Portugalin hintataso

Kathy

Hei!

Olemme miettimässä kesäreissua Portugaliin, luultavasti Praia da Rochaan. Minkälainen hintataso on Portugalissa yleisesti, onko hinnat samat kautta maan, vai onko PdR:n turistikohteessa hinnat korkeamalla.

Minkälaiset ostosmahdollisuudet Portugalissa/PdR:ssa? Vaatteet yms? Myydäänkö "halpaa" piraattitavaraa?

Erityisesti edullisuutta haemme ruoassa ja ostoksissa.

4

2238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viki

      Praia da Rocha:n tavaroiden tarjonta on verraten vähäinen ja se on suunnattu pääosin rantaeläjille. Ruoka- ja vaatehankintoja varten kannattaa mennä varsinaiseen Portimaon kaupungin keskustaan, jonne PdR:stä matkaa pari kilometriä.
      Menomatkan voi hyvin tallustella tahi kulkea bussilla. Paras ruokatavarakauppa on Modelo. Modelon edestä saa verraten edullisen taksin, jos tavaraa on runsaammin. Vaatetavaraa on tarjolla parhaiten Portimaon kävelykatualueelta. Portugalissa ei käsittääkseni ole feikkitavaraa.
      Ruokatavaroiden hintataso on lähes sama kuin Suomessa, ehkä hieman alhaisempi alhaisemman arvonlisäveron johdosta. Viini, olut ja vesi maksaa n. 1/3 osan meidän hinnoistamme. Vaatepuoli on sitten aivan oma juttunsa, eli kaiken hintaista on, myös kallista merkkitavaraa.

      • Kathy

        Kiitos vastauksestasi!


    • Vulkan

      Päivittäistavarat ovat melko halpoja, mutta esimerkiksi viihde-elektroniikka maksaa. Eli ei kannata kuvitella että saisi esim. digikameran halvemmalla kuin Suomesta.

      Vaatteet ja kengätkin tuntuvat olevan yllättävän kalliita.

      Viunaakin ostaessa kannattaa miettiä paljonko vastaavat juomat maksavat Alkossa; tuliaisiksi ostamani Pisang Ambon osoittautuikin halvemmaksi Suomessa! :)

      Hintatasonsa puolesta Portugali tuntuu olevan jotenkin paradoksaalinen maa kun vertaa Suomeen. Etelä-Portugalin turistirysistä minulla ei tosin ole kokemusta. Siellä hintataso ja toisaalta myös kilpailu voi olla aivan eri tasolla.

      Portugali ei ole mielestäni viinimaana mikään kovin häävi, ellei sitten tykkää erityisesti portviinistä (joka ei edes oikeasti ole viiniä). Joitain hyviäkin viinejä kyllä löytyy. Tämä vain vinkkinä tuliaisia silmälläpitäen.

    • Håkan

      Portugal kuuluu euromaailmaan ja siitä seuraa aikalailla vakio hintataso. Se Modelo on portugalilainen kauppaketju, vrt Prisma tai K-ketju. Modelon ostarissa toimii ns. kauppiastavaratalo eli pieniä erikoiskauppoja, joissa hinnat ihan samat kuin ympäri muuta länsieurooppaa. Ja mitä sitä sitten pitäisi tuoda, Suomessahan on kaikkea ja jos mielessäsi on "säästöt", niin se raha hassaantui jo matkan hintaa; ei siinä euron parin säästö tunnu. Paljon on kangastavaraa Brasiliasta, rantapyyhkeitä, uikkareita yms. Ja viinaa nyt ei kukaan täysjärkinen enää raijaa maan ääristä, sitäkin saa Alkosta edulliseen käteishintaan tai köyhille sitten luottokorttivelalla. Piraatteja on kaikkialla, miksi Portugali tekisi poikkeuksen?
      Herää ja nauti lomasta ilman tavaraonnen hankintoja, seuraavaan onkin sitten vuosi aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3673
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2287
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1999
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1874
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1286
    6. 80
      1205
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1094
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1020
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe