kuinka opettaa cacatua sulphurea sulphureaa?

neuvoista kiitollinen

meille on vastikään saapunut nuori kakatua herra joka on kyllä sillä tavalla kesy, että antaa rapsutella mistä vaan ja oikein pyytää sitä mutta
en ole onnistunut saamaan sitä tulemaan kädelle istumaan tai esim kepin pätkälle. sen taustasta en tiedä mitään joten en tiedä kuinka paljon sen kanssa on seurusteltu ja miten. tuntuis et ei sitä ole paljon häkistä ulos otettu kun ei tahdo tulla kädelle vaikka muuten on niin kesy.
mulla on toinen papukaija(amatsooni)ollut jo vuosia ja se tulee heti kädelle/syliin kun ohi kävelee.
kysynkin et kuinka opettaisin tämän kakadun nousemaan kepille/ kädelle? laitan kepin tai käden sen rinnan eteen mutta ei se halua nousta vaikka ei tunnu pelkäävän yhtään.

5

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -N-

      En osaa auttaa ongelmaasi kun ei ole kokemusta, mutta lintusi laji on celebesinkakadu eli ent. keltatöyhtökakadu (kun näyt kutsuvan sitä tiet. nimellä).

    • -M-

      Nähtävästi lintu joko ei ymmärrä mitä kepillä tehdään tai ei halua tulla kepille jos se kuitenkaan ei pelkää. Tuossa tarvitaan vaan vähän rohkaisua/motivointia ja tipun kyllä pitäisi oppia kepilletulo muutamalla harjoituskerralla.

      Eli ensin tarvitaan se kannustin. Ota mahdollisesti ensin pariksi tunniksi tipulta ruokakipot pois, pikkunälkä edistää kummasti yhteistyöhalua. Varaa kourallinen hyvin, hyvin pieneksi paloiteltua linnun lempiherkkua (auringonkukansiemenet, mantelirouhe, juustomurut, omenanpalat tms, mikä vaan linnusta parhaimmalle mastuu ja mitä ei normaalisti ainakaan koulutusvaiheessa kupissa näy). Näytä linnulle namua, anna ehkä yksi muru alkumaistiaisiksi herättämään mielenkiinto.

      Sitten laita keppi/käsi linnun eteen ja anna nousukomento, mikä se sinulla onkin (esim "tule" tai "hop" tms). Paina kättä/keppiä kevyesti vatsaa vasten niin se usein vaistomaisesti alkaa nousta kepille. Jos mitään ei tapahdu voit varovasti kaivaa keppiä/sormia linnun varpaiden alle tai jos lintu on innokkaana namun perään voit pitää sitä sen verran kaukana että sen on tultava kepille/kädelle namuun ulottuakseen. Heti kun jalka vähänkään liikahtaa tai saat yhdenkin varpaan kepille/kädelle kehu lintua ylenpalttisesti, rapsuttele ja anna makupala, anna kepiltä poistumiskomento ja vedä keppi/käsi varovasti pois (irroittele jalka tarvittaessa kepistä / laske keppiä alemmas niin että lintu palaa takaisin lähtöorrelle).

      Kun lintu on syönyt namun, kiinnitä sen huomio uudelleen itseesi toisella namulla, anna komento uudelleen ja toista näin harjoitusta muutaman kerran. Kun homma alkaa sujua ja lintu alkaa hoksata komennon ja toiminnan yhteyden voit sitten pikkuhiljaa lisätä vaatimustasoa kunnes lintu nousee rivakasti kädelle/kepille käskystä ja pysyy siinä käveleskelläsi ympäriinsä kunnes annat sille komennon siirtyä jollekin toiselle orrelle. Voit myös tehdä "tikapuuharjoituksia", jossa pyydät linnun muutaman kerran peräkkäin kädeltä toiselle. Tämä on erityisen hyvä harjoitus tarkistamaan ja palauttamaan kontrolli ja käskysuhteet jos lintu joskus yrittää pomotella tai muuten öykkäröidä.

      • kakatuan omistaja

        kiitti neuvosta, huomenna aloitetaan harjoitukset. ilmeisesti sitä ei tosiaankaan ole pidetty paljon ulkona häkistään tai ainakaan kädellä/kepillä. muuten on niin reipas ja antaa rapsutella ja antaa kamalasti "pusuja" koko naamalle korvia myöten! tulee heti luokse kun menen sisälle sen lentohäkkiin. no, jospa se siitä. kiitos!


      • eevin omistaja

        tänään se onnistui, meidän eevi tuli kädelle istumaan, riemu on molemminpuolinen. ensimmäisen kerran jälkeen on tullut joka kerta kun näytän sille kättä. tosin en siirrä vielä kättä kauas orren luonta. lentohäkissä hänellä on kolme omenapuun runkoa ja oppi tänään lentämään sille rungolle jota näytin sormnella.pitää kyllä kamalaa meteliä, vanha amatsooni joka meillä on ollut vuosia ei ole ikinä huutanut näin paljon.
        uskoisin sen olevan innostunut kun se avaa siivet ja huutaa aivan kauheasti kun sitä kehuu.


      • pape

        mistä tiedät että se on nuori kakadu?myyjäkö kertoi?epäilen kovasti että on kyseessä vanhempi yksilö!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe