pimeät lumimiehet huijaavat vanhuksia lahdessa!

Anonyymi-ap

useita vanhuksia huijaavia lumityömiehiä lahden seudula .poliisille ilmoitettu asiasta. omaiset olkaa tarkkana !

21

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ehkäise pimeä työ
      Pimeän työllä ja palkalla tarkoitetaan tavallisesti työntekijän palkkaa tai sen osaa, jota ei ilmoiteta viranomaisille ja josta jätetään ennakonpidätykset ja sosiaalivakuutusmaksut hoitamatta. Pimeä palkka maksetaan yleensä käteisenä, eikä sitä ilmoiteta tulorekisteriin. Oikein ilmoitettu työ takaa työntekijälle oikeuden asianmukaiseen palkkaan, työaikoihin ja työturvallisuuteen sekä sosiaaliturvaan, jolla muun muassa turvataan sairausajan korvauksia sekä kartutetaan eläkettä. Työstä maksettavilla lakisääteisillä maksuilla rahoitetaan myös yhteiskunnan toimintaa ja julkisia palveluja.

      Pimeään työhön voi liittyä myös sosiaaliturvan väärinkäyttöä. Jotta pimeän työn tekijä voi selittää toimeentulonsa verotuksessa, on mahdollista, että hänen on hakeuduttava erilaisten etuuksien piiriin. Väärinkäytöksestä on kyse myös silloin, jos työtä tehdään pimeästi siksi, ettei menetetä samanaikaisesti nostettavia sosiaalietuuksia.

      Työntekijän tulee työstä sopiessaan selvittää itselleen, onko kyseessä työsuhde vai tehdäänkö työtä yrittäjäasemassa, jolloin työstä maksetaan työkorvaus ja työntekijä vastaa itse esimerkiksi verojen ja sosiaaliturvan maksamisesta. Uudet työn tekemisen muodot, esimerkiksi alustataloudessa, hämärtävät työsuhteen käsitettä. Lue lisää toimintaympäristön muutoksista.

      Pimeää työvoimaa käyttävillä yrityksillä työvoimakustannukset ovat pienempiä kuin oikein toimivilla yrityksillä, jolloin ne saavat perusteetonta kilpailuetua suhteessa muihin samalla toimialalla toimiviin yrityksiin. Elinkeinonharjoittajien pimeäksi työksi katsotaan elinkeinotoiminnasta salatut tulot, perusteettomat kulut ja aiheettomat lisävähennykset verotuksessa. Yrittäjän yrityksestä itselleen perusteettomasti nostamat varat katsotaan pimeäksi palkaksi. Yritys voi rahoittaa pimeitä palkkoja esimerkiksi jättämällä osan myynnistä merkitsemättä kirjanpitoon.

    • Anonyymi

      Tunne työntekemiseen liittyvät velvollisuudet ja oikeudet:
      Pyydä aina kirjallinen työsopimus.
      Tee töitä vain verokortilla.
      Vaadi palkkalaskelma ja varmista, että saat palkkasi pankkitilille.
      Tarkista, että sovittu palkka on alan työehtosopimuksen mukainen.
      Tarkista palkkakuittisi säännöllisesti sekä veroilmoituksesi ja työeläkeotteesi [.fi]› vuosittain.
      Varmistu siitä, teetkö työtä työsuhteessa vai oletko yrittäjäasemassa.
      Tarkista ostaessasi kotitalous- ja remontointipalveluja, että yritys on ennakkoperintärekisterissä (www.ytj.fi [.fi]›).

      • Anonyymi

        Poliisi
        Tietoa poliisista
        Turvallisuus ja järjestys
        Tukea ikäihmisille
        Tukea ikäihmisille
        Ikääntyvillä ihmisillä on usein vertaansa vailla oleva elämänkokemus. Silti ikääntyminen tuo usein mukanaan haasteita, jos terveys ja muisti heikkenevät. Vanhukset saattavat tarvita tukea kotona pärjäämiseen tai tietotekniikan kanssa.

        Ikävä kyllä rikolliset tulevat joskus vanhuksen kotioville asti petollisissa aikeissa. Hyväksikäyttäjä voi olla myös se, jonka pitäisi huolehtia.

        Virkapukuinen poliisi keskustelee selin päin kameraan olevien vanhempien kansalaisten kanssa.



        Ikäihmisten kaltoinkohtelu / taloudellinen kaltoinkohtelu
        Ikäihmisiin kohdistuvalla kaltoinkohtelulla tarkoitetaan luottamuksellisessa suhteessa tapahtuvaa tekoa tai tekemättä jättämistä, joka vaarantaa ikääntyneen hyvinvoinnin, turvallisuuden tai terveyden.

        Yleensä kaltoinkohtelulla tarkoitetaan yli 65-vuotiaisiin kohdistuvaa fyysistä ja/tai psyykkistä väkivaltaa, seksuaalista hyväksikäyttöä, taloudellista hyväksikäyttöä, hoidon ja avun laiminlyömistä tai muuta oikeuksien rajoittamista, loukkaamista ja ikäihmisen ihmisarvoa alentavaa kohtelua.

        Kaltoinkohtelu voi olla parisuhde-, perhe- tai lähisuhdeväkivaltaa, jolloin se tapahtuu läheisessä ihmissuhteessa. Se voi ilmetä myös hoitosuhteessa huonona ja epäeettisenä kohteluna. Kaltoinkohtelu voi olla myös rakenteellista, jolloin ikääntynyt kohtaa yhteiskunnan ja palvelujärjestelmän taholta esimerkiksi ikäsyrjintää tai palveluiden epäämistä.

        Vanhukselta voidaan hakea taloudellista hyötyä
        Taloudellinen hyväksikäyttö on ikääntyneen ihmisen väärin kohtelua, jolla tarkoitetaan rahojen tai muun omaisuuden (kuten tavaroiden, osakkeiden, asunnon, lääkkeiden) käyttöä, myymistä tai hävittämistä ilman hänen lupaansa.

        Taloudellista hyväksikäyttöä on ikäihmisen rahojen tai muun omaisuuden eriasteinen kiristäminen, kuten esimerkiksi väkivallanteolla, hoidotta jättämisellä tai hylkäämisellä uhkailemalla. Taloudellisesta hyväksikäytöstä on kyse, mikäli ikääntyneen henkilön hyväntahtoisuutta, avun tarvetta, luottamusta tai sairauden takia alentunutta arviointikykyä käytetään hyväksi taloudellisen hyödyn tavoittelemiseksi.

        Mitä teet, kun epäilet ikäihmisen kaltoinkohtelua?

        Jos vanhuksen hoito tai huolenpito mietityttää, ota yhteyttä palveluntarjoajaan.
        Terveydenhuollon toimintaa valvotaan aluehallintovirastoissa ja Valvirassa, joista saat lisätietoa esimerkiksi kantelun tekemisestä.
        Jos epäilet rikosta, tee rikosilmoitus poliisille.
        Akuutissa tilanteessa soita 112.
        Ikäihmiset petosrikollisuuden kohteena
        Huijauksen uhriksi voi joutua kuka tahansa, mutta varsinkin iäkkäämmillä ihmisillä siihen on erityinen riski. Rikolliset pyrkivät käyttämään hyväkseen toimintakykyä alentavaa sairautta ja he etsivät haavoittuvassa asemassa olevia, iäkkäitä henkilöitä.

        Huijaus voi alkaa esimerkiksi niin, että ikäihminen vastaa huijarin yhteydenottoon. Sen jälkeen hän saattaa saada jatkuvasti enemmän huijausposteja ja -puheluita, joilla kerjätään rahaa.

        Miten vanhuksia huijataan?

        Huijaukset voivat tapahtua internetissä, puhelimitse tai postitse, ja niihin voi liittyä erilaisia arpajais- ja lottovoittoja sekä rahankeräyksiä.
        Esiintymällä poliiseina huijarit voivat yrittää saada käsiinsä verkkopankin tai maksukortin tunnuksia.
        Ikäihmiset saattavat muita helpommin joutua epäasianmukaisen markkinoinnin kohteeksi. Heille saatetaan myydä puhelimitse kalliita tuotepaketteja, joihin heillä ei ole tarvetta. Toisaalta ikääntyneille voidaan rikollisessa mielessä tarjota muita helpommin palveluita myös kotimyynnissä, esimerkiksi erilaisia remontteja. Huijaamiseen voi liittyä työn vaativuuden ja kustannusten liioittelua.
        Vaikka internetissä on paljon hyvää, niin tulee muistaa, että siellä on myös huijareita. Huijareiden on helppo käyttää hyväkseen vanhusten puutteellista osaamista esimerkiksi sähköpostin käytössä. Sähköpostitse on helppo houkutella uhri antamaan luottokorttinumero tai muita henkilötietoja.

        Estä ikäihmisen huijaus
        Sukulaisena, ystävänä tai naapurina voit estää läheisesi huijauksen tai joutumisen muun rikoksen kohteeksi. Kannattaa pitää yhteyttä vanhempiin sukulaisiin tai toimia muutoin tukena tutuille vanhuksille.

        Anna vinkkejä huijausten tunnusmerkeistä.
        Muistuta, että pankkitunnuksia tai tietoja ei pidä luovuttaa kenellekään.
        Kerro, mistä oikean poliisin tunnistaa.
        Muistuta, että kotiovea ei tarvitse avata kenellekään, jota ei tunne.
        Kerro, että poliisi, muu viranomainen tai pankin henkilökunta ei koskaan kysy kenenkään pankkitunnuksia puhelimitse, sähköpostitse tai kotiovella.
        Kerro, mistä apua tarvittaessa löytyy -pidä numero 112 vanhuksen mielessä.
        Ole kiinnostunut läheisen asioista ja kysy kuulumisia
        Jos epäilet rikosta, tee rikosilmoitus poliisille.


      • Anonyymi

        VANHUKSIIN kohdistuneista rikoksista sekä huijauksista on uutisoitu kesän ja kevään aikana useasti. Viime vuosien aikana esimerkiksi useiden vanhusten koteihin on tunkeuduttu, heille on kaupiteltu ovilta aggressiivisesti tarpeettomia remontteja tai omaisuutta on varastettu. Myös kiertelevät kaupustelijat kauppaavat ikäihmisille tuotteita ylihintaan.

        Sisään asuntoon päästäkseen huijareilla voi olla monia keinoja. Pyydetään vettä, kerätään pulloja, esiinnytään putkimiehenä, kodinhoitajana tai jopa poliisina. Poliisin mukaan aiemmin huijarit ovat esiintyneet myös esimerkiksi vakuutustarkastajina ja vaatineet maksua jostakin tekaistusta vahingosta.

        Asuntoon päästyään huijarit usein harhauttavat vanhusta, jonka aikana arvotavaroita varastetaan huomaamatta. Kaupustelijoiden kohdalla taas vanhuksille voi olla hankalaa torjua innokkaan myyjän tarjoamaa tuotetta. Poliisi ohjeistaakin vanhuksia katsomaan tarkasti, kenet päästää sisään asuntoonsa.

        VANHUSTYÖN keskusliiton korjausneuvoja Pekka Hulkkosen mukaan useat vanhukset ovat joutuneet remonttikuluissa huijausten kohteeksi tänä vuonna.

        Vanhuksille on pelottelun keinoin myyty esimerkiksi katto- ja putkiremontteja. Tekijät ovat tekeytyneet virkamiehiksi ja rakennustarkastajiksi päästäkseen sisään asuntoihin, jonka jälkeen myyntipuheet ovat alkaneet.


      • Anonyymi
        UUSI

        – Kyseessä on harmaan talouden rakennusalaan liittyvä rikoskokonaisuus, jossa vältettyjen verojen ja vältettyjen työeläkevakuutusmaksujen määrä epäillään olevan noin kolme miljoonaa euroa. Lisäksi henkilökohtaisen verotuksen puolella vältettyjä maksuja on lisää, koska kyse on pimeästä palkanmaksusta,


    • Anonyymi

      Hinnat voivat olla ihan päästä heitettyjä ja toimintatavat todella arveluttavia.
      –Usein ei oikeasti ole edes mitään vikaa siinä nykyisessä katossa, mutta sieltä myyntimies ilmoittaa liioitellen, kuinka pahasti voi käydä, jos ei heti korjata. Silloin vanhempi ihminen helposti säikähtää ja laittaa nimensä paperiin, vaikka tarvetta ei olisi, Hulkkonen kertoo.

      REMONTEISTA on pyydetty jopa 50–100 prosentin ylihintaa verrattuna paikallisiin palveluntarjoajiin. Hulkkosen mukaan tämän kaltaisia tapauksia tulee ilmi viikoittain.

      – Hinnat voivat olla ihan päästä heitettyjä ja toimintatavat todella arveluttavia, Hulkkonen linjaa.

      Vanhusten kanssa on myös sovittu rahoitussopimuksia, joita asianomaiset eivät ole täysin ymmärtäneet. Tällöin esimerkiksi kuolinpesälle saattaa myöhemmin tulla yllätyksenä 15 000–20 000 euron rahoitussopimus, jota on lyhennetty vain muutamilla sadoilla euroilla kuukaudessa. Sopimusten avulla myyntimiehet ja yhtiö saavat omansa heti, ja maksu jää vuosiksi vanhuksen ja myöhemmin kuolinpesän kontolle.

      • Anonyymi

        Oikein ilmoitettu työ takaa työntekijälle oikeuden asianmukaiseen palkkaan, työaikoihin ja työturvallisuuteen sekä sosiaaliturvaan, jolla muun muassa turvataan sairausajan korvauksia sekä kartutetaan eläkettä. Työstä maksettavilla lakisääteisillä maksuilla rahoitetaan myös yhteiskunnan toimintaa ja julkisia palveluja.


    • Anonyymi

      REMONTEISTA on pyydetty jopa 50–100 prosentin ylihintaa verrattuna paikallisiin palveluntarjoajiin.😤😤😤

      • Anonyymi

        konnat kuriin törkeää !!


    • Anonyymi

      Ole kiinnostunut läheisen asioista ja kysy kuulumisia
      Jos epäilet rikosta, tee rikosilmoitus poliisille.!!

    • Anonyymi

      Tukea ikäihmisille
      Ikääntyvillä ihmisillä on usein vertaansa vailla oleva elämänkokemus. Silti ikääntyminen tuo usein mukanaan haasteita, jos terveys ja muisti heikkenevät. Vanhukset saattavat tarvita tukea kotona pärjäämiseen tai tietotekniikan kanssa.

      Ikävä kyllä rikolliset tulevat joskus vanhuksen kotioville asti petollisissa aikeissa. Hyväksikäyttäjä voi olla myös se, jonka pitäisi huolehtia.

      Virkapukuinen poliisi keskustelee selin päin kameraan olevien vanhempien kansalaisten kanssa.



      Ikäihmisten kaltoinkohtelu / taloudellinen kaltoinkohtelu
      Ikäihmisiin kohdistuvalla kaltoinkohtelulla tarkoitetaan luottamuksellisessa suhteessa tapahtuvaa tekoa tai tekemättä jättämistä, joka vaarantaa ikääntyneen hyvinvoinnin, turvallisuuden tai terveyden.

      Yleensä kaltoinkohtelulla tarkoitetaan yli 65-vuotiaisiin kohdistuvaa fyysistä ja/tai psyykkistä väkivaltaa, seksuaalista hyväksikäyttöä, taloudellista hyväksikäyttöä, hoidon ja avun laiminlyömistä tai muuta oikeuksien rajoittamista, loukkaamista ja ikäihmisen ihmisarvoa alentavaa kohtelua.

      Kaltoinkohtelu voi olla parisuhde-, perhe- tai lähisuhdeväkivaltaa, jolloin se tapahtuu läheisessä ihmissuhteessa. Se voi ilmetä myös hoitosuhteessa huonona ja epäeettisenä kohteluna. Kaltoinkohtelu voi olla myös rakenteellista, jolloin ikääntynyt kohtaa yhteiskunnan ja palvelujärjestelmän taholta esimerkiksi ikäsyrjintää tai palveluiden epäämistä.

      Vanhukselta voidaan hakea taloudellista hyötyä
      Taloudellinen hyväksikäyttö on ikääntyneen ihmisen väärin kohtelua, jolla tarkoitetaan rahojen tai muun omaisuuden (kuten tavaroiden, osakkeiden, asunnon, lääkkeiden) käyttöä, myymistä tai hävittämistä ilman hänen lupaansa.

      Taloudellista hyväksikäyttöä on ikäihmisen rahojen tai muun omaisuuden eriasteinen kiristäminen, kuten esimerkiksi väkivallanteolla, hoidotta jättämisellä tai hylkäämisellä uhkailemalla. Taloudellisesta hyväksikäytöstä on kyse, mikäli ikääntyneen henkilön hyväntahtoisuutta, avun tarvetta, luottamusta tai sairauden takia alentunutta arviointikykyä käytetään hyväksi taloudellisen hyödyn tavoittelemiseksi.

      Mitä teet, kun epäilet ikäihmisen kaltoinkohtelua?

      Jos vanhuksen hoito tai huolenpito mietityttää, ota yhteyttä palveluntarjoajaan.
      Terveydenhuollon toimintaa valvotaan aluehallintovirastoissa ja Valvirassa, joista saat lisätietoa esimerkiksi kantelun tekemisestä.
      Jos epäilet rikosta, tee rikosilmoitus poliisille.
      Akuutissa tilanteessa soita 112.
      Ikäihmiset petosrikollisuuden kohteena
      Huijauksen uhriksi voi joutua kuka tahansa, mutta varsinkin iäkkäämmillä ihmisillä siihen on erityinen riski. Rikolliset pyrkivät käyttämään hyväkseen toimintakykyä alentavaa sairautta ja he etsivät haavoittuvassa asemassa olevia, iäkkäitä henkilöitä.

      Huijaus voi alkaa esimerkiksi niin, että ikäihminen vastaa huijarin yhteydenottoon. Sen jälkeen hän saattaa saada jatkuvasti enemmän huijausposteja ja -puheluita, joilla kerjätään rahaa.

      Miten vanhuksia huijataan?

      Huijaukset voivat tapahtua internetissä, puhelimitse tai postitse, ja niihin voi liittyä erilaisia arpajais- ja lottovoittoja sekä rahankeräyksiä.
      Esiintymällä poliiseina huijarit voivat yrittää saada käsiinsä verkkopankin tai maksukortin tunnuksia.
      Ikäihmiset saattavat muita helpommin joutua epäasianmukaisen markkinoinnin kohteeksi. Heille saatetaan myydä puhelimitse kalliita tuotepaketteja, joihin heillä ei ole tarvetta. Toisaalta ikääntyneille voidaan rikollisessa mielessä tarjota muita helpommin palveluita myös kotimyynnissä, esimerkiksi erilaisia remontteja. Huijaamiseen voi liittyä työn vaativuuden ja kustannusten liioittelua.
      Vaikka internetissä on paljon hyvää, niin tulee muistaa, että siellä on myös huijareita. Huijareiden on helppo käyttää hyväkseen vanhusten puutteellista osaamista esimerkiksi sähköpostin käytössä. Sähköpostitse on helppo houkutella uhri antamaan luottokorttinumero tai muita henkilötietoja.

      Estä ikäihmisen huijaus
      Sukulaisena, ystävänä tai naapurina voit estää läheisesi huijauksen tai joutumisen muun rikoksen kohteeksi. Kannattaa pitää yhteyttä vanhempiin sukulaisiin tai toimia muutoin tukena tutuille vanhuksille.

      Anna vinkkejä huijausten tunnusmerkeistä.
      Muistuta, että pankkitunnuksia tai tietoja ei pidä luovuttaa kenellekään.
      Kerro, mistä oikean poliisin tunnistaa.
      Muistuta, että kotiovea ei tarvitse avata kenellekään, jota ei tunne.
      Kerro, että poliisi, muu viranomainen tai pankin henkilökunta ei koskaan kysy kenenkään pankkitunnuksia puhelimitse, sähköpostitse tai kotiovella.
      Kerro, mistä apua tarvittaessa löytyy -pidä numero 112 vanhuksen mielessä.
      Ole kiinnostunut läheisen asioista ja kysy kuulumisia
      Jos epäilet rikosta, tee rikosilmoitus poliisille.

      • Anonyymi

        soita 112.


    • Anonyymi

      Jos epäilet rikosta, tee rikosilmoitus poliisille.

    • Anonyymi

      Vanhuksia huijataan ostamaan turhia ja ylihintaisia remontteja – asiantuntija kieltäisi lailla remonttien kaupustelun yli 65-vuotiaille
      Yksin asuvat vanhukset ovat joutuneet remonttikauppiaiden huijaamiksi. Asiantuntija kieltäisi remonttien ovelta ovelle kaupustelun yli 65-vuotiaille.

      puutalon ikkuna ja koivun runko


      84-vuotias Matti kertoo, miten hän joutui huijatuksi teetettyään talossaan lämmönvaihtimen remontin.

      Remonttia kaupannut myyjä oli kyllä soittanut ja sopinut tapaamisesta etukäteen. Myös itse remontti sujui hyvin ja uusi laite toimi moitteettomasti. Remontin hinta oli kuitenkin järkytys. Kokonaishinta nousi noin 9 000 euroon, mikä on yli kaksinkertainen naapurin teettämään vastaavanlaiseen remonttiin verrattuna.

      – Ihmeelliseltä tuntuu kaupanteko näin jälkikäteen. Hinnasta ei puhuttu missään vaiheessa, se selvisi vasta jälkikäteen, kertoo Matti Kalpa Radio Suomen Päivän haastattelussa.

      Vanhukset luottavat remonttimyyjään
      Remonttimyynnin kohteeksi joutunut lappeenrantalainen eläkeläinen Riitta Kokko sanoo ovelta ovelle kiertävien myyjien olevan tehokkaita ja vakuuttavia.

      Kokko kertoo saaneensa ovelleen ilmestyneeltä myyjältä tarjouksen noin 20 000 euron viemäriremontista. Naapurin kehotuksesta hän päätti pyytää tarjouksen myös paikalliselta yritykseltä, joka teki remontin lopulta 10 000 eurolla.

      Moni muu ikäihminen on kuitenkin päätynyt teettämään ylihintaisen viemäriremontin, koska ei ole tiennyt tai osannut kysyä muita tarjouksia, tietää Kokko.

      "Kuvataan viemäri ja väitetään sen tarvitsevan remonttia"
      Vanhustyön keskusliiton korjausneuvonnan päällikkö Jukka Laakso on kuullut vastaavanlaisia tarinoita eri puolilta maata. Ovelta ovelle tapahtuva remonttimyynti on yleistynyt koko maassa, ja joukkoon mahtuu myös huijareita, sanoo Laakso.

      – Remonttimyynti on laajentunut kaikenlaisiin remontteihin, kaikkea myydään mihin kotona voisi olla tarvetta.

      Yleisimpiä huijauksia on ylihintaisen remontin myyminen vanhukselle, joka ei osaa kilpailuttaa remonttia, sanoo Laakso.

      – On epäeettistä, mutta ei lain vastaista myydä liian kallista remonttia. Menee kuitenkin rikoksen puolelle, jos myydään sellaista remonttia, jota ei edes tarvita.

      Tarpeettomia remontteja on vanhuksille myyty esimerkiksi tarjoamalla ensin ilmaista viemärin tai hormien kuvausta. Remontti on sitten myyty vetoamalla siihen, että kuvauksessa paljastui tarve remontille.

      Monesti vanhuksen luona on myös istuttu niin pitkään, että kaupat syntyvät, kertoo Jukka Laakso.

      "Remonttien kaupustelu yli 65-vuotiaille kiellettävä"
      Vanhustyön keskusliitolla on 14 alueellista korjausneuvojaa, jotka voivat avustaa remonttia suunnittelevia ikäihmisiä. Palvelu on ilmainen, mutta remontin asiakkaat maksavat itse.

      Vanhuksiin kohdistuvat huijaukset ja aggressiivinen myyntityö on kuitenkin lisääntynyt sitä vauhtia, että apua tarvittaisiin myös lainsäätäjiltä, sanoo Jukka Laakso.

      – Tästähän päästäisiin jos uusi eduskunta kieltäisi remonttien kotimyynnin yli 65-vuotiaille. Se on ainoa keino saada tämä ongelma kokonaan kuriin, sanoo Laakso.

      Energiayhtiö kitkee huijauksia
      Vanhuksiin kohdistuvat huijaukset on huomattu myös Lappeenrannassa. Paikallinen energiayhtiö on päättänyt siirtyä käytäntöön, jossa se hyväksyy lämmönsiirtolaitteiden korjaajiksi vain itse kouluttamiaan urakoitsijoita.

      Uusi kaukolämpöasiakas valitsee haluamansa korjaajan energiayhtiön listalta jo liittymisvaiheessa. Näin pyritään kitkemään ovelta ovelle remontteja kauppaavat myyjät, kertoo Lappeenrannan Energiaverkkojen verkostomestari Matti Soljasalo.

      Usein remonttikauppiaat kuitenkin esittelevät vanhuksille virallisen näköisiä henkilötunnuksia, ja antavat ymmärtää olevansa virallisella asialla, harmittelee Soljasalo.

      "Remonttikauppiailla ei pitäisi olla asiaa kenenkään kotiin"
      Lappeenrannan Energiaverkkojen tietoon on kahden viime vuoden aikana tullut useita kymmeniä tapauksia, joissa remonttimyyjä on harhauttanut tai huijannut vanhusta.

      – Olen itse henkilökohtaisesti tavannut vanhuksia, jotka ovat joutuneet tälläiseen ansaan. Se on surullista. En ole uskaltanut kaikille edes sanoa, että heitä on huijattu, kun he ovat kertoneet näistä ylihintaa maksaneista remonteista.

      Remonttikauppiailla ei pitäisi olla mitään asiaa kenenkään kotiin pyytämättä, painottaa Soljasalo.

      • Anonyymi
        UUSI

        Kyseessä on harmaan talouden rikoskokonaisuus


    • Anonyymi

      "Remonttien kaupustelu yli 65-vuotiaille kiellettävä"
      Vanhustyön keskusliitolla on 14 alueellista korjausneuvojaa, jotka voivat avustaa remonttia suunnittelevia ikäihmisiä. Palvelu on ilmainen, mutta remontin asiakkaat maksavat itse.!!!!

      • Anonyymi

        Estä ikäihmisen huijaus
        Sukulaisena, ystävänä tai naapurina voit estää läheisesi huijauksen tai joutumisen muun rikoksen kohteeksi. Kannattaa pitää yhteyttä vanhempiin sukulaisiin tai toimia muutoin tukena tutuille vanhuksille.


      • Anonyymi

        Vanhuksiin kohdistuvat huijaukset ja aggressiivinen myyntityö on kuitenkin lisääntynyt sitä vauhtia, että apua tarvittaisiin myös lainsäätäjiltä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Estä ikäihmisen huijaus
        Sukulaisena, ystävänä tai naapurina voit estää läheisesi huijauksen tai joutumisen muun rikoksen kohteeksi. Kannattaa pitää yhteyttä vanhempiin sukulaisiin tai toimia muutoin tukena tutuille vanhuksille.

        väkisin myyvät remontteja ym vanhuksille törkeää toimintaa !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        väkisin myyvät remontteja ym vanhuksille törkeää toimintaa !

        Pitäkää vanhukset vaikka lukkojen takana.yhteiskunta ei halua tehdä vanhusten eteen mitään myt kun vaali valheet on ohi.tai menkää väijyyn alueella jos mummi on vaarassa.kyllä jano lähtee kun vävy tulee esille kirveen kanssa.näin mummiista huolehitaan.elisavahti jos asut lähellä voit nähdä ja käydä poistamassa näiltä rahtih.janon


    • Anonyymi

      Todella alhaista toimintaa. Ne jotka jää kiinni pitäs laittaa jalkapuuhun torille vaikka pariks päiväks plus normikäytäntö.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!

      Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.
      Tunteet
      90
      6313
    2. Kivoimmat asiat elämässäsi?

      Ihastuminen? Rakastuminen? Voittaminen? Joku muu?
      Sinkut
      172
      3682
    3. Miksi sinua kiinnostaa mitä täällä lukee?

      Käyt täällä ja tiedän sen.
      Ikävä
      53
      3229
    4. Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?

      Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä
      Maailman menoa
      214
      2261
    5. Mistä tiedät, että hän on kiinnostunut?

      Kiinnostunut sinusta.
      Ikävä
      35
      1971
    6. Et edes ole vanha ja läski

      Kunhan halusin loukata.
      Ikävä
      36
      1930
    7. Etkö usko teidän

      Koskaan päätyvän yhteen?
      Ikävä
      47
      1839
    8. Voisiko näistä

      Painaa kirjan. Montakohan sataa sivua tulisi 🤭 ja mikä sen nimi olisi?
      Ikävä
      59
      1746
    9. Tykkään niin paljon

      Ja olen tosi surkeana kun mokasin kerta toisensa jälkeen. 😢
      Ikävä
      19
      1713
    10. Mieleenpainuvin hetki kaivattusi kanssa.

      Mieleenpainuvin hetki kaivattusi kanssa. Millainen se oli?
      Ikävä
      20
      1707
    Aihe