Pidätkö maustetuista ruuista ? Mitä mausteita tykkäät käyttää ja mihin ruokaan ?

Anonyymi-ap

Mistä mausteesta et tykkää ? Minä käytän aika tavallisia mausteita ja vain vähän.
Sinappi ja ketsuppi ovat myös mausteita. Toinen makkaralle ja toinen spaghetille
ja molemmat lihikselle. En ole kokonaan hylännyt makkaroita. Grillikesä on
taas tulossa, mutta pitänee alkaa grillata kalaa ja vihanneksia ja harvemmin
lihaa ja makkaraa.

53

361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Makkara aiheuttaa syöpää.

      • Anonyymi

        Kaikki ultraprosessoitu "ruoka" on epäterveellistä, laadukasta grillimakkaraa (Huilun tuhti) vain muutaman kerran kesässä herkutteluhetkiin.


      • Anonyymi

        Tuo ei ole ihan tosi väite, ei.


      • Anonyymi

        No kaikki ruuathanaiheuttaa syöpää jos kuuntelee näitä jotka niitä julistaa alati.
        Minun vaari melkein eli makkaralla ja oli melkein90 vuotias kun kuoli ei silloinkaan syöpään . Joten ne viitteet ovat mahdollisia ei välttämätä tule mitää syöpää. Miksi yleensä kirjoittele tuollaisia , jos toinen haluaa grillata makkaraa niin sinä kontraat että siitä tulee syöpää., miski ? Ihmiset ovat syöneet makkaraa aina , ja toiset ihmiset ovat aina yrittäneet peloitella heitä jostain kumman syystä . Jos makkara olisi hengenvaarallista niin sitä ei elintarvike virastot edes hyväksyisi myyntiin .


    • Anonyymi

      En tykkää maustetusta ruuasta koska haluan makuja itse ruuasta enkä mausteista. Totta kai käytän ketsuppia, aika paljonkin itseasiassa, ja suolaa sekä pippuria mutta siinäpä ne melkein ovatkin. Juuri äsken tein lohilaatikon ja mausteena on vain suola ja kokonaiset maustepippurit; kerma on nesteenä ja päälle voisiivuja. Eipä paljon parempaa ruokaa ole!

      Tiesitttekö, että intialaisen ruuan mausteisuus on alkuperää siitä, että kun siellä syötiin lihaa, joka useimmiten oli pilaantunutta tmv. sen maku peitettiin mausteilla.

      • Anonyymi

        Tiesitkö että olet väärässä intialaisen ruuan mausteisuuden suhteen?
        Lähinnä kuuman ilman alan asiaa,,ruokahalun suhteen,,eikä siihen liity mitään "pilaantunutta"


      • Anonyymi

        "Itse" ruokahan ei maistu yhtään miltään, ellet mausta sitä. Ja sinähän maustat suolalla, joka on pahasta ja jonka voi korvata paljon terveellisemmillä vaihtoehdoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Itse" ruokahan ei maistu yhtään miltään, ellet mausta sitä. Ja sinähän maustat suolalla, joka on pahasta ja jonka voi korvata paljon terveellisemmillä vaihtoehdoilla.

        Miten niin ruoka ei maistu miltään ? Kyllä se maistuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin ruoka ei maistu miltään ? Kyllä se maistuu.

        "Kyllä se maistuu", m a u s t e t t u n a . Hah.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiesitkö että olet väärässä intialaisen ruuan mausteisuuden suhteen?
        Lähinnä kuuman ilman alan asiaa,,ruokahalun suhteen,,eikä siihen liity mitään "pilaantunutta"

        Kyllä siinä on, ei tietenkään nykyravintoloissa mutta ruuan mausteisuus johtuu juuri siitä, että liha oli pääsääntöisesti pilaantunutta tai heikkolaatuista mutta mausteiden asioista se ei maistunut niin pahalta; turha väittää vastaan koska näin asia vain on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kyllä se maistuu", m a u s t e t t u n a . Hah.

        Suola ja pippuri korostavat ruuan makua mutta esim. jeera ja vastaavat mausteet maustavat ruuan maun erilaiseksi.

        Hyvä hirvenlihapaista esimerkiksi ei tarvitse muuta kuin suolaa ja pippuri tai vaikkapa porsaan kyljys. Savustettuun loheen riittää suola. Vihanneskeitto ei tarvitse muuta kuin suolaa; maku tulee vihanneksista ja on muuten hyvää. Jne.Jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä siinä on, ei tietenkään nykyravintoloissa mutta ruuan mausteisuus johtuu juuri siitä, että liha oli pääsääntöisesti pilaantunutta tai heikkolaatuista mutta mausteiden asioista se ei maistunut niin pahalta; turha väittää vastaan koska näin asia vain on.

        Niinkö on ? No miksi sitä sitten ihan nykyaikanakin maustetaan?
        Sinun ajatuksesi taitaa perustua menneeseen aikaan...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä siinä on, ei tietenkään nykyravintoloissa mutta ruuan mausteisuus johtuu juuri siitä, että liha oli pääsääntöisesti pilaantunutta tai heikkolaatuista mutta mausteiden asioista se ei maistunut niin pahalta; turha väittää vastaan koska näin asia vain on.

        Saattoipa olla Kalevalan aikaan suomalaistenkin ruoka aivan yhtä pilaantumisherkkää kuin intialaiisillakin, eli se siitä "viisaudesta" sitten..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suola ja pippuri korostavat ruuan makua mutta esim. jeera ja vastaavat mausteet maustavat ruuan maun erilaiseksi.

        Hyvä hirvenlihapaista esimerkiksi ei tarvitse muuta kuin suolaa ja pippuri tai vaikkapa porsaan kyljys. Savustettuun loheen riittää suola. Vihanneskeitto ei tarvitse muuta kuin suolaa; maku tulee vihanneksista ja on muuten hyvää. Jne.Jne.

        Ennen vanhaan pelle lauloi: "suolaa, suolaa enemmän suolaa". Sulle on jäänyt levy päälle. V ä h e n n ä .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkö on ? No miksi sitä sitten ihan nykyaikanakin maustetaan?
        Sinun ajatuksesi taitaa perustua menneeseen aikaan...

        Maustetaan? Kaupan hyllyiltä on nykyään vaikea löytää maustamatonta lihaa. Valmiiksi mausteutut useimmiten mitä ihmeellisimmin maustettuja, pahaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennen vanhaan pelle lauloi: "suolaa, suolaa enemmän suolaa". Sulle on jäänyt levy päälle. V ä h e n n ä .

        Aivan. Olen innokas kokkaaja ja maukasta ruokaa syntyy, mutta suolakippo kyllä kestää piiiitkääään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan. Olen innokas kokkaaja ja maukasta ruokaa syntyy, mutta suolakippo kyllä kestää piiiitkääään.

        Yöllä kannattaisi kuitenkin nukkua. Uni puhdistaa aivoja ja huuhtelee plakit pois.


      • Anonyymi

        Kanan kanssa teen aina curry kastikkeen. Se sopii hyvin siihen ruokaan. Paprika pulveri on myös hyvää liha ruuissa pippurin kera
        Kalaan sopi tilli hyvin , itse olen aina luullut että minulla on vähän mausteita vaan kunkatselee niin aika paljonhan niitä on . Sinappi kastike lenkkimakkaran ja keitettyjen perunoiden kanssa on myös hyvän makuista .
        Kyllä mausteet vaan antaa hienoja makuvivahteita .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin ruoka ei maistu miltään ? Kyllä se maistuu.

        Ei muuten maistu miltään jos joka ruokaan vaan suolaa laitetaan mausteeksi . Mutta jokainen tekee omalla tavallaan ä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkö on ? No miksi sitä sitten ihan nykyaikanakin maustetaan?
        Sinun ajatuksesi taitaa perustua menneeseen aikaan...

        Nykyään on ravintoloissa määräykset kaikessa j varsinkin ruuan käsittelyssä joten näitä vanhoja sanontoja aina vaan joku uskoo..ravintolaan tulee tarkastajat aina ilmoittamatta joten jos vikaa löytyy niin. Ravintola suljetaan .
        Riiputettu liha on eräiden mielestä vanhaa lihaa ,
        Joten mausteet kunniaan mauttomat liharuoat ovat todella kamalia .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maustetaan? Kaupan hyllyiltä on nykyään vaikea löytää maustamatonta lihaa. Valmiiksi mausteutut useimmiten mitä ihmeellisimmin maustettuja, pahaa.

        Minä halua ihan itse maustaa lihan josta teen ruokaa .hirvipaisti uunissa ei kaipaa niin paljon mausteita koska riista maistuu erintavalla kun muut lihat.
        Laitan ainoastaan suolaa ja valkopippuria lihaan joka on padassa myös kaksi omenaa ja kaksi porkkanaa lihan molemmin puolin ja uuniin muhimaan muutamaksi tunniksi ei niin kovalla lämmöllä . Liemen joka tulee paistista siivilöin ja käytän sen kermakastikkeeseen. . Joten vähillä mausteillakin saa hyvän illallisen jos laittaa hieman juureksia mukaan ja hedelmiä .


    • Anonyymi

      Yritin aikoinaan tehdä "etnisiä" ruokia, joissa joskus oli mausteena korianteri. Korianterista en oppinut tykkäämään enkä vahvoista chileistäkään, ne polttavat
      suun eikä sen jälkeen maista mitään. Muuten sopii kaikki mausteet, vaikka en
      voimakkaasti mausta enää mitään. Maustetut ruuat olivat aikansa kokeiluja,
      joista olen luopunut. Ei vatsakaan oikein tykkää voimakkaista mausteista,
      ne polttavat suolistossakin. Sinappi saa olla melko vahvaa, ei makeaa
      sokerimassaa. Virosta toin aikoinaan Põltsamaan (Põltsan maakunnan)
      sinappia. Se oli "poikaa".

    • Anonyymi

      En pidä jeerasta.

      Suolaa välttelen. Muuten maustan kyllä reippaasti. Kun on viiskyt vuotta tupakoinut, makuaisti sitä myöten.

      Ketsuppi käy melkein mihin tahansa, samaten chili ja valkosipuli. Viimeaikoina jostain syystä fanittanut maustepippuria, se kai oli pitkään vähällä käytöllä ja nyt niinkuin muistanut sen maun.

      Yrttejä fanitan myös paljon. Joskus kasvatellutkin niitä. Useimmiten joutuu käyttämään kuivattua kamaa, pikkasen eri asia. Noh, basilikaa on aina ruukussa, samaten kesäisin chiliä. Mutta jos viittis kasvihuonetta pitää, ois kaikenlaista muutakin.

      Erikseen mainittava etikat. Käytän usein ja kaapissa montaa sorttia.

      En pidä makeasta, en suolaisesta, mutta mausteilla saa niin monenlaisia makuja esiin ihan normimurkinasta, ilman mausteita syöminen ois mautonta :D

      =DW=

      • Anonyymi

        Woih ja wauh, peukut.


    • Anonyymi

      Korianteri on yäk.

    • Anonyymi

      Minun setäni eli 93-vuotiaaksi koska hän laittoi joka aamu puuron joukkoon lusikallisen mustaaruutia.
      Sanoi sen olevan terveellistä ja lisäävän ikää.
      Viime viikolla hän kuoli ja joutui krematorioon.

      Hän jätti jälkeensä 7 lasta, 12 lastenlasta ja viisimetrisen reiän krematorion kattoon.

    • Anonyymi

      Korianteroista ja liiasta karrista en tykkää.

    • Anonyymi

      Lihan maku on niin hyvä että ei juuri tarvitse mausteita, hiven suolaa, sipulia ja maustepippuria. Kalaan hieman suolaa ja sitruunapippuria. Kuorrutan kinkun sinapilla mutta viipaleille en laita. En myöskään makkaraan toreilla jossa vain sitä syön. Ketsuppi ei sovi oikein mihinkään. Aromisuola on kiva mauste vaikka joku julkkiskokki sitä moitti joku aika sitten.
      Ei, en ole oikein mausteista pitävä.

      • Anonyymi

        Velivainaan tyttäret pieninä laittoivat ketsuppia kaurapuuroonkin. Tykkäsivät...
        Minä myös,,ketsuppia menee varmaan kilon purkki parissa kuukaudessa,,makarooni ruokiin yms.

        Muutenkin,,mausteeton ruoka ei ole mistään kotoisin,,pippuri, suola yrttimausteet sen maun tekevät. Ajoittain hän intialaistyyppistä makumaailmaa,,silloin jeeraa, kurkumaa, Garam masalaa ynnä muuta.

        Yksi vuosikymmeniä jo suosikki ruoka ollut "Tulipalosoppa",,,,,nimi ehkä viittaa johonkin.


    • Anonyymi

      Prut prut keitto on suoskki.

    • Anonyymi

      "Pidätkö maustetuista ruuista ? Mitä mausteita tykkäät käyttää ja mihin ruokaan ?"
      Pidän sopivasti maustetuista ruuista. Suolan omissa aterioissa se päämauste, sitä laitan joko suolapurkista, liemikuutiosta tai soijapullosta.
      Kanakastikkeeseen laitan usein lisäksi hyppysellisen curryä, se antaa mukavan vivahteen riisille ja paistetulle kanalle. Joskus vaihdan curryn sitruunaan ja silloin riivin kastikkeeseen sitruunankuorta ja laitan tilkkasen sitruunanmehua.
      Kalaruokiin niin keitto- kuin paistokin sellaisiin laitan valkopippuria mausteeksi.
      Paistetun kalan valkokastikkeeseen vähän piparjuurta tai tilliä.
      Makkararuokiin, keittoon joskus sinappia ja jopa ketsuppia, maustepippuria,joskus chilikastikettakin.
      Hernekeittoon timjamia ja sinappia
      Pitsaan oreganoa,
      Aasialaisruokaa en osaa tehdä joten sitä ostan valmiina,niillä kokeilla on maustaminen varmaan jo äidinmaidossa.
      Useinmiten käytän niitä mausteita mitä lukee ruokaohjeessa.

      • Anonyymi

        Samoin teen.


    • Anonyymi

      Ennenvanhaan sai Porvoosta kunnon "Fryysarin" sinappia, nykyään en tiijä mistä ?

      Skånepåg

    • Anonyymi

      En tykkää oreganosta, mitä ne tyrkyttää pizzoihin.
      Kaikki muukin yrttisekoitus jää maustehyllyyn.
      Omassa ruuanlaitossa käytän suolaa, pippureita* ja liemikuutioita.
      *maustepippuri, mustapippuri, valkopippuri ja cayennepippuri.
      Joskus pataruokaan katajanmarjaa.
      Suolana yleensä karkea merisuola.
      Tomaattipuré jos se nyt lasketaan mausteeksi.
      Jopa anoppi on kehunut tekeleitäni, mikä on paljon.

    • Anonyymi

      Korianteri maistuu saippualla joidenkin mielestä.

      • Anonyymi

        Silloin kannattaa maistella muita yrttejä, että löytää itselleen sopivampia makuja.


    • Anonyymi

      Pitseriassa tyyppi kysyi: Tuleeko ananas?
      Minä vastasin: Ei

      Tyyppi uudestaan: Tuleeko ananas?
      Minä vastasin: No laita sitten.

      Tyyppi: Ananas loppu...

    • Anonyymi

      En hirveän, mutta heittelen jotain sekaan purkeista kokatessa.

    • Anonyymi

      Minun maustamiseni perustuu suolaan, pippuriin, Cajun -mausteeseen ja ketsuppiin; näillä pääsee aika pitkälle.

      Joskus maustan kanaa currylla mutta sitäkin aika harvoin.

    • Anonyymi

      Hirveetä,,Intialaiset ja yleensäkin aasialaiset syövät pilaantunutta ruokaa...
      Apuva!

    • Anonyymi

      Rajoitetusti käytän mausteita, osittain allergian takin ja osittain siksi kun en tietyistä mausteista tykkää. Mausteiden käyttöni myös väheni minimiin kun ostin monitoimiairfryerin jolla nykyään teen kaiken ruokani. Sillä helppo saada sellaista johon ei tarvitse mausteita edes laittaa kun esim juuresten omat maut riittävät. En kyllä ennenkään esim uunijuureksiin mausteita laittanut.

    • Anonyymi

      Syökää suolatonta,,jaksatte sitten vanhainkodin sängyssä kauemmin maata.

    • Anonyymi

      Tykkään yksinkertaisesti maustetusta ruoasta, ei mitään itämaisia tai meksikolaisia mausteita. Kalalle hiukan suolaa, sitruunapippuria ja tilliä, lihalle suolaa ja pippuria, kanalle, broilerille ja kalkkunalle käytän broilerimaustesekoitusta. Sinappia en käytä ollenkaan, mutta ketsuppia pastaruokiin tai jauhelihaan.

    • Anonyymi

      Yrttimausteista en tykkää ollenkaan, ne pilaavar ruoan, eivät sovi minun suuhuni. Muuten maustan tavallisilla perinteisillä mausteilla, ei mitään itämaisia makuja. Nykyään on ainakin Hesassa ihan liikaa ns. etnoravintoloita, vaikeaa enää löytää tavallista suomalaista ruokaa tarjoavaa paikkaa.

    • Anonyymi

      Valko-, musta- ja maustepippurit ovat peruskamaa eritavoin yhdistellen tai yksinään riippuen safkasta.
      Suolaa niukahkosti.
      Yrettejä tuoreena, kuivattuina tai jauheena.
      Kelta- ja valkosipulia kuluu tasaista tahtia.
      Fondyitä.
      Sinapeista eniten Dijonin hunajasinappia sapuskan valmistusessa kylmiin ja kuumiin ruokiin.
      Samoin sinihomejuustoa.
      Mieluimmin yhdistelen eri ravintoaineita keskenään.
      Vaimoni allergiat ja tasainen K-vitamiinin saanti asettavat omat rajoituksensa.
      Yleensä onnistun valmistamaan sapuskaa joka ei kaipaa pintamaustamista ainakaan minun, vaimoni tai seuraavien sukupolvien suissa.
      Käsitin kysymyksen koskevan sapuskan valmistusvaiheessa käytettäviä.
      Vaikkapa makkara ja sinappi. Silloin harvoin kun ostan pötkömakkaroita niin valitsen sellaisia jotka eivät kaipaa pintamaustamista. Leikkelemakkaroita en osat lainkaan.

    • Anonyymi

      Mennenä kesänä tuli käytyä intialaisessa ravintolassa oijoi mikä elämys olikaan!
      Sanoisin että paras annos minkä syönyt moneen vuoteen.



      Jäi mieleen,,eikä ollut mitenkään liian vahvasti maustettua.
      Kotona muutamia kertoja kokeillut reseptien pohjalta mutta ei vaan aivan samaan taida pystyä.

    • Anonyymi

      Ei monet etniset ruuat ole niin maustettuja kuin mekuvittelemme.
      Esim meksikolaisen ruuan voisi kuvitella olevan, muttei se ole.
      Ei myöskään intialainen.
      On niillä joitain vahvoja dippikastikkeita, mutta ei niitä joka ruuan kanssa
      syödä.
      Suomalaisen kuvitelma on, että eksoottinen ruoka on hirveän mausteista ?

    • Anonyymi

      Sinappia ja ketsuppia en käytä, en tykkää. Mustapippuri, paprikajauhe ja hintsusti suolaa, niillä pärjään pitkälti. No, keittoihin rakuunaa ja harvoihin (omatekoisiin) pizzaherkutteluihin oreganoa. Ja tietty uunijuureksiin timjamia.

    • Anonyymi

      Sinappia, majoneesia, suolaa, siinä ne.

    • Anonyymi

      Chili ja jalapeno vältettävien listalla aina.

    • Anonyymi

      Jalopeño on herkkua. Mieto chilikin menettelee. Joskus mausteeksi
      riittää ripaus suola ja nälkä.

      • Anonyymi

        Eihän se ruoka enää maistu noin vahvojen mausteiden alta.


    • Anonyymi

      Ruuassa ja elämässä mausteet on tärkeitä, oikeat sellaiset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko mokannut?

      Oletko omasta mielestäsi mokannut jotain kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      183
      2294
    2. Oletko ymmärtänyt

      Oletko ymmärtänyt jotain kaivatustasi lähiaikoina tai oletko muuttanut mielipidettäsi kaivatustasi?
      Ikävä
      172
      2040
    3. Sanna Ukkolan kolumni: Rautarouva, joka unohti joukkonsa - Riikka Purran pitäisi katsoa peiliin

      "Historialliset tappiot eivät synny vahingossa. Ne syntyvät, kun johtaja unohtaa, ketä hänen piti palvella, kirjoittaa I
      Perussuomalaiset
      44
      1983
    4. Ottaisitko miten

      Kaivattusi?
      Ikävä
      128
      1670
    5. Ikäero suhteessa

      Huomasin äsken Iltalehden tuoreen artikkelin, jossa kerrottiin, että vain 5% parisuhteista on yli 10v ikäero. Millaisia
      Parisuhde
      66
      1612
    6. Liian paljon hylättyjä ääniä

      Ottakaa avustaja mukaan jos ette osaa äänestää oikein. Moni varmaan sekosi kahden listan ja lipun takia. Oliko tarkoitus
      Maailman menoa
      193
      1519
    7. Tiedän kyllä sen

      Että käyt täällä. En kuvittelisi sellaista asiaa. Tiedän kyllä senkin, että olet ainakin ollut minusta kiinnostunut. Sen
      Ikävä
      77
      1241
    8. Ähtärin vaalitulos ja nyt neuvottelut alkavat

      Keskusta voitti yhden paikan Ähtärissä kun oli hyvin ehdokkaita ( 32) ja kansanedustaja veturina keräämässä ääniä. P
      Ähtäri
      32
      1134
    9. Taas syytöntä illlllkkaa rangaistiin

      Niin se vain paha saa palkkansa ja rääsyämiselle ja räkimiselle laskettiin hinta. Ottaisi nyt tuo onneton lusikan kauni
      Haapavesi
      80
      1120
    10. Ärsyttää et olet

      Niin välinpitämätön suhteeni
      Ikävä
      71
      1083
    Aihe