Ranskalaiset eivät ole ylipainoisia – ainakaan verrattuna moniin muihin länsimaihin, kuten Suomeen. Vaikka ylipaino lisääntyy Ranskassa, se on yhä yksi Euroopan hoikimmista maista, ja sen ruokakulttuuri korostaa nautintoa ja hidasta syömistä, mikä auttaa ehkäisemään liiallista painoa.
Syitä miksi ranskalaiset ovat usein hoikempia
-Hidas ja nautinnollinen syöminen:
Ranskalainen ruokakulttuuri arvostaa hitaasti valmistettuja ja nautinnollisia aterioita, jotka syödään rauhallisesti pöydässä.
-Kohtuullisuus:
Vaikka ruokavalio voi sisältää kermaa, juustoa ja leivonnaisia, niitä syödään yleensä kohtuudella. Annoskoot ovat pienempiä kuin monissa muissa maissa.
Säännöllinen ruokailurytmi:
-Säännölliset ateriat ja ruokailut yhdessä muiden kanssa auttavat tekemään syömisestä hallitumpaa.
Eri maiden ruokakulttuureista
54
379
Vastaukset
- Anonyymi
suomessa on paljon juntteja, jotka eivät osaa ranskaa ja saksaa mutta
heille opetetaan pakkoruotsia
sellainen Euroopan ulkopuolelle jäävä junttiporukka lihoaa helpommin- Anonyymi
Ei riipu näköjään kielitaidosta, kuka on juntti, tsiigaa peiliin !
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei riipu näköjään kielitaidosta, kuka on juntti, tsiigaa peiliin !
Juntit haluaa englantia joka paikkaan, ei suomea eikä ruotsia, kansalliskieliämme.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juntit haluaa englantia joka paikkaan, ei suomea eikä ruotsia, kansalliskieliämme.
Ranskassa on lailla rajoitettu englannin käyttöä julkisissa tiloissa, mainoksissa yms.
- Anonyymi
Mussutetaan pullaa ja baakelsia.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mussutetaan pullaa ja baakelsia.
Valitettavan paljon sitä jotkut tekevät. Se näkyy katukuvassa ja siellä, täällä muuallakin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Valitettavan paljon sitä jotkut tekevät. Se näkyy katukuvassa ja siellä, täällä muuallakin.
Ihminen on makean orja.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihminen on makean orja.
Siitä voi opetella pois aivan kuten kaikesta muustakin pahasta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siitä voi opetella pois aivan kuten kaikesta muustakin pahasta.
Itsekuria se vaatii, jep.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Itsekuria se vaatii, jep.
Mukavuudenhaluisilta taitaa sellainen ominaisuus uupua.
- Anonyymi
Suomalainen hotkii ruokansa, ei arvosta ruokaa.
Ruokailu on vain sapuskan mättöä naamariin.- Anonyymi
Kuka hotkii, kuka ei.
- Anonyymi
Puhu omasta puolestasi vain!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Puhu omasta puolestasi vain!
Mättää itse, ja luulee et kaikki mättää....
- Anonyymi
Tuossa on kyllä ainakin puoli totuutta. Suomalaiset eivät osaa nauttia ruuasta, syödä pitkään ja nautiskellen pöydän antimista. Lautanen ahdetaan täppösen täyteen noutopöydästä, kaikki lajit sekaisin, kun noutopöydän idea on se, että siellä saa käydä sen seitsemän kertaa ja ottaa lautaselle aina vähän kerrallaan jotain.
En tiedä liittyykö edellinen jotenkin siihen, että viinaa on opittu vetämään alas kaksin käsin. Ikäänkuin se loppuisi kesken, jos ei toimi nopeasti. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuossa on kyllä ainakin puoli totuutta. Suomalaiset eivät osaa nauttia ruuasta, syödä pitkään ja nautiskellen pöydän antimista. Lautanen ahdetaan täppösen täyteen noutopöydästä, kaikki lajit sekaisin, kun noutopöydän idea on se, että siellä saa käydä sen seitsemän kertaa ja ottaa lautaselle aina vähän kerrallaan jotain.
En tiedä liittyykö edellinen jotenkin siihen, että viinaa on opittu vetämään alas kaksin käsin. Ikäänkuin se loppuisi kesken, jos ei toimi nopeasti."Suomalaiset" on laaja käsite. JOs sinä ja tuttavasi käyttäydytte noin, se ei tarkoita että muut tekisivät niin.
Minä tiedän kyllä miten ruuasta nautitaan tai miten on parasta toimia noutopöydästä, jos ylipäätään sellaiseen edes menen. Samoin tietävät ystäväni, sukulaiseni ja moni tuttuni. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Suomalaiset" on laaja käsite. JOs sinä ja tuttavasi käyttäydytte noin, se ei tarkoita että muut tekisivät niin.
Minä tiedän kyllä miten ruuasta nautitaan tai miten on parasta toimia noutopöydästä, jos ylipäätään sellaiseen edes menen. Samoin tietävät ystäväni, sukulaiseni ja moni tuttuni.Kantsisko puhua vain itsestään. Itse olen katsellut syöjiä aivan tarpeeksi ja vähän liikaa, jotta tietänen, miten suomalainen syö ja 'nautiskelee' syömisestään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kantsisko puhua vain itsestään. Itse olen katsellut syöjiä aivan tarpeeksi ja vähän liikaa, jotta tietänen, miten suomalainen syö ja 'nautiskelee' syömisestään.
Haittaako se sua?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Haittaako se sua?
Se on vähän miten sen ottaa. Periaatteessa ei haittaa yhtään, mutta kun ajatusta laajentaa ja vie vaikka aloituksen ohjaamaan suuntaan, niiin ... Asia muuttaa muotoaan. Sivistyksen, tapojen, taitojen ja tietojen, kaiken opitun tulisi kai näkyä jotenkin immeisen käytöksessä.
- Anonyymi
Ranska tunnetaan kulinarismin kehtona. Ranskalainen ruokakulttuuri on myös
päässyt Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle !
Ruoka ei ole ranskalaisille vain polttoainetta, vaan nautinto ja lähes pyhä asia.
Rakkaus ruokaan ja syömiseen ei kuitenkaan näy ranskalaisten vyötäröllä. Ranskalaiset ovat EU-maiden toiseksi hoikimpia heti italialaisten jälkeen.- Anonyymi
Onhan Ranskassa myös salmonella tapauksia paljon enemmän, kuin Suomessa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onhan Ranskassa myös salmonella tapauksia paljon enemmän, kuin Suomessa.
Missä lähde ?
- Anonyymi
Tutkija kertoo kolme syytä miksi ranskalaiset eivät liho
https://yle.fi/a/74-20146445
Oisko mistään vinkiksi suomalaisille ? Suomessa ei pitää sellaisia
lounaspausseja kuin Ranskassa. Suomessa on kuri työpaikoilla. - Anonyymi
Suomen talvessa ei lähdetä kahvikupillisella töihin.
- Anonyymi
Ranskalaisetkin herkuttelevat, mutta eivät ole lihavia. Miten he onnistuvat
pysymään hoikkina ? Suomalaiset voisivat ottaa oppia. Harvassa maassa saa kalakukkoa.
- Anonyymi
eu on kieltänyt kalakukon myynnin
nimisuoja kieltää myymästä tuotteita kalakukko-nimellä ilman asianmukaisia merkintöjä ja valmistustapaa
Nimisuojan vuoksi kalakukkoja myydään enää harvoin kalakukko-nimellä - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
eu on kieltänyt kalakukon myynnin
nimisuoja kieltää myymästä tuotteita kalakukko-nimellä ilman asianmukaisia merkintöjä ja valmistustapaa
Nimisuojan vuoksi kalakukkoja myydään enää harvoin kalakukko-nimelläNän se meni....
https://yle.fi/a/3-7231104
- Anonyymi
Minulla ei ole aavistustakaan mitä Ranskassa asuvat tavalliset perheet syövät ja kuinka paljon heidän ruokakaupan laskut ovat.
- Anonyymi
Meneehän niilläkin paljon.
- Anonyymi
Eikä venäläiset. Maaseudun iäkkäät mummot voi olla. Ruokavalio rajallinen.
- Anonyymi
Maatuskat siellä tuskailee.
- Anonyymi
Patonki on ranskalaisten panos maailman ruokakulttuuriin.
- Anonyymi
Patonki on pulla. Aivan turhaa, ravinnotonta mössöä suolelle.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Patonki on pulla. Aivan turhaa, ravinnotonta mössöä suolelle.
Oletko varma, ranskalaiset syövät patonkia ja elävät kauemmin kuin suomalaiset.
- Anonyymi
Persujuntti ei muusta tiedä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oletko varma, ranskalaiset syövät patonkia ja elävät kauemmin kuin suomalaiset.
Se varmaan(kin) auttaa asiaa, että huuhtelevat pullan alas punkulla. Hah.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Se varmaan(kin) auttaa asiaa, että huuhtelevat pullan alas punkulla. Hah.
Ja pienessä sievässä jatkuvasti.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oletko varma, ranskalaiset syövät patonkia ja elävät kauemmin kuin suomalaiset.
No eivät ne niitä jatkuvasti syö. Luultavasti suomalainen ja moni muu eurooppalainen syö vaaleaa leipää enemmän kuin ranskalainen patonkia
Sen sijaan Ranskassa ei painoteta aamupalan tärkeyttä kuten esin. Suomessa ja Briteissä.
Minä olen hoikka ja syön hyvin, tosin en aamupalaa ole syönyt koskaan vaan ensimmäinen kahvikupillinen jonkun kanssa on noin 10.30. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Patonki on pulla. Aivan turhaa, ravinnotonta mössöä suolelle.
Pullaa?
Patonki tehdään vedestä hiivasta ja jauhoista, ja pieni tilkka öljyä
Pullassa taas on sokeria tai siirappia makeutusaineena . Siis pieni ero. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pullaa?
Patonki tehdään vedestä hiivasta ja jauhoista, ja pieni tilkka öljyä
Pullassa taas on sokeria tai siirappia makeutusaineena . Siis pieni ero.Jos jauhot eivät ole kokojyväisiä, niiin aivan pelkkää pullaa on myös patonki. Se ei muuksi muutu sillä, ettei makeaa ole lisätty.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No eivät ne niitä jatkuvasti syö. Luultavasti suomalainen ja moni muu eurooppalainen syö vaaleaa leipää enemmän kuin ranskalainen patonkia
Sen sijaan Ranskassa ei painoteta aamupalan tärkeyttä kuten esin. Suomessa ja Briteissä.
Minä olen hoikka ja syön hyvin, tosin en aamupalaa ole syönyt koskaan vaan ensimmäinen kahvikupillinen jonkun kanssa on noin 10.30.Luin kirjan, jossa sanottiin, että lausahdus "aamiainen on päivän tärkein ateria" on vain mainosmiesten / -henkilöitten lanseeraama juttu. Tosin todella laajalle levinnyt ja 'tulta' alleen saanut.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja pienessä sievässä jatkuvasti.
Nii-in, suomalaiset, mutta eivät ranskalaiset.
- Anonyymi
Kehitysmaiden ruokakulttuuri metabolismissa liittyy maahanmuuttajien suolelliseen ja sisäelimelliseen kansalaisuuteen
Tätä tutkitaan parhaillaan Tampereen yliopistossa, jossa kehitellään maahanmuuttajille UUTTA kansalaisuutta, joka on Suomen Akatemian vuolaasti rahoittama projekti
Tampereen yliopistossa tutkitaan intestinaalisen (suolellisen) ja viskeraalisen (sisäelimellisen) kansalaisuuden käsitteitä,
sekä analysoidaan vessaan pääsemiseen liittyviä epäkohtia ja julkisen ulostamisen yhteiskuntaluokkaan liittyviä ennakkoluuloja
https://keskustelu.suomi24.fi/t/19099928/AkatemianTutkimuksia#comment-137808569 - Anonyymi
Alkoholin juominen ranskalaisilla jatkuvaa. Sairastuvat sitteen niihin tauteihin.
- Anonyymi
Et sinä siellä pönttövuoren takana tiedä ranskalaisuudesta mitään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Et sinä siellä pönttövuoren takana tiedä ranskalaisuudesta mitään.
Tiedän kyllä: Ranskalaiset autot mitään tekemättömiä,,ihmisillä maksakirroosi
- Anonyymi
Muistan kun 80-luvulla Helsingin itäkeskukseen avattiin ranskalaistyyppinen ruokaravintola ja sehän piti heti käydä tsekkaamassa. Otettiin sitten koko ateria alku- , pää- ja jälkiruokineen ja annokset oli niin pieniä että suomalaisiin ravintola-annoksiin tottuneena siitä ruokailusta jäi nälkä ( myös tälle naiselle) . Monet asiakkaat kuului päivittelevän annosten pienuutta ja totesivat että ei tarvii toiste käydä. Ei käyty uudestaan mekään, eikä ole tietoa kauanko kyseinen ravintola siellä menestyi kun muutimme sitten muualle. En muista enää ravintolan nimeäkään.
- Anonyymi
Joo, tuo ruualla hifistely on kyllä typerää ja tympeää. No, toiset haluavat päteä noinkin. Pikkusormi pystyy ja "syömään" mikroskooppisen pieni gourmet ateriakokonaisuus.
Ei tuossa mitään, businestahan se on ja jotkut ovat valmiita maksamaan
Mainitaan nyt vain tässä yhteydessä aasialainen ruokakulttuuri, jossa ihmiset ei juuri koskaan syy itseään ihan täyteen; siellä suositellaan sellaista 75% täyttöä. Aasialaiset naiset (japanilaiset, korealaiset, kiinalaiset ja thaimaalaiset) varsinkin harrastavat tällaista kevyempää ateriointia ja ovat harvoin ylipainoisia.
Agraariyhteiskunnassa ateriointi ei ole koskaan ollut sosiaaline tapahtuma. Ruuan määrä, ei sen laatu, on ollut määräävä tekijä ja ruokapöydässä ei paljoa keskusteltu, saati sitten kuunneltu sinfonioita.
Ranskalainen novelle cuisine-konsepti perustuu juuri kauniisti esille katettuihin, pieniin ja herkullisiin aterioihin, se ei ole mitään mättöä eikä tarkoitettukaan arkiseksi perustarpeiden tyydyttämiseksi: harvoin uuden keittiön ranskalainen ruoka nälän vie raavaalta mieheltä, mutta on ihastuttava ruokailuelämys ravintolassa harvoin käyvälle.
Nykyisin on kai tullut tavaksi kotonakin että ruokapöydästä lähdetään heti kun lautanen on tyhjä. Vanhemman etiketin mukaan (jossa ruokailu oli perhettä yhdistävä sosiaaline tapahtuma) pöydästä voi poistua ennen kuin muut olivat valmiita vain poikkeustapauksissa ja anteeksipyyntöjä esittämällä.- Anonyymi
Aasiassa vuosikymmeniä asuneena, lähinnä Vietnam, Laos, Nepal en kyllä allekirjoita tuota kuvaustasi aasialaisnaisten ruokailutavoitsta. Tosin, mitäpä minä tiedän muuta kuin sen, mitä olen nähnyt. He syövät kaikkea sekaisin sekä alku- että pää-, jopa jälkiruoka on yhtäaikaa esille ja kaikkea syödään ja paljon; toki taloudellinen tilanne huomioiden.
Ranskalainen keittiö "ravintolassa harvoin käyville" voi olla totaalinen pettymys, ainakaan sinne ei kannata nälkäisenä mennä.
- Anonyymi
Roskaruokakulttuuri loistaa poissaolollaan monessa maassa. Ehkä tällä on vaikutusta asiaan.
- Anonyymi
Parman kinkkua jotkut mussuttaa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois
Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait1303877Hei! Halusin vain kertoa.
En tiedä luetko näitä, mutta näimme n.4vk sitten, vaihdoimme muutaman sanan ja tunsin edelleen kipinän välillämme. Katso83239Riikka on siis suomalaisille velkaa 84 mrd
Jos kauhukabinetti istuu vaalikauden loppuun. Keskimäärin yli 20 miljardia uutta velkaa rikkaiden veronalennuksiin jokai332877Miksi ikävä ei helpotu vuosien jälkeenkään?
Tänään olin ensimmäistä kertaa sinun lähtösi jälkeen tilassa, jossa vuosia sitten nähtiin ensimmäistä kerta. Ollessani122772Sanna on suomalaisille siis velkaa 24 mrd euroa
Muistanette vielä kuinka Italian remonttirahoja perusteltiin sillä, että italialaiset ostaa suomalaisilta paidatkin pääl1332461- 492068
"Sanna Marinin kirja floppasi", kertoo eräs median otsikko
"Miljardien tappio - Sanna Marin vaikenee", kertoo toinen otsikko. Marin ei siis siinä kirjassaan kerro sanallakaan For901255Tiesitkö? Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi seksuaalirikollinen
Järkyttävää… Motin mukaan Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi yksityiselämässään syyllistynyt es611245Oot kyl rakas
Et tiiäkkään miten suuri vaikutus sulla on mun jaksamiseen niin töissä, kun vapaallakin❤️. Oot täysin korvaamaton. En t361129Kirjoittaisit edes jotain josta tiedän
Varmasti oletko se oikeasti sinä. Tänään tälläinen olo. 781129