Mistä mausteesta et tykkää ? Minä käytän aika tavallisia mausteita ja vain vähän.
Sinappi ja ketsuppi ovat myös mausteita. Toinen makkaralle ja toinen spaghetille
ja molemmat lihikselle. En ole kokonaan hylännyt makkaroita. Grillikesä on
taas tulossa, mutta pitänee alkaa grillata kalaa ja vihanneksia ja harvemmin
lihaa ja makkaraa.
Pidätkö maustetuista ruuista ? Mitä mausteita tykkäät käyttää ja mihin ruokaan ?
40
224
Vastaukset
- Anonyymi
Makkara aiheuttaa syöpää.
- AnonyymiUUSI
Kaikki ultraprosessoitu "ruoka" on epäterveellistä, laadukasta grillimakkaraa (Huilun tuhti) vain muutaman kerran kesässä herkutteluhetkiin.
- Anonyymi
En tykkää maustetusta ruuasta koska haluan makuja itse ruuasta enkä mausteista. Totta kai käytän ketsuppia, aika paljonkin itseasiassa, ja suolaa sekä pippuria mutta siinäpä ne melkein ovatkin. Juuri äsken tein lohilaatikon ja mausteena on vain suola ja kokonaiset maustepippurit; kerma on nesteenä ja päälle voisiivuja. Eipä paljon parempaa ruokaa ole!
Tiesitttekö, että intialaisen ruuan mausteisuus on alkuperää siitä, että kun siellä syötiin lihaa, joka useimmiten oli pilaantunutta tmv. sen maku peitettiin mausteilla.- Anonyymi
Tiesitkö että olet väärässä intialaisen ruuan mausteisuuden suhteen?
Lähinnä kuuman ilman alan asiaa,,ruokahalun suhteen,,eikä siihen liity mitään "pilaantunutta" - Anonyymi
"Itse" ruokahan ei maistu yhtään miltään, ellet mausta sitä. Ja sinähän maustat suolalla, joka on pahasta ja jonka voi korvata paljon terveellisemmillä vaihtoehdoilla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Itse" ruokahan ei maistu yhtään miltään, ellet mausta sitä. Ja sinähän maustat suolalla, joka on pahasta ja jonka voi korvata paljon terveellisemmillä vaihtoehdoilla.
Miten niin ruoka ei maistu miltään ? Kyllä se maistuu.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miten niin ruoka ei maistu miltään ? Kyllä se maistuu.
"Kyllä se maistuu", m a u s t e t t u n a . Hah.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tiesitkö että olet väärässä intialaisen ruuan mausteisuuden suhteen?
Lähinnä kuuman ilman alan asiaa,,ruokahalun suhteen,,eikä siihen liity mitään "pilaantunutta"Kyllä siinä on, ei tietenkään nykyravintoloissa mutta ruuan mausteisuus johtuu juuri siitä, että liha oli pääsääntöisesti pilaantunutta tai heikkolaatuista mutta mausteiden asioista se ei maistunut niin pahalta; turha väittää vastaan koska näin asia vain on.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Kyllä se maistuu", m a u s t e t t u n a . Hah.
Suola ja pippuri korostavat ruuan makua mutta esim. jeera ja vastaavat mausteet maustavat ruuan maun erilaiseksi.
Hyvä hirvenlihapaista esimerkiksi ei tarvitse muuta kuin suolaa ja pippuri tai vaikkapa porsaan kyljys. Savustettuun loheen riittää suola. Vihanneskeitto ei tarvitse muuta kuin suolaa; maku tulee vihanneksista ja on muuten hyvää. Jne.Jne. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä siinä on, ei tietenkään nykyravintoloissa mutta ruuan mausteisuus johtuu juuri siitä, että liha oli pääsääntöisesti pilaantunutta tai heikkolaatuista mutta mausteiden asioista se ei maistunut niin pahalta; turha väittää vastaan koska näin asia vain on.
Niinkö on ? No miksi sitä sitten ihan nykyaikanakin maustetaan?
Sinun ajatuksesi taitaa perustua menneeseen aikaan... - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä siinä on, ei tietenkään nykyravintoloissa mutta ruuan mausteisuus johtuu juuri siitä, että liha oli pääsääntöisesti pilaantunutta tai heikkolaatuista mutta mausteiden asioista se ei maistunut niin pahalta; turha väittää vastaan koska näin asia vain on.
Saattoipa olla Kalevalan aikaan suomalaistenkin ruoka aivan yhtä pilaantumisherkkää kuin intialaiisillakin, eli se siitä "viisaudesta" sitten..
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Suola ja pippuri korostavat ruuan makua mutta esim. jeera ja vastaavat mausteet maustavat ruuan maun erilaiseksi.
Hyvä hirvenlihapaista esimerkiksi ei tarvitse muuta kuin suolaa ja pippuri tai vaikkapa porsaan kyljys. Savustettuun loheen riittää suola. Vihanneskeitto ei tarvitse muuta kuin suolaa; maku tulee vihanneksista ja on muuten hyvää. Jne.Jne.Ennen vanhaan pelle lauloi: "suolaa, suolaa enemmän suolaa". Sulle on jäänyt levy päälle. V ä h e n n ä .
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Niinkö on ? No miksi sitä sitten ihan nykyaikanakin maustetaan?
Sinun ajatuksesi taitaa perustua menneeseen aikaan...Maustetaan? Kaupan hyllyiltä on nykyään vaikea löytää maustamatonta lihaa. Valmiiksi mausteutut useimmiten mitä ihmeellisimmin maustettuja, pahaa.
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Ennen vanhaan pelle lauloi: "suolaa, suolaa enemmän suolaa". Sulle on jäänyt levy päälle. V ä h e n n ä .
Aivan. Olen innokas kokkaaja ja maukasta ruokaa syntyy, mutta suolakippo kyllä kestää piiiitkääään.
- Anonyymi
Yritin aikoinaan tehdä "etnisiä" ruokia, joissa joskus oli mausteena korianteri. Korianterista en oppinut tykkäämään enkä vahvoista chileistäkään, ne polttavat
suun eikä sen jälkeen maista mitään. Muuten sopii kaikki mausteet, vaikka en
voimakkaasti mausta enää mitään. Maustetut ruuat olivat aikansa kokeiluja,
joista olen luopunut. Ei vatsakaan oikein tykkää voimakkaista mausteista,
ne polttavat suolistossakin. Sinappi saa olla melko vahvaa, ei makeaa
sokerimassaa. Virosta toin aikoinaan Põltsamaan (Põltsan maakunnan)
sinappia. Se oli "poikaa". - Anonyymi
En pidä jeerasta.
Suolaa välttelen. Muuten maustan kyllä reippaasti. Kun on viiskyt vuotta tupakoinut, makuaisti sitä myöten.
Ketsuppi käy melkein mihin tahansa, samaten chili ja valkosipuli. Viimeaikoina jostain syystä fanittanut maustepippuria, se kai oli pitkään vähällä käytöllä ja nyt niinkuin muistanut sen maun.
Yrttejä fanitan myös paljon. Joskus kasvatellutkin niitä. Useimmiten joutuu käyttämään kuivattua kamaa, pikkasen eri asia. Noh, basilikaa on aina ruukussa, samaten kesäisin chiliä. Mutta jos viittis kasvihuonetta pitää, ois kaikenlaista muutakin.
Erikseen mainittava etikat. Käytän usein ja kaapissa montaa sorttia.
En pidä makeasta, en suolaisesta, mutta mausteilla saa niin monenlaisia makuja esiin ihan normimurkinasta, ilman mausteita syöminen ois mautonta :D
=DW=- Anonyymi
Woih ja wauh, peukut.
- Anonyymi
Korianteri on yäk.
- Anonyymi
Minun setäni eli 93-vuotiaaksi koska hän laittoi joka aamu puuron joukkoon lusikallisen mustaaruutia.
Sanoi sen olevan terveellistä ja lisäävän ikää.
Viime viikolla hän kuoli ja joutui krematorioon.
Hän jätti jälkeensä 7 lasta, 12 lastenlasta ja viisimetrisen reiän krematorion kattoon. - Anonyymi
Korianteroista ja liiasta karrista en tykkää.
- Anonyymi
Lihan maku on niin hyvä että ei juuri tarvitse mausteita, hiven suolaa, sipulia ja maustepippuria. Kalaan hieman suolaa ja sitruunapippuria. Kuorrutan kinkun sinapilla mutta viipaleille en laita. En myöskään makkaraan toreilla jossa vain sitä syön. Ketsuppi ei sovi oikein mihinkään. Aromisuola on kiva mauste vaikka joku julkkiskokki sitä moitti joku aika sitten.
Ei, en ole oikein mausteista pitävä.- Anonyymi
Velivainaan tyttäret pieninä laittoivat ketsuppia kaurapuuroonkin. Tykkäsivät...
Minä myös,,ketsuppia menee varmaan kilon purkki parissa kuukaudessa,,makarooni ruokiin yms.
Muutenkin,,mausteeton ruoka ei ole mistään kotoisin,,pippuri, suola yrttimausteet sen maun tekevät. Ajoittain hän intialaistyyppistä makumaailmaa,,silloin jeeraa, kurkumaa, Garam masalaa ynnä muuta.
Yksi vuosikymmeniä jo suosikki ruoka ollut "Tulipalosoppa",,,,,nimi ehkä viittaa johonkin.
- Anonyymi
Prut prut keitto on suoskki.
- Anonyymi
"Pidätkö maustetuista ruuista ? Mitä mausteita tykkäät käyttää ja mihin ruokaan ?"
Pidän sopivasti maustetuista ruuista. Suolan omissa aterioissa se päämauste, sitä laitan joko suolapurkista, liemikuutiosta tai soijapullosta.
Kanakastikkeeseen laitan usein lisäksi hyppysellisen curryä, se antaa mukavan vivahteen riisille ja paistetulle kanalle. Joskus vaihdan curryn sitruunaan ja silloin riivin kastikkeeseen sitruunankuorta ja laitan tilkkasen sitruunanmehua.
Kalaruokiin niin keitto- kuin paistokin sellaisiin laitan valkopippuria mausteeksi.
Paistetun kalan valkokastikkeeseen vähän piparjuurta tai tilliä.
Makkararuokiin, keittoon joskus sinappia ja jopa ketsuppia, maustepippuria,joskus chilikastikettakin.
Hernekeittoon timjamia ja sinappia
Pitsaan oreganoa,
Aasialaisruokaa en osaa tehdä joten sitä ostan valmiina,niillä kokeilla on maustaminen varmaan jo äidinmaidossa.
Useinmiten käytän niitä mausteita mitä lukee ruokaohjeessa. - Anonyymi
Ennenvanhaan sai Porvoosta kunnon "Fryysarin" sinappia, nykyään en tiijä mistä ?
Skånepåg - Anonyymi
En tykkää oreganosta, mitä ne tyrkyttää pizzoihin.
Kaikki muukin yrttisekoitus jää maustehyllyyn.
Omassa ruuanlaitossa käytän suolaa, pippureita* ja liemikuutioita.
*maustepippuri, mustapippuri, valkopippuri ja cayennepippuri.
Joskus pataruokaan katajanmarjaa.
Suolana yleensä karkea merisuola.
Tomaattipuré jos se nyt lasketaan mausteeksi.
Jopa anoppi on kehunut tekeleitäni, mikä on paljon. - Anonyymi
Korianteri maistuu saippualla joidenkin mielestä.
- AnonyymiUUSI
Silloin kannattaa maistella muita yrttejä, että löytää itselleen sopivampia makuja.
- Anonyymi
Pitseriassa tyyppi kysyi: Tuleeko ananas?
Minä vastasin: Ei
Tyyppi uudestaan: Tuleeko ananas?
Minä vastasin: No laita sitten.
Tyyppi: Ananas loppu... - Anonyymi
En hirveän, mutta heittelen jotain sekaan purkeista kokatessa.
- Anonyymi
Minun maustamiseni perustuu suolaan, pippuriin, Cajun -mausteeseen ja ketsuppiin; näillä pääsee aika pitkälle.
Joskus maustan kanaa currylla mutta sitäkin aika harvoin. - Anonyymi
Hirveetä,,Intialaiset ja yleensäkin aasialaiset syövät pilaantunutta ruokaa...
Apuva! - Anonyymi
Rajoitetusti käytän mausteita, osittain allergian takin ja osittain siksi kun en tietyistä mausteista tykkää. Mausteiden käyttöni myös väheni minimiin kun ostin monitoimiairfryerin jolla nykyään teen kaiken ruokani. Sillä helppo saada sellaista johon ei tarvitse mausteita edes laittaa kun esim juuresten omat maut riittävät. En kyllä ennenkään esim uunijuureksiin mausteita laittanut.
- AnonyymiUUSI
Syökää suolatonta,,jaksatte sitten vanhainkodin sängyssä kauemmin maata.
- AnonyymiUUSI
Tykkään yksinkertaisesti maustetusta ruoasta, ei mitään itämaisia tai meksikolaisia mausteita. Kalalle hiukan suolaa, sitruunapippuria ja tilliä, lihalle suolaa ja pippuria, kanalle, broilerille ja kalkkunalle käytän broilerimaustesekoitusta. Sinappia en käytä ollenkaan, mutta ketsuppia pastaruokiin tai jauhelihaan.
- AnonyymiUUSI
Yrttimausteista en tykkää ollenkaan, ne pilaavar ruoan, eivät sovi minun suuhuni. Muuten maustan tavallisilla perinteisillä mausteilla, ei mitään itämaisia makuja. Nykyään on ainakin Hesassa ihan liikaa ns. etnoravintoloita, vaikeaa enää löytää tavallista suomalaista ruokaa tarjoavaa paikkaa.
- AnonyymiUUSI
Valko-, musta- ja maustepippurit ovat peruskamaa eritavoin yhdistellen tai yksinään riippuen safkasta.
Suolaa niukahkosti.
Yrettejä tuoreena, kuivattuina tai jauheena.
Kelta- ja valkosipulia kuluu tasaista tahtia.
Fondyitä.
Sinapeista eniten Dijonin hunajasinappia sapuskan valmistusessa kylmiin ja kuumiin ruokiin.
Samoin sinihomejuustoa.
Mieluimmin yhdistelen eri ravintoaineita keskenään.
Vaimoni allergiat ja tasainen K-vitamiinin saanti asettavat omat rajoituksensa.
Yleensä onnistun valmistamaan sapuskaa joka ei kaipaa pintamaustamista ainakaan minun, vaimoni tai seuraavien sukupolvien suissa.
Käsitin kysymyksen koskevan sapuskan valmistusvaiheessa käytettäviä.
Vaikkapa makkara ja sinappi. Silloin harvoin kun ostan pötkömakkaroita niin valitsen sellaisia jotka eivät kaipaa pintamaustamista. Leikkelemakkaroita en osat lainkaan. - AnonyymiUUSI
Mennenä kesänä tuli käytyä intialaisessa ravintolassa oijoi mikä elämys olikaan!
Sanoisin että paras annos minkä syönyt moneen vuoteen.
Jäi mieleen,,eikä ollut mitenkään liian vahvasti maustettua.
Kotona muutamia kertoja kokeillut reseptien pohjalta mutta ei vaan aivan samaan taida pystyä. - AnonyymiUUSI
Ei monet etniset ruuat ole niin maustettuja kuin mekuvittelemme.
Esim meksikolaisen ruuan voisi kuvitella olevan, muttei se ole.
Ei myöskään intialainen.
On niillä joitain vahvoja dippikastikkeita, mutta ei niitä joka ruuan kanssa
syödä.
Suomalaisen kuvitelma on, että eksoottinen ruoka on hirveän mausteista ? - AnonyymiUUSI
Sinappia ja ketsuppia en käytä, en tykkää. Mustapippuri, paprikajauhe ja hintsusti suolaa, niillä pärjään pitkälti. No, keittoihin rakuunaa ja harvoihin (omatekoisiin) pizzaherkutteluihin oreganoa. Ja tietty uunijuureksiin timjamia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V1411775- 401678
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa631430- 681315
Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei2161197Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?
Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi2791123- 701093
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää19979- 74955
Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta
Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps106898