Kovettaako päärynä vatsaa?

äitee 05

Oliskos kenelläkään tietoa tai kokemusta siitä että päärynä aiheuttaisi ummetusta? Meillä on aloteltu muutaman viikon ajan kiiteitä ja nyt ollaan parina päivänä maisteltu päärynää yksin ja perunan kanssa. Vatsa ei olekaan sitten toiminut näinä päivinä ollenkaan. Aiemmin maissin ja perunan kanssa vatsa toimi oikeastaan paremmin/säännöllisemmin kuin pelkällä maidolla, vaikka silloinkaan ei ollut ummetusta. Miten voisin helpottaa vauvani oloa? Hieronta, autoajelu, jumppa on jo kokeiltu. Kauanko odotellaan ennen kuin otetaan yhteys neuvolaan tai lääkäriin? Nyt siis on mennyt pari päivää ilman vatsan toimintaa ja aiemmin toiminut päivittäin.

7

660

  Vastaukset

  • että päärynä kovettaisi, eikä meillä ainakaan. kokeile antaa luumua: keität kuivatun luumun pehmeäksi; pitäis mahan toimia.

  • päärynä voi kovettaa vatsan. Koita luumusoseella tai mustikalla auttaa. Ja meillä havaittiin että päärynä-omena ei koveta niin paljoo..

   • Olen kyllä kuullut päin vastaista että mustikalla on vaikutusta hieman kovattaa, mutta en ole nyt aivan sata varma..


   • Mustikka kovettaa ja päärynän vaikutus on päinvastoin.


  • neuvolassa sanottiin päärynän pehmentävän. Poika oli puolivuotiaana ripulin takia sairaalassa tiputuksessa ja siellä kertoivat mustikan pääsääntöisesti kovettavan vatsaa, samoin kuin porkkana ja peruna. Luumu pehmentänee kaikkien vatsaa, muut on kaiketi jokaisen kokeiltava.

  • minä olen lääkekuurissa kärsinyt ummetuksesta nyt kun olensyönyt päärynän oikein pehmeän kypsän.niin olen hämmästynyt kuinka hyvin suoli on toiminut.päärynä päivssä mutta kypsä pehmeä.
   t.Raimo.

  • Päärynä saa aikaan löysävatsaisuutta, mutta mustikka ja banaani kovettaa.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin tehohoidon maksimi on ylittymässä

   huomisesta lähtien aletaan Ruotsissa tekemään valintoja keille annetaan tehohoitoa ja keille ei. 6,078 koronatapausta ja 333 kuollutta. Norjassa 5,29
   Maailman menoa
   239
   8504
  2. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   292
   4591
  3. Kiuruvesi 11 koronatartuntaa!

   Onko kyseessä jokin hoitokoti tms? https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006463371.html
   Kiuruvesi
   106
   2118
  4. Kuinka heikoksi maan taloustilanne

   menee, ennenkuin tilalle astuvat taas Suomea kuntoon laittaneet PS, Kokoomus ja Keskusta?
   Maailman menoa
   122
   1539
  5. Korona: Kunta jätti sairaat vanhukset heitteille TAAS!!!

   Kuusamon kunta on ilmeisesti päättänyt jättää koronakriisissä riskiryhmään kuuluvat liikuntarajoitteiset vanhukset ilman ruokaa. Kunta on sopinut ett
   Kuusamo
   19
   1072