Onko palstalla kaurapuuron ystäviä ?

Anonyymi-ap

Kaurahiutaleet on testattu. Mikä on sinun lempikaurahiutaleesi ?
Testin tulos kertoo, että jos kaipaa kunnon rouheaa ja maultaan kauraisinta puuroa, on Myllyn Parasta täysjyvä kaurahiutale hyvä valinta. Sen sijaan pehmeän ja sileän puuron ystäville Nalle pikakaurahiutale voi olla mieluisa vaihtoehto. Elovena taas tarjoaa hieman näitä molempia. Monta muutakin merkkiä on. Itse syön "Kotimaista" pikakaurahiutalepuuroa, koska en ole tullut ajatelleeksi, että niissä voisi olla eroja. Olen valinnut varmasti kotimaisen enemmän asiaa miettimättä.
Taidan kokeilla seuraavaksi Myllyn Parasta.

Kattilassa ja mikrossa valmistettuna puurojen koostumukset muistuttivat hyvin paljon toisiaan.

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000011534272.html

71

553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Syön kaurapuuroa sekä aamulla että illalla. Sekaan laitan proteiinijauhetta,
      koska ruuasta on vaikea saada tarpeeksi proteiinia, kun on ongelmia
      mitä vatsa kestää syödä. Suosikkimerkkiä ei ole. En ole kokeillut
      Myllyn Parasta. Ehkä kokeilen.

    • Anonyymi

      Myllyn paras ja Nalle toinen, täysjyväpikakaurahiutaleita, 1 min keitän joka aamu.

    • Myllyn paras Luomu kuituinen kaura.

    • Anonyymi

      Aikoinaan en välittänyt kaurapuurosta, terveydellisistä syistä sittemmin totuttelin tykästymään siihen. Pelkkä kaurapuuro on onnettoman makuista, kourallinen pakaste mustikoita, vähärasvaista raejuustoa ja tilkka maitoa nykyään. Eri versioita voi kehitellä voita silmään sano hullu kun puuroa mätti suuhun.

      • Anonyymi

        Pitäisiköhän hankkia ihan vain puuroa varten voita. Voi antaa erilaisen maun
        kuin kasvismargikset.


    • Anonyymi

      Olen kaurapuuron ystävä ja olen syönyt Elovena kaurapuuroa. Ajattelin itsekin, että pitäisi kokeilla Myllyn Paras kaurahiutaleita.

    • Anonyymi

      Pidän kaurapuurosta, mutta aika harvoin tulee tehtyä.
      Elovenaa yleensä.

      Päälle sokeria ja voinokareet.

      • Anonyymi

        Meni pilalle noilla kahdella, hei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meni pilalle noilla kahdella, hei.

        Ei varmaankaan mene pilalle. Makuja on monenlaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei varmaankaan mene pilalle. Makuja on monenlaisia.

        Sokeri on epäterveellistä, vaikka maistuukin hyvälle. Eikä voikaan mitään superterveellistä ole.


    • Anonyymi

      Myllyn paras on ruotsalaisen Lantmännenin omistama. En osta.

      • Anonyymi

        Ei minua haittaa. Ei leipien ruiskaan enää ole kotimaista. Se on yleensä Puolasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei minua haittaa. Ei leipien ruiskaan enää ole kotimaista. Se on yleensä Puolasta.

        Nykyään leipien ruis on kai taas enimmäkseen kotimaista.
        Ruista on tuotu Venäjältä, Saksasta ja Puolasta.


    • Anonyymi

      Itse vaihtelen merkkejä.laitan joukkoon leseitä että on terveellistä. Olen ostanut hiutaleita lidlstä, s marketista ja milloin mistäkin

      • Anonyymi

        Kuidun saamiseksi minäkin ole joskus lisännyt kauraleseitä tai ruisleseitä, ruisleseet
        antavat hyvää lisämakua.


    • Anonyymi

      Ruoka kaupasta minäkin ostan Elovehnähiutaleita.

    • Anonyymi

      Isoja kokojyväkaurahiutaleita ostan, en muista kuka valmistaa, ovat pussissa. Joskus myös viljelijältä suoraan, ne ovat vähän kalliimpia. Mutta myös Kotimaista ja Myllyn parasta. En koskaan pikahiutaleita, kun mietin onko niistä prosessoitu jotain tärkeää ainetta pois.
      Joskus teen namia, sulatan voita ja öljyä pannussa, laitan siihen kaurahiutaleita ja fariinisokeria ja vähän paistan. Tykkään mahdottomasti.
      Aika paljon niitä kuluu kun lähes joka päivä käyttää.

      • Anonyymi

        Ei pikakaurahiutaleissa oli mitään prosessoitu pois. Ne on ikäänkuin esikypsytetty.


    • Anonyymi

      Mielstäni hyvä valinta on Kotimainen kaurahiutale+kuitu.
      Kaurahiutaleita+suolaa+ hiukan kanelia+ kiehuvaa vettä ja anna sen vetäytä hieman ja sitten LY karamaitoa ( veden määrä ) ja kuumenna mikrossa ja maistuu..

    • Keitän kaurapuuroa pari kertaa viikossa, käytän ruotsalaisia kaurahiutaleita ja keitän puuron aina kiehuvaan vetee, muutaman minutin keittoaika, niin että se jää melko karkeaksi. Tavalliset Axa-kaurahiutaleet ihan parhaat, olen verrannut Elovenaan, jota olen ostanut aina Suomesta kesäisin muutaman paketin mukaan, mutta me nyt ollaan kyllä totuttu tähän ruotsalaiseen, vähän suurempaan hiutalekokoon.

      Minulle ihan sama onko suomalainen vai ruotsalainen, maku ja koostumus ratkaisee, hinta ei yleensä päätä huimaa.
      Joskus laitan omenaa renkaina tai kuutioina mukaan jo keittäessä ja kanelitangon. Suolaa hyppysillinen ja nautitaan omenavoin, maidon, kurpitsansiemenien, pähkinöiden tai muslin kera

      • Anonyymi

        Sinun kaurapuurosi on vähän erilainen ja kuulostaa maukkaalta.
        Kaurapuuroakin voi "tuunata", ei ole tullut mieleeni, kiitos vinkeistä !


    • Meillä syödään useimpina arkiaamuina jotain puuroa. Elovena täysjyväkaurahiutaleet valitsen useimmiten ja keitän välillä maitoon, tulee lempeä maku ja koostumus. Elovenassa on nostalgiaa, minulla on myös ihana juhlavuoden peltinen säilytyspurkki, kansallispukuinen neito elopellolla kauralyhde kainalossa. Raisio- konserniin kuuluu myös Nalle-sarja , joista suosikki on kaura-ruis, siitä saa mukavan hienojakoista puuroa nopeasti. Neljän viljan puurosta tulee rouheampaa.

      Puuron päälle laitetaan yleensä marjoja , jotkut hedelmälohkotkin sopivat, voisilmäkin joskus. Maitoa lasiin. Riisipuurosta tulee varmaan oma aloituksensa , kohtahan sen sesonki alkaa.

      • Anonyymi

        Nalle-puurot on myös hyviä, varsinkin Neljän viljan puuro.


    • Anonyymi

      Käytännön syistä aamutoimia helpottaakseni laitan meille kahdelle annospikapuuroa, se on valmis annos pussissa, kuumaa vettä päälle, ja valmista tulee. Kallista on, muihin verrattuna, mutta jaksan maksaa. Ja, jos haluaa matkustellessaan syödä aamupuuroa, niin pusseja mahtuu laukkuun aika paljon.

      • Elovena annospikapuuro joulukalen­teri näyttää olevan tänä syksynä myynnissä.


      • Anonyymi

        Minun annokseni on 1 dl kaurahiutaleita ilman valmispussia.
        Syön muutakin aamulla.


    • Anonyymi

      En ole kaurapuuron ystävä, mutta hyvän päivän tuttu kyllä. Eli en syö päivittäin, en yleensä aamuisin vaan silloin tällöin iltaisin. Tällä hetkellä näyttää olevan Kotimaista.
      Ihan vaan Keijusilmä puuron päällä.

      • Anonyymi

        En minäkään ole suuremmin ollut puurojen ystävä. Työaikana söin joskus Neljän
        viljan puuroa. Jostain syystä eläkkeelle jäätyäni puuro jäi ensin pois, mutta viime vuosina
        olen alkanut syömään sitä taas joka aamu. En osaa enää olla ilman. Syön puuroni
        kauramaidon ja Becel-nokareen kanssa.


    • Anonyymi

      Pikakaurahiutaleissa ei ole muuta eroa tavallisiin kuin, että ne on
      esikypsytetty ja ne ovat hiukan pienempiä kooltaan. Sen ansiosta ne kypsyvät
      puuroksi nopeammin kuin tavalliset hiutaleet. Mikrossa lautasella ne
      kypsyvät ohjeen mukaan noin 1-1,5 minuutissa. Minä annan kypsyä pari
      minuuttia. Laitan hiutaleet veteen turpoamaan joskus jo edellisenä iltana niin turvonneet hiutaleet eivät "lentele" mikrokupuun.

      Syön puuron kauramaidon kanssa. Käytän "Kotimaista" kauramaitoa.
      Kauramaito säilyy avaamattomana (huoneenlämmössäkin) kuukausia,
      Siinä on kalsiumia ja hitusen joitain vitamiineja ja se maistuu raikkaalta.
      En juo maitoa. Kahvin kanssa käytän joskus kahvikauramaitoa.
      Sekin on yllättävän hyvää. Jos sitä jää käytän sen puuroon.
      Myös kalakeittoon laitan kauramaitoa, mutta vasta lautasella.
      Joskus teen kirkasliemistä kalakeittoa.

      Kauramaito sopii kaikkeen mihin maitokin ja sen etu on pitkä säilyvyys.

    • Ei aamulla kun silmät saa auki maistu karjalanpaisti peruna, siksi kaurapuuro mustikoitten tai puolukoitten kanssa, päälle juhlamokka kahvit

      • Anonyymi

        Karjalanpaisti ja hyvä peruna ! Se sai veden kielelle.


    • Anonyymi

      Halpoja pikakaurahiutaleita.

      Nyt kai s:n kotimaista. Ihan toimivia. Mitta visibliniä, teelusikka sokeria, snadisti suolaa, kraanasta vettä ja mikroon.

      Melkein aina kyytipojaksi panaani. Nyt lisäks pari mandariinia. Joskus marjoja puuron sekaan, mutta nyt ei, koska on noita hedelmiä.

      Olin unohtanut kaurapuuron, yleensäkin puurot. Jouduin muutama vuosi sitten sairaalaan ja siellä tykästyin kaurikseen. Nykyisin syön joka aamu. Lisäks kaurapuuroon helppo sotkee visiblin, vatsantoimintakin pysyy ok.

      Pitäis kokeilla muitakin puuroja, voi olla kaura alkaa jossain vaiheessa kyllässtyttään. Maustetta kun vaihtelee ainakin toistaiseksi huilannut hyvin.

      Eri brändien välillä ei erikoisempia eroja ole huomannut, kaikki kaurasta ja kauran makuisia.

      =DW=

    • Anonyymi

      Onko kukaan kokeillut ? Kuulemma veteen valmistettu puuro saa ihanan samettisuuden, kun joukkoon lisätään kananmuna.

      Muna ja vaikkapa siemenet tuovat puurolle proteiinia, jolla saa päivän
      hyvin käyntiin.

      Itse laitan puuron sekaan proteiinijauhetta. (Prisma-ruokakaupasta ostan)

    • Anonyymi

      Elovena Iso-kaurahiutaleilla tulee ehdottomasti paras ja maistuvin kaurapuuro. Sitä pitää keittää sen 17-20 min, ja antaa vielä levätä 5 min, mutta vaiva kannattaa.
      Voisilmän kanssa syntisen hyvää puuroa.
      Kotimaista tai Elovena-hiutaleita käytän myös niitä joita keitetään se 5 min tai 8 min. Koskaan en käytä pikahiutaleita, niistä tulee vetinen räkäpuuro.

      • Anonyymi

        Tuo viimeinen lause on vetinen vale, just söin täysjyvistä keittämäni pikakaurapuuron, ja erinomaista oli taas. 1 min keitän aina, ja n.20 min annan muhia, eikä tartte voisilmiä tai muitakaan lisukkeita, on sen verran hyvää....!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo viimeinen lause on vetinen vale, just söin täysjyvistä keittämäni pikakaurapuuron, ja erinomaista oli taas. 1 min keitän aina, ja n.20 min annan muhia, eikä tartte voisilmiä tai muitakaan lisukkeita, on sen verran hyvää....!

        Ei ole vale! Se on makuasia. Yksi tykkää vellistä, toinen puurosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole vale! Se on makuasia. Yksi tykkää vellistä, toinen puurosta.

        Puuro kun ei kelpaa ilman voita tai sokeria, on huonoa puuroa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo viimeinen lause on vetinen vale, just söin täysjyvistä keittämäni pikakaurapuuron, ja erinomaista oli taas. 1 min keitän aina, ja n.20 min annan muhia, eikä tartte voisilmiä tai muitakaan lisukkeita, on sen verran hyvää....!

        Ei ne takuulla täysjyviä olleet vaam hiutaleita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puuro kun ei kelpaa ilman voita tai sokeria, on huonoa puuroa.

        Eikö sitä ihmiset mielestäsi saa edes viimeisinä elinvuosinaan syödä puuroaan miten haluavat? Vaikka sitten voilla, sokerilla, hillolla, tai vaikkapa savukinkulla?
        Miksi iänkaiken pitäisi myötäillä muita, jopa ventovieraita?
        Sitäpaitsi mm. A, D, ja E-vitamiinit ovat rasvaliukoisia vitamiineja, eli tarvitsevat rasvaa imeytyäkseen elimistöön.
        Voisilmä puuroon, ja ruoan jälkeen vitamiinit, niin saa hyvän päivän aloituksen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö sitä ihmiset mielestäsi saa edes viimeisinä elinvuosinaan syödä puuroaan miten haluavat? Vaikka sitten voilla, sokerilla, hillolla, tai vaikkapa savukinkulla?
        Miksi iänkaiken pitäisi myötäillä muita, jopa ventovieraita?
        Sitäpaitsi mm. A, D, ja E-vitamiinit ovat rasvaliukoisia vitamiineja, eli tarvitsevat rasvaa imeytyäkseen elimistöön.
        Voisilmä puuroon, ja ruoan jälkeen vitamiinit, niin saa hyvän päivän aloituksen!

        Kasvirasvakin on rasvaa. Ei voita välttämättä tarvita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ne takuulla täysjyviä olleet vaam hiutaleita.

        Takuulla paketissa lukee et ovat täysjyvähiutaleita. Huijaako ne kuluttajia? Kerro ihmeessä jos tiedät asiasta jotain!


    • Keitän ohrapuuron ja neljän viljan puuron kerran viikossa, grahampuuroa samoin. Neljän viljanpuuron syön puolukkasurvoksen ja maidon kanssa, grahampuuroon teen marjakiisselin tai marjakompotin ja kaadan maitoa viimeisenä lautaselle. Ohrapuuron syön voisilmän ja maidon kanssa. Noin kerran kuukaudessa keitän ihanan vispipuuron puolukasta tai karpaloista ja mannaryyneistä.

    • Anonyymi

      Rouheisista kauraryyneistä tehty puuro pitää nälän poissa n. 4 tuntia.
      Lisään jo valmistusvaiheessa nokareen voita. Päälle laitan puolukkahilloa
      ja syön maidon kera. Pitää diabeteksenkin kurissa ja paino on alkanut
      laskea.

    • Anonyymi

      Silloinkun vielä söin kaupan puuroja, oli se aina myllyn paras. Se tuntui makoisammalta. Sitemmin hurahdin puuroihin lisää ja hankin oman myllyn.

      Nykyään ostan suoraan tuottajalta. Koska siten saa tuoreempaa kauraa, kun kauan hyllyillä asustelleet.

      Luin kauan sitten kirjan jossa kerrottiin sotien ja pula-aikojen jälkeen sairaalaan viedystä tuoreesta viljasta seurasi ihmeparantumisia.

      No lapsukainen muistaa ahdistavana ainaisen kaura puuron syönnin. Mutta ohrapuuro on kuulemma todella hyvää. No resepti siihen tuli isomummolta.

      Voita en ole kokeillut puuron päälle, mutta mustikkakeitto, pelkkä maito ja islannin jugurtin kanssa jotain hyvää. Nyt se on ollut tylsästi edelliskesänä tehtyä omenahilloa.

      Mutta siis metsästän aina mahdollisimman tuoretta viljaa.

    • Puurokulttuuri on rikas, niin on sanastokin. Yleensä keitämme puurot hiutaleista, jotka voivat olla litistettyjä tai höyrytettyjä, esikypsytettyjä pikaisia, kooltaan pieniä tai suuria. Ohrapuuron keitämme suurimoista eli arkikielellä ryyneistä, kuten riisipuuronkin. Suurimot voivat olla kokonaisia tai rikottuja, jyvistä on aina ensin uloimmat kerrokset poistettu. Uunipuuro molemmista on herkkua ja valmistuu vaivattomasti. En ole vuosikausiin tehnyt, sillä kahden hengen annos on niin pieni, että tahtoo kuivahtaa astian reunoihin.

      Mannasuurimot valmistetaan erottamalla vehnänjauhatuksen yhteydessä karkeat ydinrakeet mannasuurimoiksi. Vispipuuro puolukoista, karpaloista, karviaisista, punaherukoista ja raparperistä on suurta herkkua, ja lapsuudessa toivoimme äidin tekevän suklaapuuroa kaakaojauheen avulla.

      Laitan mieluiten mustikoita puurojen päälle, myös mustaherukat sopivat aromikkaana vastapainona puuron lempeälle maulle, Savossa on puhuttu hutusta , varsinkin jauhopuurosta. Muistatte varmaan myös lastenlorun: Harakka huttua keittää, hännällänsä hämmentää, käyttää sulkakämmentään, suolat sekaan heittää. Antaa tuolle pojalle, tuolle pojalle ....Sormileikki jatkuu veden hakuun, on kiviä, kantoja ja lopulta kaivo kainalossa.

      Keittääkö joku tattaripuuroa? Sitä en ole maistanutkaan.

      • Tattaripuuroa, (bovete?) olen keittänyt toin Suomesta puuroryynut. Blinejä olen tehnyt tattarijauhoista. Mutta tattaripuuro ei päässyt oikein suosioon meidän aamiaispöydässämme. En muista oikein miksi.
        Talkkunaa meillä kotona syötiin, en muista enää minkä puuron päällä vai sinänsä maidon kanssa. Eikö se ole jotain hernejauhoa?


      • Anonyymi

        Rikoituista Tattariryyneistä teen joskus tuorepuuroa. Illalla purkkiin Tattariryynejä, vettä, suolaa,ja jääkaappiin yöksi.
        Aamulla kaadan kuppiin, silppuan mukaan puolikkaan banaanin, ja surrutan sauvasekoittimella tasaiseksi muussiksi. Päälle mansikoita, ja nauttimaan. On hyvää ja terveellistä, sekä gluteenitonta.
        Keittämällä en ole Tattaripuuroa tehnyt.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Tattaripuuroa, (bovete?) olen keittänyt toin Suomesta puuroryynut. Blinejä olen tehnyt tattarijauhoista. Mutta tattaripuuro ei päässyt oikein suosioon meidän aamiaispöydässämme. En muista oikein miksi.
        Talkkunaa meillä kotona syötiin, en muista enää minkä puuron päällä vai sinänsä maidon kanssa. Eikö se ole jotain hernejauhoa?

        Talkkunassa on kauraa, hernettä, ja ohraa ainakin. Viilin päälle laitetaan.
        Pohjoisessa on ollut, ja voi olla vieläkin, talkkunaa jota keitetään puuroksi, mutta sen ainesosia en tiedä. Olen vain naapuriltani kuullut tuosta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Talkkunassa on kauraa, hernettä, ja ohraa ainakin. Viilin päälle laitetaan.
        Pohjoisessa on ollut, ja voi olla vieläkin, talkkunaa jota keitetään puuroksi, mutta sen ainesosia en tiedä. Olen vain naapuriltani kuullut tuosta.

        Pietolan puurotalkkuna sisältää ohraa.

        Ohranjyvät keitetään muuripadassa ja sen jälkeen paahdetaan uunissa, osa kuoresta irrotetaan kuorimakoneella ja sen jälkeen ohranjyvät jauhetaan.

        Hyvää puuroa. Tällä hetkellä kun minulla talkkunapuurojauhoa kaapissa.


    • Anonyymi

      Axe Grynblandning :)

      Gubbe 76

    • Anonyymi

      Riisiomenapuuro on herkkuani, mutta en jaksa riisipuuroa keitellä

    • Anonyymi

      Olen nyt kokeeksi ostanut erimerkkisiä pikakaurapuuroja enkä ole huomannut
      niissä mitään eroja. Päinvastoin tuntuu, että jokaisessa pakkauksessa on samaa,
      mutta sitä vain myydään eri nimellä.

      • Anonyymi

        Olen myös eri valmikstajien tekemiä syönyt, erot on aika pieniä, se on totta.


      • Anonyymi

        Miten ne voisivatkaan olla niin erilaisia ? Kaura on kauraa, ei muuksi muutu.


    • Anonyymi

      Kaiiki rakastavat puuroa.

    • Huomenta. Kaurapuuro lautasella. Oivariinisilimä ja raejuustoa. Lasissa sokeritonta vadelmakeittoa ja kaksi mukia juhlamokka . Näillä se päivä alkaa. Tietenki ensin laitettu kuppiin ruoka The koiralle. Joku tärkeysjärjestys olla pitää.

      Ja ei ku hynttyyt niskaan ja ulos tepastelemaan.

      • Anonyymi

        Toivottavasti suomalaisia vattuja, ne on maailman parhaita, viime kesän sato oli aika huono, ei puskissa montaa ollut.


      • Anonyymi

        Onko millä aineella makeutettu se vadelmakeitto jos ei ole sokeria?
        Mietin, että josko uskaltaisi joskus ostaa vaan en voi käyttää eräitä makeutusaineita.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko millä aineella makeutettu se vadelmakeitto jos ei ole sokeria?
        Mietin, että josko uskaltaisi joskus ostaa vaan en voi käyttää eräitä makeutusaineita.

        Näyttäisi tuoteselosteen mukaan olevan
        makeutusaineet aspartaami*, asesulfaami K.


      • Anonyymi
        Siili25 kirjoitti:

        Näyttäisi tuoteselosteen mukaan olevan
        makeutusaineet aspartaami*, asesulfaami K.

        Ok, kiitos. Eipä sovi sitten minulle, saan hurjan migreenikohtasuksen tuosta Aspartaamista. Oksentelen ja näkö lähtee. Pitänee ostaa sokeroitua tai keitellä itse.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ok, kiitos. Eipä sovi sitten minulle, saan hurjan migreenikohtasuksen tuosta Aspartaamista. Oksentelen ja näkö lähtee. Pitänee ostaa sokeroitua tai keitellä itse.

        No eipä se kannata sitten syödä jos seurauksena on epämiellyttävät oireet


    • Anonyymi

      on kupissa edessäni voisilmällä ja täysmaitolasi vieressä, syömään.

    • Anonyymi

      Pirkka kaurahiutaleet. Joka aamun aloitan veteen tehdyllä kaurapuurolla johon laitan chiaa sekä kauralesettä ja kypsennän mikrossa. Valmiiseen puuroon herajauhetta ja puolukoita, aroniaa sekä hunajaa. Vielä en ole tähän kyllästynyt.

      t. hiukan nuorempi palstavierailija

    • Anonyymi

      Aamupuurossani on suola, kaurahiutaleet, vehnänleseitä / ruisrouhetta, chiaa, kuorimatonta seesamia ja kypsään puuroon sekoitan kaksi ruokalusikallista paahdettua pellavansiementä.
      Voisilmällä, ja maitoa.
      Ei mitään mikä makeuttaa nautintoni.

      Joskus lisään keitettäessä kokonaisia auringonkukan ja pellavan siemeniä,
      nyt ei ollut kaapissa kuin tuota pellavasiemen paahdettua rouhetta

    • Anonyymi

      niissä kaurahiutale pakkausissa on hiiren paskoja,
      tympii kun niitä pitää ensin nokkia puuosta pois ennkuin saattaa panna suuhunsa,
      miksi kauahiutale tehtilla ei valvota hiiein määrää varastoissa,

      • Anonyymi

        Sehän on hyvää lannoitetta hiuksille!


    • Anonyymi

      Vanhaksi on pitänyt ehtiä elää, ennenkuin hokasin kuinka saan vatsan
      toimimaan säännöllisesti kuin kellon! Kuitukaurapuuro, puolukkahilloa
      päälle, pieni lasi maitoa kyytipojaksi. Sitten mustaa kahvia heräämisen
      tehokkeeksi.
      Paino on laskenut, pallea litistynyt olemattomiin kun suolisto toimii
      säännölisesti. Paras ja halvin aamiainen on ehdottomasti puuroamiainen.

      • Anonyymi
        UUSI

        Minä taas saan vatsani toimimaan kuin käkikello, syömällä herskryynipuuroa koskenkorvasilmällä tehostettuna.
        T. Arska Mansesta.


    • Anonyymi
      UUSI

      Joka aamu armo uus
      ja kaurapuuron keittoon kello kuus, viimeistään,
      usein aamukahvikin olen juonut ennen kuutta
      ja puuroa ennen sitä.

      Tänäänkin!

    • Anonyymi
      UUSI

      On meitä, pilvin pimein.

    • Anonyymi
      UUSI

      Söin juuri puolikkaan kipollisen riisipuuroa: sokerilla, kanelilla ja voisilmällä. Maitoa lasissa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tulipalossa henkilövahinkoja, itsenäisyyspäivä alkoi huonosti, poliisi tiedottaa lisää

      Savonlinna https://www.como.fi/uutiset/savonlinna-henkilovahinkoja-tulipalossa-poliisi-tiedottaa-lisaa/
      Savonlinna
      159
      8338
    2. Ennen ei ollut persuja ja työttömyyttä, lääkäriinkin pääsi

      Ennen oli kaikilla töitä Kauppiaille kelpasi kun saivat voittoa Yritystukia ei ollut Lääkäriin pääsi kaikki haluklaat Nu
      Maailman menoa
      96
      3984
    3. Millaista läheisyyttä

      Toivoisit ikävästi kohteesi kanssa?
      Ikävä
      114
      3872
    4. 55
      3353
    5. Antifasismi - mitä se on?

      Se on äärivasemmistolaista anarkistista toimintaa joka käyttää fasisminvastaisuutta keppihevosena oikeuttaakseen toimint
      Maailman menoa
      41
      2680
    6. Heräsin taas ikävään

      Ja aivan valtavaan haluun. Tahdon sinua R. ❤️
      Ikävä
      53
      1844
    7. Somali ei kätellyt Stubbia Linnan juhlissa

      Miksei somali osaa noudattaa hyviä käytöstapoja. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/563a3dea-fa3f-41f3-b64f-406d2
      Maailman menoa
      358
      1775
    8. Yliajo Heinolassa

      Mikä ihme ihmisiä vaivaa nykyään? Vähän ensin kähistellään nakkikioskilla ja sen jälkeen kostoksi murhataan autolla! Voi
      Heinola
      43
      1751
    9. Kuka on menehtynyt?

      https://yle.fi/a/74-20198293 Kuulemani mukaan ryyppyporukka ollut hapualla ja kuolemanenkeli (F.G) eli mies jonka seuras
      Kankaanpää
      11
      1651
    10. Kauhea ikävä iski

      Mietin vain, mitä olet juuri nyt tekemässä. Mietin myös, välittyykö se sinulle, kun olet koko ajan mielessäni, tunnetko
      Ikävä
      20
      1481
    Aihe