Lupavapaa turvasumutin

qwerty0

Sattuuko kenelläkään olemaan tietoa/onko kuullut, miten tällaiset lupavapaat turvasumuttimet tehoavat, vai tehoavatko lainkaan? Olen kuullut huhuja, että ne ovat pelkkää rahastusta ja jos haluaa tehoa, pitää hankkia luvan kanssa kaasusumutin.

41

19534

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • pippuria ja teleskooppia sa...

   Missähän moisia mainostetaan, taikka millaisia sumuttimia tarkoitat
   "Lupaavilla turvasumuttimilla?".

   Kyllä se niin on, että tositilanteen tullen eivät aina toimi viranomaiskäytössä olevatkaan pippurisumuuttimet. Suihkun pitää tulla suoraan silmille, jotta sillä olisi lamauttava vaikutus. Jolloin poliisi saa mahdollisuuden taltuttaa/raudoittaa asiakkaan.

   Tehokas sumuuttimesta tulee vasta silloin kun, poliisi tyhjentää loputkin sumuuttimesta jonku onnellisen naamalle, tämän JO ollessa raudoissa ja maahan pakotettuna.

   • asdffe

   • ottakaarikollisekiinni

    Minusta on kauhean väärin, että nuoret naiset, lapset, ym..
    on jätetty yksin tuohon tilanteeseen, että pitää miettiä peloissaan.
    Miten suojaan itseäni?
    Olisko sumutteista vai mistä turvaa?
    Yksi kansanosa, joka ei ole syyllinen vastuuttomaan matu politiikkaan joutuu kantamaan tällaista taakkaa.
    Miten turvaan oman koskemattomuuteni.


   • Watchoutgirl

    No tähän se on mennyt. Kannattaa katsoa ketä äänestää, poliitikoilla on isoja eroja maahanmuutto- ja turvapaikanhakijapolitiikassa...


   • Anonyymi

    Jos olet koulainen etkä voi turvallisesti matkata kouluun niin älä mene kouluun!

    Rikollisuuden suosimen on yhteiskunnan vastuulla ja samoin sen seuraukset.
    Jos et uskalla yksin ryhtyä kapinoimaan yhteiskunnan rikollisuutta vastaan. Niin kerää kaveriporukka joka kieltäytyy menemästä kouluun niin kauan kuin se on vaarallista. Jotta saatte vaarassaolollenne huomiota kertokaa se Iltalehdelle.

    Jos olet koululaisen vanhempi niin mieti tarkkaan kumpi sinulle on tärkeämpi , lastesi turva ja terveys vai asuinkuntasi?
    Älä luule että yhteiskunta sinua auttaa (he auttavat vain terroristeja) vaan tee päätökset ITSENÄISESTI.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos olet koulainen etkä voi turvallisesti matkata kouluun niin älä mene kouluun!

    Rikollisuuden suosimen on yhteiskunnan vastuulla ja samoin sen seuraukset.
    Jos et uskalla yksin ryhtyä kapinoimaan yhteiskunnan rikollisuutta vastaan. Niin kerää kaveriporukka joka kieltäytyy menemästä kouluun niin kauan kuin se on vaarallista. Jotta saatte vaarassaolollenne huomiota kertokaa se Iltalehdelle.

    Jos olet koululaisen vanhempi niin mieti tarkkaan kumpi sinulle on tärkeämpi , lastesi turva ja terveys vai asuinkuntasi?
    Älä luule että yhteiskunta sinua auttaa (he auttavat vain terroristeja) vaan tee päätökset ITSENÄISESTI.

    Oikein


   • Anonyymi

    Minkäs takia raudoissa ja maahan pakotettua enää tarvitsee sumutella? Ellei pelkästä sumuttajan sadistisesta nautinnosta?


  • hps

   Jos tarkoitat tehoamisella että värjäävätkö ne hyökkäjän ihon ja vaatteet, niin vastaus on kyllä. Muuta ne eivät tee, eikä niiden väitetäkään tekevän. Sumuttimen sisällä on käytännössä vettä ja elintarvikeväriä.

   Näitä sumuttimia ei pidä mennä käyttämään hyökkäyksen torjumiseen, vaan ne on tarkoitettu hyökkääjän merkitsemiseen myöhempää tunnistamista varten. Eli jos käytät, sinun tulee jo valmiiksi olla tukevan luukun/oven takana suojassa. Käyvät siis vaikkapa kioskihenkilökunnalle rikollisen merkitsemiseen. Ja tehoavat siis siihen kyllä, joskin se väri on tuoreeltaan varsin helposti pois pestävissä.

   • Anonyymi

    Eli näennäisapua kuten kaikki terrorismia tukevat yhteiskunnan toiminta.


  • Susi

   Nimillä SOS ja ZUM -turvasuihke myydään kioskeissa ja muissa sekatavarakaupoissa.

   Väitetään "sokaisevan" = käytännössä ei vaikutusta.

   "Värjää" tekijän = hyvin hetkellisesti ja helposti pestävissä pois.

   "Ei aiheuta pysyvää haittaa" = varmasti menee näkö jos suoraan silmään ruiskuttaa läheltä (vastuu käyttäjällä).

   Aine ei kirvele tai vaikuta millään tavalla. Suihke ei pidä ääntä eikä siten kiinnitä muiden huomiota tapahtumaan. Tämä olisi ollut helppo ja pieni rakennemuutos jos valmistaja oikeasti tietäisi mitä valmistaa ja myy.

   "Neljän metrin käyttö etäisyys" = en usko toimivan näin edes sisätiloissa mutta ulkona myös mm. tuulee ja sataa välillä.

   Hyvä huomata myös että aine voi värjätä myös käyttäjän.

   Jos kyseessä suora päällekarkaustilanne niin aine ei varmasti aiheuta muuta kuin sen että tekijä saa lisää intoa asialleen.

   Kerran olen kokeillut yhtä pulloa huvin vuoksi ja hauskaa todella oli mutta lyhyeksi jäi tämäkin hupi. Hinta-laatu suhde aivan uskomattoman huono, spray-maalia saa ison purkin kaupsta kolmella (3) eurolla ja tästä pyytävät 29 euroa.

   Pieni pullo lukkoöljyä tai moottoriöljyä ajaa saman asian eikä tämä heti lähde pois, lisäksi myös haju paljastaa nopeasti kohteen... En kyllä suosittele tätäkään mutta vertailuna näin.

   Poliisilta saa kyllä luvat hyvien perusteluiden kanssa oikeallekin kaasusumuttimelle, sallitut käyttötarkoitukset löytyvät www.poliisi.fi sivuilta.

   • qwerty0

    Kuten otsikossa seisoo


   • lupaasiat

    Mitä helkkaria jotain lupa asioita ihmettelee ja edes kyselee. Kyllä noita löytyy luvallisia tuotteita jota voi ostaa ihan omalla luvalla, näin pääsee kaikista helpommalla ja halvemmalla.


  • Ninnu

   Mä pääsin käyttämään tositilanteessa mun turvasumutinta, kun joku ukko yritti ryöstää mut. Siinä tuli ainakin rahoille vastinetta, sillä tää ukko pysähty kuin seinään ja saatiin vielä kiinniotetuksi silminnäkijöitten avustuksella (: Toi mun sumutin on ainakin kauppiaan mukaan tehokkain lupavapaa turvasumutin. Tuolta ostettu www.turvakerroinstore.com

   • kiitos että mainosti

    Kiitos ninnu että mainostit omaa epätoivoista firmaasi joka tekee tappiota joka vuosi


  • Kunnon itesutunto

   Hyvä itseluottamus, ei tarvitse kättä pidempää!

   Voi teitä lapsiressukoita.

   Olette kuin puukon tai aseen kantajia.

   • Itseluottamuskunnossa

    Hyvä itseluottamus ei varjele näiltä islamilaista seksihätää kärsiviltä turvapaikanhakijaraiskareilta hetkeäkään.


  • suih ja viuh

   Miksiköhän siwakassoilla ei ole näitä. Aina kun joku alkaa vinkumaan rahaa niin sumut silmille vaan. Ei tule pennut rahaa pummaamaan.

  • jbnjb

   kyllä se mynthol-sumute on yllättävän tujua :D Vartiakurssilla siihen tuli altistuttua ja kyllä meinaan kirpas vitusti.

   • 56trgf

    Hmm... Mynthol-sumute... Vartiakurssi. Mitähän ihmeen sumutteita ja millä ihmeen kurssilla niitä on käytetty?


  • Mentholii

   Se tarkoitti varmaan tätä:

   Markkinoille on hiljattain tuotu laillisesti, ilman erityistä lupaa ostettavissa oleva, kotimainen "turvasumutin". Tuotetta on myynnissä muun muassa Yliopiston apteekeissa sekä Stockmannin tavarataloissa reilun 30 euron hintaan.
   - Tätä ei voi rinnastaa kaasusumuttimeen, jossa käytetään lamaannuttavaa ainetta. Tässä vaikuttava aine on menthol, joka on tuttu esimerkiksi kylmägeeleistä.
   Pohjaan painettu sumutin syöksee uhkaavaksi koetun henkilön päälle viiden metrin kantamalla mentholipilven, värjää kohteen ihon kolmeksi päiväksi kirkkaan punaiseksi ja päästää ilmoille ujeltavaa hälytysääntä.

  • jassu111
   • tghbfvc

    Hyvä mainosyritys.


   • Maksaja
    tghbfvc kirjoitti:

    Hyvä mainosyritys.

    Saa nähdä, milloin vihervasemmisto ja varsinkin sen naiset, vaatii nuo kiellettäviksi.


   • Kurjahai

    Isoin ongelma näissä on se että nimenomaan konnat näistä tuotteista ovat kiinnostuneita ja niitä hankkivat ja sitten näitä "Itsepuolustusvälineitä" käytetään erilaisissa väijytyksissä ja ryöstöissä. Kaikki luvanvaraisiksi ja konnille osto- ja hallussapito kielto.


  • shum

   Ostettiin noita menthol sumutteita 3 eri firman tuottamina ja ero on kyllä ilmeinen. Ilman mainostusta erään firman mentholi kyllä tepsi senverran että päällekarkaaja tippuu noin minuutiksi pois pelistä ja siinä kannattaa sitten käyttää jalkoja sen aikaa :)

  • iiiiiiiiiii

   venäjältä saa kunnon sumuttimia ja sähköshokki lamauttimia voi tuoda taskussa ohi tullin. ovat kait vaan laittomia suomessa mitä sitten.

  • Cockrock

   Eikö tässä just ollu koko keskustelu aiheesta...

  • suihkeenostanut

   Itse ostin lupavapaan turvasumuttimen sivustolta http://turvasuihke.fi/ , koska testivideossa näytti tepsivän todella hyvin. Nyt voin liikkua ilman turvattomuuden tunnetta :) En suosittele tuomaan ulkomailta mitään karhusumuttimia, koska niistä saa vain itse syytteen........

  • Penaliini

   Ja mikä kolmesta menthol sumuttimesta oli tehokkain? Ja mikä aine tuossa turvasuihke.fi tuotteessa sokaisee?

  • oasdjasd

   Menthol sumuttimissa on mentholliuos ja pippurisumutteissa pippureista väsätty liuos lisäaineilla höystettynä.
   Molemmat joutuu uusimaan tietyin väliajoin, että teho säilyy. Menthol toimii justiin niin, että kirpaisee ja joutuu laittamaan tassut silmille, missä ajassa ehtii poistua paikalta.
   Pippuri on selkeästi jytkympää ja esimerkiksi pieni suihkaus auton jalkatilaan, niin auto tyhjenee ja huolella saa tuulettaa, jos ei halua vedet silmissä ajaa. Pippuria käytettäessä riskit ovat huomattavasti suuremmat.

  • ulkokäyttöön

   Eikös se raid ole tehokas ratkaisu tässäkin.

  • Tarvo6969
  • Termos69
  • turvallistako

   Defence I.D onko kokemuksia käytöstä tai muita kommentteja tästä?

   Talon sekakäyttäjällä on häätö päällä. Samassa portaassa liikkuminen on riskialtista.

   Poliisit ei riehujaa kauaa putkassa pidä.

  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Olen ammattipullonkerääjä ja kohdannut useita vaaratilanteita 12-vuotisen urani aikana. 4 vuotta olen pitänyt suihketta mukana enkä onneksi ole vielä joutunut sitä käyttämään. Muut paikalliset kerääjät, poliisi ja osa ulkona usein juopottelevista nuoristakin tietää, että kannan sellaista mukanani joka on varmaan ihan hyväkin. Olen suositellut muillekin kerääjille turvaksi, varsinkin kun tuli tämä yksi murhatapaus. Siinä tuollainen suihke olisi todennäköisesti pelastanut vanhan miehen hengen.

  • Anonyymi

   Minulla lupavapaa "turvasumitin"9mm Jarygin äänenvaimentimella se toimii.

   • Anonyymi

    Mikä se sellainen "turvasumitin" on?
    Ja ei, ruutiaseet eivät Suomessa ole lupavapaita.


  • Anonyymi

   Minulla on hälytys laite taskussa kyllä somalin turbohuulet venyy kun hälytin alkaa huutamaan. Oppivat juoksemaan. Hih hih

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   201
   4783
  2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   279
   2912
  3. 134
   1747
  4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   211
   1480
  5. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   67
   1421
  6. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   84
   1186
  7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

   Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
   Ikävä
   64
   1154
  8. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   75
   1119
  9. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   59
   1087
  10. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   76
   1081
  Aihe