Nyt syömään kaalia, kaaliruoka on vitamiinirikasta, maukasta, edullista ja helppotekoista

Anonyymi-ap

Kaalista kiehauttaa helposti halpaa ja maistuvaa kotiruokaa.
Sen jo jokainen tietysti osaa tehdä, mutta tässä on linkin persuohje:
Iso annos kaalikeittoa
Ainekset
1 kg kaalia
1 ½ l vettä
1 lihaliemikuutio
3 porkkanaa
500 g jauhelihaa
1 sipuli
pippuria
suolaa
meiramia
https://www.suomi24.fi/reseptit/kaalikeitto

Aineksien määrä ei ole niin nokon nuukaa. Kokeneina kokkeina tiedämme sen.
Itse heitän sekaan valmiiksi kuutioituja sekavihannes- tai porkkanakuutioita, jotka maksavat noin 50 senttiä pussi (pakasteena).
Laitan myös sekaan 2-4 perunaa pilkottuna ja ylimääräisenä mausteena
hitusen currya, se sopii erinomaisesti kaalikeittoon. Mausteet on makuasia.
Yleensä keiton kuin keiton sekaan laitan pari savupekoniviipaletta
pilkottuna tai pekonikuutioita. Pekoni antaa liemeen säväyksen, hyvän maun.

Kaalikääryleet olisivat herkkuni, mutta ne ovat isotöisiä, en jaksa niitä vääntää.
Myös kaalilaatikko on hyvää.
Minkälaisia kaaliruokia sinä teet ? Onko sinulla omia versioita kaaliruuista ?

59

469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Perusohjeesta tuli persuohje - haha - terveisiä vain persuillekin,
      maistuis varmaan teillekin !

    • Anonyymi

      Harmi, kun on tullut niin laiskaksi. Teen harvoin ruokaa, kun en oikein jaksa
      innostua enää ruuanlaitosta eikä ruoanlaitto yhdelle eli vain itselleni kiinnosta.
      En näe sitä vaivan arvoiseksi.

      Pääasiassa eineksillä olen pärjännyt monta vuotta,
      mutta tänään sain jonkun "iskun" päähäni ja tein linssikeittoa,
      koska se on niin helppo ja vaivaton ja siitä voi tehdä minkälaisia variaatioita vain, sekaan voi tökätä kypsymään mitä sattuu olemaan. Minulla oli kukkakaalia
      ja parsakaalia, jotka pilkoin keittoon. Tuli nekin käytettyä, kun en ole saanut
      aikaiseksi höyrytellä niitä kypsäksi ja harmittelin miksi niitä ylipäätänsä tilasin,
      kun en kuitenkaan saa mitään aikaan.

      Hiukan kadehdin ikäisiäni, jotka lähes joka päivä viitsivät tehdä ruokaa itselleen.
      Kuulutko sinä heihin vai oletko enemmän meikäläisen linjalla,
      laiska ruuanlaittaja ?

      • Anonyymi

        Laitan noin joka toinen päivä kaksin kertaisen annoksen soppaa tai laatikkoruokaa, syön niitä vuorotellen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitan noin joka toinen päivä kaksin kertaisen annoksen soppaa tai laatikkoruokaa, syön niitä vuorotellen.

        Se on hyvä "systeemi". Linssikeitostani tuli ainakin kolmeksi päiväksi
        ja syön sen loppuun ennenkuin mitään uutta laitan. Luultavasti syön taas välillä
        valmista einesruokaa, mutta ehkä alan tehdä vähän useamminkin itse ruokaa,
        kun sain tuon impulssin pitkästä aikaa tehdä keittoa, ja se oli niin helppoa.
        Siskomakkarakeiton maku kajastaa jo kielellä :)
        Saa nähdä onko minusta mihinkään.
        Saatan innostua johonkin asiaan, mutta siihen se lopahtaa.
        Paljon ideoita on viime vuosina jäänyt suunnittelun tasolle :)
        Ei oikein löydy enää "kipinää" mihinkään.


    • Anonyymi

      Tällaisen annoksen teen kaalista ( kaksi henkilöä syö kolme-neljä päivää ja maku paranee päivä-päivältä)
      Yksi kaali, vähän yli kilo, 5-600 g naudan jauhelihaa, yksi reilun kokoinen keltasipuli, melkein kokonainen valkosipuli. Sekaan soijakastiketta ja makeaa chilikastiketta.
      Otetaan tilava kannella varustettu paistinpannu, pilkotaan sipulit jotka kuullotetaan öljyssä ja lisätään se jauheliha ja kaikki kypsennetään pannussa ja sekoitetaan yms.
      Lisätään suikaloitu kaali, niin paljon mitä pannuun mahtuu, ja kun ne pehmenee, mahtuu vielä lisää. Lorautetaan soijakastiketta arvion mukaan sopivasti ja sama tehdään sille punaiselle chilikastikkeelle. Kansi päälle ja lämmitys pienelle, että just ja just kiehuu. Riippuu sitten kaalista, miten nopeasti se kypsyy. Uudet kypsyy alta tunnin ja vanhemmat voi kestää kauemmin, mutta maistelemalla sen sitten tietää.
      Puolukkahillo sopii hyvin lisukkeeksi. Nam.

      • Anonyymi

        Varmasti hyvää, mutta ehkä liikaa suolaa ? Soijakastikeessa on valtavasti suolaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmasti hyvää, mutta ehkä liikaa suolaa ? Soijakastikeessa on valtavasti suolaa.

        Soijakastikkeen määrää voi pienentää, kun sen maku ei ole niin määräävä tässä sörsselissä. Pullon lapussa sanotan että 100 ml sisältää suolaa 17 g. eli aika paljon. Sen verran sitä suunnilleen on tullut laitettua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmasti hyvää, mutta ehkä liikaa suolaa ? Soijakastikeessa on valtavasti suolaa.

        Kaali ei ole hyvää herkille vatsoille jos vaikka on IBS, mutta oikein laitettuna voi sitäkin syödä hieman .
        Kaalikääryleet muistan nuoruudesta ne olivat todella hyviä. Anopin kaalilaatikkoa ei voita kukaan , hän osasi sen laittaa , ei antanut reseptiäkin kenellekkään . Sanoi että jokaisen on kokeiltava se oma mallinsa. Kaalilaatikkosta


    • Anonyymi

      Nojoo.

      Nyt kaali on parhaimmillaan, hyvää ja halpaa. Syön kyllä kaalta mieluusti, esim salaatit teen mieluiten just kaalesta.

      Kaalikeitto ihan jees. Mun mielest siinä pitää käytttää kunnon läskistä sian lihaa. Muttaa sitä voi tunkea melkein mihin tahansa.

      Eniten fanitan kaalilaatikkoa. Nyt siitäkin saa melkein kurmeeta. Ja kaalilaatikkoon myös mieluiten sian lihaa. En jostain syystä ole innostunut yleensäkään jauhelihasta.

      Juu, pitää laatikkoa tehdä pikapuoliin. Reseptiä ei mulla varsinaisesti ole. Chili sopii hyvin kaaliruoliin ja taittaa kivasti sianlihan rasvaisuutta.

      =DW=

    • Anonyymi

      Vanhoihin tuttuihin perisuomalaisiin makuihin ei kyllästy koskaan
      ja perinneruokia pitäisi laittaa enemmän ja tarjota nuoremmille,
      että ne säilyisivät suomalaisissa ruokapöydissä.
      Nuoremmat tuskin laittavat niitä usein ja eivätkä tule niitä usein laittamaan.

      Kotimaisista aineksista saa edullista ja terveellistä ruokaa.
      Tykkään kaaliruuista ja kaikista muistakin perinteisistä ruuista
      kuten silakkalaatikosta, maksalaatikosta, karjalanpaistista, hernekeitosta jne.

    • Anonyymi

      Pierettävät valtavasti ruisleivän ja piimän kanssa.

    • Anonyymi

      Joo kaikki kaaliruoat ovat poikaa. Kesällä ostelin vieraita kasviksia. Tulivat kalliiksi vaikka ajoivat toki saman asian, en pärjää ilman mahantäytettä. Lapsesta asti sanottiin että hyvä tyttö, syö nyt maha täyteen. Niitä kasviksia sitten syötiin niin että siskon mukaan "pää ajettui". Tykkään kaaliraasteesta ja siihen öjyä ja raejuustoa sekaan. Tällä hetkellä vuorossa punakaali. Ovat niin isoja että kahta kaalta ei kannata ostaa yhtäaikaa vaan vuorotellen. Eikä pidä unohtaa kauppaan tulleita mehukkaita kotimaisia porkkanoita, sipuleita, tomaatteja ja kurkkuja.

    • Anonyymi

      Entäs jos,ei löydy just tasan kilon painoista kaalia?

      • Anonyymi

        On niitäkin ollut, mutta kaali on yleensä niin halpaa, ettei parin kilon kaalikaan maksa omaisuuksia.


      • Anonyymi

        Ohje on viitteellinen kuten jauhelihankin määrä.


    • Anonyymi

      Kahdella eurolla kaupasta joskus kaalilaatikon 300g, ostan ja mikrossa laitan, kun en ole kokki ollenkaan...

    • Anonyymi

      Ostin eilen kotimaisia porkkanoita, hyviä ovat, ihan hetken kiehautus ei vie makua.
      Raasteena en niitäkään voi syödä. Se on tuo huono maha, vaikka ei ole iso.

      • Anonyymi

        Porkkana on vaikeasti sulavaa. En minäkään voi syödä sitä raakana.


      • Anonyymi

        Kiehautat ja kaadat keittyneet ravintoaineet viemäriin. Itse pilkon kaikki juurekset uuniin muhimaan. Ei keitinveden kaatoa. Syön myös raakana, koska raakaravinto on parasta.


    • Anonyymi

      Lanttua kalttaamaan! Ai että on makoista ja mehukasta.

      • Anonyymi

        Stadilainen lanttukukko: kylmää lanttulaatikkoa ruisleivän ja voin päälle.
        Stadilainen kalakukko: paistettuja, kylmiä silakoita / muikkuja ruisleivän päällä, voita.


    • Anonyymi

      Laitoin tuonne se kaalisörsselin reseptin, ja tähän ketjjuun voisin laittaa toisen ns. oman reseptin, joka on kehitelmä jostakin samaa tarkoittavasta ohjeesta. Helppo.
      Otetaan iso kattila. Jauhelihaa puoli kiloa, purjosipuli, keltasipuli, porkkanoita pari sataa grammaa, perunoita reilu puoli kiloa, pari lihaliemikuutiota, Pari pientä purkkia tomaattipyreetä, vahvaa koskenlaskija-sulatejuustoa. Persiljaa.
      Kattilaan pari litraa vettä ja tomaattipyreet, ja lihaliemikuutiot, purjot ja porkkanat ja paistettu jauheliha+sipuli Lisätään penehköön vesimäärään sulateltu koskenlaskija ja lopuksi kuoritut perunalohkot. Soppa on valmis, kun perunat ovat kypsiä, parikymmentä minuuttia. Persiljasilppua pinnalle. Parasta tässä on tuo koskenlaskija+tomaatti+lihaliemi. Tässäkin riittää syömistä, ja maku paranee aina lämmitettäessä uudelleen

      • Anonyymi

        Tärkeä lisäys! Meinasi unohtua lanttu n. 300 grammaa kuutioina


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tärkeä lisäys! Meinasi unohtua lanttu n. 300 grammaa kuutioina

        lihaliemi kuutiot eivät kuulu valikoimiini.

        Minun makuuni lanttua ei lisätä mihinkään muuhun kuin lantturuokiin.
        Jauhelihan käyttö, vain lihapullat, ei keittoja, eikä laatikoita
        Kaalikeitto aina lampaan lihaan, sellaista saa paistina ja siitä saa sitten muutakin lajia lammasta pöytään.
        Kaalikääreet vihanneshakkelus täytteellä, jossa ei ole lanttua, mutta sipulia ja herneitä.

        Ruokalajeja on enemmän kuin netti näyttää, kun käyttää omaa päätä ja kokeilee.
        Hyviähän ohjeet ova, jos ei itse uskalla kokeilla muuta kuin perinteistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        lihaliemi kuutiot eivät kuulu valikoimiini.

        Minun makuuni lanttua ei lisätä mihinkään muuhun kuin lantturuokiin.
        Jauhelihan käyttö, vain lihapullat, ei keittoja, eikä laatikoita
        Kaalikeitto aina lampaan lihaan, sellaista saa paistina ja siitä saa sitten muutakin lajia lammasta pöytään.
        Kaalikääreet vihanneshakkelus täytteellä, jossa ei ole lanttua, mutta sipulia ja herneitä.

        Ruokalajeja on enemmän kuin netti näyttää, kun käyttää omaa päätä ja kokeilee.
        Hyviähän ohjeet ova, jos ei itse uskalla kokeilla muuta kuin perinteistä.

        "Ruokalajeja on enemmän kuin netti näyttää, kun käyttää omaa päätä ja kokeilee."
        Siihen lammaskeittoonko ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ruokalajeja on enemmän kuin netti näyttää, kun käyttää omaa päätä ja kokeilee."
        Siihen lammaskeittoonko ?

        Halusitko olla esimerkillinen kommentoinnissasi?
        Näyttäydyt toki tyhmän, vaikka yritit olla "Näsäviisas" ja
        esitellä kommentoijan tyhmyyttä! Ei hän tyhmä ollut!

        Kokeilitko päätäsi ja sitten huomasit?

        Kyllä käytän omaa päätäni, aivojeni kapasiteettia, kun keksin ohjetta ja mietin, mitä laitan syömiseksi.
        Niin moni muukin, jos kerrottujen kuulemaan on uskomista.


    • Anonyymi

      Kukkakaali on parasta. Teen juustolla gratiioitua grillivastuksen alla. Nammm!!!

    • Anonyymi

      Olen viime aikoina syönyt parsakaalia höyrytettynä. Tummanvihreissä
      kasviksissa sanotaan olevan paljon tärkeitä aineita.
      Vai onko parsakaali vihannes ...? Mikä kasviksen ja vihanneksen ero on ?

      • Anonyymi

        Parsakaali on herkullista.
        Höyrytän ja teen siitä keittoa, maistuu välipalanakin.
        Toinen sanoo, että se haiseekin pahalle.

        Vihannes ja kasvis, samaa asiaa ja on vain pilkun viilaamista erotella kumpi on kumpikin.
        Vihanneksia kuin kasvatetaan puutarhassa ja kasvihuoneessa.
        Kasviksiin sitten, mikä syy, lisätäänkin marjat hedelmät, vihannesten lisäksi.

        Hedelmän ja vihanneksen ero on selkeä.


      • Anonyymi

        Parsakaali kuuluu niihin vihanneksiin, jotka estävät syöpää. Parsakaalin idut ovat vielä tehokkaampia kuin itse kaali.


    • Anonyymi

      Saarioisen valmis-kaalisalaatti on hyvä lisuke ruuan kanssa.

    • Anonyymi

      Tykkään kaalilaatikosta. Olen viime aikoina korvannut osan jauhelihasta tummalla soijarouheella (terveellisyys). Käytän sitä myös kaalilaatikossa. Onko toisilla kokemusta soijarouheen käytöstä, mitä pidätte?

      • Anonyymi

        Kokeilin kerran soijarouhetta. Siitä tuli kauhea ripuli. Kaikkien vatsa ei kestä sitä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Soija on tuontitavaraa, suodin kotimaista härkistä lihan korvikkeena.


    • Anonyymi

      Jaha, vai niin. Mikä on missäkin ihmisten tai eläinten ruokaa . . .
      Parempi kai kuitenkin syödä soijarouhetta kuin lihaa ?
      Meillä pidetään maissintähkää jonain herkkuna, sitä grillataan
      kesällä. Balkanilla maissia kasvatetaan kanojen ruuaksi.

      • Anonyymi

        Syön lihaa, eikä se ole keneltäkään pois!
        Ostan itse lihaa, muille en tyrkytä!


    • Anonyymi

      Riisi on minusta koiran ruokaa, mutta puolelle maapalloa se on tärkeä ruoka.

      • Anonyymi

        Ostin juuri 5 kg Basmatriisiä.


      • Anonyymi

        Riisillä on käsittääkseni maksaa rasvoittava vaikutus. Peruna taitaa sittenkin olla terveelliempää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riisillä on käsittääkseni maksaa rasvoittava vaikutus. Peruna taitaa sittenkin olla terveelliempää.

        Riisi on tuontitavaraa, pottu kotimaista. Riisi on ravintoköyhää mössöä .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riisi on tuontitavaraa, pottu kotimaista. Riisi on ravintoköyhää mössöä .

        Pottuperunan kotimainen vaihtoehto on ohra, jota saa nykyisin sellaisessa muodossa, jota voi valmistaa ruuan lisukkeeksi. Ohra on ravintorikkaampaa kuin riisi eikä hiilijalanjälki ole niiin iso, kun matka pellolta pöytään ei ole mahdoton.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riisillä on käsittääkseni maksaa rasvoittava vaikutus. Peruna taitaa sittenkin olla terveelliempää.

        Peruna on paljon ravitsevampaa kuin riisi. Uusissa perunoissa on mm. c-vitamiinia,
        keväällä sitä ei kuulemma ole niin paljon jäljellä perunoissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Peruna on paljon ravitsevampaa kuin riisi. Uusissa perunoissa on mm. c-vitamiinia,
        keväällä sitä ei kuulemma ole niin paljon jäljellä perunoissa.

        Pottuperuna sisältää muutakin. Oikea ravinnepommi:

        " Perunan ravintoarvo on tyypillisesti 75 kcal energiaa, 15,5 g hiilihydraattia, 1,9 g proteiinia ja 0,1 g rasvaa 100 grammaa kohti, lisäksi peruna on erinomainen C- ja B6-vitamiinien sekä kaliumin, magnesiumin ja muiden kivennäisaineiden lähde. Se ei sisällä kolesterolia ja edistää sydänterveyttä ja sopii hyvin osaksi terveellistä ruokavaliota, kunhan se valmistetaan terveellisesti. "


    • Anonyymi

      Saarioisen coleslaw-valmis-kaalisalaatti on hyvää.

      • Anonyymi

        Ihan ok.


    • Anonyymi

      Ja tietysti kaalipiirakat. Täytteeksi paistettua kaalia, porkkanaraastetta ja supulia. Suolaa ja pippuria maun mukaan. Tähän sekoittaa pilkottuna muutaman keitetyn kananmunan. Kun täyte levitetty taikinalle, voisiivuja päälle ja sitten taikinakansi päälle. Ennen kuin sulkee piirakan reunat, niiden sisälle juustoa.

      • Anonyymi

        Unohtui tärkeä seikka: ennen kuin laittaa paistumaan, haarukalla pitää tehdä reikiä koko alalle, ettei piirakkka kupli.))


    • Anonyymi

      Kaali hapatettuna.
      Syksyisin jyskytän noin 20 litraa hapankaalia.
      Se on minun herkkuani eri muodoissaan. Vaimoni ei voi sitä syödä yliherkkyysjuttujen vuoksi.
      Vaimoni tyttöjen matkojen aikoina minä herkuttelen vaihtelevilla hapankaaliruuilla, silakoilla, sisäelimillä ja muiila normaalisti boikotissa olevilla herkuilla.

    • Anonyymi

      Riisin tuottamisella on suuri vesijalanjälki, sillä yhden riisikilon tuotantoon kuluu jopa
      3 000–5 000 litraa vettä, ja riisinviljely käyttää merkittävän osan maailman kasteluvedestä.

      • Anonyymi

        Riisi myös lihottaa enemmän kuin peruna, sillä riisi sisältää huomattavasti enemmän kaloreita ja hiilihydraatteja painoyksikköä kohden kuin peruna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riisi myös lihottaa enemmän kuin peruna, sillä riisi sisältää huomattavasti enemmän kaloreita ja hiilihydraatteja painoyksikköä kohden kuin peruna.

        Perunan vesijalanjälki verrattuna muihin:
        Perunan vesijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi riisillä (noin 2500 litraa/kg) ja viljoilla (kuten vehnällä ja ohralla).

        Suomalainen peruna:
        Suomessa tuotetun perunan vesijalanjälki on poikkeuksellisen pieni, noin 125 litraa perunatuotettua kiloa kohden, koska usein pärjätään luonnon sateiden ja keinokastelun avulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perunan vesijalanjälki verrattuna muihin:
        Perunan vesijalanjälki on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi riisillä (noin 2500 litraa/kg) ja viljoilla (kuten vehnällä ja ohralla).

        Suomalainen peruna:
        Suomessa tuotetun perunan vesijalanjälki on poikkeuksellisen pieni, noin 125 litraa perunatuotettua kiloa kohden, koska usein pärjätään luonnon sateiden ja keinokastelun avulla.

        nää kaikenmaailman vesijalanjälkijutut on samaa tasoa, kuin se väite et lehmät aiheuttaa märehtimisellään ilmastonmuutosta....pah!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nää kaikenmaailman vesijalanjälkijutut on samaa tasoa, kuin se väite et lehmät aiheuttaa märehtimisellään ilmastonmuutosta....pah!

        Perunapotulla pieni, esim. avokadolla iso. Kyllä niillä jotain merkitystä on, vaikka kaikki eivät ymmärrä / tajua / käsitä ...


    • Anonyymi

      Onko vinkkejä kaalin pehmentämiseen salaattia varten?

      • Anonyymi

        Voi käyttää kaulinta.
        Jos kyse pienestä erästä, niin juustoveisellä kaalipuolikkaan sisäpuolelta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi käyttää kaulinta.
        Jos kyse pienestä erästä, niin juustoveisellä kaalipuolikkaan sisäpuolelta.

        *juustoveitsellä.
        Ennen kaulimista ripotella suolaa ja sekoittaa käsin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        *juustoveitsellä.
        Ennen kaulimista ripotella suolaa ja sekoittaa käsin.

        Kiitos vinkistä! Minulla on pieni keräkaali odottamassa. Heti huomenna teen. Laitan lasipurkkiin jääkaappiin valmiin. Saa useampana päivänä sitten.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ihanasti alkoi aamu: SDP:n kaula kokoomukseen jo 6,9 %-yks

      Lindtmanin I hallitus on tukevasti jytkyttämässä laittamaan Suomi kuntoon Orvon täystuhohallituksen jäljiltä, jonka kann
      Maailman menoa
      444
      3009
    2. Teidän persujen pitäisi välillä miettiä kuinka Suomen talous saataisiin kuntoon

      Ja lopettaa tuo tyhjänpäiväinen maahanmuuttajista höpöttäminen. Teillä on sentään rahaministerin salkku tällä kierroksel
      Maailman menoa
      137
      2245
    3. Minkä ikäinen

      Minkä ikäinen on kaipauksesi kohde?
      Ikävä
      132
      2063
    4. Kaninkolojen vaikutus?

      Vinkki sinkkumiehille: jos haluatte kunnollisen täysijärkisen naisen, niin kaivautukaa ulos kaninkoloistanne ja parantak
      Sinkut
      208
      1314
    5. Kuka omistaa entisen Veljeskodin?

      Kenellä on varaa pitää hiljattain remontoitua rakennusta tyhjillään? Tehdäänkö siitä Suomen kallein kirpputori vai mikä
      Ähtäri
      7
      1305
    6. Martina ei mennyt naimisiin

      IS 17.9: Martinan häät peruuntui, tajusi, ettei ollut oikea aika. Rahat meni hevosiin. On edelleen parisuhteessa Yhdysva
      Kotimaiset julkkisjuorut
      151
      1243
    7. Persut ei kestä heidän johtajistaan tehtyä huumoria

      Laajalti tiedostettu tosiasia on, että autoritaariset johtajat ja erinäiset diktaattorit eivät kestä heidän kustannuksel
      Maailman menoa
      28
      1218
    8. Kuka opettaja, mikä koulu

      Minkä koulun opettaja saanut potkut
      Nivala
      8
      1046
    9. Millaiset hiukset kaivatullasi on?

      Hiusten pituus, väri, suorat vai kiharat?
      Ikävä
      56
      1021
    10. Ootko miettiny koskaan

      Et oot jonkun mielestä ihanista ihanin ❤️
      Ikävä
      37
      775
    Aihe