Alkoi mieli tehdä kunnon ruskeaa lenkistä tehtyä makkarakastiketta, sellaista kun joskus lapsena sai ja itsekkin tuli tehtyä omalle perheelle nuorempana. Oli herkkua muusin tai kuoriperunain kanssa. En ole tehnyt pariinkymmeneen vuoteen, en edes muista ohjetta. Kuka muistaisi?
Makkarakastike
25
287
Vastaukset
- Anonyymi
Paista makkarakuutiot,tee ruuskeakastike,lisää makkarat kastikkeeseen.keitä perunat ja kuori ne lautaselle, lisää makkarakastike perunoiden päälle,ja syö!
- Anonyymi
Tirriralli on myös hyvää,käristä pannulla siankylykee ja sipulia,lisää vain vetta ja suoloo,syö ruisleivän kanssa kastamalla sitä paistinrasvassa,läskinpalat voit nostella ääntä kohti siinä välissä.on hyvvee!
- Anonyymi
Etsi paistinpannu. Paista makkarat ja sipulit, siirrä sivuun. Pannulle jauhot, kuullota, lisää vesi + mausta. Knorrin Fondi sekaan. Anna hautua ainakin puoli tuntia, lisää loppuvaiheessa makkarat ja tilkka kermaa tmv.
Etsi kattila, laita perunat + vesi kiehumaan. Kun potut valmiit, poista vesi.
Etsi lautanen, perunat + kastike, lisukkeeksi punajuuria.
Se on siinä.- Anonyymi
Kannattaa etsiä myös suu johon soossi laitetaan.
- Anonyymi
Niinhän se oli silloin ennen tehtiin se makkara kastike alusta asti itse, nyt saa ruskean kastikkeen pussissa .
Ei oikeastaan tee mieli mitään makkara kastiketta m ja yleensä edes makkaraakaan. Niin ne ajat muuttuu. Ruskean kastikkeen valmistus jauhot rasvassa ruskistamalla ja vettä lisäämällä taitaa olla katoavaa kansanperinnettä, vaikka se meidän ikäpolven lapsuuden perusruokia olikin, yleensä siansivuhöysteellä. Makkarakastike maistui myös, nakeista valmistettuna ihan herkusta kävi. Sipulit noukin tarkkaan pois omalta lautaselta, vasta aikuisena opin niistä pitämään.
Näin kahdestaan elellen keitän silloin tällöin siskonmakkarakeittoa runsain kasviksin, varsinkin pakkasilla maistuu. Puolet 400-500 gramman paketista jätän kastikkeeseen. Puristelen pannulle öljytilkkaan palleroita ja saavat siinä väriä, sitten on sipulien vuoro kuullottua. Lisään tomaattipyreetä, liemikuution ja vähän sinappia, vedellä säädän sopivan paksuksi, maun pyöristää ranskankerma tai loraus ruokakermaa. Pinnalle voi silputa vielä vihreää. Perunat eri muodoissaan ovat aina sopiva lisäke , salaatti täydentää annoksen. Siskonmakkarapallerot toimivat myös kuin lihapullat, ei tarvitse edes kastiketta perunamuusin kera.- Anonyymi
Taas mulle kävi, että osallistumiseni makkarakastikkeen muisteluun oli bannattu pois.
Suosittelin puolukkasurvosta lisukkeeksi.
Ilmeisesti epäilyttävä mielipide.
Hyvähän se on että palstan tasosta pidetään huolta.
Mkr.
- Anonyymi
Valurautapannu.
Vaikkei jauhoja saa polttaa, jauhotkin helpoin ruskistaa kuumalla. Pinnoitepannut ei kestä kuumaa.
=DW=- Anonyymi
Totta. Nakkelin ne pinnoitetut pannut metalli keräykseen, ja ostin kaksi,,valurautapannun jossa mattaemalipinnoite ja toinen hiiliteräspannu.
Arvelen että loppuiäksi siinä pannuja. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Totta. Nakkelin ne pinnoitetut pannut metalli keräykseen, ja ostin kaksi,,valurautapannun jossa mattaemalipinnoite ja toinen hiiliteräspannu.
Arvelen että loppuiäksi siinä pannuja.Niin,,ja silloin tällöin pitää tehdä ruskea soossi pannulle voita ja öljyä,,jauhot ruskistelen rauhassa. Pannu huuhdellaan,,,kattilaan porisemaan ja sillä aikaa sipulin freesaan, sekin samaan kattilaan. Joskus lihaliemikuution heitän sekaan. Pippuria.
Mikä hyvänsä käy tuollaiseen,,lihapullat tai makkara eri muodoissaan.
- Anonyymi
No millaisia herkkuja aloittaja sitten vedellyt napaansa kun ei edes makkarakastike ole kelvannut kuin vuosikymmeniä sitten?
Teen makkarakastiketta silloin tällöin. Ruskistan makkaranpalaset uunissa ja lisään ruskeaan kastikkeeseen.
Maustan kastikkeen sipulilla, valkosipulilla, vähän ciliä ja mustapippuria.Lihaliemikuutio lisäksi.- Anonyymi
Mie taas keitän makkarasoppaa :)
Gubbe 76 - Anonyymi
En käytä muuta makkaraa kuin siskonmakkaraa.
Siitä pannulla pieniä pyöryköitä joita voi syödä suolapaloina, tai laittaa sipulikastikkeeseen, valkokarikkeessakin olen niitä käyttänyt.
Mutta Siskonmakkarakeitto, perunaa ja sekavihanneksia, on kuin kesäkeitto "makkaralla".
Eilen tein sianlihakastikkeen, tänään Kidney papuja, haudutetut sipulit pannulla ja purkista valutetut pavut joukkoon, suolaa ja chilipippuria, hyvää tuli, ei tarvinnut tomaattia joukkoon. Pavuissa on paljon proteiinia ja kuituja, alentavat kuulemma kolesterolia ja ovat hyväksi sydämelle. - Anonyymi
Siskonmakkarakeitto on herkku. Jäi vaan "väliin" sen syöminen viideksi kymmeneksi vuodeksi, mutta miniän keittelemän sopan satuin sitten syömään,,,,
Ja siitähän tuli vakiosapuska kotiinkin,,varmaankin kerran kuukaudessa sitä on saatava. - Anonyymi
Perinteistä makkarasoosia ei ole tullut syötyä niiin pitkään aikaan, etten edes muista. En enää tee ruskeaa kastiketta vehnäjauhoja rasvassa ruskistamalla, molemmat ovat pannassa.
Silloin aniharvoin kun makkarasoosia teen, heitän vehnäjauhot ruskistuneiden makkaroiden ja pehmenneiden sipulien sekaan ja vettä päälle, kerma ja mausteet.
En tee kastikkeita juurikaan, mutta joku aika sitten keksin, että tomaattimurskasta saa oivallisen soosin: paljon sipulia, valkosipulia, pippuria, yms. Sekaan voisi heittää vaikka makkaratkin, joskus panen liha- tai kanapyörykät ja yleensä papuja. - Anonyymi
Kesämökkeilijät varmasti muistavat makkaralenkin, joka usein pelasti nälänhädältä lapset, joiden tarmo oli kulutettu kesän iloissa.
Oli keksittävä makkarasta monenlaista ateriaa, ja kyllä se kauppansa teki. Nälkä on paras mauste. Opeteltiin grillaus, ja hiillostettiin makkaranpätkiä saunarannassa nuotiolla tikun nokassa, kokeiltiin uunimakkaraa juustokuorrutuksella, ahmittiin makkarasoppaa ja -kastiketta uusien perunoiden kanssa. Miten olisimme selviytyneetkään ilman tätä kotimaista "vihannesta".
Ihan muistot heräävät ja alkaa tehdä mieli vanhaa kunnon sapuskaa.
Mkr.- Anonyymi
Unohdit kiuasmakkaran. Se vastaa hyvvää oliki.
- Anonyymi
Tarvinneeko tuo mitään kastiketta, kun paistaa perunat ja makkarat yhdessä, niin aivan yhtä hyvää on.
- Anonyymi
Perunat imee paljon rasvaa, parempi keittää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Perunat imee paljon rasvaa, parempi keittää.
Potut pahanmakuisia.
Potut epäterveellisiä, eikä potut kuulu suomen luontoon.
Mutta potut halpoja ja monikäyttöisiä. Täyttävät mahan.
Makunsa, tai sen puutteen takia tarvitaan mausteita, kastikkeita. Ruskeen soosin suosio perustuukin just siihen, sen maku voimakas ja pystyy pottujakin syömään. Läski Soosin paras puoli nimenomaan rasva, se liukastaa pottuja niin, että menevät kurkusta alas.
Spydärissä pottu ehkä parhaimmillaan. Pottuja ei kannata keittää spydäriä varten, potut menee vetisiksi. Potut kannattaa paistaa läskin kans. Tulee rapeera ja potutkin just imee makuja.
Pottuja turhaan kuoritaan. Aikoinaan potut oli muhkuraisia, hankalia pestä. Jäi hiekkaa jne. Nykypotut sileitä, valmiiksi pestyjäkin kaupassa. Kuoret pian ainoo osa potuissa, mikä maistuu joltakin ja kuorissa myös tekstuuria. Lisäks kai ainoo osa potuissa, missä on edes vähän ravinteita.
Päätän pottupoliittosen kommenttini tällä kertaa tähän.
=DW= - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Potut pahanmakuisia.
Potut epäterveellisiä, eikä potut kuulu suomen luontoon.
Mutta potut halpoja ja monikäyttöisiä. Täyttävät mahan.
Makunsa, tai sen puutteen takia tarvitaan mausteita, kastikkeita. Ruskeen soosin suosio perustuukin just siihen, sen maku voimakas ja pystyy pottujakin syömään. Läski Soosin paras puoli nimenomaan rasva, se liukastaa pottuja niin, että menevät kurkusta alas.
Spydärissä pottu ehkä parhaimmillaan. Pottuja ei kannata keittää spydäriä varten, potut menee vetisiksi. Potut kannattaa paistaa läskin kans. Tulee rapeera ja potutkin just imee makuja.
Pottuja turhaan kuoritaan. Aikoinaan potut oli muhkuraisia, hankalia pestä. Jäi hiekkaa jne. Nykypotut sileitä, valmiiksi pestyjäkin kaupassa. Kuoret pian ainoo osa potuissa, mikä maistuu joltakin ja kuorissa myös tekstuuria. Lisäks kai ainoo osa potuissa, missä on edes vähän ravinteita.
Päätän pottupoliittosen kommenttini tällä kertaa tähän.
=DW=Unohdit hei kertoo mielipitees lenkkimakkarasta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Potut pahanmakuisia.
Potut epäterveellisiä, eikä potut kuulu suomen luontoon.
Mutta potut halpoja ja monikäyttöisiä. Täyttävät mahan.
Makunsa, tai sen puutteen takia tarvitaan mausteita, kastikkeita. Ruskeen soosin suosio perustuukin just siihen, sen maku voimakas ja pystyy pottujakin syömään. Läski Soosin paras puoli nimenomaan rasva, se liukastaa pottuja niin, että menevät kurkusta alas.
Spydärissä pottu ehkä parhaimmillaan. Pottuja ei kannata keittää spydäriä varten, potut menee vetisiksi. Potut kannattaa paistaa läskin kans. Tulee rapeera ja potutkin just imee makuja.
Pottuja turhaan kuoritaan. Aikoinaan potut oli muhkuraisia, hankalia pestä. Jäi hiekkaa jne. Nykypotut sileitä, valmiiksi pestyjäkin kaupassa. Kuoret pian ainoo osa potuissa, mikä maistuu joltakin ja kuorissa myös tekstuuria. Lisäks kai ainoo osa potuissa, missä on edes vähän ravinteita.
Päätän pottupoliittosen kommenttini tällä kertaa tähän.
=DW=Pottu on perusruokaa ja hyvää sellaista eikä politikointisi niitä onneksi pilaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pottu on perusruokaa ja hyvää sellaista eikä politikointisi niitä onneksi pilaa.
Pottu sopii terveelle.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pottu sopii terveelle.
Mutta kippeelle se juuri olisikin tarpeen; terveysruokaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1442308
Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet
Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K1311578En kai koskaan saa sinua
Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k1521573- 631254
Saran ökytyyli käänsi katseita.
On nyt kyllä Sara kasvoistaan, kuvan perusteella todellakin pyöristynyt ainakin kuvan perusteella.1431251The Summit Suomi: Maxie avaa hyytävästä tilanteesta kuvauksissa: "Veri roiskui ja tajusi, että..."
Oletko seurannut The Summit Suomea? Tykkäätkö vai et tai mitä mieltä ylipäätään olet sarjasta? Moni katsoja on kaikonnut121144Työttömille lusmuille luvassa lisää keppiä
Hallitus aikoo kiristää velvoitteiden laiminlyönnistä seuraavia työttömyysturvan karensseja ensi vuodesta alkaen. Hall226985- 156926
Tiedän kaiken sinusta ja kaikesta
Tiedän miten kärsit. Tiedän millanen oikeesti oot. Tiedän miksi valehtelit, tiedän miksi satutit mua. Tiedän mitä tapaht57833Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek20829