lumpeenkukkien säilyvyys

onnistuuko?

Nyt kaikki niksit kukkiin liittyen ovat tarpeen! Tarvisi saada lumpeenkukat säilymään vedessä aukinaisina noin vuorokauden ajan.

Tarkoituksena olisi kerätä lumpeet illalla veneellä vedestä, laittaa ne saaviin pitkävartisina, ja aamulla hautajaisjuhlaan koristella pöydät pienillä lasimaljoilla ja nipsiä lumpeiden varret pois, ja laittaa kukat maljoihin veteen kellumaan. Idea kuulostaa kauniilta, vai mitä? Niin mekin ajattelimme, kun tällaisen idean saimme.

Nyt on tehty kokeilu siitä, kuinka kauan lumme kestää irrallaan. Ei kauaa... Ongelma oli lähinnä se, että kukka veti suppuun alta aikayksikön, vaikka oli yön viileässä, pitkällä varrella ja saavissa reilussa vedessä.

Eli eli.. onko tiedossa kotikonsteja ja niksejä, joilla yleensä saa kukat kestämään kauemmin? Tai siis, lähinnä ongelma oli kukan sulkeutuminen, kyllähän se muuten jotenkuten kesti, kun vedessä koko ajan oli. Laitetaanko veteen jotain? Suolaa, sokeria, soodaa, etikkaa, sitruunaa...??? Tai millä estäisi kukan sulkeutumisen? Toki maailmassa on muitakin kauniita kukkia, jotka sopivat tarkoitukseen, mutta ajattelin ensin kysyä teiltä, rakkaat niksinikkarit, joko joku tietäisi jonkun taian tähän! Kiitos jo valmiiksi kaikille!

6

3065

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valoa

      Mitäs jos laittaisit kukille yöksi loisteputki/kukka tms. kirkkaan valon. En myöskään ole varma, kannattaako kukkia laittaa kovin viileään yöksi. Lummehan menee suppuun pimeällä ja viileällä, joten sitä voisi yrittää hämätä, ettei yö tullutkaan. Ei ole vuosikausiin mulla ollut lumpeita poimittuina, mutta muistelisin, että kyllä ne pari päivää pärjäsivät maljakossa terassilla ihan ilman poppakonsteja.

    • En tiedä

      Soita Helsingin kasvitieteelliseen puutarhaan josk siellä osaisivat kertoa.

      • yhtä kaunis on

        laita gerbera ja värikiviä veteen astian pohjalle. on kaunis ja juhlava.


    • Suomen luonto

      Lumme on rauhoitettu kasvi, eikä sitä saa poimia ja kerätä!!!

      • ...

        Ainakin Kotimaan Luonto-opas kirja kertoo, että valkokukkaisen lumpeen PUNAKUKKAINEN muoto on harvinainen ja rauhoitettu, mutta tämän tavallisen valkoisen pohjanlumpeen (jota lienee tarkoitetaan) jopa juurakoita on käytetty sikojen rehuna... Se on yleinen ja laajalle levinnyt.

        (Sitä paitsi moni kasvihan on rauhoitettu nimenomaan myynniltä, eli niitä ei saa poimia ja myydä, mutta omiksi tarpeiksi voi poimia. Eli tässäkin tapauksessa on varmaan tarkoitus ottaa vain muutamia yksilöitä, eikä tehdä kauppaa niillä.)


      • alkuperäinen kysyjä

        Kiitos vinkeistä, joita sain. Tarvitsee kokeilla tuota lamppukikkaa. Tai sitten käyttää vaikka juuri gerberoita, kuten ehdotettiin.

        Ja tuosta rauhoitettu-rauhoittamaton-asiasta... Otin niin netistä kuin kirjallisuudestakin selvää jo alunalkaen, onko lumpeen käyttö mahdollista ensinkään, juuri tuon rauhoitusasian takia. Ja sain sen kuvan, että se "normaali" valkokukkainen Pohjanlumme on hyvin yleinen, ja sitä saa siirrellä jopa kasvamaan esim. omiin pihoihin vesialtaisiin yms. Ja, kuten edellisessäkin vastauksessa oli, tavataan Suomessa myös punakukkaista lumpeen muotoa, joka on nimenomaan rauhoitettu.

        Tarkoituksenani oli kuitenkin käyttää tätä laajalle levinnyttä Pohjanlummetta, joka monen lähteen mukaan EI OLE rauhoitettu. Ja lukumääräisesti, jos kymmenkunta kukkaa ottaa, voi se ainakin meidän järvelle tehdä hyvääkin, nimittäin lummetta on siellä niin paljon, ettei sekaan tahdo mahtua! :)

        JOS kuitenkin joku, jolla on TODELLISTA tietoa asiasta, esim. joku tutkija, (Ei siis tavalliset talliaiset mutu-tiedolla) tietää, että tätä tavallista valkeaa Pohjanlummetta (kyseessä ei ole edes Isolumme, joka lienee hieman harvinaisempi, muttei rauhoitettu sekään) ei voi käyttää, tai että se on lailla kielletty, niin ilmoittaa toki, että tiedän etten poimi. Sillä nimenomaan VOIN käyttää tarkoituksessani muitakin kukkia... Säästyvät sitten lumpeet, jos ovat rauhoitettuja.

        Kiitos kuitenkin kaikille vastauksista!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe