Miten joku valmistaa ruokaa harjuksesta?
Voiko harjusta ryöpätä?
En ole koskaan maistanut hyvää harjusta, enkä ole onnistunut tekemään siitä yhtään hyvää ruoka annosta. Perusmaku on iljettävä jota ei saa pois ja kalassa on ruotoja aivan hirveästi. Pikkuharjusta kun laittaa suuhun niin on kuin pahanmakuisen karvapallon laittaisi suuhun.
Meilläpäin pidetäänkin harjusta roskakalana ja yleensä saaliit heitelläänki rannalle elukoiden ruoaksi, jotta joet pysyisivät puhtaina.
Harjus maistuu hirveälle
81
2038
Vastaukset
- Anonyymi
Et taida erikoinen perkaaja olla, etkä ihmeellinen ruuan laittajakaan
- Anonyymi
Mistähän ihmeen kuraojasta harjuksesi kalastat? Ainakin pohjoisen puhtaista vesistä pyytämäni harjukset maistuvat hyviltä.
- Anonyymi
Tässä ketjun aloittaja.
Kiitoksia vastauksista, vaikka ne ei vastanneet mihinkään.
Jos te tiedätte miten niistä harjuksista saa hyviä niin laittakaa ohjeita.
Tehkää erikseen joku ketju missä voi taivastella teidän lukemisen ymmärtämisen tasoa.
Joku siinä kyseli että missäpäin kalastan, no paljoa pohjoisempana ei enää Suomessa voi asua tai kalastaa. Puhtaudesta en tiedä, se taitaa olla vaan ihan teidän romantisoitunutta mielikuvaa.
Muistakaa laittaa Harjus ohjeita, ettei tarvi yökkien enää syödä!!!- Anonyymi
Oot melko kelmusilmä .
- Anonyymi
Ei tuo harjus hirveästi hauelle häviä maultaan. Eli, ei se huono ole.
- Anonyymi
Joo ei pahasti. Mielestäni myös tönkkösuolattu muikku on hyvää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joo ei pahasti. Mielestäni myös tönkkösuolattu muikku on hyvää.
Onhan se, darrassa ykkönen!
- Anonyymi
Mielestäni myös ihan ok kala.
Kokeile laittaa niin, että kun sinulla on kokonainen tuore kala. Niin ensin puukko perssilmään ja siitä viilto kiduksien kohdalle vatsaa pitkin ja sitten sisälmykset sormella ulos ja tämän jälkeen vaikka pää irti. Eli siis ihan perus perkaus.
Sitten vaan suolaa sisään ja jos haluat niin vaikka tilliä. Ehkä jopa nokare voita voisi mennä.
Sitten pyöräytä folioon ja iske nuotioon ritilän päälle.
Anna olla niin kauan että nahka lähtee irti kevyesti esim evästä vetämällä. Siinäpä semmoinen perusohje.
Jos et pidä siitä hennosta timjamin mausta niin siihen en osaa auttaa. Ehkä se voisi tosiaan ryöppäämällä laimentua.- Anonyymi
Täällä taas aloittaja.
Kiitos vinkistä pitääpä kokeilla tällä ohjeella.
Tämän kaltaisia vastauksia toivoisin enemmänkin.
Tönkkösuolattu muikku on kyllä hyvää.
- Anonyymi
Korvuanjoella vetelin kännissä raakana
- Anonyymi
Miltä se kala maistui kännissä ollessa?
Ja miten saatoit syödä kun ei ole pyydetty näistä ”pohjoisen puhtaista vesistä”?
Terv. Aloittaja - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miltä se kala maistui kännissä ollessa?
Ja miten saatoit syödä kun ei ole pyydetty näistä ”pohjoisen puhtaista vesistä”?
Terv. AloittajaTälle pohjoisen puhtaille nauran myös ite. Ei se vesi sen saastaisempaa ole missään muuallakaan Suomessa keskimäärin. Jossain voi olla mustempaa kun metsistä valunut muraa sekaan.
- Anonyymi
Harjus on erittäin hyvä suolakala. Viikko suolassa painon alla ja sitten kalasta siivuja ruisleivälle. Vot harasoo.
- Anonyymi
Perkaatko kalaa mitenkään vai laitatko vain sätkivänä suoraan suolaan?
Ylipäätään miten käsittelet ja suolaat sen? - Anonyymi
Tässä yksi ohje.
Vedä harjus fileiksi, ei tarvi olla täysin ruodoton.
Paista pannulla reilussa voissa ja mausta suolalla, valkopippurilla, valkosipulilla ja chilillä.
Mausteet joudut melkein kokeilemaan itse, lähde vaikka ekana pelkällä suolalla ja siitä sitten lisäilet eri mausteita, mutta nuo kyllä toimii joita mainitsin.
Keitä lisäksi perunat ja tee maitokastike.
Palanpainikkeksi soveltuu pullollinen vahvaa valkoviiniä. - Anonyymi
melko samallehan kaikki kalat maistuvat, riippuu miten niitä sitten maustaa.
kuhakin maistuu särjelle jos ei mitenkään mausta, särkikalahan kuha kyllä onkin.- Anonyymi
Jaa, mistä lähtien kuha on särkikala?
Monet särkalat ovat toki hyviä, mm. savulahna ja suolasäyne. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jaa, mistä lähtien kuha on särkikala?
Monet särkalat ovat toki hyviä, mm. savulahna ja suolasäyne.Kuha on aina ollut särkikala, eihän se perimä muutu yhtäkkiä :)
Lahna taas kuuluu Ruijanpallasten ja kampeloiden sukuun.
Muikut on pieniä ja niitä on järkevää tönkkösuolata.
- Anonyymi
Minä pääsin aamulla lipomaan silliherkkua, nam!
- Anonyymi
Voi kyllä nyt käy kateeksi.😄😄😄😄
- Anonyymi
Eipä se ole harjus oikein mistään kotoisin. Laitoit miten hyvänsä niin mausteita tarvit aivan älyttömästi jotta saat siitä syömäkelpoista.
Kasvatettu norjanlohi on ainoa oikea hyvänmakuinen kala, kaikki muut ovat vähän sinnepäin. Sanovat muut mitä tahansa.- Anonyymi
Vois sanoa ja paljon ,mutta antaa olla mielipiteensä kullakin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vois sanoa ja paljon ,mutta antaa olla mielipiteensä kullakin.
Minä voin sanoa.
Liputan myös kasvatetun Norjanlohen nimeen.
Terveellinen punainen väri, jota ei luonnon lohessa ole ja se mehevä maku jota ei voi edes huono kokki helpolla pilata. Täydellinen lähes mihin tahansa ruokaan ja halpa hinta puhuvat omaa kieltään.
En voi kyllä ymmärtää näitä kalamiehiä jotka värkkää näiden järvikalojen kanssa joiden pyytämiseen menee tuhottomasti aikaa ja perkaaminen ja se ruotojen kanssa värkkääminen vie terveen mielihalun niiden syömiseen. Tuota lohta pitäisi olla vielä paljon enemmän ja halvemmalla tarjolla. Mutta ei se lohen hinta silti vieläkään ole mitään verrattuna kaupassa myynnissä olevaan vaikka nyt sitten ahveneeseen.
Jo pelkästään noilla perusteilla kasvatettu norjanlohi on se numero UNO. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä voin sanoa.
Liputan myös kasvatetun Norjanlohen nimeen.
Terveellinen punainen väri, jota ei luonnon lohessa ole ja se mehevä maku jota ei voi edes huono kokki helpolla pilata. Täydellinen lähes mihin tahansa ruokaan ja halpa hinta puhuvat omaa kieltään.
En voi kyllä ymmärtää näitä kalamiehiä jotka värkkää näiden järvikalojen kanssa joiden pyytämiseen menee tuhottomasti aikaa ja perkaaminen ja se ruotojen kanssa värkkääminen vie terveen mielihalun niiden syömiseen. Tuota lohta pitäisi olla vielä paljon enemmän ja halvemmalla tarjolla. Mutta ei se lohen hinta silti vieläkään ole mitään verrattuna kaupassa myynnissä olevaan vaikka nyt sitten ahveneeseen.
Jo pelkästään noilla perusteilla kasvatettu norjanlohi on se numero UNO.No joo keinoruokinnalla kasvatettu norjan lohi ,ei kiitos.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No joo keinoruokinnalla kasvatettu norjan lohi ,ei kiitos.
Mikä ihmeen keinoruokinta? Kai ne nyt oikeasti saa ruokaa kun ovat niin pulleita ja punaisia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikä ihmeen keinoruokinta? Kai ne nyt oikeasti saa ruokaa kun ovat niin pulleita ja punaisia.
Voi hyvää päivää ,älä nyt ole noin yksinkertainen ,keinoruokinta on yleinen tapa ruokkia altaassa olevia esim lohi
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voi hyvää päivää ,älä nyt ole noin yksinkertainen ,keinoruokinta on yleinen tapa ruokkia altaassa olevia esim lohi
Esim rehurokintaa käytetään lohien kasvatuksessa ,siis altaissa ,joten ei kiitos noille kaloille
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Esim rehurokintaa käytetään lohien kasvatuksessa ,siis altaissa ,joten ei kiitos noille kaloille
Kiitos tiedosta ja asiallisesta kommentista. Huomaa kyllä hyvin, että ymmärrät lukemasi toisin kuin monet muut.
Nyt kun tiedän mitä keinoruokinta on niin en siltikään pidä sitä pahana. Syöhän jotkut ihmisetkin sirkkoja ja muuta sontaa.. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kiitos tiedosta ja asiallisesta kommentista. Huomaa kyllä hyvin, että ymmärrät lukemasi toisin kuin monet muut.
Nyt kun tiedän mitä keinoruokinta on niin en siltikään pidä sitä pahana. Syöhän jotkut ihmisetkin sirkkoja ja muuta sontaa..Aivan ,kunnoitan mielipidettäsi, joten syödään sitä mikä itsestä maistuu hyvälle ,kala tai joku muu ruoka.🤠🤠🤠
- Anonyymi
Kävin nyt alkukesästä kalassa Lapissa ja satuin saamaan tuota harjusta. Täytyy kyllä häpeäkseni myöntää että melkoinen pettymys oli. Ihan sama vaikka särkeä ja lahnaa vetelis aurajoesta naamaan.
Tuo norjanlohi sen sijaan on parasta kalaa mitä tiedän.- Anonyymi
Kun ei osaa laittaa harjusta niin loppu tulos on tuo ,keinoruokinalla kasvatettuja norjanlohia ,en ottais vaikka ilmaiseksi sais .🤠🤠🤠
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kun ei osaa laittaa harjusta niin loppu tulos on tuo ,keinoruokinalla kasvatettuja norjanlohia ,en ottais vaikka ilmaiseksi sais .🤠🤠🤠
No kerro nyt hyvänen aika miten siitä saa hyvää. Siitähän tässä ketjussa on kyse. Vois tuommonen suksia v*****n täältä aukomasta päätä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No kerro nyt hyvänen aika miten siitä saa hyvää. Siitähän tässä ketjussa on kyse. Vois tuommonen suksia v*****n täältä aukomasta päätä.
Eihän tuolaiselle tyvestä latvaan lahopäälle kannata mitään neuvoa ,laita vaikka jäniksen paskoja pannulle ,se varmaan sopii sulle.
- Anonyymi
Harjus on todella hyvänmakuinen kala.Savustettuna itse teen ja on kyllä hyvää
- Anonyymi
Juuri niin ,samaa mieltä 🚣♂️🚣♂️🚣♂️
- Anonyymi
Savulahnaa tänään, nam! Hävisi lohi maussa 6-0.
- Anonyymi
Juuri noin
- Anonyymi
En ole koskaan maistanut harjuksessa hirven makua.
- Anonyymi
Ai saamari tuo on paras.😀😀😀😀😀
- Anonyymi
Ei tässä ketjussa kyllä kukaan ole harjusta hirveen verrannut, eihän tuosta saa edes väännettyä sellaista jos osaa suomen kieltä.
Täältä kans pisteet Norjan lohelle ja alapeukku Harjukselle- Anonyymi
Joo kyllä minäkin peukutan norjan lohelle ,mutta en altaissa kasvatetuista,harjus on ihan ok .
- Anonyymi
Norjan lohialtaat suurimmaksi osaksi vuonoissa kauempana rannoilta, kirkas on vesi ainakin Finnmarkin seudulla.
Suomen lohialtaat aika puuroa. - Anonyymi
En oo kyllä koskaan maistanut että hirvi maistuisi harjukselle!!
- Anonyymi
En minäkään, mutta kerran näin hirven joka näytti vähän harjukselta.
- Anonyymi
Harjus on kyllä pahaa tai jotenkin mitäänsanomatonta kalaa.
Kasvatettu norjanlohi on hyvää, ainoaa oikeaa kalaa mielestäni.
Tönkkösuolattu muikku parasta ruokaa mitä näistä suomen rapakoista saa ylös.
Semmoista mietin ihan tosissaan, että mistä siellä cittarin tiskillä erottaa onko luonnon lohi vai kasvatettu. Ja sekö on tosiaan parempi vaihtoehto syödä kymmeniä kiloja vuodessa luonnon lohta kuin kasvatettua? Itse luulen että luonnonlohien kannat saattavat kärsiä jos kaikki alkaa niitä kaupasta vaatimaan. - Anonyymi
Aloittajan kysymykseen vastaus. Älä valmista harjusta mitenkään. Täysin yliarvostettu kala niin ruokana kuin kalastuksellisesti. Myös meilläpäin niitä heitellään rannoille pilaamasta ja rehevöimästä jokia.
Kasvatettu norjanlohi on helppo ja kestävä valinta.- Anonyymi
No siinä on taas oikea asiantuntija, mistä teitä sikiää 😀😀😀😀😀
- Anonyymi
Onhan se harjusta vaikea saada ,jos ei kalastustaidot riitä ,sinulle sopiikin kalatiski ,varma. Saalis.😂😂😂😂
- Anonyymi
Harjus rehevöittää jokea ,onko sulla lääkitys pettänyt.🤠🤠🤠🤠
- Anonyymi
Kyllä Harjusta voi syödä, syödäänhän lahnaa ja särkeäkin. Samantyylinen kala, ei mikään valtavirran suosikki kuten nyt vaikka se lohi tai muikku.
Olen itse kulkenut jonkin verran vaeltelemassa tuolla pohjoisessa ja tutut niin Ruotsista kuin Venäjältä ovat myös puhuneet tuosta vesistöjen suojelemisesta harjuskantoja vähentämällä. Ilmeisesti se on jonkinmoinen haittakala tuolla missä joet saavat olla luonnontilassa ja haluavat että elintila säilyy ns.paremmilla kaloilla.
Muuten pesen käteni tästä keskustelusta, en edes pidä muusta kuin purkkitonnikalasta. Enkä myöskään kalasta.- Anonyymi
Anteeksi vaan harjus ei todellakaan rehevöitä jokia ,päin vastoin missä harjus viihtyy kirkaissa ja raikaissa jokivesissä ,eikä todellakaan rehevöitä 50v kokemuksella sanon noin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Anteeksi vaan harjus ei todellakaan rehevöitä jokia ,päin vastoin missä harjus viihtyy kirkaissa ja raikaissa jokivesissä ,eikä todellakaan rehevöitä 50v kokemuksella sanon noin.
Niin harjus kyllä viihtyy kirkkaissa ja raikkaissa vesissä, mutta kun kanta kasvaa, se kääpiöityy ja biomassan kasvun myötä sen elinpaikat tuppaavat rehevöitymään. Tämän jälkeen siinä joessa ei enää viihdy oikein mikään kalastamisen arvoinen kala.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin harjus kyllä viihtyy kirkkaissa ja raikkaissa vesissä, mutta kun kanta kasvaa, se kääpiöityy ja biomassan kasvun myötä sen elinpaikat tuppaavat rehevöitymään. Tämän jälkeen siinä joessa ei enää viihdy oikein mikään kalastamisen arvoinen kala.
Kuten sanoin 50v kokemuksella ainakin missä olen kalastanut ,tulee siikaa harjusta ,ahventa ,haukea jne no mieltä on monta ,niinkuin miestäkin .🤠🤠🤠🤠
- Anonyymi
No joo harjus aika mitäänsanomaton kala.
Mutta kertokaapa hyviä kyttyrälohireseptejä? - Anonyymi
Lahna on kyllä oikein hyvä kala, savustettuna. Säyne suolakalana. Kumpikin hakkaa harjuksen mennen tullen.
- Anonyymi
Tämä on täysin totta.
Mutta maistakaapa kiisken lihaa. Jos vain viitsitte nähdä vaivaa niin kiiskikeitto on erittäin maukasta. Parasta mitä tiedän. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tämä on täysin totta.
Mutta maistakaapa kiisken lihaa. Jos vain viitsitte nähdä vaivaa niin kiiskikeitto on erittäin maukasta. Parasta mitä tiedän.Kyllä on maistettu äitini teki sitä,ja hyvää oli.😁😁😁
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä on maistettu äitini teki sitä,ja hyvää oli.😁😁😁
Olisipa hauskaa tietää miten sitä tehdään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olisipa hauskaa tietää miten sitä tehdään.
Voisin ehkä maistaa...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olisipa hauskaa tietää miten sitä tehdään.
Täytyy yrittää kysellä kylän vanhoilta kalastajilta, jospa sieltä sais tietoa,palataan asiaan.
- Anonyymi
kaikki kalat maistuvat samalle, kaikki riippuu siitä miten se on maustettu.
- Anonyymi
Jep samaa mieltä.🦈🦈🦈
- Anonyymi
Aikalailla juu, maku tulee voista, kermasta ja muista mausteista. Siinä se terveellisyyskin kyseenalaistuu.
Tuo lohi nyt on vähän erilaista.
Ja tietysti jotkut semmoset kalat joita ei näillä leveyksillä elä. - Anonyymi
Taijat olla kassilohipoikia!?
- Anonyymi
Minä ainakin olen. Nytkin Citymarketista 7,99€ kilo🥳
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minä ainakin olen. Nytkin Citymarketista 7,99€ kilo🥳
Just. Varmaan keinoruokinnalla kasvatettua. En pidä edes ihmisenä jos et itse käy sitä käsin pyytämässä vähintään 50km päässä rannikosta. Meilläpäin lähtee linja-autollinen äijiä joka viikonloppu pyyntireissulle Norjaan. Pysytään lähitienoon ihmiset viikon verran lohen maussa kiinni tällä tavoin, eikä todellakaan kuormiteta vesistöjä. Emme edes halua pistää suuhun tuota kestämättömällä tavalla kasvatettua kalan irvikuvaa.
- Anonyymi
No oliko niitä Harjus reseptejä enää kellään?
- Anonyymi
Eikai niitä enempää ole. Ja vaikka jollain olisikin niin päätähän nuo näyttää vaan aukovan.
Se on tuo pohjoisessa kalastajien porukka niin kadetta, köyhää ja sisäsiittoista, että jotain ku on opittu niin sitä ei toisille jaeta.
Niin ja pahaahan se harjus muutenkin on. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eikai niitä enempää ole. Ja vaikka jollain olisikin niin päätähän nuo näyttää vaan aukovan.
Se on tuo pohjoisessa kalastajien porukka niin kadetta, köyhää ja sisäsiittoista, että jotain ku on opittu niin sitä ei toisille jaeta.
Niin ja pahaahan se harjus muutenkin on.Onko etelän vetelällä kuukautiset.😅😅😅😅
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onko etelän vetelällä kuukautiset.😅😅😅😅
Voi kai sitä pohjoisessa asua vaikkei kalastakkaan tai asua etelässä ja kalastaa pohjoisessa.
Lue tarkemmin ja suutu vasta sitten.
- Anonyymi
Alle 0.5 kg harrit vähän ennen perunoiden kypsymistä perunoiden sekaan. Syödään perunoiden kanssa kuppikastikkeella. Kupissa 0.5 dl perunoiden keitinvettä, kunnon nokare voita ja paljon sipulia. Haarukallinen kastellaan kastikkeessa hyvin ennen suuhun laittoa.
Isommat harrit suolakalaksi (graavi) tai savustus.
Kelpaa itseĺleni ja suvulle. - Anonyymi
Ohoh yksi todella hyvä ohje, kiitokset siitä!!
Ja tietysti yksi päänaukominenkin mikä oli jo etukäteen kerrottukkin.
Ite perkaan ja katkaisen pään pois. Sitten paistan kokonaisena pannulla ja suolalla maustan. Ihan ok kalaa. - Anonyymi
Silloin kun vielä jaksoin värkätä tuon harjuksen kanssa niin pannulla vaan ja suolaa ja pippuria päälle. Ruotojen kanssa sitten joutuu pelleilemään teki miten hyvänsä.
Suosittelen unohtamaan koko kalan jos jo nyt tuntuu tuolta. Norjan lohi Citymarketista on melko hyvä ja edullinen vaihtoehto, samaten muikut.- Anonyymi
Runsaassa voissa valurautapannulla paistettua haukifilettä ei voita mikään. Lohi on sämpylänsyöjien suosikki.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Runsaassa voissa valurautapannulla paistettua haukifilettä ei voita mikään. Lohi on sämpylänsyöjien suosikki.
Totta turiset myös hauki on hyvää juuri noin valmistettuna.
Mutta on se lohikin hyvää varsinkin kun unohtaa tuollaiset sämpylänsyönti asenteet.
Olen myös syönyt erittäin herkullisia simpukoita. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Totta turiset myös hauki on hyvää juuri noin valmistettuna.
Mutta on se lohikin hyvää varsinkin kun unohtaa tuollaiset sämpylänsyönti asenteet.
Olen myös syönyt erittäin herkullisia simpukoita.Simpukat, katkaravut, ravut, hummerit ja mustekalat ovat todella hyviä! Etenkin grillattuna, minun mielestäni. Uunissa hauduttamalla valmistettu hauki katkarapukastikkeella ansaitsee tässä yhteydessä tulla mainituksi!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Simpukat, katkaravut, ravut, hummerit ja mustekalat ovat todella hyviä! Etenkin grillattuna, minun mielestäni. Uunissa hauduttamalla valmistettu hauki katkarapukastikkeella ansaitsee tässä yhteydessä tulla mainituksi!
Vesi suorastaan herahtaa kielelle tämmöisestä.
En ole koskaan valmistanut katkarapukastiketta. Sattuisiko sinulla olemaan reseptiä tuohon? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Simpukat, katkaravut, ravut, hummerit ja mustekalat ovat todella hyviä! Etenkin grillattuna, minun mielestäni. Uunissa hauduttamalla valmistettu hauki katkarapukastikkeella ansaitsee tässä yhteydessä tulla mainituksi!
Lähinnä minun asenteeseeni vaikuttaa se, kuinka kasvatettu lohi tai kirjolohi on vinouttanut ihmisten käsityksiä ja arvoja hyvään kalaan liittyen. Jos voisin valita, söisin mieluummin harjusta tai särkikaloja kuin pussilohta. K6hasta, ahvenesta ja mateesta puhumattakasn. Valitettavasti ajoittain on pakko mennä markkinoiden ehdoilla, eli sillä mitä myydään (ja mitä löytyy helposti).
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lähinnä minun asenteeseeni vaikuttaa se, kuinka kasvatettu lohi tai kirjolohi on vinouttanut ihmisten käsityksiä ja arvoja hyvään kalaan liittyen. Jos voisin valita, söisin mieluummin harjusta tai särkikaloja kuin pussilohta. K6hasta, ahvenesta ja mateesta puhumattakasn. Valitettavasti ajoittain on pakko mennä markkinoiden ehdoilla, eli sillä mitä myydään (ja mitä löytyy helposti).
Lisätään vielä, itse pyydystetty järvilohi on toki mielestäni oikein hyvää, kuten taimenkin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lisätään vielä, itse pyydystetty järvilohi on toki mielestäni oikein hyvää, kuten taimenkin.
Yleviä periaatteita ja sinällään ihan järkeenkäypääkin. Ulottuuko ne myös istutettuihin kalakantoihin?
Minulle on kuitenkin hyvä tämä nykyinen, että saa kaupasta haettua kasvatetun kalan. Oma aikani ei riitä istua veneessä pyytämässä järvilohta, eikä oikein kunnolla mitään muutakaan. Luulen myös että saattaa kalakantoihin tulla paikoin notkahduksia jos kaikki alkavat kalastamaan.
Voisiko vastaus olla että alettaisiin lisäksi kasvattamaan myös haukea ahventa ja vaikka lahnaa? Ainakin kilohinta saataisiin varmasti tuon lohen tasolle. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Yleviä periaatteita ja sinällään ihan järkeenkäypääkin. Ulottuuko ne myös istutettuihin kalakantoihin?
Minulle on kuitenkin hyvä tämä nykyinen, että saa kaupasta haettua kasvatetun kalan. Oma aikani ei riitä istua veneessä pyytämässä järvilohta, eikä oikein kunnolla mitään muutakaan. Luulen myös että saattaa kalakantoihin tulla paikoin notkahduksia jos kaikki alkavat kalastamaan.
Voisiko vastaus olla että alettaisiin lisäksi kasvattamaan myös haukea ahventa ja vaikka lahnaa? Ainakin kilohinta saataisiin varmasti tuon lohen tasolle.Lähinnä tuo edellä kirjoittamani koskee epäluonnollisella paskella ruokittua kalaa. Eli boostatulka rehulla tms. kasvatettua (kuten norjalainen merilohi). Massakasvattaminen on myös valtava ympäristöongelma, Atlantillakin.
Kotimainen järvikala on kaupastakin ostettuna ok, kauppahallista tai torilta ostetussa hintakin asettuu kohdilleen. Toki itse pyydetty on aina tuoreinta (ja teoriassa halvinta), mutta kalareissuihin ei aina aika riitä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 563726
Miksi juuri vasemmiston puolelta tulee niin paljon luusereita, kelapummeja jne.
Tämä asia ihmetyttää suuresti.453136Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia
Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on1532949Putin lähti takki auki sotaan....
Luuli, että kolmessa päivässä hoidetaan, nyt on mennyt 3,5 vuotta eikä voitosta tietoakaan. Kaiken lisäksi putin luuli,402805SDP ylivoimainen ykkönen
En ole koskaan viitsinyt käydä äänestämässä, mutta nyt SDP:n etumatka on niin kutkuttava, että pakkohan se on vaivautua.752396Roiskeläpät takaisin niin alkaa lasit kestämään
"Tuulilaseja hajottava talvi-ilmiö on ehkä ratkennut" Tämän päivän autoissa kun on esimerkiksi vanhempaa autokalustoa s611901Patteriauton ovia ei saatu auki - kuljettaja koki hirvittävän kuoleman!
”Oviongelma johti kuskin kuolemaan kolarissa – tämä ratkaisu saatetaan kieltää kokonaan Sivulliset pyrkivät tempomaan a231878Polttomoottoriauto on köyhän merkki
Kun ei ole varaa ostaa sähköautoa, niin joutuu köyhän autoa käyttämään.1211746Mitä tarkalleen tunnet
Minkälaisia tunteita sisälläsi liikkuu, kun tiedät, että ajattelen sinua lämmöllä ja jotain syttyy myös sinussa? Haluai681170- 841162