EU:ssa maksetaan lehmänlihasta keskimäärin 40 prosenttia enemmän kuin Suomessa.

Anonyymi-ap

Vaikka Euroopassa tuottajahinnat nousevat. Suomessa ei.

32

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kotimaan markkinoilla on vain muutama teollisuuden ja kaupanalan toimija, ja niiden välinen kauppa perustuu pitkiin sopimuksiin.

      Elintarviketeollisuus on aivan liian heikko verrattuna kauppaan. Kauppa ei nosta hintoja,

      Lihan tuottajille sanotaan ota tai jätä......

      • Anonyymi

        Vähittäiskaupassa on kilpailutilanne paitsi eri kauppaketjujen, niin myös eri tuotteiden kesken. Kuluttaja valitsee ja hinnan merkitys ei ole vähäinen. Liian kalliiksi mielletty tuote vaihtuu edullisempaan. Kyllä kauppa aivan varmasti nostaa hintojaan niin paljon kuin pystyvät. Se tosin ei valu alkutuottajille.

        Kauppa ei tee tuottajien kanssa sopimuksia, vaan tuottajat myyvät raaka-aineensa elintarviketeollisuudelle. Jotain n 5% kaupassa muytävistä tuotteista tulee suoraan alkutuottajilta, jos niinkään paljoa. Kauppa ei voi ’pelastaa’ alkutuottajia…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähittäiskaupassa on kilpailutilanne paitsi eri kauppaketjujen, niin myös eri tuotteiden kesken. Kuluttaja valitsee ja hinnan merkitys ei ole vähäinen. Liian kalliiksi mielletty tuote vaihtuu edullisempaan. Kyllä kauppa aivan varmasti nostaa hintojaan niin paljon kuin pystyvät. Se tosin ei valu alkutuottajille.

        Kauppa ei tee tuottajien kanssa sopimuksia, vaan tuottajat myyvät raaka-aineensa elintarviketeollisuudelle. Jotain n 5% kaupassa muytävistä tuotteista tulee suoraan alkutuottajilta, jos niinkään paljoa. Kauppa ei voi ’pelastaa’ alkutuottajia…

        Oletko yksinkertainen vai näytteletkö yksinkertaista?


    • Anonyymi

      Ulkomaiset ostajat kärkkyvät jo halpaa lihaa.

      • Anonyymi

        Ruokaviennistä puhutaan jo hallituksen kirjoissa.


      • Anonyymi

        Kannattaa tietysti alkutuottajien myydä sitten ulkomaisille ostajille, jos maksavat paremmin. Sille ei ole mitään estettä…

        No eihän tämä silti mitään uutta ole, Suomessahan toimii montakin ulkomaista ruokas tuottavaa yritystä jo nyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruokaviennistä puhutaan jo hallituksen kirjoissa.

        Ruokavientihän hyödyntäisi ennenkaikkea suomalaista elintarviketeollisuutta. Mahtaisiko siitäkään kovasti valua raaka-ainetuottajille eli maatiloille?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruokaviennistä puhutaan jo hallituksen kirjoissa.

        Eikö ole mielenkiintoista, että ruokaviennistä täytyy puhua hallituksen kirjoissa?


    • Anonyymi

      muatallous tuottajat omistavat elintarviketeollisuuden...

      • Anonyymi

        Olet kuin Trumppa. Valhetta valheen perään....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet kuin Trumppa. Valhetta valheen perään....

        Vuosikausia jo..... ja jatkuu...ja jatkuu.....


    • Anonyymi

      Kysynnän ja tarjonnan laki toimii sillä tavalla, että hintataso lähtee korjaamaan tilannetta.

      Todennäköisesti tämä vuosi tulee olemaan vaikea naudanlihan saatavuudessa

      • Anonyymi

        Onko hintataso korjannut tilanteen?
        Lihaa kun ei enää riitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko hintataso korjannut tilanteen?
        Lihaa kun ei enää riitä.

        Markkinat yleensä toimivat, mutta ei aina nopeasti. Elintarviketoimiala on kovasti säännöllistelty, mutta silti sekin kyllä toimii pikkuhiljaa.

        Jos kotimainen liha ei riitä kysyntään nähden, niin sitä tietysti aletaan tuoda ulkomailta. Jos sieltä tuleva on kalliimpaa, niin se näkyy hinnannousuna. Ja kotimaisuus on aika vahva kriteeri monille, niin he luultavasti ovat valmiita maksamaankin siitä korkeampaa hintaa kuin tuontilihatuotteista.

        Näinpä jos lihatuotteiden kysyntä jatkuu edelleen hinnannousuista huolimatta samalla tasolla, niin elintarvikeketjuun tulee lisää rahaa. Jokainen tietysti pyrkii saamaan siitä osansa. Karjankasvattajat ovat kaikkein ’kauimpana’ tuossa ketjussa, niin voihan se olla, ettei kovin paljon ropise karjankasvattajien pussiin, jos karjankasvattajat eivät keksi keinoa, millä kykenevät nostamaan teuraseläinten hintatasoa myydessään niitä teurastamoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Markkinat yleensä toimivat, mutta ei aina nopeasti. Elintarviketoimiala on kovasti säännöllistelty, mutta silti sekin kyllä toimii pikkuhiljaa.

        Jos kotimainen liha ei riitä kysyntään nähden, niin sitä tietysti aletaan tuoda ulkomailta. Jos sieltä tuleva on kalliimpaa, niin se näkyy hinnannousuna. Ja kotimaisuus on aika vahva kriteeri monille, niin he luultavasti ovat valmiita maksamaankin siitä korkeampaa hintaa kuin tuontilihatuotteista.

        Näinpä jos lihatuotteiden kysyntä jatkuu edelleen hinnannousuista huolimatta samalla tasolla, niin elintarvikeketjuun tulee lisää rahaa. Jokainen tietysti pyrkii saamaan siitä osansa. Karjankasvattajat ovat kaikkein ’kauimpana’ tuossa ketjussa, niin voihan se olla, ettei kovin paljon ropise karjankasvattajien pussiin, jos karjankasvattajat eivät keksi keinoa, millä kykenevät nostamaan teuraseläinten hintatasoa myydessään niitä teurastamoille.

        " niin sitä tietysti aletaan tuoda ulkomailta"

        Tarkoitit kai ostaa?


    • Anonyymi

      Onko alkutuotannolle jotain estettä myydä ulkomaille, jos sieltä kerran saa selvästi paremman hinnan?

      • Anonyymi

        On. Pitkät kauppasopimukset suomalaisen kaupan kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On. Pitkät kauppasopimukset suomalaisen kaupan kanssa.

        Eli alkutuotanto on tehnyt huonoja sopimuksia, joista ei nyt pääsekään helposti irti?

        Muuten ei kai alkutuotanto ole tehnyt noita huonoja sopimuksia kaupan kanssa,,vaan elintarviketeollisuuden. Niiden, jotka alkutuotannon tuotteita ostavat. Eikö niin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli alkutuotanto on tehnyt huonoja sopimuksia, joista ei nyt pääsekään helposti irti?

        Muuten ei kai alkutuotanto ole tehnyt noita huonoja sopimuksia kaupan kanssa,,vaan elintarviketeollisuuden. Niiden, jotka alkutuotannon tuotteita ostavat. Eikö niin?

        Elitarviketeollisuus on tehnyt huonoja sopimuksia. Haluatko taas ymmärtää väärin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elitarviketeollisuus on tehnyt huonoja sopimuksia. Haluatko taas ymmärtää väärin?

        Elintarviketeollisuus on tehnyt pitkiä sopimuksia. Silloin raha ei siirry ketjussa. Vai uskotko että teollisuus myy vuoden hintaan 20€ mutta maksaa teurastamoille vaikka 25€ ja teurastamot maksaa alkutuottajalle 30€. Onpa mielikuvituksesi hassu.


    • Anonyymi

      Naudanlihan tuotanto Suomessa on vähentynyt viime vuosina nopeasti. Navetat ei enää avaudu. Paitsi pitkillä hintasopimuksilla. Hinnan pitää olla vähintään kaksinkertainen.

    • Anonyymi

      Kaupan pitäisi ottaa koppia ja alkaa maksaa suomalaisesta ruoasta oikeaa hintaa.

      • Anonyymi

        Kaupanko? Kauppahan ’vain’ myy ruokaa kuluttajille. Ei se itse sitä ruokaa itselleen osta, vaan kuluttajille myytäväksi. Luonnollisesti kauppa, kuten muutkin elintarvikeketjun toimijat, pyrkivät parhaaseen taloudelliseen tulokseen.

        Kuluttaja päättää ja valitsee mitä ruokaa ostaa omilla kriteereillään. Ja hinta on varmasti yksi painavimmista kriteereistä. Ei toki ainoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupanko? Kauppahan ’vain’ myy ruokaa kuluttajille. Ei se itse sitä ruokaa itselleen osta, vaan kuluttajille myytäväksi. Luonnollisesti kauppa, kuten muutkin elintarvikeketjun toimijat, pyrkivät parhaaseen taloudelliseen tulokseen.

        Kuluttaja päättää ja valitsee mitä ruokaa ostaa omilla kriteereillään. Ja hinta on varmasti yksi painavimmista kriteereistä. Ei toki ainoa.

        Tottakai kauppa. Unohdit että viljelijät omistaa kaupan ja elintarviketeollisuuden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaupanko? Kauppahan ’vain’ myy ruokaa kuluttajille. Ei se itse sitä ruokaa itselleen osta, vaan kuluttajille myytäväksi. Luonnollisesti kauppa, kuten muutkin elintarvikeketjun toimijat, pyrkivät parhaaseen taloudelliseen tulokseen.

        Kuluttaja päättää ja valitsee mitä ruokaa ostaa omilla kriteereillään. Ja hinta on varmasti yksi painavimmista kriteereistä. Ei toki ainoa.

        Ilman muuta kaupan. Kauppa myy viljelijöiden tuottamaa ruokaa.


    • Anonyymi

      ”Kun tuotantoketjuun tarvitaan euroja, näkisin että siihen suuntaan (hintojen nousuun) ollaan menossa”, toteaa Atrian lihaliiketoiminnasta ja viennistä vastaava johtaja Markku Hirvijärvi.

    • Anonyymi

      Ulkomaan lihoista haaveilijat muistakaa sitten, että tullin haaviin jäävien erien määrä tulee kasvamaan. Elintarvikehygieniasäännökset ja lääkityskäytännöt useissa maissa ovat huomattavasti löysempiä kuin Suomessa. Jos tuonnilta aletaan vaatia suomalaista tasoa, kuten päättäjien suunnitelmissa on, yhä suurempi osa maailman tuonnista jää matkalle. Ja se on hyvä niin, emmehän halua salmonella-tai muita epidemioita tuontiruoan mukana, emmehän? Ulkomaan matkoilla sekä työn että lomailun merkeissä on tullut nähtyä niin pöyristyttäviä toimintakäytäntöjä suhteessa kotimaisiin, että ei olisi mennyt viimeiseen 100vuoteen läpi Suomessa tuottaa siten myyntielintarviketta .

    • Anonyymi

      Höpö höpö. Käy joskus ulkomailla ja vertaile ruokakauppojen hintoja. Meitä ryöstetään vitukseen

      • Anonyymi

        Jauheliha on 40% kalliimpaa ainakin.


    • Anonyymi

      Miten ihmeessä Suomi on mokannut näin raskaasti ruokahuoltonsa?

    • Anonyymi

      Syyllisiä etsitään jo....

    • Anonyymi

      Kyllä
      se markkina korjaa itsensä. Landepommi teurastaa lehmänsä viikkoa myöhemmin ku sähköt alkaa räpsyä

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      107
      7736
    2. 109
      5971
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      83
      5167
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      139
      4536
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      11
      3220
    6. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      55
      2967
    7. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      58
      2928
    8. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2444
    9. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      61
      2437
    10. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      56
      2056
    Aihe