Oma suosikkini on Myrttisen valkosipulisuolakurkut, joihin puristan joskus
lisääkin valkosipulia.
Selvä voittaja on Felix Amerikkalainen -maustekurkkuviipaleet. Niiden puolesta
äänesti yli 5 000 suomalaista, eli noin 18 prosenttia äänensä antaneista.
Ne ovat maultaan makeita.
Valtaosa muista listatuista maustekurkuista keräsi vain murto-osia äänistä Felixiin verrattuna.
Esimerkiksi Sauvon-merkkisiä amerikkalaistyylisiä kurkkuviipaleita äänesti vain reilut 130 henkilöä, kun taas Herkkumaa-merkin amerikkalaiset kurkkuviipaleet sai hieman alle 550 ääntä.
Myrttisen perinteiset suolakurkut on äänestyksen toisiksi suosituin tuote. Lähemmäs 14 prosenttia vastanneista äänesti tuotteen ehdottomaksi suosikikseen.
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000011267010.html
Kurkut on testattu. Kumpi on sinun herkkusi suola- vai maustekurkut ?
22
156
Vastaukset
- Anonyymi
Tiesitkö, että suolakurkun ja maustekurkun valmistustavat eroavat toisistaan ?Esimerkiksi Myrttisen Kurkut kertoo sivuillaan, että suolakurkut valmistetaan maitohappokäymisen avulla, eli fermentoimalla. Niiden valmistuksessa ei käytetä lainkaan etikkaa tai sokeria.
- Anonyymi
Etikka tekke pahaa.
- Anonyymi
Myrttisen suolakurkut on ykkönen. Hämmästyin, että amerikkalaiset kurkut
ovat niin suosittuja. Onkohan kyseessä "sukupolvien välinen kuilu" ?
Ovatkohan ne nuorempien suosikkeja ? - Anonyymi
Hämmästyin minäkin,,koska en osta ikinä niitä "amerikkalaisia" äitelänmakeita kurkkuja.
Täytyy sanoa että Marttinen osaa kurkut,,olipa mikä hyvänsä heidän valikoimastaan. - Anonyymi
Ostan yleensä ison pelti purkillisen maustekurkkujal,
- Anonyymi
Maustekurkku irto.
Yleensä ne kai myrttisen valmistamia. Saa mieluisan kokoisia ja sopivan määrän. Joskus lisään pussiin pari kynttä valkosipulia. Makua tulee nopeesti, hintaa paljon vähemmän, kuin valmiiksi maustetuissa.
Pitkulainen voileipäkurkku tölkissä myös ok. Valmistaja kai felix. Ne käteviä just laittaa leivälle.
Suolakurkuista kyllä pidän, mutta harvemmin ostan. Syy, ei tule eestimarketissa käytyä kovin usein. Jostain syystä venäläiset ja virolaiset valmistaa kurkkunsa maustuvimmiksi, kuin muut valmistajat. Jokin ero käyttämisessä tms.
Lopuks pakko mainita mummonkurkut. Niitä ei myydä kaupoissa. Nyt kurkku halpaa, pitääkin tehdä. Maailman helpoin resepti ja maailman parasta kurkkua mun mielestä.
Kurkut sinällään tarpeeton elintarvike, ei oikein muuta, kuin vettä. Makuakin vähän. Mutta just prosessoituna maistuvat hyvin liki jokaiselle. Hyvää kamaa halvalla.
=DW= - Anonyymi
Närpiön kurkkuja ja tomaatteja syön joka päivä, suolakurkkuja en koskaan, kauan sitten maistoin ja siihen se jäi.
- Anonyymi
Riippuu mitä tekee. Jauhelihakastikkeeseen suolakurkku, hampurilaiseen maustekurkku, vaikka mäkkäri käyttääkin suolakurkkua.
Maustekurkkua aina kylmiössä isossa peltiastiassa tulee halvemmaksi, suolan käyttöä vältän, maustekurkulla käyttöä moneen juttuun kastike, keitto, salattiin ym.
Enempi odotan suomalaista varhaisperunaa kauppaan.- Anonyymi
Suolakurkkuja ilmeisesti syö henkilö joka tärvellyt makuaistinsa tupakalla ja kaljalla?
- Anonyymi
Mahdollista, on se niin raa'an ja pistävän makuinen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mahdollista, on se niin raa'an ja pistävän makuinen.
Joillakin se makuaisti jää pikkulapsen tasolle,,siksi ei kelpaa suolakurkku.
Maukuuvat täällä äidin tissimaidon makua vaan kaikkeen... - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joillakin se makuaisti jää pikkulapsen tasolle,,siksi ei kelpaa suolakurkku.
Maukuuvat täällä äidin tissimaidon makua vaan kaikkeen...Älä ny leikistä suutu.
- Anonyymi
Harvoin ostan, maustekurkkuja valitsen. Isosta sammiosta poimin atuloilla muovipussiin.
En muuten käytä atula-sanaa kuin ristikoissa. Kai ne ovat juuri ne ottimet, joilla kurkkuja ja etikkapunajuuria poimitaan. - Anonyymi
Mitä virkaa äänestyksillä joista 99 prosenttia kansalaisista koskaan kuullutkaan.
- Anonyymi
Otanta kertoo ihmisten mieltymyksistä, vaikka sinä et olekaan vastannut
kyselyyn. - Anonyymi
Venäläisistä valkosipulilla höystetyistä ennen tykkäsin, mutta Ukrainaan hyökkäyksen jälkeen en ole niitä kaupoissa nähnyt, vaikka en ostaisikaan.
- Anonyymi
Eestikauppa.
Etelänaapurissa tehdään myös hyviä suolakurkkuja. Oletettasti samat reseptit. Ite ostan niitä eestimatketista joskus.
Mun mielestä niitä on muissakin kaupoissa, tyyliin kärkkäinen, tokmanni tms. Isoissa ketjukaupoissa en ole törmännyt.
Jokin ero niissä on verrattuna muihin suolakurkkuihin. Ehkä ihan kurkun lajike, erilainen suola, käytetty eri tavalla...
Sivusta mainiten, sama hapankaalin kanssa. Venäjällä sitä osataan tehdä. Onneksi myös saksassa. Nämät kotimaiset ei vedä niille vertaa. Saksalaista hapankaalia saa onneksi melkein mistä tahansa kaupasta.
Reseptit ois helppoja. Kurkut ja hapankaali kuitenkin niin halpaa, ei ole viittinyt ikinä itse kokeilla tehdä. Kokeile sä, varmaan tulee hyvää.
=DW=
- Anonyymi
Suolakurkut valmistetaan maitohappokäymisen avulla, eli fermentoimalla.
Niiden valmistuksessa ei käytetä lainkaan etikkaa tai sokeria. Suolakurkkua, maksamakkaravoileivän päälle. Mies haluaa maustekurkkua, helppo ratkaisu: pöytään molempia. Kasvatan itse kasvi-ja avomaankurkkua ja muutama ikkunakurkkukin on eteisen valoisalla, suurella ikkunalla. Kohta saamme ensi satoa sieltä. Pidän tuoresuolatusta hyrskykurkusta, suolaa vain ja ripaus etikkaa, ei tarvi edes sokeria.
- Anonyymi
en syö kumpiakaan.
- Anonyymi
Elä syö,,jää enemmän meille muille.
Jotakin hyötyä minustakin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1017443
Siekkilässä ajettu ihmisten yli- mitä tapahtui? Länsi-Savo ei ole uutisoinut asiata
Manneja, vaiko matuja?815037- 794859
- 1324268
Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan103058- 522689
- 402596
- 532247
Törkeää toimintaa
Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818102221Suudeltiin unessa viime yönä
Oltiin jossain rannalla jonkun avolava auton lavalla, jossa oli patja ja peitto. Uni päättyi, kun kömmit viereeni tähtit211850