Makkara - suomalaisten kesäherkku grillattuna ei säily kauan avatussa paketissa

Anonyymi-ap

Avattu makkarapaketti säilyy avattuna 2–3 vuorokautta, jos säilyvyysaikaa on jäljellä. Tieto kannattaa tarkistaa aina tuotteen paketista.

Pakkauksessa oleva säilyvyysaika vaikuttaa siihen, kuinka kauan avattu pakkaus pysyy hyvänä. Makkara säilyy siis paremmin, mitä tuoreempaa se on.

Tuore, pakkaamaton liha säilyy vain noin päivän. Pakkaukseen merkitty viimeinen käyttöpäivä pätee vain avaamattomalle tuotteelle. Kun pakkaus on avattu, ei suojakaasu enää suojaa tuotetta. Tämän takia liha on paras kypsentää heti, kun pakkaus avataan.

https://www.is.fi/ruokala/art-2000011306656.html

Joko olette grillailleet ? Paljonko meni makkaraa tai lihaa juhannuksena ?
Itse söin kalaa ja salaatteja.

87

1076

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ohhoh ! En ole tiennyt. Olen syönyt pois grillimakkaroita, vaikka ne ovat olleet
      viisikin päivää avatussa paketissa edellyttäen, että päiväystä on jäljellä.
      Yhtä ihmistä varten ei myydä 1-2 makkaran paketteja, aina jää.

      • Anonyymi

        Hengissä olet kumminkin.


      • Anonyymi

        Onkohan uutinen yliampuva?


    • Anonyymi

      Minulla on ollut irtotiskiltä ostettu kasslerinpala paperisessa paketissa
      kolmekin päivää, kun olen ostanut ruokaa etukäteen viikonlopuksi ja tuore liha
      pitäisi siis kypsentää mieluiten heti samana päivänä.
      Montakohan päivää ne on tiskillä olleet jos on jäänyt seuraavaksi päiväksi ?

      • Anonyymi

        Kysy kaupasta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysy kaupasta?

        Kaupan tätit tietää.


    • Anonyymi

      Viikon aikana söin neljä käristettä. Huomasin tuon ettei säily avattuna. Jo viimeinen pala maistui vähän vanhalta, ei kuitenkaan pilaantuneelta. Ihan niinkuin olisi vähän erilaista kuin ennen. Ostan aniharvoin makkaraa. Sen ainakin huomasin että 400 gramman sijasta oli nyt vähemmän, olisiko ollut 360 gr.

      • Anonyymi

        Itse en makkaraa mielelläni syö siis hyvin harvoin, ja tiedän ettei se säily kauaa jääkaapissakaan. Jos niitä saisi pienissä paketeissa niin ostaisin mutta kun ei saa aina kaiki ruokatavarat isoille perheille pakattuna .
        Miten ennen vanhaan kun kaupasta ostettiin makkaraa , ei silloin ollut paketteja mlastiikasta kuten on nyt, en muista että kukaan olisi koskaan sanonut mitään huonosta makkarasta.
        Paperiin ne kaupassa sitten käärittiin ja joskus pyydettiin siivuitettuinkain. . Niin että miten ne ennen pysyivät hyvänä kaupoissakin varmaan monia päiviä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse en makkaraa mielelläni syö siis hyvin harvoin, ja tiedän ettei se säily kauaa jääkaapissakaan. Jos niitä saisi pienissä paketeissa niin ostaisin mutta kun ei saa aina kaiki ruokatavarat isoille perheille pakattuna .
        Miten ennen vanhaan kun kaupasta ostettiin makkaraa , ei silloin ollut paketteja mlastiikasta kuten on nyt, en muista että kukaan olisi koskaan sanonut mitään huonosta makkarasta.
        Paperiin ne kaupassa sitten käärittiin ja joskus pyydettiin siivuitettuinkain. . Niin että miten ne ennen pysyivät hyvänä kaupoissakin varmaan monia päiviä

        Kyllähän niitä ennen vanhaan kauppiaat pesikin kun rupesivat vanhenemaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän niitä ennen vanhaan kauppiaat pesikin kun rupesivat vanhenemaan

        Laitilassa ennenmuinoin , n 40 v sitten eräs pikkukauppa pesi liukkaiksi käyneet makkarat!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitilassa ennenmuinoin , n 40 v sitten eräs pikkukauppa pesi liukkaiksi käyneet makkarat!

        Vessahätää piisas muinoin...


    • Anonyymi

      Onkohan mahavaivoja tiedosssa, kun 3 päivää sitten söin osan jauhelihasta, jossa 23.4. käyttöraja, jos tänään syö loput.

      • Anonyymi

        Jauheliha on nopeimmin pilaantuvaa lihaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jauheliha on nopeimmin pilaantuvaa lihaa.

        Ja myös kala, se ei säily kauaa.


      • Anonyymi

        Hei, aikas riskaabelia syödä jos päiväys on 23.4, olehan varovainen!


      • Anonyymi

        Juu, henki lähtee!!!🤣🤣🤣


      • Riippuu siitä oliko tuo ollut pakkasessa.


      • Anonyymi

        Atrian jauhelihat ei ainakaan meinaa säilyä sillä nuo jauhetaan pakastetusta lihasta, - pakkaa harmaantua jopa ennen viimeistä päiväystä..
        Snellmanilla liha jauhetaan aina tuoreeltaan, kuin tietääkseni myös HK.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Atrian jauhelihat ei ainakaan meinaa säilyä sillä nuo jauhetaan pakastetusta lihasta, - pakkaa harmaantua jopa ennen viimeistä päiväystä..
        Snellmanilla liha jauhetaan aina tuoreeltaan, kuin tietääkseni myös HK.

        Hyväähän se on joskus maistaa tuotakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, henki lähtee!!!🤣🤣🤣

        Sekin...


    • Anonyymi

      Kylmässä sailyy hyvinkin viikon ja ylikin,onhan niissä suolaa reilusti.taas näitä höpö höpö juttuja.

    • Anonyymi

      Mikäli terveys sallii voi syödä mielin määrin, ei terveys kärsi jos harvemmin ahtaa rasvaista makkaraa, nykyään saa kanasta jopa kasvis valmistettua grillimakkaraa.

      • Anonyymi

        "kanasta jopa kasvis valmistettua grillimakkaraa" Mitä se on ?


      • Anonyymi

        Kanajauheliha on muuten yllättävän hyvän makuista, ja rasvaa vain hätinä nimeksi.


    • Anonyymi

      Makkara on usein makkara paketissa ja jo kaupassa hyllyssä

      • Anonyymi

        Paketissa on.


    • Anonyymi

      Kyllä sen huomaa jos pilalla on.

    • Anonyymi

      Avatusta grillimakkara paketista voi osan pakastaa, ihan miten haluaa järkeä käyttää.

      • Anonyymi

        Mistä tietää onko liha jossain vaiheessa ollut jo pakastettua ennen makkaraksi
        valmistamista ? Lihaa ei saa pakastaa kahteen kertaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä tietää onko liha jossain vaiheessa ollut jo pakastettua ennen makkaraksi
        valmistamista ? Lihaa ei saa pakastaa kahteen kertaan.

        Ruoaksi valmistetun raa´an lihatuotteen, kuten vaikkapa makkaran, keittokinkun jne. voi pakastaa, mutta pakastetun ja sitten sulatetun raa´an lihan uudelleenpakastaminen ei ole terveellisä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä tietää onko liha jossain vaiheessa ollut jo pakastettua ennen makkaraksi
        valmistamista ? Lihaa ei saa pakastaa kahteen kertaan.

        Jos on ollut pakastettua niin se lukee pakkauksessa.


    • Anonyymi

      Jo kaupassa makkara kannattaa hakea usein makkarahyllystä

      • Anonyymi

        Ei liian usein, makkara ei ole varsinaista terveysruokaa.


    • Anonyymi

      Älkää jättäkö avattuun pakettiin makkaroita, vaan ottakaa ja kuivatkaa ne siitä liemestä, ja laittakaa toiseen pakkaukseen. Se ihme litku pilaa grillimakkaran hetkessä.

      • Anonyymi

        SYÖKÄÄ MIELUUMMIN HETI EIKÄ 15. PÄIVÄ!


      • Anonyymi

        Höpöhöpö!!!


      • Anonyymi

        Miksi se litku siellä on?pilaannuttamassako?


    • Anonyymi

      Makkara kannatta pannapussiin tai jättää ostamatta

      • Anonyymi

        Sitä voi harkita.


    • 400 g paketti grillimakkaraa kun syöt sen kerralla niin jää turha pähkäily sikseen.

    • Anonyymi

      En syö makkaraa.

      Tai tarkemmin sanoen en juuri osta sitä. Tein havainnon, joka kerta, kun kävin kaupassa, mietin, mitä vielä. Ja ostin sitten lenkin. Päätin, ostan makkaraa, vain, jos tekee mieli ja etukäteen mietitty.

      Makkaran kulutus pienentynyt valtavasti. Toki, jotainhan sitä kuitenkin syö, mä alkanut vetään kaurapuuroa.

      Makkara kyllä hyvää, monipuolista, ravitsevaa ja halpaakin. Mutta nyt mennään näin.

      En grillannut jussina. Mutta tein spydäriä grillimakkarasta ja uusista perunoista. Toimi kerrassaan hyvin. Makkara oli jotain mausteisempaa wilhelmiä lidlistä. Halpaa ja maukasta evästä.

      Mun mielestä grillimakkara ei saa olla kovin lihaisaa. Paljon rasvaa, toimii grillissä parhaiten. Suosittelen kotivaran kärkkäteitä. Ne ehkä kerettiläisittäin ryynimakkaroita. Mutta parasya grillimakkaraa. Tsadissa sitä ei jokakaupassa ole myynnissä, suosin atrian halvinta käristemakkaraa. Se ihan ok. Toi wilhelm oliniinkuin kokeilu, toimi sekin.

      Mun käsittääkseni grillimakkara vaan paranee riiputtamalla. Kun viikon vanhan kärkkäron kaivaa repusta ja paistaa vesisateessa nuotiolla, ei sen suurempaa herkkua ole


      Lisäks kunnon rasvaiset kärkkärit saa hienoa aromia kuivuessaan avatussa paketissa jokusen päivän.

      Makkara miehen tiellä pitää. Kuitenkin. Muuten yleisin ruoka hirvimetillä ja kalareissuilla.

      =DW=

    • Anonyymi

      Mehtuuporukat käristävät tulillaan makkaran jos toisenkin pyyntihommissa.

    • Anonyymi

      Ihme uimahallitason kitinää taas. Kun syö heti kaiken mitä on ostanut, ei tule ruokahävikkiä eikä säilyvyysongelmia.

      • Anonyymi

        joo mutta minä sijoittana ostan punaliputettuja jne varasatoon enkä syö heti
        enkä missään nimessä tilaa kotiin mitään kuljetuksia vaan olen hintatietoinen

        Eero Lehti on tässä mallina ja ulkomaisia on myös

        Lehti on koonnut mittavan omaisuutensa tinkimättömällä työnteolla - ja erittäin säästäväisellä elämäntavallaan. - Olen aika holistinen tässä asiassa. Olen saanut sellaisen kotikasvatuksen, että kun otsa hiessä markka tienataan, sitä ei saa haaskata huoletta menemään, Lehti kertoo.
        stan aina punaisella hintalapulla merkittyjä tuotteita, Lehti luettelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        joo mutta minä sijoittana ostan punaliputettuja jne varasatoon enkä syö heti
        enkä missään nimessä tilaa kotiin mitään kuljetuksia vaan olen hintatietoinen

        Eero Lehti on tässä mallina ja ulkomaisia on myös

        Lehti on koonnut mittavan omaisuutensa tinkimättömällä työnteolla - ja erittäin säästäväisellä elämäntavallaan. - Olen aika holistinen tässä asiassa. Olen saanut sellaisen kotikasvatuksen, että kun otsa hiessä markka tienataan, sitä ei saa haaskata huoletta menemään, Lehti kertoo.
        stan aina punaisella hintalapulla merkittyjä tuotteita, Lehti luettelee.

        Eero Lehti on aina ollut hoikka poika koska säästää kaikessa!


    • Anonyymi

      Makkara on terveellisin vihannes ja juures.

      • Anonyymi

        Ja pitää teurastajien lisäksi sydänkirurgitkin täystyöllistettyinä sekä kolesterolilääkkeiden valmistajat varakkaina.
        Siis kaikinpuolin erinomaisen hyvä tuote 😜


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja pitää teurastajien lisäksi sydänkirurgitkin täystyöllistettyinä sekä kolesterolilääkkeiden valmistajat varakkaina.
        Siis kaikinpuolin erinomaisen hyvä tuote 😜

        Ikävä kyllä....


    • Anonyymi

      Kyllä makkara tekee kesällä kauppansa, tuskin jää avattuun pakettiin ainakaan lapsiperheillä ynnä muilla nälkäisillä!

    • Anonyymi

      Höpöhöpö juttuja taas, ei ne ole ikinä noin nopeasti pilaantuneet!🤣🤣🤣

      • Anonyymi

        Ei kokonaan pilaantuneet, mut voi silti aiheuttaa herkkävatsaisille pahojakin oireita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kokonaan pilaantuneet, mut voi silti aiheuttaa herkkävatsaisille pahojakin oireita?

        Herkkä vatsa tulee yleensä yksipuolisesta ruuasta .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Herkkä vatsa tulee yleensä yksipuolisesta ruuasta .

        Ehkä, mut ei se kivaa ole.


    • Anonyymi

      Ryynäri parasta krillimakkaraa,on jotain mitä pureskella.njam njam!

      • Anonyymi

        Krilli on kalojen ruokaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Krilli on kalojen ruokaa.

        Valaatkin syövät enimmäkseen krillejä.


    • Anonyymi

      Parasta sai halvalla juhannuksena nam nam.

    • Anonyymi

      Palsta- vasemmistolaisella Kabanossit
      sinisissä ( armeijasta varastetuissa ) pöksyissä
      ainakun kuulee sanan " persu ".

    • Anonyymi

      jee..voin kuvitella. porukkaa...mökillä ..lihat..makkarat .avattu..jääneet pöydälle--
      jääkaapissa.jos..pakastepussissa..yms,,säilyy laatumakkara...myös..kuori suojaa..luonnon
      ilmassa ollutta.....älä syö..

    • Anonyymi

      Säilöntäaineita ja suolaa on kiitettävästi, aina on kestänyt neljä päivää. Itse laitan paketin pusseihin tiivisti, oli kyseessä ruoka kuin ruoka, vaikkapa avattu juustopaketti. Pahin virhe on laittaa jääkaappiin pelkkä avattu pakkaus, joka ei ole tiivis, jolloin bakteerit pääsevät pakkaukseen. Sitten jääkaappi täytyy myös pitää oikeasti kylmänä eli 3-4c. Siis 4/5 tai 8/10 asteikolla. Vanhin ruokakin mitä olen syönyt, paistipannulla olevat kanasuikaleet ja perunamuusi olivat kuudetta päivää vanhoja, mutta lisää vettä pannuun ja kiehauttaa kannen alla viisi minuuttia, ei tullut yhtikäs mitään.

    • Anonyymi

      Minne jäi Serafiina?

    • Anonyymi

      Makkaramiehen jorinoita.

      Makkara on säilöntätapa jolla viljat ja juurekset säilöttiin talven varalle. Ei makkara siis pilaannu kolmessa päivässä, kun se on sitä varten valmistettu, jotta saa talvellakin syötävää. Suomalainen elintarviketeollisuus on vain pilannut maqqaran.

    • Anonyymi

      Kerran tulin illanvietosta kotiin. Emäntä oli lämmittänyt leivinuunin ihan vaan lämpimikseen. Laitoin sinne kaksi pakettia hiillomakkaraa pellin päällä ja menin sohvalle odottelemaan. Tottakai nukhadi siihen. Aamulla emäntä herätti ja kyseli, että mitä oikein kokkailen. Ne makkarat oli kuivaneet ihan korpuiksi. Melkein kuin kuivalihaa. Säilyivät sitten kahden viikon kalareissun ajan lämpimässä repussa täysin syömäkelpoisina.

      • Anonyymi

        Jos on kaamea nälkä, syö tuollaistakin...


    • Anonyymi

      Asiasta toiseen. Tuolla Lapin tuntureilla patikointireittien varrella paljon vatsatautia ja metsähallitus kehoittaa välttämään taukotupia ja vessoja. Siis eikö se ole metsähallituksen vastuulla saneerata ne paikat joissa bakteerit vilisevät?.
      Eihän turisteilla ole mukanaan desinfiointiaineita.

      • Anonyymi

        Parempi kun poistaisivat kaikki tuvat, ei metsähallitus liioin ole mikään turistien passaaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi kun poistaisivat kaikki tuvat, ei metsähallitus liioin ole mikään turistien passaaja.

        köyhällä ei ole oikeuksia lomailla ilmaiseksi tai melkein..tai jos joku kriisitilanne tulee ei pääse minnekään suojaan????


    • Anonyymi

      Täytyisi vaeltajan ohittaa huussit ja taukotuvat.

      • Anonyymi

        Purojen vesi on ollut myös likaista.


    • Anonyymi

      Ihmiset on varastaneet puita Metsähallituksen majoista, En ihmettele vaikka vähentävät palveluja.

      • Anonyymi

        Rehellistä sakkia ympäri Suomen, vievät vaikka tuhkatkin pesästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rehellistä sakkia ympäri Suomen, vievät vaikka tuhkatkin pesästä.

        Majoissa joissa oli sauna on lopetettu polttopuun käyttö, eikä kulkija saa ottaa omin luvin puuta metsästä muutenkaan.
        Onko siisteys unohdettu kun vaeltajat sairastuvat, onko huussit toiminta kunnossa vai suljettu säästö syistä kun rahat on loppu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Majoissa joissa oli sauna on lopetettu polttopuun käyttö, eikä kulkija saa ottaa omin luvin puuta metsästä muutenkaan.
        Onko siisteys unohdettu kun vaeltajat sairastuvat, onko huussit toiminta kunnossa vai suljettu säästö syistä kun rahat on loppu.

        Hävytöntä ettei valtiolla ole varaa pitää patikka reittejä kunnossa, näin huonossa jamassa ei minun eläessäni ole koskaan ollut, varmaan satavuotta sitten näistä pidettiin huolta.


    • Anonyymi

      Meillä ei säily, syödään heti.

    • Anonyymi

      Ostin Makkaraa
      Ostin poikkeuksellisesti puoleen hintaan Lidlistä HK:n sinistä

      Makkara-Salonojahan oli kansanmies joka aloitti harventamalla naapurien sokerujuurikaspeltoja
      JA PÄÄSTÄKSEEN riittävän aikaisin töihin että saa paljon tehtyä

      nukkui yöt ojassa paperin päällä

      No hänestä tuli miljonääri

      Erja-kiinteistöissä Salonoja jäi kiinni pienestä muutaman miljoonan korkotalletuksesta osuuskauppaan
      ja sai pienen tuomion josta Maukka Koivisto hänet armahti nopeasti
      kaksi kansanmiestä ja Salonen piti juhlat kaikille kavereilleen
      jotka auttoivat häntä linnassa ja ylikorkotalletuksissa ja K-kaupan Väiski teki seapuskat juhlissa Ja jopa tunsin

      yhden Erja-kiinteistöjen talonmiehen joka auttoi Erkkiä talleutuksissa poliisi kuulusteli ja tehtiin syyttämättäjättäminen avustajille kun ne eivät olleet
      ammattisijoittajia. Neuvoin talkkaria siten Sonera-Posti-pekka sijoituksessa
      ja hänen perheestäkin tuli (markka)miljonääri

      • Anonyymi

        Karkas aihe mut ei haittaa.


      • Anonyymi

        En ole ikinä käynyt saksmannin kaupassa ja sen voin sanoa että sinä puhut p_skaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole ikinä käynyt saksmannin kaupassa ja sen voin sanoa että sinä puhut p_skaa!

        Hetulaa hän heittää, ei vakavaa.


    • Anonyymi

      Miksi kasvismakkaraa tehdään ?

      • Anonyymi

        Kasvikset on parhaita sellaisenaan kypsennettynä tai raakanakin jotkut.
        Eikö makkara tarkoita lihantapaista tuotetta ?
        Jos ei halua syödä lihaa miksi pitäisi saada jotain "korviketta" ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kasvikset on parhaita sellaisenaan kypsennettynä tai raakanakin jotkut.
        Eikö makkara tarkoita lihantapaista tuotetta ?
        Jos ei halua syödä lihaa miksi pitäisi saada jotain "korviketta" ?

        Se on kyllä vähän erikoista miksi pitää tehdä makkaraa muistuttavia kasvistuotteita.
        Vegaaneilleko niitä tehdään ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on kyllä vähän erikoista miksi pitää tehdä makkaraa muistuttavia kasvistuotteita.
        Vegaaneilleko niitä tehdään ?

        Eikai muille.


    • Anonyymi

      En grillaile koskaan, mut ennen matsin tauolla oli kiva grillattu makkara sinapilla.

    • Anonyymi

      Ei pidä paikkaansa tässä huushollissa. Avattu makkarapaketti on muisto ehtoolla, on se niin hyvää. Eilen söin, en syönyt juhannuksena, vaikka saatavilla oli, oli niiiin paljon hyviä salaatteja :))

      • Anonyymi

        joo, namia.


    • Anonyymi

      Kivikylän kuorettomat nakit on parempia.

      • Anonyymi

        Suolaisuus on monissa liikaa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kaksi tyttöä putosi

      Minkä takia ne tytöt katolle oli kiivenny?
      Helsinki
      111
      3824
    2. Nyt tajusin mitä haet takaa

      En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä
      Ikävä
      41
      3193
    3. Mitä haluaisit tänään sanoa kaivatullesi?

      Onko sydämelläsi jotain?
      Ikävä
      235
      2847
    4. Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?

      En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?
      Suomussalmi
      39
      2376
    5. Kiitos kun sanoit ikävästi minulle, herkälle

      Sait kesälomani pilattua😔
      Ikävä
      36
      1684
    6. Naiselle mieheltä

      Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?
      Ikävä
      24
      1496
    7. Salilla oli toissapäivänä söpö tumma

      Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen
      Ikävä
      41
      1476
    8. Kaipaan niin....

      Aaawww mikä kaipuun tunne iski ja lujaa🥺😭❤️
      Ikävä
      14
      1361
    9. Eiii...

      Etkä! 😘
      Ikävä
      18
      1345
    10. Mikset vain

      Unohtaisi?
      Ikävä
      22
      1271
    Aihe