Kermainen pippurikastike pihville

Anonyymi-ap

Jos liha on keskinkertaista, mautonta ja vähärasvaista, kuten thaimaalainen naudanliha tuppaa olemaan, silloin otetaan soosi kehiin.

Hyvin yksinkertainen ja nopea, ja soosia voi tehdä isommankin satsin ja pistää loput jääkaappiin taikka voi pakastaakin. Tuore rouhittu pippuri takaa terhakan maun.
https://yhteishyva.fi/reseptit/pippurikastike-pihville/1cWyxBvpfSCKmYKUiw82Wi

Mikäli lihan tai pihvin rasvasta ei saa riittävästi "oikeaa" pihvirasvaa, sen voi korvata lisäämällä lihaliemeen potkua. Sinappiakin saa käyttää hieman reilummin kuin ohjeessa.

Keskinkertainen pihvi muuttuu kiehuvalla valurautapannulla soosissa syötävän hyväksi. Itse en lähtisi lisäämään tuohon valkosipulia enkä chiliä, vaan pidän sen yksinkertaisena korostamassa lihan makua, enkä varastamassa sitä lihalta.

Sama soosi toimii kastikkeena myös kanalle ja jauhelihalle.

Lahden Hennalassa Shellin vieressä oli legendaarinen ravintola Pieni Talo Preerialla, vuosikymmenien ajan. Se oli työväenluokan lounasravintola ja kaljabaari, jossa oli sisustuksessa villin lännen tunnelmaa.

Sinne piti päästä heti kun täytti 18 vuotta. Ruoka-annokset olivat siihen nähden varsin hyviä, että kyseessä oli fifty-fifty- kaljabaari. Pelikoneita oli myös runsaasti.

Pieni Talo Preerialla- ravintolan bravuuri oli aina pippuripihvi, joka tarjoiltiin valurautapannussa puualustalla uuniperunan ja ranskankerman kera. Päällä oli siivu yrttivoita vielä.

Kastike oli koko tarkkaan maultaan kuin tuossa yksinkertaisessa reseptissä.

Pieni Talo Preerialla, 1979 - 2016, aina muistoissa.
https://www.ess.fi/paikalliset/243108

2010

15

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Osakaslaina miljonääri käyttää aikaansa hyvin tehokkaasti, hallitessaan valtakuntaansa pattaya palstalla.

      • Anonyymi

        Suklaaposson pakollinen kommentti, joka ei tuttuun tapaan liittynyt aloittajan aiheeseen laisinkaan. Hölmöläinen ja sormi osoittamassa kuuta on erittäin osuva vertaus Posson kohdalla.
        Aloitukseen sen verran että kermapippurikastikkeen kanssa ei voi epäonnistua mitenkään muuten kuin laittamalla liikaa suolaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suklaaposson pakollinen kommentti, joka ei tuttuun tapaan liittynyt aloittajan aiheeseen laisinkaan. Hölmöläinen ja sormi osoittamassa kuuta on erittäin osuva vertaus Posson kohdalla.
        Aloitukseen sen verran että kermapippurikastikkeen kanssa ei voi epäonnistua mitenkään muuten kuin laittamalla liikaa suolaa.

        Osamaksumiljonääri jatkaa ns. palstavaikuttamistaan.


    • Anonyymi

      Menee nyt vähän sukset ristiin Kympillä ja Kympin perävaunulla perhelaiffilla nuo kastikemielipiteet.

      Outoa että nyt Thaimaalainen liha on mautonta ... triptrap.

      Ei ole mautonta meidän keittiössä.

      > § <

      • Anonyymi

        Senssun keittiö sijaitsee rintamamiestalossa Suomessa.

        Kokkilehdessä oli kikka sitkeän lihan saamiseksi mureammaksi. Ennen valmistusta lihaa liotetaan 3 tuntia vedessä jossa on ruokasoodaa ja suolaa.
        Huuhdellaan ennen pannulle laittoa.
        Lihan sidekudosproteiini alkaa kutistua 60 asteessa ja lihan sisälämpötila ei saisi tästä nousta.
        Rasvainen liha kuten possu kestää 75 astettakin mutta nauta on pilalla. Liha leikataan syiden vastaisesti, joka helpottaa pureskelua ja syiden avautumista.
        Hauduttamalla saa myös mureaa mutta se muuttaa lihan koostumusta ja makua ja vaatii paljon aikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Senssun keittiö sijaitsee rintamamiestalossa Suomessa.

        Kokkilehdessä oli kikka sitkeän lihan saamiseksi mureammaksi. Ennen valmistusta lihaa liotetaan 3 tuntia vedessä jossa on ruokasoodaa ja suolaa.
        Huuhdellaan ennen pannulle laittoa.
        Lihan sidekudosproteiini alkaa kutistua 60 asteessa ja lihan sisälämpötila ei saisi tästä nousta.
        Rasvainen liha kuten possu kestää 75 astettakin mutta nauta on pilalla. Liha leikataan syiden vastaisesti, joka helpottaa pureskelua ja syiden avautumista.
        Hauduttamalla saa myös mureaa mutta se muuttaa lihan koostumusta ja makua ja vaatii paljon aikaa.

        Ja senssun keittiöstä löytyy -70 luvun lankavetimet laatikostoista, näin itse lähettämänsä kuvan perusteella. Keittiössä on myös tämä suuri aarre, jippo kaukoputki.


    • Anonyymi

      Välilihapihville sopii hyvin valkovuotokastike.

    • Anonyymi

      Tyttö2010Neitinen99,9%Uusavuton päästi seuraavan sammakon:
      “Keskinkertaista, mautonta ja vähärasvaista thaimaalainen naudanliha tuppaa olemaan.”

      Voi hyvänen aika sentään taasen kuinka viisasta huippukotikokki jakaa rakkailleen, että se on sitten kastike millä pelastaa thaimaalaisen mauttoman pihvin syömäkelpoiseksi.

      Minä en tiedä miltä maistuu mauton pihvi, mutta kaippa niitä saa triptrappeneista, joissa rakkaat pääsääntöisesti huutaa kokille STOP.

      Jos kastikkeella täytyy pelastaa pihvi kotikeittiössä, niin olisi parempi pysytellä vain ravintola-asiakkaana.

      Kas kun ei ole vielä tuomittu suomalaista lihakarjaa mauttomaksi.

      Haaveperhelaiffinen piipitti suolasta ja pippurista niiden ollen ainoat pihvimausteet ja nyt esikuvansa on ryhtynyt kastikkeilla parantamaan mauttomiaan.

      Kannattaisi varmaankin Tytön tutustua ongelmansa tiimoilta myös marinadeihin, jopa injektioihin, onhan hänellä vehkeet kun piikittelee itseensä lisää miestä.

      Tytön uusin ohje siis että kuten aikaisemmin, induktioliedellä kuumalla paistinpannulla pintojen polttaminen, sitten uuniin ja nyt vielä kastikkeeseen kiehumaan.

      • Anonyymi

        Valkovuotokastiketta ei tarvitse keittää.


      • Anonyymi

        Kela maksaa työkyvyttömyyseläkkeen kuukauden 7. päivänä. Senssulla mahtipontinen olo, viinakaupassa käyty ja ei huolta huomisesta, järki ei vaan Pasalassa toimi.

        Sisäinen teoreettinen kokki ryömii ulos Senssusta rintamamiestalon kätköissä katsellessa kuvia sisäfileistä, haalea makkarapötkö kourassa, joka ostettu tarjouslaarista.

        Lihaa voi valmistaa monin tavoin ja eri valmistustavoilla aterialle muodostuu nimi. Aloituksessani puhutaan yksinkertaisen kermapippurikastikkeen valmistamisesta ja siitä kuinka sen avulla saa keskitasoisen lihan maukkaaksi.

        Aloituksessani ei puhuttu marinaadeista eikä sinun hunajaruiskuista, vaan sellaisesta pippuripihvistä pippurikastikkeesta joka oli suosittu mainitsemassani ravintolassa Lahdessa aikoinaan.

        Unohdin mainita että pihvin vetäytyminen annetaan tapahtua ennen sen laittamista kastikepannulle ja että aterian kylkeen kuuluu ehdottomasti patonki. Patonkia dippaillaan kastikkeessa ja sillä kaavitaan lautanen typötyhjäksi, on se niin hyvää.

        Myös klassinen pippuripihvi tehdään suunnilleen samalla tavalla, siinä ruskea kastike valmistetaan erikseen ja kaadetaan kannusta lautaselle.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kela maksaa työkyvyttömyyseläkkeen kuukauden 7. päivänä. Senssulla mahtipontinen olo, viinakaupassa käyty ja ei huolta huomisesta, järki ei vaan Pasalassa toimi.

        Sisäinen teoreettinen kokki ryömii ulos Senssusta rintamamiestalon kätköissä katsellessa kuvia sisäfileistä, haalea makkarapötkö kourassa, joka ostettu tarjouslaarista.

        Lihaa voi valmistaa monin tavoin ja eri valmistustavoilla aterialle muodostuu nimi. Aloituksessani puhutaan yksinkertaisen kermapippurikastikkeen valmistamisesta ja siitä kuinka sen avulla saa keskitasoisen lihan maukkaaksi.

        Aloituksessani ei puhuttu marinaadeista eikä sinun hunajaruiskuista, vaan sellaisesta pippuripihvistä pippurikastikkeesta joka oli suosittu mainitsemassani ravintolassa Lahdessa aikoinaan.

        Unohdin mainita että pihvin vetäytyminen annetaan tapahtua ennen sen laittamista kastikepannulle ja että aterian kylkeen kuuluu ehdottomasti patonki. Patonkia dippaillaan kastikkeessa ja sillä kaavitaan lautanen typötyhjäksi, on se niin hyvää.

        Myös klassinen pippuripihvi tehdään suunnilleen samalla tavalla, siinä ruskea kastike valmistetaan erikseen ja kaadetaan kannusta lautaselle.

        2010

        Ne ei tahdo sua, ne tahtoo Ingalssin Lauran...


      • Anonyymi

        Muuten resupekka, Senssu on laittanut framelle syntyneensä vuonna 58, eli hän on jo varmasti eläkkeellä, joten kelan työttömyyskorvaukset on maksettava muualle., no oliko sinulla tänään hieman paremmat ruuat, kun sait avustukset eilen tilille, osamaksu miljonääri


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muuten resupekka, Senssu on laittanut framelle syntyneensä vuonna 58, eli hän on jo varmasti eläkkeellä, joten kelan työttömyyskorvaukset on maksettava muualle., no oliko sinulla tänään hieman paremmat ruuat, kun sait avustukset eilen tilille, osamaksu miljonääri

        Ihan mahtava juttu että kerrot Senssun puolesta hänen laittaneensa framelle syntymäaikansa. Ei voi muuta kuin ihailla miehen lifestyleä, josta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Yksikkökaksikko, tuo vanttera voimakaksikko suurkaupunkien yössä ja sykkeessä vailla pelkoa ja rahahuolia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan mahtava juttu että kerrot Senssun puolesta hänen laittaneensa framelle syntymäaikansa. Ei voi muuta kuin ihailla miehen lifestyleä, josta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Yksikkökaksikko, tuo vanttera voimakaksikko suurkaupunkien yössä ja sykkeessä vailla pelkoa ja rahahuolia.

        Sinua osamaksu miljonääri juttujesi logiikka juurikaan paina, vai mitä 2010, 555555.


    • Anonyymi

      Pattayakastike pihville

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Karhuryhmä

      Kellään tarkempaa tietoa miksi ja missä karhuryhmä ollut? Perheväkivaltaa vai huumeperintää kenties taas?
      Jämsä
      28
      3436
    2. Mitä sä pelkäät

      Ettei tää etene?
      Ikävä
      97
      3206
    3. Mitä kaikkea sä

      Olisit valmis tekeen mun eteen vielä? Vai oletko mitään?
      Ikävä
      76
      3024
    4. Raisionkaaren koira hyökkäys

      Taas nähtiin että koiriin ei voi luottaa. Eilen illalla vapaana ollut koira hyökkäsi Raisionkaarella kolmen henkilön kim
      Raisio
      79
      2991
    5. "Mielipide: Äärivasemmiston uhka on otettava vakavasti"

      Demokratia näyttäisi olevan Halla-aholle enemmänkin välttämätön paha kuin tavoiteltava asia. Väkivallan ihannointi ja m
      Maailman menoa
      53
      2901
    6. Tapa jolla kohtelit minua viimeksi miellytti erityisesti

      Osaat huomioida kauniisti ja katsot aina tilanteita yhteisen hyvän kannalta. Sitä arvostan erityisesti.
      Ikävä
      86
      2678
    7. Ei me saada toisiamme

      Ei vaan saada. On vain haaveita ja uunelmia
      Ikävä
      35
      2490
    8. Mikä on luonteesi parhain ominaisuus

      ja mikä huonoin?
      Ikävä
      57
      2351
    9. Satuit vain olemaan

      Ensimmäinen joka avasi minussa sen nähdyksi ja rakastetuksi tulemisen puolen. Pitäisi vain muistaa että et ole ainoa. Se
      Ikävä
      43
      2225
    10. Vieläkö toivot, että kuulisit

      Minusta? Vai suutuitko kun en pystynyt vastaamaan sinulle?
      Ikävä
      88
      1992
    Aihe