agadir

Tuikku 2

Hei!
Olen mieheni kanssa lähdössä marokkoon marraskuussa ja haluaisin tietää lämpötilasta siellä silloin käyneiltä, kuten myös Hotelli arganasta minkälainen se on ?

Minkälainen on hotellin sijainti?

Kiitos etukäteen

3

3175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalevi

      Hei Tuikku 2.

      Sää Agadirissä marraskuussa on mielestäni ihan mukava. Tosin en ole ollut siellä kuun puolivälin jälkeen.Kyllä se lämpötila on ollut reilusta 20 asteen paremmalla puolella. Illat ovat myöskin olleet lämpöisiä.(Tosin tänäpäivänä säätilat ovat olleen hyvin kummallisia). Hotelli Argana sijaitsee kaupungin keskustassa toisen pääkadun Mohammed V:n varrella. Hotellista ei ole myöskään pitkä matka ranta-alueelle. Hotelli on täysin uusittu muutamia vuosia sitten. Itse en tosin ole majoittunut uusitussa Arganassa.Oikein mukavaa loma ja kesän jatkoa.

    • Käynyt

      Toivottelen Teille hyvää lomamatkaa... Säästä tuohon aikaan minulla ei ole kokemuksia, kävimme itse helmikuussa ja silloin lämmintä oli 22 - 24 astetta koko viikon. Aamuisin on hieman utuista mutta noin klo 10 alkaa seljetä ja lämpötila nousee nopeasti. Illat ovat helmikuussa melko viileitä.
      Helmikuussa merivesi ei ole kovinkaan lämmintä ja lisäksi rannalla tuulee melko kylmästi joten uimalomakohteena Agadir ei varmaankaan ole aivan ykkönen (verroinkin kun alueella varoitetaan kovista virtauksista).
      Paikallista torihälinää kannattaa käydä katsomassa "Shoukissa" joka on erityisesti torstasin täynnä väkeä ja jos haluaa palata eurooppalaiseen kaupankäyntiin välillä voi käydä ranskalaisen "Marshan" (tai jotain sinnepäin) ketjun myymälässä, joka on aivan kuin suomalainen Prisma tai Citymarket.
      Paikkana Agadir oli ihan mukava, turisteja oli sopivan vähän (rannalla oli jopa autiota) joten retkille ja kohteisiin sopi hyvin mukaan ja ei ollut liian ahdasta missään. Ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita (useimmat ovat avuliaita maksua vastaan... ja tämä selviää vasta sitten kun olet avun jo saanut). Rannalla kiertelevät kaupustelijat tekevät kauppaa keinoja kaihtamatta, eli älä siis ota mitään mitä tarjotaan ilmaiseksi vaikka se tarjottaisiin miten kaunopuheisesti tahansa, sillä mitään ilmaista ei ole ja sinulta tullaan vaatimaan hinta "ostoksestasi" kuitenkin hetken päästä. Paikallinen myyntitapa on muutoinkin melko agressiivista, puheille ei siis kannata jäädä jos ei ole ostoaikeissa.
      Paikallinen virkavalta on todella ystävällistä, pysäyttivät jopa liikenteen kun näkivät että jouduimme odottamaan kadun ylitystä vilkkaalla kadulla jossa ei ollut valo-ohjausta.
      Takseissa kannattaa, niin kuin missä tahansa lomakohteessa ollessa, seurata että mittari on päällä ja se on lähdössä nollattu. Agadirissa on kahdelaisia takseja, paikallisia "Petit Taxi" (=pikkutaksi) merkein varustettuja oransseja takseja jotka liikkuvat vain kaupungin alueella ja hinnat ovat edullisia. Valkeat taksit ajavat pidemmät matkat (ulos kaupungista menevät) ja näissä hinta on sovittava etukäteen.
      Agadir on lomakohteena siinämielessä mielenkiintoinen, että jos haluaa nähdä miten paikalliset todella elävät niin ei tarvitse mennä kauas katsomaan sillä jo 0,5 - 1 km hotellialueilta laitakaupungin suuntaan antaa melkoisen kulttuurishokin....(älä mene iltapimeän aikana...yöstä puhumattakaan). Mitä kauemmaksi hotellialueelta siirryt sitä halvemmiksi hinnat putoavat, mutta samalla hygienia taso romahtaa kertomella 100....huh huh!
      Mutta tästä edellisestä kommentista huolimatta minulle jäi lomasta Agadirissa vain hyviä muistoja ja käyn siellä vielä joskus ehkä uudelleenkin.
      Tässä oli vähän pohjatietoutta matkalle... toivottavasti oli apua!

      Hyvää lomaa Teille!

    • annu

      Käytiin Agadirissa v. 2002 marraskuulla. Lämpöä riitti omasta mielestäni sopivasti 20-30 asteen välillä. Parina päivänä oli kova tuuli, mutta retkillä käydessä se oli vain hyvä, sillä autossa istuminen ei ole niin tuskallista. Argana hotelli on tasoltaan ihan hyvä. Aamupala oli kohtuullisen runsas ja paikka siisti verrattuna moniin muihin paikan hotelleihin. Marraskuussa siellä vietetään Ramadan-kautta, jolloin pari tuntia illalla mikään paikka ei ole auki. Paikka oli tuohon aikaan vuodesta melko rauhallinen, eikä turisteja parveillut joka puolella. Ikävintä siellä oli tyrkyttävät kauppiaat, jotka huutelevat joka puolella osta sitä, osta tätä... ettei siellä kauppakujilla kovin mielellään käynyt. Erikoisin kokemus oli retki maalaiskylään, missä syötiin paikallisessa "majassa", ratsastettiin aaseilla palmumetsissä jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe