Kokemuksia löytökissoista?

-diih-

Haluaisin kuulla kokemuksia löytöeläintalolta otetuista kissoista. Millasiin koteihin kissoja luovutetaan? Haluaisin ottaa löytökissan, mutta saisiko tällainen kerrostalossa asuva opiskelija sellaista? Onko taloilla yleensä hirveän kovat vaatimukset tulevasta kodista, vai annetaanko sieltä kissoja suunnilleen kelle tahansa? (toivottavasti ei!)
Käydäänkö uudessa kodissa usein "tarkastuskäynnillä" tms?
Eroaako löytökissa "tavallisesta" kissasta paljonkin, onko arempi ym?
Lähetin eräälle talolle jo sähköpostilla kysymyksiä, mutta vastausta ei ole kuulunut, vaikka lupaavat vastata maileihin. Haluaisin kuulla myös ihmisten omia kokemuksia!

28

2778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Zuuls

      Kyllä kissoja luovutetaan kerrostaloihinkin ja pientä korvausta vastaan yleensä. Hinta nyt on lähinnä "muodollinen", etteivät kissat lähtisi uudelleen kiertämään. Myös n.2 viikon ns. palautusaika on yleensä tai ainakin siitä on hyvä kysyä haettaessa, jos ongelmia ilmenisi niin ainakin tämä kenneli ottaa kissan mieluiten takaisin odottamaan uutta kotia jälleen syystä ettei kissaa heipata uudelleen pihalle.

      Minkäänlaisia tarkastuksia ei tehdä, koska e.suojeluvalvojia eivät kennelissä työskentelevät ole kuitenkaan. :) Jonkun verran nyt kysellä voidaan, että millaiseen taloon menee, onko lapsia yms. Yhteystiedot uudesta omistajasta yleensä myös otetaan ylös, mutta sekin on vain papereihin tieto kenelle kissa on mennyt. Yleensä koitetaan myös ihmisestä päätellä jo onko hän valmis ottamaan vastuun kissasta, mutta kyllä tämän yleensä näkee ja toki voidaan kieltäytyä luovuttamasta, mutta se on epätodennäköistä nyt esim. sinun tilanteessasi, kun kissan haluat, olet valmis kodin tarjoamaan jne.

      Löytökissat ovat ihan normaaleja kissoja eli käytöskin on ihan tavallista. Jotkut ovat arempia, jotkut vilkkaampia, jotkut seurallisempia jne. Ikää on vaikea arvioida, mutta muuten, kun kissoja käy katsomassa ja tutustuu niin eiköhän se "oma" siitä putkahda esiin. Jos jokin tietty tuntuu hyvältä, mutta ei ole vielä luovutuksessa niin aika ei ole pitkä odottaa, kun laki vaatii sen 15vrk:tta eläimiä pitämään löytöeläiminä.

      Joissakin paikoissa rokotetaan/madotetaan kissat jo valmiiksi talon puolesta niin hinta toki on isompi silloin, mutta niistäkin on syytä kysyä ja hoitaa ne kuntoon, jos ei kunnossa ole (tai tietoa onko). Samaten mahdollinen sterilisaatio/kastraatio on syytä hoitaa samalla lääkärikerralla, jos kissaa ei ole leikattu ja poikasia ei aio kissalla teettää.

      Tässä nyt yleisesti. Toiv. oli hyötyä. Tuo mailaaminen on ihan hyvä idea kyllä, mutta ei välttämättä saa vastausta kovinkaan nopeasti. Suosittelen, että soitat ja sovit käynnistä katsomaan kissoja ihan suorilla niin voit samalla kysellä luovutuksesta yms. asioista mitkä kiinnostavat.

      • Cindylih:)

        Kyllähän maililla vastauksen suht nopesti varmasti saa (muutamasta päivästä viikkoon) :) Ja vielä ajattelin sen sanoa, että meillä ainakin oli papereissa ehtona, että kissalla ei saa teettää pentuja, vaan se on leikattava. Mutta useinhan nämäkin kisut ovat jo leikattuja ym:) En tuosta sopimuksesta nyt muuta huomannut, kun silmäilin:) Onnea kisun hankintaan:)


    • Cindylih:)

      Meillä on Otettu Pelastetaan koirat ry:ltä kisu:) Kisuli haettiin Maaliskuussa ja oli jo vuoden ikäinen:) Hyvin on kotiutunut ym:) Ja ihan tavalliseslta kisulta vaikuttaa, toisinaan hellyydenkipeämpi kuin muut kisut:) Vaatimuksena on, että et laita kissaa kertoon, vaan jos joskus allergiaa tms ilmenee niin pitää kissa palauttaa sinne mistä sen otit. Kerrostalo-asumisella ei ole MITÄÄN väliä, koska näitä kissoja ei anneta ulkokisuiksi lainkaan (ainakaan pelastetaan koirat ry:ssä). valjaissa ulkoilu tietenkin on sallittu, mutta jyrkästi oli säännöissä kielto vapaaksi ulos päästöstä. Jos kissa Katoaa, tulee ilmoittaa piakkaan jostä hanet on otettu. Rokotukset, Madotukset ym on pidettävä Ehdottomasti kunnossa. Kissan kuulumisista halutaan myöhemmin kuulla, mahdollisesti sähköpostilla tms:) Ja kissan terveydestä huolehdittava ja heti vietvä lääkäriin jos tarve vaatii. Kissaa EI saa lopettaa, kysymättä paikasta josta hänet otit, Paitsi, jos on Ihan pakko, eli kissan kunto niin huono että kärsii ym ja eläinlääkäri katsoo kissan kärsivän ja lopettamisen olevan pakollinen heti. Tällöin tulee ilmoittaa hetilopetuksen jälkeen asiasta paikkaan josta kissa saatu:) Eli ihan kuten muukin kisun hoito:) En mitään eroa ole huomannut, kaksi kertaa kuulumisia olen kirjoitellut pelastetaan koirat ry:lle Sissistä:) Ja rokotukset ym hoidettu:) Ja eipä tuo opiskelu ole mikään este, itse myöskin opiskelija, Kunhan tarjoat kisulle pysyvän ja rakastavan kodin:) Niin ja jos kissaa ei ole leikattu niin se on leikattava...Ainakin paikassa josta otimme:) Onnea hankintaan ja suosittelen ottamista löytöeläin ym talosta:)

    • Cindylih:)

      Niin... vielä liäsys.. Eli meillä tosiaan Sissi on 1v leikattu tyttö, sirutettu ja rokotukset kunnossa. Hänen hintansa oli 80e:) Leikkaamattomat olivat n.50e ja leikatut 80e:) ja tämä maksu siis on kisun hoitokuluista mitä on mennyt ennen kuin otat hänet:) Tietenkin joudut allekirjoittamaan pari lappua ja tietoja täyttelemään toiseen:) Ei ole paha homma:)

    • ottaa kissa

      ihana idea tarjota koti kodittomalle! vastaukset muihin asioihin tulikin jo muiden viesteissä, mutta yhden kokemuksen tiedän kun kaverini otti löytökodista kissan. aivan valtavan ihana! kaveri oli käynyt kissakodissa ja heti oli silmään napannut tämä neitonen, joka oli silloin noin neljävuotias.nyt on jo elämänsä ehtoopuolella. tunsivat heti jonkinlaista yhteenkuuluvuutta. kissa seuraa kaveriani kaikkialle ja kun kaverini tulee kotiin töistä kisu melkeinpä hyppää syliin, naukuu, nuolee, puskee, kehrää... katsos vaikka kissakotikattila.net in sivuja. siellä on tarinoita ihmisiltä jotka ovat ottaneet kissan löytökodista

    • minä vaan

      Kannattaa ottaa löytöeläinkodista kissa, usein ovat aivan mahtavia persoonia. itselläni oli joku vuosi sitten löytöeläinkodista otettu kissa, olin opiskelija ja asuin kerrostaloyksiössä ja sain kissan pennun löytöeläinkodista. Pieni korvaus piti maksaa ja allekirjoittaa "sopimus" johon tuli yhteystiedot ja jossa lupauduin leikkauttamaan kissan heti sen tullessa sukukypsäksi. Tämä kissaherra oli aivan mahtava persoona, erittäin kiltti, ihmisystävällinen, seurallinen ja tuli toimeen lasten ja muiden eläinten kanssa. Valitettavasti jouduin etsimään kissalle uuden kodin sen ollessa kaksi vuotias, koska muuttoni aikana se oli väliaikaisesti maalla hoidossa (useamman kuukauden, koska itselläni ei ollut tuolloin asuntoa) eikä sopeutunut takaisin kerrostaloon. nyt kisu onkin hyvässä kodissa maalaistalossa :)
      Suosittelen lämpimästi löytökissan ottoa, kunhan ei ota säälistä sellaista kissaa joka ei vastaa toiveita. tällä lähinnä meinaan luonteenpiirteitä.

      • sip-su

        ..velvoittavat uuden omistajan siihen, että koti johon kissa tulee, jää varmasti sen viimeiseksi eikä kissa joudu kiertoon. Myöskään valvomatonta ulkoilua ei hyväksytä! Jos tulee tilanne, ettei muka kissaa voikkaan enää pitää, siitä ilmoitetaan löytöeläinkotiin ja keskustellaan jatkosta. Näin ainakin isommissa kaupungeissa.


    • musukissa

      Minä sain kissani löytöeläintarhasta ilmaiseksi seitsemän vuotta sitten kerrostaloasuntoon. Päivääkään en ole katunut päätöstäni hankkia jo aikuinen hylätty leikkaamaton kisuparka. Muru on nyt 8-vuotias, se on saanut kerran pennut (joille etsittiin hyvät kodit), se on leikattu ja madotettu (jota se ei ollut meille tullessaan). Muru oli alussa hirmuisen arka ja epäluuloinen, se raapi minua paljon, mutta sitten kun se sai pennut ja se leikattiin, se rauhottui täysin, ja on säyseä kuin lammas nykyään! Rakkaudella Murusta on kasvanut hieno kissa. Meillä "tarkastuskäynti" tehtiin samalla, kun kissa meille tuli.

    • miu_

      tuli kissa eläinsuojeluyhdistykseltä n. 4 vuotta sitten. Kissa oli minulle tullessaan suunnilleen puolivuotias, komia uros, josta kasvoi paljon vielä suurempi ja komiampi. ;)

      Ennen kuin kissa tuli meille, meillä kävi toinen löytökissa tutustumassa (käsittääkseni kissa voidaan ottaa myös koeajalle) ja siinä samalla katsottiin paikat. Kissan luovutuksen jälkeen ei eläinsuojeluyhdistykseltä olla yhteydessä, minkä ymmärrän, sillä heiltä luovutetaan melkoinen määrä kissoja joka vuosi, eikä heillä riitä aikaa kenenkään kissanomistajan "kyttäämiseen", eri asia tietenkin jos joku ilmoittaa huonosta kissanpidosta.

      Todella ihana ja reipas olento tämä omani! Kannattaa mennä rohkeasti katselemaan, kissoja on monenlaisia, eivät kaikki ole arkoja..

    • sip-su

      Kissat luovutetaan luotettavan oloisiin ja maksukykyisiin koteihin. Mulle ei opiskelijana olo ollut este. Eikä missään nimessä kerrostalo, löytiksiltähän kissat luovutetaan ehdottoman sisäkissoiksi! Kämpän koko voi olla asia josta voi tulla erimielisyyttä.

      Kissat leikataan ja rokotetaan valmiiksi, sinun täytyy vain maksaa. Ikävä kyllä tarkastuksia ei resurssien puutteiden vuoksi juurikaan ehditä tekemään, mutta siksipä et heti kissaa saa mukaan, vaan sinua haastatellaan ja käsketään kotiin vielä miettimään. Sillä aikaa päätetään ansaitsetko kissan.

      Meillä kukaan kolmesta ei ole arempi tai viiropäisempi kuin normaalitkaan kissat. Vaan aivan hurmaavia persoonia! Päinvastoin kissat ovat onnellisia kun pääsevät pois pienestä kopista. Kannattaa varautua kuitenkin kaikkeen, aivan kuten vaikka maatalon vahinkopentujen tai minkä tahansa kissan kanssa. Paljon rahaa syövä sairaus voi piillä ja ilmetä vasta myöhemmin. Ja rahaa palaa joka tapauksessa!

      Suosittelen kyllä, kämppäsi koosta tietenkin riippuen, harkitsemaan kahta kissaa. Et kuitenkaan ole kissan mielestä tarpeeksi kotona, ja kissa kaipaa lajitoverin seuraa.

      • -diih-

        No mites, kun sanoit, että niitä ei kerrostaloon anneta, niin kerrostaloissahan kissat juuri ovat sisäkissoja? Eikös kissa ole aika yleinen kerrostalon lemmikki? Valjaissa veisin kyllä pihalle tietysti jos kissa vaan siihen suostuu.
        Kämppäni tulee varmaan olemaan sellanen reilu 30 neliöö että sinne tuskin kahta kissaa mahtuu. Ja oon käynyt tuol eläintalon sivuilla ja siel on niitäkin kissoja, jotka haluaa olla ainoina kissoina.
        Ja miten toi maksukykyinen luokitellaan? Pitääkö olla rikaskin vai mitä? Tarkastetaanko tiliotteet kenties? Kyllä mulla yksi kissa on vara elättää, ehkä kaksikin, ei se siitä ole kiinni, ja tarvittaessa eläinlääkäriinkiin on varaa. Mutta opiskelija olen, joten tuhottomasti tota rahaa ei tietysti ole!


      • sip-su
        -diih- kirjoitti:

        No mites, kun sanoit, että niitä ei kerrostaloon anneta, niin kerrostaloissahan kissat juuri ovat sisäkissoja? Eikös kissa ole aika yleinen kerrostalon lemmikki? Valjaissa veisin kyllä pihalle tietysti jos kissa vaan siihen suostuu.
        Kämppäni tulee varmaan olemaan sellanen reilu 30 neliöö että sinne tuskin kahta kissaa mahtuu. Ja oon käynyt tuol eläintalon sivuilla ja siel on niitäkin kissoja, jotka haluaa olla ainoina kissoina.
        Ja miten toi maksukykyinen luokitellaan? Pitääkö olla rikaskin vai mitä? Tarkastetaanko tiliotteet kenties? Kyllä mulla yksi kissa on vara elättää, ehkä kaksikin, ei se siitä ole kiinni, ja tarvittaessa eläinlääkäriinkiin on varaa. Mutta opiskelija olen, joten tuhottomasti tota rahaa ei tietysti ole!

        Sanoin ettei opiskelijana olo ollut este kissan ottoon, eikä myöskään kerrostalo asuntona. Se ei varsinkaan, koska sisäkissoiksi tulevat.

        Kyllä minäkin opiskelijana sain kaksi kissaa elätettyä ja rahaa löytyi jopa niihin yllärilääkärikuluihin joita aina tulee. On silti hyvä olla jokin takaovi josta lainata. Maksukykyinen on varmastikin sellainen, joka maksaa ilomielin ne lääkärikulut, joita löytis on kissaan upottanut, eikä marise siinäkään kohtaa, kun tulevista kuluista puhutaan. Viimeisin kissani löytikseltä maksoi paukkuna melkein 200e, siihen sisältyi 2xrokotus, sterilointi ja FIV-ja FeLV-testit. Tarvikkeet olikin omasta takaa.

        Säästövinkkejä:
        -Syötä ehdottomasti laaturuokaa eläinkaupasta, tulee paljon halvemmaksi, koska sitä kissa syö paljon vähemmän kun on täyttä tavaraa. Säästät näin myös lääkärikuluissa. Netistä tilattava Acana on vissiin halvin laaturuoka.

        -Osta hiekaksi maatalous-tai rautakaupoista lämmityspuupellettiä, Vapo ja Biowatti, 20kg/6e, julmetusti halvempaa kuin kissanhiekat tai puupelletit!

        -Väkerrä mielikuvituksellinen kiipeilypuu itse, saat samalla sisustukseen sopivan ja paljon laadukkaamman.


      • -diih-
        sip-su kirjoitti:

        Sanoin ettei opiskelijana olo ollut este kissan ottoon, eikä myöskään kerrostalo asuntona. Se ei varsinkaan, koska sisäkissoiksi tulevat.

        Kyllä minäkin opiskelijana sain kaksi kissaa elätettyä ja rahaa löytyi jopa niihin yllärilääkärikuluihin joita aina tulee. On silti hyvä olla jokin takaovi josta lainata. Maksukykyinen on varmastikin sellainen, joka maksaa ilomielin ne lääkärikulut, joita löytis on kissaan upottanut, eikä marise siinäkään kohtaa, kun tulevista kuluista puhutaan. Viimeisin kissani löytikseltä maksoi paukkuna melkein 200e, siihen sisältyi 2xrokotus, sterilointi ja FIV-ja FeLV-testit. Tarvikkeet olikin omasta takaa.

        Säästövinkkejä:
        -Syötä ehdottomasti laaturuokaa eläinkaupasta, tulee paljon halvemmaksi, koska sitä kissa syö paljon vähemmän kun on täyttä tavaraa. Säästät näin myös lääkärikuluissa. Netistä tilattava Acana on vissiin halvin laaturuoka.

        -Osta hiekaksi maatalous-tai rautakaupoista lämmityspuupellettiä, Vapo ja Biowatti, 20kg/6e, julmetusti halvempaa kuin kissanhiekat tai puupelletit!

        -Väkerrä mielikuvituksellinen kiipeilypuu itse, saat samalla sisustukseen sopivan ja paljon laadukkaamman.

        Ymmärsin ton niin, että ei missään nimessä kerrostaloasuntoon anneta, koska ovat sisäkissoja ja liian vähän tilaa. Vois tosiaan pestä rillit, jos sellaset omistaisin! *nolo*
        Kiitos vinkeistä!


      • miksi ei?
        -diih- kirjoitti:

        No mites, kun sanoit, että niitä ei kerrostaloon anneta, niin kerrostaloissahan kissat juuri ovat sisäkissoja? Eikös kissa ole aika yleinen kerrostalon lemmikki? Valjaissa veisin kyllä pihalle tietysti jos kissa vaan siihen suostuu.
        Kämppäni tulee varmaan olemaan sellanen reilu 30 neliöö että sinne tuskin kahta kissaa mahtuu. Ja oon käynyt tuol eläintalon sivuilla ja siel on niitäkin kissoja, jotka haluaa olla ainoina kissoina.
        Ja miten toi maksukykyinen luokitellaan? Pitääkö olla rikaskin vai mitä? Tarkastetaanko tiliotteet kenties? Kyllä mulla yksi kissa on vara elättää, ehkä kaksikin, ei se siitä ole kiinni, ja tarvittaessa eläinlääkäriinkiin on varaa. Mutta opiskelija olen, joten tuhottomasti tota rahaa ei tietysti ole!

        kyllä niitä kissoja kerrostaloon annetaan en ole kuullutkaan kissatalosta joka ei kissoja kerrostaloon antaisi...? kaverini otti kaksi löytökissaa n.35neliön kerrostalo kämppään. pääasia on että kissat saavat hyvän ja huolehtivan kodin. ei ne siellä mitään tiliotteita tarkasta. maksukykyinen tarkoittaa sitä että olet kyvykäs huolehtimaan kissoistasi, ruokkimaan, hoitamaan ja muutenkin elättämään, joka todennäköisesti olet. rohkeasti katselemaan niitä kissoja kissataloon! jos et heti löydä mieleistä, voit jättää paikanpäälle yhteystiedot, niin ilmoittavat jos uusia kenties sinulle sopivia kissoja tulee. jos haluat kaksi kissaa kannattaa siis tietysti ottaa kissa joka tulee toimeen muidenkin kanssa.onnea kissanetsintään!


      • emäntä

        Ota ihmeessä kisu löytöeläintalosta. Mielellään sellaisesta, jossa kissoja pidetään vain lain vaatimat 15 vrk ja piikitetään sitten. Käytäntö vaihtelee paikasta riippuen.

        Omat kissani ovat löydökkejä ja suloisia kuin mitkä, eivät yhtään arkoja.

        Yksiössä minäkin kissoineni elän, ja hyvin menee. Parveke tosin on olemassa, ja sinne olen asentanut verkon, ettei kukaan meistä putoa.

        Neliömäärää tärkeämpää on tilankäyttö. KIIPEILYPUU on oleellinen. Tarpeeksi korkea, jossa on useita tasoja. Kissa ei viihdy lattialla. Sen olisi myös saatava käydä hyllyillä, pöydillä jne., vaikka jotkut paikat kuten ruokapöytä olisivatkin kiellettyjä.

        Virikkeet ovat tarpeen kissalle, ja seura. Opiskelijana oletkin ehkä paljon kotona - hyvä juttu.

        Rohkeasti vaan kysymään löytöeläinten talteenottopaikoista. Tosiaan, voisitko harkita sellaista jossa kiltitkin kissat tapetaan ellei kahdessa viikossa löydy kotia... Voit pelastaa suloisen pennun kuolemalta.

        Aakkosellisen luettelon koko maan löytöeläinten talteenottopaikoista löydät Riistapirtin Kennelin sivuilta:
        http://wnet.suomi.net/kotisivu/riistapirtin.kennel/www/index.html

        Jos linkki on liian pitkä niin hae Googlesta "riistapirtin kennel".

        Onnea lemmikin hankintaan!:)


      • Kisuliini

        Löytöeläinkodista kissa (Jokioisilta). Mieheni kisumme haki. Häntä haastateltiin ja kissamme maksoin n.40€ (?). Topi tuli heti ensimmäisenä nuuskimaan ja puskemaan.
        Topi oli muistaakseni n.5kk kun hankimme sen. Aluksi Topi oli aika arka ja hieman kärttyinen, repi tapetit yms...Sitten kisumme leikattiin ja Topi rauhoittui paljon. Täytyy sanoa, että kissamme on kyllä erikoinen yksilö; käy wc-pytyllä asioillansa, määkii kuin lammas ja jos on vieraita kylässä, niin tämä herra ei ole niitä huomaavinaankaan.
        Mieheni on aivan hullaantunut Topiin (vaikka ei sitä aina myönnäkään) Ostaa Topille eläinkaupasta laadukkaat ruuat ja hiekat.
        Topi on elokuussa 4-vuotias, joten paljon on yhteistä taivalta edessä.


    • löytöeläinsuojasta

      ja todella lutuinen ja hellyyttävä pikku karvapallero on ollut koko ajan:) ihmettelen vain kun ei ole tullut tarkastuspuhelua että miten sujuu jne. koirien kanssa soittavat mutta miksi eivät kissojen... :(

    • eevi

      Otin eläinsuojalta nuorehkon metsästä löydetyn emokissan, jonka poikaset päästettiin sateenkaarisillalle (todettiin liian ihmisaroiksi). Neiti oli todella arka ja sähisi ja murisi kaikille. Se ei kuitenkaan raapinut tai purrut ketään. Lemmikkiä ei kai pitäisi ottaa säälistä, mutta halusin antaa tytölle mahdollisuuden onnelliseen elämään. Ehkä joku oli sen hylännyt. Kuitenkaan se ei ehkä ollut täysin villikissa, hieman villiintynyt vain.

      Alku oli hankalaa.Sisäsiistiksi piti opetella ensin uudestaan ja ei ole sen jälkeen tapahtunut vahinkoja. Leikattuna se on vähän rauhallisempi. Neito on kesyyntynyt huimasti ja aivan ihanaksi leidiksi on paljastunut. Kohta on vuosi yhteiseloa ja uusi kissakaveri ja tarha ovat auttaneet paljon tyttöä. Neiti hyväksyy minun lisäkseni isäni. Eikä se haittaakaan, emme olleetkaan ottamassa vieraille mitään viihdykettä. Neitini pelkää syliä, mutta ei sitä tarvitakaan.

      Jos olet kärsivällinen niin harkitse arempaa kissaa. Siitä saa todellisen ystävän, kun luottamus palautuu. Arat kissat ovat usein löytöeläintalojen vakioasukkaita ja ne ovat pitkään odottaneet omaa kotia. Kaikille arempi kissa ei käy, mutta moni mahtava persoona jää huomaamatta, kun etsitään sitä rohkeaa syliloista. Onneja uuden perheenjäsenen hankintaan:)

    • cätcätc

      Meidän löytökissa on todella älykäs. Hän paskoo emännän tyynylle aina kun hänen mielestä hiekkalaatikko on liian likainen.

    • tulkaajärkiinne

      löytökissat ovat sopeutuneet suomen luontoon. niitä ei pidä missään tapauksessa vangita sisälle. vain luonnossa elävä kissa voi saalistaa lajityypillisesti, mikä on kissalle välttämätöntä. kissat eivät saa oikeaa ravintoa, muuta kuin saalistamalla. on huomattava myös, että kissaa ei ole tuotu suomeen lemmikiksi, vaan hyötyeläimeksi. tämän ymmärtäminen on tietenkin melkein mahdottomuus uusavuttomassa yhteiskunnassa. kissat levittävät ihmisiin fyysisiä ja psyykkisiä sairauksia. nykyajan kissa on pelkkä turhake, joka on niin paha riesa, että olisi tarpeellista kieltää kissojen elättäminen kokonaan. toivottavasti tulette kissalliset järkiinne.

      • trollille

        Loppuiko mielikuvitus koirapalstalla?


      • lekuriauttaa
        trollille kirjoitti:

        Loppuiko mielikuvitus koirapalstalla?

        loppuiko lääkkeesi luuulotautisi hoidossa


      • ostoksille
        lekuriauttaa kirjoitti:

        loppuiko lääkkeesi luuulotautisi hoidossa

        Loppui, mutta onneksi marketista lisää saa.


      • lekuriauttaa
        ostoksille kirjoitti:

        Loppui, mutta onneksi marketista lisää saa.

        psyykelääkkeitä ei myydä marketeissa. olet sekaisin. mene läkäriin.


      • ohrapirtelö
        lekuriauttaa kirjoitti:

        psyykelääkkeitä ei myydä marketeissa. olet sekaisin. mene läkäriin.

        Keppana riittää ihmisen onnellisena pitämään. Kokeile itse jos ikä riittää.


      • psyykeongelmia
        ohrapirtelö kirjoitti:

        Keppana riittää ihmisen onnellisena pitämään. Kokeile itse jos ikä riittää.

        mitenhän se toimii neuroleptien ja ssri lääkityksen rinnalla. tullut jo kymmenisen vuotta napsittua.


      • mellanöl
        psyykeongelmia kirjoitti:

        mitenhän se toimii neuroleptien ja ssri lääkityksen rinnalla. tullut jo kymmenisen vuotta napsittua.

        En tiedä. En ole kokeillut. Olut riittää.


    • riesojaovat

      kissat aiheuttavat mm. skitsofreniaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe