Kermainen pippurikastike pihville

Anonyymi-ap

Jos liha on keskinkertaista, mautonta ja vähärasvaista, kuten thaimaalainen naudanliha tuppaa olemaan, silloin otetaan soosi kehiin.

Hyvin yksinkertainen ja nopea, ja soosia voi tehdä isommankin satsin ja pistää loput jääkaappiin taikka voi pakastaakin. Tuore rouhittu pippuri takaa terhakan maun.
https://yhteishyva.fi/reseptit/pippurikastike-pihville/1cWyxBvpfSCKmYKUiw82Wi

Mikäli lihan tai pihvin rasvasta ei saa riittävästi "oikeaa" pihvirasvaa, sen voi korvata lisäämällä lihaliemeen potkua. Sinappiakin saa käyttää hieman reilummin kuin ohjeessa.

Keskinkertainen pihvi muuttuu kiehuvalla valurautapannulla soosissa syötävän hyväksi. Itse en lähtisi lisäämään tuohon valkosipulia enkä chiliä, vaan pidän sen yksinkertaisena korostamassa lihan makua, enkä varastamassa sitä lihalta.

Sama soosi toimii kastikkeena myös kanalle ja jauhelihalle.

Lahden Hennalassa Shellin vieressä oli legendaarinen ravintola Pieni Talo Preerialla, vuosikymmenien ajan. Se oli työväenluokan lounasravintola ja kaljabaari, jossa oli sisustuksessa villin lännen tunnelmaa.

Sinne piti päästä heti kun täytti 18 vuotta. Ruoka-annokset olivat siihen nähden varsin hyviä, että kyseessä oli fifty-fifty- kaljabaari. Pelikoneita oli myös runsaasti.

Pieni Talo Preerialla- ravintolan bravuuri oli aina pippuripihvi, joka tarjoiltiin valurautapannussa puualustalla uuniperunan ja ranskankerman kera. Päällä oli siivu yrttivoita vielä.

Kastike oli koko tarkkaan maultaan kuin tuossa yksinkertaisessa reseptissä.

Pieni Talo Preerialla, 1979 - 2016, aina muistoissa.
https://www.ess.fi/paikalliset/243108

2010

15

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Osakaslaina miljonääri käyttää aikaansa hyvin tehokkaasti, hallitessaan valtakuntaansa pattaya palstalla.

      • Anonyymi

        Suklaaposson pakollinen kommentti, joka ei tuttuun tapaan liittynyt aloittajan aiheeseen laisinkaan. Hölmöläinen ja sormi osoittamassa kuuta on erittäin osuva vertaus Posson kohdalla.
        Aloitukseen sen verran että kermapippurikastikkeen kanssa ei voi epäonnistua mitenkään muuten kuin laittamalla liikaa suolaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suklaaposson pakollinen kommentti, joka ei tuttuun tapaan liittynyt aloittajan aiheeseen laisinkaan. Hölmöläinen ja sormi osoittamassa kuuta on erittäin osuva vertaus Posson kohdalla.
        Aloitukseen sen verran että kermapippurikastikkeen kanssa ei voi epäonnistua mitenkään muuten kuin laittamalla liikaa suolaa.

        Osamaksumiljonääri jatkaa ns. palstavaikuttamistaan.


    • Anonyymi

      Menee nyt vähän sukset ristiin Kympillä ja Kympin perävaunulla perhelaiffilla nuo kastikemielipiteet.

      Outoa että nyt Thaimaalainen liha on mautonta ... triptrap.

      Ei ole mautonta meidän keittiössä.

      > § <

      • Anonyymi

        Senssun keittiö sijaitsee rintamamiestalossa Suomessa.

        Kokkilehdessä oli kikka sitkeän lihan saamiseksi mureammaksi. Ennen valmistusta lihaa liotetaan 3 tuntia vedessä jossa on ruokasoodaa ja suolaa.
        Huuhdellaan ennen pannulle laittoa.
        Lihan sidekudosproteiini alkaa kutistua 60 asteessa ja lihan sisälämpötila ei saisi tästä nousta.
        Rasvainen liha kuten possu kestää 75 astettakin mutta nauta on pilalla. Liha leikataan syiden vastaisesti, joka helpottaa pureskelua ja syiden avautumista.
        Hauduttamalla saa myös mureaa mutta se muuttaa lihan koostumusta ja makua ja vaatii paljon aikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Senssun keittiö sijaitsee rintamamiestalossa Suomessa.

        Kokkilehdessä oli kikka sitkeän lihan saamiseksi mureammaksi. Ennen valmistusta lihaa liotetaan 3 tuntia vedessä jossa on ruokasoodaa ja suolaa.
        Huuhdellaan ennen pannulle laittoa.
        Lihan sidekudosproteiini alkaa kutistua 60 asteessa ja lihan sisälämpötila ei saisi tästä nousta.
        Rasvainen liha kuten possu kestää 75 astettakin mutta nauta on pilalla. Liha leikataan syiden vastaisesti, joka helpottaa pureskelua ja syiden avautumista.
        Hauduttamalla saa myös mureaa mutta se muuttaa lihan koostumusta ja makua ja vaatii paljon aikaa.

        Ja senssun keittiöstä löytyy -70 luvun lankavetimet laatikostoista, näin itse lähettämänsä kuvan perusteella. Keittiössä on myös tämä suuri aarre, jippo kaukoputki.


    • Anonyymi

      Välilihapihville sopii hyvin valkovuotokastike.

    • Anonyymi

      Tyttö2010Neitinen99,9%Uusavuton päästi seuraavan sammakon:
      “Keskinkertaista, mautonta ja vähärasvaista thaimaalainen naudanliha tuppaa olemaan.”

      Voi hyvänen aika sentään taasen kuinka viisasta huippukotikokki jakaa rakkailleen, että se on sitten kastike millä pelastaa thaimaalaisen mauttoman pihvin syömäkelpoiseksi.

      Minä en tiedä miltä maistuu mauton pihvi, mutta kaippa niitä saa triptrappeneista, joissa rakkaat pääsääntöisesti huutaa kokille STOP.

      Jos kastikkeella täytyy pelastaa pihvi kotikeittiössä, niin olisi parempi pysytellä vain ravintola-asiakkaana.

      Kas kun ei ole vielä tuomittu suomalaista lihakarjaa mauttomaksi.

      Haaveperhelaiffinen piipitti suolasta ja pippurista niiden ollen ainoat pihvimausteet ja nyt esikuvansa on ryhtynyt kastikkeilla parantamaan mauttomiaan.

      Kannattaisi varmaankin Tytön tutustua ongelmansa tiimoilta myös marinadeihin, jopa injektioihin, onhan hänellä vehkeet kun piikittelee itseensä lisää miestä.

      Tytön uusin ohje siis että kuten aikaisemmin, induktioliedellä kuumalla paistinpannulla pintojen polttaminen, sitten uuniin ja nyt vielä kastikkeeseen kiehumaan.

      • Anonyymi

        Valkovuotokastiketta ei tarvitse keittää.


      • Anonyymi

        Kela maksaa työkyvyttömyyseläkkeen kuukauden 7. päivänä. Senssulla mahtipontinen olo, viinakaupassa käyty ja ei huolta huomisesta, järki ei vaan Pasalassa toimi.

        Sisäinen teoreettinen kokki ryömii ulos Senssusta rintamamiestalon kätköissä katsellessa kuvia sisäfileistä, haalea makkarapötkö kourassa, joka ostettu tarjouslaarista.

        Lihaa voi valmistaa monin tavoin ja eri valmistustavoilla aterialle muodostuu nimi. Aloituksessani puhutaan yksinkertaisen kermapippurikastikkeen valmistamisesta ja siitä kuinka sen avulla saa keskitasoisen lihan maukkaaksi.

        Aloituksessani ei puhuttu marinaadeista eikä sinun hunajaruiskuista, vaan sellaisesta pippuripihvistä pippurikastikkeesta joka oli suosittu mainitsemassani ravintolassa Lahdessa aikoinaan.

        Unohdin mainita että pihvin vetäytyminen annetaan tapahtua ennen sen laittamista kastikepannulle ja että aterian kylkeen kuuluu ehdottomasti patonki. Patonkia dippaillaan kastikkeessa ja sillä kaavitaan lautanen typötyhjäksi, on se niin hyvää.

        Myös klassinen pippuripihvi tehdään suunnilleen samalla tavalla, siinä ruskea kastike valmistetaan erikseen ja kaadetaan kannusta lautaselle.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kela maksaa työkyvyttömyyseläkkeen kuukauden 7. päivänä. Senssulla mahtipontinen olo, viinakaupassa käyty ja ei huolta huomisesta, järki ei vaan Pasalassa toimi.

        Sisäinen teoreettinen kokki ryömii ulos Senssusta rintamamiestalon kätköissä katsellessa kuvia sisäfileistä, haalea makkarapötkö kourassa, joka ostettu tarjouslaarista.

        Lihaa voi valmistaa monin tavoin ja eri valmistustavoilla aterialle muodostuu nimi. Aloituksessani puhutaan yksinkertaisen kermapippurikastikkeen valmistamisesta ja siitä kuinka sen avulla saa keskitasoisen lihan maukkaaksi.

        Aloituksessani ei puhuttu marinaadeista eikä sinun hunajaruiskuista, vaan sellaisesta pippuripihvistä pippurikastikkeesta joka oli suosittu mainitsemassani ravintolassa Lahdessa aikoinaan.

        Unohdin mainita että pihvin vetäytyminen annetaan tapahtua ennen sen laittamista kastikepannulle ja että aterian kylkeen kuuluu ehdottomasti patonki. Patonkia dippaillaan kastikkeessa ja sillä kaavitaan lautanen typötyhjäksi, on se niin hyvää.

        Myös klassinen pippuripihvi tehdään suunnilleen samalla tavalla, siinä ruskea kastike valmistetaan erikseen ja kaadetaan kannusta lautaselle.

        2010

        Ne ei tahdo sua, ne tahtoo Ingalssin Lauran...


      • Anonyymi

        Muuten resupekka, Senssu on laittanut framelle syntyneensä vuonna 58, eli hän on jo varmasti eläkkeellä, joten kelan työttömyyskorvaukset on maksettava muualle., no oliko sinulla tänään hieman paremmat ruuat, kun sait avustukset eilen tilille, osamaksu miljonääri


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muuten resupekka, Senssu on laittanut framelle syntyneensä vuonna 58, eli hän on jo varmasti eläkkeellä, joten kelan työttömyyskorvaukset on maksettava muualle., no oliko sinulla tänään hieman paremmat ruuat, kun sait avustukset eilen tilille, osamaksu miljonääri

        Ihan mahtava juttu että kerrot Senssun puolesta hänen laittaneensa framelle syntymäaikansa. Ei voi muuta kuin ihailla miehen lifestyleä, josta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Yksikkökaksikko, tuo vanttera voimakaksikko suurkaupunkien yössä ja sykkeessä vailla pelkoa ja rahahuolia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan mahtava juttu että kerrot Senssun puolesta hänen laittaneensa framelle syntymäaikansa. Ei voi muuta kuin ihailla miehen lifestyleä, josta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Yksikkökaksikko, tuo vanttera voimakaksikko suurkaupunkien yössä ja sykkeessä vailla pelkoa ja rahahuolia.

        Sinua osamaksu miljonääri juttujesi logiikka juurikaan paina, vai mitä 2010, 555555.


    • Anonyymi

      Pattayakastike pihville

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Niin surullinen

      onnettomuus taas. Voimia ihan kaikille läheisille,kavereille ja kouluun 🙏
      Lapua
      106
      3180
    2. Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia

      Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on
      Maailman menoa
      94
      2451
    3. Paloautoko se oli kolarissa Juntusrannan risteyksessä?

      Oli kuva paloautosta nettijutussa.
      Suomussalmi
      24
      1996
    4. Roiskeläpät takaisin niin alkaa lasit kestämään

      "Tuulilaseja hajottava talvi-ilmiö on ehkä ratkennut" Tämän päivän autoissa kun on esimerkiksi vanhempaa autokalustoa s
      Yleistä autoilusta
      22
      1540
    5. Mitä tapahtuu?

      Mitä säpäkän risteyksessä on tapahtunut kun poliiseja, ambulansseja ja kopteri paikalla?
      Outokumpu
      29
      1510
    6. Tiesitkö? Johannes Brotheruksen ex-isäpuoli on kuin onkin Mikko Kuustonen - Tästä on kyse!

      Tiesitkö? Ja hehän on kuin kaksi marjaa... Johannes Brotherus on KUUMAA-yhtyeen jäsen ja tänä syksynä mukana Vain elämää
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1415
    7. Murtautuminen uimahalliin

      17.10. yöllä Kiuruveden uimahalliin murtauduttiin yläkerran oven ikkunasta. Onko kellään havaintoja tapauksesta?
      Kiuruvesi
      26
      927
    8. siis ihan oikeesti

      Tämä on naurettavaa
      Ikävä
      87
      922
    9. Mitä tarkalleen tunnet

      Minkälaisia tunteita sisälläsi liikkuu, kun tiedät, että ajattelen sinua lämmöllä ja jotain syttyy myös sinussa? Haluai
      Ikävä
      62
      856
    10. Syyskuussa 2025 ensirekisteröidyistä henkilöautoista 43 % oli täyssähköautoja.

      Niitä rekisteröitiin 2 592 eli 41 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Syyskuussa 2025 rekisteröidyistä uusista henkilöautois
      Hybridi- ja sähköautot
      2
      799
    Aihe