Minun suosikkini on Myrttisen valkosipulisuolakurkut, joihin puristan joskus
lisääkin valkosipulia.
Selvä voittaja on Felix Amerikkalainen -maustekurkkuviipaleet. Niiden puolesta
äänesti yli 5 000 suomalaista, eli noin 18 prosenttia äänensä antaneista.
Ne ovat maultaan makeita.
Olen yllättynyt, en erikoisemmin pidä niistä.
Valtaosa muista listatuista maustekurkuista keräsi vain murto-osia äänistä Felixiin verrattuna.
Esimerkiksi Sauvon-merkkisiä amerikkalaistyylisiä kurkkuviipaleita äänesti vain reilut 130 henkilöä, kun taas Herkkumaa-merkin amerikkalaiset kurkkuviipaleet sai hieman alle 550 ääntä.
Myrttisen perinteiset suolakurkut on äänestyksen toisiksi suosituin tuote. Lähemmäs 14 prosenttia vastanneista äänesti tuotteen ehdottomaksi suosikikseen.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000011267010.html
Nyt on testattu kurkut. Kumpi on sinun herkkusi, suola- vai maustekurkut ?
8
157
Vastaukset
- Anonyymi
Suolakurkut ja tilli, vältän aina kun pystyn, jalapeno yhtä pahaa.
- Anonyymi
Itse tykkään eniten fermentoimalla tehdyistä. Saa hyvin varustetuista kaupoista.
- Anonyymi
Suolakurkut on. juuri niitä, niissä ei ole käytetty etikkaa eikä sokeria,
minäkin tykkään juuri niistä.
Fermentoidut ruuat ovat vatsalle terveellisiä esim. hapankaali.
Paistan sitä kevyesti ja nopeasti paistinpannulla, hetken vain,
että pehmenee ja lämpiää vähän, kyllä maistuu monen ruuan lisukkeena.
En pidä erityisemmin kummastakaan, mutta pitäähän rosolliin olla maustekurkkua, samoin perunasalaattiin. Ns. hölskytyskurkut eli mummonkurkut on pirteä nopea lisäke, kurkkuviipaleille sokeria, hiukan suolaa, tillisilppua ja viinetikkaa- sitten vähän hölskytellään vaikka kahden lautasen välissä.
Pikapikkelöintiä harrastan myös : vettä, sokeria ja viinietikkaa suhteessa 3-2-1. Lisänä voi olla ripaus suolaa, pippureita, sinapinsiemeniä, sitruunankuorta tai inkiväärilastuja, myös öljyä voi lisätä. Parin tunnin päästä voi jo maistella, säilyy jääkaapissa monta päivää. Punasipulia
minulla on lähes aina pikkelissä, myös kukkakaalinnuput ja porkkanasuikaleet ovat hyviä.- Anonyymi
Minäkin tykkään punasipulista etikka liemessä , laitan sen kuumana niin sipuli pehmenee.
- Anonyymi
Hmmm.
Suolakurkku ja maustekurkku, molemmat hyviä.
Myös tuorekurkku. Aika harvoin ostan suola- ja muita maustekurkkuja.
Joskus isosta pöntöstä pari.
Kurkun taimia kasvamassa. Kurkut parhaita sinällään tai etikkaliemeen tehtynä.
Tarjosin keväällä syksyllä säilöttyjä kurkkuja pojantyttärelle ja miehelleen.
Sanoivat, että kun kurkut ovat suolaisia.
Sanoin, ei näissä ole, kun ripaus suolaa liemessä.
Maistoivat ja olikin hyvää. Kyllä kelpasivat.- Anonyymi
Myrttisen suolakurkut ovat herkkua. Nautin niistä oikein ohuina siivuina
vaikkapa ruisleivän päällä. En tiedä miksi ohuet siivut maistuvat
olevinaan vielä herkullisemmalle, se on joku tapa tai tottumus.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1017443
Siekkilässä ajettu ihmisten yli- mitä tapahtui? Länsi-Savo ei ole uutisoinut asiata
Manneja, vaiko matuja?815037- 794859
- 1324268
Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan103058- 522689
- 402596
- 532247
Törkeää toimintaa
Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818102221Suudeltiin unessa viime yönä
Oltiin jossain rannalla jonkun avolava auton lavalla, jossa oli patja ja peitto. Uni päättyi, kun kömmit viereeni tähtit211850