Viesti puuroasiaan

Kysyin asiaa riisinteosta vaimolta, tiettyä lajiketta poltetaan tummaksi kattilassa, tämän jälkeen palanut riisi hakataan huhmareessa ohueksi jauhoksi, tämä jauho laitetaan tulelle lisätään vettä ja lisätään tahmariisiä hitaasti, tässä menee tunteja aikaa valmistaa riisipuuroksi, se valmistetaan yleensä vuokatyyppisessä astiassa...

18

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan lyhyesti kerron sinulle että mitään riisiä ei polteta kattilassa ruoaksi.
      Se on silloin pilalla. Pohjaanpalaneesta riisistä ei ole muuhun kuin siihen iloon, jos tykkää liuotella ja rapsutella sitä sitten sieltä kattilan pohjasta irti ja huuhtoa viemäristä alas.
      Tosi harva tykkää ja sitä ei kutsuta ruoanlaitoksi vaan tihutyöksi.

      Nyt on Pasanen polttanut kotona riisin pohjaan ja keksi tarinan kuinka sitä karstaa voi köyhyyksissään syödä. Sitä ei voi syödä. Se myrkkyä jossa ei ole laisinkaan ravintoarvoa tallella. Tämä on näitä Senssun "Vahingossa Savustajaksi" -kokkikirjan mietelmiä.
      Tiesitkö Pasanen että silmälasit pysyy paremmin päässä kun lyö valurautapannulla itseään naamaan? Tämäkin löytyy Senssun keittokirjasta.

      • Anonyymi

        Korjaisin tuota Numban sanavirhettä johon rakas tietysti takertui pilkunnussija kun on.

        Ei suinkaan ole kyse polttamisesta, vaan paahtamisesta.

        Kahvinpavutkin paahdetaan, ei suinkaan polteta.

        On myös tuossa riisipuuroasiassa sellainenkin juttu, että riisit laitetaan tehosekoittimeen jossa ne murskaantuvat ja myös sekoitetaan eri riisilajikkeita keskenään.

        > § <


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaisin tuota Numban sanavirhettä johon rakas tietysti takertui pilkunnussija kun on.

        Ei suinkaan ole kyse polttamisesta, vaan paahtamisesta.

        Kahvinpavutkin paahdetaan, ei suinkaan polteta.

        On myös tuossa riisipuuroasiassa sellainenkin juttu, että riisit laitetaan tehosekoittimeen jossa ne murskaantuvat ja myös sekoitetaan eri riisilajikkeita keskenään.

        > § <

        Senssu siis tietää mitä Pasanen tarkoitti? Miten se on mahdollista?

        "Riisinteko" on myös huvittava termi mestarikokille.
        Aasiassa on tapana istuttaa riisiä vasta taimina varsinaisille riisipelloille, kun ne ensin on muualla idätetty. "Riisinteko" tapahtuu Thaimaassa viljelemällä taimet. Siten tehdään riisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaisin tuota Numban sanavirhettä johon rakas tietysti takertui pilkunnussija kun on.

        Ei suinkaan ole kyse polttamisesta, vaan paahtamisesta.

        Kahvinpavutkin paahdetaan, ei suinkaan polteta.

        On myös tuossa riisipuuroasiassa sellainenkin juttu, että riisit laitetaan tehosekoittimeen jossa ne murskaantuvat ja myös sekoitetaan eri riisilajikkeita keskenään.

        > § <

        Joo tahallani tein se paahdetaan ihan mustaksi, sitten se jauhetaan ohueksi jauhoksi... joten oikeassa olet, sitä se on, hauskaa että heti tämä lahko puuttui asiaan, että sellaista meillä on rempanyhteydessä rakennettu palohälytysjärjestelmä, joka ei tykkää polttamisesta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Senssu siis tietää mitä Pasanen tarkoitti? Miten se on mahdollista?

        "Riisinteko" on myös huvittava termi mestarikokille.
        Aasiassa on tapana istuttaa riisiä vasta taimina varsinaisille riisipelloille, kun ne ensin on muualla idätetty. "Riisinteko" tapahtuu Thaimaassa viljelemällä taimet. Siten tehdään riisi.

        En sanonut mitä Numba sanoi, vaan korjasin että ei polteta, vaan paahdetaan.
        Numban polttamislausuma on väärä.

        Mutta mikä pääasia jälleen, kun minä jotain lausun, niin rakkaalla on jälleen aihetta perinteiseensä tänään, huomenna ja loppuelämänsä 24/7.

        En ole sanaillut mitään riisinteosta, enkä ole mestarikokki, vaan ruoan valmistamisesta kiinnostunut kotikokki.

        > § <


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En sanonut mitä Numba sanoi, vaan korjasin että ei polteta, vaan paahdetaan.
        Numban polttamislausuma on väärä.

        Mutta mikä pääasia jälleen, kun minä jotain lausun, niin rakkaalla on jälleen aihetta perinteiseensä tänään, huomenna ja loppuelämänsä 24/7.

        En ole sanaillut mitään riisinteosta, enkä ole mestarikokki, vaan ruoan valmistamisesta kiinnostunut kotikokki.

        > § <

        Eli siis tästä voidaan tehdä johtopäätös että lahkolaiset eivät ymmärrä tästäkään, nyt voivat vääntää seuraavan kaksi viikkoa että riisiä ei polteta, vaan se paahdetaan, vaikka lopputulos on tarkalleen sama, tuo on meillä tehty vuosien varrella satoja kertoja, aluksi rouva paahtoi teflon pannulla, ostin sille pienen teräskattilan missä paahtelee..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo tahallani tein se paahdetaan ihan mustaksi, sitten se jauhetaan ohueksi jauhoksi... joten oikeassa olet, sitä se on, hauskaa että heti tämä lahko puuttui asiaan, että sellaista meillä on rempanyhteydessä rakennettu palohälytysjärjestelmä, joka ei tykkää polttamisesta...

        Pilkunnussinta on normaali käytösmalli rakkaalle ja elämän pituinen idiotismi että väittää meidän olevan sama henkilö, mutta ei se mua haittaa, olkoon niin idiootteja kuin itse tahtovat.

        Kovin on ottanu kipeetä jo pelkkä savustaminen jota lähes jokainen suomalainen mökkiläinen harrastaa, joka osoittaa että rakkaat ei ole edes mökkiläisiä.

        > § <


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En sanonut mitä Numba sanoi, vaan korjasin että ei polteta, vaan paahdetaan.
        Numban polttamislausuma on väärä.

        Mutta mikä pääasia jälleen, kun minä jotain lausun, niin rakkaalla on jälleen aihetta perinteiseensä tänään, huomenna ja loppuelämänsä 24/7.

        En ole sanaillut mitään riisinteosta, enkä ole mestarikokki, vaan ruoan valmistamisesta kiinnostunut kotikokki.

        > § <

        Hyvä.

        Hokasit sitten viimeinkin lukea mitä minä sinullekin kirjoitin (tästä puuro asiasta).


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pilkunnussinta on normaali käytösmalli rakkaalle ja elämän pituinen idiotismi että väittää meidän olevan sama henkilö, mutta ei se mua haittaa, olkoon niin idiootteja kuin itse tahtovat.

        Kovin on ottanu kipeetä jo pelkkä savustaminen jota lähes jokainen suomalainen mökkiläinen harrastaa, joka osoittaa että rakkaat ei ole edes mökkiläisiä.

        > § <

        Oletko nähnyt että vaimosi tekee samaa, ainakin rouva paahtaa kerran pari kuukaudessa, säilyttää sitten jääkaapissa muovipurkissa, tai tekee tahmariisiä tai sitten puuroa, on nämä lahkolaiset ihan siis todella sairaita, mikä lienee syy tähan lahkolaisuuteen, vai mitä laiffila palstan heikoin lenkki, alias 100 köyhä, tänään käytiin ostamassa cittarista parilla kympillä lohta, fileerattu valmiiksi, huomenna kalasoppaa, perkeet keittoon... yleensä jätän perkeet kauppaan nyt rouva haluksi perkeet mukaan, siis pää ja ruodot... kilo maksoi 8.90 fileerattuna... summa taisi olla 22,20 koko merilohi. Sittarit ovat myyneet niitä koko viikon..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli siis tästä voidaan tehdä johtopäätös että lahkolaiset eivät ymmärrä tästäkään, nyt voivat vääntää seuraavan kaksi viikkoa että riisiä ei polteta, vaan se paahdetaan, vaikka lopputulos on tarkalleen sama, tuo on meillä tehty vuosien varrella satoja kertoja, aluksi rouva paahtoi teflon pannulla, ostin sille pienen teräskattilan missä paahtelee..

        Ei. Tästä voidaan tehdä johtopäätös, että sinä olet idiootti, joka ei lue tai katso viestejä, mitä sinulle idioottimaisiin kirjoituksiisi vastauksina lähetetään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaisin tuota Numban sanavirhettä johon rakas tietysti takertui pilkunnussija kun on.

        Ei suinkaan ole kyse polttamisesta, vaan paahtamisesta.

        Kahvinpavutkin paahdetaan, ei suinkaan polteta.

        On myös tuossa riisipuuroasiassa sellainenkin juttu, että riisit laitetaan tehosekoittimeen jossa ne murskaantuvat ja myös sekoitetaan eri riisilajikkeita keskenään.

        > § <

        Korjaisitko Numba ystävällisesti myös tämän asian, että milloin on Thaimaalainen uusivuosi ja milloin uuden satokauden juhla? Kiitos etukäteen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Korjaisitko Numba ystävällisesti myös tämän asian, että milloin on Thaimaalainen uusivuosi ja milloin uuden satokauden juhla? Kiitos etukäteen.

        Thaimaalainen uusivuosi on samoin kuin suomessa tosin eri kellonaikaan, sonkgran on satokauteen liittyvät juhla. Tarvitko muuta tietoa. Songkran aina on myös thaimaan lämpimintä aikaa.


    • Anonyymi

      Mitä tehdä palaneelle riisille? Ei syytä huoleen, vaikka riisit palaisivatkin pohjaan. Ota riisi pois pannulta ja aseta pala valkoista leipää riisin päälle nopin 10 minuutiksi. Tämä poistaa palaneen makua. Riisin pitäisi olla syömäkelpoista, mutta palaneet riisit on syytä jättää pannun pohjalle. https://www.is.fi/ruokala/uutiset/art-2000000750380.html

    • Anonyymi

      Joo, ei tuota polteta, vaan paahdetaan kullanruskeaksi: https://youtu.be/Gn4ZlLROJlE
      Eikä sitä siisipuuroon käytetä, vaan pääasiassa salaatin mausteena.

    • Anonyymi

      Numban ohjeessa siis kerran poltettua riisijauhoa poltetaan lisää tahmariisin kanssa ja edes vettä ei tässä prosessissa käytetä vaan annetaan palaa? Antakaa palaa siskot ja veljet! Fire!!! Tämä on hunajasavukokin kaikkien aikojen resepti!

      Seuraavassa jaksossa varmaan poltetaan tulta hiiligrillissä ja noki otetaan talteen joka laitetaan parilaan tohotettavaksi?

      • Totta helvetissä keittämiseen tai hauduttamiseen tarvitaan vettä, olet sinä laiffila melkoinen prosessi "mies" alias 100köyhä


      • Anonyymi
        64NumBall64 kirjoitti:

        Totta helvetissä keittämiseen tai hauduttamiseen tarvitaan vettä, olet sinä laiffila melkoinen prosessi "mies" alias 100köyhä

        Mutta sehän on silloin keittämistä eikä polttamista. Alkuperäisessä reseptissäsi riisi poltetaan ja jauhoa poltetaan lisää tahmariisin kanssa. Paahtaminen on aivan eri asia, eikä paahdettua riisiä mihinkään riisipuuroon laiteta.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nyt tajusin mitä haet takaa

      En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä
      Ikävä
      43
      3683
    2. Kiitos kun sanoit ikävästi minulle, herkälle

      Sait kesälomani pilattua😔
      Ikävä
      36
      2364
    3. Naiselle mieheltä

      Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?
      Ikävä
      32
      1935
    4. Jalkapalloa

      Ura ja Kokkola Cup?
      Kannus
      19
      1689
    5. Kaipaan niin....

      Aaawww mikä kaipuun tunne iski ja lujaa🥺😭❤️
      Ikävä
      17
      1659
    6. Eiii...

      Etkä! 😘
      Ikävä
      23
      1578
    7. Mikset vain

      Unohtaisi?
      Ikävä
      24
      1437
    8. Ihmetteletkö, mihin sinussa ihastuin?

      Pikkuhiljaa huomasin, että olet ainutlaatuinen luonne, plussana tietysti ulkoiset avut. Toista ei taida löytyä koko maai
      Ikävä
      86
      1413
    9. En ymmärrä miksi minä

      Maailma on täynnä sinulle muita
      Ikävä
      22
      1389
    10. Mitä yhteistä on sulla ja kaivatulla?

      Onko teillä samantyyppinen olemus tai luonne? Vai muistuttaako vartalonne toisiaan? Tai kasvot? Entä pukeutuminen? Onko
      Ikävä
      89
      1272
    Aihe