Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kokemuksia Mamaiasta

tikru

Palattiin just Mamaiasta. Ei ollu tulvia mutta kaksi ensimmäistä päivää satoi lähes koko ajan. Ei ihan sitä, mitä aurinkolomalta odottaa. Mitään tekemistä paikassa ei ole sadesäällä.
Oltiin hotelli Dornassa Mamaian pohjoispuolella. Hotelli oli ihan asiallinen, ilmastointi pelasi, siivous oli hyvää, uima-allas siisti ja siellä viihtyivät lapsetkin. Aamiainenkin kunnollinen, varsinkin jos meni syömään ennen yhdeksää, sillä osa ruokalajeista loppui aina. Jonkin verran hotellista oli kävelymatkaa Mamaian "keskustaan" mistä lähtee köysirata - sllä on hauska matkustaa ja maksaa n. 1,5 e.
Ruoka oli ehkä suurin pettymys matkalla, ei voi kauheasti kehua. Semmoista perussapuskaa, kaikki vähän "viritelmiä" eli turha odottaa italialaisen tai kreikkalaisen ruoan tasoa. Halpaa tietysti on, 6 henkeä söi lounaan 16 eurolla (sisältäen oluet ja limut). Osa on suositellut kukkaravintolaa Teresa di Floraa - meille paikka oli pettymys. Hinnat kalliimpia kuin muualla ja ruoka oli mautonta, pihvi sitkeää.
Osa romanialaisista oli oikein mukavaa, ystävällisiäkin. Valitettavasti myös paljon tylyjä, tai ehkä sitten kielitaidottomia, riitti. Asiakaspalveluasenne aika hakusessa vielä. Kerran laskuun ilmestyi eri hinnat kuin menussa ja kerran tarjoilija yritti huijata 10 leitä (n. 2,9 e). Muita huijauksia emme kokeneet. Eikä taskuvarkaita tai kerjäläisiäkään näkynyt. Taksit saattavat pyytää ihan mitä vaan, kannattaa olla tiukkana. Vanhoilla romuilla ajavat vievät halvemmalla ja tinkivät helpommin.
Retkillä kävimme vain mutakylvyssä koska pienten muksujen kanssa ei jaksanut lähteä Tonavan suistolle tai Bukarestiin. Ja Constantassa käytiin omatoimisesti. Surullisen näköinen paikka, kauheita taloja. Eikä se akvaario ole mistään kotoisin. Ostoskeskus Tomis Mallissa kaikki on lähes Suomen hinnoisa.
Osa on maininnut hajuhaitoista rannalla. Kieltämättä paikoitellen rannalla haisi, en tiedä oliko se meri vai rannalle huuhtoutuneet simpukat, jotka mätänivät. Hajua ei kuitenkaan ollut joka päivä. Tuulisena päivänä levää tuli rantaan aika paljon ja vesi oli mutaista. Viimeisenä päivänä taas oli tyyntä ja kirkasta. Vesihuvipuistoa suosittelen, se on uusi, siisti ja mukava paikka, sinne ei saa viedä omia eväitä tai juomia mutta ruokapaikkojen juomat ja sapuskat ihan edullisia. Ja tietysti hotellin uima-altaalla voi viettää aikaa rannan sijasta. Kävimme myös huvipuistossa tai oikeastaan tivolissa pari kertaa. Muutamia laitteita ja pelihalli, ihan hyvin viihtyivät lapset (3, 8 ja 14). Nuorisolle Mamaia vaikutti erinomaiselta paikalta, menomestoja oli rannallakin monia ja musa pauhasi. Ruoka ja juomat ovat halpoja joten erityisesti bilettäjille paikkaa voi suositella. Mamaiaan tulee todella paljon romanialaisia lomalle, ja varsinkin nuoremmat pukeutuvat erittäin trendikkäästi. Mamaia ei siis ole mikään neuvostoaikojen käpykylä mihin suomipoika -tai tyttö voi mennä paukuttelemaan henkseleitään. Paikkaan on selvästi satsattu, hotelleja kunnostettu ja rakennettu, viheralueista pidetään huolta, siivoojat tekevät töitä yötä myöten ja poliisit kulkevat edestakaisin rantabulevardia. Lapsiperheelle ihan ok kohde, viikko meni mukavasti. Kaksi viikkoa olisi liian pitkä aika, ellei sitten lähde retkille. Plussaa: halpuus, siisteys, vähän erilainen, kaikenlaista puuhaa jos ilma on suotuisa (köysirata, vesihuvipuisto, tivoli, minigolf, vuokrattavat pyörät jne.). Miinuksia: tylsä paikka jos sataa, ei varsinaisesti nähtävyyksiä, ostosmahdollisuudet rajalliset, ruoka keskinkertaista, osa romanialaisista vaikuttaa töykeiltä, rannan hajut.

3

1000

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siiri

      Kiitos kommenteistasi...meitä lähtee 5 nuorta niin eiköhän me aikamme saada myöskin kulumaan. =)
      Oliko sinulla tieoa tai kenelläkään muulla että mitä pyörien vuokraus siellä maksaa ja minkälaisia pyörät on??
      Pari vuotta sitten kun olimme kossilla niin vuokrasimme pyörät siellä ja totesimme ne erittäin käteviksi siinä maastossa...ja pyörät oli hienoja maastopyöriä...

      • Jolppi_

        Mamaiassa ei paljon tavallisia fillareita näkynyt...kutsuisin niitä ennemminkin polkuautoiksi. Ja täytyy sanoa että koin ne erittäin epämiellyttäviksi, porukat nimittäin ajelivat niillä ihan miten sattuu ihmisruuhkien keskellä.

        Maasto on laakeaa, eli ei ainuttakaan nyppylää missään.


    • Jussi

      Just eilen tultiin Mamaiasta takas. Hajuhaittoja en huomannut. Esim viime kesänä Kreetalla Malemessa oli löyhkä kyllä iltaisin aivan hirvee jos vaan sisämaasta tuuli kävi, ei paljon mieli tehnyt iltaa istua siinä lehmän paskan hajussa. Mitään tämmöstä en kuitenkaan nyt Mamaiassa huomannut. Ainahan meri vähän ns. tuoksuu, enemmänkin tuntui tuoksua siellä Sgiuthiol järven puolella, jossa on kuulemma aika rikkipitoista vettä, ja tämä saattaa sopivalla tuulella käydä herkkään nenään.

      Aivan rannassa oli tuulen tuomaa levää vähän (ei kuitenkaan mitään yhtenäistä isoa lauttaa), mutta kun uskalsit kahlata siitä sitten n 5 m ulommaksi siitä ei ollut tietoakaan.

      Ei muuta kun hyvää lomaa vaan sinne matkaaville!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe