Jos liha on keskinkertaista, mautonta ja vähärasvaista, kuten thaimaalainen naudanliha tuppaa olemaan, silloin otetaan soosi kehiin.
Hyvin yksinkertainen ja nopea, ja soosia voi tehdä isommankin satsin ja pistää loput jääkaappiin taikka voi pakastaakin. Tuore rouhittu pippuri takaa terhakan maun.
https://yhteishyva.fi/reseptit/pippurikastike-pihville/1cWyxBvpfSCKmYKUiw82Wi
Mikäli lihan tai pihvin rasvasta ei saa riittävästi "oikeaa" pihvirasvaa, sen voi korvata lisäämällä lihaliemeen potkua. Sinappiakin saa käyttää hieman reilummin kuin ohjeessa.
Keskinkertainen pihvi muuttuu kiehuvalla valurautapannulla soosissa syötävän hyväksi. Itse en lähtisi lisäämään tuohon valkosipulia enkä chiliä, vaan pidän sen yksinkertaisena korostamassa lihan makua, enkä varastamassa sitä lihalta.
Sama soosi toimii kastikkeena myös kanalle ja jauhelihalle.
Lahden Hennalassa Shellin vieressä oli legendaarinen ravintola Pieni Talo Preerialla, vuosikymmenien ajan. Se oli työväenluokan lounasravintola ja kaljabaari, jossa oli sisustuksessa villin lännen tunnelmaa.
Sinne piti päästä heti kun täytti 18 vuotta. Ruoka-annokset olivat siihen nähden varsin hyviä, että kyseessä oli fifty-fifty- kaljabaari. Pelikoneita oli myös runsaasti.
Pieni Talo Preerialla- ravintolan bravuuri oli aina pippuripihvi, joka tarjoiltiin valurautapannussa puualustalla uuniperunan ja ranskankerman kera. Päällä oli siivu yrttivoita vielä.
Kastike oli koko tarkkaan maultaan kuin tuossa yksinkertaisessa reseptissä.
Pieni Talo Preerialla, 1979 - 2016, aina muistoissa.
https://www.ess.fi/paikalliset/243108
2010
Kermainen pippurikastike pihville
15
155
Vastaukset
- Anonyymi
Osakaslaina miljonääri käyttää aikaansa hyvin tehokkaasti, hallitessaan valtakuntaansa pattaya palstalla.
- Anonyymi
Suklaaposson pakollinen kommentti, joka ei tuttuun tapaan liittynyt aloittajan aiheeseen laisinkaan. Hölmöläinen ja sormi osoittamassa kuuta on erittäin osuva vertaus Posson kohdalla.
Aloitukseen sen verran että kermapippurikastikkeen kanssa ei voi epäonnistua mitenkään muuten kuin laittamalla liikaa suolaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suklaaposson pakollinen kommentti, joka ei tuttuun tapaan liittynyt aloittajan aiheeseen laisinkaan. Hölmöläinen ja sormi osoittamassa kuuta on erittäin osuva vertaus Posson kohdalla.
Aloitukseen sen verran että kermapippurikastikkeen kanssa ei voi epäonnistua mitenkään muuten kuin laittamalla liikaa suolaa.Osamaksumiljonääri jatkaa ns. palstavaikuttamistaan.
- Anonyymi
Menee nyt vähän sukset ristiin Kympillä ja Kympin perävaunulla perhelaiffilla nuo kastikemielipiteet.
Outoa että nyt Thaimaalainen liha on mautonta ... triptrap.
Ei ole mautonta meidän keittiössä.
> § <- Anonyymi
Senssun keittiö sijaitsee rintamamiestalossa Suomessa.
Kokkilehdessä oli kikka sitkeän lihan saamiseksi mureammaksi. Ennen valmistusta lihaa liotetaan 3 tuntia vedessä jossa on ruokasoodaa ja suolaa.
Huuhdellaan ennen pannulle laittoa.
Lihan sidekudosproteiini alkaa kutistua 60 asteessa ja lihan sisälämpötila ei saisi tästä nousta.
Rasvainen liha kuten possu kestää 75 astettakin mutta nauta on pilalla. Liha leikataan syiden vastaisesti, joka helpottaa pureskelua ja syiden avautumista.
Hauduttamalla saa myös mureaa mutta se muuttaa lihan koostumusta ja makua ja vaatii paljon aikaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Senssun keittiö sijaitsee rintamamiestalossa Suomessa.
Kokkilehdessä oli kikka sitkeän lihan saamiseksi mureammaksi. Ennen valmistusta lihaa liotetaan 3 tuntia vedessä jossa on ruokasoodaa ja suolaa.
Huuhdellaan ennen pannulle laittoa.
Lihan sidekudosproteiini alkaa kutistua 60 asteessa ja lihan sisälämpötila ei saisi tästä nousta.
Rasvainen liha kuten possu kestää 75 astettakin mutta nauta on pilalla. Liha leikataan syiden vastaisesti, joka helpottaa pureskelua ja syiden avautumista.
Hauduttamalla saa myös mureaa mutta se muuttaa lihan koostumusta ja makua ja vaatii paljon aikaa.Ja senssun keittiöstä löytyy -70 luvun lankavetimet laatikostoista, näin itse lähettämänsä kuvan perusteella. Keittiössä on myös tämä suuri aarre, jippo kaukoputki.
- Anonyymi
Välilihapihville sopii hyvin valkovuotokastike.
- Anonyymi
Tyttö2010Neitinen99,9%Uusavuton päästi seuraavan sammakon:
“Keskinkertaista, mautonta ja vähärasvaista thaimaalainen naudanliha tuppaa olemaan.”
Voi hyvänen aika sentään taasen kuinka viisasta huippukotikokki jakaa rakkailleen, että se on sitten kastike millä pelastaa thaimaalaisen mauttoman pihvin syömäkelpoiseksi.
Minä en tiedä miltä maistuu mauton pihvi, mutta kaippa niitä saa triptrappeneista, joissa rakkaat pääsääntöisesti huutaa kokille STOP.
Jos kastikkeella täytyy pelastaa pihvi kotikeittiössä, niin olisi parempi pysytellä vain ravintola-asiakkaana.
Kas kun ei ole vielä tuomittu suomalaista lihakarjaa mauttomaksi.
Haaveperhelaiffinen piipitti suolasta ja pippurista niiden ollen ainoat pihvimausteet ja nyt esikuvansa on ryhtynyt kastikkeilla parantamaan mauttomiaan.
Kannattaisi varmaankin Tytön tutustua ongelmansa tiimoilta myös marinadeihin, jopa injektioihin, onhan hänellä vehkeet kun piikittelee itseensä lisää miestä.
Tytön uusin ohje siis että kuten aikaisemmin, induktioliedellä kuumalla paistinpannulla pintojen polttaminen, sitten uuniin ja nyt vielä kastikkeeseen kiehumaan.- Anonyymi
Valkovuotokastiketta ei tarvitse keittää.
- Anonyymi
Kela maksaa työkyvyttömyyseläkkeen kuukauden 7. päivänä. Senssulla mahtipontinen olo, viinakaupassa käyty ja ei huolta huomisesta, järki ei vaan Pasalassa toimi.
Sisäinen teoreettinen kokki ryömii ulos Senssusta rintamamiestalon kätköissä katsellessa kuvia sisäfileistä, haalea makkarapötkö kourassa, joka ostettu tarjouslaarista.
Lihaa voi valmistaa monin tavoin ja eri valmistustavoilla aterialle muodostuu nimi. Aloituksessani puhutaan yksinkertaisen kermapippurikastikkeen valmistamisesta ja siitä kuinka sen avulla saa keskitasoisen lihan maukkaaksi.
Aloituksessani ei puhuttu marinaadeista eikä sinun hunajaruiskuista, vaan sellaisesta pippuripihvistä pippurikastikkeesta joka oli suosittu mainitsemassani ravintolassa Lahdessa aikoinaan.
Unohdin mainita että pihvin vetäytyminen annetaan tapahtua ennen sen laittamista kastikepannulle ja että aterian kylkeen kuuluu ehdottomasti patonki. Patonkia dippaillaan kastikkeessa ja sillä kaavitaan lautanen typötyhjäksi, on se niin hyvää.
Myös klassinen pippuripihvi tehdään suunnilleen samalla tavalla, siinä ruskea kastike valmistetaan erikseen ja kaadetaan kannusta lautaselle.
2010 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kela maksaa työkyvyttömyyseläkkeen kuukauden 7. päivänä. Senssulla mahtipontinen olo, viinakaupassa käyty ja ei huolta huomisesta, järki ei vaan Pasalassa toimi.
Sisäinen teoreettinen kokki ryömii ulos Senssusta rintamamiestalon kätköissä katsellessa kuvia sisäfileistä, haalea makkarapötkö kourassa, joka ostettu tarjouslaarista.
Lihaa voi valmistaa monin tavoin ja eri valmistustavoilla aterialle muodostuu nimi. Aloituksessani puhutaan yksinkertaisen kermapippurikastikkeen valmistamisesta ja siitä kuinka sen avulla saa keskitasoisen lihan maukkaaksi.
Aloituksessani ei puhuttu marinaadeista eikä sinun hunajaruiskuista, vaan sellaisesta pippuripihvistä pippurikastikkeesta joka oli suosittu mainitsemassani ravintolassa Lahdessa aikoinaan.
Unohdin mainita että pihvin vetäytyminen annetaan tapahtua ennen sen laittamista kastikepannulle ja että aterian kylkeen kuuluu ehdottomasti patonki. Patonkia dippaillaan kastikkeessa ja sillä kaavitaan lautanen typötyhjäksi, on se niin hyvää.
Myös klassinen pippuripihvi tehdään suunnilleen samalla tavalla, siinä ruskea kastike valmistetaan erikseen ja kaadetaan kannusta lautaselle.
2010Ne ei tahdo sua, ne tahtoo Ingalssin Lauran...
- Anonyymi
Muuten resupekka, Senssu on laittanut framelle syntyneensä vuonna 58, eli hän on jo varmasti eläkkeellä, joten kelan työttömyyskorvaukset on maksettava muualle., no oliko sinulla tänään hieman paremmat ruuat, kun sait avustukset eilen tilille, osamaksu miljonääri
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Muuten resupekka, Senssu on laittanut framelle syntyneensä vuonna 58, eli hän on jo varmasti eläkkeellä, joten kelan työttömyyskorvaukset on maksettava muualle., no oliko sinulla tänään hieman paremmat ruuat, kun sait avustukset eilen tilille, osamaksu miljonääri
Ihan mahtava juttu että kerrot Senssun puolesta hänen laittaneensa framelle syntymäaikansa. Ei voi muuta kuin ihailla miehen lifestyleä, josta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Yksikkökaksikko, tuo vanttera voimakaksikko suurkaupunkien yössä ja sykkeessä vailla pelkoa ja rahahuolia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihan mahtava juttu että kerrot Senssun puolesta hänen laittaneensa framelle syntymäaikansa. Ei voi muuta kuin ihailla miehen lifestyleä, josta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Yksikkökaksikko, tuo vanttera voimakaksikko suurkaupunkien yössä ja sykkeessä vailla pelkoa ja rahahuolia.
Sinua osamaksu miljonääri juttujesi logiikka juurikaan paina, vai mitä 2010, 555555.
- Anonyymi
Pattayakastike pihville
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ellen Jokikunnas paljasti somessa ison perheuutisen - Ralph-poika elämänmuutoksen edessä!
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask sekä Ralph-poika ovat uuden edessä. Tsemppiä koko perheelle ja erityisesti Ralphille! Lu162320- 1682249
- 1131818
- 1491789
Evoluutioteoria on varmuudella väärin - monet tutkijat irtisaunoutuvat siitä
Tutkimuksissa on löytynyt paljon näyttöä siitä, ettei evoluutioteoria ole totta. Monet tutkijat kuitenkin vielä kannatta4791399- 921215
- 551011
Syntymän ja kuoleman aallot
Seuraavassa tekstissä kerrotaan, mitä välittömästi kuoleman jälkeen tapahtuu. Syntymän ja kuoleman aallot Seuraavassa423942- 49921
En enää koskaan äänestä vasemmistopuolueita
Olen lähes aina äänestänyt SDP:tä ja pari kertaa Vasemmistoliittoa, sillä olen aina uskonut, että vasemmisto on se, mikä237881