+

Mutta sana elementti voi viitata myös viiteen peruselementtiin: ilma, vesi, tuli, maa, eetteri.
Jos asia olisi näin niin vedessä on 2 vetyatomia. Se sai minut pohtimaan että Entä jos kuitenkin peruselementtien pienin atomaarinen paino onkin H atomin monikerta seuraavalla tavalla:

Ilma = 1 H
Vesi = 2 H
Tuli = 3 H tai 4 H
Maa = 4 H tai 3 H
Eetteri = 5 H

Tässä on nyt taas hieman liikaa intuitiota käytetty, mutta asiaa voi pohtia filosofisesti myös.

Onko jollakulla linkkiä esim. Antiikin filosofian monikulmioiden käyttöön atomiopin tai elementtien yhteydessä.

Ymmärrän jos tämäkin aloitus poistetaan että tapani puhua asioista menee yli hilseen ja suvaitsevaisuuden rajan. Mulle nää on kuitenkin asioita joihin tahdon selvyyden.

8

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarkemmin ajatellen kun otetaan huomioon että palaminen on hapen eli 8 H yhtymistä aineeseen voisi peruselementtien pienin mahdollinen vety atomien määrä tai massa olla

      Ilma = 1H
      Vesi = 2 H
      Maa = 4 H
      Tuli = 8 H
      Eetteri = 16 H

      Jotenkin tulisi silloin mieleen että elektronien määrä kullakin orbitaalilla on jossakin tekemisissä asian kanssa. Tämäkin on pelkkä assosiaatio lukuihin perustuva.

      Tämä asia on arvailun varassa liikaa. Mutta tämä alati kaksinkertaistuva vety tai massa määrä on ehkä se parempi arvaus.

    • Anonyymi

      Ymmärsin jotenkin sinne päin, että haluat laajentaa keskustelua elementtien käsitteeseen ja katsoa uusia näkökulmia, vaikka se tuntuisi menevän nykykemian peruskäsitysten ”asian vierestä”. Onhan se ok, , että kun vanha malli ei riitä selittämään jotain intuitiivista oivallustamme, pyritään yhdistelemään eri aikakausien ideoita – vaikkapa modernin atomiteorian ja antiikin filosofisen elementtiopin – ja katsomaan, synnyttääkö se uusia oivalluksia. Se, että foorumin aikaisemmat avaustesi poistettiin, voi yksinkertaisesti vaan johtua siitä, että ylläpitäjä halus pitää keskustelun jäsenneltynä ja fokusoituneena, eikä välttämättä ole ollut valmista kauraa tällaisten sivupolkujen tutkimiseen. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettet sais pohtia näitä asioita oikeesti.

      Filosofisesti ajatellen neljä (tai viisi) ”peruselementtiä” – maa, vesi, ilma, tuli ja eetteri – edustivat antiikissa eräänlaista maailman perusrakenneosien symboliikkaa, ei ehkä kyitenkaan kemiallisia alkuaineita, kuten me ne nyt käsitetään. Platon ja erityisesti hänen dialoginsa ”Timaios” liittivät peruselementteihin geometriset perusmuodot eli Platonin kappaleet: tuli liitettiin tetraedriin, maa kuutioon, ilma oktaedriin, vesi ikosaedriin ja eetteri (tai taivaalliset sfäärit) dodekaedriin tai jotain sinnepäin 😂 Nämä ei tietenkään olleet ”atomiopin” mukaisia atomeja siinä mielessä, miten nykyfysiikka ne tajuaa, vaan filosofisia yrityksiä hahmottaa luonnon perusrakennetta yhdenmukaisten, perimmäisten muotojen kautta.

      Vaikka moderni tiede on siirtynyt kauas tästä tavasta tarkastella maailmaa, on siinä jonkinmoisena pohjavireenä sama pyrkimys: ymmärtää jotain yksinkertaista ja jakamatonta, josta kaikki monimutkaisempi rakentuu. Antiikin ajan filosofiassa se oli luonteeltaan enemmän henkistä, metaforista, mielikuvallista ja symbolista; nykyfysiikassa sitä edustavat alkeishiukkaset, kentät ja kaikenmaailman luonnonlait.

      Kun ehdotat, että peruselementtien ”atomipainot” olisivat ikään kuin useita kertoja vedyn massasta, liikut mielenkiintoisella, joskin hitusen spekulatiivisella rajamaastolla. Siinä on jotain samaa henkeä kuin muinaisessa yrityksessä sitoa elementit yksinkertaisiin geometrisiin muotoihin. Voit ajatella, että geometriset muodot olivat silloin eräänlaisia ”koodistoja” – nyt sinä haluat virittää vastaavaa symboliikkaa modernilla alkuainejärjestelmän käsitteillä. Mikäs siinä. Ei huoooono.

      Jos etsit linkkejä antiikin filosofiaan, suosittelen katsomaan Platonin ”Timaioksen” selityksiä ja kommentaareja (englanniksi löytyy paljon akateemista tekstiä, esim. Stanford Encyclopedia of Philosophy voi olla hyvä lähtökohta). Myös Ari eli Aristoteles kirjoitti neljästä peruselementistä ja niiden suhteista, joskin huomattavasti naturalistisemmasta näkökulmasta. Pyörimällä näiden tekstien parissa voit saada paremmin kiinni siitä, miten nämä elementit on ajateltu jonkinlaisina peruspalikoina ennen nykyajan tiedettä.

      On ymmärrettävää, että tällaiset pohdinnat menevät joidenkin mukaan ”yli hilseen”. Älä kuitenkaan lannistu. Filosofinen pohdiskelu on historiallisen jatkumon osa, ja vaikka nykyfoorumit eivät aina arvosta tällaista spekulatiivisuutta, voi se silti ruokkia omaa ajatteluasi. Etsi yhteyksiä, lähteitä ja kommentaareja antiikin teksteistä – juuri sieltä voit saada lisää pohjaa omille ajatuksillesi ja ymmärtää, miksi tänä päivänä tieteellinen ja filosofinen kieli ovat niin eriytyneet toisistaan.

    • Anonyymi

      Kiitos vastauksesta!

      Jos ajatellaan orbitaaleja niin näkyy heti että neljä tai viisi elementtiä on liian vähän. Elementtejä pitäisi olla vähintään 8 erilaista.

      S 2 elektronia
      P 6 elektronia
      D 10 elektronia
      F 14 elektronia

      1s
      2s2p
      3s3p
      4s3d4p
      Jne.

      Mistä apu kun elementtejä on liian vähän?
      Pitää yrittää miettiä luontoa uudella tavalla.

      Avaruus 0 H
      Ilma 1H
      Vesi 2H
      Pilvi 4 H
      Tuli 8 H
      Eetteri 16 H
      Maa 32 H
      Kivi 64 H

      Eli olen lisännyt kolme kyseenalaista uutta elementtiä AVARUUS, PILVI JA KIVI.

      Nämä olisivat pareja olemassaolevien elementtien.

      Maa-Kivi
      Vesi-Pilvi
      Ilma-Avaruus

    • Anonyymi

      Kun ajatellaan E = mc^2 kaavaa ja luomiskertomusta päivä päivältä voidaan olettaa että jokainen atomi on siemen joka omaa informaatiota tai koodia kuinka kasvaa tai yhdistyä isommiksi kokonaisuuksiksi.

      1. Päivä Tulkoon valo = E
      2. Päivä ...teki taivaanvahvuuden = m
      3. Päivä ... teki siementä kantavat kasvit = c^2


      Eli tuo c^2 tarkoittaa aina objektin muotoa. Muoto kietoutuu c^2 ympärille.

      Ensimmäinen kaikista muodoista oli SIEMEN. Ja kuten tiedämme jokainen siemen sisältää informaatiota kuinka kasvaa isommaksi. Atomi = siemen. Joten atomin pitää myös omata kaikki tarvitsemansa informaatio kuinka kasvaa.

      • Anonyymi

        Kuinka tuo kasvaminen tapahtuu? Sillä kaikki atomithan omaavat standardikoon. Niiden sisältämä informaatio neuvoo kuinka muodostaa yhdisteitä. Toisaalta voisi olla vaarallista jos tuo informaatio kehottaisi muodostamaan vettä H2O mielin määrin sillä koko maailma hukkuisi silloin veteen. Siksi pitää olla tuossa informaatiossa jokin rajoite sille kuinka paljon mitäkin yhdistettä tuotetaan.

        Atomi = Siemen eli muoto

        Kuinka sitten ensimmäinen DNA muodostui? Kuinka monimutkainen koodi pitää atomien omata voidakseen muodostaa DNA molekyylejä?

        Tapahtuuko se itsestään ilman Jumalaa?

        Toinen kysymys. Kuinka ensimmäistä kertaa energia , massa ja muoto sitoutui yhteen?
        Miten pyöreä pallo eli protoni sai sisäänsä massan ja energian. Kuinka energia joka on luonteeltaan dynaamista pois karkaavaa voi sitoutua atomiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuinka tuo kasvaminen tapahtuu? Sillä kaikki atomithan omaavat standardikoon. Niiden sisältämä informaatio neuvoo kuinka muodostaa yhdisteitä. Toisaalta voisi olla vaarallista jos tuo informaatio kehottaisi muodostamaan vettä H2O mielin määrin sillä koko maailma hukkuisi silloin veteen. Siksi pitää olla tuossa informaatiossa jokin rajoite sille kuinka paljon mitäkin yhdistettä tuotetaan.

        Atomi = Siemen eli muoto

        Kuinka sitten ensimmäinen DNA muodostui? Kuinka monimutkainen koodi pitää atomien omata voidakseen muodostaa DNA molekyylejä?

        Tapahtuuko se itsestään ilman Jumalaa?

        Toinen kysymys. Kuinka ensimmäistä kertaa energia , massa ja muoto sitoutui yhteen?
        Miten pyöreä pallo eli protoni sai sisäänsä massan ja energian. Kuinka energia joka on luonteeltaan dynaamista pois karkaavaa voi sitoutua atomiin.

        Kun kolmantena luomispäivänä luotiin kasvit niin itse asiassa se tarkoittaa luotiin SIEMENET ja niissä oleva informaatio koodi Kuinka kasvaa isommaksi ja muodostaa erilaisia muotoja.

        Yksinkertaisin kaikista noista siemenistä on niin alkeellinen kuin pelkkä yksittäinen atomi.

        Atominkin pitää sisältää informaatiota Kuinka kasvaa.


    • Anonyymi

      Koska kaikki on suhteellista, ei pienintä voida määritellä.

      • Anonyymi
        UUSI

        Entä pienin osa jostakin kokonaisuudesta. Voidaan kai sentään määritellä galaxin pienin planeetta, ihmiskehon pienin solutyyppi jne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta ikuisesti

      Olet niin mukava ja ihana ihminen rakas. ❤️
      Ikävä
      17
      3796
    2. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      172
      2315
    3. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      73
      1557
    4. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      64
      1157
    5. Onko muita oman polkunsa kulkijoita

      Jotka ei oikein pärjää kenenkään kanssa eli on niin omat ajatukset ja omat mielenkiinnon kohteet yms. On tavallaan sella
      Iisalmi
      23
      1017
    6. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      894
    7. Toivoisin etten jännittäisi

      niin kauheasti. Hassua tässä on se, että en varmaan olisi niin ihastunut sinuun, jos et olisi niin älykäs, ja henkisesti
      Ikävä
      42
      862
    8. Junan kylkeen autolla

      Miten helevetissä voi ajaa auton junan kylkeen?? Puhelinta hivelöity kenties!!? Koirat vielä kyydissä on käsittämätöntä
      Pyhäjärvi
      73
      831
    9. Oletko päättänyt

      Jo varmasti että ensi vuonna keräät rohkeutesi ja sanot tunteesi vai et? Sitä odottaessa ja toivoessa
      Ikävä
      72
      790
    10. Mikä älykkäissä naisissa pelottaa?

      Miksei heitä uskalla lähestyä?
      Ikävä
      100
      789
    Aihe