Laiha lapsi

Pikkutytön mummi

Entisellä miniälläni on huoltajuus lapsenlapseeni. Tiedän ettei hän ole kykenevä hoitamaan vuoden ikäistä lasta. Hän ei anna lapselle tarpeeksi ruokaa eikä kykene selviytymään lapsen hoitamiseen liittyvistä rutiineista. Nyt lapsi on sairastunut ja asiaa tutkitaan. Sairaus liittyy tulehtuneisiin imusolmukkeisiin. Voiko liittyä lapsen nälkiintyneeseen tilaan? Kehoitin poikaani soittamaan miniän neuvolaan (entinen miniäni asuu 600 km päässä) ja näin tapahtui. Hän sai tyrmistyttävän vastauksen; lapsi on todettu normaaliksi, jopa mukamas ikäistään edellä kehityksessä ja neuvolatäti ei pitänyt painoasiaa ongelmana ollenkaan vaan sanoi että liikunnallinen lapsi kuluttaa. Lapsi on siis vuoden ikäinen ja viikko päälle. Painoa vain 8kg 560 gr 1-vuotis-punnituksessa ja pituutta n. 80 cm. Oma poikani oli 1-vuotiaana jo 13-kiloinen! Eivätkö neuvolat anna ruokaohjeita tietämättömille äideillle. Olen tuskainen ja pahoillani poikani puolesta, joka kantaa huolta lapsesta. Jos lapsi olisi ollut täällä meidän hoidossamme ei hän näkisi nälkää eikä olisi sairastunut imusolmuketulehdukseen. Lapsi syntyi 2kg 400 gr keskosena.

Kenellä on nyt vastuu lapsen sairastumisesta?

10

4590

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • madde

      oma lapseni oli 1v neuvolassa aikatarkalleen samanpainoinen ja jonkunverran lyhyempi ja tyttö on kasvanut ja kehittynyt aivan ok.On toki siro tyttö mutta omalla käyrällään tasaista kasvua.POikani myös aikanaan reilusti alle 10 kg yksivuotiaana. Paino tuskin on siis ongelma,neuvola varmasti olisi puuttunut jos lapsi olisi alipainoinen, meilläpäin ainakin ovat kovin tarkkoja.kuullostaa aivan normaalilta 1v mitoilta!
      toivon ettei "huolesi" ole seurausta mahdollisista aikuisten välisista ristiriidoista ja lapsi otettu välikappaleeksi.Siltä kiletämättä tuo hiukan haiskahtaa.Olen kasvatusalan ammmattilainen ja liian usein näkee lapsia heittopusseina aikuisten ero tms riitatilanteissa, kun lapsellle on aina parasta että hänelle rakkaat aikuiset puhaltavat yhteenhiileenjos ei muussa niin ainakin lasta koskevissa asioissa.LApsi ei ymmarra, eika hänen tarvitse ymmärtää aikuisten konflikteja.

      imusolmuketulehdusta tuskin kukaan voi lapselleen "aiheuttaa" , syyllistä siis turhaa ja hyödytöntä etsiä.Lapset sairastuvat silloin tällöin.Aikuisten tehtävä on silloin hoitaa lasta ja antaa rakkautta ja hoivaa.Syyttely ei kyllä kovin pitkälle kanna, millään tasolla.

    • ja ruokaa on perheessä tarj...

      Hei Mummu!
      Minun 5-vuotias tyttäreni painaa 15 kg, onko Teidän mielestänne aivan kamalaa?
      Tyttö syö hyvin ja monipuolisesti, kalaa, salaatissa jopa raakaa sipulia, parsakaalia ja puuroa ym. Niin ja hän osaa jo lukea ja kirjoittaa sekä tuntee useiden eri maiden lippuja. Nälkäiseltä ja laiminlyödyltä lapselta ylläolevat toimet tuskin onnistuisivat.
      Mutta on se hyvä, että on Teitä anoppeja, jotka jaksavat silkasta rakkaudesta olla huolissaan lapsenlapsista!

    • hellanlettas sentäs

      teitä mummuja kun teidän pitää tuommosesta ruveta vauhkoamaan!! Kenellä syy lapsen sairastumiseen?!?! no huhu, sanon minä! Minusta ilmoittamasi lapsen paino ja pituus kuulostavat aivan normaaleilta, ja ymmärtäen vielä että hän on syntynyt keskosena! Pitääkö häntä nyt verrata toiseen lapseen joka on painanut muutaman kilon enemmän? Ruokaa hän varmasti saa! jokaiset lapset ovat yksilöitä..toiset isoja ja toiset pieniä. yritä ymmärtää!!

    • Milla.M

      No eihän tämä kirjoitus nyt totta voi olla..eihän??
      Sinä siis "tiedät" jopa 600km:n päähän kuinka entinen miniäsi hoitaa tai jättää hoitamatta lapsensa? Imusolmukkeiden tulehtumisella sitäpaitsi ei ole mitään tekemistä nälkiintymisen kanssa eikä sairastuminen ole kenenkään vastuulla.

      Ja kuinka mummusta sellainen neuvolan vastaus voi olla tyrmistyttävä, että hänen lapsenlapsensa on normaali ja ikäistään kehittyneempi?!? Tervekin jopa? Olisitko ilostunut enemmän päinvastaisesta vastauksesta niin että olisit saanut vainoharhaisille kuvitelmillesi pönkitystä?

      Kyllä nuo lapsen mitat sitäpaitsi ovat ihan normaaleissa rajoissa, et sinä voi verrata ensinnäkään tyttölapsen painoa suoraan poikasi painoon, pojat yleensä painavatkin hieman enemmän. Tietysti sinun poikasi on painanutkin enemmän kun äipykkä on antanut ruoaksi joka päivä läskisoosia ja pottua jo heti syntymän jälkeen ettei vaan nälkiintymään pääse... ;)


      Jos olet ihan todellinen, huolissasi oleva mummu, niin istuhan ja relaa vähän. Kyllä se lapsi on varmaan ihan hyvässä hoidossa, eivät ainakaan kertomasi seikat ole merkki siitä ettei äiti lastansa hoitaisi. Anna heidän olla ja elää elämäänsä, keksi sinäkin jotain muuta tekemistä kuin vahdata ja valvoa aikuisia ihmisiä!

      • Anni

        Kyllä tämä minunkin mielestä on aivan selvä provomummu! Siitä tuli minulle aika varma mielipide tuosta viimeisestä lauseesta, että lapsi ollut keskonen..
        Ikäänkuin kerjäsi siis viestiä siitä, että "lapsihan on ollut jo syntyessään pienikokoinen!"
        Että onnea vaan tästäkin vastauksesta, "mummu"!


    • nyt melkein 2-vuotiaana

      13 kg. ja on lisäksi pitkä, eli maanantaina 2-v-neuvolassa 93 cm. Eikä sanottu, että on nälkiintynyt! Älä nyt hyvä ihminen sekoittele pakkaa siellä!

      1-vuotiaana poikani oli 81 cm ja 10 kg. Hoikahko hän kuulemma on, mutta ei laiha.

      Tuohon huoltajuuteen en ota kantaa, paitsi sanomalla: "Jos lapsi olisi ollut täällä meidän hoidossamme ei hän näkisi nälkää eikä olisi sairastunut imusolmuketulehdukseen. " No huh huh! Ensinnäkin: lapsi on isällään ja/tai äidillään, ei isovanhemmilla! Sinä et ole sen lapsen äiti, isoäiti kylläkin ja saat olla hänestä huolissasi, mutta älä puhu "meidän hoidossa"! ja tuosta imusolmuketulehduksesta: lapset sairastuu. Se on ikävä tosiasia. Yleensä se ei ole vanhempien vika.

      • Prinsessa

        Tiedän että tuntuu hullulta. Minulla 7 kk ikäinen poi 67cm ja 6.6kg. Normaali koska itse olen 10v painanut 23kg. eräs 4kk ikäinen poika vauva on kilon jo isompi.Välillä asia vaivaa minua muuta poikani on terve. Liikkuvainen ja eläväinen..


    • Prinsessa

      Lapsen lapsesi on aivan normaalin kokoinen.Minun poikani oli syntyessään 3290g ja nytte 7kk ikäisenä 6.6kg ja 67cm.
      Tiedän että poikani on pieni kokoinen mutta niin olen minä itsekin ollut.
      Minua henkilökohtaisesti ärsyttää ihmiset jotka vertaavat lapsia. Minun ystävättärelläni on 4kk ikäinen poika ja painaa kilon enemmän kuin 7kk ikäinen poikani. Ei syy ole äidissä jos lapsi ei syö. EI KAIKKI LAPSET VOI OLLA SAMAN KOKOISIA!
      Älä tee sitä virhettä että alat miniääsi syyttämään lapsen sairastumisesta. Lapsi kärsii siinä eniten!!Se vaistoaa tilanteen.Yritäppä sen sijaan tukea niin paraneminenkin voisi onnistua ja nopeutua. Siunausta pienelle lapselle!!

    • Anonyymi

      Mää olin tossa iässä 6kg

    • Anonyymi

      Mä olin tuolloin 5kg ja normaali ja nyt mä oon 11v ja kävin just puntarissa ja olin 27.0. Viimeks 26.4

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe