lk saksanseisoja

.....

Eli lyhytkarvaisesta saksanseisojasta kaipaisin tietoa, rotua harkitsemme perheeseemme seuraavaksi koiraksi. Koiran olisi tarkoitus olla emännän seurakoirana ja lenkkikaverina, sekä isännän metsästyskaverina.
Monipuolisuus metsällä sekä muissa harrastuksissa ovat kriteereinä rotua valitessa, nämähän täyttyvät..
Mietityttää vielä tuo luonne puoli, kun "koheltajaksi" olen kuullut saksanseisojia nimitettävän. Tuleeko näistä kotikoiria siinä missä muistakin koirista..? Otamme ehdottomasti nartun, ovatko ne rauhallisempia kuin urokset?

9

12044

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • db68

      Terve.

      Kyllä saksanseisojista kotikoiria tulee. Paremminkin ne nimenomaan ovat kotikoiria. Eli melkosen perherakkaita. Tuosta koheltamisesta... sen ne kyllä osaa. Vähän tapauksesta riippuen, mutta joskus on vauhtia ja tarmoa enemmän kun älyä. Metsällä aivan loistavia kavereita, varsinkin metsämaastossa. Oppivat nopeasti yleensä vaikka jotkut saattavat olla melko kovapäisiä. Onko nartut rauhallisempia kuin urokset, siitä en tiedä? Mutta voin suositella jos haluatte kotona viihtyvän metsästyskoiran.

      • pimu

        meillä n.3kk ikäinen narttu.isä lyhytkarvainen ,äiti karkeakarvainen,pentu on lyhyt karvainen.mahdottoman villi ja itsepäinen meillä käy paljon lapsia,tahtoo juosta perässä ja purra.Meille tullessa oli kova tarttumaan jalkoihin on jo rauhottunut.mieheni joutuu ottamaan kovia otteita että saadaan edes vähän pysähtymään,uskoo kyllä häntä mutta muut perheenjäsenet saamme vielä korottaa ääntämme että saamme jokinlaisen kontaktin.on joskus kyllä rauhallinenkin.aina pitäisi saada olla jokapaikassa ensimmäisenä ja sattuu paljon haavereita kun kerkeää niin kamalasti.nartutu on kuulemma paljon kovapäisempiä kun urokset pentuikäisenä mutta rauhottuvat ja ovat kovin luottamuksen arvoisia sen jälkeen eivät kuulemma poistu omasta pihastaankaan.edellinen oli meillä lyhytkarv uros. oli pentuna rauhallinen mutta ensimmäinen juosuaika kun tuli karkasi ja se tuli tavaksi.erittäin energisiä ovat. metsä ja vapaana siellä in paras lenkki urosta ei voinut lenkittää narunpäässä ei kuristu,valjailla tai millään muullakaan. narttua on jo kokeiltu ja tuntuu meno olevan aikamoista.uljakas koira näöltään varsinkin lyhytkarvainen ja oman väen tunteva.oppimiskyky hyvä, oppii olevinaan paljon itse,ei tarvi paljon avitusta.kova olisi syömään menee aivan hermot kun sisällä ollessaan jatkuvasti kyttää että joku söisi tai jostain jotain tippuisi.pöydän alla jos saa sisällä olla kun syömme. kaikki roskikset penkoisi mitä lähettyvillä on.jäädään odottelemaan että ikää tulee lisää.


    • pulmu

      Meillä on vuoden ikäinen lkss uros, suht rauhallinen kotioloissa, kun jaksaa vaan ulkona liikuttaa tarpeeksi. Tietenki tuo on iha kakara vielä, mutta nyt alkaa se pahin pentuajan hössötys mennä ohi. On tosiaan meidän ensimmäinen seisoja ja tosi tyytyväisiä ollaan. Oikein seurallinen ja miellyttämisenhaluinen otus. Ei niistä nartuista ole oikein kokemuksia, mutta rotua suosittelen.

    • poju

      Meillä lyhytkarvainen saksanseisoja ja suosittelen.

      Luonteeltaan meidän koira(uros 1,5 v)on kiltti ja nöyrä. Koskaan ei ole murissut,eikä puolustanut ruokaa jne...mikä meillä oli suurin kriteeri koiraa hankittaessa,koska odotin esikoistamme. On lapsiystävällinen ja rakastaa lapsia.

      Sopii erinomaisesti myös seurakoiraksi. Meidän koira on sisällä rauhallinen(ihan pentuna tietenkin leikki myös sisällä)ja ulkona energiaa täynnä. Jaksaa niin kauan kun muut jaksavat...on siis aika periksiantamaton(varsinkin metsästyksessä) luonne =).

      Metsästystä ei ole meillä vielä kunnolla päästy testaamaan,koska keskittymiskykyä alkaa vasta nyt löytymään. Metsällä oli mieheni mukana viime syksynä,mutta "tehtäväänsä" siellä ei vielä silloin tajunnut. Nyt on noutamisvietti jo todella suuri ja rakastaa vettä,vaikka olisi hyytävän kylmää. Vedestä noutaa kaiken minkä näkee ja menee käskystäkin sieltä hakemaan.

      Näitä koiriä käytetään myös valjakkokoirina ja mieheni kävikin paljon hiihtämässä koiran kanssa. Pitää vetämisestä ja yleensäkin vauhdista ja siitä,että sen kanssa touhutaan jotain.

      "koheltajaksi" en sanoisi,ainakaan miedän koiraa,mutta pentuna on tietenkin villi niikuin varmaan kaikki koirat. Ehkä koheltaminen johtuu lähinnä siitä,että nämä koirat ovat "aikuisia" vasta lähempänä kahden vuoden ikää...

      Lenkkikaverina hyvä,mutta meillä vetää hiukan,vaikka vetämättä kävelemistä on opeteltu jo kauan...hajut vievät voiton ja silloin unohtuu,että sitähän oltiin narun päässä =).

      Suosittelen kyllä kaikille,jos haluaa metsästyskoiran, jota voi pitää myös sisällä ja seurakoirana.

      • tiedonjanoinen

        Kerroit koirasi olevan 1,5 vuotias ja sen kanssa on jo harrastettu valjakkohiihtoa. Kysyisinkin minkä ikäisenä koiraa voi alkaa opettaa valjakkohiihtoon? Eikö vuosikas koira ole vielä aika nuori ja luustoltaan keskenkasvuinen?


      • myöhässä
        tiedonjanoinen kirjoitti:

        Kerroit koirasi olevan 1,5 vuotias ja sen kanssa on jo harrastettu valjakkohiihtoa. Kysyisinkin minkä ikäisenä koiraa voi alkaa opettaa valjakkohiihtoon? Eikö vuosikas koira ole vielä aika nuori ja luustoltaan keskenkasvuinen?

        Luustohan on kehittynyt n. vuoteen mennessä..tietenkin kaikkea raskasta liikuntaa voi/kannattaa välttää kauemminkin.

        Meillä on käyty lähinnä muutaman kilometrin lenkkejä,jossa koira osan matkaa vatänyt ja osan ollut irti. Pyörällä juoksuttamistakin on tehty vain silloin tällöin.

        Kyllä vuoden ikäisen kanssa voi alkaa harrastamaan,mutta hissukseen.Aloittaa niin,että koira saa tuntuman uuteen harrastukseen. Ei liian pitkiä matkoja ja liian kauaa,eikä joka päivä.


    • sininen kissa

      Meillä on 6 kk ikäinen lk saksanseisoja narttu. Ukkoni kotona on ollut lapsena kääpiökoiria, minulle tämä koiraneitimme on ensimmäinen koira. Olemme olleet tosi tyytyväisiä valintaamme. Tytsymme on ollut hirveän "helppo" koira, kaiken uuden opettelu on sujunut kuin itsestään. Siisteyskasvatus, pantaan ja taluttimeen totuttelu, pihalla pysyminen, kaikenlaisen ruuan syöminen, peruskäskyt...kaikki on onnistunut loistavasti. Saksanseisoja on erittäin ihmisrakas kotikoira, sillä on suuri miellyttämisen halu, tosin joskus ainakin meidän neiti saattaa heittäytyä vähän kovapäiseksi. Kertaakaan ei ole koiruutemme vielä yrittänytkään karata kotipihalta, paremminkin niin päin että kulkee omistajan perässä eikä halua jäädä yksin. Häkissä se ei tykkää olla ollenkaan, eikä onneksi sen tarvitsekaan paljoa häkissä olla. Ainoa hankaluus on kauhea vetäminen lenkillä käydessä, siksi käynkin yleensä metsätiellä, missä päästän koiran irti. Liikuntaahan nämä kaipaavat paljon, kyllä meidänkin koirasta huomaa että jos ei ole päässyt päivällä lenkille niin illalla on semmonen vauhti päällä että hirvittää. Kyllähän tämä semmonen koheltaja on, että välillä juoksee sisällä seiniin pahki, vaikka tietysti osa menee pentuajan hölmöyden ja vilkkauden piikkiin.

      Selvää kiinnostusta myös lintuja kohtaan on havaittavissa, pikkulintuja sekä isoja metsälintuja on seisty ja sorsien perään yritetään hiipiä merenrannalla. Paukkuarkuuttakin käytiin jo ajat sitten testaamassa metsässä, ja isäntä sai ampua ihan koiran vierestä, eikä koira välittänyt mitään.

      Vahtikoiraominaisuuttakin on sen verran, että jos koira on sisällä ja vieras auto/vieras ihminen tulee pihalle, niin koira saattaa murahdella ja haukahdella. Yleensä ottaen kyllä tykkää lähes kaikista ihmisistä eikä pelkää ihmisiä.

      Voin suositella erittäin lämpimästi kyseistä rotua. Siinä yhdistyy metsästyskoira ja ihana ihmisrakas hellyydenkipeä seurakoira. Uskon että ette tule pettymään, kun kotonanne mennä vilistää suloinen saksanseisojan pentu ruskeine silmineen :-)

    • Erika

      Jos koira vaan saa tarpeeksi liikuntaa ja aivojumppaa se viihtyy mainiosti kotonakin "seurakoirana". Lenkillä tai metsällä ss ei varmana väsy! Koira on muutenkin aikamoinen energiapakkaus (jos ei ole tottunut rotuun). Koirapuistossakin aina ihmetellään kun koira ei väsy ikinä, vaan aina jaksaa leikkiä..

      Narttu on yleensä urosta helpompi kouluttaa (urokset voivat olla aika jääräpäitä, tosin on meidän narttukin aika itsepäinen). Jos emäntä lenkkeilee koiran kanssa voisi narttu olla parempi (uroksilla on nimittäin aikamoiset voimat jos lähtee vetämään, ei ne aikuiset nartutkaan kovin heikkoja ole - lisäksi urokset kulkevat enemmän "kuono maassa" haistelemassa).

      Toi koheltaminen tulee varmaan siitä, kun ss ovat niin vikkaita ja energisiä - haavereita sattuu helposti kun riehuu niin paljon kun ne tekevät - noin kuukausi sitten oma ss heitti kuperkeikkaa rannalla ja sai 4 cm haavaan selkäänsä terävästä kivestä. Tämä tapahtui tietenkin sunnuntaina ja koira jouduttiin viemään päivystävälle eläinlääkärille (ei mitään halpaa lystiä).

    • Anonyymi

      Muistakaahan ihmiset, että kaikki ovat vain yksilöitä ;), että jos joku on vähän "ilkeämpi", niin se ei välttämättä ole rodun rotumääritelmä:D. (Tämä niille, jotka seuraavat tätä ketjua vuonna 2021)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      311
      3700
    2. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      208
      3019
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2574
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2034
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1465
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      171
      1355
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1347
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe