märkivä tassu

hmmm..

meidän labukka on ruvennut ontumaan toista etujalkaansa. katsoin tassuun, ja huomasin että polkuanturoiden välissä tassu punoittaa ja märkii. koira aristaa jalkaansa. huuhdoin tassun lämpimällä vedellä ja laitoin betadinea. onko jollain ollut samaa ongelmaa? yritin katsoa josko tassuun olisi mennyt jokin tikku tai vastaava mutta en ainakaan nähnyt mitään. en ole uskaltanut päästää koiraa uimaan mutta tassu on vaikea pitää puhtaana kun ulkona pyöritään. mitään vinkkejä?

7

5516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuule

      olla kuurin paikka ellei se tassu oo vielä parantunut.
      Tällä kelillä alkaa noi tulehdukset etenemään nopsasti.

    • labukan om

      Kuulostaisi kovasti furunkuloosilta, joka vaatii hoidokseen pitkää antibioottikuuria, joten taitaa olla eläinlääkärikeikan paikka. Valitettavasti tauti kroonistuu/uusii helposti.

    • Laiska koira

      Sama vika oli jatkuvasti ennen. Pahimmillaan oli antibiootti kuurin paikka. Tassuja huuhdottiin ja kuivattiin hyvin ja laitettiin bebanthenia ja aina uinnin jälkeen piti kuivata tosi hyvin. Noutaja kun on jatkuvasti vedessä niin aina jouduttiin kuivailemaan. Onko koirasi allerginen ja muutenkin iho-oireilee. Meillä oli, vehnästä johtuvaa allergiaa ja muutenkin kuiva iho. Alettiin käyttää sellaista kuivanihon öljyä, jota saa eläinkaupoista, niin hävisivät kaikki tälläiset ongelmat. Nyt koira voi räpiköidä sielunsa kyllyydestä, eikä iho oireile mistään kohdin, edes tassuista.

      • jussi...

        Kuulostaa kyllä näin yhtäkkiä furunkuloosilta. Se on vaiva joka ei ikinä parane kokonaan jos se tulee koiralle, mutta voi olla parempi ja huonompi aika ajoin. eli vähän kuin ihmisellä on herpes/kylmärupi niin vastaava sellainen. vältä koiran nuolemasta tassuaan. itse annoin antbiioottikuurin yhdelle koiralle mutta en toista antanut koska mielestäni siitä ei ole hyötyä. välillä tosiaan paranee, tai kuivuu "pois" lähes kokonaan, mutta tosiaan välillä voi olla todella paha, punainen ja märkivä ja tosiaan kipeä että koira ei välttämättä astu tassullaan lainkaa. Furunkuloosi voi myös levitä tassussa, mutta yleensä alkaa juuri polkuanturoiden välistä. Pahimmillaan olen nähnyt yhdellä koiralla furunkuloosin olevan kyynärpäässä asti:( en uita koiraa jos furunkkeli on paha, tai "tulehdus päällä". Omalle koiralleni tuli joskus samaan aikaan furunkuloosi ja vehnäallergia... mistä ei kyllä varmaa tietoa ole(siis vehnäallegiasta), mutta vaihdoin heti ruoan vehnättömään, eikä tuloksia näkynyt joten ajattelin että iho-oireilu oli jotenkin sidoksissa tähän furunkuloosiin, ja varmasti olikin koska nykyisin tämä koira syö mitä vain eikä ole oireita mistään:) meillä on pari kertaa vuodessa tämän koiran tassu pahassa kunnossa mutta aina vaan kuivuu uudestaan ja uudestaan!


    • jonefa i

      Joo tuota meidän lapulla oli kanssa polkuanturoiden välissä furunkkeli ja eläinlääkäri määräsi siihen antibiottikuurin se on kuulemma yleinen ongelma niillä! tosi harmi :(

      • Jonefani

        Eli Furunkkeli on niinkuin ihmisellä huuliherpes sanoi koirani eläinlääkäri ! Ja mulla on 4w Labradorinnoutaja uros! ja Pojalla on Furunkkeli!


    • Nasu-Leena

      Meillä labukkauroksella sama ongelma. Tulee yleensä näin syksyisin, kun maa kostea melkein koko päivän. Asumme maalla ja koira kulkee nurmikolla, heinikossa ja metsissä päivittäin.
      Pakko antaa kuuri, muuten nuolee hulluna tassuja. Jos jotain rasvaa laittaa nuolee varmasti sen pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1223
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      869
    4. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    5. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      859
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      834
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. 3
      740
    Aihe