Praia da Rocha

Onko kukaan käynyt Praia da Rochassa? Onko siellä mitään oikeata nähtävää vai onko paikka vain ihan silkka turistikohde? Onko hintataso kallis? Onko jollain neuvoja mitä siellä kannattaisi ehdottomasti tehdä/nähdä.
Ilmianna
Jaa

5 VastaustaOlen käynyt parikin kertaa. Itse Praia da Rocha on kylläkin turistipaikka.
Riippuu minkälaista nähtävyyttä etsii. Itse vuokrasimme auton ja kävimme aika isossa ostoskeskuksessa (nimeä en muista) ja vesipuistoissa. Ihan kiva paikka ja hintataso on aika suomen luokkaa.
Markkinoilla käytiin myös. Ne olivat aika erikoiset.
Ilmianna
Jaa
Mieti vähän. Olet menossa turistimatkalle turistikohteeseen. Paikassa on pitkähkö hiekkaranta, jota huuhtelee kylmä Atlantti.
Hotellit ovat etupäässä korkeita ja rannan lähellä oleva katu on täynnä puoteja ja ravintoloita. Ei mitään Luxus-paikkoja.
Muutaman kilometrin päässä (menee kävellenkin) on kylä, koka on turistipaikka, jossa syödään sardiineja, joita paistetaan samassa paikassa kaikille ravintoloille. Sijainti maksaa.
Mopoilijat pörräävät koko yön ympäriinsä, joten tärkein väline on korvatulpat.
Mitä ajattelit oikasti nähdä rantalomakohteessa?
Ilmianna
Jaa
Praia da Rocha on turistikohde, jossa on aivan mahtava ranta-alue, joka on puhdas hiekaltaan ja vedestään (toisin kuin monet Välimeren rannat). Kohteessa on lukuisia hotelleja, joista ainakin Presidente on rauhallisella alueella.
Jos haluaa katsella muutakin kuin rantaelämää, niin vierailu läheisen Portimaon keskustaan on suositeltavaa. Prai da Rochasta voi kätevästi käydä myös muissa Algarven kaupungeissa kuten Lagos, Albufeira, Vilamoura ja Faro. Matkat sujuvat edullisesti bussilla.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Yksi mukava tapa tutustua Algarveen on juna.

Rochasta pääsee näppärästi bussilla Portimon rautatieasemalle, ja siitä vaan hyppää junaan.

Suosittelisin ainakin käymään Faro:ssa, vaikka matka suhteeellisen pitkä (noin 1,5 tuntia), niin se menee nopeasti maisemia ikkunoista katsellessa. Junat on myös hyvin edullisia!

Laitan sulle linkit, joista voit tulostaa aikataulut.

Lännestä Itään (jos esim. menette Portimoosta Faroon)
http://www.cp.pt/horarios/horarios_pdf/pdf/Lagos-V.R.S.Ant_REG.PDF

Ja paluu matka Idästä Länteenpäin
http://www.cp.pt/horarios/horarios_pdf/pdf/V.R.S.Ant-Lagos_REG.pdf

Hauskaa Matkaa!
Ilmianna
Jaa
Moikkis:)

Oltiin elokuussa Praiassa 2 viikkoa ja siellä oli ihan hirmuisen ihanaa!Olimme Presidente hotellissa, joka oli oikein hyvä hotelli. Huoneet olivat siistit, henkilökunta mukavaa ja ravintolassa oli iltaisin esiintyjiä. Oikeastaan muuta huonoa ei ollut kuin aika pieni allasalue (kun oli paljon ihmisiä).

Kallioiset rannat ovat jo nähtävyys sinänsä!Kävimme vesipuistossa, jonne pääsi helposti bussilla. Olimme myös kahtena päivänä Geographic Algarve nimisen firman järjestämillä retkillä, niille kannattaa lähteä! Silloin näkee kyllä muutakin kuin rantaa!

Retkiä voi kysellä hotellista. Päivän reissun hinta oli noin 50 euroa (sisältyy hyvä ateria) Firman jeeppi tulee hakemaan hotellilta aamulla ja takaisin tultiin muistaakseni joskus 17 maissa. Eka retki oli luonnonpuistoon; mahtavia maisemia ja nähtävyyksiä. Toinen reissu oli vuorille, joka myös loistava reissu. Kuskit ovat myös todella mukavia!! Kävimme myös sardiinifestivaaleilla, mutta nehän on elokuussa.

Hinnat tosiaan suomen luokkaa, paitsi ravintolassa syöminen on kyllä halvempaa. Myös alkoholi ja tupakka maksavat vähemmän kuin täällä.

Mutta suosittelen paikkaa. Meillä ainakin oli ikimuistoiset 2 viikkoa :)
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Praia da Rocha

Onko kukaan käynyt Praia da Rochassa? Onko siellä mitään oikeata nähtävää vai onko paikka vain ihan silkka turistikohde? Onko hintataso kallis? Onko jollain neuvoja mitä siellä kannattaisi ehdottomasti tehdä/nähdä.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta