Tuottajahinnat surkeita

Anonyymi-ap

Esimerkiksi naudanlihan P2-luokan [lehmänliha] tuottajahinta oli Suomessa helmikuun lopussa 2,77 euroa kilolta, kun EU:n keskiarvo oli samana ajankohtana 4,39 euroa kilolta.

21

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ihme että jauhelihat loppu Suomesta.

      • Anonyymi

        Sitä saa mitä tilaa!


    • Anonyymi

      Lisää maataloustukea.

    • Anonyymi

      Kaupan ylivalta tulossa päätökseen.

    • Anonyymi

      Tarkoittaako tuo, että tuottajan myymä lehmä tuotti kasvattajalle 2,77€/kilo?

      Mitä lehmä painaa? 500-1000 kg, riippuen onko kyse lypsy- vai lihakarjasta? Maksetaanko kasvattajalle tuo hinta koko lehmän painosta? Vai miten?

      • Anonyymi

        Maksetaan lihapainosta, joka on enimmillään noin 60% kokonaispainosta. Eli normaali teurastili meidän monirotuisessa karjassamme on rodusta ja yksilön koosta riippuen 250-320kg. Ja kilohintaan vaikuttaa moni asia, tuo aiemmin mainittu hinta on yhdelle rasvaisuus- ja lihaksikkuusluokalle, molempia on useampi luokitusluokka.


      • Anonyymi

        Huomaa ettet tajua karjankasvattamisesta mitään.
        Nuo esittämäsi painot toteutuvat ehkä agnus karjalla (niitä mustia isoja elukoita), niiden lihan hintakin on sitten todella paljon kalliimpaa.
        Normi lehmä ja sonni painaa tosiaan muutamia satoja kiloja.

        Veljeni navetassa lehmä putosi paskakouruun ja 6 palomisetä nosti lehmän paloletkujen avulla sieltä pois.
        Ei palomiehetkään ole mitään yli-ihmisiä joten alle 50kg nostoteho noissa olosuhteissa on maksimi (6x50kg = 300kg)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomaa ettet tajua karjankasvattamisesta mitään.
        Nuo esittämäsi painot toteutuvat ehkä agnus karjalla (niitä mustia isoja elukoita), niiden lihan hintakin on sitten todella paljon kalliimpaa.
        Normi lehmä ja sonni painaa tosiaan muutamia satoja kiloja.

        Veljeni navetassa lehmä putosi paskakouruun ja 6 palomisetä nosti lehmän paloletkujen avulla sieltä pois.
        Ei palomiehetkään ole mitään yli-ihmisiä joten alle 50kg nostoteho noissa olosuhteissa on maksimi (6x50kg = 300kg)

        En tajuakaan ja siksi kysyinkin. Mikäs siinä sinusta nyt oli väärin, kun noin kommentoit?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maksetaan lihapainosta, joka on enimmillään noin 60% kokonaispainosta. Eli normaali teurastili meidän monirotuisessa karjassamme on rodusta ja yksilön koosta riippuen 250-320kg. Ja kilohintaan vaikuttaa moni asia, tuo aiemmin mainittu hinta on yhdelle rasvaisuus- ja lihaksikkuusluokalle, molempia on useampi luokitusluokka.

        Kiitos asiallisesta vastauksesta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tajuakaan ja siksi kysyinkin. Mikäs siinä sinusta nyt oli väärin, kun noin kommentoit?

        Se on väärin kun aina, siis aina kun arvioidaan jonkun tahon saamaa rahaa niin se arvioidaan raakasti yläkanttiin.

        Mutta asiaan, tuo n.300kg pianavaa elukkaa ruokitaan 19kk joten lihaa tulee 15,8kg/kk, eli rahassa 43,7€/kk.
        Elukka syö parhaimmillaan 450kg rehua kuukaudessa ja juo lähes 2500l vettä kuukaudessa.
        Lisäksi tarvitaan puhtaanapitoa sekä tietenkin puitteet tuolle kaikelle.

        En ole varma nykytilanteessa että pärjääkö 100 sonnilla taloudellisesti, ei ainakaan ole varaa ulkopuoliseen työntekijään.

        Itse en ole maanviljelijä eikä ammatini ole maanviljelyyn liittyvä mutta olen maatilalla kasvanut.
        Keljuttaa kun maanviljelijät ovat kaikkien sylkykuppeina mutta kaikki tarvitsevat näitä sylkykuppeja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on väärin kun aina, siis aina kun arvioidaan jonkun tahon saamaa rahaa niin se arvioidaan raakasti yläkanttiin.

        Mutta asiaan, tuo n.300kg pianavaa elukkaa ruokitaan 19kk joten lihaa tulee 15,8kg/kk, eli rahassa 43,7€/kk.
        Elukka syö parhaimmillaan 450kg rehua kuukaudessa ja juo lähes 2500l vettä kuukaudessa.
        Lisäksi tarvitaan puhtaanapitoa sekä tietenkin puitteet tuolle kaikelle.

        En ole varma nykytilanteessa että pärjääkö 100 sonnilla taloudellisesti, ei ainakaan ole varaa ulkopuoliseen työntekijään.

        Itse en ole maanviljelijä eikä ammatini ole maanviljelyyn liittyvä mutta olen maatilalla kasvanut.
        Keljuttaa kun maanviljelijät ovat kaikkien sylkykuppeina mutta kaikki tarvitsevat näitä sylkykuppeja.

        Minä kysyin, en arvioinut tai olettanut oikeastaan mitään. Tuo eläimen painoakin heitin vain esimerkinomaisesti selventääkseni ammattitaidotonta kysymystäni. Mitään noista väittämisistäsi ei löydy tuossa kirjoituksessani, jossa esitin kysymykseni.

        Ei pidä hermostua, kun maallikko kysyy alan ihmisille tuttuja ja itsestäänkin selviä asioita. Kysyminen ei ole väärin, tyhmää, asiatonta, eikä siihen liity arvoasetelmaa, saati ’sylkykuppisuutta’, vastaus voi sen sijaan olla asiaton, arvolatautunutta tai ennakkoasenteinen.

        Kysyjän syyllistäminen osoittaa jotain ja itse kukin voi ihan itse arvella motiivia siihen.


    • Anonyymi

      Jauhelihan hinta tulee nousemaan koska saatavuusongelmia on. Tuotantomäärä putosi 1 % ja kysyntä nousi 4% . Näin sanoi Mtk.n asiakkuuspäällikkö Juho Kyntäjä. Saa nähdä nouseeko tuottajahinta..zsuomessa ihmisillä on käsittämätön ajatus tuottajien toimeentulosta , heidät uskoteltu ajattelemaan että heillä riittää rahat kun he saavat maataloustukea. Tukien määrä on jatkuvasti pienentynyt ja tuottajahinnat ovat nousseet .

    • Anonyymi

      Ei noi tukijullit mitään rahaa tarvii.

      • Anonyymi

        Miksi ei? Etkö itse tarvitse?


      • Anonyymi

        Haluan olla katsomassa sitten kun itket kun ei ole enään puhdasta suomalaista ruokaa ja muutenkin jotain ituja,soijaa jne ulkomailta tuotuna.Hyi helv.tti


    • Anonyymi

      Tuo hinta on ihan liikaa. Euro per kilo olisi sopiva kun ruoka on suomessa ihan liian kallista.

      • Anonyymi

        Eli luulet, että jos tuottajan hintaa lasketaan, kaupan hintakin laskee? Et voi olla tosissasi?! Ja jos teoreettisesti ajatellen kaupan hintaa laskettaisiin nykyisestä hinnasta 1,7 € alaspäin, eiköhän se olisi mielestäsi edelleen liian kallista? Millä alalla itse toimit, onkohan sekin muiden mielestä liian kallista, eiköhän pudoteta sinunkin palkkaasi?


      • Anonyymi

        Eiköhän se sinunkin tuntipalkkasi voisi olla euro/tunti. Mahdatko olla tuottava silloinkaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli luulet, että jos tuottajan hintaa lasketaan, kaupan hintakin laskee? Et voi olla tosissasi?! Ja jos teoreettisesti ajatellen kaupan hintaa laskettaisiin nykyisestä hinnasta 1,7 € alaspäin, eiköhän se olisi mielestäsi edelleen liian kallista? Millä alalla itse toimit, onkohan sekin muiden mielestä liian kallista, eiköhän pudoteta sinunkin palkkaasi?

        Kuluttajan maksama hinta määräytyy markkinoilla. Raaka-aineen hinta ei ole ainoa kustannus, harvassa tuotteessa edes se suurin kustannus.
        Raaka-aineesta on elintarvikeketjussakin kovasti ’pitkä matka’ siihen ruokatuotteeseen, joka kuluttajalle tarjotaan. Näinpä kaupan, joka se lopputuotteen myy kuluttajalle, hintapolitiikka kovasti vähän säteilee raaka-ainetuottajalle.

        Käytännössähän lienee useinmiten niin, että ostajan mielesta hinta on liian korkea ja myyjän mielestä liian matala. Näin varmasti koko ketjun jokaisessa kohtaa, jossa osto-myynti -tapahtumaa esiintyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän se sinunkin tuntipalkkasi voisi olla euro/tunti. Mahdatko olla tuottava silloinkaan?

        Myös palkkataso määräytyy lopulta markkinoilla melkoisesti. Voisi käydä niin, ettet euron tuntipalkalla saa työntekijää eikä kukaan ota vastaan työtä.
        Palkkahan on vain yksi tekijä kustannusrakenteessa, samoin kuin yrittäjätulo. Ja jokaisessa ketjun toimijan kustannuksissa.


    • Anonyymi

      Suomessa vihervasemmisto ja monet virkamiehet yrittääkin lopettaa naudanlihan kasvatuksen kokonaan kun on heidän ideologiansa vastaista.Pitkällä tähtäimellä yrittävät lopettaa kaiken lihankasvatuksen ja syönnin suomesta ja euroopasta

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      107
      7746
    2. 110
      5997
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      83
      5177
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      139
      4546
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      11
      3220
    6. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      55
      2977
    7. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      58
      2938
    8. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2444
    9. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      61
      2437
    10. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      56
      2056
    Aihe