Järvisaari

1/4 järvisaarelainen

Minne ihmeeseen ovat kadonneet Järvisaarella asustaneet inkeriläiset? Netissä heistä ei löydy oikein mitään juttua. Onkohan paikasta julkaistu kirjallisuutta?

4

473

  Vastaukset

  • Missäs se tälläinen paikka oikein on ???

   • Laatokasta etelään. Järvisuarj ja Markkova. kaksi seurakuntaa. Jäivät kai perusteellisesti rintamalinjojen alle. Eivätkä venäläiset päästäneet ihmisiä sodan jälkeen takaisin kotiin. Petroskoissa asuu sikäläisiä. En tiedä asuuko vanhoillaan sijoillaan ketään. Tietääkö joku. Kirjassa "Elettiinpä ennen Inkeris" on murrenäytteitä Petroskoissa eläviltä.


  • Tietoja Järvisaaresta ja Inkeristä löytyy mm. kirjasta "Inkeri:Historia, kansa ja kulttuuri". Inkeristä ja inkeriläisistä ei ole ollut paljoa tietoa netissä, lieneekö pääasiallinen syy Inkerin poikkeuksellinen historia. Inkeriläisiä tuhottiin sankoin joukoin 1930-40 luvuilla ja asia ei ole Suomellekaan ollut millään tavoin helppo, johtuen naapurimaastamme.

  • Onhan elossa Järvisaaren seurakunnan Piilovan kylässä syntynyt Lilja Saima ja asuu Virossa. Täyttää elokuussa 2019 76 vuotta. Onhan valokuviakin Piilovasta. Kylä poltettiin sodan aikana.

  SEISKA.FI

  • Tavarat varastoon! Sami Hedbergillä ja Saija Tuupasella mystinen muutto – kuva!
  • Ovatko nämä järjettömät vatsalihakset tottakaan? Cristiano Ronaldo poseerasi pikkupöksyissään, varjokuva paljastaa Georgina-rakkaan puuhat - kuva!
  • Janne "Nacci" Tranberg palaa julkisuuteen yllättävässä tv-haastattelussa: tältä hän näyttää nyt - kuva! Paljastaa yksityiskohtia pakomatkastaan ja kiinnijäämisestä

  Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   697
   15115
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   127
   2327
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   67
   1625
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   120
   1585
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1317