En jätä lihaa syömättä, eikä minulla ole joka päiväksi vihanneksia ja hedelmiä edes 100 grammaa. Kaapissa on vararavintoa viikoksi. Ei teollisuuden valmistamia säilykkeitä, omatekoiset hillot ja marmeladit säilyvätkin paremmin kuin uskoiskaan.
Syön lihaa, mutta en makkaraa.
Leikkeleitä leivälle aina kun olen sattunut kaupasta ostoksiini lisäämään.
Kuka uskoo suosituksiin?
Isovanhempani elivät leivällä ja lihalla. Se oli läskisoosi ja kuoriperunat yleisin ruoka.
Ei ostettu vihanneksia silloin kaupasta, omasta pellosta syksyyn asti ja jos sattui satoa tulemaan kellariin asti, usein jopa perunat siellä jäätyivät.
Molemmat elivät liki 90 vuotta! Onko ihmisen pakko elää? Tappaako lihan syönti minut, kun ei se tappanut sukuni vanhimpiakaan. Kaikki kuolivat vanhoina, vaari omaan sänkyynsä, eikä koskaan ollut sairaalassa, koska oli aina terve.
Syön kuten olen oppinut heiltä. Läskiä ja perunoita leivän kanssa.
Punaista maitoa ja vain voita leivälle leikkeleiden alle.
Uusi aika ruokasuosituksissa?
45
504
Vastaukset
- Anonyymi
Samat sävelet! Olen jo muinoin miettinyt mitä suuhuni tungen harvat muutoset johtuvat aivan köytännön syistä.
Laatu, saatavuus, pakkauskoko, hinta ja elämäntilanteeni.
Jos teen jonkin muutoksen niin tarkistan ravinto- ja suoja-ainesisällön.
Perussafkaamisemme koostumus on joiltakin osin ollut jo kymmeniä vuosia osittain nykysuositksen mukainen paitsi lihaa liikaa, kallista kalaa liian vähän, vihanneksia ehkä hieman suositusta vähemmän. Marjoja hyvin niukasti mutta hedelmiä päivittäin.
En tarkkaile grammoja enkä laske kaloreja.
Lähden valmistamaan puolen päivän salaattia sekä klo14 lounasta. - Anonyymi
Syön mitä haluan, enkä kysy siihen lupaa kauppiailta, joiden "ruokasuositukset" määrittyvät ainoastaan sen mukaan mitä on jäänyt heillä isot kasat myymättä tai mitä heillä taas toisaalta ei ole.
- Anonyymi
Kuka on valtuuttanut jonkun poppoon määrittelemään mitä syömme, eikä tuota oöe pakko kenenkään noudattaa.
Lapset sairastavat kummallisia uusia oireita ja tauteja, mutta suuri syy taitaa olla rasvan puute elimistössä.
Kurria lapsille !
Punainen maito ja voi lapselle, oli lääkäri määrännyt lapsenlapseni ruokaohjeeksi omille lapsilleen. Kun voi ja punainen maito ilmestyivät joka päivä pöytään, korvasäryt ja alakuloinen apaattinen mielikin muuttuivat. Koulukin maittaa kun on saanut täysipainoista ravintoa.
Miun mielen mukkaista! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kuka on valtuuttanut jonkun poppoon määrittelemään mitä syömme, eikä tuota oöe pakko kenenkään noudattaa.
Lapset sairastavat kummallisia uusia oireita ja tauteja, mutta suuri syy taitaa olla rasvan puute elimistössä.
Kurria lapsille !
Punainen maito ja voi lapselle, oli lääkäri määrännyt lapsenlapseni ruokaohjeeksi omille lapsilleen. Kun voi ja punainen maito ilmestyivät joka päivä pöytään, korvasäryt ja alakuloinen apaattinen mielikin muuttuivat. Koulukin maittaa kun on saanut täysipainoista ravintoa.
Miun mielen mukkaista!Ihan aidosti ihmettelee, miksei allergioista puhuttu meidän lapsuudessamme. Pienillä saattoi olla maitorupea, joka oli monilla kiusana kyynärtaipeessa. Mutta se meni ohi.
Hygienia ei ollut lähellekään sitä, mitä tämän päivän lapsilla. Paljain jaloin kaiket kesät, saunassa lauantaisin, uimassa käytiin monta kertaa päivässä. Järven pohja mutainen ja kahlatessa silppua pölisi jalan ympärillä. Pestiinkö aina kädet ennen ruokailua? Hah.
Vaatteet vaihdettiin sunnuntaiaamuna. Villavaatteet kutittivat, se piti vain sietää.
Ruokaa syötiin, mitä eteen tarjottiin. Joku ehkä ei halunnut maitoa, jos se närästi, mutta ei asiaa sen kummemmin kukaan ihmetellyt.
Hedelmiä ei juuri maaseudun kaupoissa ollut, omassa pihassa marjat ja omenat.
Joistakin ruoka-aineista saattoi saada nokkosrokon. Sitä välteltiin.
Keliakia on löytynyt sairaudeksi vasta jokunen vuosikymmen sitten. Siihen asti joillakin oli vatsanväänteitä aina ruuan päälle, että ihan piti pitkälleen pötkähtää. Mutta pitihän ihmisen kuitenkin nälkäänsä syödä!
Nyt tutkitaan ja tiedetään. Pesut moneen kertaan päivässä. Allergiavapaat vaatteet lapselle.
Ja nyt allergiat vain lisääntyvät. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihan aidosti ihmettelee, miksei allergioista puhuttu meidän lapsuudessamme. Pienillä saattoi olla maitorupea, joka oli monilla kiusana kyynärtaipeessa. Mutta se meni ohi.
Hygienia ei ollut lähellekään sitä, mitä tämän päivän lapsilla. Paljain jaloin kaiket kesät, saunassa lauantaisin, uimassa käytiin monta kertaa päivässä. Järven pohja mutainen ja kahlatessa silppua pölisi jalan ympärillä. Pestiinkö aina kädet ennen ruokailua? Hah.
Vaatteet vaihdettiin sunnuntaiaamuna. Villavaatteet kutittivat, se piti vain sietää.
Ruokaa syötiin, mitä eteen tarjottiin. Joku ehkä ei halunnut maitoa, jos se närästi, mutta ei asiaa sen kummemmin kukaan ihmetellyt.
Hedelmiä ei juuri maaseudun kaupoissa ollut, omassa pihassa marjat ja omenat.
Joistakin ruoka-aineista saattoi saada nokkosrokon. Sitä välteltiin.
Keliakia on löytynyt sairaudeksi vasta jokunen vuosikymmen sitten. Siihen asti joillakin oli vatsanväänteitä aina ruuan päälle, että ihan piti pitkälleen pötkähtää. Mutta pitihän ihmisen kuitenkin nälkäänsä syödä!
Nyt tutkitaan ja tiedetään. Pesut moneen kertaan päivässä. Allergiavapaat vaatteet lapselle.
Ja nyt allergiat vain lisääntyvät.Kirjoitat allergioista..
Minun lapsuusmuistoissani ei ole allergiaa, en saanut vatsanväänteitä , ei ollut ainaista nuhaa, eikä vitamiineista puhuttu, mutta kalaöljyä meille annettiin , eikä se maistunut hyvälle suussa.
Meillä kaikilla lapsilla on hyvä luusto. Iäkkään äitini kaatuminen - 80 luvulla, aiheutti vain mustelmia, eikä se ollut hänen pitkän ikänsä ainoa kaatuminen, mutta tuli tutkittua ja lääkäri totesi luun tiheyden olevan ihailtavaa., kaikki kai maidon ansiosta, eihän silloin kalkkitabletteja napsittu kun hänen luustonsa kehittyi ja koko elämän ajan maito oli ainoa ruokajuoma, viili ja piimä käytössä, yms.
Nyt, kun ei ole saatavana aitoa maitoa, siis käsittelemätön maito on siirtynyt historiaan, kun kaikki on kaupan hyllyssä, omien lehmien aika kun on itsellänikin oki.
Minulla om nyt maitoallergia.,
Ennen ei ollut jauhoallegisia, leipää syötiin ja suolinukka toimi! Nyt jauhoihinkin lisätään ties mitä, ja oma vatsani vastustaa tuota valkoiseksi, mauttomalksi muuttunutta vehnää, josta kaiikki jyvän kuoreen sisältyneet aineosat on kuorittu ja jauhettu myllynpölyyn, nyt ostetaan kaupasta erillisenä sekin tuote, joka ennen kuului kirkonkylän myllyssä jauhettuihin jauhoihin ja saatiin syödä hiven- ja vitamiinit, kuiduista puhumattakaan, suoraan leivässä ja pullassa. Nyt opetetaan, laita vehnän lesettä leipäätaikinaan, tai kauran lesettä, tai osta apteekista öljykapseleita!
Kaikki siis on luuloa, niin kai , mutta omaan kokemukseen ja tietoon perustuvaa asiaa. kerron ja sanon, söin silloin terveellisemmin kuin nyt, vaikka silloin ei ostettu kaupasta paprikaa ja tomaattia, tai omenia ympäri vuoden, banaanista ei oltu kuultukaan ja appelsiinitkin olivat maalla asuvalle vai kuvia joissain kirjoissa.
Nyt syön vitamiinit purkista, ostan leseet leipätaikinaan, kalanmaksaöljy pullosta (kuin ennen vanhaan) tai kapseleina "painopakkauslevystä".
Siitä ja muusta terveellisyydestä, ennen oli paremmalle maistuvaa jopa se läski josta täällä kirjoittajalle vihjaillaan. Läski oli läskiä ja liha maistui lihalle, nyt siinä on joku sivumaku, ainakin minun suussani.
Ruoka on meille tärkeä, mutta kaikkea ei ole pakko syödä , eikä ohjeet ole laki, onneksi, koska eläkeläinen ei " etelänhetelmillä" voi herkutella ja kotimaiset omenatkin lähestyvät kilohinnalla jo 4 euroa,. Hintaa on kuin tuoreilla taateleilla.
Jos joku elää pelkillä vihanneksilla ja voi hyvin, kun taas toisen lautasella on lihaa ja perunaa, eikä hänen kuntonsa ole yhtään huonompi, syöpää pelkäämättä, jokainen saa syödä kuin haluaa ja kukkaro kestää.
Hyvää Joulua ja kinkkua pöytään. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihan aidosti ihmettelee, miksei allergioista puhuttu meidän lapsuudessamme. Pienillä saattoi olla maitorupea, joka oli monilla kiusana kyynärtaipeessa. Mutta se meni ohi.
Hygienia ei ollut lähellekään sitä, mitä tämän päivän lapsilla. Paljain jaloin kaiket kesät, saunassa lauantaisin, uimassa käytiin monta kertaa päivässä. Järven pohja mutainen ja kahlatessa silppua pölisi jalan ympärillä. Pestiinkö aina kädet ennen ruokailua? Hah.
Vaatteet vaihdettiin sunnuntaiaamuna. Villavaatteet kutittivat, se piti vain sietää.
Ruokaa syötiin, mitä eteen tarjottiin. Joku ehkä ei halunnut maitoa, jos se närästi, mutta ei asiaa sen kummemmin kukaan ihmetellyt.
Hedelmiä ei juuri maaseudun kaupoissa ollut, omassa pihassa marjat ja omenat.
Joistakin ruoka-aineista saattoi saada nokkosrokon. Sitä välteltiin.
Keliakia on löytynyt sairaudeksi vasta jokunen vuosikymmen sitten. Siihen asti joillakin oli vatsanväänteitä aina ruuan päälle, että ihan piti pitkälleen pötkähtää. Mutta pitihän ihmisen kuitenkin nälkäänsä syödä!
Nyt tutkitaan ja tiedetään. Pesut moneen kertaan päivässä. Allergiavapaat vaatteet lapselle.
Ja nyt allergiat vain lisääntyvät.Ihan niin ennen syötiin vaan ruoka eikä siitä tehty sen suurempaa asiaa ja terveinäki; pysyttiin. Lukija kuului melkein jokaisen ruokatapoihin
No saavathan nämä intoilija palkan intoilemisestaam kun kovasti ovat asialla .
Itse en edes lue niitä juttuja, ja syön aitä mitä haluan .
- Anonyymi
ravitsemustiede ei ole tiedettä ja sillä puhaa jotain prosessoreiksi nimitettyjä wokettajia jotka ylenkatsovat suomalaista ruokaa ja tarjoavat Välimeren
sapuskoja
Tein kerran selvitystä Liguriassa vihannestuontannosta
ja siellä saadaan vihanneksista parsaa 10 satoa vuodessa
sadot ovat vähän epätasaisia mutta niitä on paljon
sellaisessa tahdissa ei Suomessa voi viljellä vihanneksia
mutta ravitsemusmukatieteilijät mainostavat niitä - Anonyymi
Nojaa.
Ei noita suosituksia ilkeyttään, turhaan tehdä. Kyseessä kuitenkin suositukset, ei määräykset tai lait.
Ajat muuttuneet, ennen oli ennen, nyt on nyt. Ennen tehtiin, ruumiillisia töitä, paleltiin, Syötiin, mitä oli saatavilla. Nykyisin pelkkä energiantarve vähentynyt huomattavasti. Kaikkea on saatavilla, paljon valinnanvaraa.
Tietoa tutkittua saatavilla, ohjeita päivitetään nykyhetkeen, ei parin sadan vuoden takaisiin.
Itsekkin viilaillut aikojen kuluessa ruokavalioni. Noin mainiten. Lopetin lenkkimakkaran ostamisen vuosia sitten. Lenkki kyllä hyvää, monikäyttöisiä ja halpaa ruokaa. Mutta hokasin, joka kerta kauppareissulla mietin lopuk mitä vielä tarvii. Ostin aina lenkin ja aina se tuli syödyksi.
Sitä syö sitten jotain muuta sen sijasta. Ite alkanut fanittaa kaurapuuroa, rahkaa, sen sellaista. Syön kyllä joskus edelleenkin lenkkiä, mutta pitää olla ennalta mietittyä, kauppa listalla.
Kokolailla sana kävi halpojen leikkeleitten kans. En enää osta jauhomakkaroita, vaan kokolihaleikkeitä. Lisäks usein teen paisteja, joita siivuttelen just leipävärkeiksi.
Ei noi maata kaatavia uudistuksia ollut. Mutta varmasti noillakin osansa,en ole enää läski, suunnilleen normipainossa nykyisin.
Nykyisin saa tuoretta tomaattia, paprikaa jne ympäri vuoden. Aikoinaan niitä sai vain syksyisin. Oli toki jouluomenat, paljon muita hedelmiä ei sitten koskaan saanutkaan jne.
Varmasti nykyisin kuluu reippaasti enenpi vihannesta, hedelmää, kaikenlaista hyvää ruokaa pettuleivän, läskin ja kirnupiimän sijasta.
Koko leikkele meteli lähinnä huvittaa. Ohjeissa vaan kerrottiin, millaisia ruoka-aineksia ja missä määrin nykyisin ois viisasta syödä. Jokainen varmaan ainakin vanhemmiten muunnellut syömistottumuksiaan, ja varmasti terveellisempään suuntaan. Sitäpaitsi, jokainen tietää, ruuan tarve vähenee hiljakseen, sitä vaan ei tarvitse metsurineväitä kiikkustuolissa.
Totta kyllä, muodottomijsi läskikasoiksihan monet alkaa muuttumaan eläkkeelle jäätyään. Ihan ok sekin. Huoltosuhde jo nyt tokkurtoman kehno. Parempi mitä useampi loisoummieläkeläinen syö epäteeveellisesti. Sairastuvat nopeampaa, kuolevat nopeemmin. Hyvä asia kansantaloudelle kun pummit kuolee pois verovaroja kuluttamasta.
Syö vaan mitä haluat, ei kukaan ala sua estään syömästä läskiä ja laardia. :D
=DW= - Anonyymi
Kannattaisiko muuttaa tälle vuosituhannelle, kun kerran elää tällä vuosituhannella eikä enää menneitten sukupolvien aikoja.
Aloitustekstistä huokuu suomalaisen metsäläisen jääräpäisyys, joka kyllä kumartelee herroille, mutta kun viisaammat antavat ohjeita ja kertovat, mikä olisi terveydelle hyväksi, he eivät tiedäkään mitään.
Vai miten monta tohtorin- tms. terveysvaikuttajan tutkintoa aloittajalla ja muilla kommentoijilla on? "DW" sai kyllä nyt pojot.- Anonyymi
Voi hyvät hyssykät.
pitäkö täällä olla muitakin titteleitä kun kirjailija?
Olsi kiva tietää millaisilla eväillä sinä viestisi kirjoitit?
Oliko siinä asiaa, vaiko vain aloittajan mitätöinti, ihan vain tarkoituksella? Tunsitko kuka se oli? Luulitko vain?
Metsäläiset ja kaupunkilaiset, suusta syövät ja pers.ksista paskantavat! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voi hyvät hyssykät.
pitäkö täällä olla muitakin titteleitä kun kirjailija?
Olsi kiva tietää millaisilla eväillä sinä viestisi kirjoitit?
Oliko siinä asiaa, vaiko vain aloittajan mitätöinti, ihan vain tarkoituksella? Tunsitko kuka se oli? Luulitko vain?
Metsäläiset ja kaupunkilaiset, suusta syövät ja pers.ksista paskantavat!Mitähän hlvt:ä sinä(kin) sekoilet. Hoitele omasi, jos pystyt ja kykenet.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitähän hlvt:ä sinä(kin) sekoilet. Hoitele omasi, jos pystyt ja kykenet.
Olen ihan järjissäni, mutta ei minulla tohtorin titteliä ole ja silti tiedän ruokailustakin jotain.
Jos ei kokki tunne mitä ruokiin laitetaan ja mitä määräyksiä pitää viisaana, sitten on joku tuhansista syöjistä jo kuollut rasvoihin.
Katoppas mitä kookosrasvaan laitetaan.
Läski sentään on aina läskiä, jopa hyvää. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olen ihan järjissäni, mutta ei minulla tohtorin titteliä ole ja silti tiedän ruokailustakin jotain.
Jos ei kokki tunne mitä ruokiin laitetaan ja mitä määräyksiä pitää viisaana, sitten on joku tuhansista syöjistä jo kuollut rasvoihin.
Katoppas mitä kookosrasvaan laitetaan.
Läski sentään on aina läskiä, jopa hyvää."Läski" ei ole "hyvää" missään muodossa. Ja etsi sinä kookosrasva, jossa ei ole mitään muuta kuin kookosrasvaa.
- Anonyymi
Entisinä aikoina tehtiin raskaita töitä, tarvittiin raskaampaa ruokaa
ja kulutettiin se. - Anonyymi
Noh, näin nuorenpana on pakko kommentoida. Jos ikää on jo yli 80 vuotta, niin ihan sama vaikka joisi viinaa joka päivä ja söisi puhdasta läskiä.
Ei se enää kerkeä mitään pahentaa/vaikuttamaan. Ja vieno pyyntö. Älkää ottako suosituksia sääntöinä. Ihan turhia moiset katkerat aloitukset.
Tulee murrosikäinen ja populistipersut mieleen.- Anonyymi
Täällä 80+ palstalla on monta provosoivaa, usein pyörivää aloitusta. Syöminen, naisten ulkonäkö, lihavuus ja kutsuhuuto tietyille ovat niitä vakialoituksia johon kirjoittajat tarttuvat. Eikä siinä mitään, tässähän minäkin. Vaikeaa on keksiä vetävää aloitusta, lehtiotsikoista raflaava, kauhisteltava aloitus vetää parhaiten.
Niin se ruokasuositus. En muuta mitään, mutta yritän lisätä proteiinia. - Anonyymi
Kun ikää on jo yli 80 vuotta niin elämäntavoilla on merkitystä jokaisen päivän elämisen laadun suhteen.
On mukavaa olla pienessä hiprakassa mutta se kostautuu vanhuksen velttoutena vielä seuravanakin päivänä. Kuntoilu jää kevyeeseen lutkutteluun oikean lihasvoimatreenin asemesta. Lamauttaa myösmieskuntoa.
Kun 4-kymppisenä pudotin painoa 6:ssa viikossa 16 kiloa syömällä kaikkea muuta kuin tippaakaan hiilaria, niin sianliha oli suuressa roolissa ruokailussani.
Kolestroli nousi mutta laski palattuani järkevään sekravintoon.
Olen aikanaan selvittänyt itselleni eri perusravinteiden roolin kulutuksessa ja, varsinkin ikääntyessä kiinnittänyt huomion suojaravinteiden saamiseen koska kokonaiskulutuksen mukaisen ruokailuun saaminen jää vähäksi jos ei halua paisua tolkuttoman lihavaksi.
Selvennys sepustukseeni. 65v iässä alkoivat punttitreenien kyykky- ja maastavetopäivistä palautuminen olemaan kehnoa. Urheilulekuri ymmärsi, että 5 - 6 viikkoteeniä ovat terveyteni kannalta tarpeellisia.
S-Testoni oli 12 eli silloisen yleisen viitealueen 10 - 30 sisällä. Terveyskeskuksen lekuri mainitsi ikäiseni minimiksi 5!
Sporttilekuri kirjoitti reseptin testogeelille jota olen käyttäny muutamia taukoja lukuun ottamatta vajaa parikymmentä vuotta. Reseptin mukaisesti käytettynä ei ole mikään ihmelääke mutta edistää palautumista ja sitä kautta kaikkien elintoimien luotettavuutta.
Tosin nykyään alkaa tukielimistö asettamaan omia rajoituksiaan.
Viinan juominen? Juhlapyhät ovat jo vuosia olleet kosteahkoja milloin missäkin palveluympäristössä. Absolutisti vaimollani ei ole ollut huomauttamista juomatapojen ja määrien suhteen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kun ikää on jo yli 80 vuotta niin elämäntavoilla on merkitystä jokaisen päivän elämisen laadun suhteen.
On mukavaa olla pienessä hiprakassa mutta se kostautuu vanhuksen velttoutena vielä seuravanakin päivänä. Kuntoilu jää kevyeeseen lutkutteluun oikean lihasvoimatreenin asemesta. Lamauttaa myösmieskuntoa.
Kun 4-kymppisenä pudotin painoa 6:ssa viikossa 16 kiloa syömällä kaikkea muuta kuin tippaakaan hiilaria, niin sianliha oli suuressa roolissa ruokailussani.
Kolestroli nousi mutta laski palattuani järkevään sekravintoon.
Olen aikanaan selvittänyt itselleni eri perusravinteiden roolin kulutuksessa ja, varsinkin ikääntyessä kiinnittänyt huomion suojaravinteiden saamiseen koska kokonaiskulutuksen mukaisen ruokailuun saaminen jää vähäksi jos ei halua paisua tolkuttoman lihavaksi.
Selvennys sepustukseeni. 65v iässä alkoivat punttitreenien kyykky- ja maastavetopäivistä palautuminen olemaan kehnoa. Urheilulekuri ymmärsi, että 5 - 6 viikkoteeniä ovat terveyteni kannalta tarpeellisia.
S-Testoni oli 12 eli silloisen yleisen viitealueen 10 - 30 sisällä. Terveyskeskuksen lekuri mainitsi ikäiseni minimiksi 5!
Sporttilekuri kirjoitti reseptin testogeelille jota olen käyttäny muutamia taukoja lukuun ottamatta vajaa parikymmentä vuotta. Reseptin mukaisesti käytettynä ei ole mikään ihmelääke mutta edistää palautumista ja sitä kautta kaikkien elintoimien luotettavuutta.
Tosin nykyään alkaa tukielimistö asettamaan omia rajoituksiaan.
Viinan juominen? Juhlapyhät ovat jo vuosia olleet kosteahkoja milloin missäkin palveluympäristössä. Absolutisti vaimollani ei ole ollut huomauttamista juomatapojen ja määrien suhteen.Kolesteroliarvoni ovat aina olleet normaaliarvoissa, niiden alarajoilla.
Syön, ja olen aina syönyt läskin läskinä, voin voina ja kermaa käytän vähintään litran viikossa, ruokiin ja kahviin mm.
Terveys on muutakin kuin läskin syönnin mittari.
Puhutaanpa vaikka Stubbin ulkomaan matkoista välillä, ettei tule ruoka pääasiaksi.
Eduskunnan joulurahoistakin voisi vihjaista? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kolesteroliarvoni ovat aina olleet normaaliarvoissa, niiden alarajoilla.
Syön, ja olen aina syönyt läskin läskinä, voin voina ja kermaa käytän vähintään litran viikossa, ruokiin ja kahviin mm.
Terveys on muutakin kuin läskin syönnin mittari.
Puhutaanpa vaikka Stubbin ulkomaan matkoista välillä, ettei tule ruoka pääasiaksi.
Eduskunnan joulurahoistakin voisi vihjaista?Joko ne linnan juhlien vatvomiset lehdissä on lopetettu? Minua tympi niin etten pariin päivään avannut nettilehtiä.
Ai Stubbiko on reissaamisen aloittanut.
Pitäisi kaikkien kansanedustajien, ministerien ja muiden virkamiesten matkat avata kansansalle syynättäväksi. Millon mitäkin tutustumismatkaa tehdään maapallon ääriin ison seurueen voimin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kolesteroliarvoni ovat aina olleet normaaliarvoissa, niiden alarajoilla.
Syön, ja olen aina syönyt läskin läskinä, voin voina ja kermaa käytän vähintään litran viikossa, ruokiin ja kahviin mm.
Terveys on muutakin kuin läskin syönnin mittari.
Puhutaanpa vaikka Stubbin ulkomaan matkoista välillä, ettei tule ruoka pääasiaksi.
Eduskunnan joulurahoistakin voisi vihjaista?Tämä on ruokaketju. Tee oma aloitus Stubbin ulkomaanmatkoista !
- Anonyymi
Noin "nuorempana" voisi pitää potaskat omana tietonaan varsinkin, kun niillä ei oikean tiedon kanssa ole mitään tekemistä. Miksi siis vaivaudut?
- Anonyymi
uusi aika ruoka sulatukselle läski läskinä ja leikki leikkinä
- Anonyymi
En syönyt ennen suosituksiaan paljoa punaista lihaa. Kasviksia tuskin tulee syötyä vielä sitä 800g. Hyvä kun nyt aluksi 450g. Aika usein lämmitän pakastevihanneksia ja teen Wokkia. Hedelmillä tulee silloin tällöin herkuteltua. Kanankoipia on paljon tullut syötyä, suositusten mukaan niitä ei saisi enää syödä. Leipää syön lähinnä näkkileivän tai itsetehtyjen, paljon kuitua, sisältävien sämpylöiden muodossa.
- Anonyymi
Syön edelleenkin, kuten aina, punaista lihaa.
Lihasta saan elimistön tarvitsemia hivenaineita, niitäkin, joita ei ole vihanneksissa, jotka eivät kauan nälkää pitele.
"Suomessa raudan pääasialliset lähteet ovat täysjyväviljatuotteet, liha, lihavalmisteet ja liharuuat. Raudanpuutteessa kiinnitetään ensisijaisesti huomiota raudan imeytymistä edistäviin tekijöihin ja vaikeammissa tilanteissa myös raudan imeytymistä estäviin tekijöihin.30.10.2023" (google)
Rauta ei tahdo imeytyä minun elimistööni, vaan kaikesta huolimatta tarvitsen lisää pillereistä ja piikeistä.
Lisäksi, kana ja kalkkuna kyllästyttävät, en tykkää.
Syön sikaa ja nautaa, eivät ne vanhempaa ikäpolveakaan tappaneet, eikä täällä kukaan jää ihmettelemään kuka kuoli lihaan ja kuka myrkkyihin, lääkkeisiin, tai lisäaineisiin.
Pakkasessa on vielä 2 kilon kinkku. Otan sen tänään sulamaan.
Perunoita ja kinkkua, munan voimalla.
- Anonyymi
Mun piti heittää koirille hirven sisuskalut jo kymmeniä vuosia sitten ja syy. niihin kerääntyy niin paljon ympäristömyrkkyjä, että ei ole ihmisen ruokaa.
Hirvi syö metsässä vihreää ja nyt ihmisen pitäis syödä lähes kilo vihreää päivässä.
Vegaanit on kaikki niin terveitä eduskunnassakin, kunhan on leikattu sairaalassa ???? - Anonyymi
En piittaa suosituksista vaan jo kymmeniä vuosia sitten selvitin itselleni ravinteiden sisällön ja omat tarpeeni.
Eri aineksien sisällöt ovat selkeänä kuvana muistissani mukaan lukien suojaravinteet.
Harkitessani jonkin minulle uuden valmisteen ostamista vilkaisen tuoteselosteen.
Raaka- ja perustuotteista on tyydyttävä kuva suhteessa siihen mitä tarvitsen. Olen aina syönyt kaikkea mistä tykkään.
En mieti terveellisyyttä, joskus nuorempana laihdutin ja opettelin ruokien kalorimäärät.
Voin sanoa että en syö vieläkään terveellisesti, silti ei voi sanoa että kuolen nuorena ruokavalioni takia kun täytin syksyllä 80v.
Kävin äskettäin mittauttamassa kaikki arvot verikokeen kautta. Kaikki oli ihan hyvät.
Kolestrolia ei suvussamme ole ollut kenelläkään.
Ehkä minulla on vaistomainen tunne sisälläni että en syö liikaa makeita tai raskaita ruokia.
Joskus tekee mieli karkkeja mutta jo muutaman jälkeen on kiintiö täynnä, ei enää maistu.
Nyt on jalan takia ollut sellainen olo että ei ruokakaan maistu.
Leikkeleistä syön mielialan mukaan sellaista mikä sattuu miellyttämään.
Kanttarelli sulatejuusto on heikkouteni, sitä on oltava koko ajan ja aprikoosihilloa.
Syöpää on isän suvussa ollut paljon. Äidin puolelta ei ole mitään, muistan äidin äitiä, hän painoi toista sataa kiloa, jalat ei tahtoneet kestää, muuten oli terve, 80-vuotiaana oli ainut lääkitys puoli asreriinia! Ei ollut juuri lääkäreitä tarvinnut.
Kuoli lähes 90-vuotiaana kun napatyrä puhkesi mahan sisään, ylipainon takia?
Meni vähän itsekehumisen puolelle vaikkakin totta on joka sana.
On meissä ja minussa vikojakin, kerron niistä toisella kerralla.- Anonyymi
Kuumensin iltapalaksi mikrossa lihapiirakan voi- ja sulatejuusto-nokareilla, paloitellun ryynimakkaran. Päälle paprika-salaattikastiketta, sinappia sekä suolakurkkusiivu. Maitoa. Nam.
- Anonyymi
Meille kaksijalkaisille on luoja luonut kasvisyöjän suoliston.Ei siis lihansyöjän,raatelijan.
Esiisämmehä ovat laskeutuneet puusta alas..?
Syökää vihanneksi vaan,niin ette itse muutu vihanneksiksi..- Anonyymi
tuossa yläpuolella Liekko kertoo vanhuksen kuolemasta.
lähes 90 v.
Eliköhän hän VIHANNEKSILLA?
luulen, että samaa sekaruokaa kuin muutkin sen ajan ihmiset, lapsuudesta asti.
lihaa ja läskiä, voita leivälle ja täysmaitoa päälle.
Syö sinä vihanneksia, minä osti naudan endrecoten ja aion nauttia siitä nuorten kanssa, olenhan jo lähes 90 ja vihanneksia syönyt harvennin kuin leipää ja läskiä
Kolesterolia ei ole löytynyt verestäni
Ei se elämän pituus kasva porkkanalla, en usko
- Anonyymi
Kallista oli se viherpiipareiden suosittelema vihannesvalikoima kaupassa, jonne poikkesin.
Lantusta alkaen, kaikella oli hintaa, ,mahaa ne tuotteet ei täytä, ja jätin ostamatta, ostin siskonmakkaroita ja pottuja.
Kalaa ei pienellä eläkkeellä oleva kyllä monta kertaa viikossa irti saa, kaalikin maksoi melkein 2 euroa kilo.
Voi noita suosittelijoita.
Pussiruokia, niissä, kuivatuotepusseissa näkyi lukeva, sisältää vihanneksia, lisää vain jauheliha.
Ikinäni en ole niitä ostanut, sinne jäivät pussipadat ja "bolokseenit#.
Porkkanoita olen syönyt niin että ilman aurinkoa olen jo saanut rusketuksen!- Anonyymi
Liika on liikaa, myös porkkanoissa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Liika on liikaa, myös porkkanoissa.
Ei porkkanoita tai vihanneksia voi syödä liikaa. Ei maha vedä mitään liikaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei porkkanoita tai vihanneksia voi syödä liikaa. Ei maha vedä mitään liikaa.
eihän yhdellä kerralla saa liikaa, jos ei jaksa syödä, mutta jos joka päivä syö vain porkkanaa sekin alkaa olla liikaa, ihokin muuttuu ruskeaksi, kuin olis etelän matkalta nahkan paahtamisesta just kotiutunut.
ei se ole vaarallista, mutta hiukan yksipuolista ravintoa
- Anonyymi
Ehkä leikkeleitä on tullut vähennettyä, juustoa käytän päivittäin useita siivuja leivän päällä.
Muuten mennään lihavoittoisesti parilla kalapäivällä viikko.- Anonyymi
Liiat lihapäivät kehotetaan korvaamaan kasviksilla, joista niistäkin saa monenmoista maistuvaista ruokaa.
- Anonyymi
Vanhoja hyviksi havaittuja makuja ja tapoja turha muutella.
- Anonyymi
Niiin, ja kun aika kultaa muistot, niiin varmaan sitten mautkin. Ai hemmetti, siinähän lukeekin "muutella" eikä muistella. Hah.
- Anonyymi
Edellinen sukupolvi söi suht koht samoin kuin me nyt, ei heille kukaan lukenut lakia n mitä saa syödä mitä ei. Elivät vahaksi, ei tieten kaikki, mutta he joilla oli gaaneissä pitkän iän perintö.
Ruoka oli ravitsevaa ja sitä oli tarpeeksi.
Ei eletty liian hygieenisesti, saatiin vasta aineita luonnostaan, kaikkea ei pesty ja lapsesta asti sai leikkiä savella ja hiekalla, syödä jos maistui ja savihan oli hyvää.
Alkupäässä oli jopa siitä muurauslaasti syönnistä, laastissa oli kalkkia, jonkin puutteeseen niitä epätavallisia syötäviä lapsena löydettiin, tykkäsin havunneulasista, ja koivun uusista lehtisilmuista.
Suolaheinää keräsin kesällä salaattiin ja ketunleipää söin marjamatkalla.
Makuja joita ei voi pahaksi sanoa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Edellinen sukupolvi söi suht koht samoin kuin me nyt, ei heille kukaan lukenut lakia n mitä saa syödä mitä ei. Elivät vahaksi, ei tieten kaikki, mutta he joilla oli gaaneissä pitkän iän perintö.
Ruoka oli ravitsevaa ja sitä oli tarpeeksi.
Ei eletty liian hygieenisesti, saatiin vasta aineita luonnostaan, kaikkea ei pesty ja lapsesta asti sai leikkiä savella ja hiekalla, syödä jos maistui ja savihan oli hyvää.
Alkupäässä oli jopa siitä muurauslaasti syönnistä, laastissa oli kalkkia, jonkin puutteeseen niitä epätavallisia syötäviä lapsena löydettiin, tykkäsin havunneulasista, ja koivun uusista lehtisilmuista.
Suolaheinää keräsin kesällä salaattiin ja ketunleipää söin marjamatkalla.
Makuja joita ei voi pahaksi sanoa.Edellinen sukupolvi ja myös minä lapsena, söimme mitä saimme. Pääasiassa yksipuolisen epäterveellisesti.
Ei vihanneksia. Niukasti omenoita ja niitäkin vain syksylisin satokausina.
Pääasiallisena olleen perunan vitamiinipitoisuus häipyi talven mittaan.
Syksyisin teurastettun sian kuistimyynnistä jääneiden, läskisten loppupalojen rasvasisältö oli huomattava energian lähde eniten läskisoosin muodossa.
Keski-ikä oli nykyistä alhaisempi mutta ihmisten muistiin on jäänyt jokunen vanhaksi elänyt poikkeusyksilö.
- Anonyymi
Söin vain suosittuja kasviksia
heti tuli nälkä - Anonyymi
Naiset lihoo, söivät mitä vain.
- Anonyymi
Sen just noin. Naiset syö vähän, mutta kaiken aikaa .
Jääkaapin ovi on lähempänä kuin ulko ovi, kun syö, ei tule läheskään niin nälkä kuin tulis ilman tätä suupalaa.
Liika lihavuus ei tietysti ole vain liikasyöntiä.
Liikkumattomuus ja ruumiinrakenne sanelevat paljon painokehityksessä.
- Anonyymi
Keräkaali.
Kotimainen, toisessa kaupassa 0,89 kilohinta, toisessa 1,15 euroo, kumpi on se halvin kauppa? se on tuo 1,15 euron kauppa.
En enää ymmärrä miksi on halvin?
ostin kyllä molemmista, kun halvemman hinnan kalliiseen kauppaan menin halvan kaupan käynnin jälkeen.
Tuloko aivovoimistelu? - Anonyymi
Oliiviöljy, sanotaan terveelliseksi, laitoin hiuksiini, öljyhoito on niille hyväksi, mutta se haisee pahalle. Seuraavaksi kookosöljyä hiuksille.
Onko oliivi öljy todella terveellistä, kun joistain tuoteselosteista näin. on lisätty palmuöljyä. Kunpi on terveellisempää ja mitä käyttätte kun ei voita.
Hiukset on yhä kuivat, Saunan jälkeen kuin katajapuska pörrösä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Riitta-Liisa ja Toni Roponen: Ero! Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa.
Riitta-Liisa ja Toni Roponen eroavat. Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa. – Talvi on ollut elämäni synk662189Sinä vain tulit elämääni
Ja joku tarkoitus sillä on ollut. Näyttämään mitä olen ja kuinka arvokas voisin olla. Se muutti ja käänsi elämäni suunna921472Millaisia ajatuksia on kaivatusta ja tilanteestanne tänään?
Kerro omista mietteistäsi tai lähetä terveisiä. Ehkä hän lukee ja lähettää sinulle takaisin omia mietteitään.621285Tiesitkö mies
Kuinka paljon mulla oli tunteita sua kohtaan? Jos et tiennyt,olisiko tietäminen vaikuttanut tapahtumiin? Ihmettelen kyll701268- 1151145
Jos siis saamme
Sen keskusteluyhteyden niin olisitko jo sinäkin rehellinen ❤️🙏 ne jää meidän välisiksi kaikki. Tarvitsemme toisiamme, j901000- 69980
Mies, mitä minun pitäisi tehdä
Niin, mitä naisen siis pitäisi tehdä, että lähestyisit ja tekisit aloitteen? Mikä on riittävä kiinnostuksen osoitus juur72939Toivottavasti et mussukka elättele toiveita meikäläisen suhteen
Tiedän mitä olet touhunnut joten aivan turha haaveilla mistään enää 👍81880Summit-tippuja Nicola sai Carolalta yllättävän viestin - Some älähtää rajusti: "Älä viitsi..."
The Summit Suomi -kisa käy kuumana kylmässä Norjan vuoristossa. Nicola tiputettiin kisasta juuri ennen finaalia. Likaise11855