EU:ssa maksetaan lehmänlihasta keskimäärin 40 prosenttia enemmän kuin Suomessa.

Anonyymi-ap

Vaikka Euroopassa tuottajahinnat nousevat. Suomessa ei.

32

264

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kotimaan markkinoilla on vain muutama teollisuuden ja kaupanalan toimija, ja niiden välinen kauppa perustuu pitkiin sopimuksiin.

      Elintarviketeollisuus on aivan liian heikko verrattuna kauppaan. Kauppa ei nosta hintoja,

      Lihan tuottajille sanotaan ota tai jätä......

      • Anonyymi

        Vähittäiskaupassa on kilpailutilanne paitsi eri kauppaketjujen, niin myös eri tuotteiden kesken. Kuluttaja valitsee ja hinnan merkitys ei ole vähäinen. Liian kalliiksi mielletty tuote vaihtuu edullisempaan. Kyllä kauppa aivan varmasti nostaa hintojaan niin paljon kuin pystyvät. Se tosin ei valu alkutuottajille.

        Kauppa ei tee tuottajien kanssa sopimuksia, vaan tuottajat myyvät raaka-aineensa elintarviketeollisuudelle. Jotain n 5% kaupassa muytävistä tuotteista tulee suoraan alkutuottajilta, jos niinkään paljoa. Kauppa ei voi ’pelastaa’ alkutuottajia…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähittäiskaupassa on kilpailutilanne paitsi eri kauppaketjujen, niin myös eri tuotteiden kesken. Kuluttaja valitsee ja hinnan merkitys ei ole vähäinen. Liian kalliiksi mielletty tuote vaihtuu edullisempaan. Kyllä kauppa aivan varmasti nostaa hintojaan niin paljon kuin pystyvät. Se tosin ei valu alkutuottajille.

        Kauppa ei tee tuottajien kanssa sopimuksia, vaan tuottajat myyvät raaka-aineensa elintarviketeollisuudelle. Jotain n 5% kaupassa muytävistä tuotteista tulee suoraan alkutuottajilta, jos niinkään paljoa. Kauppa ei voi ’pelastaa’ alkutuottajia…

        Oletko yksinkertainen vai näytteletkö yksinkertaista?


    • Anonyymi

      Ulkomaiset ostajat kärkkyvät jo halpaa lihaa.

      • Anonyymi

        Ruokaviennistä puhutaan jo hallituksen kirjoissa.


      • Anonyymi

        Kannattaa tietysti alkutuottajien myydä sitten ulkomaisille ostajille, jos maksavat paremmin. Sille ei ole mitään estettä…

        No eihän tämä silti mitään uutta ole, Suomessahan toimii montakin ulkomaista ruokas tuottavaa yritystä jo nyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruokaviennistä puhutaan jo hallituksen kirjoissa.

        Ruokavientihän hyödyntäisi ennenkaikkea suomalaista elintarviketeollisuutta. Mahtaisiko siitäkään kovasti valua raaka-ainetuottajille eli maatiloille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruokaviennistä puhutaan jo hallituksen kirjoissa.

        Eikö ole mielenkiintoista, että ruokaviennistä täytyy puhua hallituksen kirjoissa?


    • Anonyymi

      muatallous tuottajat omistavat elintarviketeollisuuden...

      • Anonyymi

        Olet kuin Trumppa. Valhetta valheen perään....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet kuin Trumppa. Valhetta valheen perään....

        Vuosikausia jo..... ja jatkuu...ja jatkuu.....


    • Anonyymi

      Kysynnän ja tarjonnan laki toimii sillä tavalla, että hintataso lähtee korjaamaan tilannetta.

      Todennäköisesti tämä vuosi tulee olemaan vaikea naudanlihan saatavuudessa

      • Anonyymi

        Onko hintataso korjannut tilanteen?
        Lihaa kun ei enää riitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko hintataso korjannut tilanteen?
        Lihaa kun ei enää riitä.

        Markkinat yleensä toimivat, mutta ei aina nopeasti. Elintarviketoimiala on kovasti säännöllistelty, mutta silti sekin kyllä toimii pikkuhiljaa.

        Jos kotimainen liha ei riitä kysyntään nähden, niin sitä tietysti aletaan tuoda ulkomailta. Jos sieltä tuleva on kalliimpaa, niin se näkyy hinnannousuna. Ja kotimaisuus on aika vahva kriteeri monille, niin he luultavasti ovat valmiita maksamaankin siitä korkeampaa hintaa kuin tuontilihatuotteista.

        Näinpä jos lihatuotteiden kysyntä jatkuu edelleen hinnannousuista huolimatta samalla tasolla, niin elintarvikeketjuun tulee lisää rahaa. Jokainen tietysti pyrkii saamaan siitä osansa. Karjankasvattajat ovat kaikkein ’kauimpana’ tuossa ketjussa, niin voihan se olla, ettei kovin paljon ropise karjankasvattajien pussiin, jos karjankasvattajat eivät keksi keinoa, millä kykenevät nostamaan teuraseläinten hintatasoa myydessään niitä teurastamoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Markkinat yleensä toimivat, mutta ei aina nopeasti. Elintarviketoimiala on kovasti säännöllistelty, mutta silti sekin kyllä toimii pikkuhiljaa.

        Jos kotimainen liha ei riitä kysyntään nähden, niin sitä tietysti aletaan tuoda ulkomailta. Jos sieltä tuleva on kalliimpaa, niin se näkyy hinnannousuna. Ja kotimaisuus on aika vahva kriteeri monille, niin he luultavasti ovat valmiita maksamaankin siitä korkeampaa hintaa kuin tuontilihatuotteista.

        Näinpä jos lihatuotteiden kysyntä jatkuu edelleen hinnannousuista huolimatta samalla tasolla, niin elintarvikeketjuun tulee lisää rahaa. Jokainen tietysti pyrkii saamaan siitä osansa. Karjankasvattajat ovat kaikkein ’kauimpana’ tuossa ketjussa, niin voihan se olla, ettei kovin paljon ropise karjankasvattajien pussiin, jos karjankasvattajat eivät keksi keinoa, millä kykenevät nostamaan teuraseläinten hintatasoa myydessään niitä teurastamoille.

        " niin sitä tietysti aletaan tuoda ulkomailta"

        Tarkoitit kai ostaa?


    • Anonyymi

      Onko alkutuotannolle jotain estettä myydä ulkomaille, jos sieltä kerran saa selvästi paremman hinnan?

      • Anonyymi

        On. Pitkät kauppasopimukset suomalaisen kaupan kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On. Pitkät kauppasopimukset suomalaisen kaupan kanssa.

        Eli alkutuotanto on tehnyt huonoja sopimuksia, joista ei nyt pääsekään helposti irti?

        Muuten ei kai alkutuotanto ole tehnyt noita huonoja sopimuksia kaupan kanssa,,vaan elintarviketeollisuuden. Niiden, jotka alkutuotannon tuotteita ostavat. Eikö niin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli alkutuotanto on tehnyt huonoja sopimuksia, joista ei nyt pääsekään helposti irti?

        Muuten ei kai alkutuotanto ole tehnyt noita huonoja sopimuksia kaupan kanssa,,vaan elintarviketeollisuuden. Niiden, jotka alkutuotannon tuotteita ostavat. Eikö niin?

        Elitarviketeollisuus on tehnyt huonoja sopimuksia. Haluatko taas ymmärtää väärin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elitarviketeollisuus on tehnyt huonoja sopimuksia. Haluatko taas ymmärtää väärin?

        Elintarviketeollisuus on tehnyt pitkiä sopimuksia. Silloin raha ei siirry ketjussa. Vai uskotko että teollisuus myy vuoden hintaan 20€ mutta maksaa teurastamoille vaikka 25€ ja teurastamot maksaa alkutuottajalle 30€. Onpa mielikuvituksesi hassu.


    • Anonyymi

      Naudanlihan tuotanto Suomessa on vähentynyt viime vuosina nopeasti. Navetat ei enää avaudu. Paitsi pitkillä hintasopimuksilla. Hinnan pitää olla vähintään kaksinkertainen.

    • Anonyymi

      Kaupan pitäisi ottaa koppia ja alkaa maksaa suomalaisesta ruoasta oikeaa hintaa.

      • Anonyymi

        Kaupanko? Kauppahan ’vain’ myy ruokaa kuluttajille. Ei se itse sitä ruokaa itselleen osta, vaan kuluttajille myytäväksi. Luonnollisesti kauppa, kuten muutkin elintarvikeketjun toimijat, pyrkivät parhaaseen taloudelliseen tulokseen.

        Kuluttaja päättää ja valitsee mitä ruokaa ostaa omilla kriteereillään. Ja hinta on varmasti yksi painavimmista kriteereistä. Ei toki ainoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupanko? Kauppahan ’vain’ myy ruokaa kuluttajille. Ei se itse sitä ruokaa itselleen osta, vaan kuluttajille myytäväksi. Luonnollisesti kauppa, kuten muutkin elintarvikeketjun toimijat, pyrkivät parhaaseen taloudelliseen tulokseen.

        Kuluttaja päättää ja valitsee mitä ruokaa ostaa omilla kriteereillään. Ja hinta on varmasti yksi painavimmista kriteereistä. Ei toki ainoa.

        Tottakai kauppa. Unohdit että viljelijät omistaa kaupan ja elintarviketeollisuuden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupanko? Kauppahan ’vain’ myy ruokaa kuluttajille. Ei se itse sitä ruokaa itselleen osta, vaan kuluttajille myytäväksi. Luonnollisesti kauppa, kuten muutkin elintarvikeketjun toimijat, pyrkivät parhaaseen taloudelliseen tulokseen.

        Kuluttaja päättää ja valitsee mitä ruokaa ostaa omilla kriteereillään. Ja hinta on varmasti yksi painavimmista kriteereistä. Ei toki ainoa.

        Ilman muuta kaupan. Kauppa myy viljelijöiden tuottamaa ruokaa.


    • Anonyymi

      ”Kun tuotantoketjuun tarvitaan euroja, näkisin että siihen suuntaan (hintojen nousuun) ollaan menossa”, toteaa Atrian lihaliiketoiminnasta ja viennistä vastaava johtaja Markku Hirvijärvi.

    • Anonyymi

      Ulkomaan lihoista haaveilijat muistakaa sitten, että tullin haaviin jäävien erien määrä tulee kasvamaan. Elintarvikehygieniasäännökset ja lääkityskäytännöt useissa maissa ovat huomattavasti löysempiä kuin Suomessa. Jos tuonnilta aletaan vaatia suomalaista tasoa, kuten päättäjien suunnitelmissa on, yhä suurempi osa maailman tuonnista jää matkalle. Ja se on hyvä niin, emmehän halua salmonella-tai muita epidemioita tuontiruoan mukana, emmehän? Ulkomaan matkoilla sekä työn että lomailun merkeissä on tullut nähtyä niin pöyristyttäviä toimintakäytäntöjä suhteessa kotimaisiin, että ei olisi mennyt viimeiseen 100vuoteen läpi Suomessa tuottaa siten myyntielintarviketta .

    • Anonyymi

      Höpö höpö. Käy joskus ulkomailla ja vertaile ruokakauppojen hintoja. Meitä ryöstetään vitukseen

      • Anonyymi

        Jauheliha on 40% kalliimpaa ainakin.


    • Anonyymi

      Miten ihmeessä Suomi on mokannut näin raskaasti ruokahuoltonsa?

    • Anonyymi

      Syyllisiä etsitään jo....

    • Anonyymi

      Kyllä
      se markkina korjaa itsensä. Landepommi teurastaa lehmänsä viikkoa myöhemmin ku sähköt alkaa räpsyä

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kannattaako suomalaisen duunarin enää äänestää vasemmistopuolueita

      sillä eivät ne tunnu kovasti ajavan suomi-duunarin etuja. Jos katsotaan Vasemmistoliittoa, niin sehän on ihan feministi
      Maailman menoa
      220
      5875
    2. Jaaha, sitä on vasemmistoryhmä käynyt häiriköimässä Purran kodin vieressä

      On näköjään iso lakana levitetty puiden väliin, jossa lukee mm. "Haista vi*** Riikka Purra". Tunkekaa leikkaukset pers..
      Maailman menoa
      112
      5734
    3. Professori: Maahanmuuttajien rikollisuutta hyssytellään - hävytöntä

      Kriminologi Jukka Savolaisen mukaan ikä ja vaikeat olosuhteet eivät riitä selitykseksi. – Tutkitun tiedon valossa sanoi
      Maailman menoa
      214
      4801
    4. Mistä kummasta voi johtua se, että vasemmistolaiset usein häpeää itseään

      voiko se johtua esim. köyhyydestä? Ja tästä on siis ihan suomalainen tutkimus olemassa. "Suomalainen tutkimus osoittaa
      Maailman menoa
      54
      4104
    5. Sanna-kulttilaiset hehkuttaa edelleen Marinia, vaikka esim. Sote oli susi jo syntyessään

      mutta kulttilaiset eivät ole järjen jättiläisiä, ja sanoihin Lasse Lehtinenkin, että Suomessa on pohjoismaiden tyhmimmät
      Maailman menoa
      68
      4037
    6. Marin teki sen mihin muut eivät pystyneet, vei susi-Soten maaliin

      ja sitten hävittyjen vaalien jälkeen lähtikin vastuuta pakoon...... "Professori: sote-uudistus on täysi susi. Sosiaali
      Maailman menoa
      32
      3628
    7. Demokratian uhka: Perussuomalaiset ja polarisoiva "me ja muut" -ajattelu

      Laurence Rees varoittaa, kuinka demokratian heikkeneminen ja autoritaaristen liikkeiden nousu voidaan liittää "me ja muu
      Maailman menoa
      7
      2799
    8. Päivi Räsänen vs. Abbas Bahmanpour

      (Bahmanpour on imaami Helsingissä) Syyttäjä siis jahtaa edelleen Räsästä tämän H-puheista, joissa hän on ilmeisesti vaa
      Maailman menoa
      13
      2214
    9. En koskaan tule sinulle tätä kertomaan

      Kun kirjoitin sinulle viimeisintä viestiä, huomasin kyynelten valuvan poskiani pitkin.
      Ikävä
      38
      1663
    10. Saatoin tehdä elämäni isoimman virheen

      Otsikko kertoo kaiken. Miksei kaikki voi olla yksinkertaisempaa?
      Ikävä
      130
      1480
    Aihe