Budapest vai Varsova

Kumpi olisi parempi matkailukaupunki Budapest vai Puolan Varsova? Tarkoituksena olisi lähteä tässä kuukauden päästä toiseen näistä kaupungeista. Haluaisin löytää halpaa ostettavaa ja lisäksi haluaisin tutustua erilaisiin museoihin ja muihin kulttuurinähtävyyksiin.

Mitä nähtävyyksiä ja museoita näistä kaupungeista löytyy, entä kaupunkien hintataso, majoitus ja turvallisuus? Olisi hienoa jos näistä kaupungeista pystyisi saamaan edullista majoitusta, sillä en haluaisi maksaa hotellihuoneista suomen hintoja.

8

11531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Imelda

      Molemmat hyviä, mutta Buda on hieno, vanhoja ihania rakennuksia. Voi syödä hyvin, alle Suomen hinnan, jos ehtisit mennä vähän sivummalle, halpenee. Hotelleissa löytyy. Nyt siellä on kyllä aika lämmin, eilen saatiin viestiä ystävältä, oli 35 astetta, ulkona Budasta. Liikenneyhteydet eri suuntiin hyvät ja edulliset. On ihan turvallinen, ihan normaali isohko kaupunki.
      Itse menossa parin viikon kuluttua ja myös käyn idässä, se on taas oma erilainen mailmansa.
      Ihanaa matkaa, kumman sitten valitsetkin.

    • varsovan

      sijaan. Paljon kauniimpi, pommituksilta säästynyt!
      Jos aikaa: osta Hki-Bpest-Hki lennot 200euroa, ja sitte yhden vyöhykkeen reilikortti www.vr.fi ja käy nuo kaikki ja paljon muuta!

      • Ehdottomasti olen samaa mieltä. Krakova on parempi vaihtoehto kuin Varsova. Sen sijaan jos molempia, siis Budapest ja Krakova, voisit tehdä näin:
        1). Laivalla Tukholmaan
        2). Yksisuuntainen lentolippu Tukholma Skavsta - Budapest WizzAirilla http://wizzair.com/index.shtml
        (tänään ostettuna esim. 3.08. lento maksaisi 54 EUR sis. verot)
        3). Junamatka Budapestista Krakovaan on halvempi kuin Interrail-lippu
        4). Paluu Krakovasta lentäen Krakovasta Lontooseen (Stansted) n. 120 euroa sis. verot one-way ja sitten Ryanairilla Tampereelle.


      • Novy.most

        mahdollisesti mullakin syksyllä. Itsekään en ole koskaan Unkarissa käynyt ja täältä on tullut hyviä vinkkejä.

        Suakin saattaisi kiinnostaa tuo mua viehättävä patsaspuisto: www.szoborpark.hu

        Saa nähdä ehdinkö sinne omalla reissullani, toivottavasti. www.hungary.com :sta saa ilmaiseksi tilattua karttoja ja esitteitä etukäteen, katso "Linkkivinkki"-teema alempaa.

        Mua ainakin helpottaa kovasti kun saa tsekkailla etukäteen citymäppiä ja tietää esim. missä hostelli sijaitsee, mitä lähiöitä voisi kierrellä, missä näyttää ihanan kaurismäkeläiseltä yms. Niin ja saa lietsottua matkakuumetta jo hyvissä ajoin... ;)

        Hyvää matkaa, kerro sitten mitä kaikkea näit ja koit!

        Nový most


      • Imelda

        Ota hyvät kengät ja reppu mukaan. Jopa vain vaeltelu Budassa on elämys, täynnä historiallisia rakennuksia, välillä voisi pysähtyä leivosbaariin tai sörölle, jos ehdit, puoli päivää katukahvilassa. Pakollisia voisi olla esim. Linnavuori, Margitin saari, siellä voisit piipahtaa kylpylään, Budan linna pitää nähdä, samoin sankarten aukio, taidemuseo on hyvä. Ja pikku vinkki, näet enemmän ja saat uusia näkymiä kun astut junaan mihin suuntaan vaan ja menet vaikka tunnin ja seuraavalla junalla takaisin, ei maksa paljon ja ehdit nähdä palasen oikeaa Unkaria. Se on niin hieno maa, itsellä tarkoitus lähteä runsaan viikon kuluttua. Päivä Budassa ja sitten siirrytään itää kohti. Tässä jotain, pikkusen vanhemmalta ihmiseltä kylläkin, luulen. Hyvä valinta sinulta.


    • Budabest

      näin

    • westend

      Ensiksi suosittelen turistajegyn hankkimista vaikkapa kolmen päivän lippu harom napos turistajegy. Julkinen liikenne on halpaa ja hyvin järjestettyä.Lippuja saa lentoasemalta ja metrojen asemilta.
      Hyvät ja ilmavat kengät ja hyvä Budapestin kartta on syytä olla käsillä.
      Majapaikassa kannattaa jo suunnitella kunkin päivän kulkureitit(ei orjallisesti) mutta kuitenkin niin että miten kuhunkin kohteeseen pääsee, ettei tarvii kaupungilla harhailla.
      Nähtävyyksistä suosittelen käymistä kylpylässä. Szechenyi on erittäin hyvä kylpylä, mineraalialtaita, hyviä ulkoaltaita ja kaunis, kylpylän jälkeen voikin sitten tutustua vaikka Sankarten aukiolla olevaan kaunotaiteen museoon,nähtävillä on mm.El Grecon, Rembrandtin ja Goyan tauluja.
      Kannattaa myös käydä Vasarcsarnokissa eli kauppahallissa, mikä on Euroopan suurin.Mielettömät herkkuvalikoimat. Kun menee rullaportaita ylös missä myydään käsitöitä, niin siellä on myös pystybaari, missä myydään juomalaseittain viiniä halvalla ja snackruokaa( veres hurka makkaraa ja irto paprikoita mm.)
      Kesä aikaan jos aikaa on kannattaa tehdä piknikki Margit saarelle, sielläkin on ravintoloita ja kahviloita, mutta eväsretken teko sinne on aika kiehtovaa ja koska elintarvikkeet ovat halpoja voi koota itselleen mieluiset herkkueväät.
      Yhden päivän voi pyhittää kokonaisuudessaan Budanpuolella vierailuun.
      Budalla on Dona palota siis palatsi ja Matias kirkko (kirkossa pidetään joskus konsertteja. Liput ovat kohtuu hintaisia).
      Pistäydypä vielä Kalastaja linnakkeessa, on upeat näköalat Pestin puolelle ja Tonava näkyy koko komeudessaan.
      Jos mahdut sisään Ruzwurm kahvilaan, niin kannattaa poiketa, hillittömät kakku ja leivos valikoimat. Fazerin tuotteet ovat niiden valikoimien rinnalla suhteellisen vähäpätöisiä.
      Mutta nälän yllättäessä Budahillin ravintolat ovat kalliimpia laskeudu alas Moskva terille, siellä on jo kohtuullisemman hintaisia ravintoloita. Esim. Retecillä on St Istvan Jupathos niminen ravintola, ainakin silloin kun itse kävin annokset olivat suuria ja hinnat kohtuullisia.
      Vaci Utca on Budapestin pää ostoskatu, vieraile vain siellä ja ihastele, mutta osta tuliaisesi vaikkapa Rakoczi utcalta tai kaarikadulta metrolla vaikkapa Oktogonille tai Blaha Lujza terille. Nyuagat terille on avattu 4 vuotta sitten uusi ostoskeskus.
      Budapest on miljoonakaupunki, missä järjen käyttö on sallittu, mutta hysteerinen ei tarvii olla.
      Jos majapaikassa on talletus, niin pääosa matkakassasta kannattaa laittaa talletukseen.
      Tarkkana on syytä olla esim. Vaci Utcalla, Kauppahallissa, Sankarten aukiolla, siis missä on paljon turisteja ja ratikoissa varottava ettei päästä ketään aivan iholle.
      Kulttuuritarjonta on runsas ja lippujen hinnat Suomalaisittain kohtuullisia. Tietoja saa esim. Where in Budapest lehdestä ja Budapest Sun- ja Budapest Week-sanomalehdistä.
      Olen käynyt isompien hotellien aulassa pokkana hakemassa viikottaisia tapahtuma lehtiä ja opas lehtiä ja samalla olen käynyt WC:ssä ovat siistimpiä kuin kaupunkien yleiset vessat.
      Kahviloiden ja ravintoloiden WC:ssä on usein WC vahti jolle pitää lautaselle muutama Forintti heittää.
      Jos pitää laittaa mietintämyssy päähän eli ei tiedä tarkalleen kulkureittiä niin suosittelen paikalliseen borözööhön menemistä ja karttaan tutustumiseen siellä kaikessa rauhassa.
      Ravintoloiden ulkopuolella on ruokalistat joista selviää ravintelin hintataso ja mielestäni kannattaa tilata listalta, ettei tule laskun kanssa ikäviä yllätyksiä niin juomat kuin ruuatkin.
      Ravintola Cundelin takana on ravintola Bagolywar, on sama keittiö Cundelin kanssa eräänlainen Cundelin pikkusisko myös hinnoiltaankin, hyvä hinta laatu suhde.
      Muuten pieni pelimannihenki kannattaa, eli metrolla pari pysäkkiä syrjään keskustasta tai vähän kaarikatujen syrjässä saattaa olla hinnaltaan ja maultaan mieluisia yllätyksiä.
      Klubitarjonnan ja klubeissa esitettävän elävän musiikin suhteen Itä Euroopan kaupungit ovat hyvä tikki.
      Hanki siis viikkolehtinen ja rohkeasti syöksy jollekin klubille, musiikkitarjonta on ollut korkealuokkaista.
      Huom! Esitykset alkavat aikaisemmin kuin Suomessa, usein jo klo 20.00 tai klo 21.00.
      Osa klubeista lopettaa, mutta uusia tulee kuin sieniä sateella eli on hyvä meininki, etenkin kun olen monessa paikassa ollut ainoa ulkomaalainen.
      Prahassa kulkee yöratikoita Budapestissä taas yöbusseja E kirjaimella varustettuna kulkevat läpi yön.
      Suurta kaarikatua pitkin kulkee mm. yöbussi.
      Taxeja on syytä välttää, pyrkivät kusettamaan turisteja.
      Luottokortit käyvät, mutta henkilökohtaisesti suosin käteisellä maksua ainakin Budpestin yössä, ettei tule ikävän korkeita Visa maksuja jälkikäteen.
      Kaiken kaikkinensa Budapest on ihana ja turvallinen kaupunki, mutta järjenkäyttö on sallittu.
      Jos on yöllinen vaeltaja, niin Budapestissä on myös 24h auki olevia ravintoloita, joissa janoinen saa juomaa ja nälkäinen vaikkapa "kankkusruokaa".
      Läpi vuorokauden auki olevia kauppoja eifel nappaleita on tiheässä.
      Hintataso on verrattavissa Tallinnan hintoihin, on toki turistirysiä ja Pestin keskustassa olevia luxus mestoja joissa hinnoittelu on "kansainvälistä" eli kallista.
      Karta myös Piip show paikkoja, joissa on sisäänheittäjät.Pöytääsi kiikutetaan pyytämättä shampanja pullo, josta veloitetaan vaikkapa 100000 forinttia. Siis ilta-aikaan juhli Vaci Utcalta loitolla.
      Antoisaa matkaa kaikille Budapestiin menijöille.
      Allekirjoittanut on kiertänyt muutakin kuin tahkoa, mutta Itä Eurooppaan olen jäänyt ihan koukkuun ja tekeepä minukin mieleni taas piipahtaa Budapestissä.

      • paras kommunismi

        muisto museo ,,, kauhujentalo. Sen jälkeen kyllä mietityttää !


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      100
      1909
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1440
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      92
      1323
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1317
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1134
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      466
      1014
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      918
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      913
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      862
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      836
    Aihe