Grillauksen perusteet, perustiedot halutunlaisen ruoan valmistukseen.

Anonyymi-ap

Grillillä grillataan grilliruokia.

Grilli ei korvaa uunia, induktioliettä, ei kaasuliesiä, ei wokkipannuja, vaan ne on eri asioita.

Kamado on grillin ja uunin välimuoto ja sillä voi tehdä vähän pidempäänkin hallitusti halutunlaista ruokaa, muilla tekniikoilla on hankala valmistaa halutunlaista ruokaa.

Perinteiset grillit soveltuu vain grillaamiseen.

On olemassa myös mökkigrillejä on jossa voi keittää perunat ja keitot.

Paistit valmistetaan käytännössä aina uunissa, oli sitten nauta, possu tai härkä.

Pinnan voi halutessa grillata joko ennen uunia tai uunin jälkeen ja siinä toimii joko grilli, paistinpannu tai uunin grilli.

Halutessa jos ei halua pintaa grillata, grilli on tarpeeton.

Pihvit valmistetaan halutessa ja käytännössä jopa huippuravintoloissa siten että asiakas päättää kypsyysasteen huutaen kokille stop,

Käytännössä yhteenvetona kaikki grillit on turhia, koska on olemassa uunit hallittuun ruoanvalmistukseen.

Myös kaikki reseptit omaan arvoonsa, koska hallitusti suolan ja pippurin käyttö on ainoa oikea tapa hallita käytännössä lopputulokseksi halutunlainen ruoka.

Grilliruokia ei tule grillata.

20

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kylläpä joku jakso oksentaa ison nipun mielipiteitä.

      Miksiköhän?

      Kysykö joku?

    • Anonyymi

      Jokainen laittakoon ruokansa niinku haluaa. Aloittaja vois painua hel..
      tiin.

    • Anonyymi

      Pikku-Posso grillaisi puuron ja makaroonilaatikonkin hiiligrillissä, jos olisi se hiiligrilli, mutta kun on vaan youtube.

    • Anonyymi

      Liekkigrillaus nostaa suosiotaan Thaimaassa, siihen soveltuu tiilistä muurattu liekkigrillausgrilli.

      Sytykkeiksi tarvitaan kuivista haloista kirveellä pilkottuja sytykkeitä jotka kyllästettään sytytysnesteellä, josta hajusta useat mökkiläiset pitävät ja joka antaa grillattavalle lihalle halutunlaisen aromin.

      Polttopuiden tarve on runsas, joten on hyvä varautua lasten toimittavan halkoja lisää mönkijällä.

    • Anonyymi

      Simonkylän Lance Armstrong, marinoitu Possofantti on ryhtynyt pakkomielteiseksi grillaajaksi, jolla taas suhteellisuudentaju heittää pahan kerran, ja jo grillaamisen alkeetkin on aivan hukassa juttujen perusteella.

      Kukaan ei syö koko aikaa grilliruokia. Kerta viikkoon on meikäläiselle ihan maksimi punaisen grillilihan suhteen. Kanavartaita kasviksilla ehkä useammin ja ne ei läheskään aina itsegrillattuja, vaan joku toinen on ne duunannut.

      Meillä on pihalla perusmallia oleva halpa kaasugrilli, kyläsepän hitsaama rosterikaukalo (700baht) hiiligrillinä ja farmilla itsemuurattu tiiligrilli. Uunissa on lisäksi tehokas grillivastus.

      Niitä kaikkia käytetään, mutta ei todellakaan koko ajan.

      Hiiligrillissä ei esimerkiksi voi valmistaa paistia tällaiseksi https://ibb.co/vCFPn6G0
      Kuuden tunnin paistoajat eivät onnistu hiiligrillissä.

      2010

      PS: Kuva on oma ja tuore, eikä Youtube- linkki. Terkkuja Simonkylään.

      • Anonyymi

        Aloituksen tarkoitus oli aktivoida Eedenin valtias oireilemaan, kun hän sattumoisin tarkisteli ulkoistamiaan vuokranmaksuseurantoja.

        Saimme lisää perustietoa, eli kukaan ei syö koko aikaa grilliruokia.

        Myös tieto, että 2010 kerta viikkoon on hänelle ihan maksimi punaisen grillilihan suhteen.

        Kanavartaita kasviksilla ehkä useammin ja ne ei läheskään aina itsegrillattuja, vaan joku toinen on ne duunannut kommuunissaan grillannut ne hänelle kiertoilmauunissa.

        Hänellä on pihallaan perusmallia oleva halpa kaasugrilli, kyläsepän hitsaama rosterikaukalo (700baht) hiiligrillinä ja farmilla itsemuurattu tiiligrilli.

        Tiiligrilli on erikoisuus joka toimii myös liekkigrillinä.

        Uunissa hänellä on lisäksi tehokas grillivastus.

        Niitä kaikkia käytetään, mutta ei todellakaan koko ajan.
        Täytyy todellakin muistaa, että ei koko ajan.

        Muistakaa tärkein perusohje ... EI KOKO AJAN.


      • Anonyymi

        "Kuuden tunnin paistoajat eivät onnistu hiiligrillissä."

        Miksi eivät?

        Kyllä onnistuvat, jopa 16 tunnin paistoajat.

        Kyllä, hiiligrillissä voi grillata lihaa kuusi tuntia – kunhan menetelmä on suunniteltu matalalla, tasaisella lämmöllä tapahtuvaan "low and slow" -kypsennykseen. Tämä menetelmä on erityisen suosittu savustuksessa, jossa pitkällä kypsennysajalla kovat lihalajikkeet, kuten brisket tai porsaan lapaa, saavat murean koostumuksen ja herkullisen savun aromin.

        Tärkeät seikat pitkägrillauksessa ovat:

        Epäsuora grillaus: Aseta hiilet grilliin siten, että liha ei ole suoraan hiiliä vastapäätä, vaan kuuma ilma kiertää tasaisesti. Tämä mahdollistaa pitkäaikaisen kypsennyksen ilman, että lihan pinta palaa liikaa.

        Tasainen lämpötila: On tärkeää pitää grillin lämpötila matalana (noin 100–120 °C), mikä vaatii säännöllistä hiilien lisäystä ja ilmavirran säätämistä. Grillin kannen sulkeminen auttaa ylläpitämään tasaisen lämpötilan.

        Kosteuden hallinta: Kuuden tunnin grillausaikana liha voi kuivua, ellei sitä suojata esimerkiksi marinadilla, mausteseoksilla tai pakkaamalla folioon osaksi höyrytystä. Joissain resepteissä lisätään myös vettä tai muita nestemäisiä ainesosia, jotka edistävät mureutta.

        Savu- ja mausteseokset: Savustuslastujen lisääminen hiileen tuo lisäaromia ja tekee lopputuloksesta entistä syvemmän makuista.

        Näin kuusi tuntia hiiligrillissä on mahdollista – ja useinkin ihanteellista juuri tiettyjen lihanleikkausten kohdalla, kun halutaan saavuttaa täydellinen mureus ja täyteläinen maku.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuuden tunnin paistoajat eivät onnistu hiiligrillissä."

        Miksi eivät?

        Kyllä onnistuvat, jopa 16 tunnin paistoajat.

        Kyllä, hiiligrillissä voi grillata lihaa kuusi tuntia – kunhan menetelmä on suunniteltu matalalla, tasaisella lämmöllä tapahtuvaan "low and slow" -kypsennykseen. Tämä menetelmä on erityisen suosittu savustuksessa, jossa pitkällä kypsennysajalla kovat lihalajikkeet, kuten brisket tai porsaan lapaa, saavat murean koostumuksen ja herkullisen savun aromin.

        Tärkeät seikat pitkägrillauksessa ovat:

        Epäsuora grillaus: Aseta hiilet grilliin siten, että liha ei ole suoraan hiiliä vastapäätä, vaan kuuma ilma kiertää tasaisesti. Tämä mahdollistaa pitkäaikaisen kypsennyksen ilman, että lihan pinta palaa liikaa.

        Tasainen lämpötila: On tärkeää pitää grillin lämpötila matalana (noin 100–120 °C), mikä vaatii säännöllistä hiilien lisäystä ja ilmavirran säätämistä. Grillin kannen sulkeminen auttaa ylläpitämään tasaisen lämpötilan.

        Kosteuden hallinta: Kuuden tunnin grillausaikana liha voi kuivua, ellei sitä suojata esimerkiksi marinadilla, mausteseoksilla tai pakkaamalla folioon osaksi höyrytystä. Joissain resepteissä lisätään myös vettä tai muita nestemäisiä ainesosia, jotka edistävät mureutta.

        Savu- ja mausteseokset: Savustuslastujen lisääminen hiileen tuo lisäaromia ja tekee lopputuloksesta entistä syvemmän makuista.

        Näin kuusi tuntia hiiligrillissä on mahdollista – ja useinkin ihanteellista juuri tiettyjen lihanleikkausten kohdalla, kun halutaan saavuttaa täydellinen mureus ja täyteläinen maku.

        "low and slow" mies Simonkylästä kolisee tyhjässä kattilassa googlaillen ja juutubetellen, eikä ensimmäistäkään omaa pihviä eikä paistia ole esitellyt. Ainoa mikä on nähty oli ne kotitekoiset "sushit" jossa kalapuikon päälle oli laitettu lauantaimakkaraa ja Lidlin lettuhilloa oli dippikastikkeena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "low and slow" mies Simonkylästä kolisee tyhjässä kattilassa googlaillen ja juutubetellen, eikä ensimmäistäkään omaa pihviä eikä paistia ole esitellyt. Ainoa mikä on nähty oli ne kotitekoiset "sushit" jossa kalapuikon päälle oli laitettu lauantaimakkaraa ja Lidlin lettuhilloa oli dippikastikkeena.

        Tuo oli ensimmäinen viestini tähän keskusteluun ja kyllä, viesti ei ole peräisin Simonkylästä.

        "Barbecuen tunnetuin versio on yhdysvaltalainen low & slow -tekniikka.[1] Yhdysvaltalaisessa barbecuessa ruoka ja lämmönlähde ovat etäällä toisistaan, ja hiilien tuottama lämpö siirtyy ruokaan hitaasti kuuman ilman ja savun välityksellä. Savustimeen syötetään tasaisesti puuta, ja sen tulipesästä nousee kuumaa ilmaa ja savua laitteen kypsennyskammioon, jossa ruoka on.[4]"

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Barbecue


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo oli ensimmäinen viestini tähän keskusteluun ja kyllä, viesti ei ole peräisin Simonkylästä.

        "Barbecuen tunnetuin versio on yhdysvaltalainen low & slow -tekniikka.[1] Yhdysvaltalaisessa barbecuessa ruoka ja lämmönlähde ovat etäällä toisistaan, ja hiilien tuottama lämpö siirtyy ruokaan hitaasti kuuman ilman ja savun välityksellä. Savustimeen syötetään tasaisesti puuta, ja sen tulipesästä nousee kuumaa ilmaa ja savua laitteen kypsennyskammioon, jossa ruoka on.[4]"

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Barbecue

        Yleisön pyynnöstä laitanpa tähän vielä juutuuppi linkin Beef Ribsien valmistuksesta hiiligrillissä:

        https://www.youtube.com/watch?v=9qwon_BmUs8&list=PLtY30zgTinhWkdm9Nh5GHCl8ndgeRReeB&index=42

        Opetusvideon kesto vain 11:42.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Mikroaaltouuni on uunien uuni ja grillitoiminnolla grillien grilli.
      Siinä valmistuu kalat, kanat, puurot, paistit, pihvit, joulukinkut, leivät, kahvit, teet jne.

    • Anonyymi

      Voi jumalauta nyt saadaan jo ruuanvalmistuksesta paiseita, ruokaa on laitettu jo tuhansia vuosia, alkuihmiset juoksiva russakoita kiinni ja paistoivat ne avotulella, kun ruoka maistuu sillä lailla paremmalle, ja elimistö sulattaa sen helpommin, kyllä on ongelmat elämässä vaativia jos grillaaminen saa aikaan tuollaisia paiseita, lahkolaiset on hulluja fanaatikkoja, joka asiassa.

      • Anonyymi

        Voi Posson posso näitä juttujasi kun se olet sinä joka sai kilarit kun joku valmistaa muulla tavalla ruokaa kuin grillaten. Elimistö ei eroa huomaa siinä kypsennystavassa mutta se huomaa eron siinä että onko ruoassa palojäämiä. Palojäämät kun ei ole ruokaa eikä elimistö niitä sulata. Siksi hiiligrilli on epäterveellisimpiä keinoja valmistaa ruoka ja savustaminen kuuluu samaan sarjaan.
        Ruoan polttaminen ei muuta sen makua miksikään muuksi kuin että se maistuu sitten palaneelle. Maku tulee siitä ruoasta ja sen mausta ja maustamisesta.

        Koomisen tästä tekee se ettei kukaan ole koskaan nähnyt grillauksiasi. Ei edes makkaraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi Posson posso näitä juttujasi kun se olet sinä joka sai kilarit kun joku valmistaa muulla tavalla ruokaa kuin grillaten. Elimistö ei eroa huomaa siinä kypsennystavassa mutta se huomaa eron siinä että onko ruoassa palojäämiä. Palojäämät kun ei ole ruokaa eikä elimistö niitä sulata. Siksi hiiligrilli on epäterveellisimpiä keinoja valmistaa ruoka ja savustaminen kuuluu samaan sarjaan.
        Ruoan polttaminen ei muuta sen makua miksikään muuksi kuin että se maistuu sitten palaneelle. Maku tulee siitä ruoasta ja sen mausta ja maustamisesta.

        Koomisen tästä tekee se ettei kukaan ole koskaan nähnyt grillauksiasi. Ei edes makkaraa.

        Johtuu varmaan siitä että en näe tarvetta grillata, kuten sanoin ihminen on tuhansia vuosia valmistanut ruokansa, minulla on liesi, mikro ja uuni en koe tarvitsevani yhtään enempää, varsinkin kun syömme vaimoni kanssa pääosin ulkona, paras liesi mitä meillä on ollut on kaasuliesi, täällä suomessa induktio ja monitoimiliesi jossa on kiertoilma, grilli ja mikroaaltouuni samassa, lisäksi tusina erilaisia ohjelmia joita en viitsi edes opetella, miten vaikeaa sinun elämäsi on kun ruuanlaittokin on hiton vaikeaa, se on helppoa onhan ihmiskunta on harrastanut koko olemassa olonsa ajan.
        By Numball


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johtuu varmaan siitä että en näe tarvetta grillata, kuten sanoin ihminen on tuhansia vuosia valmistanut ruokansa, minulla on liesi, mikro ja uuni en koe tarvitsevani yhtään enempää, varsinkin kun syömme vaimoni kanssa pääosin ulkona, paras liesi mitä meillä on ollut on kaasuliesi, täällä suomessa induktio ja monitoimiliesi jossa on kiertoilma, grilli ja mikroaaltouuni samassa, lisäksi tusina erilaisia ohjelmia joita en viitsi edes opetella, miten vaikeaa sinun elämäsi on kun ruuanlaittokin on hiton vaikeaa, se on helppoa onhan ihmiskunta on harrastanut koko olemassa olonsa ajan.
        By Numball

        Ja kuten muutaman kerran olen aikaisemmin sanonut, eikö sinä aivosi mahdollista yhtään älykkäämpää herjailua, kun ainaiset possottelut... säälittävää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johtuu varmaan siitä että en näe tarvetta grillata, kuten sanoin ihminen on tuhansia vuosia valmistanut ruokansa, minulla on liesi, mikro ja uuni en koe tarvitsevani yhtään enempää, varsinkin kun syömme vaimoni kanssa pääosin ulkona, paras liesi mitä meillä on ollut on kaasuliesi, täällä suomessa induktio ja monitoimiliesi jossa on kiertoilma, grilli ja mikroaaltouuni samassa, lisäksi tusina erilaisia ohjelmia joita en viitsi edes opetella, miten vaikeaa sinun elämäsi on kun ruuanlaittokin on hiton vaikeaa, se on helppoa onhan ihmiskunta on harrastanut koko olemassa olonsa ajan.
        By Numball

        No mikäs helvetin grillausasiantuntija sinusta on sitten tullut ilman grillaamista?
        Missäs se vaimo on tällä hetkellä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mikäs helvetin grillausasiantuntija sinusta on sitten tullut ilman grillaamista?
        Missäs se vaimo on tällä hetkellä?

        Laiffillalla ballogrilli ja Kympillä kyläsepän valmistama rosterilaatikko, molemmat grillausasiantuntijoita, älkää heidän kanssaan vängätkö, he tietää kaikesta kaiken, aivan kaikesta.

        Missä lienee roiskeläppäinen ja baarihoro?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laiffillalla ballogrilli ja Kympillä kyläsepän valmistama rosterilaatikko, molemmat grillausasiantuntijoita, älkää heidän kanssaan vängätkö, he tietää kaikesta kaiken, aivan kaikesta.

        Missä lienee roiskeläppäinen ja baarihoro?

        Kukaan muu ei ole täällä esiintynyt grillimestarina kuin sinä mutta sinä olet ainoa joka ei grillaa. Etkö näe tässä mitään ristiriitaa? Kauhean tohkeissasi kerrot että Thaimaassa grillataan hullun lailla ja että thaimaalaiset ei käytä uunia eikä sähköä laisinkaan vaan grillaavat aina vaan kaiken grillaushimoissaan.


    • Anonyymi

      Monitaituri Pasanen kertoi myös olleensa valtavan erinomainen taitoluistelija ja oli ainoa miesluistelija naisten joukkueessa ja sai enemmän pebaa kuin aseman vessan istuin. Hän kertoi olleensa 23 vuotiaana myös erittäin lahjakas tanssija, ja taas tuli pesää. Olisi hienoa nähdä siltä ajalta videoita. Varmaan ne olisi näyttäneet suunnilleen tältä https://www.youtube.com/shorts/50L2QRJfpzI

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      121
      5757
    2. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      29
      2100
    3. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      177
      1932
    4. Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?

      gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.
      Maailman menoa
      66
      1094
    5. Mitä tämä on

      Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut
      Tunteet
      10
      1093
    6. Hyvää yötä kaivatulleni

      En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä
      Tunteet
      24
      987
    7. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      73
      967
    8. Nyt on konstit vähänä.

      Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,
      Kiuruvesi
      24
      892
    9. Tilinpäätösvaltuusto 27.5

      Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty
      Pyhäjärvi
      42
      887
    10. Hevoset ajoteillä Karhulanvaaralla

      Minkä ihmeen takia osaamattomat ihmiset tuovat hevosia ajoteille ja pyöräteille? Eilen oli kolari lähellä tämän takia. I
      Suomussalmi
      12
      755
    Aihe