Kilimanjaro

Tyttis

Hei kaikki!

Tarkoitus ensi kesänä mennä ja valloittaa toi vuori. Jos joku käynyt ja lukee tämän niin olisin tosi kiitollinen jos voisit kertoa ihan kaikenlaista tuolta matkalata, Afrikasta yleensä minkälainen maa, mikä oli hyvää /huonoa, miten Kilin valloitus meni, mitä kannattaa ottaa erityisesti huomioon kun menee ja kun on paikanpäällä maassa ja vuorella? Kiitos tuhannesti etukäteen!!!

5

1281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarvitse

      valloittaa, riittä kun kiipeää ja käy huipulla. Maa on Kenia, eiköhän sieltä kaikki Afrikan ihmeet löydy, eli riittävästi. Varmasti hieno reissu.

      • Tansaniassa

        lähellä Kenian rajaa, mutta Keniasta myös myydään sinne kiipeilyretkiä ja halvimmat lennot saa (yleensä)Nairobiin.


    • Suosittelen

      Heippa!
      Olen ollut Kilimanjarolla marraskuussa 2003, ja mentiin sinne Tansanian puolelta. Lennot Hki-Kia-Hki, sitten yöpyminen Moshissa ja sieltä Kialle. Lämmintä oli alhaalla, 30-40 astetta, ei sateita.

      Vuorella on aluksi mukava shortsikeli, sit tulee viileempää ja lopussa kylmä, pakkasta siellä viimeisellä majalla ja siitä korkeammalla. Pole pole tarkoittaa hitaasti ja se kävelyvauhti kannattaa pitää hitaana, samoin juoda paljon. Energiapatukat ja juomajauheet on hyviä, etenkin pahoinvoivalle ne palauttavat energiat nopeasti että pääsee vuorelta poiskin.

      Gillman's Pointille (5685m) asti jaksoin vääntäytyä, se loppu oli ihan kamalaa. Sormet ja varpaat jäätyi, juomapussin letku jäätyi ja väsytti ihan sairaasti. Se oli oikeesti kamalaa se loppu, mutta näin jälkikäteen ajateltuna se oli kyllä aikamoinen reissu.Ikinä ei unohdu, mutta toista kertaa en lähtisi!

      Eli se loppumatka (kolmannelta majalta, eli Kibolta) eteenpäin ei ole nautintoa, vaan se on aikamoista rämpimistä, seinämä on jyrkkä, ihmisiä kaatuilee ympäriltä ja muutenkin siellä oli sellasta unenomaista kaaosta. Huh! Olenpahan ainakin varoittanut. Yksi meidän porukasta tuotiin paarikärryillä alas toiselta majalta (Horombosta), hänelle tuli paluumatkalla paha ripuli ja 40 asteen kuume. Se oli myös kamalaa. Hän kyllä onneksi toipui heti alas päästyään, ettei jouduttu viemään sairaalaan (sopiva sairaala olisi ollut Kenian puolella). Ai niin, ja vessahädän/ripulin iskiessä siellä ei ole kivaa, jossain kohtaa puusto loppuu, niin ei oikein suojaisia pyllistyspaikkoja enää ole...

      Majoituksen ja muiden matkojen (safarit, Kialle kiipeäminen, autokyydit) järjestelyissä on suurena apuna ollut Arushassa sijaitseva JM Tours matkatoimisto. Sen omistaa luotettava suomenruotsalainen nainen tansanialaisen miehensä kanssa. Voit kirjoittaa heille suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Heidän kauttaan kiipeilyn järjesti Ewans Adventures firma, se oli ihan ok porukkaa. Erilaista menoa tietenkin kuin Suomessa, mutta hyvää huolta meistä pidettiin kuitenkin.

      Tässä yhteystiedot:
      Www-sivut: http://www.jmtours.co.tz/
      sähköposti: [email protected]

      Mitäs vielä...No pimeällä Tansaniassa ei juuri kannata liikkua, ja yksin ei kannata kulkea valoisaan aikaankaan. Kaikkea yllättävää tapahtuu, niihin kannattaa suhtautua rennosti, kiirehtimättä ja huumorilla. Asiat järjestyvät kuitenkin loppujen lopuksi, mutta hermostumisesta ei ole mitään hyötyä.

      Safari Njema! Hyvää matkaa!

      • Calle

        .... on ihan ok. firma. Vastasivat lähettämääni kyselyyn vuorokauden kuluessa. Asiointi tosin tapahtuu englannin kielellä, koska suomenkielen taitoisia siellä on vain omistaja Barbro Finskas-Mushendwa. Hinnat ovat heillä kilpailukykyiset moniin muihin verrattuna, mutta silti edullisempiakin vaihtoehtoja on :-))) Tosin pitää muistaa, että halvin ei aina ole edullisin. Vieraassa kulttuurissa on monta mutkaa, joka voi yllättää kokeneemmankin reissaajan.


    • Calle

      ..... vielä, jos vain ajankohta sopii sinulle. Olemme lähdössä kyseiselle vaellukselle syyskuussa 2006. Matkaan sisältyy toki muutakin ohjelmaa, kuin pelkkä vaellus. Meidän ryhmän ikähaitari on 36-55v, joten jos olet kiinnostunut, niin laitahan postia ositteella [email protected] . Kesäkuukaudet on jätetty pois laskuista sadekauden takia. Meillä on Tansaniassa paikallinen suomalainen matkanjärjestäjä, joka tietää ja tuntee paikalliset yritykset ja niiden toiminta periaatteet. Meidän ryhmässä näet ja koet varmasti enemmän alkuperäistä elämää ja kulttuuria, kuin ns. "valmismatkoilla. Lisäksi kustannukset ovat kohtuulliset matkan kestoon ( 3 viikkoa ) ja sisältöön verrattuna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3418
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2098
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1662
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1517
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1376
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1111
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1097
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      150
      933
    Aihe