Pasasen reseptin selvittelyä lauantain ratoksi vaihteen vuoksi 24/7.

Anonyymi-ap

Alkuperäisessä Pasasen reseptissä vanha pappa Hua Hinissa on joka aamu tienvarressa ja aloittaa auringonnousun aikaan kello kuusi riisipuuron keiton hiljaisella tulella. 12 tuntia myöhemmin kello kuusi PM auringonlaskun aikaan puuro on valmista ja kaadetaan 40 litran kattilasta suppilon kautta muovipusseihin. Sitten vaimo lähtee yötorille myymään aamupuuroa ja se menee kuin kuumille kiville. Mahtava elämys maksanpalojen kanssa.

Tarina ei kerro sitä miksi sitä kutsutaan aamupuuroksi ja miksi papan pitää olla siinä tienvarressa kello kuusi aamulla, jos puuro kuitenkin pakataan ja myydään vasta illalla?
Eikös sen voisi muuallakin valmistaa? Entä miten umpinaiseen kattilaan tulee puuroon savuaromia kaasulla keittäessä?

23

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Reseptissä muuta Pattayan rakkaan Savolaisuus.

      Katukeittiö on toki kadunvarressa.

      Tuskin vaimo torille on lähtenyt jo olemassa olevasta myyntipisteestä tienvarresta.

      Tiskin sitä aamupuuroksi nimitetään ja lienee liiketoimintapaikassa jotain muutakin liiketoimintaa päivän aikaan, joten tuskin Suomalaisen juntin täytyy ihmetellä miksi ruoka valmistetaan myyntipaikalla, eikä jossain muualla.

      Savuaromi onkin varsinainen mysteeri, että voi voi sentään taasen.

      • Anonyymi

        "Savuaromi onkin varsinainen mysteeri, että voi voi sentään taasen."

        Hyvänen aika sentään, tässä mitään mysteeriä ole.... Posso vetää Hofnarria myrkkyhampaiden välistä putkeen, ja pieraisee löysät pasaset kellohameeseen, voin vakuuttaa, että varmasti kellohameen alta kurahtaa savuavaa massaman talkkkia.... BRÖÖTS, POTATO, POTATO, Brötsss....

        >>>>>> §§§§§ <<<<<


    • Anonyymi

      Ukko on jo kuollut, joten se siitä. Puuro oli hyvää, sopii hyvin jauhelihan ja tai maksan kanssa, suosittelen kokeilemaan jos jossain vastaa tulee. Lopetin miettimästi miksi joku tekee kuten tekee, toisena vuotena.

      • Anonyymi

        tuollainen löytyi deepseek , käänsin sen tekoälyllä suomeksi.

        täysin oikeassa! 8-12 tunnin haudutusaika viittaa yleensä hitaita keittimiä (slow cooker) tai yöhaudutukseen käytettäväksi aikaan, mikä tuottaa erittäin kermaista ja maukasta thaimaalaista riisipuuroa.

        Tässä miten se toimii käytännössä:

        Hitain keitin (Slow Cooker / Crock-Pot)
        Tämä on täydellinen tapa saada aito "pitkään haudutettu" Khao Tom:

        Valmistus
        Laita kaikki ainekset (riisi, vesi/liemi, mausteet) kattilaan

        Matala lämpö ("Low")

        8-12 tuntia (yön yli on täydellinen)

        Edut
        Riisi hajoaa täysin kermaiseksi massaksi

        Mausteet pääsevät täysin irtoamaan

        Ei tarvitse seurata palamista

        Täydellinen aamuherkku kun puuro on valmista herätessä

        Muita pitkään haudutuksen vaihtoehtoja:
        Uunissa haudutus
        120-150°C, 3-4 tuntia riippuu astiasta

        Vinkkejä yöhaudutukseen:
        Käytä 1 osa riisiä 8-10 osaan nestettä (paljon enemmän kuin perusversiossa)

        Lisää enemmän mausteita (inkivääri, valkosipuli) - maut voimistuvat

        Proteiinit kannattaa lisätä vasta viimeiset 2-3 tuntia etteivät mene liian mössöksi

        Tuloksena on uskomattoman sileä, kermainen ja maultaan rikas riisipuuro, jossa riisi on täysin liuennut ja kaikki maut ovat täydellisesti tasapainossa.

        Tämä on monien thaimaalaisten perheiden salaisuus täydelliseen Khao Tomiin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuollainen löytyi deepseek , käänsin sen tekoälyllä suomeksi.

        täysin oikeassa! 8-12 tunnin haudutusaika viittaa yleensä hitaita keittimiä (slow cooker) tai yöhaudutukseen käytettäväksi aikaan, mikä tuottaa erittäin kermaista ja maukasta thaimaalaista riisipuuroa.

        Tässä miten se toimii käytännössä:

        Hitain keitin (Slow Cooker / Crock-Pot)
        Tämä on täydellinen tapa saada aito "pitkään haudutettu" Khao Tom:

        Valmistus
        Laita kaikki ainekset (riisi, vesi/liemi, mausteet) kattilaan

        Matala lämpö ("Low")

        8-12 tuntia (yön yli on täydellinen)

        Edut
        Riisi hajoaa täysin kermaiseksi massaksi

        Mausteet pääsevät täysin irtoamaan

        Ei tarvitse seurata palamista

        Täydellinen aamuherkku kun puuro on valmista herätessä

        Muita pitkään haudutuksen vaihtoehtoja:
        Uunissa haudutus
        120-150°C, 3-4 tuntia riippuu astiasta

        Vinkkejä yöhaudutukseen:
        Käytä 1 osa riisiä 8-10 osaan nestettä (paljon enemmän kuin perusversiossa)

        Lisää enemmän mausteita (inkivääri, valkosipuli) - maut voimistuvat

        Proteiinit kannattaa lisätä vasta viimeiset 2-3 tuntia etteivät mene liian mössöksi

        Tuloksena on uskomattoman sileä, kermainen ja maultaan rikas riisipuuro, jossa riisi on täysin liuennut ja kaikki maut ovat täydellisesti tasapainossa.

        Tämä on monien thaimaalaisten perheiden salaisuus täydelliseen Khao Tomiin!

        Riisiä löytyy myös valmiiksi savustettuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Riisiä löytyy myös valmiiksi savustettuna.

        Tärkeitä huomioita savustetun riisin käytöstä:
        1. Minkälainen savustettu riisi?
        Savustettu ja kuivattuja riisiä (esim. jo valmiiksi savustettuja riisirakeita)

        Valmis savustettu riisituote (voi sisältää öljyä/mausteita)

        2. Suositukset savustetun riisin käyttöön:
        Jos on erikseen savustettuja riisiä:

        Pese riisi hyvin ennen käyttöä

        Käytä normaalia suhdetta (1 osa riisiä : 8-10 osaa nestettä)

        Haudutusaika pysyy samana (8-12 tuntia)

        Jos on valmista savustettua riisituotetta:

        Maista ensin - voi olla jo voimakkaasti maustettua

        Saattaa tarvita vähemmän muita mausteita

        Tarkista pakkauksesta öljyn/suolan määrä

        3. Makuprofiili:
        Savustettu riisi antaa:

        💨 Syvän savuisen maun koko puuroon

        🍚 Vahvemman riisimakun

        🔥 Voimakkaamman lopputuloksen

        4. Sopivat lisukkeet savustetulle riisille:
        Kananmuna (keitetty tai paistettu)

        Vihannekset (herneet, porkkana, kevätsipuli)

        Kevyt proteiini (kana, tofu)

        Koriandri ja chilitähteet

        Vinkki: Jos savustettu riisi on liian voimakasta, voit sekoittaa sitä tavallisen riisin kanssa 50/50-suhteessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuollainen löytyi deepseek , käänsin sen tekoälyllä suomeksi.

        täysin oikeassa! 8-12 tunnin haudutusaika viittaa yleensä hitaita keittimiä (slow cooker) tai yöhaudutukseen käytettäväksi aikaan, mikä tuottaa erittäin kermaista ja maukasta thaimaalaista riisipuuroa.

        Tässä miten se toimii käytännössä:

        Hitain keitin (Slow Cooker / Crock-Pot)
        Tämä on täydellinen tapa saada aito "pitkään haudutettu" Khao Tom:

        Valmistus
        Laita kaikki ainekset (riisi, vesi/liemi, mausteet) kattilaan

        Matala lämpö ("Low")

        8-12 tuntia (yön yli on täydellinen)

        Edut
        Riisi hajoaa täysin kermaiseksi massaksi

        Mausteet pääsevät täysin irtoamaan

        Ei tarvitse seurata palamista

        Täydellinen aamuherkku kun puuro on valmista herätessä

        Muita pitkään haudutuksen vaihtoehtoja:
        Uunissa haudutus
        120-150°C, 3-4 tuntia riippuu astiasta

        Vinkkejä yöhaudutukseen:
        Käytä 1 osa riisiä 8-10 osaan nestettä (paljon enemmän kuin perusversiossa)

        Lisää enemmän mausteita (inkivääri, valkosipuli) - maut voimistuvat

        Proteiinit kannattaa lisätä vasta viimeiset 2-3 tuntia etteivät mene liian mössöksi

        Tuloksena on uskomattoman sileä, kermainen ja maultaan rikas riisipuuro, jossa riisi on täysin liuennut ja kaikki maut ovat täydellisesti tasapainossa.

        Tämä on monien thaimaalaisten perheiden salaisuus täydelliseen Khao Tomiin!

        Virhe varmasti seuraavassa ........

        Muita pitkään haudutuksen vaihtoehtoja:
        Uunissa haudutus
        120-150°C, 3-4 tuntia riippuu astiasta

        Missään tapauksessa ei voi hauduttaa yli 100 asteisessa, vaan lämpötilan tulee olla 70-80.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuollainen löytyi deepseek , käänsin sen tekoälyllä suomeksi.

        täysin oikeassa! 8-12 tunnin haudutusaika viittaa yleensä hitaita keittimiä (slow cooker) tai yöhaudutukseen käytettäväksi aikaan, mikä tuottaa erittäin kermaista ja maukasta thaimaalaista riisipuuroa.

        Tässä miten se toimii käytännössä:

        Hitain keitin (Slow Cooker / Crock-Pot)
        Tämä on täydellinen tapa saada aito "pitkään haudutettu" Khao Tom:

        Valmistus
        Laita kaikki ainekset (riisi, vesi/liemi, mausteet) kattilaan

        Matala lämpö ("Low")

        8-12 tuntia (yön yli on täydellinen)

        Edut
        Riisi hajoaa täysin kermaiseksi massaksi

        Mausteet pääsevät täysin irtoamaan

        Ei tarvitse seurata palamista

        Täydellinen aamuherkku kun puuro on valmista herätessä

        Muita pitkään haudutuksen vaihtoehtoja:
        Uunissa haudutus
        120-150°C, 3-4 tuntia riippuu astiasta

        Vinkkejä yöhaudutukseen:
        Käytä 1 osa riisiä 8-10 osaan nestettä (paljon enemmän kuin perusversiossa)

        Lisää enemmän mausteita (inkivääri, valkosipuli) - maut voimistuvat

        Proteiinit kannattaa lisätä vasta viimeiset 2-3 tuntia etteivät mene liian mössöksi

        Tuloksena on uskomattoman sileä, kermainen ja maultaan rikas riisipuuro, jossa riisi on täysin liuennut ja kaikki maut ovat täydellisesti tasapainossa.

        Tämä on monien thaimaalaisten perheiden salaisuus täydelliseen Khao Tomiin!

        Virhe varmaan tuossakin .........

        "Tämä on monien thaimaalaisten perheiden salaisuus täydelliseen Khao Tomiin!"

        Khao tom on thaimaalainen riisikeitto, jossa riisinjyvät pysyvät ehjinä ja se on selkeästi löysempi, kun taas jok (congee) on paksu, hajonneesta riisistä tehty riisivelli; ne ovat kaksi eri tekstuurin ja valmistustavan mukaista riisiruokaa.

        Khao tom tarkoittaa kirjaimellisesti riisi (khao) + keitto (tom) ja se valmistetaan lisäämällä keitettyä tai raakaa jasmiiniriisiä maustettuun liemeen niin, että riisinjyvät jäävät yleensä kokonaisiksi ja lopputulos on selkeästi liemisempi. Jokissa (thai riisipuuro) taas keitetään riisiä pitkään, kunnes jyvät hajoavat ja muodostavat samettisen, sakean vellin — rakenne on lähellä puuroa tai velliä eikä kirkasta keittoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Virhe varmaan tuossakin .........

        "Tämä on monien thaimaalaisten perheiden salaisuus täydelliseen Khao Tomiin!"

        Khao tom on thaimaalainen riisikeitto, jossa riisinjyvät pysyvät ehjinä ja se on selkeästi löysempi, kun taas jok (congee) on paksu, hajonneesta riisistä tehty riisivelli; ne ovat kaksi eri tekstuurin ja valmistustavan mukaista riisiruokaa.

        Khao tom tarkoittaa kirjaimellisesti riisi (khao) keitto (tom) ja se valmistetaan lisäämällä keitettyä tai raakaa jasmiiniriisiä maustettuun liemeen niin, että riisinjyvät jäävät yleensä kokonaisiksi ja lopputulos on selkeästi liemisempi. Jokissa (thai riisipuuro) taas keitetään riisiä pitkään, kunnes jyvät hajoavat ja muodostavat samettisen, sakean vellin — rakenne on lähellä puuroa tai velliä eikä kirkasta keittoa.

        Hienoa mutta taas on google tietoa, vaille mitöön kokemusta, jokainen terve aikuinen tajuaa mitä pidempään jotain valmistaa sen pehmeämpää ja maukkaampaa se on, kuin kaikki maut mutta tätä ei lue suoraan wikissä vaan siellä lukee khao + tom = khao tom, tuolla ei vielä di paperit irtoa, mistään korkeakoulusta, jok on sittwen jo toinen juttu... vaikeampi kun koskaan ei ole moista edes nähty.


    • Anonyymi

      Liiketoimintapaikassa savustaa pappa puuroa eikä tee mitään muuta mutta sitten mamma myy ne muovipusseissa yötorilla. Pappa siis on yötorilla harjoittamassa upeaa liiketoimintaansa myyntipisteessä ja juttelee tekoälyn kanssa haudutuksesta.

      Käsi pystyyn jos joku on nähnyt Thaimaassa thaimaalaisen tekevän suomalaista riisipuuroa maitoon ja hauduttaa sitä uunissa 8-10 tuntia? Thaimaassa tehdään riisivelliä ja se on aivan eri ruokalaji kuin suomalainen riisipuuro.
      Thaimaalainen riisivelli muuttuu ikäänkuin sopaksi johon lisätään lihaa ja kananmunaa ja myös kasviksia kun taas suomalaiseen riisipuuroon laitetaan kanelia, sokeria ja luumukiisseliä.
      Jos riisipuurosta on kaikki neste hautunut ja haihtunut taivaalle, se on kuin söisi Weetabixia ilman maitoa. Suomalaisella riisipuurolla ei ole mitään tekemistä Thaimaan kanssa kuten ei ole Senssullakaan.

      • Anonyymi

        Väität siis että riisiä tuottavassa maassa ei osata kokata riisistä sitä mitä Suomessa, ok.

        Kokeile tehdä ohjeen mukaan ja jos saat Weetabixia tuotteena, niin älä ihmeessä tee toista kertaa.

        Kokeilu ei maksa montaa euroa, kokeile, tulet yllättymään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väität siis että riisiä tuottavassa maassa ei osata kokata riisistä sitä mitä Suomessa, ok.

        Kokeile tehdä ohjeen mukaan ja jos saat Weetabixia tuotteena, niin älä ihmeessä tee toista kertaa.

        Kokeilu ei maksa montaa euroa, kokeile, tulet yllättymään.

        Asioiden vääristely viittaa mielenterveysongelmiin, oletko koskaan edes nähnyt riisipuuroa thaimaassa, minä olen ja se on erinomaista, vaikkapa kananmaksan ja yrttien kanssa nautittina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asioiden vääristely viittaa mielenterveysongelmiin, oletko koskaan edes nähnyt riisipuuroa thaimaassa, minä olen ja se on erinomaista, vaikkapa kananmaksan ja yrttien kanssa nautittina.

        Koeta nyt rakas skitso ymmärtää se mitä eroa on suomalaisella perinteisellä riisipuurolla ja kiinalaisella joke-vellillä. Joke-velli soseena on tarkoitettu vauvoille ilman lisäaineita.
        Hampaattomille köyhille aikuisille sitä myös tarjoillaan mutta se ei ole suomalaista riisipuuroa. Sellaista ei tehdä Thaimaassa eikä se ole osaamisesta kiinni, vaan se suomalainen riisipuuri ei vaan kuulu thaimaalaiseen keittiöön.

        Eihän mikään ole niin yksinkertaista kuin keittää vettä ja laittaa sinne riisiä. Sinä saat sen kuulostamaan rakettitieteeltä ja aivan uudelta salaiselta reseptiltä.


      • Anonyymi

        Ja mitä on suomalainen riisipuuro, suomessa ei kasva riisiä, vaan se tuotetaan muutamaassa maassa pääosin italiassa, euroopan tarpeisiin lähinnä joulumarkkinoille, en tiedä saatavuutta thaimaassa, mutta se ei aasiassa juurikaan kasva.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koeta nyt rakas skitso ymmärtää se mitä eroa on suomalaisella perinteisellä riisipuurolla ja kiinalaisella joke-vellillä. Joke-velli soseena on tarkoitettu vauvoille ilman lisäaineita.
        Hampaattomille köyhille aikuisille sitä myös tarjoillaan mutta se ei ole suomalaista riisipuuroa. Sellaista ei tehdä Thaimaassa eikä se ole osaamisesta kiinni, vaan se suomalainen riisipuuri ei vaan kuulu thaimaalaiseen keittiöön.

        Eihän mikään ole niin yksinkertaista kuin keittää vettä ja laittaa sinne riisiä. Sinä saat sen kuulostamaan rakettitieteeltä ja aivan uudelta salaiselta reseptiltä.

        Otahan resu rauhallisesti en ole kirjoittanut mitään suomalaisesta riisipuurosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mitä on suomalainen riisipuuro, suomessa ei kasva riisiä, vaan se tuotetaan muutamaassa maassa pääosin italiassa, euroopan tarpeisiin lähinnä joulumarkkinoille, en tiedä saatavuutta thaimaassa, mutta se ei aasiassa juurikaan kasva.

        Itaaliasta tuodaan makaryyniä. Siitä tulee joidenkin mielestä hyvä soppa. Ite en siitä tykänny kansakoulussa 50- luvun lopussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Otahan resu rauhallisesti en ole kirjoittanut mitään suomalaisesta riisipuurosta.

        Kyllä olet. Mummolan leivinuunissa haudutettua riispuuroa kanelin ja sokerin kanssa.
        Thaimaalainen riisipuuro, vaikka sitä "porridge" nimellä englanniksi kutsutaankin, on laihaa riisivelliä. Se on vähän sama kuin suomalainen pyttipannu, ei jos ei ole kaapissa muuta kuin vettä ja riisiä, niin keitellään ne ja heitetään sekaan ihan mitä sattuu löytymään eli tehdään saatavilla olevista aineksista. Spydärin idea on laittaa paistinpannulle koko viikon jämät perjantaina ja paistaa kananmuna siihen viereen, jos sattuu löytymään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä olet. Mummolan leivinuunissa haudutettua riispuuroa kanelin ja sokerin kanssa.
        Thaimaalainen riisipuuro, vaikka sitä "porridge" nimellä englanniksi kutsutaankin, on laihaa riisivelliä. Se on vähän sama kuin suomalainen pyttipannu, ei jos ei ole kaapissa muuta kuin vettä ja riisiä, niin keitellään ne ja heitetään sekaan ihan mitä sattuu löytymään eli tehdään saatavilla olevista aineksista. Spydärin idea on laittaa paistinpannulle koko viikon jämät perjantaina ja paistaa kananmuna siihen viereen, jos sattuu löytymään.

        Niinkö mistä kokemuksesi on peräsin, et ole taas muutamaan päivään herjaillut varattomuudesta, ja rekkamiesruokaloista, tiedätkö poju minulla on kokemusta, ja voin vakuutta että se thaipuuro varsinkin haudutettu on todella hyvää, miten sinun pyttipannut asiaa liittyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkö mistä kokemuksesi on peräsin, et ole taas muutamaan päivään herjaillut varattomuudesta, ja rekkamiesruokaloista, tiedätkö poju minulla on kokemusta, ja voin vakuutta että se thaipuuro varsinkin haudutettu on todella hyvää, miten sinun pyttipannut asiaa liittyy.

        Ja kuten sanoin en ole puhut mitään joulupuurosta, se ei muutenkaan liity asiaan, kunnollinen thaimaalainen puuro on paksua, suppilon suutin on viitisen senttiä siitä menee paksumpikin keitos läpi, hua hinissä on klo 18.00 puuroa myyviä paikkoja ainakin kolme isoa, näissä puuroa ei ole haudutettu tuntikausia, ehkä tuntipari, parasta oli tuon vanhan papan keittämä, savustettua riisikin löytyy kaupasta, samoin savun makua saadaan vaikka savustetusta kanankoivesta. papalla oli oma asiakaskuntansa yleensä jo puoli seitsemän aikaan puuro oli lopussa, sitten taas seuraavana päivänä homma uusiksi, näin oli tehnyt jo vuosia todennäköisesti vuosi kymmeniä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkö mistä kokemuksesi on peräsin, et ole taas muutamaan päivään herjaillut varattomuudesta, ja rekkamiesruokaloista, tiedätkö poju minulla on kokemusta, ja voin vakuutta että se thaipuuro varsinkin haudutettu on todella hyvää, miten sinun pyttipannut asiaa liittyy.

        Ei kukaan epäile etteikö sinulla olisi kokemusta varattomuudesta ja rekkamiesruokaloista. On selkeästi, sillä kaikki kuvasi kertoo siitä että kauan on kärsitty vilua ja nälkää, mutta jano ei ole tainnut päästä yllättämään vaikka nälkä onkin ainoa vieraasi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kukaan epäile etteikö sinulla olisi kokemusta varattomuudesta ja rekkamiesruokaloista. On selkeästi, sillä kaikki kuvasi kertoo siitä että kauan on kärsitty vilua ja nälkää, mutta jano ei ole tainnut päästä yllättämään vaikka nälkä onkin ainoa vieraasi?

        No tulihan sieltä taas se varattomuus teoriasi, reppana, mutta et maksa edes velkojasi, luulenpa että pärjään paljon sinua paremmin, yritä saada apua itsellesi, reppana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No tulihan sieltä taas se varattomuus teoriasi, reppana, mutta et maksa edes velkojasi, luulenpa että pärjään paljon sinua paremmin, yritä saada apua itsellesi, reppana.

        Tyhmä veroja maksaa.


    • Aimo herää aina krapula aamuina kello kuusi, mutta kakka on tullut jo viideltä.
      Veren sokerit on romahtaneet kuin tuvan katto lumi kuorman alla helmikuussa.
      Ne pitää saada ylös ennen kuin aimo menee koomaan. Koomassa aimo luulee olevansa pieni mutta veikeä liito orava ja kiipeää puuhun yllättävän ketterästi, vaikka aimo on lihava. Sieltä sitten palo kunta houkuttelee aimoa alas lupaamalla ryypyn lasinpesu nestettä tai käsi desiä.

      Aimo on siis kova kokkaamaan mutta löysää kakkaa vaan pukkaa tulemaan. Aimo kutsuu sitä luomu suoli huuhteluksi ja läpivedoksi. Aimon puuro ja muna on aina löysiä, ellei sitten ole Isojen Poikien Hyllypyllyt lehti juuri ilmestynyt. Silloin aimolla seisoo järki ja muna ja se komentaa minulle neli vedon päälle pirtin lattialle kaminan eteen aidon räsymaton päälle, ettei mene tikkuja polviin. Kerran oli polttopuut loppu ja pirtissä astetta pakkasta niin aimo pukki minut porstuaan saakka edellään...
      Meinasin tulla hulluksi kun niitä tikkuja polvista poistettiin Palokan terveys asemalla....

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 20v on otettu kiinni

      Tulipalo oli sytytetty joten murhasiko ex omat lapsensa ja heidän Äidin. Tuskin sitä kukaan ohikulkijakaan sytytti.
      Savonlinna
      168
      10320
    2. Mitä meidän välillä

      Tapahtuu lopulta?
      Ikävä
      55
      2823
    3. IL - Auerin lapsia oli houkuteltu rahalla Annelin puolelle?

      16:12 Outoja väitteitä Sijaisäidin mukaan Auerin lapsia koetettiin houkutella nettipalstoilla muuttamaan kertomuksiaan
      Maailman menoa
      80
      2538
    4. 85
      2361
    5. Savonlinan perhesurma, epäilty mies romani, äiti kantaväestöä

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000011676508.html Savonlinnan seudun romaniyhdistyksestä kerrottiin lauantaina IS:lle, e
      Maailman menoa
      147
      2094
    6. Savonlinnan murhapolttaja romani

      Ainakin IS kertoo. Arvasin heti ettei ole normi valkolainen suomalainen.
      Maailman menoa
      240
      1928
    7. Ei me taideta

      Pystyä kokonaan olemaan erossa.
      Ikävä
      44
      1392
    8. Kun aika on oikea niin

      Tupsahdat uudelleen tai löydän edes melkein yhtä ihanan ja joudun tyytymään... Suukko poskelles. 😘 Viattomasti vain.. �
      Ikävä
      13
      1375
    9. Muutama vuosi sitten oli pulaa hoitohenkilökunnasta

      Nyt heitä sanotaan irti. Tarve ei ole hävinnyt mihinkään, ei myöskään raha jolla ihmisten työnteosta maksettiin; raha va
      Maailman menoa
      115
      1197
    10. Ilouutinen: Osmo Peltola jo teini-iässä, silti yhdessä Peltsi-isän kanssa taas tv:ssä!

      Ihan paras parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Tämä on kyllä sellaista hyvänmielen telkkariohjelmaa, josta kukaan ei
      Tv-sarjat
      34
      873
    Aihe