ratsastus

????

hei minkä ikäisinä olette antaneet lapsillenne luvan aloittaa ratsastuksen. tyttäremme ei ole kovinkaan vanha ja on kovasti sitä mieltä että haluaisi alkaa ratsastamaan, mutta mietityttää onko kuinka turvallista jne

18

2616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äippä3

      voi aloittaa poniratsastuksesta talutuksessa.

      • Kaniini

        Turvallisuus ei ole lapsen iästä kiinni. Pieni lapsi on yllättävän mukautuva ja pysyy ihan hyvin hepan selässä. Tärkeämpää on tutustua talliin ja sen ratsastuksen opettajiin ja poneihin kunnolla, että ovat varmasti asialliset, nimittäin jos jonkinlaista rats.kouluyrittäjää kyllä piisaa.

        Turvallisuutta voi itse lisätä kunnon varusteilla, vaikka aluksi lainaan:
        Kunnon kypärä
        turvaliivi
        ja jos jostain vielä saisi lapselle kannalliset, varrelliset turvakengät niin avot, mutta kumpparitkin kelpaa.
        Ei liukkaita housuja.
        Ratsastus aluksi talutuksessa, aidatulla kentällä, opettajan valvonnassa.

        Ja kaikki ratsastajat putoavat joskus ja taitaa olla loppujen lopuksi hyvin pieni prosentti niitä vaarallisia putoamisia. Ratsastus on käsittääkseni jopa turvallisempaa kuin tennis? Näin olen jostain ollut lukevinani.

        Hyviä puolia ratsastuksessa on paljon, mm. liikunta, raitis ilma, uudet ystävät, empatia ja vastuullisuus kehittyy.

        Suosittelen lämpimästi!
        Kaniini


    • 2-vuotiaana

      Hyvin meni rauhallisen pienen ponin kanssa. Talvella kylmyyden vuoksi pidimme taukoa. Viisivuotiaana siirtyi sitten isommalla ponilla ratsastamaan, ja mukaan tuli raviharjoitukset, ja hevosenhoitoakin. Ratsastusaikaa pidennettiin lapsen jaksamisen mukaan, puoli tuntia on maksimiaika meillä minkä jaksaa. Kaikki tapahtuu tietysti tarkassa valvonnassa, ja taluttajan kanssa. Ainoastaan lyhyitä hevosen hallintaharjoituksia on ollut maneesissa,, niin että ei ole ollut taluttaja ja "koppari" ihan vieressä. Suurin osa tunneista on kuitenkin maastotunteja.

      Turvavälineet tietysti kuntoon, oli ratsataja sitten minkäikäinen tahansa. On myös talleissakin eroa, itse olemme käyttäneet tallia, jossa järjestetään vammaisratsatuksia. Siellä on erittäin rauhallisia ratsuja, ja nekin osaavat itsekin edesauttaa lapsen selässä pysymistä, esim. heti hidastavat vauhtia, jos lapsen tasapaino tuntuu pettävän.

      Harrastus on hyvä kaikenikäiselle lapselle.

    • harrastaja 2

      Lapsi voi aloittaa ratsastuksen minkä ikäisenä vaan.

      Meidän tallilla nuorimmat ratsastajat on n.1v. Pienimmät ratsastajat kerrallaan 5-15min talutuksessa maastossa tai kentällä yleensä äidin tai isän varmistaessa selässä pysymisen. Iän karttuessa ratsastus ajat pitenee ja mukaan otetaan perusistuntaharjoituksia ja hepan hallinta harjoituksia.

      Opettajan arvion mukaan n.3v voi alkaa pikkuhiljaa opettelemaan hevosen hallintaa ja toisaalta istuntaan liittyviä juttuja ja alkaa myös ravata pikkupätkiä. Toki ehdottomasti talutettuna. 6-7 vuotias taas voi alkaa ratsastaa ilman taluttajaa. Siinä iässä lapsi pystyy tekemään useita asioita yhtäaikaa (jota ratsastuksessa vaaditaan) ja ottamaan vastaan opettajan kentänlaidalta antamat ohjeet.

      Onnea vaan tyttärellesi hyvästä harrastus valinnasta.

      • -Elenia-

        Aloitin itse ratsastuksen joskus 8-9vuotiaana ensin puolen tunnin talutustunneilla, missä opetletiin istumaan oikein, ohjaamaan hevosta ja harjoiteltiin temponvaihdoksia. Kävin niillä tunneilla muutaman kk kerran viikossa ja siirryin sitten 60min alkeistunneille, missä taluttajan sai tarvittaessa, mutta yleensä ratsastettiin ilman. Pienimmät ratsastajat samalla tallilla olivat n.4-5vuotiata, jotka ratsastivat muutamalla tallin pienellä ponilla omilla tunneillaan. Suosittelen ratsastusta kaikille lapsille! Antoi ainakin minulle paljon onnistumisen kokemuksia ja oppi kunnioittamaan niitä eläimiä :)


    • joulumami

      Eli yksinään ponin ja taluttajan kanssa (siis ei muita ratsukoita). Muutamalla ekalla kerralla oli äiti pitämässä pystyssä, mutta äkkiä sen perunasäkki-istunnan oppi että pysy selässä ja piti kiinni. Ravailtiinkin välillä. Puolen tunnin pätkissä aloteltiin ja "itse" (kurkin vierestä ja paijasin ponia) laitoin hepan kuntoon ja takas karsinaan.

    • Ansku

      Hei oma poikani ilmoitti 4-vuotiaana haluavansa ratsastamaan ja siitä se sitten lähti. Etsimme tallin ja varasimme tunnin ja samalla 7-vuotias isosisko innostui lähtemään mukaan.

      Lapset aloitti taluttajan kanssa, puoli tuntia kerrallaan. Ravissakin pysyi molemmat hyvin mukana ja myös pysäytyksiä ja peruuttamista on harjoiteltu ja puomien yli ovat kävelleet ns esteasennossa (seisseet jalustimilla etunojassa). Mukavaa katsella ja lapset ovat tykänneet ja olleet kovin innoissaan.

      Poika jo vinkui Unkariin ja ihmettelin mitä se oikein höpisee kunnes tajusin, että hän oli nähnyt jonkun ostos TV mainoksen ratsastusleireistä Unkarissa. =0)

      • minä

        Koulu ikäisenä antaisin minä aloittaa.. lapsi alkaa vasta silloin ymmärtämään että hevonen ei ole lelu!!!


      • Anonyymi
        minä kirjoitti:

        Koulu ikäisenä antaisin minä aloittaa.. lapsi alkaa vasta silloin ymmärtämään että hevonen ei ole lelu!!!

        7-vuotiaana meillä aloitettiin ja edelliseen kommenttiin viitaten: lapsi ei ole yksin hevosen/ponin kanssa, niin että se opetus tulee aikuiselta.


    • minna400

      ratsastus on turvallista osaavalla ponilla, ja turvallisen aikuisen läsnäollessa. mene lähimpään ratsastuskouluun ja pyydä talutus tunteja.vastuullisesta tallista yleensä löytyy taluttaja ja vieressä kävelijä ensikerroiksi.jos sattuu että joku ystävistäsi on harrastanut hevosia ota hänet mukaan itsellesi mielenrauhaksi. itse olen aloittanut 6v. ja takana on 34v.hevoskokemusta, olen pitänyt myös erityistunteja vammaisille ratsastajille, pienin ratsastaja oli puolentoista vuoden. harrastus on todella hyvä, mutta kukkarolle käyvä, joten kerran viikossa puoli tuntia varmasti riittää aluksi(saa myös 15minuutin pituisia)hauskoja hetkiä teille! ps: kokeile itsekin

    • aloittelija12

      no hei!
      olen kohta 12v.
      pidän ratsastuksesta mutta pelkään putoamista(en silloin kun sevonen on paikallaan)miten saisin voitettua pelkoni.pikainen vastaus koska aloitan kohta ratsastuksen.

      • 5 hevosen omistaja:)

        Yksinkertaisesti ratsastamalla! Itse harrastin ratsastusta nuorempana ja meillä oli/on vieläkin hevosia. Pelkäsin kans putoamista, vaikka olin ratsastanut jo monta vuotta ja ratsuni oli aika kokematon, mutta ei auttanut kuin ratsastaa. Niin siitä pääsee yli :)
        Voit toki pyytää jotain taluttamaan hevosta tai kysy vaikka voitko ratsastaa jollain ponilla. Tasapainoharjoitukset liinassa ovat kans hyväksi, koska silloin voit keskittyä istuntaasi ja ratsastuksenopettajasi tai joku muu henkilö ohjaa hevosta keskeltä.
        Ratsastus on kiva harrastus, joten sitä ei todellakaan kannata lopettaa pelon takia :D


    • kopotix

      Heippa! Meillä ratsastaa nelivuotias isolla hevosellamme talutuksessa.

      Kunnon kypärä ja hyvät kengät sekä housut on hyvä olla omasta takaa.

      Täältä muuten saa ihania lasten ratsastuskamoja! http://kauppa.konitori.fi/

    • ihmettelijä...

      Hei!

      En valitettavasti osaa ap:n kysymykseen mitään vastata kun en ratsastuksesta mitään tiedä :-/. täällä tuntuu olevan asiantuntevaa väkeä niin josko joku voisi tietämätöntä vähän valaista... Eli kun joku sanoi, että harrastus on hyvä kun siinä saa liikuntaa. Siis millä tavalla ja millaista liikuntaa....? Kun eikös se ole hevonen, joka ne kävelyt ja työt ylipäätään tekee ja ihminen möllöttää selässä? Ihan ystävällisessä mielessä sitten kysyn, en vittuillakseni !! Kiitos joku valaisee asiassa.

      • lannan löyhkä

        Johan vaikeni hevosihmiset. Ilmeisesti perusteluja ei pitkällisen miettimisenkään jälkeen ole keksitty. Sitä minäkin, ratsastus ei ole liikuntaa. Viekää lapsenne liikkumaan, ei kököttämään telkkarin eteen, pleikkarin eteen tai hevosen selkään. Perslihakset siinä vaan liikuntaa saa, mutta entäs kestävyys, notkeus, lihaskunto ja koordinaatio? Hevoselle toki hyvä harrastus.


      • Anonyymi
        lannan löyhkä kirjoitti:

        Johan vaikeni hevosihmiset. Ilmeisesti perusteluja ei pitkällisen miettimisenkään jälkeen ole keksitty. Sitä minäkin, ratsastus ei ole liikuntaa. Viekää lapsenne liikkumaan, ei kököttämään telkkarin eteen, pleikkarin eteen tai hevosen selkään. Perslihakset siinä vaan liikuntaa saa, mutta entäs kestävyys, notkeus, lihaskunto ja koordinaatio? Hevoselle toki hyvä harrastus.

        Hmm tiiän et oon jo monta vuotta myöhässä mutta se on liikuntaa siinä missä vaikka jalkapallo. Tietysti eri tavalla. Esimerkiksi keventämistä voi verratta kyykkyjen tekemiseen. Muutenkin siinä ihmisen täytyy ohjata hevosta ja laittaa se tekemään oikeat asiat apujen avulla. Kokeilkaa itse mennä hevosen selkään ja huomaatte että ei se hevonen työtä tee ilman että pyydetään ja itsekkin täytyy siinä aika paljon ponnistella;)


    • ratsastanu/pudonnu:D

      oon ratsastanu jo 2 vuotta kerran ratsastin vuoden poneilla. mutta nyt ratsastan jo 135-148 cm. korkuisilla hevosilla. Ensimmäinen laukkakerta on niin ihana että sitä tekee mieli saada lisää :D oon ollu kerran alkeiskurssillakin mutta nyt on normaali ratsastukset jne... Sen mä vaan voin sanoo et eka laukkakerta voi helposti saada sut punastumaan/nauramaan ilosta niin kerran tapahtu. Mä oon tippunu 148 cm hevosen selästä eikä sattunu tipuin kyljelleen ku ne jalustimet petti ja putosin laukassa. Mut muuten putosin kentällä täydestä vauhdista ja se sai mut kanssa nauramaa ku se oli eka tippuminen. :D mä khyl nauroin sillo ja paljon tunnin jälkeen satulahuoneessa :DDDD ei vitsi se nauratti niin paljon et meinasin melkeinpä kuolla Nauruun siks ku mä tipuin. :)

    • Anonyymi

      No minä aloitin 9-10-vuotiaana ja olen nyt 11-vuotias. Kyllä minä suosittelen aloittamaan joskus 7-vuotiaana, kun lapsi tajuaa jo vähän eläinten käsittelystä ja muutenkin ymmärtää paremmin ratsastusta, kun se on aika vaikeaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe