Naimisiin Amerikkalaisen kanssa USAssa

Ameriikan tati

Onko kellaan kokemuksia naimisiin menosta amerikkalaisen kanssa? Haluaisin tietaa prosessin etenemisesta ja suositeltavasta tavasta tehda se, eli voinko turistiviisumilla menna naimisiin USAssa vai en. Ostimme juuri talon taalta, joten en halua menna takaisin Suomeen ja tehda paperitoita sielta kasin, vaan hoitaa kaiken USAssa.

Lisaksi on se J-1 viisumista saatu kahden vuoden saanto paalla, siitahan joudun hankkiutumaan eroon ennen kuin voin naimisiin menna. Onko joku muu hakenut waiveria kahden vuoden saannosta ja millaisia kokemuksia siita? Mulla hankalaa saada kolme vuotta vanhoja papereita jarjestolta,jonka kautta lahdin...

Olisi kivaa kuulla kokemuksia naista asioista.

20

5400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • J+1

      ... oletko varma että J1:lläsi on se 2 vuoden sääntö, itse vaihdoin vuosia sitten J1:stä H1:een ilman sen kummempia muodollisuuksia. Käsittääkseni tämä sääntö ei pääsääntöisesti koske suomalaisia tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta.

      Mutta kahden vuoden sääntö koskee mm. kiinalaisia ja romanialaisia. Tuttu romanialainen kertoi maanmiehensä palkanneen asianajajan joka junaili sellaisen waiver-diilin että piti mennä Nebraskaan työskentelemään vuodeksi tai pariksi.

      www.expatrium.fi:n keskustelujen arkistosta löytyy suuret määrät amerikkalaisen kanssa naimisiinmenoon liittyviä juttuja ...

    • I am a boy

      Kumman kielen meinaatte ottaa kotikieleksi ?

      • Uusivirta

        USAssa puhutaan enimmäksee englantia. Suomen puhuminen on kovin hankalaa, kun kukaa juuri ei ymmärrä sitä - enään !


      • Ameriikan tati

        Meillä kotona puhutaan Englantia, sillä mies ei ole koskaan Suomessa käynyt eikä sitä osaa paria sanaa enemmän. Tosin kyllä me Suomessa tullaan käymään vähintään kerran vuodessa kunhan ensin saadaan kaikki paperit kuntoon.

        Itselleni englanti on ollut jo pidemmän aikaa pääsääntöinen kieli, joten meillä ei kommunikaatio-ongelmia siitä johtuen ole.

        Jos lapsia joskus saamme, niin heille aion puhua pelkästään Suomea, jotta oppivat kielen. Mies puhuu sitten englantia ja yhdessä miehen kanssa puhumme englantia.


    • aaa

      Hei!

      Kiva kuulla, että jollain on hieman sama tilanne kuin mulla. Pistä vaikka mailia, jos haluat jutella. xy12345 at lycos.com

    • tim

      moi
      menin amerikkalaisen kanssa naimisiin pari vuotta sitten. Asuimme silloin Suomessa, jossa hoidimme paperityon minun jenkkilaan muutosta. Kaikki hoitui suurlahetystossa erittain helposti. Mulla on CR 1 -Permanent Resident Card, joka on valiaikainen, 2 vuotta taalla asuttuani saan pysyvan kortin. Olen kuullut, etta se olisi vaikeampaa USA:n paassa. Asumme siis amerikassa nykyisin. Kerran jouduin asioimaan paikallisessa siirtolaisvirastossa (kortissa oli kirjoitusvirhe!!), ja se oli yhta helvettia. Kaksi paivaa pelkkaa jonottamista ja toykeaa palvelua.
      Mutta onnea naimisiin menosta, elama taalla helpottuu huomattavasti kun saa miltei samat oikeudet kuin amerikkalaisella!

      • kuin jos

        Eli et ole koskaan elämäsi aikana "samanarvoinen" amerikkalaisen kanssa. Saanetko edes äänestääkkään.


      • Saasaa
        kuin jos kirjoitti:

        Eli et ole koskaan elämäsi aikana "samanarvoinen" amerikkalaisen kanssa. Saanetko edes äänestääkkään.

        Kun kansalaisuuden saat olet äänestyskelpoinen, kuten kaikissa muissakin maissa, including SUOMI


      • YES for an answer

        Töykeää palvelua saa aina näistä valtion virastoista. Mutta sen on oppinut, että tapana amerikkalaisilla on vaatia ja korottaa ääntä, kunnes saa asiansa läpi. Sitä minäkin nyt yritän opetella, etten olisi niin kiltti ja myöntyväinen suomalainen enää. Muuten ei pitkälle pötkitä. Asiaa auttaa aina kun pyytää saada puhua esimiehen kanssa, ja jos hänen kanssaan ei onnistu niin viimeistään esimiehen esimiehen tai johtajan. Niin monta esimerkkiä olisi kertoa näistä tilanteista. He kyllä pystyvät, eivät vain viitsi. Dont take No for an answer


    • Enya

      Minäkin menin J-1llä opiskelemaan (Fulbright). Meille kerrottiin esimerkkinä tarina suomalaisnaisesta, joka oli J-1:llä, meni naimisiin jenkin kanssa, alkoi odottaa lasta, ja USAn siirtolaisviranomaiset pistivät hänet raskaana 2 vuodeksi takaisin Suomeen, missä hän synnytti lapsen. Eli tuosta 2 vuoden säännöstä ei ole oikein kiertämistä.

      • yks

        Oikein. Eräs J1-viisumilla maassa oleva tuttuni meni myös naimisiin USA:ssa ja sai lapsen. Voi kyllä olla USA:ssa, mutta ei voi käydä Suomessa, koska ei pääsisi takaisin. En tiedä milloin voi käydä...


      • Enya
        yks kirjoitti:

        Oikein. Eräs J1-viisumilla maassa oleva tuttuni meni myös naimisiin USA:ssa ja sai lapsen. Voi kyllä olla USA:ssa, mutta ei voi käydä Suomessa, koska ei pääsisi takaisin. En tiedä milloin voi käydä...

        Minä itse täysin tuon 2 vuoden säännön olemalla 2 vuotta kolmannessa maassa. Kun tulin takaisin, otin F-1-viisumin. Siinä ei ole mitään tuollaisia sääntöjä.


      • Ihimettelen vain

        Juu, kyllä tuon kahden vuoden säännön saa kumottua J-1 Waiverilla kun maksaa ensin 230USD ja sitten vielä 41USD Suomen lähetystölle, jos siihen sääntöön ei ole ollut kunnon perusteita. Minulle oli sääntö annettu erehdyksessä, maksoin kiltisti rahat ja olen vapaa menemään taas.

        USAn Suomen Suurlähetystön virkailijat tekevät paljon virheitä eivätkä ole mitään iloisia asiakaspalvelijoita. Tietoa saa vain inttämällä ja olemalla jyrkkä. Ihmehemmoja oikeesti.VAstaus on usein "asialle ei voi tehdä mitään", kun oikeasti on sata asiaa mitä suositellaan tehtäväksi!Älkää tyytykö tympeään vastaukseen vaan vaatikaa palvelua.

        Kun menee naimisiin, ei tosiaan kannata lähteä maasta ennen kuin on saanut oleskeluluvan (yleensä menee noin 8kk hakemusten jätöstä). Muuten et pääse takaisin koko aikana.


      • J-1 ennen

        Jep, jos on Fulbrightilta tukea saanut, ei kahden vuoden säännöstä pääse eroon, se on vissi. Ne on tiukkoja sen kanssa.

        Mutta muissa tapauksissa kannattaa hakea vapautusta, se on melko helppo saada, tietysti riippuen siitä kuinka paljon ja keneltä tukea harjoitteluunsa on saanut.

        Jos tuki tulee Suomesta, helppo homma. Jos kansainväliseltä järjestöltä, melko helppo. Jos USAn valtioon liittyvästä järjestöstä, melko vaikea.


    • Ummikko

      Meillä on pieni ongelma. Muutamme tammikuussa jenkkeihin ja alustavasti ajattelimme että menemme heti maistraatissa tms. naimisiin että minä voin alkaa hakea lupia. Tuleeko siitä ongelmia jos menen naimisiin kun minulla on turistiviisumi? Varsinaiset häät Suomessa olisi elokuun 26 joten aika täpärälle menisi sen 8kk kanssa..Kannattaako meidän mennä suomessa naimisiin ennen kun menemme jenkkeihin? Mikä on tämä J-1?
      T:Piitu

      • Been there, done that

        Jos menette heti naimisiin Jenkkeihin muutettuanne teille saattaa latkahtaa 250 000 USD sakko petoksesta, silla turistiviiisumilla maahan tullessasi se ei ole asianmukaista. Teidan tulee odottaa 60 paivaa maahan saapumisen jalkeen ennen kuin voitte menna naimisiin. TARKEAA: Et missaan vaiheessa saa sanoa kenellekaan etta aikomuksenne oli menna naimisiin tullessasi USA:an, koska muuten tulee syyte petoksesta. Avioliiton on oltava ns. Hetken mielijohde, joka ei ollut suunnitteilla ennen USAan saapumista. Eli aikamoista kieroilua joudutte harrastamaan.

        Teilla kun on haapaiva Suomessa jo asetettu, suosittelen etta menette naimisiin ensin Suomessa, jonka jalkeen haet SPOUSE-viisumia, jonka saanti kestaa vain 4-8 vkoa. Jos menet naimisiin USAssa 8 kk on vain minimiodotusaika oleskeluluvalle, joka saattaa venya jopa kahteen vuoteen.

        Been there, done that.


    • Epätietoinen-72

      Kysyisin tällaista asiaa kun minulle alkoi kirjoitella Yhdysvaltain armeijassa palveleva mies. Ei ole pyytänyt rahaa. Haluaisi vaan Suomeen ja pois sieltä Jemenin alueelta. Vajaan viikon on kirjoitellut ja hänen suunnitelmissaan on päästä alueelta pois, on palvellut kuulemma siellä nuoresta lähtien eikä hänellä koskaan ole ollut muuta ammattia kuin sotilas "military service". Kysyisin nyt, onko mielestänne huijarista kyse vai voiko olla rehellinen...tosin mietin, miten arki sujuisi sotilaan kanssa täällä Suomessa, sillä hän on sitä mieltä että takaisin hän ei mene jos sieltä pois pääsee...ei tarvitse kuulemma rahaa, vain vaimon, kodin ja onnellisen perhe-elämän... mietin voiko olla totta. On hyvä puhumaan sähköposteissa ja kuulostaa tosi vilpittömältä...

      • pikavippi

        Et VOI olla noin yksinkertainen!
        Skypessä (kamera päällä) ja sähkopostissa voi lässyttää juuri sitä mitä tietää toisen haluavan kuulla.
        Jenkki mukamas Jemenin alueella! tuo on aivan liian läpinäkyvä vale.
        Tietenkin valintahan on sinun ja kohta kun tulee rahankerjäyspostia, lähetä vain säästosi ja pikavippisi hänelle. Niin kauan kun hän voi sinua lypsää, viestittely toimii.

        Pyydäppä sinä häneltä rahaa voidaksesi , esim . hankkia passin että voitte tavata missä tahaansa Euroopassa. Sinä kun et saisi viisumia Jemeniin.
        Mutta älä missään tapauksessa Koskaan anna pankkitietojasi tai luottokorttiesi tietoja hänelle . Eikä kenellekään muulle "luotettavalle" tuntemattomalle ihmiselle.

        Katso mitä tapahtuu.


    • Anonyymi

      jos menen New York naimisiin amerikkalaisen kanssa,enkö voi lähteä kotiin viikon päästä ja palata hänen luokseen myöhemmin.enkö ole silloin automaattisesti hänen vaimonsa ja lupa matkustaa maahan

      • Anonyymi

        Mitä usa.n konsulaatissa vastattiin kysymyksiisi? Miten olet tulkinnut heidän netissä olevaan tekstin jossa kirjaimellisesti tavataan kaikki pysyvään oleskelulupaan liityvät asiat?
        Kuinka jo valmiiksi kerrottua yksinkertaista tekstiä on niin vaikea ymmärtää?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe