Tomaatin ja leivän säilytys

Anonyymi-ap

Lehdissä käydään leivän ja tomaatin säilytyksen oikeasta paikasta kovaa uutisointia, jopa kysely siitä, kumpaa leivälle ensiksi, kinkkua vai juustoa.

On ihan mieletöntä vaatia jotain pakko järjestystä leivän päällisille.
Itse laitan alle sen joka ensiksi on esillä, koska ilman haukkaamista ei kumpaakaan saa suupalaksi, ja pureksimatta ei syödä kumpaakaan.

Itse säilytän leivän ja tomaatit jääkaapissa.
Koskaan eivät leipäni jouda jääkappiin niin pitkäksi aikaa makaamaan, että hometta tulis, tai että leipä siellä kuivuis.
Leipä maistuu hyvälle jääkaapissa säilytettynä ja tomaateista ei ennätä tulla vetisiä jääkaapissa. Niitäkään ei tarvitse tukkukuormaa kotiin kantaa ja paras paikka ei aina ole keskellä pöytää

Tämä on vain minun tapani ja valintani.
Ostan sen mitä tiedän syöväni ennen seuraavaa kauppareissua ja syön aina tuoretta.

Kuinka teillä, kinkku ja juusto, vai juusto ja kinkku, meillä on useimmiten vain toista!

17

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaksi leipää, toisen päälle juusto-,toisen kinkkusiivu. Ja niiden päälle mieluusti jotain kasvista.

    • Anonyymi

      Juusto päälle.

      Syy, sormet ei rasvotu leikkeleestä. Siistimpi järjestys.

      Kysymys samaa sarjaa kuin"miten päin rulla vessapaperitelineeseen". Siinäkin kaks tiukasti erimielistä koulukuntaa.

      Kolmas klassikko kysymys tieten ananas pitsassa....

      Mutta juu, leipä ja tomaatti säilyy kyllä paremman makuisina huoneenlämmössä, itekkin kyllä säilytän niitä jääkaapissa. Ehkä säilyvät pitempään, maku kyllä kärsii, etenkin tomaateissa.

      =DW=

    • Anonyymi

      Kumpaa leivälle ensiksi? Siis ei ikinä molempia samalle leivälle, jotain rajaa, hei! Kumpaakaan ei maista kunnolla, jos yhtä aikaa mussuttaa.
      Tomaatit säilyy, kuten kurkkukin kylmässä paremmin raikkaina, leipää en pidä kylmässä.

      • Anonyymi

        Ostan joskus leipä isommissa paketeissa ja laitan puolet pakkaseen, sieltä leivänpaahtimessa sulatan pari viipaletta kerralla, ei se maku miksikään muutu, leipä on kuin just uunista otettua.


    • Anonyymi
    • Tomaatit mahdollisesti säilyvät useamman päivän jääkaapissa, mutta maku ei parane siitä, pikemmin huonenee. Makeus säilyy tomaatissa huoneenlämmössä kaikkein parhaiten, vaikka tähän aikaan vuodesta tomaatit tulevat kauppoihin niin monen kylmässä säilytetyn päivän jälkeen, että ei ne enää maistu muutenkaan miltään.
      Auringossa kypsyneen tomaatin maku on paras.
      Kurkuissakin on talvinen, kylmässä pitkään säilytetyn maku. Minä ostan porkkanoita, teen suuren määrän porkkanaraastetta ja säilytän annospusseihin pakastettuna. Hyvää salaattia yhdessä ananasmurskan tai appelsiinn kanssa.
      Leipää säilytän joko pakastettuna, kuivassa ja viileässä komerossa tai tuoreena ihan vain leipäkorissa pöydällä. Eikä minun jääkaappiini kyllä mitään leipää mahtuisikaan.
      Kinkku vai juusto ensin? Yx hailee...minä en juuri käytä muita leivänpäällisiä kuin pöytämargariinia, matjessilliä, joskus juustoa ja appelsiinimarmeladia.
      Miwes laittaa juuston aina ensimmäiseksi, sitten jonkun muun leikkeen päälle.

      Mutta joo, jokainen saa valmistella ja säilyttää omat suuhunvietävänsä ihan niin kuin tykkää. Vapaa maa.

    • Anonyymi

      En ikinä laittaisi tomaattia vetistymään jääkaappiin enkä leipääkään
      sinne homehtumaan. Jääkaapissa leipä kerää kosteutta ja se nopeuttaa
      homeentuloa. Homerihmoja on koko pakkauksessa jo ennen kuin ne silmällä
      voi nähdä.

      • Anonyymi

        Tomaatti ei vetisty ainakaan mun jääkaapissa, mut ei ne olekaan siellä viikkotolkulla, päivä pari, ja on paljon raikkaampia maultaan, kuin huoneenlämpöisinä. Outoa muuten, kun porkkana säilyy paremmin huoneessa, kuin kylmässä, sen olen huomannut.


    • Anonyymi

      Jokainen saa juuri sellaisen smögarinsa kuin haluaa.

      • Anonyymi

        korjaus: smörgarinsa


    • Anonyymi

      Eikö ihmisillä muuta kinaamista ole ? Kyllä on maailmanne pieneksi mennyt.

      • Anonyymi

        Kukaan täs kinaa, älä sinäkään ala.


    • Anonyymi

      Valmiiksi siivutetut leivät laitan pakastimeen, josta otan aina n. kolme siivua kaupan vihannespussissa koriin sulamaan. Tomaatit ja kurkut jääkaapissa, rasiassa.

    • Tomaattien säilytyksen ihannelämpötilaksi ilmoittaa mm. Martat +13 astetta. Säilytän niitä yleensä huoneenlämmössä, mutta talvitomaattia se ei maukkaaksi herättele. Kun haluan talvella vahvaa tomaatin aromia, ostan aurinkokuivattuna purkkiin säilöttynä, pienikin suikale sitä tuo kesän makunystyröille. Kirsikkatomaateissa on väriä ja makua talvellakin enemmän kuin suuremmissa,

      Porkkanaraaste on suomalaisten perusvitamiinilähteitä jo lapsuusajalta. Äiti laittoi joskus rusinoita mukaan houkuttimeksi. tai höysti puolukoilla. Puolukoilla minäkin porkkana- ja kaaliraasteita rikastan, ja jo värit piristävät,

      Mieluiten kipaisisin joka päivä tuoreet leivät pienestä lähileipomosta, jos sellainen ulottuvilla olisi, Pakastan ylimääräiset, sulatan ja usein lämmitän paahtimessa, saa tuoksuakin bonuksena. Leivällä käytetään meillä yleensä vain oivariinia ja juustoa, lihaleikkelettä ei samalle leivälle laiteta kilpailemaan. Väriksi jotain tuoretta vihreää , usein napsaistuna ikkunalaudan yrttipuskasta,

      Tuskin on yksiselitteisen oikeaa tai väärää näissä asioissa, hävikkiä tietysti on hyvä välttää .

    • Anonyymi

      Jätin muutaman leipäsiivun keittiön viileäkaappiin, ny menin ottammaan ja mitä näinkään, hometta, hometta joka viipaleessa.
      Samasta viipaleiksi leikatusta leivästä osa on ollut jääkaapin alahyllyllä, sieltä otin ei hometta eikä kuivaa.

      Ikinä en jätä leipää kaapin hyllylle, ei säily.!
      Tomaattia en onneksi voi syödä, tulee rakkoja suuhun.
      Paprikakin on jää kaapissa, raikasta ja mehevää, perunankuorimisveitsellä leikkaan ohuita siivuja, mehu ihan roiskuu.

      • Anonyymi

        Leipomo lakot.
        Tulossa uusia leipomoita lakon piiriin.
        Ei haittaa, leivon enemmän kotona, ostoleipä on kallista kilohinnaltaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Leipomo lakot.
        Tulossa uusia leipomoita lakon piiriin.
        Ei haittaa, leivon enemmän kotona, ostoleipä on kallista kilohinnaltaan.

        Pakastimes on muutamia, ei lakko kauaa kestä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua

      Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä
      Äänekoski
      100
      2080
    2. Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa

      Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.
      Maailman menoa
      289
      1886
    3. Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava
      Maailman menoa
      336
      1719
    4. Martina lähdössä Ibizalle

      Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      204
      1565
    5. Useita puukotettu Tampereella

      Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht
      Tampere
      96
      1337
    6. Leipivaaran päällä on kuoleman hiljaista.

      Suru vai suuri helpotus...
      Puolanka
      31
      1237
    7. Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa

      Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em
      Ikävä
      94
      1113
    8. Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg

      parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤
      Ikävä
      66
      1064
    9. Määpä tiijän että rakastat

      Minua nimittäin. Samoin hei! Olet mun vastakappaleeni.
      Ikävä
      51
      1047
    10. Avustikset peruttu.

      Aettokosken ampuraan rahat otettu poekkeen valtiolle.
      Suomussalmi
      58
      1038
    Aihe