Krishna sallii?

Miksi krishna sallii?

Kieroutunutta uskonnollisuutta.

Pohjois-Ugandaa vuosikausia terrorisoinut Herran vastarinta-armeija (LRA) on lamaannuttanut asukkaiden elämän. Värvättävien vähyyden vuoksi sotilaat sieppaavat kylistä lapsia aivopestäkseen heidät tappajiksi Sudanin ja Ugandan sisäisiin sotiin. LRA aloitti kaappaukset jo 16 vuotta sitten, ja vaikka se ei ole ainoa kaappauksiin syyllistynyt, sen toiminnan raakuus on käsittämätöntä ottaen huomioon sen uskonnollisen lähtökohdan.
LRA:n joukkoja johtaa "pyhän hengen ruumiillistumana" itseään pitävä Joseph Kony. Armeijasta valtaosa on väkivalloin koulutettuja lapsisotilaita. Kaapattuja orjuutetaan ja kidutetaan, ja yritetään näin houkutella esiin sisäistä tahtoa tappamiselle. Jotka eivät kestä rasituksia, ne tapetaan. Seuraavassa vaiheessa lapset viedään asekoulutukseen Sudanin puolelle ja sitten sotimaan. Seksuaalinen väkivalta on yleistä leireillä. Tyttöjä kaapataan leirille paitsi sotimaan myös vaimoiksi ja seksiorjiksi sotilaille.

Niko sanoo:
Kony-joukkojen raakalaismaisuus tunnetaan laajalti Pohjois-Ugandassa ja Etelä-Sudanissa. Erään kerran ne mm. keskeyttivät järkyttävällä tavalla hautajaismenot eteläsudanilaisessa kylässä. Ensin joukot pakottivat hautajaisseurueen jäsenet syömään haudattavan ruumiin. Sen jälkeen he ampuivat 60 hautajaisvierasta.
LRA:n maagis-uskonnollinen ja johtaja Joseph Kony on julistanut itsensä profeetaksi. Konyn uskonto on lähinnä outo sekoitus kristinuskoa ja afrikkalaista magiaa. LRA julistaa perustavansa toimintansa Raamatun kymmeneen käskyyn, joskin Kony on lisännyt niihin yhdennentoista, joka kieltää polkupyörällä ajamisen (LRA:n taistelijat ovat silponeet pakarat sadoilta pohjoisugandalaisilta jotka on tavattu polkupyörän selästä). LRA:n lapsisotilaille jaetaan erilaisia taikakaluja joiden kerrotaan suojaavan näitä luodeilta ja Konyn kerrotaan konsultoivan säännöllisesti henkiä saadakseen opastusta.

Miksi Krishna sallii tämmöisen tapahtumisen?
Kyseinen johtaja on harrastanut tämän kultin toimintaa jo yli 15-18v.? Jos maailmassa on joku tasapaino, tai jokin asia joka määrää että paha saa palkkansa, miten se ilmenee?

2

413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Madhava

      Kenties tuolla juuri menneiden vuosisatojen ja vuosituhansien paha saa palkkaansa?

      Korkeimman ei sinänsä nähdä suoraan kontrolloivan karman kiemuraista kulkua, se on pikemminkin osa aineellisen kosmoksen mekanismia joka rullaa omaa rataansa, ja jossa kaikkien tilit aikanaan tasoittuvat.

      Saadaksemme kontekstin aikavälille, jossa hyvän ja pahan ymmärretään kunkin keräävän palkkansa, pikainen katsaus luomisen ja tuhon ikuiseen kiertoon.

      Maailmankaikkeus ilmenee Vishnun olemuksesta ja vetäytyy tähän takaisin äärimmäisen pitkien aikojen välein; aikaväli mitataan luojajumala Brahman satavuotiaana elämänä. Mutta lasketaan tätä alkaen pienemmistä muuttujista. Yksi sivilisaation neljään jaksoon jakautuva kiertokausi kestää 1.728.000 1.280.000 872.000 436.000 vuotta, eli 4.316.000 vuotta. Brahman päivän sanotaan kestävän tuhat maailmankauden kiertoa, eli 4.316.000.000 (reilut neljä miljardia vuotta). Tämän vuosi 365 päivän mukaan laskettuna kestää 1.575.340.000.000 (noin 1.6 biljoonaa) ihmisvuotta. Tämän elämän kestoksi, ja kosmoksen ilmentymän kokonaisajaksi, tulee siten noin 160 biljoonaa vuotta.

      Aluttomassa ja loputtomassa kosmoksen kierrossa lukemattomat Brahmat ovat eläneet ja kuolleet, aluttomat sielut ovat läpikäyneet lukemattomia syntymiä ja kuolemia eri elämänmuotojen joukossa. Ikimuistoinen karman tilimme kulkee muassamme luomuksesta toiseen.

      Karma on siis varsin paljon monisyisempi ja käsitteenä silmin havaittavaa "paha saa aina palkkansa" aatetta metafyysisempi, ja siten myös suorien syy-seuraus-suhteiden havainnoinnin tuolla puolen oleva käsite.

    • Vaisnava

      ...ja henkilöt, jotka tekevät niin, kuvaillaan Gitan 16. luvussa.

      16.6 Luotuja olentoja on tässä maailmassa kahdenlaisia: jumalaisia ja pirullisia. Jumalaisista onkin jo puhuttu pitkään. Kuulepa siis Minulta pirullisista, Prithaan poika.

      16.7 Pirulliset henkilöt eivät tiedä, mitä kannattaa tehdä ja mitä jättää tekemättä. Heistä ei löydy puhtautta, käytöstapoja eikä totuutta.

      16.8 He sanovat, että maailma on epätodellinen, vailla Tukijaa ja Valtiasta, ja ettei se ole syntynyt mistään muusta syystä kuin himosta.

      16.9 Näistä näkemyksistä kiinni pitävät, itsensä ja älynsä kadottaneet sielut astuvat esiin tuomaan maailmaan tuskaa ja onnettomuutta ja tuhoamaan sen.

      16.10 Täynnä tyydyttämättömiä himoja, ylpeyttä, tekopyhyyttä ja pöyhkeyttä he muodostavat mielipiteensä väliaikaisten tekijöiden perusteella ja noudattavat epäpuhtaita tapoja.

      16.11 Heidän ahdistuksensa on mittaamaton kuolemaan saakka; himojen tyydytys on heidän korkein lohtunsa, ja siten he varmistavat...

      16.12 ...solmiutumisensa satojen toiveiden verkkoon. He ovat antaneet periksi himolle ja vihalle. He haluavat himoilleen tyydytystä ja hankkivat sen vuoksi varallisuutta laittomin keinoin.

      16.13 "Tämän minä olen onnistunut saamaan tänään, tuon toiveeni tulen toteuttamaan huomenna. Tämä ja tämäkin on minun, ja rikkauteni tulee yhä lisääntymään.

      16.14 Sen vihollisen minä olen tappanut ja aion tappaa myöskin muut. Minä olen Herra, minä olen nauttija, minä olen täydellinen, voimakas ja onnellinen.

      16.15 Minä olen rikas ja ylhäistä sukua - kuka muu on minun veroiseni? Uhraudun, aion antaa lahjoja ja iloita..." Näin tietämättömyys on harhauttanut heidät.

      16.16 Lukuisten huolten hämmentäminä, harhojen verkon ympäröiminä ja himojen tyydyttämiseen kiintyneinä he vajoavat alas epäpuhtaaseen helvettiin.

      16.17 Itseensä tyytyväisinä, röyhkeinä, rikkautensa ja pöyhkeytensä kyllästäminä ja harhauttamina he uhraavat nimellisiä uhreja pelkästä ylpeydestä, ohjeista piittaamatta.

      16.18 He ottavat tukea voimastaan, ylpeydestään, himostaan, vihastaan ja katoavaisesta olemuksestaan, johon he samaistuvat. Kateuttaan he pilkkaavat Minua, joka asun heidän ja muiden ruumiissa.

      16.19 Minä sinkoan nämä ihmiskunnan alhaisimmat, pahansuovat vihanpitäjät yhä uudelleen ja uudelleen syntymän ja kuoleman kiertokulkuun, pirullisiin kohtuihin.

      16.20 Hölmöt päätyvät syntymä toisensa perään pirullisiin kohtuihin, eivätkä he varmasti saavuta Minua, Kuntin poika. Siten he ovat matkalla huonoimpaan määränpäähän.

      16.21 Kyseiseen helvettiin vie kolme porttia, jotka rappioittavat sielun: himo, viha sekä ahneus. Nämä kolme on siksi hylättävä.

      Tämä nyt ei tietenkään ole vastaus kysymykseen, vaan varoitus, jonka avulla voimme itse välttää tulemasta sellaisiksi kuin vaikkapa Joseph Kony.

      Krishna ei ota ketään väkisin, vaan itse hankittu karma hallitsee jokaisen elämää, kunnes sielu todella tajuaa, ettei oman elämän ohjasten pitelyllä minnekään pääse, ja antaa ne Krishnalle. Vain kaikkein onnekkaimmat lurjukset saavat turpaansa joltakin Vishnun inkarnaatiolta ja oppivat nopeammin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2794
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2634
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1767
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1272
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      84
      1101
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe