Uistintehtaan tiloissa palaleipää

Anonyymi-ap

Vanha, hyvää ruisleipää leiponut Viipurilainen Kotileipomo
lopettaa kokonaisen leivän leipomisen.
Alkaa olla huono löytää hapanleipää, Siis hapatettua ruisleipää.
Ilman hiivaa ja sokeria.
Nuo viipaleita ja palaleipiä leipovat ovat lähi aikoina muuttaneet vanhaa reseptiänsä, ja onko kaikki mennyt paremmaksi?

Mitä mieltä kaupan leivästä, vaaleaa tai tummaa, kaikki ovat uusineet tuotteitaan ja leipähyllyt täynnä, mutta onko niissä makua?

16

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Leipomo muuttaa Rapalan uistintehtaan tiloihin Vääksyyn.

    • Anonyymi

      Hiivaleipä harvinaista.

      Myy kyllä😊 .mutta sen verran vähän isot leipomot ei tee sitä. Pikkuleipomot tekee, vaihtelevasti kaupoissa.

      Mulla oli pöndellä luottoleipomo senleipää sai hyvin paikallisista kaupposta. Np, leipomo paloi muutama vuos sitten. Sen jälkeen kunnon hiivaleipää ollut hankala löytää.

      Savilaakso.

      Mutta iloinen juttu leipärintamalla. Lidl myy pari kertaa kuukaudessa kalakukloja . Puolenkilon kukko kympin. Just menossa lohikukko. Snadisti kuivakad, mutta maistuu kalalle. Ruiskuori luitenkin min mielestä kerrassaan erinomainen.

      Mulla ei siis kontakteja savoon, pidän vain kalakukosta.

      Mutta, jos haluu jotain leipää. Jos sitä ei myydä kaupassa, voi tehdä ite. Kukkoja en ole ite tehnyt hiivaleipää kyllä.

      Siis, mikä se aloituksen kysymys olikaan....


      ..=DW=

    • Anonyymi

      Ruisleivän ystävä ja rakastaja.

      Hapan ruisleipä on helppoa leipoa, mutta kun käytössä on vain pieni hellan sähköuuni, ei se kovin mielekästä ole.
      Hiivaleivän nyt leipasee vaikka joka päivä ja vaikka joka aterialle, saa mieleistään.
      Pikallisia leipomoita ei joka kulmalla ole, tiedän mistä saisi, mutta ei kaupat tilaa yhden asiakkaan mielileipää.
      Hapatettua haluu.

    • Anonyymi

      Energia määrät kunkin tuotteen /100 grammassa

      Fazerin Täysjyväruis Puikula - Energia 249 kcal
      100 grammassa hiilihydraatit/ 43 g - josta sokereita 3,5 g

      Fazerin Vehnä-Ruispaahtoleipä - Energia 275 kcal
      Ruisjuureen leivottu,(mutta miksi lisätty myös hiivaa)
      100 g / hiilarit 46 g - josta sokereita 4,7 G

      Vertailun vuoksi Myllynkivi Voi-rinkeli
      Energ. 100g/ 352 kcal Hiilarit 62,4g - josta sokereita 8,4g

      Uotilan Maalais-Ruislimppu -hiivaton - Energ. 170kcal
      100g/ hiilarit 29.0 -josta sokereita 0,4 g - rasvaa 100g/1,2 g
      mutta, se leipä on kovaa, vaikka ostat tuoreena, on kuin viikon vanhaa. Kallistakin, ei suosikiksi päässyt meillä se leipä.

    • Anonyymi

      Leipomo toimii kysynnän mukaan. Jos kokonaisia leipiä ei paljonkaan osteta, menee leivät hukkaan.

      Itse, yksineläjänä, olen jo ties kuinka kauan (vuosikymmeniä) ostanut lähinnä palaleipiä. Etenkin kun olen keksinyt laittaa palaleivät suoraan pakastimeen ja sieltä sitten tarpeen mukaan sulattaa niitä pari siivua kerrallaan. Näin eivät leipäpalat pääse homehtumaan, vaikka joskus jopa näinkin on päässyt tapahtumaan, jos on ollut liian monta palaa sulatettuna.

      Syön leipää fiiliksen mukaan, en välttämättä säännöllisesti, joka päivä..

      • Anonyymi

        Esim. leikkeleetkin jaan pariin / muutamaan osaan ja pakastan. Sulatan sitten vähän kerrallaan.


      • Anonyymi

        Samaa teen, mutta kun neeivät tuoreenakaan ole niin hyvää leipää kuin kunnon rukiinen hapan Limppu.

        Lieneekö Pieksämäen ja Mikkelin seudulla saatavana Marskin limppua.
        Reikäleipää saa hyvääkin, mutta se pieni yksityinen leipomo ei toimita leipiään kuin lähikauppoihin. Kesällä taas sitäkin, ja ostan pakkaseen muutaman leivän,
        En osta leipää jossa on sokeria enemmän kuin 1-2 g 100 grammassa.
        Sokeria on jo kaikissa leivissä, kun leivon hiivaleipää kotona en laita grammakaan sokeris, sitä kun on vehnäjauhoissakin ja se riittää taikinajuureen leipoess kohotukseen ihan mainiosti.

        Taidan poiketa Mikkeliin kun ajelen. Siellä oli hyvä kauppahalli. En muista mikä leipomo on 5 tien varrella Mikkelistä pohjoiseen, siellä oli n.10 vuotta sitten hyvää leipää, poikkesin ja ostin matkaevästä,


        Leikkeleet aina puolet pakkaseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaa teen, mutta kun neeivät tuoreenakaan ole niin hyvää leipää kuin kunnon rukiinen hapan Limppu.

        Lieneekö Pieksämäen ja Mikkelin seudulla saatavana Marskin limppua.
        Reikäleipää saa hyvääkin, mutta se pieni yksityinen leipomo ei toimita leipiään kuin lähikauppoihin. Kesällä taas sitäkin, ja ostan pakkaseen muutaman leivän,
        En osta leipää jossa on sokeria enemmän kuin 1-2 g 100 grammassa.
        Sokeria on jo kaikissa leivissä, kun leivon hiivaleipää kotona en laita grammakaan sokeris, sitä kun on vehnäjauhoissakin ja se riittää taikinajuureen leipoess kohotukseen ihan mainiosti.

        Taidan poiketa Mikkeliin kun ajelen. Siellä oli hyvä kauppahalli. En muista mikä leipomo on 5 tien varrella Mikkelistä pohjoiseen, siellä oli n.10 vuotta sitten hyvää leipää, poikkesin ja ostin matkaevästä,


        Leikkeleet aina puolet pakkaseen.

        Siiskosen leipomo on 5-tien varressa pohoseen mennessä Mikkelistä.


    • Anonyymi

      Pullin leipä Lappeenrannassa leipoo hyvää ruisleipää.
      Myynnissä myös Hertsin Prismassa pääkaupungissa.

    • Anonyymi

      Itsellä ongelmana puolihampaattomuus. Fazerin Puikula-palat ovat pehmeää pureskeltavaa.

      Lapsena muistan tykänneeni siivutetusta jälkiuunileivästä. Vieläkö sitä myydään? Onko vielä yhtä hyvää?

      50-luvulla, pikkulapsena, mummun ja taatan kanssa maalla, taatan äidin ja tädin leipomia reikäleipiä ruikkui katossa vartaassa. Taata opetti pehmentämään sitä liottamalla maitolasissa ja perunakeiton liemessä.

      Koirilleni sittemmin ostin iltapalaksi halkaistua jälkiuunileipää. Semmoiseen, puolikuun muotoiseen isoon sivuun vedin voita ja siinä oli kullekin tytölle (vuorollaan) pureskeltavaa. Iltajuomaksi asidofiluspiimää... Näin hampaat saivat työtä ja vatsa voi hyvin.

      • Anonyymi

        Jälkiuunileipää on.

        Siitä en tiedä, millasta ennen ollut, nykyisin ihan ok. Siihen kyllä kyllästyy nopeesti. Pidän enenpi tavallisesta, siivuttamattomasta jälkiuunileivästä.

        Nykyisin kaupoissa isot valikoimat, vähän kaikenlaista tarjolla. Nämät isot ketjuleipomot vähän tylsiä tarjonnaltaan. Mutta on vielä pienenpiä tuottajia, saatavuus vaihtelee. Viimeaikoin tykästynyt rostenin ruisleipään. Sitä ollut lidlissä.

        Lisäks on mielenkiintoisia erikoisleipiä, kaikenlaisia. Niitä kannattaa kokeilla. En muista valmistajaa, mutta cittarissa hyvän makuisia vihannesleipiä. Siis jotain ruisleivän tyylistä leipää, jossa taikinan mukana vaikkapa punajuurta.

        Suosin pikkuleipomoitten tuotteita. Niitäkin vielä on olemassa.

        Mutta kunnon ohrarieskaa ei kaupoista löydy. Aina laitettu vehnäjauhoja sekaan.


        =DW=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jälkiuunileipää on.

        Siitä en tiedä, millasta ennen ollut, nykyisin ihan ok. Siihen kyllä kyllästyy nopeesti. Pidän enenpi tavallisesta, siivuttamattomasta jälkiuunileivästä.

        Nykyisin kaupoissa isot valikoimat, vähän kaikenlaista tarjolla. Nämät isot ketjuleipomot vähän tylsiä tarjonnaltaan. Mutta on vielä pienenpiä tuottajia, saatavuus vaihtelee. Viimeaikoin tykästynyt rostenin ruisleipään. Sitä ollut lidlissä.

        Lisäks on mielenkiintoisia erikoisleipiä, kaikenlaisia. Niitä kannattaa kokeilla. En muista valmistajaa, mutta cittarissa hyvän makuisia vihannesleipiä. Siis jotain ruisleivän tyylistä leipää, jossa taikinan mukana vaikkapa punajuurta.

        Suosin pikkuleipomoitten tuotteita. Niitäkin vielä on olemassa.

        Mutta kunnon ohrarieskaa ei kaupoista löydy. Aina laitettu vehnäjauhoja sekaan.


        =DW=

        Laitoinkin nyt tulevaan tilaukseeni myös Oululaisen ohuet jälkiuunipalat...

        Kokeillaan, vai onko liian kovaa purtavaa?


    • Anonyymi

      Ohrarieskaa voi tehdä itse kotona.
      Rapion Myllyn rieskaryynejä löytyy etelä-Savossa useista myymälöistä, ohje löytyy pussin kyljestä.

      • Anonyymi

        Ohrarieska, Savossa hiivaleipä on rieskaa.
        Pohjanmaalla ja siitä ylöspäin leivotaan hiivatinta rieskaa ohrajauhoista, kuumassa uunissa, kakarana se lerivottiin aina nin, että riskat laitettiin uuniin kun hiilet oli tyhjennetty uunista, mutta uunia ei oltu vielä lakaistu veteebn kastetulla havuluudalla, joka sitten poistaa tuhkankin arinalta.

        Ohrarieskaa, sitä ohutta, hiivatonta saa täällä pohjoisessa, Liki Rovaniemeä on 4- tien varrella oikein Rieska leipomo-kahvila.

        Kotonakin rieskaa voi lkeipoa, mutta kunnon paiston saa vain, kun uuniin laittaa arinakiven joka on kuuma, kun rieska uuniin laitetaan.
        Ohutta rieskaa saa nyt myös kaurasta leivottuna, kaura käy, kun ohra, vehnä ja ruis aiheuttavat vatsavaivoja.

        Mikkelin torilla, eikö siellä ole Ramin Leipomo, taitaa makeita leipoa.
        Siiskonen, juu, kiitos.


    • Anonyymi

      Kymen Leipomo Kouvolassa tekee hyviä pulla ja leipätuotteita, kahvileipiä myös tietysti. Otin sattumalta 30 % alennuksessa sämpylöitä. Hyvän makuisia ovat.
      Beselii hiukan päälle.

    • Anonyymi

      Suomi on pitkä maa.
      Kouvolan leipomo on lähellä oleville helppo ostokohde.
      Joku leipomo Rovaniemellä on yhtä kaukana Kouvolalaisille kuin se Rovaniemeläisille.
      Tuskin kumpikaan myy tuotteitaan noin pitkän välimatkan päässä suurimmissa kauppaliikkeissäkään.
      Ei myydä meillä.
      Meillä on van näitä tavallisia tuotteita, emme tilaa...

      Täällä kerrotut pienleipomot saavat julkisuutta ja paikkakunnalla poiketessaan tietää , että täällä on hyvä Leipomo, mutta muuotin sen tuotteita ei pääse maistamaan.

      Meillä on leivissäkin suurten tuottajien markkinat, huonompaan suuntaan ovat laadussa menneet.
      Jauhojen sijaan leipätaikinaan lisätään mitä missäkin katsotaan tuotteeseensa sopivan. Maltaista kaurahiutaleisiin ja perunaan.

      Kysyn, mikä on ruisleipää?
      Leivotaan itse, se on parasta, leivotaan vaikka sämpylöitä rukiista,
      Ruis kypsyy uunissa kuten kaura ja vehnäkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      73
      3400
    2. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      62
      2624
    3. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      58
      2318
    4. Heilutetaanko peittoa hieman

      Heilutetaan peittoa vähän ;3
      Ikävä
      71
      2306
    5. Mitä sanoa pituudeksi näillä mittaustuloksilla?

      Jos jossain tarttee ilmoittaa pituus sentin tarkkuudella? Mitattu neljästi virallisesti ja mittaustulokset on olleet 1
      Sinkut
      91
      2237
    6. Kaipaan sua, Ope

      Mietin, että ajatteletko sinä minua?..
      Ikävä
      42
      1763
    7. Tilanteesi nyt?

      Kysymys otsikossa
      Suhteet
      43
      1702
    8. Mä en jaksa suojella sua enää

      Oot osa mun tarinaa ja ensirakkaus 🩷🌈 Olisiko niin kauheata, jos muutkin ystävämme tietäisivät? Se on jo niin vanha ”t
      Ikävä
      14
      1363
    9. Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa kansainvälinen etsintäkuulutus Poliis

      Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa – kansainvälinen etsintäkuulutus Poliisi pyytää yleisön apu
      Maailman menoa
      177
      1335
    10. EU:n uusin idea - jatkossa joudut tunnistautumaan kun katsot PORNOA!

      "Pornon katsominen muuttuu täysin Euroopan komissio on kehittänyt sovelluksen, jolla internetin käyttäjä voi todistaa p
      Maailman menoa
      148
      1320
    Aihe