Harjus maistuu hirveälle

Anonyymi-ap

Miten joku valmistaa ruokaa harjuksesta?
Voiko harjusta ryöpätä?
En ole koskaan maistanut hyvää harjusta, enkä ole onnistunut tekemään siitä yhtään hyvää ruoka annosta. Perusmaku on iljettävä jota ei saa pois ja kalassa on ruotoja aivan hirveästi. Pikkuharjusta kun laittaa suuhun niin on kuin pahanmakuisen karvapallon laittaisi suuhun.
Meilläpäin pidetäänkin harjusta roskakalana ja yleensä saaliit heitelläänki rannalle elukoiden ruoaksi, jotta joet pysyisivät puhtaina.

39

854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Et taida erikoinen perkaaja olla, etkä ihmeellinen ruuan laittajakaan

    • Anonyymi

      Mistähän ihmeen kuraojasta harjuksesi kalastat? Ainakin pohjoisen puhtaista vesistä pyytämäni harjukset maistuvat hyviltä.

    • Anonyymi

      Tässä ketjun aloittaja.
      Kiitoksia vastauksista, vaikka ne ei vastanneet mihinkään.
      Jos te tiedätte miten niistä harjuksista saa hyviä niin laittakaa ohjeita.
      Tehkää erikseen joku ketju missä voi taivastella teidän lukemisen ymmärtämisen tasoa.
      Joku siinä kyseli että missäpäin kalastan, no paljoa pohjoisempana ei enää Suomessa voi asua tai kalastaa. Puhtaudesta en tiedä, se taitaa olla vaan ihan teidän romantisoitunutta mielikuvaa.
      Muistakaa laittaa Harjus ohjeita, ettei tarvi yökkien enää syödä!!!

      • Anonyymi

        Oot melko kelmusilmä .


    • Anonyymi

      Ei tuo harjus hirveästi hauelle häviä maultaan. Eli, ei se huono ole.

      • Anonyymi

        Joo ei pahasti. Mielestäni myös tönkkösuolattu muikku on hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ei pahasti. Mielestäni myös tönkkösuolattu muikku on hyvää.

        Onhan se, darrassa ykkönen!


    • Anonyymi

      Mielestäni myös ihan ok kala.
      Kokeile laittaa niin, että kun sinulla on kokonainen tuore kala. Niin ensin puukko perssilmään ja siitä viilto kiduksien kohdalle vatsaa pitkin ja sitten sisälmykset sormella ulos ja tämän jälkeen vaikka pää irti. Eli siis ihan perus perkaus.
      Sitten vaan suolaa sisään ja jos haluat niin vaikka tilliä. Ehkä jopa nokare voita voisi mennä.
      Sitten pyöräytä folioon ja iske nuotioon ritilän päälle.
      Anna olla niin kauan että nahka lähtee irti kevyesti esim evästä vetämällä. Siinäpä semmoinen perusohje.
      Jos et pidä siitä hennosta timjamin mausta niin siihen en osaa auttaa. Ehkä se voisi tosiaan ryöppäämällä laimentua.

      • Anonyymi

        Täällä taas aloittaja.
        Kiitos vinkistä pitääpä kokeilla tällä ohjeella.
        Tämän kaltaisia vastauksia toivoisin enemmänkin.
        Tönkkösuolattu muikku on kyllä hyvää.


    • Anonyymi

      Korvuanjoella vetelin kännissä raakana

      • Anonyymi

        Miltä se kala maistui kännissä ollessa?
        Ja miten saatoit syödä kun ei ole pyydetty näistä ”pohjoisen puhtaista vesistä”?
        Terv. Aloittaja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miltä se kala maistui kännissä ollessa?
        Ja miten saatoit syödä kun ei ole pyydetty näistä ”pohjoisen puhtaista vesistä”?
        Terv. Aloittaja

        Tälle pohjoisen puhtaille nauran myös ite. Ei se vesi sen saastaisempaa ole missään muuallakaan Suomessa keskimäärin. Jossain voi olla mustempaa kun metsistä valunut muraa sekaan.


    • Anonyymi

      Harjus on erittäin hyvä suolakala. Viikko suolassa painon alla ja sitten kalasta siivuja ruisleivälle. Vot harasoo.

    • Anonyymi

      Perkaatko kalaa mitenkään vai laitatko vain sätkivänä suoraan suolaan?
      Ylipäätään miten käsittelet ja suolaat sen?

    • Anonyymi

      Tässä yksi ohje.
      Vedä harjus fileiksi, ei tarvi olla täysin ruodoton.
      Paista pannulla reilussa voissa ja mausta suolalla, valkopippurilla, valkosipulilla ja chilillä.
      Mausteet joudut melkein kokeilemaan itse, lähde vaikka ekana pelkällä suolalla ja siitä sitten lisäilet eri mausteita, mutta nuo kyllä toimii joita mainitsin.
      Keitä lisäksi perunat ja tee maitokastike.
      Palanpainikkeksi soveltuu pullollinen vahvaa valkoviiniä.

    • Anonyymi

      melko samallehan kaikki kalat maistuvat, riippuu miten niitä sitten maustaa.

      kuhakin maistuu särjelle jos ei mitenkään mausta, särkikalahan kuha kyllä onkin.

      • Anonyymi

        Jaa, mistä lähtien kuha on särkikala?

        Monet särkalat ovat toki hyviä, mm. savulahna ja suolasäyne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa, mistä lähtien kuha on särkikala?

        Monet särkalat ovat toki hyviä, mm. savulahna ja suolasäyne.

        Kuha on aina ollut särkikala, eihän se perimä muutu yhtäkkiä :)
        Lahna taas kuuluu Ruijanpallasten ja kampeloiden sukuun.
        Muikut on pieniä ja niitä on järkevää tönkkösuolata.


    • Anonyymi

      Minä pääsin aamulla lipomaan silliherkkua, nam!

      • Anonyymi

        Voi kyllä nyt käy kateeksi.😄😄😄😄


    • Anonyymi

      Eipä se ole harjus oikein mistään kotoisin. Laitoit miten hyvänsä niin mausteita tarvit aivan älyttömästi jotta saat siitä syömäkelpoista.
      Kasvatettu norjanlohi on ainoa oikea hyvänmakuinen kala, kaikki muut ovat vähän sinnepäin. Sanovat muut mitä tahansa.

      • Anonyymi

        Vois sanoa ja paljon ,mutta antaa olla mielipiteensä kullakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vois sanoa ja paljon ,mutta antaa olla mielipiteensä kullakin.

        Minä voin sanoa.
        Liputan myös kasvatetun Norjanlohen nimeen.
        Terveellinen punainen väri, jota ei luonnon lohessa ole ja se mehevä maku jota ei voi edes huono kokki helpolla pilata. Täydellinen lähes mihin tahansa ruokaan ja halpa hinta puhuvat omaa kieltään.
        En voi kyllä ymmärtää näitä kalamiehiä jotka värkkää näiden järvikalojen kanssa joiden pyytämiseen menee tuhottomasti aikaa ja perkaaminen ja se ruotojen kanssa värkkääminen vie terveen mielihalun niiden syömiseen. Tuota lohta pitäisi olla vielä paljon enemmän ja halvemmalla tarjolla. Mutta ei se lohen hinta silti vieläkään ole mitään verrattuna kaupassa myynnissä olevaan vaikka nyt sitten ahveneeseen.
        Jo pelkästään noilla perusteilla kasvatettu norjanlohi on se numero UNO.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä voin sanoa.
        Liputan myös kasvatetun Norjanlohen nimeen.
        Terveellinen punainen väri, jota ei luonnon lohessa ole ja se mehevä maku jota ei voi edes huono kokki helpolla pilata. Täydellinen lähes mihin tahansa ruokaan ja halpa hinta puhuvat omaa kieltään.
        En voi kyllä ymmärtää näitä kalamiehiä jotka värkkää näiden järvikalojen kanssa joiden pyytämiseen menee tuhottomasti aikaa ja perkaaminen ja se ruotojen kanssa värkkääminen vie terveen mielihalun niiden syömiseen. Tuota lohta pitäisi olla vielä paljon enemmän ja halvemmalla tarjolla. Mutta ei se lohen hinta silti vieläkään ole mitään verrattuna kaupassa myynnissä olevaan vaikka nyt sitten ahveneeseen.
        Jo pelkästään noilla perusteilla kasvatettu norjanlohi on se numero UNO.

        No joo keinoruokinnalla kasvatettu norjan lohi ,ei kiitos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No joo keinoruokinnalla kasvatettu norjan lohi ,ei kiitos.

        Mikä ihmeen keinoruokinta? Kai ne nyt oikeasti saa ruokaa kun ovat niin pulleita ja punaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ihmeen keinoruokinta? Kai ne nyt oikeasti saa ruokaa kun ovat niin pulleita ja punaisia.

        Voi hyvää päivää ,älä nyt ole noin yksinkertainen ,keinoruokinta on yleinen tapa ruokkia altaassa olevia esim lohi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi hyvää päivää ,älä nyt ole noin yksinkertainen ,keinoruokinta on yleinen tapa ruokkia altaassa olevia esim lohi

        Esim rehurokintaa käytetään lohien kasvatuksessa ,siis altaissa ,joten ei kiitos noille kaloille


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esim rehurokintaa käytetään lohien kasvatuksessa ,siis altaissa ,joten ei kiitos noille kaloille

        Kiitos tiedosta ja asiallisesta kommentista. Huomaa kyllä hyvin, että ymmärrät lukemasi toisin kuin monet muut.
        Nyt kun tiedän mitä keinoruokinta on niin en siltikään pidä sitä pahana. Syöhän jotkut ihmisetkin sirkkoja ja muuta sontaa..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos tiedosta ja asiallisesta kommentista. Huomaa kyllä hyvin, että ymmärrät lukemasi toisin kuin monet muut.
        Nyt kun tiedän mitä keinoruokinta on niin en siltikään pidä sitä pahana. Syöhän jotkut ihmisetkin sirkkoja ja muuta sontaa..

        Aivan ,kunnoitan mielipidettäsi, joten syödään sitä mikä itsestä maistuu hyvälle ,kala tai joku muu ruoka.🤠🤠🤠


    • Anonyymi

      Kävin nyt alkukesästä kalassa Lapissa ja satuin saamaan tuota harjusta. Täytyy kyllä häpeäkseni myöntää että melkoinen pettymys oli. Ihan sama vaikka särkeä ja lahnaa vetelis aurajoesta naamaan.
      Tuo norjanlohi sen sijaan on parasta kalaa mitä tiedän.

      • Anonyymi

        Kun ei osaa laittaa harjusta niin loppu tulos on tuo ,keinoruokinalla kasvatettuja norjanlohia ,en ottais vaikka ilmaiseksi sais .🤠🤠🤠


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun ei osaa laittaa harjusta niin loppu tulos on tuo ,keinoruokinalla kasvatettuja norjanlohia ,en ottais vaikka ilmaiseksi sais .🤠🤠🤠

        No kerro nyt hyvänen aika miten siitä saa hyvää. Siitähän tässä ketjussa on kyse. Vois tuommonen suksia v*****n täältä aukomasta päätä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kerro nyt hyvänen aika miten siitä saa hyvää. Siitähän tässä ketjussa on kyse. Vois tuommonen suksia v*****n täältä aukomasta päätä.

        Eihän tuolaiselle tyvestä latvaan lahopäälle kannata mitään neuvoa ,laita vaikka jäniksen paskoja pannulle ,se varmaan sopii sulle.


    • Anonyymi

      Harjus on todella hyvänmakuinen kala.Savustettuna itse teen ja on kyllä hyvää

      • Anonyymi

        Juuri niin ,samaa mieltä 🚣‍♂️🚣‍♂️🚣‍♂️


    • Anonyymi

      Savulahnaa tänään, nam! Hävisi lohi maussa 6-0.

      • Anonyymi

        Juuri noin


    • Anonyymi

      En ole koskaan maistanut harjuksessa hirven makua.

      • Anonyymi

        Ai saamari tuo on paras.😀😀😀😀😀


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen jotenkin

      Epävarma ulkonäöstäsi
      Ikävä
      219
      5993
    2. Minun rakkaani.

      Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m
      Ikävä
      26
      3794
    3. Koska näet seuraavan kerran

      Kaivattusi? Onko päivä tiedossa vai sattumasta kiinni?
      Ikävä
      82
      2617
    4. Ootko nainen jotenkin

      itseäs täynnä? Mars laihduttamaan. 🫵🏽 K
      Ikävä
      39
      2141
    5. Hyvästi.....

      En vain enää jaksa.....
      Ikävä
      33
      1922
    6. Hyvää yötä

      Mm❤️
      Ikävä
      45
      1888
    7. Ongelma Ibizalla

      Mistä saada triatleetin jalkaan mahtuva kenkä häitä varten?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1790
    8. Eelle

      Huomenta,ajattelen sua..
      Ikävä
      21
      1666
    9. Hauskaa nimipäivää rakkaalle!

      On kova ikävä. Rakastan sua ikuisesti ❤️🤗😘
      Ikävä
      27
      1512
    10. Tappajamanne kiinni

      Herätys koko Mikkeli! Nyt tietoa kehiin, että saadaan tämä tappaja kiinni!
      Mikkeli
      34
      1500
    Aihe