ABS- vikavalo palaa

Tenttu

Polo -97 1.4, vikavalo syttyi (ABS), pystyykö sammuttamaan itse vai vaatiiko testerin? Onko näissä jotain tyyppivikaa aiheen tiimoilta?
T. Juuri Polon ostanut

10

1901

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • autossa

   esiintyy juuri tuota vikaa syy voi olla vaikka vesi, lumi, lika, anturinjohto poikki, anturiviallinen. Ei siis mikään merkkikohtainen vaan yleinen vika/häiriö!

  • poloiset viat

   Meikäläisen polosta (-03, 1.4) oli palanut abs:n pääsulake (50A), merkkivalo temppuili alussa syttyen ja sammuen kunnes viimein jäi palamaan jatkuvasti. Syy sulakkeen palamiseen jäi mysteeriksi. Ajankohta tälle vialle oli kun alkoi pakkaskelit. Voisiko jossain päin olla niin suuri jännitehäviö (= huono kontakti) että virta kasvaa yli sietorajan, mene ja tiedä.

   • Peräkärryn johdot

    Omassa syttyy myös kun käytän yhtä peräkärryä, kerran kun jarruttaa niin suleke palaa, silloin ei jarruvalot myöskään pala.


  • Minulla -03 Polossa palaa myös ABS valo. Missähän päin tuo 50 ampeerin sulake on ???

  • Sulake löytyi, sijainti akun päällä olevassa kannessa. Sulake on 40 A.
   Sulake oli palanut, vaihdoin sen ja sen jälkeen ABSit ovat toimineet, eikä valo ole enää vaivannut. Vaasassa on muuten paja joka korjaa ABS yksiköitä hinta 160,-

  • kalehi

   Epäily sulakkeen palamiseen on että se asennustavasta johtuen jää jännitykseen, ja sitten aikanaan lämpölaajenemisen /-supistumisen seurauksena katkeaa huomattavasti nimellisvirtaa pienemmällä virralla. Meittinkin Polosesta sai nollatuksi vikakoodin sulakkeen vaihdon jälkeen ja ABS alkoi pelittää.
   Kiitos vinkistä.

  • 3 t euroa säästetty

   Kiitos yllä kirjoitetuista vinkeistä!
   juuri korjasin tinaamalla "abs" sulakkeen akkukotelon kannesta.
   Korjauksen jälkeen otin akun kengät hetkeksi irti ja sitten takaisin kiinni. Ensimmäisen hiekalla jarrutuksen jälkeen abs valo sammui ja abs toimi taas normaalisti ruksutellen.
   Korjaamon esitys oli vikakoodin perusteella abs pumpun vaihto. Kustannusarvio töineen noin 3000 e.
   Auto Polo -04, 1,4 bensa.
   Ja painotan vielä, että minulla kyse ei ollut normaalista muovi/metalli lattasulakkeesta, joita myös on akkukotelon kannessa, vaan alumiinisesta liuskasta liittimien välissä.

  • Hensu79

   Kyllä oli tästä vanhasta keskustelusta hyötyä, kun VW Polossani paloi abs valo. Vikamittaus näytti vikaa abs hydraulipumpussa ja korjaamo olisi sen tilannut.
   Aloin lueskelemaan asiasta netissä ja tämä ketju oli rahallinen pelastus. Etsin akkukotelosta 40A sulakkeen ja kävin ostaa samantapaisen vähän eri näköisen 0,25e hintaan, vaihdoin itse ja valo sammui parin metrin ajon jälkeen.
   Näin hameväen edustajana oon tyytyväinen ohjeisiinne ja itseeni, kun korjaamollakaan ei löydetty edes pääsulakkeita :O

  • Mittarimies

   Itsekin löysin saman vinkin oman 2003 Fabian "ABS-vian" korjaamiseen. Kaverini korjasi oman Seat Ibizan ABS:t samalla tavalla ohjeillani. Näissä tapauksissa akkukotelon kannen sulakerasiassa oleva 50 A litteä sulake (metalliliuska) ei ollut palanut, vaan murtunut mekaanisesti! Olisikohan syynä muovin ja metallin erilaiset lämpölaajenemiset laajalla lämpöalueella tuolla moottoritilassa. Uutta sulaketta piti hieman viilata sivuiltaan kiinnitysruuvien kohdalta, jotta se mahtui koloonsa.

  • Anonyymi

   Paljon kiitos avusta. Myös minulla Polo vm 2007 ABS-valo paloi jatkuvasti. Tarkistin akun päältä sulakkeet ja sieltähän vika löytyi. Halpa korjaus. Näköjään tyyppivika

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2432
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   138
   1623
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   150
   1371
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   462
   1132
  5. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   924
  6. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   91
   908
  7. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   32
   900
  8. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   62
   814
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   91
   724
  10. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   702
  Aihe