Uusavuttomien kotikokkiexperttien hampurilaiskokki.

Anonyymi-ap

Kaikkien alojen perttien expertti kertoi kuuspolttimoisen grillinsä omistajana, että ei valmista hampurilaispihvejään grillin ritilällä vaan uunissa.

Kokille on täysin vieras asia, miksi hänen huippugrillissään jonka hankintahinnankin luonnollisesti kertoi, on parila.

Ai että miksi on parila, no uusavuttomat voipi sen itselleen selvittää seuraavan uutisen videolta:

https://yle.fi/a/74-20156504?utm_medium=social&utm_source=copy-link-share

15

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Hampurilainen on ruokalaji, joka koostuu halkaistusta sämpylästä, jonka välissä on yleensä 1–2 pihviä. Tyypillisesti hampurilaisessa käytetty pihvi on valmistettu naudan jauhelihasta"

      Oletko Pikku-Posso kokeillut valmistaa jauhelihapihviä grillin ritilällä? Miten kävi?

      • Anonyymi

        Miksi pitäisi ritilällä kun ne valmistetaan parilalla, ei myöskään uunissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi pitäisi ritilällä kun ne valmistetaan parilalla, ei myöskään uunissa?

        Käyttäkää hieman paksumpaa taikinaa menee ritilällä ihan hyvin, murskaa vaikka maissihiutaleita, sekoita se jauhelihaan, mausteisiin, ja kananmunaan... vain naudan jauhelihaa... tee noin 1,5 cm paksuisia pihvejä, paista grillissä molemmin puolin, hyvin toimii
        NumBall


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käyttäkää hieman paksumpaa taikinaa menee ritilällä ihan hyvin, murskaa vaikka maissihiutaleita, sekoita se jauhelihaan, mausteisiin, ja kananmunaan... vain naudan jauhelihaa... tee noin 1,5 cm paksuisia pihvejä, paista grillissä molemmin puolin, hyvin toimii
        NumBall

        Moi moi Numba!!

        Numba tässä kertoo, miten me täällä Chiang Maissa laitetaan,
        homman haisemaan. ihan ilman kuukletusta.

        >§<

        Ps. salausuus (älä Numba kerro rakkaillesi, siellä vaimon kanssa, kotona, mitään).


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        nämä sisäpiirin pellet tekevät kaikesta niin vaikeaa, ruuanlaitto on aivan hemmetin helppoa, se on vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä, mausteet on sitten makuasia, minä en koskaan edes katso mitään reseptejä vedän määrät hatusta, jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää, suola on hankala se on vaikea poistaa, jos sitä lorahtaa liikaa, eikä sitä oikein voi neutraloida mutta en sitä juurikaan käytä, lääkäri on sen kieltänyt kerää nesteitä niitä on jo muutenkin liikaa... chili on pakollinen vaimo laittaa sitä jopa makaronilaatikkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nämä sisäpiirin pellet tekevät kaikesta niin vaikeaa, ruuanlaitto on aivan hemmetin helppoa, se on vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä, mausteet on sitten makuasia, minä en koskaan edes katso mitään reseptejä vedän määrät hatusta, jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää, suola on hankala se on vaikea poistaa, jos sitä lorahtaa liikaa, eikä sitä oikein voi neutraloida mutta en sitä juurikaan käytä, lääkäri on sen kieltänyt kerää nesteitä niitä on jo muutenkin liikaa... chili on pakollinen vaimo laittaa sitä jopa makaronilaatikkoon.

        nämä sisäpiirin apinat eivät osaa, edes siskoni makkarasoppaa laittaa, naapuuttinin mummo laittoi intialaista massaman curryä, ja pappa haudutteli aamusta alkaen hua hinin aamupuuroa iltamarkkinoille myytäväksi...mitään en muuten oo ottanut, enkä ikinä kellohameeseen (löysiä) pieraissut, voin vakuuttaa, aivan varmasti...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nämä sisäpiirin pellet tekevät kaikesta niin vaikeaa, ruuanlaitto on aivan hemmetin helppoa, se on vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä, mausteet on sitten makuasia, minä en koskaan edes katso mitään reseptejä vedän määrät hatusta, jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää, suola on hankala se on vaikea poistaa, jos sitä lorahtaa liikaa, eikä sitä oikein voi neutraloida mutta en sitä juurikaan käytä, lääkäri on sen kieltänyt kerää nesteitä niitä on jo muutenkin liikaa... chili on pakollinen vaimo laittaa sitä jopa makaronilaatikkoon.

        Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
        Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.

        Keittäminen
        Kiehauttaminen
        Paistaminen
        Uunissa paistaminen
        Paahtaminen
        Ruskistaminen
        Kuullottaminen eli freesaaminen
        Wokkaaminen
        Suurustaminen
        Osanestesuurustus
        Rasvasuurustus
        Hyydyttäminen
        Hyytelöiminen
        Uppopaistaminen ei friteeraus
        ilmakuivattaminen
        Marinoiminen
        Höyryttäminen
        Ryöppääminen
        Grillaaminen
        Savustaminen
        Kylmäsavustaminen
        Graavaaminen
        Leipominen
        Kuorruttaminen
        Survominen
        Käyttäminen
        Hapattaminen

        Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
        Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.

        Keittäminen
        Kiehauttaminen
        Paistaminen
        Uunissa paistaminen
        Paahtaminen
        Ruskistaminen
        Kuullottaminen eli freesaaminen
        Wokkaaminen
        Suurustaminen
        Osanestesuurustus
        Rasvasuurustus
        Hyydyttäminen
        Hyytelöiminen
        Uppopaistaminen ei friteeraus
        ilmakuivattaminen
        Marinoiminen
        Höyryttäminen
        Ryöppääminen
        Grillaaminen
        Savustaminen
        Kylmäsavustaminen
        Graavaaminen
        Leipominen
        Kuorruttaminen
        Survominen
        Käyttäminen
        Hapattaminen

        Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.

        PS: "jos ruoka maistuu pahalle" se on pilalla ja se kipataan tunkiolle.
        Sitä ei pelasta se että tunkee siihen lisää mausteita. Ohjeesi että "sitkeää pihviä pitää paistaa lisää" oli myös mullistavaa laatua oleva ohje.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
        Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.

        Keittäminen
        Kiehauttaminen
        Paistaminen
        Uunissa paistaminen
        Paahtaminen
        Ruskistaminen
        Kuullottaminen eli freesaaminen
        Wokkaaminen
        Suurustaminen
        Osanestesuurustus
        Rasvasuurustus
        Hyydyttäminen
        Hyytelöiminen
        Uppopaistaminen ei friteeraus
        ilmakuivattaminen
        Marinoiminen
        Höyryttäminen
        Ryöppääminen
        Grillaaminen
        Savustaminen
        Kylmäsavustaminen
        Graavaaminen
        Leipominen
        Kuorruttaminen
        Survominen
        Käyttäminen
        Hapattaminen

        Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.

        Järjestin näemmä Sisäpiirin Apinoiden idiooteimmalle launtai-illan puuhastelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
        Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.

        Keittäminen
        Kiehauttaminen
        Paistaminen
        Uunissa paistaminen
        Paahtaminen
        Ruskistaminen
        Kuullottaminen eli freesaaminen
        Wokkaaminen
        Suurustaminen
        Osanestesuurustus
        Rasvasuurustus
        Hyydyttäminen
        Hyytelöiminen
        Uppopaistaminen ei friteeraus
        ilmakuivattaminen
        Marinoiminen
        Höyryttäminen
        Ryöppääminen
        Grillaaminen
        Savustaminen
        Kylmäsavustaminen
        Graavaaminen
        Leipominen
        Kuorruttaminen
        Survominen
        Käyttäminen
        Hapattaminen

        Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.

        Onhan nuo nähty, kyrvånsyylån upeat sushit eli kalapuikkoa ja lauantaimakkaraa. Ei tarvi reseptiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
        Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.

        Keittäminen
        Kiehauttaminen
        Paistaminen
        Uunissa paistaminen
        Paahtaminen
        Ruskistaminen
        Kuullottaminen eli freesaaminen
        Wokkaaminen
        Suurustaminen
        Osanestesuurustus
        Rasvasuurustus
        Hyydyttäminen
        Hyytelöiminen
        Uppopaistaminen ei friteeraus
        ilmakuivattaminen
        Marinoiminen
        Höyryttäminen
        Ryöppääminen
        Grillaaminen
        Savustaminen
        Kylmäsavustaminen
        Graavaaminen
        Leipominen
        Kuorruttaminen
        Survominen
        Käyttäminen
        Hapattaminen

        Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.

        Valmistusmenetelmillä on merkitystä. Esimerkkinä vain rosvopaistiin saadaan rosvopaistin maku ja koostumus tekemällä se oikeaoppisesti maahan kaivamalla, kivien ja märkien sanomalehtien kera. Poronkäristys on myös taito ja tietolaji. Siihen pitää valita juuri tietynlainen olut lorautukseksi paistaessa, tietyistä perunoista tehty muusi ja kotimaiset puolukat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taidat olla melkoinen kokki ja sinulla on samanlaiset ohjeet kuin Senssulla, eli ei ohjeita olleenkaan ja laitetaan ruokaan ihan mitä sattuu omasta päästä. Tuo taitaa olla kaikkien aikojen hassuin lausunto ruoanlaitosta että se on "vain ruoka-aineiden manipulointia lämmöllä"... EI HERRA JUMALA TAIVAANISÄ! ja "jos maistuu pahalle laitan mausteita lisää"
        Ruoanlaitto on aika paljon muutakin kuin "lämmöllä manipulointia". Pelkästään siihen ruoanvalmistukseen on kymmeniä eri menetelmiä jotka vaikuttaa lopputulokseen.

        Keittäminen
        Kiehauttaminen
        Paistaminen
        Uunissa paistaminen
        Paahtaminen
        Ruskistaminen
        Kuullottaminen eli freesaaminen
        Wokkaaminen
        Suurustaminen
        Osanestesuurustus
        Rasvasuurustus
        Hyydyttäminen
        Hyytelöiminen
        Uppopaistaminen ei friteeraus
        ilmakuivattaminen
        Marinoiminen
        Höyryttäminen
        Ryöppääminen
        Grillaaminen
        Savustaminen
        Kylmäsavustaminen
        Graavaaminen
        Leipominen
        Kuorruttaminen
        Survominen
        Käyttäminen
        Hapattaminen

        Ennen näitä toimenpiteitä ja näiden jälkeen tapahtuu ne olennaisimmat asiat, eli raaka-aineiden valinnat ja niiden sekoittaminen oikeassa suhteessa ja järjestyksessä, sekä maustaminen. Thaikeittiön salaisuus on NIMENOMAAN oikeat määrät ainesosia TARKKAAN RESEPTIÄ NOUDATTAEN. Makrulaatikkoa voi tehdä vanhasta muistista ilman reseptejä, mutta thairuokaa EI VOI TEHDÄ ILMAN TIETOA MÄÄRISTA JA RAAKA-AINEISTA JA MAUSTEISTA.

        Kyllä ruokaa voi tehdä täysin ilman ohjeita, ihminen on syönyt koko historiansa ajan, jos tarpeita ruokaan on ollut saatavana, sinä voit punnita tarpeesi vaikka gramman tarkkuudella, makuja on muistaakseni kuusi tai kahdeksan, ja jos ruoka ei ole suunmukaista, voit korjata maut monella eri tavalla, eikä ruoka ole pilaantunutta, pilaantuneen ruuan huomaa jo tuoksusta, joten se jätetään väliin, roskikseen... Sitkeä pihvi on hankala korjata, mutta se on vika yleensä siinä että se on marinoitu väärin, itse pihvin paistaminen on superhelppoa, paistat molemmin puolin niin kauan että kylmäpuoli hikoilee...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ruokaa voi tehdä täysin ilman ohjeita, ihminen on syönyt koko historiansa ajan, jos tarpeita ruokaan on ollut saatavana, sinä voit punnita tarpeesi vaikka gramman tarkkuudella, makuja on muistaakseni kuusi tai kahdeksan, ja jos ruoka ei ole suunmukaista, voit korjata maut monella eri tavalla, eikä ruoka ole pilaantunutta, pilaantuneen ruuan huomaa jo tuoksusta, joten se jätetään väliin, roskikseen... Sitkeä pihvi on hankala korjata, mutta se on vika yleensä siinä että se on marinoitu väärin, itse pihvin paistaminen on superhelppoa, paistat molemmin puolin niin kauan että kylmäpuoli hikoilee...

        Asia kunnossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä ruokaa voi tehdä täysin ilman ohjeita, ihminen on syönyt koko historiansa ajan, jos tarpeita ruokaan on ollut saatavana, sinä voit punnita tarpeesi vaikka gramman tarkkuudella, makuja on muistaakseni kuusi tai kahdeksan, ja jos ruoka ei ole suunmukaista, voit korjata maut monella eri tavalla, eikä ruoka ole pilaantunutta, pilaantuneen ruuan huomaa jo tuoksusta, joten se jätetään väliin, roskikseen... Sitkeä pihvi on hankala korjata, mutta se on vika yleensä siinä että se on marinoitu väärin, itse pihvin paistaminen on superhelppoa, paistat molemmin puolin niin kauan että kylmäpuoli hikoilee...

        "makuja on muistaakseni kuusi tai kahdeksan, ja jos ruoka ei ole suunmukaista, voit korjata maut monella eri tavalla, eikä ruoka ole pilaantunutta, pilaantuneen ruuan huomaa jo tuoksusta, joten se jätetään väliin, roskikseen... Sitkeä pihvi on hankala korjata, mutta se on vika yleensä siinä että se on marinoitu väärin, itse pihvin paistaminen on superhelppoa, paistat molemmin puolin niin kauan että kylmäpuoli hikoilee..."

        Voi elämän kevät mitä hevonpaskaa sinä osaatkin suoltaa alusta loppuun... Ei jaksa edes alkaa korjaamaan kaikkia asiavirheitä tuosta, koska koko teksti on täysin järjetön.

        2010


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Useita puukotettu Tampereella

      Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht
      Tampere
      222
      4296
    2. Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?

      Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii
      Puolanka
      69
      2765
    3. Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava
      Maailman menoa
      394
      2443
    4. Leipivaaran päällä on kuoleman hiljaista.

      Suru vai suuri helpotus...
      Puolanka
      47
      2363
    5. Meneeköhän sulla

      oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua
      Ikävä
      42
      1639
    6. Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.

      Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul
      Hindulaisuus
      555
      1406
    7. Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa

      Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em
      Ikävä
      96
      1334
    8. Määpä tiijän että rakastat

      Minua nimittäin. Samoin hei! Olet mun vastakappaleeni.
      Ikävä
      57
      1330
    9. Koska näit kaivattusi viimeksi

      Milloin tapasit rakkaasi? Ja etenikö suhde yhtään?
      Ikävä
      78
      1329
    10. Jumala puhui minulle

      Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles
      Ikävä
      125
      1196
    Aihe