Linnan juhlissa tarjoillaan jopa 9 tuntia kypsennettyä lihaa
Kyseessä on jopa tuhat vuotta vanha lammasruoka, jota kypsytetään hitaasti puu-uunissa.
Ravintola kertoo kypsentävänsä särää vähintään yhdeksän tuntia.
Weetapixia Stuppille.
12
95
Vastaukset
- AnonyymiUUSI
Hua Hinin papan 12 tunnin aamusuppilopuuro jää hopealle suomalaisen kuivalihan rinnalla.
Lihan kypsyttäminen ulkona onnistuu parhaiten kuivaamalla ja sen voi tehdä esimerkiksi kevättalvella, jolloin lämpötila on sopiva: pakkasta yöllä ja nollan tuntumassa päivällä. Valmistele liha suolaamalla tai suolaliemellä ja anna kuivua tuulisessa, varjoisassa paikassa, suojattuna eläimiltä, kunnes se on valmista 2-3 viikon kuluttua. - AnonyymiUUSI
Lemin särä on erinomainen ruoka. Melko useasti Säräpirtissä tullut ruokailtua. Reilussa liemessä kypsytettyä lihaa ja pottua.
- AnonyymiUUSI
Vielä lisäksi tuo Lemin särä valmistetaan koivusta valmistetuissa astioissa.
- AnonyymiUUSI
Ei tämä mitään rakettitiedettä ole, sen tietää lapsi ja diploomi-insinöörikin että neste haihtuu, ruoka palaa pohjaan ja muuttuu korpuksi.
Vanha suomalainen sanonta “hiljaa hyvä tulee” nousee väistämättä mieleen, kun aloittaa haudutuspadalla ruuan laittamisen. Ruuan hauduttaminen matalalla lämmöllä on ikivanha perinne, johon sähköllä toimiva haudutuspata on tuonut uuden ja ruuanlaittoa helpottavan ulottuvuuden.
Crock Pot :in historia
Sanotaan, että Irving Naxon sai inspiraationsa isoäidiltään, jolla oli tapana täyttää pata lihalla, vihanneksilla ja pavuilla, ja viedä se lähellä sijaitsevaan leipomoon, jossa ruoka sai kiehua leivinuunin jälkilämmössä. Kun isoäiti seuraavana päivänä tuli noutamaan pataa, oli ruoka saanut valmistua yön aikana hiljalleen jäähtyvässä uunissa. Tämä sai Naxonin pohtimaan mahdollisuuksia luoda samalla toiminnalla toimiva kodinkone, sillä eihän kaikki omistaneet omaa leipomouunia.
Naxon haki patenttia tuotteelle vuonna 1936, joka hyväksyttiin vuonna 1940. Tuotteen alkuperäinen nimi oli ”The Boston Beanery”, mutta 1970-luvulla haudutuspata sai nimekseen Crock-Pot, jolloin pata myös löysi itsestään selvän paikkansa jokaisessa amerikkalaisessa taloudessa. Nykyään Crock Pot löytyy melkein jokaisesta amerikkalaisesta kodista ja on jopa mikroaaltouunia yleisempi.
Vuonna 2010 Crock-Pot lanseerattiin vihdoin myös Suomessa ja muissa pohjoismaissa. Vastaanotto oli lämmin, sillä Crock-Pot tarjoaa sekä kätevää ruoanlaittoa että terveellistä ruokaa. Crock-Pot vastaa monien ihmisten tarpeita ja toiveita. Useissa Crock-Potin haudutuspadoissa on myös irrotettava sisäosa, joka voidaan asettaa suoraan pöydälle ruoan tarjoiluun. Sisäosan ansiosta myös puhdistaminen on helpompaa. Crock Pot haudutuspadalla sinulla ei ole mitään syytä olla valmistamatta terveellistä kotitekoista ruokaa. Sillä saat nauttia itsestään valmistuvasta ruoasta joka päivä!
Ehdotuksia ruoanlaittoon Crock-Pot :issa:
Kalopsi, Jauhelihakastike, Kana, Riisipuuro, Hernekeitto, Karjalanpaisti, Creme brulee, Risotto, Porsaan sisäfilee, Lohikeitto, Lihapullat, Porsaankyljys, Joulukinkku, Lehtipihvi.- AnonyymiUUSI
Crack-pipe koitui Whitney Houstonin tuhoksi ja hänestä tuli Crackpot joka vastaa englanninkielessä termejä nut, nutcase, oddball, weirdo, screwball, fruitcake, crackbrain tai Numball.
Eläkeläisillä voisi teoriassa olla aikaa tehdä pitkiä haudutuksia uuneissa ja padoissa, mutta tekeekö joku yhdelle tai kahdelle hengelle? Toinen seikka on että ihmiset tykkää vaihdella ruokavaliotaan tilanteen mukaan. Viikon jos duunaisi ja vetäisi pelkästään haudutettuja lihasoppia niin voisi olla että tulisi elinikäinen kammo sellaiseen.
Trendit tulee ja menee. Takavuosina jokaiseen omakotitaloon piti saada Kamado-grilli pihalle ja sitä ennen air-fryerit oli kuuminta hittiä. Molemmat hienoja laitteita.
Meillä on keittiön työtasoilla air-fryer, leivänpaahdin, parila, mikro hyllyllä, kahvimasiina, vedenkeitin, tehosekoitin, Soda-Stream, yleiskone ja vispilät on kaapissa, koska edellä mainitut koneet vie kaiken tilan työtasoilta, joita tuli liian vähän suunniteltua.
Kauppojen liha / kalatiskillä lämpimien ruokien lämpötila on siellä jossakin 50 asteen paikkeilla. Se on ihanteellinen lämpötila muutamaksi tunniksi - yhdeksi päiväksi, mutta ei sitä grillikylkeä tai mustaa makkaraa voi enää seuraavana päivänä pistää uudestaan siihen paahtumaan hitaasti. Alkavat hajota käsiin. Joskus töistä kotimatkalla jos ei ole tiedossa kotiruokaa kotona, ajan paikallisen marketin lihatiskin kautta, ostan puoli kiloa mustaa makkaraa. Se pakataan foliopintaiseen pussiin ja popsin sen heti autossa kaupan parkkipaikalla. Kylkeen siihen kylmä kahvi ja vissy ja niin on päivällinen syöty.
Meillä kun ei asu kotona hauduttelevia mummoja ja ollaan vuorotöissä niin jää varsin vähiin ne hauduttelut. Karjalanpaistiin riittää 4-5 tuntia ja sitä on sitten vapaapäivänä joskus aikaa haudutella kerran kuussa. - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Crack-pipe koitui Whitney Houstonin tuhoksi ja hänestä tuli Crackpot joka vastaa englanninkielessä termejä nut, nutcase, oddball, weirdo, screwball, fruitcake, crackbrain tai Numball.
Eläkeläisillä voisi teoriassa olla aikaa tehdä pitkiä haudutuksia uuneissa ja padoissa, mutta tekeekö joku yhdelle tai kahdelle hengelle? Toinen seikka on että ihmiset tykkää vaihdella ruokavaliotaan tilanteen mukaan. Viikon jos duunaisi ja vetäisi pelkästään haudutettuja lihasoppia niin voisi olla että tulisi elinikäinen kammo sellaiseen.
Trendit tulee ja menee. Takavuosina jokaiseen omakotitaloon piti saada Kamado-grilli pihalle ja sitä ennen air-fryerit oli kuuminta hittiä. Molemmat hienoja laitteita.
Meillä on keittiön työtasoilla air-fryer, leivänpaahdin, parila, mikro hyllyllä, kahvimasiina, vedenkeitin, tehosekoitin, Soda-Stream, yleiskone ja vispilät on kaapissa, koska edellä mainitut koneet vie kaiken tilan työtasoilta, joita tuli liian vähän suunniteltua.
Kauppojen liha / kalatiskillä lämpimien ruokien lämpötila on siellä jossakin 50 asteen paikkeilla. Se on ihanteellinen lämpötila muutamaksi tunniksi - yhdeksi päiväksi, mutta ei sitä grillikylkeä tai mustaa makkaraa voi enää seuraavana päivänä pistää uudestaan siihen paahtumaan hitaasti. Alkavat hajota käsiin. Joskus töistä kotimatkalla jos ei ole tiedossa kotiruokaa kotona, ajan paikallisen marketin lihatiskin kautta, ostan puoli kiloa mustaa makkaraa. Se pakataan foliopintaiseen pussiin ja popsin sen heti autossa kaupan parkkipaikalla. Kylkeen siihen kylmä kahvi ja vissy ja niin on päivällinen syöty.
Meillä kun ei asu kotona hauduttelevia mummoja ja ollaan vuorotöissä niin jää varsin vähiin ne hauduttelut. Karjalanpaistiin riittää 4-5 tuntia ja sitä on sitten vapaapäivänä joskus aikaa haudutella kerran kuussa.Outo haudutuskammo ja perusteita riittääloputtomiin.
2 desiä risellaa niin lopputulos on 4 annosta.
Yön yli tuntuu olevan kirosana, yhdentekevää onko eläkkeellä tai vuorotöissä, kaikilla on yö.
Järjetöntä laitteiden hamstraamista keittiöön perusteella mikä on ollut ja on muotia.
4 tunnin karjalanpaisti ok, mutta miksi ei yön yli?
Vapaapäivinä aikaa haudutella, kyllä se ruoka hautuu siellä uunissa ihan itsekseen on sitten isäntä vapaalla tai töissä. - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Outo haudutuskammo ja perusteita riittääloputtomiin.
2 desiä risellaa niin lopputulos on 4 annosta.
Yön yli tuntuu olevan kirosana, yhdentekevää onko eläkkeellä tai vuorotöissä, kaikilla on yö.
Järjetöntä laitteiden hamstraamista keittiöön perusteella mikä on ollut ja on muotia.
4 tunnin karjalanpaisti ok, mutta miksi ei yön yli?
Vapaapäivinä aikaa haudutella, kyllä se ruoka hautuu siellä uunissa ihan itsekseen on sitten isäntä vapaalla tai töissä.Eikö kukaan ole ottanut käsittelyyn perin suomalaista haudutusviritelmää joka oli tehty styroxista, nimeä en muista, se oli suuressa huudossa joskus 80 luvulla, thaimaassa hieman uudempi viritelmä oli alumiiniset mocca pot, jossa pieni määrä kahvia valmistui käden käänteessä, nyt niitä on tulossa myyntiin myös suomessa. Muuten tuo suomalainen viritys oli nimeltään aromipesä, joten kyllä suomessa on ruokaa haudutettu satoja vuosia, erityisen kätevää se oli ajalla, jolloin leivinuunit oli käytössä, silloin kämppä pysyi lämpimänä, ja ruoka valmistui samoilla lämmöillä, ja se ruoka oli herkullista.
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Outo haudutuskammo ja perusteita riittääloputtomiin.
2 desiä risellaa niin lopputulos on 4 annosta.
Yön yli tuntuu olevan kirosana, yhdentekevää onko eläkkeellä tai vuorotöissä, kaikilla on yö.
Järjetöntä laitteiden hamstraamista keittiöön perusteella mikä on ollut ja on muotia.
4 tunnin karjalanpaisti ok, mutta miksi ei yön yli?
Vapaapäivinä aikaa haudutella, kyllä se ruoka hautuu siellä uunissa ihan itsekseen on sitten isäntä vapaalla tai töissä.Karjalanpaistia jos meinaa pidempään haudutella, se tarvitsee isommat lihanpalat, oikean nestemäärän ja lämpötilan. Joskus on käynyt niin että lihat on vetäytyneet sitkeiksi pikku paloiksi kun idea on että ne on kuohkeita ja mureita.
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Karjalanpaistia jos meinaa pidempään haudutella, se tarvitsee isommat lihanpalat, oikean nestemäärän ja lämpötilan. Joskus on käynyt niin että lihat on vetäytyneet sitkeiksi pikku paloiksi kun idea on että ne on kuohkeita ja mureita.
Kaikki annoskoot tarvitsevat oikean nestemäärän, padan jossa on kansi, sekä lämpötila 70 astetta.
Joskus käynyt ..... harjoitus tekee mestarin, ei kitinä. - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Kaikki annoskoot tarvitsevat oikean nestemäärän, padan jossa on kansi, sekä lämpötila 70 astetta.
Joskus käynyt ..... harjoitus tekee mestarin, ei kitinä.Mitä kauemmin liha hautuu, sen mureampaa ja maukkaampaa se on. Lisää tarvittaessa vettä, jos alkaa näyttämään siltä, että neste haihtuu liika. Voit pitää pataa uunissa myös yön yli (7-10 tuntia) kannen alla, silloin sopiva uunin lämpötila on 80-90 astetta ja nestettä tulee laittaa hieman reilummin.
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Mitä kauemmin liha hautuu, sen mureampaa ja maukkaampaa se on. Lisää tarvittaessa vettä, jos alkaa näyttämään siltä, että neste haihtuu liika. Voit pitää pataa uunissa myös yön yli (7-10 tuntia) kannen alla, silloin sopiva uunin lämpötila on 80-90 astetta ja nestettä tulee laittaa hieman reilummin.
1. Paloittele lihat isohkoiksi paloiksi ja laita luineen uuninkestävään kattilaan tai valurautapataan. Lisää vesi. Säädä uunin lämpötila 90 asteeseen. Kun vesi alkaa olla lähellä kiehumista, kuori vaahto pinnalta.
3. Kuori ja paloittele sipulit lohkoiksi. Lisää sipulit ja pippurit kattilaan. Lisää vettä niin, että ainekset juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja kattila uuniin 10 tunniksi, esimerkiksi yön yli.
4. Ota kattila uunista ja anna lihan vetäytyä liemessään vähintään 20 minuuttia. Poista varovasti lientä sekoittamatta luut ja pippurit liemestä. Mausta suolalla.
5. Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai muusin ja suolakurkkujen kanssa. Voit syödä karjalanpaistin myös kahdessa erässä. Nosta kuuma kattila pöytään ja syö liemeen kastettuja piirakoita, rieskaa tai maalaisleivän paloja. Lihat jo loppuliemi säästetään seuraavan päivän päivälliselle. - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
1. Paloittele lihat isohkoiksi paloiksi ja laita luineen uuninkestävään kattilaan tai valurautapataan. Lisää vesi. Säädä uunin lämpötila 90 asteeseen. Kun vesi alkaa olla lähellä kiehumista, kuori vaahto pinnalta.
3. Kuori ja paloittele sipulit lohkoiksi. Lisää sipulit ja pippurit kattilaan. Lisää vettä niin, että ainekset juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja kattila uuniin 10 tunniksi, esimerkiksi yön yli.
4. Ota kattila uunista ja anna lihan vetäytyä liemessään vähintään 20 minuuttia. Poista varovasti lientä sekoittamatta luut ja pippurit liemestä. Mausta suolalla.
5. Tarjoa karjalanpaisti keitettyjen perunoiden tai muusin ja suolakurkkujen kanssa. Voit syödä karjalanpaistin myös kahdessa erässä. Nosta kuuma kattila pöytään ja syö liemeen kastettuja piirakoita, rieskaa tai maalaisleivän paloja. Lihat jo loppuliemi säästetään seuraavan päivän päivälliselle.Aloitetaan tällä klassikolla, joka on tuskin sinulle tai naapurille vieras. Ruokana älyttömän helppo valmistaa ja maultaan kotimaisen ruokakulttuuriin ehdottomia helmiä. Lihana tykkäämme käyttää porsaankylkeä tai lapaa, sekä häränrintaa. Leikkaa liha isohkoiksi paloiksi, lisää pataan porkkanaa, sipulia, laakerinlehtiä,
maustepippuria ja suolaa oman maun mukaan. Tykkäämme kypsentää perunat tässä samassa liemessä, eli laita perunatkin pataan. Peitä kaikki vedellä. Voit huoletta jättää koko komeuden 90 C asteiseen uuniin yön yli, minimissään ruoka ottaa nelisen tuntia valmistua, jotta liha ehtii mureutua kunnolla. Jos haluat liemeen hieman syvemmän maun, voit paistaa lihapalat pannulla ennen hauduttamista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen kokki autossa kammottavan kuoleman sähköauto-Teslan syttyessä tuleen.
https://www.is.fi/autot/art-2000011652873.html Näin vaarallisia sähköautopalot voivat olla.845317Persuja ei aluevaltuustoissa näy
Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.313533Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni
Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j522917Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa
Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin282107Kerro kaivattusi nimi tai nimikirjaimet
🌠 Tähdenlento! Kirjoittamalla kaivattusi nimen tai nimikirjaimet tähän, saattaa toiveesi toteutua.611886Alkuvuodesta poistuu työttömyyskorvaus kaikilta joilla on säästössä rahaa
Tippuu korvaukselta iso määrä työttömiä.2861666- 471596
- 941392
Tämmönen höpsö
Höpönassu mä olen. En mikään erikoinen…hölötän välillä ihan levottomia. Tykkäisit varmasti jos olisin siellä sun vieress441366Mikä ihme teitä savolaisia tuossa
p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.71185