Grillillä grillataan grilliruokia.
Grilli ei korvaa uunia, induktioliettä, ei kaasuliesiä, ei wokkipannuja, vaan ne on eri asioita.
Kamado on grillin ja uunin välimuoto ja sillä voi tehdä vähän pidempäänkin hallitusti halutunlaista ruokaa, muilla tekniikoilla on hankala valmistaa halutunlaista ruokaa.
Perinteiset grillit soveltuu vain grillaamiseen.
On olemassa myös mökkigrillejä on jossa voi keittää perunat ja keitot.
Paistit valmistetaan käytännössä aina uunissa, oli sitten nauta, possu tai härkä.
Pinnan voi halutessa grillata joko ennen uunia tai uunin jälkeen ja siinä toimii joko grilli, paistinpannu tai uunin grilli.
Halutessa jos ei halua pintaa grillata, grilli on tarpeeton.
Pihvit valmistetaan halutessa ja käytännössä jopa huippuravintoloissa siten että asiakas päättää kypsyysasteen huutaen kokille stop,
Käytännössä yhteenvetona kaikki grillit on turhia, koska on olemassa uunit hallittuun ruoanvalmistukseen.
Myös kaikki reseptit omaan arvoonsa, koska hallitusti suolan ja pippurin käyttö on ainoa oikea tapa hallita käytännössä lopputulokseksi halutunlainen ruoka.
Grilliruokia ei tule grillata.
Grillauksen perusteet, perustiedot halutunlaisen ruoan valmistukseen.
20
121
Vastaukset
- Anonyymi
Kylläpä joku jakso oksentaa ison nipun mielipiteitä.
Miksiköhän?
Kysykö joku? - Anonyymi
Jokainen laittakoon ruokansa niinku haluaa. Aloittaja vois painua hel..
tiin. - Anonyymi
Pikku-Posso grillaisi puuron ja makaroonilaatikonkin hiiligrillissä, jos olisi se hiiligrilli, mutta kun on vaan youtube.
- Anonyymi
Liekkigrillaus nostaa suosiotaan Thaimaassa, siihen soveltuu tiilistä muurattu liekkigrillausgrilli.
Sytykkeiksi tarvitaan kuivista haloista kirveellä pilkottuja sytykkeitä jotka kyllästettään sytytysnesteellä, josta hajusta useat mökkiläiset pitävät ja joka antaa grillattavalle lihalle halutunlaisen aromin.
Polttopuiden tarve on runsas, joten on hyvä varautua lasten toimittavan halkoja lisää mönkijällä. - Anonyymi
Simonkylän Lance Armstrong, marinoitu Possofantti on ryhtynyt pakkomielteiseksi grillaajaksi, jolla taas suhteellisuudentaju heittää pahan kerran, ja jo grillaamisen alkeetkin on aivan hukassa juttujen perusteella.
Kukaan ei syö koko aikaa grilliruokia. Kerta viikkoon on meikäläiselle ihan maksimi punaisen grillilihan suhteen. Kanavartaita kasviksilla ehkä useammin ja ne ei läheskään aina itsegrillattuja, vaan joku toinen on ne duunannut.
Meillä on pihalla perusmallia oleva halpa kaasugrilli, kyläsepän hitsaama rosterikaukalo (700baht) hiiligrillinä ja farmilla itsemuurattu tiiligrilli. Uunissa on lisäksi tehokas grillivastus.
Niitä kaikkia käytetään, mutta ei todellakaan koko ajan.
Hiiligrillissä ei esimerkiksi voi valmistaa paistia tällaiseksi https://ibb.co/vCFPn6G0
Kuuden tunnin paistoajat eivät onnistu hiiligrillissä.
2010
PS: Kuva on oma ja tuore, eikä Youtube- linkki. Terkkuja Simonkylään.- Anonyymi
Aloituksen tarkoitus oli aktivoida Eedenin valtias oireilemaan, kun hän sattumoisin tarkisteli ulkoistamiaan vuokranmaksuseurantoja.
Saimme lisää perustietoa, eli kukaan ei syö koko aikaa grilliruokia.
Myös tieto, että 2010 kerta viikkoon on hänelle ihan maksimi punaisen grillilihan suhteen.
Kanavartaita kasviksilla ehkä useammin ja ne ei läheskään aina itsegrillattuja, vaan joku toinen on ne duunannut kommuunissaan grillannut ne hänelle kiertoilmauunissa.
Hänellä on pihallaan perusmallia oleva halpa kaasugrilli, kyläsepän hitsaama rosterikaukalo (700baht) hiiligrillinä ja farmilla itsemuurattu tiiligrilli.
Tiiligrilli on erikoisuus joka toimii myös liekkigrillinä.
Uunissa hänellä on lisäksi tehokas grillivastus.
Niitä kaikkia käytetään, mutta ei todellakaan koko ajan.
Täytyy todellakin muistaa, että ei koko ajan.
Muistakaa tärkein perusohje ... EI KOKO AJAN. - Anonyymi
"Kuuden tunnin paistoajat eivät onnistu hiiligrillissä."
Miksi eivät?
Kyllä onnistuvat, jopa 16 tunnin paistoajat.
Kyllä, hiiligrillissä voi grillata lihaa kuusi tuntia – kunhan menetelmä on suunniteltu matalalla, tasaisella lämmöllä tapahtuvaan "low and slow" -kypsennykseen. Tämä menetelmä on erityisen suosittu savustuksessa, jossa pitkällä kypsennysajalla kovat lihalajikkeet, kuten brisket tai porsaan lapaa, saavat murean koostumuksen ja herkullisen savun aromin.
Tärkeät seikat pitkägrillauksessa ovat:
Epäsuora grillaus: Aseta hiilet grilliin siten, että liha ei ole suoraan hiiliä vastapäätä, vaan kuuma ilma kiertää tasaisesti. Tämä mahdollistaa pitkäaikaisen kypsennyksen ilman, että lihan pinta palaa liikaa.
Tasainen lämpötila: On tärkeää pitää grillin lämpötila matalana (noin 100–120 °C), mikä vaatii säännöllistä hiilien lisäystä ja ilmavirran säätämistä. Grillin kannen sulkeminen auttaa ylläpitämään tasaisen lämpötilan.
Kosteuden hallinta: Kuuden tunnin grillausaikana liha voi kuivua, ellei sitä suojata esimerkiksi marinadilla, mausteseoksilla tai pakkaamalla folioon osaksi höyrytystä. Joissain resepteissä lisätään myös vettä tai muita nestemäisiä ainesosia, jotka edistävät mureutta.
Savu- ja mausteseokset: Savustuslastujen lisääminen hiileen tuo lisäaromia ja tekee lopputuloksesta entistä syvemmän makuista.
Näin kuusi tuntia hiiligrillissä on mahdollista – ja useinkin ihanteellista juuri tiettyjen lihanleikkausten kohdalla, kun halutaan saavuttaa täydellinen mureus ja täyteläinen maku. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Kuuden tunnin paistoajat eivät onnistu hiiligrillissä."
Miksi eivät?
Kyllä onnistuvat, jopa 16 tunnin paistoajat.
Kyllä, hiiligrillissä voi grillata lihaa kuusi tuntia – kunhan menetelmä on suunniteltu matalalla, tasaisella lämmöllä tapahtuvaan "low and slow" -kypsennykseen. Tämä menetelmä on erityisen suosittu savustuksessa, jossa pitkällä kypsennysajalla kovat lihalajikkeet, kuten brisket tai porsaan lapaa, saavat murean koostumuksen ja herkullisen savun aromin.
Tärkeät seikat pitkägrillauksessa ovat:
Epäsuora grillaus: Aseta hiilet grilliin siten, että liha ei ole suoraan hiiliä vastapäätä, vaan kuuma ilma kiertää tasaisesti. Tämä mahdollistaa pitkäaikaisen kypsennyksen ilman, että lihan pinta palaa liikaa.
Tasainen lämpötila: On tärkeää pitää grillin lämpötila matalana (noin 100–120 °C), mikä vaatii säännöllistä hiilien lisäystä ja ilmavirran säätämistä. Grillin kannen sulkeminen auttaa ylläpitämään tasaisen lämpötilan.
Kosteuden hallinta: Kuuden tunnin grillausaikana liha voi kuivua, ellei sitä suojata esimerkiksi marinadilla, mausteseoksilla tai pakkaamalla folioon osaksi höyrytystä. Joissain resepteissä lisätään myös vettä tai muita nestemäisiä ainesosia, jotka edistävät mureutta.
Savu- ja mausteseokset: Savustuslastujen lisääminen hiileen tuo lisäaromia ja tekee lopputuloksesta entistä syvemmän makuista.
Näin kuusi tuntia hiiligrillissä on mahdollista – ja useinkin ihanteellista juuri tiettyjen lihanleikkausten kohdalla, kun halutaan saavuttaa täydellinen mureus ja täyteläinen maku."low and slow" mies Simonkylästä kolisee tyhjässä kattilassa googlaillen ja juutubetellen, eikä ensimmäistäkään omaa pihviä eikä paistia ole esitellyt. Ainoa mikä on nähty oli ne kotitekoiset "sushit" jossa kalapuikon päälle oli laitettu lauantaimakkaraa ja Lidlin lettuhilloa oli dippikastikkeena.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"low and slow" mies Simonkylästä kolisee tyhjässä kattilassa googlaillen ja juutubetellen, eikä ensimmäistäkään omaa pihviä eikä paistia ole esitellyt. Ainoa mikä on nähty oli ne kotitekoiset "sushit" jossa kalapuikon päälle oli laitettu lauantaimakkaraa ja Lidlin lettuhilloa oli dippikastikkeena.
Tuo oli ensimmäinen viestini tähän keskusteluun ja kyllä, viesti ei ole peräisin Simonkylästä.
"Barbecuen tunnetuin versio on yhdysvaltalainen low & slow -tekniikka.[1] Yhdysvaltalaisessa barbecuessa ruoka ja lämmönlähde ovat etäällä toisistaan, ja hiilien tuottama lämpö siirtyy ruokaan hitaasti kuuman ilman ja savun välityksellä. Savustimeen syötetään tasaisesti puuta, ja sen tulipesästä nousee kuumaa ilmaa ja savua laitteen kypsennyskammioon, jossa ruoka on.[4]"
https://fi.wikipedia.org/wiki/Barbecue - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuo oli ensimmäinen viestini tähän keskusteluun ja kyllä, viesti ei ole peräisin Simonkylästä.
"Barbecuen tunnetuin versio on yhdysvaltalainen low & slow -tekniikka.[1] Yhdysvaltalaisessa barbecuessa ruoka ja lämmönlähde ovat etäällä toisistaan, ja hiilien tuottama lämpö siirtyy ruokaan hitaasti kuuman ilman ja savun välityksellä. Savustimeen syötetään tasaisesti puuta, ja sen tulipesästä nousee kuumaa ilmaa ja savua laitteen kypsennyskammioon, jossa ruoka on.[4]"
https://fi.wikipedia.org/wiki/BarbecueYleisön pyynnöstä laitanpa tähän vielä juutuuppi linkin Beef Ribsien valmistuksesta hiiligrillissä:
https://www.youtube.com/watch?v=9qwon_BmUs8&list=PLtY30zgTinhWkdm9Nh5GHCl8ndgeRReeB&index=42
Opetusvideon kesto vain 11:42. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Yleisön pyynnöstä laitanpa tähän vielä juutuuppi linkin Beef Ribsien valmistuksesta hiiligrillissä:
https://www.youtube.com/watch?v=9qwon_BmUs8&list=PLtY30zgTinhWkdm9Nh5GHCl8ndgeRReeB&index=42
Opetusvideon kesto vain 11:42.Kyllä se siitä https://www.youtube.com/watch?v=Qfvv25-z-U4
- Anonyymi
Mikroaaltouuni on uunien uuni ja grillitoiminnolla grillien grilli.
Siinä valmistuu kalat, kanat, puurot, paistit, pihvit, joulukinkut, leivät, kahvit, teet jne. - Anonyymi
Voi jumalauta nyt saadaan jo ruuanvalmistuksesta paiseita, ruokaa on laitettu jo tuhansia vuosia, alkuihmiset juoksiva russakoita kiinni ja paistoivat ne avotulella, kun ruoka maistuu sillä lailla paremmalle, ja elimistö sulattaa sen helpommin, kyllä on ongelmat elämässä vaativia jos grillaaminen saa aikaan tuollaisia paiseita, lahkolaiset on hulluja fanaatikkoja, joka asiassa.
- Anonyymi
Voi Posson posso näitä juttujasi kun se olet sinä joka sai kilarit kun joku valmistaa muulla tavalla ruokaa kuin grillaten. Elimistö ei eroa huomaa siinä kypsennystavassa mutta se huomaa eron siinä että onko ruoassa palojäämiä. Palojäämät kun ei ole ruokaa eikä elimistö niitä sulata. Siksi hiiligrilli on epäterveellisimpiä keinoja valmistaa ruoka ja savustaminen kuuluu samaan sarjaan.
Ruoan polttaminen ei muuta sen makua miksikään muuksi kuin että se maistuu sitten palaneelle. Maku tulee siitä ruoasta ja sen mausta ja maustamisesta.
Koomisen tästä tekee se ettei kukaan ole koskaan nähnyt grillauksiasi. Ei edes makkaraa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voi Posson posso näitä juttujasi kun se olet sinä joka sai kilarit kun joku valmistaa muulla tavalla ruokaa kuin grillaten. Elimistö ei eroa huomaa siinä kypsennystavassa mutta se huomaa eron siinä että onko ruoassa palojäämiä. Palojäämät kun ei ole ruokaa eikä elimistö niitä sulata. Siksi hiiligrilli on epäterveellisimpiä keinoja valmistaa ruoka ja savustaminen kuuluu samaan sarjaan.
Ruoan polttaminen ei muuta sen makua miksikään muuksi kuin että se maistuu sitten palaneelle. Maku tulee siitä ruoasta ja sen mausta ja maustamisesta.
Koomisen tästä tekee se ettei kukaan ole koskaan nähnyt grillauksiasi. Ei edes makkaraa.Johtuu varmaan siitä että en näe tarvetta grillata, kuten sanoin ihminen on tuhansia vuosia valmistanut ruokansa, minulla on liesi, mikro ja uuni en koe tarvitsevani yhtään enempää, varsinkin kun syömme vaimoni kanssa pääosin ulkona, paras liesi mitä meillä on ollut on kaasuliesi, täällä suomessa induktio ja monitoimiliesi jossa on kiertoilma, grilli ja mikroaaltouuni samassa, lisäksi tusina erilaisia ohjelmia joita en viitsi edes opetella, miten vaikeaa sinun elämäsi on kun ruuanlaittokin on hiton vaikeaa, se on helppoa onhan ihmiskunta on harrastanut koko olemassa olonsa ajan.
By Numball - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Johtuu varmaan siitä että en näe tarvetta grillata, kuten sanoin ihminen on tuhansia vuosia valmistanut ruokansa, minulla on liesi, mikro ja uuni en koe tarvitsevani yhtään enempää, varsinkin kun syömme vaimoni kanssa pääosin ulkona, paras liesi mitä meillä on ollut on kaasuliesi, täällä suomessa induktio ja monitoimiliesi jossa on kiertoilma, grilli ja mikroaaltouuni samassa, lisäksi tusina erilaisia ohjelmia joita en viitsi edes opetella, miten vaikeaa sinun elämäsi on kun ruuanlaittokin on hiton vaikeaa, se on helppoa onhan ihmiskunta on harrastanut koko olemassa olonsa ajan.
By NumballJa kuten muutaman kerran olen aikaisemmin sanonut, eikö sinä aivosi mahdollista yhtään älykkäämpää herjailua, kun ainaiset possottelut... säälittävää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Johtuu varmaan siitä että en näe tarvetta grillata, kuten sanoin ihminen on tuhansia vuosia valmistanut ruokansa, minulla on liesi, mikro ja uuni en koe tarvitsevani yhtään enempää, varsinkin kun syömme vaimoni kanssa pääosin ulkona, paras liesi mitä meillä on ollut on kaasuliesi, täällä suomessa induktio ja monitoimiliesi jossa on kiertoilma, grilli ja mikroaaltouuni samassa, lisäksi tusina erilaisia ohjelmia joita en viitsi edes opetella, miten vaikeaa sinun elämäsi on kun ruuanlaittokin on hiton vaikeaa, se on helppoa onhan ihmiskunta on harrastanut koko olemassa olonsa ajan.
By NumballNo mikäs helvetin grillausasiantuntija sinusta on sitten tullut ilman grillaamista?
Missäs se vaimo on tällä hetkellä? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No mikäs helvetin grillausasiantuntija sinusta on sitten tullut ilman grillaamista?
Missäs se vaimo on tällä hetkellä?Laiffillalla ballogrilli ja Kympillä kyläsepän valmistama rosterilaatikko, molemmat grillausasiantuntijoita, älkää heidän kanssaan vängätkö, he tietää kaikesta kaiken, aivan kaikesta.
Missä lienee roiskeläppäinen ja baarihoro? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Laiffillalla ballogrilli ja Kympillä kyläsepän valmistama rosterilaatikko, molemmat grillausasiantuntijoita, älkää heidän kanssaan vängätkö, he tietää kaikesta kaiken, aivan kaikesta.
Missä lienee roiskeläppäinen ja baarihoro?Kukaan muu ei ole täällä esiintynyt grillimestarina kuin sinä mutta sinä olet ainoa joka ei grillaa. Etkö näe tässä mitään ristiriitaa? Kauhean tohkeissasi kerrot että Thaimaassa grillataan hullun lailla ja että thaimaalaiset ei käytä uunia eikä sähköä laisinkaan vaan grillaavat aina vaan kaiken grillaushimoissaan.
- Anonyymi
Monitaituri Pasanen kertoi myös olleensa valtavan erinomainen taitoluistelija ja oli ainoa miesluistelija naisten joukkueessa ja sai enemmän pebaa kuin aseman vessan istuin. Hän kertoi olleensa 23 vuotiaana myös erittäin lahjakas tanssija, ja taas tuli pesää. Olisi hienoa nähdä siltä ajalta videoita. Varmaan ne olisi näyttäneet suunnilleen tältä https://www.youtube.com/shorts/50L2QRJfpzI
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po1215757- 292100
- 1771932
Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?
gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.661094Mitä tämä on
Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut101093Hyvää yötä kaivatulleni
En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä24987- 73967
Nyt on konstit vähänä.
Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,24892Tilinpäätösvaltuusto 27.5
Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty42887Hevoset ajoteillä Karhulanvaaralla
Minkä ihmeen takia osaamattomat ihmiset tuovat hevosia ajoteille ja pyöräteille? Eilen oli kolari lähellä tämän takia. I12755