Vieläkö leivotte ja leivotteko "vanhanajan" perinteisiä kahvileivonnaisia kuten kääretorttua ?

Anonyymi-ap

Kääretorttu oli ennen yleinen "kahvileivonnainen". Ainekset eivät paljon
maksaneet ja jotain kotitekoista hilloa oli aina laittaa täytteeksi (ja kermavaahtoa
vai laitettiinko sitä aina ?).
Vanhanajan kotonaleivottu kääretorttua lyö laudalta kaupan valmiit ylimakeat
tortut rasvaisine margiskreemeineen.
Yksi versio kääretortusta oli suklaanmakuinen unelmatorttu.
Kun katsoo kuvaa alkaa tehdä mieli kahvia kääretortun kanssa.
Se olisi suorastaan nostalginen elämys.
https://www.suomi24.fi/reseptit/kaaretorttu

32

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      leipominen on täysin menneisyydessä,

      joskus vielä teen täytekakkun
      tai jonkun omena piirakan,

      nykyisin olen laiska jo niittenki syhteen,

      makeaa ei voi enään syödä
      vanhus kun on vanha
      sokeri ei enään sovi ruokavalioon
      siitä tulee paha olo,
      joten sitä tavallaan karttaa automaattisesti,

    • Anonyymi

      Halpaa syötävää kun itse tekee

    • Anonyymi

      Minä tein viime viikolla kääretortun, mutta oli kuivahko jotenkin vaikka tein ihan samalla reseptillä millä olen koko elämäni tehnyt , saattaa olla uunissa vikaa Vaikka sekin on jo ollut siinä 10 vuotta mutta en ole saanut oikeaa tuntumaa siihen vieläkään pullapitkotkaan ei tule samanlaisia kun ennen
      No ostin nyt sunnuntaijauhoja saas nähdä olisko niiden kanssa tuuria

    • Anonyymi

      En ole kuin pari kertaa yrittänyt kääretorttua tehdä. Pohja epäonnistui aina.
      Se hajosi rullalle kiertäessä. En tiedä missä oli vika. Leivoin enemmän
      kuivakakkuja, joista viiden munan tiikerikakku oli bravuurini.
      Siitä tuli aina muhkea ja maukas.

      • Anonyymi

        Kääretorttupohja ei murru jos laittaa perunajauhoa sekaan.
        En tee hilloja lainkaan, pakasteessa on marjoja sellaisenaan ja möyhennettynä. Jos on jo kääretorttupohjassa sokeria ja vielä hillossa, niin on liian äitelä maku. Liikamakeus on vähän vastenmielinen. Ihme kyllä se ei kuitenkaan tunnu pahalta silloin kun laittaa suklaapalan suuhunsa, eli onko vain oikuttelua ja asenne.


    • Leivon vielä ja pidän siitä , tykätään juoda iltapäivällä pullakahvit, ja itse tehden tietää, mitä leipomus sisältää. Kahvivieraitakin käy , ja tarjoan useimmiten lounaankin jälkkäriksi kahvia itseleivotun herkun kera. Juhliin bravuurini on Brita- kakku, jossa kakkulevyjen päällä on marenkikerros, välissä runsas kermavaahto- marjatäyte. Marja- tai omenapiirakoita teen usein , niitä on helppo pakastaakin.

      Kääretorttua leivon joskus vierasvaraksi pakkaseen, siitä saa nopsaan vaikka leivokset aikaan. Levystä saan kuohkean eikä se murene, kun käytän 4 munan pohjaan ohjetta vähemmän jauhoja, 1 desin sijaan vain 3/4 dl sekä vehnä- että perunajauhoja. Täytän kiinteällä hillolla ja käärin lyhyemmältä sivulta, niin tulee muhkeampi. Jos torttu syödään heti, laitan väliin kermavaahto- rahkaseosta ja marjoja.

    • Anonyymi

      Taatusti en tee itse kääretorttua, sen haen tarvittaessa Lidsistä (liiteristä), joka on 100 metrin päässä asunnostani!
      T. Arska.

      • Anonyymi

        Ne ovat kyllä aika ylimakeita ja rasvaisen makuisia, kun niissä on täytteenä jotain
        kreemiä - vai mitä niistä suosittelisit ?


    • Anonyymi

      Lidlissä käväisin päivällä sellainen arapilalaisen näköinen mies lastasi
      kärryihin 14 litraa kokomaitoa eikä muuta
      Luuletteko että se meni leipomaan?
      Onko sillä 14 lasta?
      Jano?

      Onhan se haitallista että näillä on niin erilainen maku kun
      varmaan pian ruisleipä katoaa kaupoista ja on pelkkää pullaa ja maitoa

      • Onkohan siinä käynyt samanlainen kömmähdys kuin miehelle, jonka vaimonsa lähetti hakemaan kaupasta maitoa ja huihkaisi perään, että jos siellä näkyy kananmunia, niin ota 12.
        Mies meni kotiin mukanaan 12 maitoa ja kun vaimo ihmetteli, että miksi tällainen määrä, niin mies sanoi, että no kun siellä näkyi kananmunia.


    • Anonyymi

      En leivo, leivon todella harvoin mitään.

    • Anonyymi

      Kyllä leivon.
      Kääretorttu on nopea ja helppo vierasvara.
      Ei ole pakko tehdä neljän munan pohjaa, pari munaa vatkaa nopeasti.
      Joskus ihan makean nälkään itsellekin, vaikka en pidä mistään makeasta.
      Kaupan kääretortut ja pullat ihan liian makeita makuuni.

    • Anonyymi

      En tee kääretorttua kun makea taikina ja makea hillo ovat liikaa. Ehkä jos saisi tukittua sinne tuoreita marjoja niin menisi.
      Mutta usein teen kuivan kakun, sellainen perus, voi-muna-maito-vanilliinisokeri-vähennetty tavallinen sokeri-kokojyvävehnä-ainekset.
      On nytkin parvekkeella sellinen kuvun alla, mukava leikata pala kerran pari päivässä.
      Heinäkuussa tein ison mustikkapiirakan ja syyskuussa sekä puolukka että aroniapiirakan, sama pohja kuin kuivakakussa, sekä rahka marjojen päällä. Laitoin vähemmän sokeria sekä graham- ja kokojyvävehnäjauhoja Sitä söin muhkean lohkareen aamupalaksi kahvin kanssa ja pärjäsin puoleen päivään. Kelpasi satunnaisille vieraillekin loistavasti.

      • Anonyymi

        Ei sitä kääretorttua tai kakkua tarvitse ottaa kuin pieni viipale , ei se mahan täytettä nälkään ole. Nykyisin hillot voi tehdä vähäsokerisiksi ja taikinan sokeria vähentää jonkin verran ettei koostumus kärsi. Kakut kakkuina ja leipä leipänä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä kääretorttua tai kakkua tarvitse ottaa kuin pieni viipale , ei se mahan täytettä nälkään ole. Nykyisin hillot voi tehdä vähäsokerisiksi ja taikinan sokeria vähentää jonkin verran ettei koostumus kärsi. Kakut kakkuina ja leipä leipänä.

        Miten hillon tekee vähäsokeriseksi ? Ei mitenkään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten hillon tekee vähäsokeriseksi ? Ei mitenkään.

        Hillottaessa käytetään jotain muuta kuin kide-tai hillosokeria. Stevia, koivusokeri jne luonnontuotteet ovat terveelline ja vähäkalorinen vaihtoehto ja mikä parasta, maistuvat ihan sokerilta.
        Kaupan hyllystä löytyy myös vähäsokerisia hilloja.


      • Paloma.se01 kirjoitti:

        Hillottaessa käytetään jotain muuta kuin kide-tai hillosokeria. Stevia, koivusokeri jne luonnontuotteet ovat terveelline ja vähäkalorinen vaihtoehto ja mikä parasta, maistuvat ihan sokerilta.
        Kaupan hyllystä löytyy myös vähäsokerisia hilloja.

        Steviasta menee ainakin minulla maha ruikulille.
        Ehkä ummetuslääkkeenä käyttäisin, jos tarve vaatisi.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Hillottaessa käytetään jotain muuta kuin kide-tai hillosokeria. Stevia, koivusokeri jne luonnontuotteet ovat terveelline ja vähäkalorinen vaihtoehto ja mikä parasta, maistuvat ihan sokerilta.
        Kaupan hyllystä löytyy myös vähäsokerisia hilloja.

        Vähäsokerista hilloa ei taida olla olemassakaan ?


    • Taikinan ja hillot voi myös makeuttaa esim. koivusokerilla tai stevialla (luonnontuotteita) niin sopivat diabeetikollekin.
      Leivon harvoin ja kääretorttua en ole tehnyt vuosikymmeniin, mutta voisi nyt taas yrittää, kun on uusu uuni, jossa toimii sekä ylä- että alalämpö.

      Nyt odottelen lähetystä Eskilstunan kotileipomosta vadelmahillo- ja omenahillomunkkipossuja (sokeroimattomia), korvapuusteja ja pullapitko.
      MUMSFILIBABBA!

      • Anonyymi

        On hemmetin yksinkertaista, kun keittää hilloja, käyttää vain vähän sokeria ja hyydykkeenä
        agar agaria.

        Vain taitamattomat kokit puhuvat paljosta sokerista ja jostain makeutuksista.
        Keitän soseet ja hillot kolmasosan sokerilla, siitä määrästä mitä kaikki viisaat ohjeisiinsa ovat mitoittaneet-
        Säilytän hillot, marmeladit ja sokeroidut puolukat keittiön kaapissa,
        Ei ole koskaan homehtuneet liian vähän sokerin vuoksi.

        Säilyvyyttä voi tietysti parantaa laittamalla hilloihin säilöntäainetta, jauheena tai tabletteina.


      • Anonyymi

        Aevoisa paloma. Luonnosta se tavallinensokeri on aina, juurikkaasta tai ruokoperäistä. Stevia ja koivusokeri ovat huonoja leivontaan . Diabeetikon ei tarvitse välttää kokonaan sokeria,huono rasva on pahempi, ylipaino ja vähäinen liikunta. Munkkipossusi on täyttä myrkkyä kelle tahansa , huonossa rasvassa paistettu ja sisällä taatusti äklömakeaa esanssilla ja sokerilla ja väriaineilla tehtyä hillon irvikuvaa. Ihan sama, vaikka ei ole irtosokeria pinnalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aevoisa paloma. Luonnosta se tavallinensokeri on aina, juurikkaasta tai ruokoperäistä. Stevia ja koivusokeri ovat huonoja leivontaan . Diabeetikon ei tarvitse välttää kokonaan sokeria,huono rasva on pahempi, ylipaino ja vähäinen liikunta. Munkkipossusi on täyttä myrkkyä kelle tahansa , huonossa rasvassa paistettu ja sisällä taatusti äklömakeaa esanssilla ja sokerilla ja väriaineilla tehtyä hillon irvikuvaa. Ihan sama, vaikka ei ole irtosokeria pinnalla.

        Kun karistaa liian sokerit pois munkkinpossusta siinä on vähemmän kaloreita
        kuin pullassa tai muissa leivonnaisissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aevoisa paloma. Luonnosta se tavallinensokeri on aina, juurikkaasta tai ruokoperäistä. Stevia ja koivusokeri ovat huonoja leivontaan . Diabeetikon ei tarvitse välttää kokonaan sokeria,huono rasva on pahempi, ylipaino ja vähäinen liikunta. Munkkipossusi on täyttä myrkkyä kelle tahansa , huonossa rasvassa paistettu ja sisällä taatusti äklömakeaa esanssilla ja sokerilla ja väriaineilla tehtyä hillon irvikuvaa. Ihan sama, vaikka ei ole irtosokeria pinnalla.

        Munkkipossuissa on hyvin vähän "hillon irvikuvaa".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun karistaa liian sokerit pois munkkinpossusta siinä on vähemmän kaloreita
        kuin pullassa tai muissa leivonnaisissa.

        Karistat varmaan sen possun paistorasvan kin pois.


    • Anonyymi

      Kiitos ideasta! En ole tehnyt kääretorttua moneen kymmeneen vuoteen,
      mutta taidanpa tehdä tänään, kun on muutenkin leipomapäivä ja makeita
      hilloja on jääkaapissa. 😊

      /MdK

      • Anonyymi

        Puoli tuntia edellisen viestin lähettämisestä oli kääretortun
        kuori uunissa ja varttituntia myöhemmin käärittynä (vadelma-
        hillotäytteellä) jäähtymässä leivinpaperin sisässä. Hyvää on!😊

        /MdK


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puoli tuntia edellisen viestin lähettämisestä oli kääretortun
        kuori uunissa ja varttituntia myöhemmin käärittynä (vadelma-
        hillotäytteellä) jäähtymässä leivinpaperin sisässä. Hyvää on!😊

        /MdK

        Oletpa sinä tarmokas ja tehokas !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletpa sinä tarmokas ja tehokas !

        Onhan se, kun toisella kädellä vispaa kakkutaikinaa ja toisen käden sormet naputtelee samaan aikaan viestejä 80+ palstalle.
        Oikea tehosekoitin :))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puoli tuntia edellisen viestin lähettämisestä oli kääretortun
        kuori uunissa ja varttituntia myöhemmin käärittynä (vadelma-
        hillotäytteellä) jäähtymässä leivinpaperin sisässä. Hyvää on!😊

        /MdK

        Kääretorttulevyn pitää ENSIN jäähtyä ennenkuin siihen laitetaan hilloa ja kääritään.


    • Anonyymi

      Tykkään enemmän espanjalaisesta munakkaasta.

      Määrä: 4 annosta

      Valmistusaika: 30 min

      Valmisteluaika: 10 min

      Kokonaisaika: 40 min

      Ainekset
      700 g kiinteitä perunoita
      2 isoa keltasipulia
      1 dl oliiviöljyä
      6 kananmunaa
      suolaa
      mustapippuria
      50 g parmesaania raastettuna
      Ohjeet
      1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ylälämmölle.

      2. Leikkaa perunat ja sipulit ohuiksi viipaleiksi.

      3. Kypsennä peruna- ja sipuliviipaleita oliiviöljyssä uuninkestävällä paistinpannulla miedolla lämmöllä, kunnes perunat alkavat pehmetä.

      4. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

      5. Kaada munakasseos pannulle ja varmista, että se levittyy tasaisesti.

      6. Ripota pinnalle parmesaaniraaste. Nosta pannu uuniin ja paista, kunnes perunat saavat väriä.

      7. Ota pannu uunista ja anna jäähtyä ritilällä noin 10 minuuttia. Irrota munakas pannusta paistinlastalla ja kumoa se lautaselle.

      Joskus teen pikaversion paisitinpannulla. Kypsentelen ensin ohuita perunasiivuja
      pannulla ja sipulia hetken ja kaadan munasössön päälle ja lopuksi
      parmesaanin. Lisuketta laitan joskus päälle mitä sattuu olemaan,
      vaikka paprikasuikaleita ja syön sen kevyen salaatin kanssa tai sellaisenaan.
      Pannulla teen pienemmän kuin ohjeessa, vain pari perunaa ja kolme munaa,
      siitä riittää jo kahdelle myöhäisaamiaiseksi vaikkapa.

      • Anonyymi

        Tuo on lounasruoka, pannari on eri juttu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onhan tää tyhmää ajatella sua kun tuskin ees muistat mua

      Hyvää yötä sinne jonnekin. 💔
      Ikävä
      26
      2524
    2. Ikuiset kaipaajat

      Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo
      Ikävä
      77
      2316
    3. Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää

      Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv
      Maailman menoa
      60
      2302
    4. Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle

      Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m
      Maailman menoa
      19
      1999
    5. Kerro kaivattusi etunimi

      Naisille
      Ikävä
      84
      1749
    6. En tiedä ymmärrätkö

      Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk
      Ikävä
      7
      1489
    7. Kun ei numeroa

      niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍
      Ikävä
      30
      1378
    8. Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla

      Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä
      Yrittäjyys
      15
      1251
    9. Kenenkä halli se on tulessa nelostiellä

      11 yksikköä paikalla
      Pyhäjärvi
      4
      1093
    10. Se on siinä

      Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna
      Lappajärvi
      32
      937
    Aihe