Harjus maistuu hirveälle

Anonyymi-ap

Miten joku valmistaa ruokaa harjuksesta?
Voiko harjusta ryöpätä?
En ole koskaan maistanut hyvää harjusta, enkä ole onnistunut tekemään siitä yhtään hyvää ruoka annosta. Perusmaku on iljettävä jota ei saa pois ja kalassa on ruotoja aivan hirveästi. Pikkuharjusta kun laittaa suuhun niin on kuin pahanmakuisen karvapallon laittaisi suuhun.
Meilläpäin pidetäänkin harjusta roskakalana ja yleensä saaliit heitelläänki rannalle elukoiden ruoaksi, jotta joet pysyisivät puhtaina.

61

1220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Et taida erikoinen perkaaja olla, etkä ihmeellinen ruuan laittajakaan

    • Anonyymi

      Mistähän ihmeen kuraojasta harjuksesi kalastat? Ainakin pohjoisen puhtaista vesistä pyytämäni harjukset maistuvat hyviltä.

    • Anonyymi

      Tässä ketjun aloittaja.
      Kiitoksia vastauksista, vaikka ne ei vastanneet mihinkään.
      Jos te tiedätte miten niistä harjuksista saa hyviä niin laittakaa ohjeita.
      Tehkää erikseen joku ketju missä voi taivastella teidän lukemisen ymmärtämisen tasoa.
      Joku siinä kyseli että missäpäin kalastan, no paljoa pohjoisempana ei enää Suomessa voi asua tai kalastaa. Puhtaudesta en tiedä, se taitaa olla vaan ihan teidän romantisoitunutta mielikuvaa.
      Muistakaa laittaa Harjus ohjeita, ettei tarvi yökkien enää syödä!!!

      • Anonyymi

        Oot melko kelmusilmä .


    • Anonyymi

      Ei tuo harjus hirveästi hauelle häviä maultaan. Eli, ei se huono ole.

      • Anonyymi

        Joo ei pahasti. Mielestäni myös tönkkösuolattu muikku on hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ei pahasti. Mielestäni myös tönkkösuolattu muikku on hyvää.

        Onhan se, darrassa ykkönen!


    • Anonyymi

      Mielestäni myös ihan ok kala.
      Kokeile laittaa niin, että kun sinulla on kokonainen tuore kala. Niin ensin puukko perssilmään ja siitä viilto kiduksien kohdalle vatsaa pitkin ja sitten sisälmykset sormella ulos ja tämän jälkeen vaikka pää irti. Eli siis ihan perus perkaus.
      Sitten vaan suolaa sisään ja jos haluat niin vaikka tilliä. Ehkä jopa nokare voita voisi mennä.
      Sitten pyöräytä folioon ja iske nuotioon ritilän päälle.
      Anna olla niin kauan että nahka lähtee irti kevyesti esim evästä vetämällä. Siinäpä semmoinen perusohje.
      Jos et pidä siitä hennosta timjamin mausta niin siihen en osaa auttaa. Ehkä se voisi tosiaan ryöppäämällä laimentua.

      • Anonyymi

        Täällä taas aloittaja.
        Kiitos vinkistä pitääpä kokeilla tällä ohjeella.
        Tämän kaltaisia vastauksia toivoisin enemmänkin.
        Tönkkösuolattu muikku on kyllä hyvää.


    • Anonyymi

      Korvuanjoella vetelin kännissä raakana

      • Anonyymi

        Miltä se kala maistui kännissä ollessa?
        Ja miten saatoit syödä kun ei ole pyydetty näistä ”pohjoisen puhtaista vesistä”?
        Terv. Aloittaja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miltä se kala maistui kännissä ollessa?
        Ja miten saatoit syödä kun ei ole pyydetty näistä ”pohjoisen puhtaista vesistä”?
        Terv. Aloittaja

        Tälle pohjoisen puhtaille nauran myös ite. Ei se vesi sen saastaisempaa ole missään muuallakaan Suomessa keskimäärin. Jossain voi olla mustempaa kun metsistä valunut muraa sekaan.


    • Anonyymi

      Harjus on erittäin hyvä suolakala. Viikko suolassa painon alla ja sitten kalasta siivuja ruisleivälle. Vot harasoo.

    • Anonyymi

      Perkaatko kalaa mitenkään vai laitatko vain sätkivänä suoraan suolaan?
      Ylipäätään miten käsittelet ja suolaat sen?

    • Anonyymi

      Tässä yksi ohje.
      Vedä harjus fileiksi, ei tarvi olla täysin ruodoton.
      Paista pannulla reilussa voissa ja mausta suolalla, valkopippurilla, valkosipulilla ja chilillä.
      Mausteet joudut melkein kokeilemaan itse, lähde vaikka ekana pelkällä suolalla ja siitä sitten lisäilet eri mausteita, mutta nuo kyllä toimii joita mainitsin.
      Keitä lisäksi perunat ja tee maitokastike.
      Palanpainikkeksi soveltuu pullollinen vahvaa valkoviiniä.

    • Anonyymi

      melko samallehan kaikki kalat maistuvat, riippuu miten niitä sitten maustaa.

      kuhakin maistuu särjelle jos ei mitenkään mausta, särkikalahan kuha kyllä onkin.

      • Anonyymi

        Jaa, mistä lähtien kuha on särkikala?

        Monet särkalat ovat toki hyviä, mm. savulahna ja suolasäyne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, mistä lähtien kuha on särkikala?

        Monet särkalat ovat toki hyviä, mm. savulahna ja suolasäyne.

        Kuha on aina ollut särkikala, eihän se perimä muutu yhtäkkiä :)
        Lahna taas kuuluu Ruijanpallasten ja kampeloiden sukuun.
        Muikut on pieniä ja niitä on järkevää tönkkösuolata.


    • Anonyymi

      Minä pääsin aamulla lipomaan silliherkkua, nam!

      • Anonyymi

        Voi kyllä nyt käy kateeksi.😄😄😄😄


    • Anonyymi

      Eipä se ole harjus oikein mistään kotoisin. Laitoit miten hyvänsä niin mausteita tarvit aivan älyttömästi jotta saat siitä syömäkelpoista.
      Kasvatettu norjanlohi on ainoa oikea hyvänmakuinen kala, kaikki muut ovat vähän sinnepäin. Sanovat muut mitä tahansa.

      • Anonyymi

        Vois sanoa ja paljon ,mutta antaa olla mielipiteensä kullakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vois sanoa ja paljon ,mutta antaa olla mielipiteensä kullakin.

        Minä voin sanoa.
        Liputan myös kasvatetun Norjanlohen nimeen.
        Terveellinen punainen väri, jota ei luonnon lohessa ole ja se mehevä maku jota ei voi edes huono kokki helpolla pilata. Täydellinen lähes mihin tahansa ruokaan ja halpa hinta puhuvat omaa kieltään.
        En voi kyllä ymmärtää näitä kalamiehiä jotka värkkää näiden järvikalojen kanssa joiden pyytämiseen menee tuhottomasti aikaa ja perkaaminen ja se ruotojen kanssa värkkääminen vie terveen mielihalun niiden syömiseen. Tuota lohta pitäisi olla vielä paljon enemmän ja halvemmalla tarjolla. Mutta ei se lohen hinta silti vieläkään ole mitään verrattuna kaupassa myynnissä olevaan vaikka nyt sitten ahveneeseen.
        Jo pelkästään noilla perusteilla kasvatettu norjanlohi on se numero UNO.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä voin sanoa.
        Liputan myös kasvatetun Norjanlohen nimeen.
        Terveellinen punainen väri, jota ei luonnon lohessa ole ja se mehevä maku jota ei voi edes huono kokki helpolla pilata. Täydellinen lähes mihin tahansa ruokaan ja halpa hinta puhuvat omaa kieltään.
        En voi kyllä ymmärtää näitä kalamiehiä jotka värkkää näiden järvikalojen kanssa joiden pyytämiseen menee tuhottomasti aikaa ja perkaaminen ja se ruotojen kanssa värkkääminen vie terveen mielihalun niiden syömiseen. Tuota lohta pitäisi olla vielä paljon enemmän ja halvemmalla tarjolla. Mutta ei se lohen hinta silti vieläkään ole mitään verrattuna kaupassa myynnissä olevaan vaikka nyt sitten ahveneeseen.
        Jo pelkästään noilla perusteilla kasvatettu norjanlohi on se numero UNO.

        No joo keinoruokinnalla kasvatettu norjan lohi ,ei kiitos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No joo keinoruokinnalla kasvatettu norjan lohi ,ei kiitos.

        Mikä ihmeen keinoruokinta? Kai ne nyt oikeasti saa ruokaa kun ovat niin pulleita ja punaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ihmeen keinoruokinta? Kai ne nyt oikeasti saa ruokaa kun ovat niin pulleita ja punaisia.

        Voi hyvää päivää ,älä nyt ole noin yksinkertainen ,keinoruokinta on yleinen tapa ruokkia altaassa olevia esim lohi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi hyvää päivää ,älä nyt ole noin yksinkertainen ,keinoruokinta on yleinen tapa ruokkia altaassa olevia esim lohi

        Esim rehurokintaa käytetään lohien kasvatuksessa ,siis altaissa ,joten ei kiitos noille kaloille


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esim rehurokintaa käytetään lohien kasvatuksessa ,siis altaissa ,joten ei kiitos noille kaloille

        Kiitos tiedosta ja asiallisesta kommentista. Huomaa kyllä hyvin, että ymmärrät lukemasi toisin kuin monet muut.
        Nyt kun tiedän mitä keinoruokinta on niin en siltikään pidä sitä pahana. Syöhän jotkut ihmisetkin sirkkoja ja muuta sontaa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tiedosta ja asiallisesta kommentista. Huomaa kyllä hyvin, että ymmärrät lukemasi toisin kuin monet muut.
        Nyt kun tiedän mitä keinoruokinta on niin en siltikään pidä sitä pahana. Syöhän jotkut ihmisetkin sirkkoja ja muuta sontaa..

        Aivan ,kunnoitan mielipidettäsi, joten syödään sitä mikä itsestä maistuu hyvälle ,kala tai joku muu ruoka.🤠🤠🤠


    • Anonyymi

      Kävin nyt alkukesästä kalassa Lapissa ja satuin saamaan tuota harjusta. Täytyy kyllä häpeäkseni myöntää että melkoinen pettymys oli. Ihan sama vaikka särkeä ja lahnaa vetelis aurajoesta naamaan.
      Tuo norjanlohi sen sijaan on parasta kalaa mitä tiedän.

      • Anonyymi

        Kun ei osaa laittaa harjusta niin loppu tulos on tuo ,keinoruokinalla kasvatettuja norjanlohia ,en ottais vaikka ilmaiseksi sais .🤠🤠🤠


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun ei osaa laittaa harjusta niin loppu tulos on tuo ,keinoruokinalla kasvatettuja norjanlohia ,en ottais vaikka ilmaiseksi sais .🤠🤠🤠

        No kerro nyt hyvänen aika miten siitä saa hyvää. Siitähän tässä ketjussa on kyse. Vois tuommonen suksia v*****n täältä aukomasta päätä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kerro nyt hyvänen aika miten siitä saa hyvää. Siitähän tässä ketjussa on kyse. Vois tuommonen suksia v*****n täältä aukomasta päätä.

        Eihän tuolaiselle tyvestä latvaan lahopäälle kannata mitään neuvoa ,laita vaikka jäniksen paskoja pannulle ,se varmaan sopii sulle.


    • Anonyymi

      Harjus on todella hyvänmakuinen kala.Savustettuna itse teen ja on kyllä hyvää

      • Anonyymi

        Juuri niin ,samaa mieltä 🚣‍♂️🚣‍♂️🚣‍♂️


    • Anonyymi

      Savulahnaa tänään, nam! Hävisi lohi maussa 6-0.

      • Anonyymi

        Juuri noin


    • Anonyymi

      En ole koskaan maistanut harjuksessa hirven makua.

      • Anonyymi

        Ai saamari tuo on paras.😀😀😀😀😀


    • Anonyymi

      Ei tässä ketjussa kyllä kukaan ole harjusta hirveen verrannut, eihän tuosta saa edes väännettyä sellaista jos osaa suomen kieltä.
      Täältä kans pisteet Norjan lohelle ja alapeukku Harjukselle

      • Anonyymi

        Joo kyllä minäkin peukutan norjan lohelle ,mutta en altaissa kasvatetuista,harjus on ihan ok .


    • Anonyymi

      Norjan lohialtaat suurimmaksi osaksi vuonoissa kauempana rannoilta, kirkas on vesi ainakin Finnmarkin seudulla.
      Suomen lohialtaat aika puuroa.

    • Anonyymi

      En oo kyllä koskaan maistanut että hirvi maistuisi harjukselle!!

      • Anonyymi

        En minäkään, mutta kerran näin hirven joka näytti vähän harjukselta.


    • Anonyymi

      Harjus on kyllä pahaa tai jotenkin mitäänsanomatonta kalaa.
      Kasvatettu norjanlohi on hyvää, ainoaa oikeaa kalaa mielestäni.
      Tönkkösuolattu muikku parasta ruokaa mitä näistä suomen rapakoista saa ylös.
      Semmoista mietin ihan tosissaan, että mistä siellä cittarin tiskillä erottaa onko luonnon lohi vai kasvatettu. Ja sekö on tosiaan parempi vaihtoehto syödä kymmeniä kiloja vuodessa luonnon lohta kuin kasvatettua? Itse luulen että luonnonlohien kannat saattavat kärsiä jos kaikki alkaa niitä kaupasta vaatimaan.

    • Anonyymi

      Aloittajan kysymykseen vastaus. Älä valmista harjusta mitenkään. Täysin yliarvostettu kala niin ruokana kuin kalastuksellisesti. Myös meilläpäin niitä heitellään rannoille pilaamasta ja rehevöimästä jokia.
      Kasvatettu norjanlohi on helppo ja kestävä valinta.

      • Anonyymi

        No siinä on taas oikea asiantuntija, mistä teitä sikiää 😀😀😀😀😀


      • Anonyymi

        Onhan se harjusta vaikea saada ,jos ei kalastustaidot riitä ,sinulle sopiikin kalatiski ,varma. Saalis.😂😂😂😂


      • Anonyymi

        Harjus rehevöittää jokea ,onko sulla lääkitys pettänyt.🤠🤠🤠🤠


    • Anonyymi

      Kyllä Harjusta voi syödä, syödäänhän lahnaa ja särkeäkin. Samantyylinen kala, ei mikään valtavirran suosikki kuten nyt vaikka se lohi tai muikku.
      Olen itse kulkenut jonkin verran vaeltelemassa tuolla pohjoisessa ja tutut niin Ruotsista kuin Venäjältä ovat myös puhuneet tuosta vesistöjen suojelemisesta harjuskantoja vähentämällä. Ilmeisesti se on jonkinmoinen haittakala tuolla missä joet saavat olla luonnontilassa ja haluavat että elintila säilyy ns.paremmilla kaloilla.
      Muuten pesen käteni tästä keskustelusta, en edes pidä muusta kuin purkkitonnikalasta. Enkä myöskään kalasta.

      • Anonyymi

        Anteeksi vaan harjus ei todellakaan rehevöitä jokia ,päin vastoin missä harjus viihtyy kirkaissa ja raikaissa jokivesissä ,eikä todellakaan rehevöitä 50v kokemuksella sanon noin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Anteeksi vaan harjus ei todellakaan rehevöitä jokia ,päin vastoin missä harjus viihtyy kirkaissa ja raikaissa jokivesissä ,eikä todellakaan rehevöitä 50v kokemuksella sanon noin.

        Niin harjus kyllä viihtyy kirkkaissa ja raikkaissa vesissä, mutta kun kanta kasvaa, se kääpiöityy ja biomassan kasvun myötä sen elinpaikat tuppaavat rehevöitymään. Tämän jälkeen siinä joessa ei enää viihdy oikein mikään kalastamisen arvoinen kala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin harjus kyllä viihtyy kirkkaissa ja raikkaissa vesissä, mutta kun kanta kasvaa, se kääpiöityy ja biomassan kasvun myötä sen elinpaikat tuppaavat rehevöitymään. Tämän jälkeen siinä joessa ei enää viihdy oikein mikään kalastamisen arvoinen kala.

        Kuten sanoin 50v kokemuksella ainakin missä olen kalastanut ,tulee siikaa harjusta ,ahventa ,haukea jne no mieltä on monta ,niinkuin miestäkin .🤠🤠🤠🤠


    • Anonyymi

      No joo harjus aika mitäänsanomaton kala.
      Mutta kertokaapa hyviä kyttyrälohireseptejä?

    • Anonyymi

      Lahna on kyllä oikein hyvä kala, savustettuna. Säyne suolakalana. Kumpikin hakkaa harjuksen mennen tullen.

      • Anonyymi

        Tämä on täysin totta.
        Mutta maistakaapa kiisken lihaa. Jos vain viitsitte nähdä vaivaa niin kiiskikeitto on erittäin maukasta. Parasta mitä tiedän.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä on täysin totta.
        Mutta maistakaapa kiisken lihaa. Jos vain viitsitte nähdä vaivaa niin kiiskikeitto on erittäin maukasta. Parasta mitä tiedän.

        Kyllä on maistettu äitini teki sitä,ja hyvää oli.😁😁😁


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä on maistettu äitini teki sitä,ja hyvää oli.😁😁😁

        Olisipa hauskaa tietää miten sitä tehdään.


    • Anonyymi

      kaikki kalat maistuvat samalle, kaikki riippuu siitä miten se on maustettu.

      • Anonyymi
        UUSI

        Jep samaa mieltä.🦈🦈🦈


    • Anonyymi
      UUSI

      Aikalailla juu, maku tulee voista, kermasta ja muista mausteista. Siinä se terveellisyyskin kyseenalaistuu.
      Tuo lohi nyt on vähän erilaista.
      Ja tietysti jotkut semmoset kalat joita ei näillä leveyksillä elä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oliko pakko olla taas tyly?

      Miksi oot niin tyly mua kohtaan nykyään? Ei edes tunneta kunnolla. Katseita vaihdettu ja varmasti tunteet molemmin puoli
      Ikävä
      61
      2568
    2. Naisella tisulit, kuin lehemän utarehet

      Oli kyllä isot tisulit naisella, kuin lehemän utarehet, vaikka paita oli päällä, niin tisulit erottui.
      Sinkut
      22
      1972
    3. Kemijärven festarit 2025

      Onpas taas niin laimea meininki. Eikö tosiaan saada parempia artisteja? ☹️
      Kemijärvi
      13
      1632
    4. Tekikö mieli laittaa viesti?

      Miten on? 😌
      Ikävä
      102
      1387
    5. Johanna Tukiainen hakkasi miehen sairaalaan!

      Viime päivien tiktok-keskusteluissa on tullut esiin, että Johanna Tukiainen on jatkanut väkivaltaista käytöstään. Hän h
      Kotimaiset julkkisjuorut
      124
      1297
    6. Mitä haluaisit tänään sanoa kaivatullesi?

      Onko sydämelläsi jotain?
      Ikävä
      84
      1185
    7. Salilla oli toissapäivänä söpö tumma

      Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen
      Ikävä
      41
      1076
    8. Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?

      En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?
      Suomussalmi
      24
      1063
    9. Kalateltta ja Siipiteltta

      Siipiteltasta ei saa ruokaa ollenkaan ja ovatko työntekijät ihan selvin päin siellä. Kalateltassa taas lojuu käytetyt la
      Kuhmo
      14
      1043
    10. Jännä tunne kun ekaa kertaa elämässään tuntuu siltä

      Että on tarkoitettu jollekin. Saattaahan tuo olla että on sekaisin kuin seinäkello, mutta silti tunne yhteenkuuluvuudest
      Ikävä
      58
      947
    Aihe