Tomaatin ja leivän säilytys

Anonyymi-ap

Lehdissä käydään leivän ja tomaatin säilytyksen oikeasta paikasta kovaa uutisointia, jopa kysely siitä, kumpaa leivälle ensiksi, kinkkua vai juustoa.

On ihan mieletöntä vaatia jotain pakko järjestystä leivän päällisille.
Itse laitan alle sen joka ensiksi on esillä, koska ilman haukkaamista ei kumpaakaan saa suupalaksi, ja pureksimatta ei syödä kumpaakaan.

Itse säilytän leivän ja tomaatit jääkaapissa.
Koskaan eivät leipäni jouda jääkappiin niin pitkäksi aikaa makaamaan, että hometta tulis, tai että leipä siellä kuivuis.
Leipä maistuu hyvälle jääkaapissa säilytettynä ja tomaateista ei ennätä tulla vetisiä jääkaapissa. Niitäkään ei tarvitse tukkukuormaa kotiin kantaa ja paras paikka ei aina ole keskellä pöytää

Tämä on vain minun tapani ja valintani.
Ostan sen mitä tiedän syöväni ennen seuraavaa kauppareissua ja syön aina tuoretta.

Kuinka teillä, kinkku ja juusto, vai juusto ja kinkku, meillä on useimmiten vain toista!

37

501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaksi leipää, toisen päälle juusto-,toisen kinkkusiivu. Ja niiden päälle mieluusti jotain kasvista.

    • Anonyymi

      Juusto päälle.

      Syy, sormet ei rasvotu leikkeleestä. Siistimpi järjestys.

      Kysymys samaa sarjaa kuin"miten päin rulla vessapaperitelineeseen". Siinäkin kaks tiukasti erimielistä koulukuntaa.

      Kolmas klassikko kysymys tieten ananas pitsassa....

      Mutta juu, leipä ja tomaatti säilyy kyllä paremman makuisina huoneenlämmössä, itekkin kyllä säilytän niitä jääkaapissa. Ehkä säilyvät pitempään, maku kyllä kärsii, etenkin tomaateissa.

      =DW=

    • Anonyymi

      Kumpaa leivälle ensiksi? Siis ei ikinä molempia samalle leivälle, jotain rajaa, hei! Kumpaakaan ei maista kunnolla, jos yhtä aikaa mussuttaa.
      Tomaatit säilyy, kuten kurkkukin kylmässä paremmin raikkaina, leipää en pidä kylmässä.

      • Anonyymi

        Ostan joskus leipä isommissa paketeissa ja laitan puolet pakkaseen, sieltä leivänpaahtimessa sulatan pari viipaletta kerralla, ei se maku miksikään muutu, leipä on kuin just uunista otettua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ostan joskus leipä isommissa paketeissa ja laitan puolet pakkaseen, sieltä leivänpaahtimessa sulatan pari viipaletta kerralla, ei se maku miksikään muutu, leipä on kuin just uunista otettua.

        Näin juuri. Minä pakastan leipää aina varalle. Kaupasta tuodan 1x vk.
        Tomaatin maku kärsii jääkaapissa ja kääressä menee rikki ja vetistyy.
        Leipä ei kuulu jääkaappiin. Mikä teitä estää pitämästä leipää esillä sen verran päivittäin tai 2pv kun tarvitsee? Lisää saa aina paksteesta joka sulaa hetkessä. Viipaloitu leipä hyvä pakastaa ja pyöreän Kauraleivän voi leikata 3 tai 4 osaan. Rusileipä on nykyisin halkaistu ja ohut eikå kukaan limppuja enää osta.
        Ikääntymien heikentää ajattelua.


    • Anonyymi
    • Tomaatit mahdollisesti säilyvät useamman päivän jääkaapissa, mutta maku ei parane siitä, pikemmin huonenee. Makeus säilyy tomaatissa huoneenlämmössä kaikkein parhaiten, vaikka tähän aikaan vuodesta tomaatit tulevat kauppoihin niin monen kylmässä säilytetyn päivän jälkeen, että ei ne enää maistu muutenkaan miltään.
      Auringossa kypsyneen tomaatin maku on paras.
      Kurkuissakin on talvinen, kylmässä pitkään säilytetyn maku. Minä ostan porkkanoita, teen suuren määrän porkkanaraastetta ja säilytän annospusseihin pakastettuna. Hyvää salaattia yhdessä ananasmurskan tai appelsiinn kanssa.
      Leipää säilytän joko pakastettuna, kuivassa ja viileässä komerossa tai tuoreena ihan vain leipäkorissa pöydällä. Eikä minun jääkaappiini kyllä mitään leipää mahtuisikaan.
      Kinkku vai juusto ensin? Yx hailee...minä en juuri käytä muita leivänpäällisiä kuin pöytämargariinia, matjessilliä, joskus juustoa ja appelsiinimarmeladia.
      Miwes laittaa juuston aina ensimmäiseksi, sitten jonkun muun leikkeen päälle.

      Mutta joo, jokainen saa valmistella ja säilyttää omat suuhunvietävänsä ihan niin kuin tykkää. Vapaa maa.

    • Anonyymi

      En ikinä laittaisi tomaattia vetistymään jääkaappiin enkä leipääkään
      sinne homehtumaan. Jääkaapissa leipä kerää kosteutta ja se nopeuttaa
      homeentuloa. Homerihmoja on koko pakkauksessa jo ennen kuin ne silmällä
      voi nähdä.

      • Anonyymi

        Tomaatti ei vetisty ainakaan mun jääkaapissa, mut ei ne olekaan siellä viikkotolkulla, päivä pari, ja on paljon raikkaampia maultaan, kuin huoneenlämpöisinä. Outoa muuten, kun porkkana säilyy paremmin huoneessa, kuin kylmässä, sen olen huomannut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tomaatti ei vetisty ainakaan mun jääkaapissa, mut ei ne olekaan siellä viikkotolkulla, päivä pari, ja on paljon raikkaampia maultaan, kuin huoneenlämpöisinä. Outoa muuten, kun porkkana säilyy paremmin huoneessa, kuin kylmässä, sen olen huomannut.

        Sellaisen yhdistelmä jossa on osa on kylmäkaappi erikseen voi säilyä paremmin.
        En osta kurkkua koska en pidä siitä. Vettä ja sen kuori röyhtäyttää.


    • Anonyymi

      Jokainen saa juuri sellaisen smögarinsa kuin haluaa.

      • Anonyymi

        korjaus: smörgarinsa


    • Anonyymi

      Eikö ihmisillä muuta kinaamista ole ? Kyllä on maailmanne pieneksi mennyt.

      • Anonyymi

        Kukaan täs kinaa, älä sinäkään ala.


    • Anonyymi

      Valmiiksi siivutetut leivät laitan pakastimeen, josta otan aina n. kolme siivua kaupan vihannespussissa koriin sulamaan. Tomaatit ja kurkut jääkaapissa, rasiassa.

    • Tomaattien säilytyksen ihannelämpötilaksi ilmoittaa mm. Martat +13 astetta. Säilytän niitä yleensä huoneenlämmössä, mutta talvitomaattia se ei maukkaaksi herättele. Kun haluan talvella vahvaa tomaatin aromia, ostan aurinkokuivattuna purkkiin säilöttynä, pienikin suikale sitä tuo kesän makunystyröille. Kirsikkatomaateissa on väriä ja makua talvellakin enemmän kuin suuremmissa,

      Porkkanaraaste on suomalaisten perusvitamiinilähteitä jo lapsuusajalta. Äiti laittoi joskus rusinoita mukaan houkuttimeksi. tai höysti puolukoilla. Puolukoilla minäkin porkkana- ja kaaliraasteita rikastan, ja jo värit piristävät,

      Mieluiten kipaisisin joka päivä tuoreet leivät pienestä lähileipomosta, jos sellainen ulottuvilla olisi, Pakastan ylimääräiset, sulatan ja usein lämmitän paahtimessa, saa tuoksuakin bonuksena. Leivällä käytetään meillä yleensä vain oivariinia ja juustoa, lihaleikkelettä ei samalle leivälle laiteta kilpailemaan. Väriksi jotain tuoretta vihreää , usein napsaistuna ikkunalaudan yrttipuskasta,

      Tuskin on yksiselitteisen oikeaa tai väärää näissä asioissa, hävikkiä tietysti on hyvä välttää .

    • Anonyymi

      Jätin muutaman leipäsiivun keittiön viileäkaappiin, ny menin ottammaan ja mitä näinkään, hometta, hometta joka viipaleessa.
      Samasta viipaleiksi leikatusta leivästä osa on ollut jääkaapin alahyllyllä, sieltä otin ei hometta eikä kuivaa.

      Ikinä en jätä leipää kaapin hyllylle, ei säily.!
      Tomaattia en onneksi voi syödä, tulee rakkoja suuhun.
      Paprikakin on jää kaapissa, raikasta ja mehevää, perunankuorimisveitsellä leikkaan ohuita siivuja, mehu ihan roiskuu.

      • Anonyymi

        Leipomo lakot.
        Tulossa uusia leipomoita lakon piiriin.
        Ei haittaa, leivon enemmän kotona, ostoleipä on kallista kilohinnaltaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Leipomo lakot.
        Tulossa uusia leipomoita lakon piiriin.
        Ei haittaa, leivon enemmän kotona, ostoleipä on kallista kilohinnaltaan.

        Pakastimes on muutamia, ei lakko kauaa kestä.


    • Anonyymi

      Tomaatit huoneen lämmössä pöydällä, ilman muovipussia, avoimena. Lepä säilyy hyvin jääkaapissa tiiviissä muovipussissa, ja syödään airfryerissä lämmitettynä, 2-3 min
      Leivän päälle juustoa, kinkku on pelkkää rahan tuhlausta.

    • Anonyymi

      Hyvin on taas ymmärretty joku juttu. Tuskin kukaan ole mitään vaatinut.
      Tomaatista menee muuten kaikki maku jos sen jääkaapissa säilyttää,
      mutta jos tykkää mauttomasta se on jokaisen oma valinta.

      • Anonyymi

        eihän ruokaa syödä maun takia
        sitäpaitsi se poistuu nopeasti verestä joten aika turhaa kamaa on


    • Anonyymi

      Saako joku juuston ja kinkun limattua leivä alle eikä päälle?
      Voisi päästä pitkälle vaikka televisioon

      • Anonyymi

        Minullahan ne on yhtäaikaa toisen alla ja toisen päällä, kun syön vain pyöreitä reissumiestyyppisiä 100% ruisleipäsiä ja ne leikkeleet laitan sinne väliin :D :D

        Ostan nämä leipäni paikallisesta leipomosta isommissa erissä ja pakastan, sulamaan otan aina yhden päivän tarpeen. Koskaan ei homehdu eikä mene biojätteeseen. Tomaatit ym tuoreet ei kuulu mun ruokavalioon, syön vain kuumennuksen kestäviä kasviksia/juureksia.


    • Anonyymi

      Kuningas Trumpin avustajat ottivat hovin kokkien kanssa yhteen

      ja tappelivat kuningas Charlesin porukkojen kanssa vierailun aikana

      Trumpin lähdettyä ilmeni, että hänen salaisen palvelun seurueensa jäsenet olivat maistaneet ja sorkkineet kuninkaallisten kokkien valmistamaa ruokaa, jonka he väittivät olevan invasiivista = epähygienistä.

      Kokit, jotka pyrkivät valmistamaan kolme ruokalajia virheettömästi, turhautuivat, kun Trumpin salaisen palvelun agentit tarkastivat ja jopa maistelivat kaikkea ruokaa

      Tämä puuha alkoi hiljaisena ärtymyksenä, kärjistyi kiivaaksi sananvaihdoksi, jossa äänet kohosivat molemmin puolin eikä loppua meinannut tulla

      • Anonyymi

        Sellaista unta tällä kertaa.


    • Anonyymi

      Ostan valmiiksi viipaloituja leipiä ja laitan ne heti pakastimeen. Otan sieltä sitten tarpeen tullen aina pari palaa pöydälle rasiaan, pienessä pussissa sulamaan.

      Tomaatteja säilytän jääkaapissa.

    • Anonyymi

      Ihan sama missä suomalaista kasvihuoneessa kasvuhiilessä kasvatettua
      tomaattia säilyttää. Ei siinä mitään makua ole alupenrinkään, mutt
      huoneenlämmössä "kypsyessään" maku voi etäisesti alkaa muistuttaa tomaatin makua.

      • Anonyymi

        Sun makuaistissa on kyllä jotain vikaa, jos et tomaattia maista.


    • Anonyymi

      Tomaatit saavat kypsyä kasvohuoneessa, tai seinustan tomaattipenkissä.
      Etelä seinusta on paras tomaatin paikka. Hyvä, hevosenlantalannoitus ja kastelu, satoa tulee, ja makua.

      Ruisleipä jääkaapissa, kauraleipä jääkaapissa, osa pakkasessa, ja ikinä ei ole leipä ennättänyt homehtumaan jääkaapissa.
      Ostaa sen verran kuin syö, niin ei jää homehtumaan.
      Eikä muovipussissa!

    • Anonyymi

      Ajatella, maailman miljoonat nälkäiset eivät joudu painimaan näin vaikeiden asioiden kanssa....

      • Anonyymi

        Se kirjoitustaito, heititkö sen pois?


    • Ensin kinkku ja sitten juusto. Jos kaksi leipää toiseen kinkku toiseen juusto.
      Tomaatti tai kurkku päällimmäiseksi.

      • Anonyymi

        Entä jos onkin kolme leipää, meneekö liian vaikeaksi...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Entä jos onkin kolme leipää, meneekö liian vaikeaksi...

        Miltä se tuntuu, meneekö?


    • Anonyymi

      komannelle leivälle keitettyä kananmunaa.

    • Anonyymi

      Leipä makkaraa taimkinkjua ja sen päälle juusto. Sormet pysyy puhtaimpana
      Siis mikä tässä vaivaa teitä?
      Onko ongelmia miten päin wc tullakin on ja pyyhkiikö hyvin 2 vai 3 vai meneekö enempi?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Niin surullinen

      onnettomuus taas. Voimia ihan kaikille läheisille,kavereille ja kouluun 🙏
      Lapua
      199
      4935
    2. MIksi suurin osa persuista on alkoholisteja?

      Tätä jäin pohdiskelemaan....
      Maailman menoa
      37
      3372
    3. 35
      2898
    4. Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia

      Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on
      Maailman menoa
      141
      2773
    5. Paloautoko se oli kolarissa Juntusrannan risteyksessä?

      Oli kuva paloautosta nettijutussa.
      Suomussalmi
      25
      2428
    6. SDP ylivoimainen ykkönen

      En ole koskaan viitsinyt käydä äänestämässä, mutta nyt SDP:n etumatka on niin kutkuttava, että pakkohan se on vaivautua.
      Maailman menoa
      68
      2257
    7. Tiesitkö? Johannes Brotheruksen ex-isäpuoli on kuin onkin Mikko Kuustonen - Tästä on kyse!

      Tiesitkö? Ja hehän on kuin kaksi marjaa... Johannes Brotherus on KUUMAA-yhtyeen jäsen ja tänä syksynä mukana Vain elämää
      Suomalaiset julkkikset
      19
      2118
    8. Mitä tapahtuu?

      Mitä säpäkän risteyksessä on tapahtunut kun poliiseja, ambulansseja ja kopteri paikalla?
      Outokumpu
      31
      1810
    9. Roiskeläpät takaisin niin alkaa lasit kestämään

      "Tuulilaseja hajottava talvi-ilmiö on ehkä ratkennut" Tämän päivän autoissa kun on esimerkiksi vanhempaa autokalustoa s
      Yleistä autoilusta
      41
      1762
    10. Polttomoottoriauto on köyhän merkki

      Kun ei ole varaa ostaa sähköautoa, niin joutuu köyhän autoa käyttämään.
      Maailman menoa
      82
      1425
    Aihe