Lehdissä käydään leivän ja tomaatin säilytyksen oikeasta paikasta kovaa uutisointia, jopa kysely siitä, kumpaa leivälle ensiksi, kinkkua vai juustoa.
On ihan mieletöntä vaatia jotain pakko järjestystä leivän päällisille.
Itse laitan alle sen joka ensiksi on esillä, koska ilman haukkaamista ei kumpaakaan saa suupalaksi, ja pureksimatta ei syödä kumpaakaan.
Itse säilytän leivän ja tomaatit jääkaapissa.
Koskaan eivät leipäni jouda jääkappiin niin pitkäksi aikaa makaamaan, että hometta tulis, tai että leipä siellä kuivuis.
Leipä maistuu hyvälle jääkaapissa säilytettynä ja tomaateista ei ennätä tulla vetisiä jääkaapissa. Niitäkään ei tarvitse tukkukuormaa kotiin kantaa ja paras paikka ei aina ole keskellä pöytää
Tämä on vain minun tapani ja valintani.
Ostan sen mitä tiedän syöväni ennen seuraavaa kauppareissua ja syön aina tuoretta.
Kuinka teillä, kinkku ja juusto, vai juusto ja kinkku, meillä on useimmiten vain toista!
Tomaatin ja leivän säilytys
37
501
Vastaukset
Kaksi leipää, toisen päälle juusto-,toisen kinkkusiivu. Ja niiden päälle mieluusti jotain kasvista.
- Anonyymi
Juusto päälle.
Syy, sormet ei rasvotu leikkeleestä. Siistimpi järjestys.
Kysymys samaa sarjaa kuin"miten päin rulla vessapaperitelineeseen". Siinäkin kaks tiukasti erimielistä koulukuntaa.
Kolmas klassikko kysymys tieten ananas pitsassa....
Mutta juu, leipä ja tomaatti säilyy kyllä paremman makuisina huoneenlämmössä, itekkin kyllä säilytän niitä jääkaapissa. Ehkä säilyvät pitempään, maku kyllä kärsii, etenkin tomaateissa.
=DW= - Anonyymi
Kumpaa leivälle ensiksi? Siis ei ikinä molempia samalle leivälle, jotain rajaa, hei! Kumpaakaan ei maista kunnolla, jos yhtä aikaa mussuttaa.
Tomaatit säilyy, kuten kurkkukin kylmässä paremmin raikkaina, leipää en pidä kylmässä.- Anonyymi
Ostan joskus leipä isommissa paketeissa ja laitan puolet pakkaseen, sieltä leivänpaahtimessa sulatan pari viipaletta kerralla, ei se maku miksikään muutu, leipä on kuin just uunista otettua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ostan joskus leipä isommissa paketeissa ja laitan puolet pakkaseen, sieltä leivänpaahtimessa sulatan pari viipaletta kerralla, ei se maku miksikään muutu, leipä on kuin just uunista otettua.
Näin juuri. Minä pakastan leipää aina varalle. Kaupasta tuodan 1x vk.
Tomaatin maku kärsii jääkaapissa ja kääressä menee rikki ja vetistyy.
Leipä ei kuulu jääkaappiin. Mikä teitä estää pitämästä leipää esillä sen verran päivittäin tai 2pv kun tarvitsee? Lisää saa aina paksteesta joka sulaa hetkessä. Viipaloitu leipä hyvä pakastaa ja pyöreän Kauraleivän voi leikata 3 tai 4 osaan. Rusileipä on nykyisin halkaistu ja ohut eikå kukaan limppuja enää osta.
Ikääntymien heikentää ajattelua.
- Anonyymi
syön noin 75 kiloa tomaatteja vuodessa se kuuluu karotenoidipohjaiseen
ruokavaliooni
Komppa on kuuluisa kansainvälinen alan kemisti
https://suomalaistenkemistienseura.fi/kamferin-totaalisynteesi/ Tomaatit mahdollisesti säilyvät useamman päivän jääkaapissa, mutta maku ei parane siitä, pikemmin huonenee. Makeus säilyy tomaatissa huoneenlämmössä kaikkein parhaiten, vaikka tähän aikaan vuodesta tomaatit tulevat kauppoihin niin monen kylmässä säilytetyn päivän jälkeen, että ei ne enää maistu muutenkaan miltään.
Auringossa kypsyneen tomaatin maku on paras.
Kurkuissakin on talvinen, kylmässä pitkään säilytetyn maku. Minä ostan porkkanoita, teen suuren määrän porkkanaraastetta ja säilytän annospusseihin pakastettuna. Hyvää salaattia yhdessä ananasmurskan tai appelsiinn kanssa.
Leipää säilytän joko pakastettuna, kuivassa ja viileässä komerossa tai tuoreena ihan vain leipäkorissa pöydällä. Eikä minun jääkaappiini kyllä mitään leipää mahtuisikaan.
Kinkku vai juusto ensin? Yx hailee...minä en juuri käytä muita leivänpäällisiä kuin pöytämargariinia, matjessilliä, joskus juustoa ja appelsiinimarmeladia.
Miwes laittaa juuston aina ensimmäiseksi, sitten jonkun muun leikkeen päälle.
Mutta joo, jokainen saa valmistella ja säilyttää omat suuhunvietävänsä ihan niin kuin tykkää. Vapaa maa.- Anonyymi
En ikinä laittaisi tomaattia vetistymään jääkaappiin enkä leipääkään
sinne homehtumaan. Jääkaapissa leipä kerää kosteutta ja se nopeuttaa
homeentuloa. Homerihmoja on koko pakkauksessa jo ennen kuin ne silmällä
voi nähdä.- Anonyymi
Tomaatti ei vetisty ainakaan mun jääkaapissa, mut ei ne olekaan siellä viikkotolkulla, päivä pari, ja on paljon raikkaampia maultaan, kuin huoneenlämpöisinä. Outoa muuten, kun porkkana säilyy paremmin huoneessa, kuin kylmässä, sen olen huomannut.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tomaatti ei vetisty ainakaan mun jääkaapissa, mut ei ne olekaan siellä viikkotolkulla, päivä pari, ja on paljon raikkaampia maultaan, kuin huoneenlämpöisinä. Outoa muuten, kun porkkana säilyy paremmin huoneessa, kuin kylmässä, sen olen huomannut.
Sellaisen yhdistelmä jossa on osa on kylmäkaappi erikseen voi säilyä paremmin.
En osta kurkkua koska en pidä siitä. Vettä ja sen kuori röyhtäyttää.
- Anonyymi
Jokainen saa juuri sellaisen smögarinsa kuin haluaa.
- Anonyymi
korjaus: smörgarinsa
- Anonyymi
Eikö ihmisillä muuta kinaamista ole ? Kyllä on maailmanne pieneksi mennyt.
- Anonyymi
Kukaan täs kinaa, älä sinäkään ala.
- Anonyymi
Valmiiksi siivutetut leivät laitan pakastimeen, josta otan aina n. kolme siivua kaupan vihannespussissa koriin sulamaan. Tomaatit ja kurkut jääkaapissa, rasiassa.
Tomaattien säilytyksen ihannelämpötilaksi ilmoittaa mm. Martat +13 astetta. Säilytän niitä yleensä huoneenlämmössä, mutta talvitomaattia se ei maukkaaksi herättele. Kun haluan talvella vahvaa tomaatin aromia, ostan aurinkokuivattuna purkkiin säilöttynä, pienikin suikale sitä tuo kesän makunystyröille. Kirsikkatomaateissa on väriä ja makua talvellakin enemmän kuin suuremmissa,
Porkkanaraaste on suomalaisten perusvitamiinilähteitä jo lapsuusajalta. Äiti laittoi joskus rusinoita mukaan houkuttimeksi. tai höysti puolukoilla. Puolukoilla minäkin porkkana- ja kaaliraasteita rikastan, ja jo värit piristävät,
Mieluiten kipaisisin joka päivä tuoreet leivät pienestä lähileipomosta, jos sellainen ulottuvilla olisi, Pakastan ylimääräiset, sulatan ja usein lämmitän paahtimessa, saa tuoksuakin bonuksena. Leivällä käytetään meillä yleensä vain oivariinia ja juustoa, lihaleikkelettä ei samalle leivälle laiteta kilpailemaan. Väriksi jotain tuoretta vihreää , usein napsaistuna ikkunalaudan yrttipuskasta,
Tuskin on yksiselitteisen oikeaa tai väärää näissä asioissa, hävikkiä tietysti on hyvä välttää .- Anonyymi
Jätin muutaman leipäsiivun keittiön viileäkaappiin, ny menin ottammaan ja mitä näinkään, hometta, hometta joka viipaleessa.
Samasta viipaleiksi leikatusta leivästä osa on ollut jääkaapin alahyllyllä, sieltä otin ei hometta eikä kuivaa.
Ikinä en jätä leipää kaapin hyllylle, ei säily.!
Tomaattia en onneksi voi syödä, tulee rakkoja suuhun.
Paprikakin on jää kaapissa, raikasta ja mehevää, perunankuorimisveitsellä leikkaan ohuita siivuja, mehu ihan roiskuu.- Anonyymi
Leipomo lakot.
Tulossa uusia leipomoita lakon piiriin.
Ei haittaa, leivon enemmän kotona, ostoleipä on kallista kilohinnaltaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Leipomo lakot.
Tulossa uusia leipomoita lakon piiriin.
Ei haittaa, leivon enemmän kotona, ostoleipä on kallista kilohinnaltaan.Pakastimes on muutamia, ei lakko kauaa kestä.
- Anonyymi
Tomaatit huoneen lämmössä pöydällä, ilman muovipussia, avoimena. Lepä säilyy hyvin jääkaapissa tiiviissä muovipussissa, ja syödään airfryerissä lämmitettynä, 2-3 min
Leivän päälle juustoa, kinkku on pelkkää rahan tuhlausta. - Anonyymi
Hyvin on taas ymmärretty joku juttu. Tuskin kukaan ole mitään vaatinut.
Tomaatista menee muuten kaikki maku jos sen jääkaapissa säilyttää,
mutta jos tykkää mauttomasta se on jokaisen oma valinta.- Anonyymi
eihän ruokaa syödä maun takia
sitäpaitsi se poistuu nopeasti verestä joten aika turhaa kamaa on
- Anonyymi
Saako joku juuston ja kinkun limattua leivä alle eikä päälle?
Voisi päästä pitkälle vaikka televisioon- Anonyymi
Minullahan ne on yhtäaikaa toisen alla ja toisen päällä, kun syön vain pyöreitä reissumiestyyppisiä 100% ruisleipäsiä ja ne leikkeleet laitan sinne väliin :D :D
Ostan nämä leipäni paikallisesta leipomosta isommissa erissä ja pakastan, sulamaan otan aina yhden päivän tarpeen. Koskaan ei homehdu eikä mene biojätteeseen. Tomaatit ym tuoreet ei kuulu mun ruokavalioon, syön vain kuumennuksen kestäviä kasviksia/juureksia.
- Anonyymi
Kuningas Trumpin avustajat ottivat hovin kokkien kanssa yhteen
ja tappelivat kuningas Charlesin porukkojen kanssa vierailun aikana
Trumpin lähdettyä ilmeni, että hänen salaisen palvelun seurueensa jäsenet olivat maistaneet ja sorkkineet kuninkaallisten kokkien valmistamaa ruokaa, jonka he väittivät olevan invasiivista = epähygienistä.
Kokit, jotka pyrkivät valmistamaan kolme ruokalajia virheettömästi, turhautuivat, kun Trumpin salaisen palvelun agentit tarkastivat ja jopa maistelivat kaikkea ruokaa
Tämä puuha alkoi hiljaisena ärtymyksenä, kärjistyi kiivaaksi sananvaihdoksi, jossa äänet kohosivat molemmin puolin eikä loppua meinannut tulla- Anonyymi
Sellaista unta tällä kertaa.
- Anonyymi
Ostan valmiiksi viipaloituja leipiä ja laitan ne heti pakastimeen. Otan sieltä sitten tarpeen tullen aina pari palaa pöydälle rasiaan, pienessä pussissa sulamaan.
Tomaatteja säilytän jääkaapissa. - Anonyymi
Ihan sama missä suomalaista kasvihuoneessa kasvuhiilessä kasvatettua
tomaattia säilyttää. Ei siinä mitään makua ole alupenrinkään, mutt
huoneenlämmössä "kypsyessään" maku voi etäisesti alkaa muistuttaa tomaatin makua.- Anonyymi
Sun makuaistissa on kyllä jotain vikaa, jos et tomaattia maista.
- Anonyymi
Tomaatit saavat kypsyä kasvohuoneessa, tai seinustan tomaattipenkissä.
Etelä seinusta on paras tomaatin paikka. Hyvä, hevosenlantalannoitus ja kastelu, satoa tulee, ja makua.
Ruisleipä jääkaapissa, kauraleipä jääkaapissa, osa pakkasessa, ja ikinä ei ole leipä ennättänyt homehtumaan jääkaapissa.
Ostaa sen verran kuin syö, niin ei jää homehtumaan.
Eikä muovipussissa! - Anonyymi
Ajatella, maailman miljoonat nälkäiset eivät joudu painimaan näin vaikeiden asioiden kanssa....
- Anonyymi
Se kirjoitustaito, heititkö sen pois?
Ensin kinkku ja sitten juusto. Jos kaksi leipää toiseen kinkku toiseen juusto.
Tomaatti tai kurkku päällimmäiseksi.- Anonyymi
Entä jos onkin kolme leipää, meneekö liian vaikeaksi...
Anonyymi kirjoitti:
Entä jos onkin kolme leipää, meneekö liian vaikeaksi...
Miltä se tuntuu, meneekö?
- Anonyymi
komannelle leivälle keitettyä kananmunaa.
- Anonyymi
Leipä makkaraa taimkinkjua ja sen päälle juusto. Sormet pysyy puhtaimpana
Siis mikä tässä vaivaa teitä?
Onko ongelmia miten päin wc tullakin on ja pyyhkiikö hyvin 2 vai 3 vai meneekö enempi?
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1994935
- 373372
Miksi juuri vasemmiston puolelta tulee niin paljon luusereita, kelapummeja jne.
Tämä asia ihmetyttää suuresti.352898Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia
Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on1412773- 252428
SDP ylivoimainen ykkönen
En ole koskaan viitsinyt käydä äänestämässä, mutta nyt SDP:n etumatka on niin kutkuttava, että pakkohan se on vaivautua.682257Tiesitkö? Johannes Brotheruksen ex-isäpuoli on kuin onkin Mikko Kuustonen - Tästä on kyse!
Tiesitkö? Ja hehän on kuin kaksi marjaa... Johannes Brotherus on KUUMAA-yhtyeen jäsen ja tänä syksynä mukana Vain elämää192118Mitä tapahtuu?
Mitä säpäkän risteyksessä on tapahtunut kun poliiseja, ambulansseja ja kopteri paikalla?311810Roiskeläpät takaisin niin alkaa lasit kestämään
"Tuulilaseja hajottava talvi-ilmiö on ehkä ratkennut" Tämän päivän autoissa kun on esimerkiksi vanhempaa autokalustoa s411762Polttomoottoriauto on köyhän merkki
Kun ei ole varaa ostaa sähköautoa, niin joutuu köyhän autoa käyttämään.821425