Laiha lapsi

Pikkutytön mummi

Entisellä miniälläni on huoltajuus lapsenlapseeni. Tiedän ettei hän ole kykenevä hoitamaan vuoden ikäistä lasta. Hän ei anna lapselle tarpeeksi ruokaa eikä kykene selviytymään lapsen hoitamiseen liittyvistä rutiineista. Nyt lapsi on sairastunut ja asiaa tutkitaan. Sairaus liittyy tulehtuneisiin imusolmukkeisiin. Voiko liittyä lapsen nälkiintyneeseen tilaan? Kehoitin poikaani soittamaan miniän neuvolaan (entinen miniäni asuu 600 km päässä) ja näin tapahtui. Hän sai tyrmistyttävän vastauksen; lapsi on todettu normaaliksi, jopa mukamas ikäistään edellä kehityksessä ja neuvolatäti ei pitänyt painoasiaa ongelmana ollenkaan vaan sanoi että liikunnallinen lapsi kuluttaa. Lapsi on siis vuoden ikäinen ja viikko päälle. Painoa vain 8kg 560 gr 1-vuotis-punnituksessa ja pituutta n. 80 cm. Oma poikani oli 1-vuotiaana jo 13-kiloinen! Eivätkö neuvolat anna ruokaohjeita tietämättömille äideillle. Olen tuskainen ja pahoillani poikani puolesta, joka kantaa huolta lapsesta. Jos lapsi olisi ollut täällä meidän hoidossamme ei hän näkisi nälkää eikä olisi sairastunut imusolmuketulehdukseen. Lapsi syntyi 2kg 400 gr keskosena.

Kenellä on nyt vastuu lapsen sairastumisesta?

10

4686

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • madde

   oma lapseni oli 1v neuvolassa aikatarkalleen samanpainoinen ja jonkunverran lyhyempi ja tyttö on kasvanut ja kehittynyt aivan ok.On toki siro tyttö mutta omalla käyrällään tasaista kasvua.POikani myös aikanaan reilusti alle 10 kg yksivuotiaana. Paino tuskin on siis ongelma,neuvola varmasti olisi puuttunut jos lapsi olisi alipainoinen, meilläpäin ainakin ovat kovin tarkkoja.kuullostaa aivan normaalilta 1v mitoilta!
   toivon ettei "huolesi" ole seurausta mahdollisista aikuisten välisista ristiriidoista ja lapsi otettu välikappaleeksi.Siltä kiletämättä tuo hiukan haiskahtaa.Olen kasvatusalan ammmattilainen ja liian usein näkee lapsia heittopusseina aikuisten ero tms riitatilanteissa, kun lapsellle on aina parasta että hänelle rakkaat aikuiset puhaltavat yhteenhiileenjos ei muussa niin ainakin lasta koskevissa asioissa.LApsi ei ymmarra, eika hänen tarvitse ymmärtää aikuisten konflikteja.

   imusolmuketulehdusta tuskin kukaan voi lapselleen "aiheuttaa" , syyllistä siis turhaa ja hyödytöntä etsiä.Lapset sairastuvat silloin tällöin.Aikuisten tehtävä on silloin hoitaa lasta ja antaa rakkautta ja hoivaa.Syyttely ei kyllä kovin pitkälle kanna, millään tasolla.

  • ja ruokaa on perheessä tarj...

   Hei Mummu!
   Minun 5-vuotias tyttäreni painaa 15 kg, onko Teidän mielestänne aivan kamalaa?
   Tyttö syö hyvin ja monipuolisesti, kalaa, salaatissa jopa raakaa sipulia, parsakaalia ja puuroa ym. Niin ja hän osaa jo lukea ja kirjoittaa sekä tuntee useiden eri maiden lippuja. Nälkäiseltä ja laiminlyödyltä lapselta ylläolevat toimet tuskin onnistuisivat.
   Mutta on se hyvä, että on Teitä anoppeja, jotka jaksavat silkasta rakkaudesta olla huolissaan lapsenlapsista!

  • hellanlettas sentäs

   teitä mummuja kun teidän pitää tuommosesta ruveta vauhkoamaan!! Kenellä syy lapsen sairastumiseen?!?! no huhu, sanon minä! Minusta ilmoittamasi lapsen paino ja pituus kuulostavat aivan normaaleilta, ja ymmärtäen vielä että hän on syntynyt keskosena! Pitääkö häntä nyt verrata toiseen lapseen joka on painanut muutaman kilon enemmän? Ruokaa hän varmasti saa! jokaiset lapset ovat yksilöitä..toiset isoja ja toiset pieniä. yritä ymmärtää!!

  • Milla.M

   No eihän tämä kirjoitus nyt totta voi olla..eihän??
   Sinä siis "tiedät" jopa 600km:n päähän kuinka entinen miniäsi hoitaa tai jättää hoitamatta lapsensa? Imusolmukkeiden tulehtumisella sitäpaitsi ei ole mitään tekemistä nälkiintymisen kanssa eikä sairastuminen ole kenenkään vastuulla.

   Ja kuinka mummusta sellainen neuvolan vastaus voi olla tyrmistyttävä, että hänen lapsenlapsensa on normaali ja ikäistään kehittyneempi?!? Tervekin jopa? Olisitko ilostunut enemmän päinvastaisesta vastauksesta niin että olisit saanut vainoharhaisille kuvitelmillesi pönkitystä?

   Kyllä nuo lapsen mitat sitäpaitsi ovat ihan normaaleissa rajoissa, et sinä voi verrata ensinnäkään tyttölapsen painoa suoraan poikasi painoon, pojat yleensä painavatkin hieman enemmän. Tietysti sinun poikasi on painanutkin enemmän kun äipykkä on antanut ruoaksi joka päivä läskisoosia ja pottua jo heti syntymän jälkeen ettei vaan nälkiintymään pääse... ;)


   Jos olet ihan todellinen, huolissasi oleva mummu, niin istuhan ja relaa vähän. Kyllä se lapsi on varmaan ihan hyvässä hoidossa, eivät ainakaan kertomasi seikat ole merkki siitä ettei äiti lastansa hoitaisi. Anna heidän olla ja elää elämäänsä, keksi sinäkin jotain muuta tekemistä kuin vahdata ja valvoa aikuisia ihmisiä!

   • Anni

    Kyllä tämä minunkin mielestä on aivan selvä provomummu! Siitä tuli minulle aika varma mielipide tuosta viimeisestä lauseesta, että lapsi ollut keskonen..
    Ikäänkuin kerjäsi siis viestiä siitä, että "lapsihan on ollut jo syntyessään pienikokoinen!"
    Että onnea vaan tästäkin vastauksesta, "mummu"!


  • nyt melkein 2-vuotiaana

   13 kg. ja on lisäksi pitkä, eli maanantaina 2-v-neuvolassa 93 cm. Eikä sanottu, että on nälkiintynyt! Älä nyt hyvä ihminen sekoittele pakkaa siellä!

   1-vuotiaana poikani oli 81 cm ja 10 kg. Hoikahko hän kuulemma on, mutta ei laiha.

   Tuohon huoltajuuteen en ota kantaa, paitsi sanomalla: "Jos lapsi olisi ollut täällä meidän hoidossamme ei hän näkisi nälkää eikä olisi sairastunut imusolmuketulehdukseen. " No huh huh! Ensinnäkin: lapsi on isällään ja/tai äidillään, ei isovanhemmilla! Sinä et ole sen lapsen äiti, isoäiti kylläkin ja saat olla hänestä huolissasi, mutta älä puhu "meidän hoidossa"! ja tuosta imusolmuketulehduksesta: lapset sairastuu. Se on ikävä tosiasia. Yleensä se ei ole vanhempien vika.

   • Prinsessa

    Tiedän että tuntuu hullulta. Minulla 7 kk ikäinen poi 67cm ja 6.6kg. Normaali koska itse olen 10v painanut 23kg. eräs 4kk ikäinen poika vauva on kilon jo isompi.Välillä asia vaivaa minua muuta poikani on terve. Liikkuvainen ja eläväinen..


  • Prinsessa

   Lapsen lapsesi on aivan normaalin kokoinen.Minun poikani oli syntyessään 3290g ja nytte 7kk ikäisenä 6.6kg ja 67cm.
   Tiedän että poikani on pieni kokoinen mutta niin olen minä itsekin ollut.
   Minua henkilökohtaisesti ärsyttää ihmiset jotka vertaavat lapsia. Minun ystävättärelläni on 4kk ikäinen poika ja painaa kilon enemmän kuin 7kk ikäinen poikani. Ei syy ole äidissä jos lapsi ei syö. EI KAIKKI LAPSET VOI OLLA SAMAN KOKOISIA!
   Älä tee sitä virhettä että alat miniääsi syyttämään lapsen sairastumisesta. Lapsi kärsii siinä eniten!!Se vaistoaa tilanteen.Yritäppä sen sijaan tukea niin paraneminenkin voisi onnistua ja nopeutua. Siunausta pienelle lapselle!!

  • Anonyymi

   Mää olin tossa iässä 6kg

  • Anonyymi

   Mä olin tuolloin 5kg ja normaali ja nyt mä oon 11v ja kävin just puntarissa ja olin 27.0. Viimeks 26.4

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   62
   1735
  2. SINÄ nainen hyvin läheltä

   Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
   Ikävä
   68
   1064
  3. 45
   1035
  4. Et voi olla loputtomasti hiljaa

   Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
   Ikävä
   63
   980
  5. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   71
   939
  6. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   158
   909
  7. Siis ei ole edes mahdollista

   että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
   Ikävä
   44
   860
  8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

   Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   182
   815
  9. J-miehelle

   haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
   Ikävä
   58
   798
  10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

   ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
   Ikävä
   34
   762
  Aihe